Keresés

Részletes keresés

csypa Creative Commons License 2013.11.05 0 0 4153

Szia Index! Örülök, hogy végre jelentkeztél, és hogy a körülményekhez képest jól vagy. És annak is örülök, hogy túlélted a gyűrűrs életed. Nekem is pont ilyen fájdalmaim voltak, mikor behúzták a zsinort a hasüregembe. A fertőzőtt zsinor csinált gyulladást a hasadban is. Végig éled minden percét annak, amin én is keresztül mentem. Sajnos. Egy különbséggel, te nem híztál vissza. Vagyis remélem, mert erről az útóbbi időben nem írsz semmit. Mostmár nincs idegen test, így már gyors, és tartós lesz a felépülés. Mielőbbi gyógyulást kívánok neked! Jelentkezz, ha már itthon leszel is, hogy hogy alakulgatsz. 

Drukkolok neked, és vigyázz magadra. Csypa

Előzmény: index27 (4151)
csypa Creative Commons License 2013.11.05 0 0 4152

Szia Timi! A bypassnál annyit tudok, hogy maga az egyszer használatos varrógép, amivel a gyomrot, beleket varják, az maga 700000Ft. Ezt meg kell venni, és ez használat után kuka, minden betegnél. Miután a műtét nem tb támogatott, így a varrógép, és a hozzá szükséges eszközök sem. Sajnos! Nekem semmi társbetegségem nincs egyenlőre, így a tb tuti nem támogatná. Nincs mivel oda menjek hozzájuk. Csak a derekam, és a térdem fáj. És a mozgás nehezebb. De ez még a gyűrűnél sem elég indok tb támogatásra. Nem vagyok életveszélyben! Hál isten!

Még nem adom fel, próbálkozom  megszerezni az árát.

Ezek szerint neked is volt nyelőcső tágulatod? Nekem ez volt az első szövődményem, másfél év után. Utánna vagy 6 évig nyitva volt a gyűrű, de én vissza híztam. A többi probléma csak akkor jött, mikor újra behúzták. A vicc az egészben, hogy én azt hittem, soha többet nem lehet behúzni majd, mire Bende doki közölte, mikor 6 év után, ismét dagadtan oda mentem, hogy megint fogyni szeretnék, hogy 2-3 hónapot kellett volna csupán nyitva lennie,ezalatt a nyelőcső visszaszűkűl, nem 6 évet. Hát ezt jól elcsesztem.

Wem: nincs leszakadva a port fele a hasizomról. És azért fordul el? Lehet, hogy csak újra ki kéne varrni, mert elengedhette a cérna. Szerintem! De nem vagyok orvos! 

Szép napot mindenkinek: csypa

Előzmény: Timi7420 (4149)
index27 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 4151

Sziasztok!

 

Mint azt már írtam a múlt héten kedden életmentő műtétet hajtottak végre rajtam, ugyanis olyan iszonyatos gyomortájéki fájdalmaim voltak amit két napnál tovább nem bírtam. Úgy éreztem szétrobban a gyomrom.

 

A tavaszi portkivételt követően rendszeresen jártam kivizsgáltatni magam, mert a hasam alsó részen bélmozgásra szúrófájdalmaim jelentkeztek, de olyan erősségűek, hogy szó szerint összegörnyedtem ahol épp ért a fájdalom. Hosszú kísérletezgetés után amit az urológián folytattam, kaptam egy széles spektrumú antibiotikumot aminek 2 heti szedését követően megszűntek ezek a fájdalmak a múlt hónapig.

 

Ekkor már rutinszerűen mentem kiíratni ezt a bizonyos gyógyszert és úgy tűnt ismételten hat. De közbe kirepültem Finnországba két hétre, aminek most már a harmadik hetét kezdem. Egy szó mint száz, éreztem én még kisebb fájdalmat de mivel nálam volt a gyógyszer és már a második hétnél tartottam nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget.  A gyomorfájdalmam egy pénteki napon kezdődött. Miután hideg vízre szűnt a fájdalom arra gondoltam, csak a gyomorsav, nem ettem elég reggelit. Így hát bátran beebédeltem, de sajnos innentől kezdve állandósult a fájdalom, én meg áttértem folyadékra hátha "kimossa" a fájdalmat. Szombat éjjel követően vasárnap hajnali egy körül úgy döntöttem, ezt nem bírom tovább teljesen fel voltam fújódva, bárhogy helyezkedtem nem szűnt a fájdalom, hiába szedtem be fájdalomcsillapítót.

 

Bementünk a helyi ügyeletre, miután a mentőautó nem vitt be?!

 

Itt kaptam fájdalomcsillapítót levették a vérem, majd reggel hatig vártunk az eredményre. Miután jeleztem, hogy nem igazán szűntek meg a fájdalmaim, tovább küldtek a „Nagy kórházba”, itt végre meg CT-ztek és megállapították, hogy egy olyan mérvű gyulladás van a hasamba ami hatására a belek elnyomják egymást. Így nem jut át rajtam a táplálék. Azonnali beavatkozásra,  műtétre van szűkség. Be is fektettek az osztályra, de előtte egy orron át bevezetett csövön keresztül leszívták a gyomortartalmat, ami valóban megszüntette ezt az iszonyatos fájdalmat. A műtétre nem került sor aznap, másnap a doktor egy telefonnal jelent meg aminek a végén egy magyar tolmács segédkezet  a gyomorgyűrűmről kérdezve. Ugye a portot  kivéve a  vezetéket a hasüregbe fordították be rutin szerűen, így ez volt az elsődleges idegen test ami a gyulladást okozhatja. Én megadtam az Ursu doki számát is, hogy kérdezze őt az esetleges részletekről. Azt hogy beszéltek-e nem tudom. Hétfőn fél kettőkor jött értem a műtős és bevitt a műtőbe, ahol elmagyarázták, hogy gerincérzéstelenítést (epidurálást) alkalmaznak nálam, majd elaltatnak. Egy kicsit paráztam, hogy a gerinc érzéstelenítés hatására ideiglenesen lebénul az alsó részem, de szerencsére nem így lett "csak" 3 napig katéterezek, ameddig tartották az érzéstelenítést. Az epidurálás fél órán keresztül tartott az altatást követően pedig 1,5 órás volt a műtétem. A műtét után az őrzőben ébredtem, majd amikor kitisztultam felvittek a helyemre.

 

Kedden úgy éreztem javul az állapotom, szerdán már engedték, hogy igyak, csütörtökön, hogy folyékonyt egyek, de nem múlt a folytonos hányingerem, ennek ellenére lement minden,és próbáltam mozogni a folyóson ahogy javasolták nekem. Pénteken már annyira felerősödött a hányingerem, és rosszullétem, hogy ismételten ledugtak az orromon keresztül egy csövet amivel megint kiszívták a gyomortartalmat, majd délután áthelyeztek!? Egy betegszállító jött értem és vitt egy belvárosi kórházba, az okát nem értem, de nagyon úgy tűnt, hogy az egész korházat "kipucolják hétvégére", mindenki ment vagy vitték őket.

 

Szombattól elkezdett javulni az állapotom, a vérképem is ezt mutatta. Minden nap vettek tőlem vért olyan a kezem, mint a szita. Most pedig itt várom a csütörtököt, mert mint írtam 10 napig nem repülhetek.

 

Mondanom sem kell ez idő alatt a családom, a barátnőm, főnökeim, a nagykövetség folyton tartották velem a kapcsolatot telefonon, intézték a háttérben az ügyeim, tartották bennem a lelket, ezer köszönet érte mindenkinek!

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

 

Timi7420 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 4150

Szia! Igen, nekem a kivétel is 3 napos volt. Befekvés, másnap műtét, 3. nap nyelésröntgen, dren kivétel és haza. Szegény, mitől mozog, forog a port, mit mondott a doki? Remélem nem attól, hogy a gyűrűd megy be a gyomrodba és húzza a portot magával, amitől mozog, forog. Én kivetetném a portot, szerintem tudnád port nélkül is tartani a súlyodat, így mentve a gyűrűt. Neked hol tették be a gyűrűt?

Előzmény: wem (4148)
Timi7420 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 4149

Sziasztok!

 

Csypa köszi a jókívánságokat, igyekezni fogok. Remélni merem csak, ha lassan 9 hónap alatt nem híztam túl sokat, akkor talán ezután sem fogok. Ne keseredj el, voltál te már szép és leszel is. Sajnos gyakran a bürokrácia falaiba ütközik az ember, de tarts ki és keresgélj, ne hagyd annyiba, ha az egyik bank nem ad, próbáld a többinél is, hátha valamelyiknél sikerül. Ez neked a jövőd, aminek ára van sajnos, tudom, hogy nem egyszerű a fogyás. Bár nagyon kicsi a valószinűsége, de próbáld meg, hátha kapnál rá tb támogatást. Egy próbát megérne szerintem, főleg így, hogy már volt gyűrűd, fogytál vele a szövődményekről és arról, hogy sajnos ki kellett venni nem te tehetsz. Drukkolok neked és remélem, hogy sikerülni fog!

 

Gondolom a vágás nagysága a szövődményektől függ. Nekem ott vették ki, ahol betették, szerencsére nincs több vágásom, mint amennyi volt. Én megkaptam a gyűrűt, de el van vágva. Én a műtét után sokáig úgy éreztem, mintha lenne gyűrűm. Mondta a doki is, hogy enyhe szűkületet fogok érezni. Idővel ez elmúlt. Én a kivétel után 6 hétig úgy, mint a beültetésnél, folyadékon éltem. Utána pépes, majd szilárd. Nem volt rossz a nyelés, persze mindenkiben benne van a félsz. Sajnos sokan vissza híznak a gyűrű kivétele után. Talán nekem "szerencse" volt, hogy a kivétel előtt, már egy éve kiengedték a gyűrűmet, extra nyelőcső tágulat miatt. Kiengedett gyűrűvel is lehet hízni. Én nem tudtam sokat enni úgy sem. Legalább is szilárd ételt nem. A csokival nem volt gondom, az simán lecsúszott. Szerintem ha bypyassnál elvágnak egy ideget, amitől nem leszünk éhesek, és ez elég lenne, akkor a műtét további része felesleges lenne. Persze laikusként gondolom csak így. Igazából nem is értem, hogy mi kerül ennyibe ennél a műtétnél, hiszen itt nincs idegen test, amit beültetnek és amit meg kell venni. Gondolom ez jó üzlet. Az a furi, hogy a kóros elhízás betegség, itt meg elvileg ingyenes az egészségügyi ellátás. Igazán ingyen is megműthetnék a kórósan elhízottakat. Nagyon sokan szerintem azért is híznak el, mert egyszerűen erre telik: fehér kenyér, tészta, rizs, burgonya.... amik éppen nem diétás termékek.

 

Index hogy vagy, mikor engednek ki a kórházból, mikor utazol haza? Megkaptad a gyűrűt?

 

Gyomorgyűrűt még ültetnek be?      

wem Creative Commons License 2013.11.04 0 0 4148

Hogy zajlik a gyűrűkivétel?? ugyanúgy mint mikor beteszik? Gondolok itt arra,hogy előzőnap befekszel, másnap műtét, harmadnap haza? MEg ugyanazokon a lyukakon vágnak? Teljesen helyre áll utána a gyomor? milyen érzés? Furcsa az első nyelések illetve mozgások? A gyűrűt +portot odaadják, el lehet kérni? :)

Mik a tapasztalataitok?

 

Nekem folyamatosan mozog és forog a portom, másnál is volt ilyen? ti mit csináltatok?

 

Index, neked meg mielőbbi gyógyulást!!!

mézes muffin Creative Commons License 2013.11.04 0 0 4147

Timi! Mekkora a mostani heg?

Előzmény: Timi7420 (4144)
csypa Creative Commons License 2013.11.04 0 0 4146

Szia Timi! Igen, azok, az én rémtörténeteim voltak. 2éve nincs gyűrűm, és megint 160 kiló vagyok. Sajnálom, hogy neked is szővődményed volt, és ki kellett venni. Nekem talán ez az egy szővődményem nem volt meg, mint ami téged utolért. De a többi is bőven elég volt. Most nagyon el vagyok keseredve, mert a bypass 1, 5 millió forint, és nincs ennyi pénzem. :-( A bank meg már nem hitelez. Bár fizetek mindent rendesen, és sose volt elmaradásom, és úgy érzem, hogy még ezt is ki tudnám fizetni, de mégse kapok hitelt.  Ez csak azért gáz, mert dagadok folyamatosan napról napra. Nyáron fogyóztam, kb 10 kiló ment le, és vissza is szedtem már azóta még többet. Ez a yoyo megőrjít. Azt mondják a bypassosok, hogy a műtéttel átvágnak egy ideget, ami az éhségérzetért felelős, és azóta sose éhesek. Szuper lenne nekem is!!!!! Még nem tudom mi lesz. Remélem sikerül valahonnan ennyi pénzt szerezni.  Még nem adom fel!!!!!!! Sok sikert kívánok neked, hogy tudd megtartani a leadott kilóidat, és legfőképpen lelkierőt, és kitartást. Ha tudok majd valami fejleményről beszámolni, akkor írók! Üdv.csypa

Előzmény: Timi7420 (4144)
mézes muffin Creative Commons License 2013.11.04 0 0 4145

Sziasztok!   Én is Tanyihoz szeretnék menni Debrecenbe, mert ott csinálják a legközelebb a lakhelyemhez. Tud valaki valamilyen támpontot adni, hogy mennyibe is kerül pontosan?  ....és tényleg csak 40-es testtömegindexen felül csinálják meg?  Vagy, ha van pénzed, akkor nem foglalkoznak ezzel a dologgal...(?)  Aki átesett már ezen a műtéten, kérem írjon nekem privibe a baratno37@freemail.hu -ra, mert lenne egy csomó kérdésem, amire szeretnék válaszokat kapni.  Köszike!

Előzmény: v431266 (4137)
Timi7420 Creative Commons License 2013.11.03 0 0 4144

Szia! Igen, jól tudod, sajnos nincs már gyűrűm. 2011. szeptemberében tették be a gyűrűt és idén február 14.-én vették ki. Ez van a zárómon, hogy "idegen test a gyomorban". A portommal nem volt gondom, vagy legalább is nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Szerintem nagyon be voltam húzva, így mászott be a gyűrű a gyomromba. Nagyon sajnálom, hogy ki kellett venni, de ennek köszönhetem azt, hogy újra nőnek érzem magam. Azóta nagyjából tartom a súlyom, pár kg-ot híztam ugyan, de ez 3-4 kg, ami szerintem nem sok. Jelenleg 75-76 kg vagyok. Tésztát és kenyeret nem eszek, próbálom tartani azt az étkezést, amit gyűrűvel. Soha nem gondoltam volna, mert mindig is lusta voltam tornázni, de mióta nincs gyűrűm, rendszeresen tornázok, mert rettegek attól, hogy újra kövér leszek. Most se vagyok vékony, de én ezzel már elégedett vagyok. Bár jó lenne, ha tudnék fogyni még 5-6 kg-ot, de úgy látom, hogy ez nekem nem megy, mert iszom fogyi teákat, de sajna nem fogyok, de szerencsére nem is hízok. Mindenről azért nem mondtam le, kicsit nassolok a hétvégén, de igyekszem ezt hétközbe kompenzálni. Én 117 kg-ról indultam. Az az igazság, hogy nem ilyen rövid időre gondoltam a gyűrűt, de sajna ez így alakult. Azt biztosan tudom, hogy én is újra berakatnám, ha szükséges lenne, mert inkább lennék albérlő, mint még egyszer kövér. 

 

Régebben a te tragédiád volt fent a fórumon? Mikor szóba került, hogy ki kell venni a gyűrűt, vissza olvastam az egészet, de már törölték azt, amit kerestem. Akkor, mikor még azt olvastam, nem tudtam, hogy egyszer én is kerülhetek hasonló helyzetbe a gyűrűmmel, de azt tudom, ahogy azt olvastam, akkor kirázott a történetedtől a hideg. Ha nem te voltál, ne haragudj. Azóta sikerült intézned valamit? A Tizedes doktort ajánlani tudom én is, mert bár nagyon elfoglalt, iszonyat sokat dolgozik, de nagyon profi. Anno, ha nem lettem volna olyan hülye és rá hallgatok, akkor feljebb tették volna a gyűrűmet és még ma is gyűrűs lennék. De ő nekem a plasztikai sebészem volt. Úgy gondoltam, hogy nekem azt Pesten tették be, ott illett volna megmenteni a gyűrűmet. Szeretnék tudni rólad. Olvasom a fórumot. Szép estét.

Előzmény: csypa (4143)
csypa Creative Commons License 2013.11.03 0 0 4143

Timi ugye jól tudom, hogy neked sincs már gyűrűd? Ha igen, akkor neked meddig volt, és mért kellett kivenni? És hogy vagy azóta? Sikerül a súlyod megtartani?

Timi7420 Creative Commons License 2013.11.03 0 0 4142

Index mielőbbi gyógyulást kívánok neked!

csypa Creative Commons License 2013.11.02 0 0 4141

Úr isten Index! Mi történt veled? Gyógyulj meg gyorsan, és várjuk a beszámolót! Vigyázz magadra, és fájdalommentes, gyors felépülést kívánok. <3

Előzmény: index27 (4140)
index27 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 4140

Aki meg ismer szomoru hirrel kell szolgalnom, hetfon Finnorszagban eletmento mutetet haljtottak rajtam vegre, aminek az egyik pontja, hogy eltavolitottak a gyurut :(

Reszletek kesobb, most egy Helsinki korhazban labadozom nem tudom meddig, es hogy mikor jutok haza de mar jobban vagyok, egy hatalmas melltol csipoig tarto vagassal.

Nyufffi Creative Commons License 2013.11.01 0 0 4139

Köszönöm szépen a friss infókat. Akkor tehát Ursu doki az aktuális mentorunk :)

Szummer Mária Creative Commons License 2013.10.31 0 0 4138

dr Ursu

706224595

dr Vaida

709335670

Előzmény: Nyufffi (4131)
v431266 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 4137

Sziasztok!! Tanyit debrecenbe én is ajánlom nagyon korrekt és végtelenül jó doki én nagyon féltem a műtétől mert elég sok betegségem van de a műtét nagyon sima volt semmi fájdalmam azóta sem az állítás is rendben ment ha műtetni akarod magad csak debrecen!!!!!!!!

wem Creative Commons License 2013.10.30 0 0 4136

Nagyon sajnálom Bendét. Én nagyon bírtam. Velem rendkívül rendes volt! Ursu is korrekt volt mint ember, de szakmailag nekem rossz élményem volt vele.

 

Így  én is átpártoltam Debrecenbe, Tanyihoz. A többi orvost nem ismerem, csak itt olvastam róluk. Szerintem ők is jók, de tapasztalatom Tanyiról van, ami nagyon pozitív. :)

Előzmény: csypa (4135)
csypa Creative Commons License 2013.10.30 0 0 4135

Tegnap beszéltem a Bende dokival telón, mert új gyűrűt szerettem volna. Hála Győzikének még mindig tart ellene a vagyonosodási eljárás. Nem operál sehol, nyugdíjas. Míg ez az APEH ügy nem zárul le, addig nem  operálhat. Beszéltem a Péterffy kórházban az Ursu dokival, aki azt mondta a megoperált 1600 beteget ellátják. Továbbra is vanak gyűrűállítások, és a szővődmények elhárítása is folyik. Egyenlőre a régi team feloszlott. Csak ő maradt. Friss gyűrű beültetést ő se csinál. A kórház megtiltotta, de minden régi gyűrűs fordulhat hozzá továbbra is bizalommal.

 

Nekem a Bende a debreceni Tanyi doktort ajánlotta gyűrűre, az Ursu meg a Veszprémi gyomor bypass műtétet egy újabb gyűrű helyett. Nem tudom még mi lesz! Most érdeklődőm a lehetőségekről.

Előzmény: Nyufffi (4134)
Nyufffi Creative Commons License 2013.10.30 0 0 4134

Sziasztok!

 

Arra gondoltam, hogy vajon Bende dokihoz szokott még járni valaki ? Van még pesten gyűrűállítás ?

sziszó83 Creative Commons License 2013.10.29 0 0 4133

Sziasztok! Megfogadtam a tanácsotokat és felhívtam a Tizedes doki aszisztensét. Holnap kell érdeklődnöm, hogy mikorra van hely a városi korházban. Tehát a beültető doki végzi majd a műtétet, ami a gyürűt tekintve a legbiztonságosabb.

Nem nagyok a kövek, viszont napi szinten görcsöt okoznak.

Előzmény: wem (4126)
Nyufffi Creative Commons License 2013.10.29 0 0 4132

ja, és itt úgy megy -bár több mint 1 éve nem voltam állításon- hogy a gyűrűállítás az teljesen ingyenes, vagyis az egész utógondozás

Előzmény: csypa (4128)
Nyufffi Creative Commons License 2013.10.29 0 0 4131

Szia csypa! Engem pesten műtött a Bende doki :S A másik doki elérhetőségét nem tudom :(

Előzmény: csypa (4128)
v431266 Creative Commons License 2013.10.29 0 0 4130

Szia a honlapon található telefonszámon eléred a dokit de csak 16 óra után ajánlani tudom nagyon jó !!!!

Előzmény: csypa (4128)
csypa Creative Commons License 2013.10.28 0 0 4129

Boccs, az előző üzim nem Nyuffinak, hanem FERTOX-nak szólt. Jól összekavartam. bocsi :-) Igazából mindenkihez szól, aki túd nekem infót szolgáltatni, a feltett kérdéseimre. Köszönöm mindenkinek

csypa Creative Commons License 2013.10.28 0 0 4128

Szia Nyuffi! Látom, te debreceni Tanyi doktoros gyűrűs vagy. Én pesti voltam.Most ismét szeretnék, de Pesten már nem csinálják. Meg tudnád adni a Tanyi doktor elérhetőségét? Amit a honlap ír, azt nem veszik fel. Közvetlen szám kéne.Egyenlőre csak telefonon szeretnék érdeklődni tőle, hogy vállalnak e egyáltalán gyűrű beültetést olyannak, akinek már egyszer volt egy. Debrecenben hogy működik a gyűrűs utógondozás? Tanyi doktor a test mely részére teszi a portot? A debreceni klinikán, vagy a da Vinci magánklinikán csinálja? Mennyibe kerül most egy gyűrűműtét?  A gyűrűállításokért kell fizetni? Azt hol csinálják? A tyebra@citromail.hu-ra írhatsz privit, ha nem szeretnéd ide kiírni. Köszi, ha válaszolsz

Előzmény: fertox (4096)
csypa Creative Commons License 2013.10.28 0 0 4127

Szia! Nekem 9 évig bírta, és igen portgyulladások sorozata volt, mire kivették. Ha írsz email címet írok bővebben is. Kérdezz, bármi érdekel, amire tudok válaszolok. A gyűrűs kálváriámat csak priviben írom le, mert nem akarok senkit feleslegesen bepánikoltatni már, aki olvassa ezt a fórumot. Kivétel óta 2 év telt el, visszahíztam minden kilót, és most ott tartok, hogy ismét gyűrűt szeretnék, de Pesten már nem csinálják. Tanácstalan vagyok, hova és kihez forduljak.

Előzmény: Chainer (4102)
wem Creative Commons License 2013.10.26 0 0 4126

Szia,

Az én epekövem 4cm, teljesen véletlenül derült ki,hogy van. panaszt nem okozott soha, vagyis ha volt is valami a gyűrűre fogtam. de mostanában, azaz pár hete néha érzem, hogy mintha mozogna(?) bennem..

én úgy döntöttem,hogy ki fogom vetetni a gyűrűmet,ha rászánom magamat végre az epe + kövem kivételére. 8 éve van gyűrűm. nekem nem volt nagyobb bajom vele 1-2 dolgot leszámítva. az elmúlt három évben nem "üzemelt" a gyűrűm. és előtte is voltak hosszabb kihagyásaim.  most nyáron sikerült újra beszűkíteni valamennyire, 3 év után kezdtem újra érezni azt,hogy van gyűrűm, van haszna,hogy bent van. még 1x kellett volna rászűkíteni és tökéletes lett volna, de sajnos nyáron történt valami a portommal. nem tudom máshogy mondani de olyan mintha leszakadt volna :( kb. 7-8 cm-rel lecsúszott, állandoan elfordul, hol élére áll, hol lapjára hol picit jobbra,hol balra. és szúrkál alvás közben illetve ha előre hajolok.. 

Így úgy döntöttem (bár még gyűzködöm magamat minden oldalról), hogy ki fogom vetetni a gyűrűt. a portot úgyis cserélni kell... a gyűrű kitudja már milyen állapotban van, a 8 évből kb. 2 év volt amíg működött. így egybekötöm az epével. amíg tudom húzom az időt, fogyni szeretnék még. nagyon lassan, de mozdulnak lefelé a kilók, de még mindig amíg csak tudok nyomatom lejjebb a súlyom.

Sajnos ez alatt a 8év alatt volt jó és rossz vonzata a gyűrűs életnek. fogytam nagyot, de vissza is híztam többett, mint amennyit leadtam. évekig meg eredménytelen voltam, sőőt. ebben az évben erőt vettem magamon, orvost váltottam és eleinte önerővel fogytam (majd kicsit beszűkített gyomorral)  23kilót.  így ha kivetetem remélhetőleg most már gyűrű nélkül is haladok lefelé :) De addig még bőven van mit faragnom magamból :D

 

Szerintem a dokinak igaza van,hogy összefüggésben lehet a kő a gyűrűvel. nekem nem gyűrűs orvos is mondta,hogy a sok passzív időszak miatt pangott az epeműködés, majd mikor tudtam enni egy kicsit elkezdődött összeállni a kő, aztán újra pangás majd növekedés, újra pangás újra növekedés....stb. így lett 4cm-es a kövem. és ez az adat is májusi adat. évente fél centit növekedett. tavaj május óta tudom,hogy van.. azóta húzom a kérdést :) de már nagyon időszerű lenne kezdenem valamit a helyzettel, csak nagoyn nehéz rászánnom magamat a műtétre. :/

Előzmény: sziszó83 (4123)
csypa Creative Commons License 2013.10.26 0 0 4125

Szia! Ha téged a Tizedes doki műtött gyűrűre, akkor szerintem mindenképp vedd fel vele a kapcsolatot az epeműtét miatt is. Szerintem ő szívesen meg fogja műteni az epehólyagodat is. Ha mégse tenné, akkor is biztos tud mondani a kórházában olyan kollegát, aki ért a gyűrűs betegekhez, és kiveszik az epeköveidet. Én semmi szín alatt nem merném a gyűrűs belsőm egy olyan sebész kezébe adni, aki nem is látott még gyűrűt. Nem beszélve arról, hogy az idegen nem is tudja, hogy hol fut a vezeték, még a végén véletlen átvágja, vagy kiszúrja a gyűrűt stb. Idegen orvossal nehogy kivetesd a gyűrűt szerintem. De a gyűrűt betevő orvosok, vállalják a gyűrűs betegek utógondozását is, szóval keresd bátran az operáló orvosodat.

Előzmény: sziszó83 (4123)
Medzsy Creative Commons License 2013.10.26 0 0 4124

Szia Sziszó! Engem 3 hete műtött a pécsi orvosom epekővel és egyáltalán nem zavarta a gyűrűm! Sajnos a diétától kövesedett be nekem is az epém,valószínű,hogy neked is ez okozta,de ettől nem kell kivenni a gyűrűdet! Nem próbáltad esetleg meg a Tizedes  dokival megbeszélni,hogy mi ilyenkor a teendő? Nekem nagyon jól alakult minden a műtét óta,4 kis vágás van rajtam,szépen begyógyultak a sebeim! 62db kis kövem volt,görcseim nem voltak,csak állandóan puffadást okozott! :P

Előzmény: sziszó83 (4123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!