Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.21 0 0 4856
Nézd, ezek olyan dolgok, ami nem újdonság, legalábbis nekem és még bizonyára sokunknak. Bárki utánaolvashatott eddig is. A lényeg a végén van szerintem:

"Egyébként az elmúlt cukormentes félév után sem gyógyultam ki a gombafertőzésből..."

Természetesen, senkit nem biztatnék arra, hogy zabáljon cukrot ész nélkül, de nekem egyénileg az az érzésem, hogy a teljes cukormegvonásnak egyáltalán nincs olyan nagy haszna (a topik tárgyát tekintve), mint azt sokan hinnék.

Cukormentes diéta során semmivel nem lettem jobban -- később viszont a cukorfogyasztás dacára is sokat gyógyultam: ezek tények.

Sokkal ártalmasabb szerintem pl. a citromsav, ami fokozza a szájpenész néven ismert candida fertőzést is (fehér nyelv stb). De itt inkább a mesterséges citromsavra gondolok (üdítőitalok), másrészt a fehér nyelv ezenkívűl emésztési, méregtelenítési problémákat is jelezhet.

Előzmény: erkki (4853)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 4855
Esetleg, ha valakit még érdekel: http://www.vegetarianus.hu/irasok/cukor/cukor.html

A.

Anci72 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 4854
Gratula! Minden szavával egyet értek, bár nem olvastam a Cukorblues-t.

A.

erkki Creative Commons License 2004.01.19 0 0 4853
Kandi kálmánnak és a többieknek is:
A finomított cukorról még egy keveset. A fin. cukor nem tartalmaz semmiféle vitamint vagy más anyagot, ami a lebontásához szükséges (ezeket egyébként minden természetes, nem manipulált élelmiszer tartalmazza), így az emésztéshez szükséges vitaminok a szervezet raktárából vonódnak ki, gyengítve ezzel az immunrendszert. Másrészt, aki rendszeresen fogyaszt fin. cukrot, a teste követeli,ha nem kap. Ez a cukorfüggőség nevű betegség, ami ugyanúgy betegség, mint az alkoholfüggőség, a nikotinfüggőség, a koffeinfüggőség vagy a kábítószerfüggőség, csak éppen senki nem meri annak hívni. A finomított cukrot, akárcsak az ópiumot, gyógyszerként használták és csak az utóbbi pár száz évben vált tömegcikké és alapvető élelmiszerré (ez utóbbi teljes tragédia). A fin. cukor rendszeres fogyasztása fölöslegesen dolgoztatja a hasnyálmirigyet, ami egy idő után (kinél mikor)elromlik és nem termel több inzulint. Ez a cukorbetegség. A fogszuvasodásért kizárólag a finomított cukor és a finomított liszt a felelős. A gombák elszaporodásának duplán is kedvez: immunrendszer gyengítése és tápanyag biztosítása. Egyébként ezt az egész cukorproblémát részletesen elolvashatjátok a Kétezeregy kiadó CUKORBLUES című könyvében. Nem irodalmi mű, de döbbenetes tényeket ír le. Olvasása után teljesen leszoktam családommal együtt a cukorról és a cukortartalmú élelmiszerekről (ha jól körülnéztek, majdnem minden ipari élelmiszer tartalmaz cukrot, pl. mustár, bizonyos kenyerek, zöldséges bébiételek, stb.)
Egyébként az elmúlt cukormentes félév után sem gyógyultam ki a gombafertőzésből,a mi azt mutatja, hogy ez egy sokkal ragaszkodóbb élőlény, minthogy pusztán diétával ki lehessen tessékelni a szervezetből. de a cukormegvonás szerintem alapvető fontosságú.
Előzmény: Törölt nick (4846)
aNDA Creative Commons License 2004.01.19 0 0 4852
Kedves Kicsi21!

Ha van időd, olvasgasd el a topik régebbi hozzászólásait, tanulságos. Utána döntsd el, hogy hogyan tovább. Vélemény különbségek sokaságát fogod tapasztalni, ezért nem tudok konkrét választ adni a kérdésedre.

Bárhogyan is döntesz, sikert és kitartást kívánok!

aNDA

Előzmény: kicsi21 (4851)
kicsi21 Creative Commons License 2004.01.19 0 0 4851
kedves MINDENKI,most tudtam meg a sokadik orvosomtol,hogy candidam van.Kb mar 1,5 eve szenvedek tole,mindenfele kenocsokkel,kupokkal,gyogyszerekkel kezeltek,es lam 2 havonta mindig visszajott a gonoszja. Tudtok dietat javasolni,amikrol hallottatok. koszi elore is,kics
_kpeter_ Creative Commons License 2004.01.14 0 0 4850
Én olvastam, a szerző egy nagyon kedves barátom. Én is nagyon sok dologra jöttem rá az olvasása közben.
Ha véletlenül valamelyik könyvesboltban nem tudjátok beszerezni, tudok segíteni, hogy hozzájussatok a könyvhöz.
Azt kell mondanom, hogy SAJNOS alapmű ez mindazoknak, akik a mai világban egészségesek akarnak marani.
Előzmény: Hofi 47 (4832)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.13 0 0 4849
Igen, én is ismerem azt az érzést, amikor pusztulnak. Még régebbről, amikor még igen rossz állapotban voltam. Viszont, hiába javultam azóta sokat, de az emésztésem nemigazán akart rendbe jönni. Csak az utóbbi fél évben, mióta a tönkölybúzát eszem. A nyelvem sem olyan fehér már, ez is azt jelzi, hogy valami történt, de általánosságban is érezhető a kedvező hatás.

Közben cinket is szedtem ugyan (Bio-Cink: cink-glukonát), de azt csak időnként. Nem hinném, hogy annak lenne ilyen erőteljes hatása, inkább a teljesség kedvéért említem (ugyakkor más is kipróbálhatja). Ezenkívűl még a Béres Vitalin, amit szedek.

A cink erősíti az immunrendszert, talán van egy kis gombaűző hatása is, illetve férfiaknál azt a "bizonyos" cinkveszteséget pótolhatja. Persze ennek főleg akkor van jelentősége, ha kellőképpen "gyakori a cinkveszteség", mindamellett a táplálékban lévő természetes cink felszívódásának zavara is gyanítható.

Előzmény: Anci72 (4847)
Borzas Creative Commons License 2004.01.13 0 0 4848
magyarul zabáljunk farreumot, mint a rómaiak esküvőkor (lásd Földi-Hamza: A római jog története és institúciói - személyi jog, házasság, confarreatio)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 4847
Kálmán: saját tapasztalat és olvasmányok: ha cukrot, szénhidrátot kívánsz, az semmi esetben sem a gyógyulás... a gyógyulás, amikor elhalnak, az enyhe rosszullét vagy esetleg hőemelkedés...
Ha nem ettem cukrot és túl sok finomított szénhidrátot, mármint lisztet, akkor én sem kívántam a cukrot. Ha ettem, egyre jobban.

A.

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.12 0 0 4846
Szerintem nem kell annak a kis cukornak túlzott jelentőséget tulajdonítani. Nem azon fog múlni a gyógyulás. A cukor teljes megvonása nem gyógyhatású, ezt sokan észrevették már, gondolom. De ezenkívűl nekem van egy olyan gyanúm, hogy a cukormegvonás talán mégcsak nem is segíti a gyógyulást.

Én nem diétáztam egyáltalán, mégis rendbetette a beleimet a tönkölybúzakenyér. Egy időben meg hiába kerültem a cukrot, mit sem értem el vele.

Ugyanakkor jelent valamit, hogy amikor elkezdtem fogyasztani ezt a kenyeret, némi cukoréhséget tapasztaltam (süteménykívánás pl.), pedig előzőleg én is úgy gondoltam, hogy teljesen közömbös számomra a cukor. Ha úgy adódott fogyasztottam, ha nem, akkor sem hiányzott.

De úgytűnik, a tönkölybúza belekezdett a "nagytakarításba", ennek tulajdonítottam az édességkívánást, ugyanakkor meg is lepődtem, mert egy egyszerű kenyértől ezt nem vártam volna. Nem is ezért kezdtem fogyasztani, hanem csak úgy jobbhíján. Ugyanis bármilyen pékárut választottam, valahogy nem éreztem jól magam, nem volt jó az emésztésem, ezért gondoltam, hogy akkor kipróbálom ezt is.

Előzmény: erkki (4839)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.12 0 0 4845
Sirius: Te a Bessenyei Odette-re gondolsz.
Anci72 Creative Commons License 2004.01.12 0 0 4844
Sziasztok!

Borzas és a többiek: nem próbáltátok, hogy esetleg nem esztek tejet, tejféléket. 2 éve állandóan piros volt a torkom..stb. nem tudtam, hogy tejérzékenységem van, amióta kihagyom, minden rendben.
A.

SiriusBlack Creative Commons License 2004.01.11 0 0 4843
nem emlékeztek véletlenül hogy mi volt az a szer, ami még nem gyógyszer, de diéta mellett használ a candida túlszaporpdására? volt egy nő vagy négy éve, aki megjelentetett egy kazettát, amin a saját története volt, súlyos fertőzésből gyógyult meg, és abban hallottam. de a kazettát nem találom, a nő nevét meg a szer nevét is elfelejtettem. viszont most a mamám lett "túlcandidás" és kellene neki.

ha esetleg valaki emlékezne akár a nő nevére, akár magára a szerre, megköszönném.

Borzas Creative Commons License 2004.01.09 0 0 4842
ááá, nekem semmi ilyen komoly nincs. csak olykor egy torokköszörülés, csak az a gond hogy makacsul és régen. az a baj hogy nem vagyok diétázós típus...
Előzmény: korcsi414 (4841)
korcsi414 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4841
Borzas: Tudod mi az érdekes? Hogy én is augusztusban kezdtem el torokfájni, nem tudtam ásítani, meg nevetni, mert ilyen ingerekre köhögőgörcs jött rám. Azóta én is próbáltam mindent, a candida kúra közepén antibiotikumoztam (mert már kétségbe voltam esve), aztrán nem múlt a köhögés (ami egyébként azért volt kellemes, mert az erős köhögés után néha "összerándult" a nyelőcsövem, és elkezdtem fuldokolni is). No, ez a korszak hála istennek elmúlt, jött helyette a gombóc érzés, ami szintén jó kis halálfélelemmel jár, mert este elég rossz így elaludni. Azért írtam le ezeket a tüneteket, hogy ha esetlge Neked is ismerős, akkor esetleg beszélhetünk róla. Azért ezen a fórumon, mert a Candidához van/lehet köze.
korcsi414 Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4840
Hi. Segítenétek nekem egy linkgyűjteményt kialakítani olyan oldalakról, fórumokról, orvosokról, cégekről, akik aktívan foglalkoznak a Candidával? Elsősorban cikkeket sikerült találnom, de jó volnának olyan oldalak amelyek segítséget nyújtanak azoknak akik vélhetően Candida betegségben szenvednek. Jó volna ha tudnátok orvosok, természetgyógyászok web címeit is. Szeretnék egy komplett linkgyűjteményt kialakítani, ahol mindent megtalálnának az érdeklődők, és tudnak hová fordulni panaszaikkal. Érdekes lehet még táplálkozás kiegészítők gyártóinak, és minden olyan szolgáltatás nyújtó cégek/vállalkozások címei amik ide kapcsolódnak (Vega, Colon-Hydrotherapia, talpmasszázs, stb...) Kérlek, hogy segítsetek, ha tudtok. Akár ide írtok, akár az e-mailemre.
erkki Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4839
Régebben volt szó a candidafertőzés homeopátiás kezeléséről, ami valakinél nagyon bevált. Novemberben fejfájás miatt fordultam homeopata orvoshoz és fel is írt nekem mindenféle bogyókat, amikből szopogattam is egy darabig, amíg el nem olvastam, hogy mindegyik hordozóanyaga szacharóz, azaz finomított répacukor. Szerintem ez egészen szomorú, hogy cukor szopogatásásra buzdítják a gyógyulni vágyó jónépet, ami tudvalevő, hogy nemcsak a fogakat teszi tönkre, hanem a hasnyálmirigyet, az immunrendszert és, mivel jó tápanyag a gombáknak, az emésztőrendszert is. Most egy kissé eltanácstalanodtam a gombafertőzés homeopátiás kezelését illetően...
erkki Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4838
Sziasztok! szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a candida-diéta alatt tilos savanyúkáposztát fogyasztani! Ugyanis a káposztát természetes úton nagymennyiségű tejsavbaktérium érleli, ami a joghurtban is megtalálható. Nemhogy tilos, hanem nagyonis ajánlott azoknak, akik rendbe akarják tenni a bélflórájukat!
Borzas Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4837
ja, most 22 vagyok, miheztartás végett
Előzmény: Borzas (4836)
Borzas Creative Commons License 2004.01.08 0 0 4836
na, népek

az van, hogy augusztus óta kissé zavaró légúti tüneteim vannak (gombótz, torokköszörűűű, váladékolás), a magyar egészségügy beszedetett rája pár levél antibiotikát, nem használt. a fülorrgégész néni levett egy kis cuccot a torkomból és jól kimutatta hogy candida albicans a baj okozója, mire jól beszedetett velem egy levél Mycostint vagy mi a rákot és az utolsó kenet alapján gyógyult vagyok, nincs má' aza sok galócza a kis mandulámon,a panaszaim persze maradtak, úgyhogy most éppen A-vitamin kúrán vagyok, de kétlem hogy egy ilyen kis móka el tudta volna ezt mulasztani. más tüneteket nem nagyon észlelek (talán lepedékes nyelv-rossz szájíz, de nem vészes), szóval nem vagyok fáradékony vagy ilyesmi, édességzabálási kényszerem meg nincs (legalábbis nem rosszabb, mint korábban:))), 15 éves korom óta nem híztam-fogytam egy dekát se (azóta vok 72 kiló, 178 centi), hasam kockás (ha berajzolom), agyam tiszta.

szóval a torokbaj maradt, nemtom hogy lehet-e ez a candi miatt (végülis az első lelet lehetett a puszta véletlen műve is, ugyanis candija mindenkinek van, ha jól tudom, csak van aki hobbiszinten termeszti), ehhez kérem szíves hozzászólásaitokat.

példának okáért hogy hova menjek megnézetni, hogy hogyan áll. mondjuk a háziorvosomhoz? mennyire ért ehhez egy parlagi doki? legközelebb februárban érek rá ezzel foglalkozni, merhogy vizsgaidőszak van.

aNDA Creative Commons License 2003.12.30 0 0 4835
Mindenkinek gyógyulós, bolgog új évet kívánok!

Remélem senki nem vétkezett sokat az ünnepek alatt.... a tiltott kajákra gondolok, a többihez semmi közöm :))

Hofi 47 Creative Commons License 2003.12.25 0 0 4834
Az Alexandra könyvesboltokban biztos, de állítólag más könyvesboltokban és terjesztőknél is kapható a könyv.
Előzmény: enciána (4833)
enciána Creative Commons License 2003.12.24 0 0 4833
Hofi:
Nem olvastam, hol lehet kapni?

Saska:
Canderelt kis mennyiségben lehet enni közben, én kihagytam a diétám alatt, a rizstej is elég édes volt. Pedig amúgy én csokifüggő vagyok, szóval értelek.

Előzmény: Hofi 47 (4832)
Hofi 47 Creative Commons License 2003.12.24 0 0 4832
Sziasztok!

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok minden fórumlakónak és szeretteinek!

Olvasta-e már valaki Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség c. könyvét?
Itt végre egy kitűnő tanulóként diplomázott orvos kiborítja a bilit az orvostudomány tüneti kezeléseivel és a gyógyszergyárak tevékenységeinek, azok miértjeinek témakörével kapcsolatban. Szó esik arról is, miért nem hatnak megfelelően a gyógyszergyárak tevékenységeinek köszönhetően a táplálékkiegészítők...
Ebben a könyvben nagyon sok olyan információ van, mely nagyban segítheti a candida túlszaporodás miatt beteg embereket!

Üdv.: Józsi

Saska Creative Commons License 2003.12.19 0 0 4831
Helló! Azt szeretném tudni, hogy a diéta alatt ÉDESÍTŐSZERT lehet azért fogyasztani????? Elpusztulok így!
cyber.greg Creative Commons License 2003.12.09 0 0 4830
Kedves Mindenki!

Mi itt a kiscsaládommal az Ekoweb.hu nevű folyóiratot szerkesztjük.
A legújabb számban a candidáról van néhány írás, köztük az Országos Epidemiológiai Központ Mikológiai Osztályának vezetőjétől, illetve az ELTE egyik emberétől, aki ezzel foglalkozik.

Ha gondoljátok, olvassátok el.

Rudolfino Creative Commons License 2003.12.03 0 0 4829
Szia! A honlapomra rátettem egy candida kúrát, elolvashatod. Addig megérdeklődöm, mikor és hol van ilyen szűrővizsgálat. Címem is a honlapon: http://web.axelero.hu/rudolfino/webdesign9.html
Nem tudom jól tudom-e a nevét lakmuszpapír, amit szánkba kellett venni és az elszíneződése mutatta egy színskála szerint kevés, vagy sok a candida a szervezetben. Tudom, hogy van ennél komolyabb vizsgálat, majd jelentkezem, ha meg lesz az info. de írhattok akit érdekel. Üdv. Rudolf
Előzmény: kinley2 (4828)
kinley2 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 4828
Sziasztok!Én még új vagyok!Visszaolvastam pár dolgot,de mégse világos,hogy hová is menjek vizsgálatra,ha az a gyanúm h kandidás vagyok?Kb.milyen árban mozognak ezek a vizsgálatok?
Habakukk Creative Commons License 2003.11.28 0 0 4827
Valószínűleg igen. Nem mesélte el, hogy hogyan csinálták? Ha leírnád egyértelműbb választ tudnék adni.
Előzmény: eRadek (4826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!