Keresés

Részletes keresés

Borzas Creative Commons License 2004.01.27 0 0 4886
valahol azt olvstam, pasiknál hamarabb megvan, -2hónap alatt

a diétával nem lenne baj, merthogy én igazából jobban szeretek csirkemellet enni, mint csokit, csakhogy magában azért ez gondolom nem elég. először ki kellene derülnie, hogy télleg candidazis-e az ügy. és akkor esetleg kapnék dokibácsitól gombapusztítót. ezért is kérdeztem hogy nincs-e vény nélkül kapható valamilyen (bár a józan paraszti azt súgja, hogy esélytelen...)

na, van, vagy nincs???

Előzmény: Angela Y. Davis (4885)
Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.27 0 0 4885
Kedves Borzas !

Szerintem ne add fel a diétát, bár lehet, hogy tényleg nem a legkönnyebb vizsgák környékén ezt csinálni. Viszont nem fog rajtad segíteni a mandulakivétel. Ha ott tenyésznek a gombák, akkor máshol is. Volt egy ismerősöm, ő is elkezdte ezt a kórházasdit. Neki is kivették a manduláját, semmi javulás. Aztán amikor a doki a hónalji nyirokmirigyeire kezdte fenni a kését, akkor azt mondta, hogy állj, ne tovább. Diétával szépen ki is gyógyult, igaz, hogy közel egy év alat...

Előzmény: Borzas (4884)
Borzas Creative Commons License 2004.01.27 0 0 4884
lehet hogy nem leghúzósabb vizsgám előtt kellet volna nekifogni ehhez az önsanyargatósdihoz...

az embert az állattól az egészségetelen táplálkozásra való megalapozott hajlam és késztetés különbözteti meg, szerintem, egyes apróságok mellett.

na, ma adtam a kurvaanyjuknak. megettem egy Snickers-t...

végülis egy TELJES HETE nem kaptak a mocskok egyebet mint tönkölydeszkát, most hátha halálra zabálják magukat a "nagy" koplalás után...

azt hiszem nem a diéta lesz az, ami kigyógyít...
a fülorrgégészem a mandulámat akarja, szerinte ugyanis abban tenyésznek a gombácskáim. de ahhoz mega francnak van kedve, hogy kirángassák.

aNDA Creative Commons License 2004.01.27 0 0 4883
:))
Előzmény: Anci72 (4882)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 4882
No problem :)

A.

aNDA Creative Commons License 2004.01.27 0 0 4881
Szia Anci!

Na azért, már kezdtem félni, hogy annyira belelendültél a diétába, hogy baba sem lesz. Lehet, hogy félre értettelek, bocs!

Előzmény: Anci72 (4879)
bence_6 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4880
Kedves Anci!

Orulok annak, amit irtal, sokat gondolkozom en is a dolgon, es en is erre jutottam nagyjabol (irasod elsoreszere utalok). Ezt en meg amugy nem hallottam, hogy tulajdonkeppen a pubertaskori atmeneti pattanasok sem szuksegszeruek, hanem a gyengebb szervezetnek inkabb egy arulkodo jele (mivel nem mindenkinel jelentkezik, tenyleg igy lehet).

A fuszerre nagy hangsuly lett fektetve, lehet, hogy az en hibambol, mert nem reszleteztem annyira, hogy mik okoznak nalam pattanasokat.

Hirtelen itt a lista (tapasztalati): fuszerek, so, fustolt etelek, disznohus, sör, egyeb alkoholok, csoki, kakao, savanyusagok stb.

Ennek szerintem mar igenis lehet koze igy egyutt a candidahoz, es a vitaminhianyos szervezethez.
Mivel a candida kovetkezteben rossz lehet a tapanyagfelszivodas, igy kialakulhat vitaminhiany, meg persze a "csucsminosegu" alapanyagok kovetkezteben is.
(mellesleg ezt mind kimutatta a VEGA-teszt, es sokminden a candida-dietaban ezekbol alapertelmezes szerint kerulendok)

honapok elteltevel mar majd egy sokkal arnyaltabb, es pontosabb informacioval fogok tudni szolgalni

Bence

Előzmény: Anci72 (4876)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4879
Anda, én nem mondtam, hogy "nekem sem lesz gyermekem." Pont ezért csinálom, hogy legyen!
Nekem a c. már 1 éve elmúlt, de nem adtam fel azt az életmódot. Ez egyénileg ki, hogy csinálja. Úgy érzem, felelősségem van azon, hogy a gyermekem mennyire lesz egészséges. Hiszen belőlem, belőlünk születik.. Ha valaki pl még "ott" problémás, a gyerek meg sem születik és a szülőcsatornában már találkozik ezekkel a mikroorganizmusokkal. Nincs még rá a kis szervezete, immunrendszere felkészülve, hamarabb találozik ezekkel, mint az anyatejjel. És hogy ez mennyire igaz, lsd. Angéla válaszát.
Tiszteletben tartom ettől függetlenül mindenki döntését, több, mint 3 éve élek így "másképp" és tényleg tapasztalatból mondom, nemcsak könyvből, hogy fontos. - szerintem.

A.

Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4878
Nézhetitek úgy is ezt a gyerek-kérdést, hogy ez egy lehetőség arra, hogy más életet éljünk. Nekem személy szerint a legkisebb indíttatásom se volt, hogy az életmódomon változtassak, ami finoman szólva se volt egészséges. De megszületett a kislányom, aki gyönyörű és egészséges, csak éppen nagyon érzékeny bőrű, és érzékeny immunrendszerű. "Miatta" egy csomó dolgot kellett változtatni az életünkben, amit egyáltalán nem tettünk volna meg önszántunkból. Egy gyerek születése ráveheti a szülőket arra, pl. hogy leszokjanak a dohányzásról, ha a gyerek hajlamos mondjuk az aszthmára, vagy ekcémára, stb...
Előzmény: aNDA (4877)
aNDA Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4877
Kedves Anci!

Hozzászólásod első részével teljesen egyetértek. De a vége kicsit brutális, ne játszunk már Taigetoszt! Értsem úgy, hogy neked sem lesz gyereked? Hiszen beteg vagy.... Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan? Sajnos, amit a betegségek egyre gyakoribbá válásáról írtál, valóban igaz, de akkor most mindenki akassza fel magát az első fára és pusztuljunk ki? Ne má'....

Előzmény: Anci72 (4876)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4876
Kedves Bence és Kálmán! Meg mindenki! :)

Szerintem egy dolgot biztos, hogy le lehet vonni: mindneki csak SAJÁT MAGÁT képes meggyógyítani. Nem lehet senkinek se patika-szerű tanácsot adni, ebből vegyél be 2*/nap stb. Minden szervezet más, mindenki méregtelenítése más, mindenkinek picit más baja van. Ti utánajártatok és konzekvensen végig is csináltátok tapasztalati úton, Nektek mi a jó és mi nem. Szerintem ez nagyon nagy szó és szép eredmény. Magamon is így tapasztaltam.

Pattanások: hogy mennyire tisztít... így is fel lehet fogni. Inkább gondoljátok végig, a tüdő, nyirok, máj, epe, vese után mi még a fő tisztító szervünk: a bőr. És mikor kezd el ő "besegíteni" a tisztításban? Amikor a szervezet többi része már teljesen le van terhelve, átadja a bőrnek munkát.... úgyhogy felfoghatod Kálmán, hogy tisztít, de ez már intő jel arra, hogy mélyebbb területeken a szervezetben már full a szemátláda... (Ferencsik Pista bácsi után szabadon)
Lehet, hogy látszati úton csak ez a baj, de pl 10-15 év múlva, ha ilyenkor valaki nem figyel oda a "jelekre", az később mást is maga után vonhat.
Bence írtad, hogy a pubertás korban jön ez pl sok embernek ki. Sokan azt mondják, ez azért van, mert az öröklött (gyenge) szervi tulajdonságok miatt a szervezet már ekkor sem tud megbírkózni pl a pubertás okozta dolgokkal...
Tehát: fel kell javítani a szervezet gyenge immunrendszerét. Én nagyon hiszem, hogy egyre rosszabb dolgokat öröklünk, hiszen a technikai, ipari forradalom óta csak romlik a helyzet. Vannak védőoltások, de régen az, hogy allergia, nem igen tudták, mit jelent. A rák se volt ilyen méretben és gyerekek főleg nem lettek betegek. Van, aki csak tüsszög. Lehet, hogy a gyereke már fulladni fog, a sok jó öröklött tulajdonságtól. Tovább nem folytatom:) Lehet, hogy ez talán súlyosnak tűnik, de ha belegondoltok..ez a folyamat.
Nem törődnek az emberek azzal, hogy pl tej allergiások, mert valamennyire azért tolerálják. De gyereket majd akar. És milyen életet akar neki??? Ő még rosszabbul fogja ezt tolerálni. Leendő anyuka, inkább tisztítaná magát, hogy az ő saját életéből, rossz életvezetésből fakadó betegségek (feno-)+ öröklött betegségek (genotipus)ne menjenek, legalább is, ne olyan mértékben adódjanak tovább.

A.

aNDA Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4875
Tényleg fura, de így van. De őszintén, ki az, aki jószántából lemondana a fűszerekről? Amúgy is, mi van, ha valaki pattanásos lesz? Elmegy szépen a kozmetikushoz, és kezelteti a bőrét... Szerintem a mai igen szennyes levegő is tönkre várja néhányunk bőrét.
Előzmény: Borzas (4874)
Borzas Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4874
ez fura egyébként, merthogy a fűszerek ugyan illóolajok révén működnek általában, de mégiscsak olyan elhanyagolható mennyiség van bennük, hogy attól mi baj lehetne pattanásilag...
pl egy szem mogyi-egy csípős marhapörkölt...
Előzmény: aNDA (4873)
aNDA Creative Commons License 2004.01.26 0 0 4873
Kedves Bence és Kálmán!

A lányok nevében csak annyit megjegyzést fűznék az írásaitokhoz, hogy mi már egész kiskorunk óta mást sem hallunk, mint hogy, aki sok fűszert, csokit, mogyit, chipset stb. eszik, annak bizony tele lesz a pofikája pattanásokkal és miteszrekkel. Ne tessék hát csodálkozni, ennek semmi köze a candidához!

aNDA

bence_6 Creative Commons License 2004.01.25 0 0 4872
Udv Kandi Kalman!

Azt, hogy ketelu a dolog, azt en is eszrevettem, hiszen tudom en is, hogy a pattanasok altal is tisztul a szervezet, es ha tisztul, akkor az csak jo lehet. De a pattanasok huzamosabb idon at nem jok, mert "valahogy ettol nem ereztem jol magam" (asszem ertheto).

Hogy mi bajom van, az mar kezd kristalyosodni, mert sok tunetem utal a candida tulzott jelenletere (korpasodas, egyeb gombasodas, amik kulso kezelesre szinten nem multak), es a vitaminhianyomat is megallapitottak. Es a jelenlegi dietam plusz amiket szedek, folyamatos javulast hoznak.

Amiket irtam elozo hozzaszolasomban, csak mint peldat irtam, hogy esetleg hozzam hasonlo problemaval kuzkodok is lassanak egyfajta alternativat, ami megoldast hozhat.

Bence_6

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.25 0 0 4871
"Eszrevettem, hogy ha sosat, fuszereset eszem, akkor annak jelet igen konzekvensen latom az arcomon. Igy ezeket majdnem teljesen eliminaltam az etrendembol. Szoval amik erezhetoen es lathatoan rossz hatassal voltak ram, azokat kerultem. Persze tudomanyosan fogalmam nem volt, hogy mi miert nem jo, pusztan a tapasztalat. Hozzatartozik meg, hogy a fejbor- es hajproblemaim mit sem javultak."

Van némi elképzelésem, hogy miért nem javultak. Én lényegében minden fűszert egészségesnek tartok, számos esetben dokumentálva is van a gyógyító, méregtelenítő, tisztító hatásuk. Egyeseknél a szervezet tisztulása pattanások keletkezésében nyilvánul meg. A pattanások visszaszorítása ilyenkor egyenlő lehet a tisztulás visszaszorításával, hacsak nincs közben más útja-módja a rejtélyes mérgek távozásának. Tüneti kezelés helyett a kiváltó okot lenne jó tudni ilyenkor.

Amikor nekem még teljesen tönkre volt a bélflórám, nem tudtam csípős, fűszeres ételeket, zöldpaprikát fogyasztani, mert nyelőcsőben, belekben kellemetlen, belső gyulladásszerű érzést váltott ki. Logikus módon elkezdtem kerülni a csípős dolgokat, vagyis vegetáltam, betegeskedtem tovább. De azért csak el kellett gondolkodnom, hogy vajon régebben miért nem volt ilyen problémám? Végül oda jutottam, hogy ezek a fűszerek talán egyfajta fertőtlenítő munkát végeznek belül, ezért arra gondoltam, hogy mivel ennél rosszabb már úgysem lehet, nem fogok kerülni semmit, azért is megeszem mindent, a fűszeres leveseket elkezdtem gyógyteának tekinteni.

Ennek az lett az eredménye, hogy fordulat állt be ebben a nyavajában, végre valami történt, elindultam a gyógyulás felé. Ma már bármilyen csípős ételt megeszem, utóhatás nincs.

Szóval nem tudhatom, mi bajod van, nem tudok tanácsot adni (nem is kérted persze), csak azért írtam mindezt, hogy kitűnjön, milyen nehéz egyértelmű választ találni. Hiába én is problémamegoldó jellegű szakmában tevékenykedem, de a saját szervezetem működésének logikáját nem voltam képes elsőre megérteni, pedig ezek még (így utólag) egyszerűnek tűnő jelenségek.

Előzmény: bence_6 (4870)
bence_6 Creative Commons License 2004.01.24 0 0 4870
Udv a forum olvasoinak!

Tavaly nyar vege fele kezdtem erdeklodni a tema irant, mivel mar nem lattam ertelmet az eddigi kezeleseknek es gyogyszereknek. (Ha valami az evek folyaman nem javul a hivatalos orvostudomany altal, akkor az ember onkentelenul is alternativ dolgok utan nez.) Az evek az nalam nem nehany ev, hanem ugy nagyjabol 7 ev.

Mirol is van szo? (Megprobalom rovidre fogni.) A tinedzser kor kozepe fele haladva ugye az ember bizonyos valtozasokon megy at. Esetleg megjelennek az arcan stb. pattanasok, zsirosodik a haja, korpasodik a fejbore stb. Normalisan ez max egy-ket even belul elmulik. Nalam mar a kezdet sem volt nevezheto normalisnak, nemhogy az elmulas, mivel kozel sem mult el.

Kezdetben egy dolgot ismertem, a csoki rossz hatassal van ram. Igy az kerultem. Hasznaltam mindenfele kence-finceket by SZTK (az eredmeny majdnem nulla). Jartam kozmetikushoz is, de atmeneti javulast hozott csak, es nem voltam elajulva az eredmenytol. Aztan egy szerencse folytan elkerultem egy helyere (reklamozni nem fogom most itt), ahol a problemamhoz igen pozitivan alltak hozza, biztos javulast igertek. A javulas meg is lett, hala egy nagyon draga svajci gyogyszernek ('97 korul egy havi adagja 30 ezer forint volt, negy honapig kellet szedni, szerencsere volt ra igen jelentos tamogatas, igy csak a 10%-at kellett allni.) Nagyon megorultem, minden problemam elmult egy csapasra. Aztan ahogy telt az ido (eves viszonylat), a problema ujra jelentkezett. Ekkor jott egy ujabb adag az elobbi gyogyszerbol. Termeszetesen, mondanom sem kell, szinten csak atmeneti volt a javulas.
(a poen, hogy mikor a borgyogyaszomnal rakerdeztem arra, hogy mifele etelek okozhatjak a pattanasokat, azt valaszolta, hogy az etelek nem okoznak pattanasokat - nos, en valahogy mashogy tapasztaltam)

Ekkor elhataroztam, hogy ez igy nem mehet tovabb. Eszrevettem, hogy ha sosat, fuszereset eszem, akkor annak jelet igen konzekvensen latom az arcomon. Igy ezeket majdnem teljesen eliminaltam az etrendembol. Szoval amik erezhetoen es lathatoan rossz hatassal voltak ram, azokat kerultem. Persze tudomanyosan fogalmam nem volt, hogy mi miert nem jo, pusztan a tapasztalat. Hozzatartozik meg, hogy a fejbor- es hajproblemaim mit sem javultak.
(ez az eletmod eltartott egy jodarabig)

Ezutan koszonhetoen az internetnek, es a szunni nem akaro kivancsisagomnak, rataltam erre a forumra, es kikotottem az Egeszsegfarmon. (hangsulyozom, hogy irasomat onszantambol, mindenfele anyagi erdek nelkul irom, pusztan azert, hogy tapasztalataiam masokkal megosszam)

Megcsinaltak rajtam a VEGA-tesztet, mely az altalam karosnak megitelt eteleket mind kihozta, meg persze meg sok mast is, amirol nekem fogalmam nem volt. Raebresztett a szervezetem vitaminhianyara is. (A teljes procedurat nem irom le, ami az Egeszsegfarmon tortent, a forumban talalni rola informaciokat.) Ez tavaly november elejen volt.

Elkezdtem megjobban ugy elni (immar egy precizebb dietat kovetni, nem pedig egy tapasztalatit), ahogy szamomra letfontossagu, hozza szedve a taplalekkiegeszitoket es egyeb dolgokat.
Az ev vegere jelentosen javult az allapotom minden tekintetben. Ha jott is egy-egy pattanas, akkor az ket nap mulva mar csak emleknek szamitott szinte (alig akartam elhinni, eddig ez kozel nem igy volt). Ekkor sajnos elkovettem azt a hibat, hogy a dieta fole helyeztem nehany tarsadalmi szokast (karacsony, szilveszter, szuletesnap), es olyat ettem-ittam, amit nem kellet volna. Ujra jottek elo az addig rohamosan mulo pattanasok, ujra elkezdett korpasodni a fejborom (utolag vettem csak eszre, hogy mennyit javult, mikor ujra rosszaboddni kezdett a helyzet). Azota persze nincs ilyen, a dieta az elso. Allapotom azota ujra elkezdett javulni (ez szamomra nagyon meggyozo).

Kivancsian varom, hogy az ido milyen erdmenyt fog hozni, de nagyon optimista vagyok.

Mas: tegnap vettem meg a Cenzuraztott Egeszseg cimu konyvet, egybol el is olvastam, es szivbol ajanlom mindenkinek. Az ember megtudhatja, hogy mi is folyik valojaban, es eldontheti, hogy kinek hisz. (Itt szeretnek visszautalni azon gyogyszerre, melynek az elso kuraja 120 ezer forintba kerult '97-ben, melybol 90%-ot a TB fizetett.) Nem azt mondom, hogy anno ez a gyogyszer nem volt szamomra "eletmento", de hogy gyogyulast nem nyujtott, az azt hiszem vilagos.

Az embernek mindenek elott eloszor az etrendje korul kell korulneznie, es akorul, hogy mivel probalja a modern tarsadalom etetni. Ha rossz a taplalek, akkor azt az ember a sajat boren is tapasztalja, ami nalam a szo szoros ertelmeben igy van.

Egy kicsit talan megis hosszura sikeredett, de remelem megertheto, hogy ket szoban ezt nem tudtam volna leirni.

Vegul annyit szeretnek mondani, hogy teves informaciokbol konnyu levonni kovetkezteteseket, de ezek sosem lehetnek helyesek.

kivanok mindenkinek egy egeszsegesebb eletmodot es eletet

udv

Bence_6

ui: elnezest, hogy nem hasznaltam ekezeteket

JDS Creative Commons License 2004.01.23 0 0 4869
Sziasztok!
A napokban tudtam meg, hogy a bal petefészkemben elszaporodtak a candida gombák, és a kérdésem ezzel lenne kapcsolatos. Törvényszerű - e, hogy a petefészkem után máshol is megjelenjenek a kis mocskok? Egyébként rögtön ráálltam a diétára, meg minden, de például olvastam évekig húzódó candida fertőzésről pl. a hüvelyben, gyomorban vagy a szájban. Mi a véleményetek erről? Másho is meg fognak jelenni?
Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.23 0 0 4868
Sziasztok !

Engem is nagyon érdekelne, hogy hol végeznek candida-szint mérést? Meg hogy milyen módszerek léteznek? A Vega-tesztről már hallottam, de nem tudom, hogy van-e más módszer?

Kedves korcsi414, az nagyon jó lenne, ha össze tudnál hozni egy ilyen lapot, "kezdö candidás" lévén én is már napok óta kotorok a neten, hogy összeszedjem az infó-morzsákat.

Amúgy a www.elixir.hu fórumai között Béky Lászlótól kérdeznek sokan candida ügyben, ott pl. lehet tanácsokat kérni.

És a Yamamoto intézetben végeznek tudtommal Vega-tesztet www.yamamoto.hu, nem túl olcsón...

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.23 0 0 4867
Kedves Anci!

Magam részéről hálás lehetek a Kombuchának, de ezzel nem azt mondom, hogy mindenkinek, bárkinek ajánlom. Viszont én nem ittam volna vagy két évig, víz helyett, ha ártott volna. Nem ártott, épp ellenkezőleg. De végül már elegem lett a változó minőségből. A 2 literes, natur vagy őszibarack változatot ittam, ami hígítás nélkül, közvetlenül fogyasztható. Amikor láttam az üzletben, hogy fekete üledék van lerakódva az aljára, már tudtam, hogy ebből nem szabad vásárolni, mert penészillatú és persze nem is jó. Akkor várni kellett, míg ezek eltűnnek a polcokról és jön helyette másik szállítmány, illetve több üzletben is utána kellett nézni. Az volt a jó, amiben fehér vagy barnás üledék volt látható, illetve üledék nélküli volt. Gondolkodtam azon is, hogy magam készítem, de aztán nem volt kedvem belekezdeni.

Tehát szerintem a Candida ellen nem csak úgy lehet felvenni a harcot, hogy pusztítjuk, hanem úgy is, hogy az "életkörülményeit" megváltoztatjuk, illetve a szervezet ellenállóképességét javítjuk. Mindenesetre, én nem ajánlottam a Kombuchát, de hogy senki sem ajánlja candida esetén, az talán túlzás:

Kombucha és a candida. 1 - 10. találat a 1,960 közül

Az lehet, hogy a puszta említése is reklámnak tekinthető, de csak ezért nem szerettem volna elhallgatni a tapasztalataimat. Utána kell olvasni, mindenki maga dönt...

Előzmény: Anci72 (4864)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.23 0 0 4866
Semmi gond, talán félreérthetően fogalmaztam. :-) Az előző hozzászólásaimra céloztam, hogy nem vitatkozásból írogatok, hanem csak egyszerű tapasztalatközlésként. Nem akarok senkit meggyőzni, nem is volna helyes, ha erre törekednék.
Előzmény: aNDA (4862)
Borzas Creative Commons License 2004.01.22 0 0 4865
van olyan gombaölő, ami nem csak receptre kapható?
Anci72 Creative Commons License 2004.01.22 0 0 4864
Kedves Kálmán!

Szoktam olvasgatni, amiket írsz, érdekesek is, na de:

"Később rászoktam a Kombuchára, ami bár gombákat és cukrot tartalmaz..."

Ez egy picit sok. Akinek nem múlt el, a cukor abbahagyása miatt, az is elég egyszerű miért. SENKI sem ígér gyógyulást, valamilyen gombaölő nélkül. A diéta hozzá persze szükséges. Magamon vettem észre -anno -, hogy az eleinte ez vagy az elég volt. aztán annál többre volt szükség. Ez természetes. Perzse függ egyéni konditól is.

A Kombucha-t SENKI sem ajánlja candidásnak.
Ezt azért nem kéne itt nagyon reklavírozni.
Csak rosszabb lesz szegényeknek. Te valószínű már nagyon jó állapotban vagy és már "hasznosítani". De azért kívácsi leszek, mondjuk 3 hónap múlva, hogy érzed magad.

A.
A.

erkki Creative Commons License 2004.01.22 0 0 4863
Csak azok a gombák lehetnek hasznosak, amik nem bennünk élősködnek. Egyébként szerintem nagyon igazad van, hogy mindenkinél más diéta működik. Nekem több, mint tíz évejelentkeztek először a hüvelygomba tünetei. Nagy csokizabáló voltam és a vizsgálati mintát vételező asszisztens (jellemző, hogy nem az orvos!)figyelmeztetett a gombafertőzés és az édességevés összefüggésére. Egy ideig marha jól el tudtam mulasztani a tüneteket pusztán az extra édességek megvonásával, de sajna most már ez nem működik, mert már nincs mit megvonni magamtól. A diéta miatt jókislány módjára leszoktam még a vörösborról is (és persze az egyéb alkoholról), aztán pár hónap elteltével ittam egy fél pohárral a próba kedvéért, hát teljesen rosszul lettem (hasfájás, puffadás). Irígylem azokat, akik néha legalább ihatnak.
Előzmény: Törölt nick (4861)
aNDA Creative Commons License 2004.01.22 0 0 4862
Jaj, bocs, dehogy akarok én vitázni. De valóban káoszt érzek.... mindegy.
Hozzád hasonlóan én sem nagyon tagadok meg magamtól semmit - kivéve, hogy régi, rossz szokásomtól eltérően nincs csoki- és sütizabálás, ha csak tudom, kerülöm a cukrot. DE nem esek pánikba pl. egy pohár bortól, vagy egy mustáros ételtől. Hát ez van.
Nem vagyunk mi betegek, csak egészségesen élünk. Ugye?
Előzmény: Törölt nick (4861)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.22 0 0 4861
A káoszban sajnos én se nagyon ismerem ki magam, az is lehet, hogy csak azért javult az állapotom, mert az immunrendszerem idővel egyébként is fokozatosan leküzdötte volna ezt a nyavaját. Vitázni sem igazán szeretnék, ami nekem jó, nem biztos, hogy másnak is jó.

Az első komolyabb lépést az jelentette, amikor rájöttem, hogy nem szabad ódzkodni a csípős, paprikás, borsos és egyéb fűszeres ételektől, levesektől, mert az eleinte érezhető kellemetlenség nem azt jelzi, hogy ami csípős az káros és árt, hanem egyszerűen csak annyit jelent, hogy belső fertőtlenítés történik éppen. Ráadásul ezek az anyagok zsírban oldódva fejtik ki igazán jól a hatásukat, méghozzá nem feltétlenül növényi zsírban. Szentségtörés vagy sem, de amint említettem a vegetarianizmus számomra nagyjából egyenértékű a betegeskedéssel, gyengélkedéssel.

Később rászoktam a Kombuchára, ami bár gombákat és cukrot tartalmaz, de ezek a szervezet számára hasznos gombák szerintem (is), mindenesetre lényeg, hogy az ebben lévő temérdek vitamin és tápanyag hatására fokozatosan egyre jobban éreztem magam, mintegy megerősített. Időnként problémák voltak azonban a kapható ital minőségével, ami ilyenkor azt eredményezte, hogy nemhogy javította volna az emésztésem, hanem még inkább erjedést váltott ki.

Következő nagyobb lépést a tönkölybúzakenyérre való rászokás hozta, ami az erjedési problémát meglepő módon kiküszöbölte. A megfelelő emésztés nagyon fontos, mert meghatározza az általános közérzetet, megteremti az alapját az immunrendszer erősödésének, mintegy leveszi arról a terhet. Folyadékként az Acqua Vera víz vált be a legjobban (fontos a mérsékelt ásványianyag-tartalom).

Szóval, nem tudok semmi különöset mondani, lehetőleg igyekszem azért egészségesen étkezni, ugyanakkor nem tagadok meg magamtól semmit, ami jól esik.

Előzmény: aNDA (4860)
aNDA Creative Commons License 2004.01.22 0 0 4860
Ismét egy kis vita....
Akkor hát mik a te tapasztalataid? Mit együnk, hol vegyük? A "mit ne" nem érdekel. Tényeket kérnék. Jaj, katonás parancsnak tűnik, pedig nem annak szántam.
Teljes a tanácstalanság, a káosz, tegyünk már rendet.

Köszi :)

Előzmény: Törölt nick (4858)
kisdit Creative Commons License 2004.01.21 0 0 4859
Sziasztok!
Én is régóta gyanakszom a candidára, de a magántesztek helyett a körzeti orvos levette a véremet, és bevittem az ÁNTSZ-hez ingyen. Még nincs eredmény, de remélem, ajánlanak majd vmit. Vagy nem? Valaki tud egy megbízható orvost esetleg? Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.21 0 0 4858
Mindenesetre, a gyógyszerek cukortartalmából indultunk ki, nos az ilyen szélsőségeknek én főleg azóta nem vagyok híve, amikor még fogékony-befolyásolható fiatalabb koromban vegetáriánus lettem, vagyis beteg.
Előzmény: Törölt nick (4856)
Borzas Creative Commons License 2004.01.21 0 0 4857
na, az van, hogy elkezdtem a következőt:

a cukrot kerülöm, eszem ezt a tönkölycuccot (nem is olyan rossz), más szénhidrátforrást csak végszükség esetén (pl ha csak fehér kenyér van otthon, és nem akarok éhen dögleni), salátát, joghurtos öntettel (ez utóbbiban szok lenni némi mustár meg majonéz, ebből nem engedek), meg húst, sokat. na jó, főleg csirkét, pedig a sötétvörös marhahúsnál csak a szex a jobb, a körmöpöriről nem is beszélve (hát nem vagyok egy fitnesznáci, az biztos). a teát képtelen vagyok elhagyni, úgyhogy némi méz belémkerül majd olykor (az első 2 hétben nem).
továbbá napi két kávé cukor nélkül, sok tejjel. enélkül sajnos nem működöm.

comments welcome.

monnyuk az is lehet h nem vagoyk túlcandidás, mert a torkomon-nylevemen kívül nincs tünetem, asszem. bár szerintem az is elég.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!