Keresés

Részletes keresés

Anci72 Creative Commons License 2004.02.03 0 0 4916
aNDA, Te biztos depivel küzdessz, mert ilyenkor bekeményedsz, hogy akkor mindenkinek vége... :)

Egyébként könyvekből olvastam, na most a könyveket nem én lektoráltam.
Persze, van olyan aki nem dohányzik, aztán mégis...nekem erről van "elméletem", de inkább nem bántok ezzel senkit sem.

A.

aNDA Creative Commons License 2004.02.03 0 0 4915
Na akkor tessék legalább egy olyan dolgot mondani, aminek nincs köze a rákhoz!!! Csak egyet!

"...csak nagyon sokan.". A ciginek is köze van a rákhoz, mégsem minden rákos cigizik, csak nagyon sokan. Vagy mégsem? Szerintem nem.

"Hülyeségekről", nem bizonyított dolgokról inkább hallgassunk! Még azt sem tudjuk, hogy a Candida tekinthető-e betegségnek, létezik-e a Candida, mint betegség.... akkor meg ne vonjuk le ilyen következtetéseket. Vagy játszhatunk ilyet, de akkor ajánlom, akassza fel magát mindenki az első fára.

Előzmény: Anci72 (4912)
aNDA Creative Commons License 2004.02.03 0 0 4914
Nagyon szívesen! Mivel MÉG nincs kenyérsütő gépem, így nem próbáltam ki őket...bocs. Viszont olyanoktól kaptam, akik rendszeresen sütögetnek, ezért remélem, hogy mind beválik. Jó étvágyat!
Előzmény: interkate (4911)
Anci72 Creative Commons License 2004.02.03 0 0 4913
Különben miért mondta volna Hippokratész, hogy az egészség és a betegség a belekben lakozik?

A.

Anci72 Creative Commons License 2004.02.03 0 0 4912
erkki: próbáld ki! Csak utána lehet nyilatkozni...
Lajos Atya e tanácsával a szénanáthásokat gyógyította. De nézd pl., Kandi Kálmánnak kifejezetten jót tesz a fekete kenyér. Nekem semmilyen se tesz jót, ha sokat eszem. Ezért írtam már máskor is: mindenkinek saját magán kell mindent megpróbálni, mert igazán csak a Te szervezeted tudja a választ.

Angela: szerintem semmi baj sincs Veled:). Nem akartál Te senkinek sem rosszat.

A ráknak meg én is hallottam, hogy köze van a dolgohoz, csak nem minden rákos is feltétlen candidás. Csak nagyon sokan...

A.

interkate Creative Commons License 2004.02.03 0 0 4911
Köszönöm a kenyér-recepteket, ezeket Te ki is próbáltad? Lehet ezeket gépben is sütni? Még nem próbáltam sütni, csak gondoltam, ha már, akkor gépben egyszerűbb.
Borzas Creative Commons License 2004.02.02 0 0 4910
az ember az egyetlen élőlény amelynek a táplálkozása nem csupán biológiai célszerűség, hanem hagyományok, szimbólumok és az önmagáért való élvezet által is determinált.
ezért aztán büszkén fogyasztok mérgeket, nem is egyfajtát, sokféle kiszerelésben.

Angela, elég csúnyán leteremtettél. Azért mert szkeptikus vagyok a nem akadémikus orvoslással szemben, még nem szokásom "cinikuskodni". Legközelebb gondold át jobban, a fogalmazást legalábbis.

ja, hétvégén hazamentem, 1 hónap és egy kihagyott szülinap után, és a nagymamám által készített süteményeket nem hagyhattam ki, úgyhogy diéta restart. az embernek vannak kötelességei - például hogy ne sértsem vérig a nagymamámat. lehet h csak bemagyarázom, de kicsit rosszabbul lettem - végülis előtte 2hétig nem ettem cukrot egyáltalán, most meg rögtön egy vagonnal.

Előzmény: erkki (4902)
aNDA Creative Commons License 2004.02.02 0 0 4909
Szió, ezeket még régebben én is ezen a topikon kaptam Ensortól.
Amúgy kérdezgess esetleg a Mindennapi kenyerünk topikban, szerintem ott is tudnak segíteni neked.

Íme hát...
Lisztérzékenyeknek kenyérlapocska:
Keverjünk össze egy csésze rizslisztet, fél csésze kukoricalisztet, egy evőkanál burgonyakeményítőt egy csapott mokkáskanál szódabikarbónát annyi vízzel, hogy tészta sűrűségű legyen. Ízesítésként beledolgozhatunk szezámmagot, hántolt napraforgót, lenmagot, esetleg mustármagot, valamint egy kevés tengeri sót. Kanalazzuk a tésztát gofrisütőbe. 10-12 perc sütés elegendő.

Hajdinakeksz:
2 csésze hajdinalisztet fél deci olajjal jól összedolgozunk. Hozzáadunk 2 deci joghurtot és lisztezett deszkán simára dolgozzuk. Fél centi vastagságura kinyújtjuk, és négyszögletes formával kiszúrjuk. Forró sütben körülbelül 15 percig sütjük. (Mivel az eredeti receptben van méz is, de nekünk az tilos, ezért szerintem sóval és mindenféle fűszerekkel élvezetessé tehető.)

POGÁCSA:
25 dkg Durum tésztaliszt
25 dkg túró
15 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál szódabikarbóna.

DURUM TÉSZTA-LISZTBŐL KENYÉR:
30 dkg durumtésztalisztet kis sóval, mokkáskanál szódabikarbónával( aki érzékeny rá, tegyen bele fél mokkáskanál kálium-hidrotarikumot-amit gyógyszertárban meg lehet vásárolni) ezt szárazon összekeverem, majd hozzáadok kb. egy kávéskanál étolajat, amelyet elmorzsolok a lisztes anyaggal és csak ezután keverem hozzá a szűken mért 2,5 dl PI-vizet.
A sütőt csak akkor kapcsolom be, amikor már majdnem kész a tészta, tepsibe teszem és eligazítom, és máris rakom be, tehát 2 perc, vagy még annyi sem. Először erős tűzön sütöm, majd közepes tűznél kb. 25-30 perc alatt sütöm meg.
Kisütés után rögtön konyharuhába tekerem, hogy visszapuhuljon.

Ropogtatnivaló:
Szükséges hozzá egy ostyasütő, de ha nincs, a tésztát kevés olajban palacsintasütőben is ki lehet sütni.

1/3 kukoricaliszt, 1/3 rozsliszt (telj.kiőrl.),1/3 Graham-liszt, kevés olaj, rengeteg fahéj és őrölt szegfűszeg meg szegfűbors, víz, csipet só. Mindezeket összekeverni, hogy sűrűbb palacsintatészta szerű legyen, fél órát állni hagyni és evőkanalanként kisütni. Én a tésztához még keverek egy kis zabpelyhet, őrölt kölest és egy kanál hajdinalisztet.
Sós változata, ha fahéj helyett egy kis gyömbért vagy köményt teszek bele.

Ha a tésztába tesztek 2 egész tojást is (persze a tészta mennyiségétől függ mennyi tojást lehet bele tenni!) és 2-4 órán keresztül állni hagyjátok, akkor a sütőben ugyancsak evőkanállal kiszaggatva kis puffancsokat lehet sütni!

Lepény: hamar elkészül, finom, érdemes kipróbálni: rozsliszt, tönkölybúzaliszt, étolaj, langyos víz, sütőpor vagy szódabikarbóna, tökmag, napraforgómag, só keveréke. Ezt összegyúrom, tepsibe teszem, és kb. 3 cm vastagságú lepény lesz belőle, ami még egy hétig is eltartható fólia alatt. Ajánlom mindenkinek, akinek kevés ideje van, vagy nem sikerül az igazi kenyeret megsütnie.

Élesztő nélküli kenyér (1)
Hozzávalók:
2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csésze hajdinaliszt
3 csésze kukoricaliszt
1/2 csésze szójaliszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál szezámvaj
Keverjük össze a liszteket, a sót és az olajat egy tálba. Az olajat egyenletesen dolgozzuk be. Hagyjuk állni 1 órán át. (Ha azt akarjuk, hogy megkeljen hagyjuk másnapig állni.) Apránként adjunk hozzá vizet, és dagasszuk erősen míg a tészta ragadós és majdnem nyúlós lesz. Formáljuk cipóvá, lisztezzük meg, és tegyük kiolajozott kenyérformába. Hagyjuk 1/2 óráig állni. Süssük közepes sütőben 1 - 1 1/2 óráig.

Élesztő nélküli kenyér (2)
4 csésze teljes őrlésű búzaliszt
2 csésze hajdinaliszt
2 csésze kukoricaliszt
2 csésze főtt rizs
1 1/2 teáskanál só
10 evőkanál olaj
1/4 csésze szárazon pirított szezámmag
Úgy készül mint az előbbi, de sütés előtt a tetejét szórjuk meg szezámmaggal.

Élesztő nélküli kenyér (3)
2 csésze teljes őrlésű búzaliszt
1/2 csésze hajdinadara
1 evőkanál olaj
1/2 teáskanál só
Akármilyen főtt gabona, pl. rizs, hajdina vagy köles belekeverhető a kenyértésztába. Jó szórakozást - mindenki saját belátása szerint keverheti a különböző liszteket.

Kenyér:
2-3 közepes krumpli, héjában megfőzve, összetörve
kb. fél kg Graham liszt
1 sütőpor
kb. 1 kávéskanál tengeri só
2-3 evőkanál étolaj
1-2 dl víz (fokozatosan öntsd hozzá, amennyit felvesz)

A hozzávalókat összekevered, két kis veknit formálsz belőlük. Előmelegített sütőben kb. 50 percig kell sütni (amikor szépen megpirult). Én szoktam a tésztába keverni egy kis köménymagot vagy szezámmagot, esetleg lenmagot.
Minél több krumplit teszel hozzá, annál finomabb. Viszont a krumplitól kissé ragad a tészta, akkor kicsit több olaj kell hozzá.

Előzmény: interkate (4908)
interkate Creative Commons License 2004.02.02 0 0 4908
van egy nagyon megbízható labor Kerepesen, a Saolin templomon belül működnek, és mindenféle gombát néznek, nem csak candidát./Szabadság ut 102, 06-28 560 666/. Nem tud valaki kenyérsütőgépben süthető élesztő nélküli kenyér-receptet?
Előzmény: daninyunyo (4786)
aNDA Creative Commons License 2004.02.02 0 0 4907
Szia!

Jézusom, mi köze a ráknak a candidához???? Nem túlzás ez egy kicsit?

Kérdésedre válasz nincs, olvasgasd a topik előző hozzászólásait. Szerintem a biorezonancia és a beszűkült agyú orvosok között találsz arany középutat.

Előzmény: feherlofia (4906)
feherlofia Creative Commons License 2004.02.02 0 0 4906
Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra.

Néhány candida-mániás ismerősöm azzal riogat, hogy candidám van (mondván, hogy a biorezonancia teszt ezt mutatja ki), s hogy ezért nekem mindenféle bajom lesz (rák, stb.), így gyorsan változtassak az étrendemen és candida diétázzam. (Sokszor van székelési problémám, és egy családtagom is bélrákban halt meg, tehát hajlamom van a rákra.) A candida-mániás ismerőseim szerint a candida a rák első lépcsője, tehát csak akkor nem leszek rákos, ha elmúlik a gombám.

Eközben egy nem beszűkült agyú, a kínai orvoslásra is nyitott és abban is járatos orvos barátom azt állítja: a téma fel van fújva, minden emberben van gomba, sőt, a bélrákra hajlamosaknak még jót is tesz az otthon elkészített kefír, noha többek között ezt vonnák meg tőlem a candida diétán.

Most akkor hol az igazság?
A beszűkült agyú orvosoknak kevésbé hiszek, de kevésbé hitelesek számomra azok, akik minden betegségben a gombát látják bűnösnek, s egy olyan diétára próbálnak rábeszélni, ami lehet, hogy árt nekem.

Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.02.01 0 0 4905
Köszi, csak azért aggódtam, mert ezt már sajnos észrevettem, hülye természetem van, a lehető legjobb szándékkal keményen kiosztok valakit, és ahelyett, hogy segítenék ezzel bármit rajta, még a maradék életkedvét is elveszem... :(

Jó lenne, ha meggyógyultak volna, akkor legalább én is kérdezhetnék tőlük... :)

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.01 0 0 4904
:-) Ne aggódj, nincs gond az írásaiddal, és ne fogd vissza magad, de ez egy ilyen topik, hogy időnként leül, haldoklik. Sőt, az utóbbi hónapokban mintha egyre ritkábban jönne fel, ami nem feltétlenül rossz jel (talán meggyógyultak a régebbi hozzászólók?).
Előzmény: Angela Y. Davis (4901)
erkki Creative Commons License 2004.01.31 0 0 4903
Kedves Anci! Porallergia ellen lisztmegvonás? Ezt nem egészen értem. És szerintem az sem mindegy milyen liszt. Mert, hogy a fehér (finomított) lisztből csiríz lesz, azt elhiszem, de a teljesértékű gabona olyan sokféle tápanyagot, vitamint és ráadásul rostanyagot (ami tisztítja a beleket) tartalmaz, amit a szervezettől csak nagyon indokolt esetben szabadna megvonni (pl. lisztallergia)
erkki Creative Commons License 2004.01.31 0 0 4902
Kedves Angela, Borzas! Lehet, hogy a kávé nem tilos, viszont méreg. (Akárcsak a kakaó és a cola). Gomba szempontjából csak azért kedvezőtlen a fogyasztása, mert növeli a vércukorszintet.
Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.31 0 0 4901
Bocsi, nem az volt a célom, hogy meggyilkoljam a topicot. Télleg nem akartam ennyire porbasujtó lenni, hogy most aztán senki ne jöjjön ide vissza...

Ígérem, befogom a számat most egy darabig.

Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.29 0 0 4900
Hm... A szkepticizmusoddal nem nagyon akarok harcba szállni, az a te bajod. :)

Felvázolhatom éppen, csak aztán ha cinikuskodni akarsz, annak nem sok értelme van.

Az egy év pedig egyáltalán nem sok idő. Ebben a filmek a "hibásak". Egy másfél órás filmben minden megtörténik, kibontakozik a cslekmény, megvan a konfliktus, aztán még a hepiendre is van idő. Aztán mindenki azt hiszi , hogy az életben is így történnek a dolgok. Az életben sajnos ennél hosszabb kifutásokra számíthatsz. Látod, még nálad is: egy allergiát 12 éve hordozol, és öt perc alatt akarsz belőle meggyógyulni?

A kineziológia pedig azon alapszik, hogy az ember teste mindent letárol, ami történt vele. Mégpedig nem csak a születéstől, hanem már a magzatkorból is. Ez nem varázslat, az egész "rendszer" úgy van felépítve, hogy a kívülről jövő ingerekre reagáljon (idegrendszer, stb.), és azokat eltárolja, hogy aztán amikor legközelebb jön ugyanaz a valami, akkor felismerje. Az allergia pont ez: egyszer találkozik a szervezeted valamilyen számára káros anyaggal, felkészül a védekezésre, és amikor legközelebb jön ugyanez az anyag, akkor "pánikba esik", és baromira túlreagálja a dolgot.
Namost ezeket az infókat (hogy mi minden történt veled) elő lehet hívni a test adatbankjából, az izmaid reakcióit mérve. Ki lehet keresni, hogy mitől, mikor, milyen körülmények között indult az a folyamat (akár lelki, akár testi)amitől most szenvedsz, és lehet korrigálni a kezdeti okokat.

Lehet ezzel szemben szkeptikusnak lenni, én nem akarom itt megvédeni a kineziológiát. Én csak annyit tudok mondani, hogy jelenleg hagyományos orvoslással ez nemigen gyógyítható, ha jól tudom, csak a tüneteit lehet enyhíteni. De a kinez. speciel pont allergiában nagyon jó terápia.

Előzmény: Borzas (4898)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 4899
Allergia: Lajos Atya után szabadon - semmi, ami lisztből van, de semmi. (Elég gáz, de el tudom képzelni, hogy jó.) Se kenyér, biosüti, mert ami lisztből van, az csiríz lesz a belekben és akadályozza pl. a felszívósást és a normális kiválasztást. Egyébként - saját tapasztalat - székrekedés ellen is kiváló :)

A.

Borzas Creative Commons License 2004.01.29 0 0 4898
mindennel szemben szkeptikus vagyok aminek ilyesmiforma neve van... (elvakult materialista vagyok) de ha esetleg felvázolnád hogy ez MICSODA.

egy év alatt használt is? hát, hát. azért az elég hosszú idő.

Előzmény: Angela Y. Davis (4897)
Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4897
Ha valóban szeretnél segítséget, akkor javasolnám a kineziológiát. Allergia megszűntetésben (még ha veled született is) szerintem a legjobb módszer. Nem múló lelki kínokat is remekül lehet vele orvosolni. Nem fáj, és nincs mellékhatása.
Nekem is segített egy jó nagy lelkitörés helyrerakásában. Egy végetért kapcsolat után egy barátnőm megunta, hogy egy év mulva se telt el olyan nap, hogy ne fakadtam volna sírva, képtelen voltam dolgozni, és normálisan élni, és elküldött kineziológushoz. Az első "kezelés" után a sírás abbamaradt, kb. 1 év múlva már volt megint "rendes" kapcsolatom (azóta párom), az életem rendeződött.

Ha érdekel, adhatok elérhetőségeket.

Előzmény: Borzas (4896)
Borzas Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4896
az allergia elég komoly, a maga nemében. por, légút. gyakorlatilag abban nyilvánul meg, hogy mindig lehet tőlem pzs-t kérni, 10 éves korom óta. csakhogy ez egy régi dolog - több mint valószínű hogy velem született, és nincs összefüggés a gombácskákkal.

a kávét majd megpróbálom tejcsi nélkül. laktózmentes tej...?

a sztresszt egyébként gyermekeim volt leendő anyja okozta. és okozza máig, fél éve. meg az egyetem. meg a fáradtság. meg hogy pályát tévesztettem, azóta korrigáltam. csak érdekességképp.

szállj rám nyugodtan. a segítséget szívesen fogadja az ember.

Előzmény: Angela Y. Davis (4894)
Borzas Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4895
az allergia elég komoly, a maga nemében. por, légút. gyakorlatilag abban nyilvánul meg, hogy mindig lehet tőlem pzs-t kérni, 10 éves korom óta. csakhogy ez egy régi dolog - több mint valószínű hogy velem született, és nincs összefüggés a gombácskákkal.

a kávét majd megpróbálom tejcsi nélkül. laktózmentes tej...?

a sztresszt egyébként gyermekeim volt leendő anyja okozta. és okozza máig, fél éve. meg az egyetem. meg a fáradtság. meg hogy pályát tévesztettem, azóta korrigáltam. csak érdekességképp.

Előzmény: Angela Y. Davis (4894)
Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4894
Kedves Borzas !

Félre ne érts, ne akarok most rádszállni, csak elmondom az én véleményemet (ami ugye csak az én véleményem):

A kávéról úgy tudom, hogy nem tilos. Viszont a tej minden formájában igen. Próbáld azért meg, hátha mégis meg tudod inni tej nélkül. Persze, semmitől se fogsz pokolra jutni, és valószínűleg tényleg helyre is fogsz jönni ezután a stresszes időszak után, de a szervezeted egy idő után telítődik, és hát később már nem olyan könnyű regenerálódni.

Az allergia pedig (bár azt mondod, hogy az nem komoly) megintcsak egy intő jel lehet arra, hogy azért a Te fiatal szervezetednek is elege van egy-két dologból.

Én talán hasonló vagyok egy kicsit hozzád, én is eléggé tönkre tudok menni lelkileg, ami aztán hozza magával a testi tüneteket is. Hajtottam már én is túl magamat. Csak annyi a különbség, hogy 32 évesen már bizony azt veszem észre, hogy nehezebben megy a regenerálódás, és ha hamarabb észbe kaptam volna, és fiatalabban se járatom magam csúcsra annyiszor, és csak egy kicsit odafigyeltem volna, akkor most nem lenne ennyire nehéz...

Előzmény: Borzas (4892)
aNDA Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4893
Szerintem a tejeskávé miatt még nem jutsz a pokolba. A piához kiegészítésként: én a sört mind nektek adom, de a jó bor az enyém - és sajna telis tele van cukorral.
Előzmény: Borzas (4892)
Borzas Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4892
az nem fog menni. pedig lehet hogy igazad van-mióta ezt írtad először, magamba szuggeráltam, hogy érzem. de a kávé az életemben fellelhető kevés valódi érték egyike, amit sajnos nem adhatok fel... tej nélkül meg nem tudom meginni.

megyek is és főzök egyet.

hogy olyan gyorsan visszajönne, azt kétlem, ti. 22 éves jó karban lévő fiatalember vagyok, és eddigi életemben szinte semmi eü problémám nem volt (kiv allergia), továbbá a mostani helyzet egy bizonyos jól behatárolható hiperstresszes időszak miatt alakult ki, akár ez majdnem biztos. tavaly nyáron teljsen tönkrementem ugyanis magánéletileg.

Előzmény: Anci72 (4888)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4891
De jó gombatáp!!! :)
erjeszt, mint az ecet, kovász, élesztő

A.

Anci72 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4890
rövid i
Borzas Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4889
köszönöm, köszönöm!
rájöttem ám, hogy télleg vizsgaidőszak után kellene elkezdeni, mert a közvetlen utána biztosan be fogok még rúgni ordas módon, a pia ugye meg (állítólag - én nem hiszem) elég jó gombatáp.
mondjuk szerintem a szesz nekik is méreg, mint bárki másnak...
Előzmény: Angela Y. Davis (4887)
Anci72 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4888
Szerintem úgy is zavarhat valakit a gomba, ha a vér eredménye negatív. Lehet, hogy az ő tudásuk és mértékük szerint nem vagy candidás, de a Te testedet zavarhatja.

Borzas: szerintem 1 Snickers még nem a világ, ha ezt a hónapban csak most adtad elő.... ( :) ) Nehéz a kezdet. És még mindíg mondom, hogy torok nyavalyáknál nagyon bejött az, ha az illető kihagyott minden tejes (de minden!) dolgokat.

A másik, lehet, hogy pasiknál hamar elmúlik, de vissza is tud jönni. Ugyan olyan hamar.
Nekem 2 bnőm újra "érzi magán".

A.

Angela Y. Davis Creative Commons License 2004.01.28 0 0 4887
Létezik vény nélkül is kapható szer, utánna fogok kérdezni a nevének. De talán tényleg jobb, ha doktorbácsinál érdeklődsz előbb, és akkor nem csak a szájhagyományokra támaszkodva, esetlegesen kezeled magad.
Kaptam egy címet: Ingyenes Candida ambulancia:
Orvosi beutalóval Szt. László kórház.
Bp.IX.ker- Gyáli ut. , tel: 06-1-455-8228

Be kell jelentkezni, kedden délelőttönként van dokibácsi, akivel meg lehet beszélni, hogy tényleg candida-e a probléma. Ingyenes, csak kell hozzá orvosi beutaló (háziorvostól lehet kérni).

Előzmény: Borzas (4886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!