GAMEDAY!!!! az LBknek kis inspiráció: The Dome Patrol http://www.youtube.com/watch?v=RpTGcFtMFeE&feature=related A D falnak: Bruce Smith http://www.youtube.com/watch?v=gte5RPziaIU&feature=related A secondarynek: Ronnie Lott http://www.youtube.com/watch?v=UYVvQ6-9ZGk
g*ci jó!:)) már látom is a boltok polcain. Gyorsan védjük le a nevet!! :)
"ITALOD A RE BEERS, ETTŐL MINDEN KIBÍRSZ!" :)
(csak beugrott az a régi rádiókabaré jelenet amiben ilyen akkori "reklámszövegeket" durrogtattak, pl. "A természet lágy ölén jól esik majd a sziklatúra, a jó levegőt garantálja a proletár diktatúra.")
Hozzávalók: 1,5 kg méz 10 l víz 25-50 dkg cukor fűszerek (fahéj, szekfűszeg, vanília, gyömbér) esetleg gyümölcsök (citrom, alma) 1 szelet pirítós 5 dkg élesztő
Elkészítése: 1., A 10 l vizet felforraljuk 2., A forrásban lévő vízben elkeverjük a mézet és a cukrot (ízlés szerinti édességre) 3., Elzárjuk a tüzet és a nedüt tetszés szerint fűszerezzük, illetve "gyümölcsözzük (a hozzávalóknál felsoroltakból lehet választani...) 4., Megvárjuk míg a lé kézmelegre hül (min. 1 óra), ekkor megpirítjuk a kenyeret, amelyre (szintén langyos állapotban) rákenjük az élesztőt. 5., Az élesztős pirítóst a nedü felszínére helyezzük és kb. 12 órán át állni hagyjuk (félig lefedett állapotban). 6., Ennek elteltével eltávolítjuk a kenyeret, leszűrjük az italt, majd palackozzuk (lehetőleg ne üvegbe, mivel az alkoholképződés gázokkal jár együtt) 7., 2-3 nap elteltével már forrni kezd a lé (ehhez érdemes 15-20 fokos helységben tárolni, valamint a palackból a keletkező gázokat kiengedni) Ha meg akarjuk állítani a forrást, be kell hűteni a mézsört. 8., Legfeljebb fél évig tároljuk, szóval mielébb meg kell inni! (minnél nagyobb a cukor/méz tartalma annál tovább áll el).