Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Flakvierling Creative Commons License 2007.11.01 0 0 31
Ki tart manapság 6 ZUK-ot? :)
Előzmény: AUTOPETI (30)
AUTOPETI Creative Commons License 2007.11.01 0 0 30

Egy másik topicban ma ezt írták:

Mögöttünk, az egyik FKFV telepen másfél éve pihen egy Unimog. Amikor odakerült, persze megkérdeztem, hogy nem eladó-e, de nem. Most a múlt hónapban mellékerült hat darab Zuk is. Együtt porladnak, bár a Zuk valamivel gyorsabban.

Előzmény: Erősítő (27)
sapirico Creative Commons License 2007.10.31 0 0 29
Helló . Megvetted már az uccsó Veteránt végre ? Hogy tetszik a Négyesy Pál féle cikkben az a NYSA ?
Előzmény: Flakvierling (23)
sapirico Creative Commons License 2007.10.31 0 0 28
Hello , Jumbo .
MegvetTEd azt az Ikaruszt . . .? Vannak fotóid a tatai Ikarusz--találkozóról ? Gondolom , az itteni Tatra és Ikarusz Fan Clubra ráleltél . . .
A hobby menüponton belüli utazás almenüpont alatt levő Lengyelországba tessen kedves lenni , és írni . . .
Más . Ki az az FSO papa ?
hellóka .
Előzmény: JumboJet (26)
Erősítő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 27
Azt szeretném megkérdezni , mi lesz a Zukokkal , van valaki , aki eltett ilye örökbe ? . . .
Előzmény: AUTOPETI (24)
JumboJet Creative Commons License 2007.10.31 0 0 26

AUTOPETI!!

 

Nekem van szerencsém személyesen ismerni sapiricót. Semmi baj vele!! Kellemes színes egyéniség!!! Elsőre lehet picit szokatlan,de jófej ember!!!! :-))))

Előzmény: AUTOPETI (17)
JumboJet Creative Commons License 2007.10.31 0 0 25

Szia Erna!!

 

Örülök,hogy ide is regisztráltál!!!

Előzmény: erna13 (14)
AUTOPETI Creative Commons License 2007.10.31 0 0 24

FKF vállalat Zukja:

1
Flakvierling Creative Commons License 2007.10.31 0 0 23

Ejj, írni kéne! Még csak pár napos a topik és máris csökken a népszerűség? :)

Majd fel kéne dobni valamivel. (?)

sapirico Creative Commons License 2007.10.29 0 0 22
Köszike . A Hirtelen Kotmajer is ír még ide ? Valaha általuk tudtam meg , hogy Ezen Fórum létezik .Köszi a váaszt .
Aláírás . az , aki ide a Lengyelország topicba is ír .
Előzmény: motorkami (18)
sapirico Creative Commons License 2007.10.29 0 0 21
( befejezés ).
Ocskay Zoltántól bocsánatot kértem . Az , aki 15 év alatt veteránossá tett , az az ország egyik legjobb veteránautó--írója , Ács Tibor . Ő pedig az Ocskaynál dogozik évek óta , nyilván nem kis hatást kapott életfelfogására vonatkozólag a veterán újság tulajdonosától , aki nélkül sok cikke nem is létezne . Azt hiszem , jobban oda kellene figyelnem az " ősökre " , ahogy azt a Gyerkőceimnél is lehet látni , hogy ha a harcművészeti oktatóiknál okosabbak is , nem pofáznak vissza , nem úgy , mint ahogy én itt keménykedtem .
MEGKÖVETEM OCSKAY ZOLTÁNT , mert meg tudott csinálni valamit , amit én nem tudnék . s ez az , hogy mégiscsak megjelentette ( ma hallottam egy warszawa--s , kacsás rilákostól telefonba a ma megjelent Veterán újságot illetően ) a R.I.L.A.K. vicces , humoros hirdetését , amivel pedig nem--igazán ért egyet . Na, ezt csinálja utána valaki !!
Tisztelettel most elbúxsúzok .
farce severö sapirikócska--piripócs . . .
sapirico Creative Commons License 2007.10.29 0 0 20
Fojt a tás .
Tudod , voltak fura emberek , amikor az a tetves rezsim végre összeomlott , akik a Hirdetés nevű ujságban ( ami egy valaha a szocializmusért magyarországra letelepedett nímöt által lett megalapítva , és húzta , amig tudta ) elkezdtek az internet előt 5--10 évvel fórumkodni . Ezek az aljas , a homogéneklegyünkmmááá elvre , elvárásra fittyet hányó alakok megteremtették azt a ma már zsurnalisztika--történeti dolgot , ami alapja lett annak , hogy te most itt ide írhatsz . mert ne feledd . mindig a nagy egyéniségek lendítik előre a dolgokat , a lényeglátás , az unideologikusság , és a szabadság .
Szóval ezek a Harminckettes Rovatba írók egészen elképesztően tágra nyitották az írás világát , s olyanok is megjelentek , akik még ma sem foghatók fel igazán , hogy kik is voltak . Ez a Mágnesrúd egyik vége . A másik végén találhatók azok , akik a Csajkát avagy mondjuk egy Traction--t csak feketében tudják elképzelni , mert még életében nem evett curryt .
Igen , a R.I.L.A.K. "kimenőszövege" nagyon is harcias .Kizárni akarja azokat , de ki is fogja , akik lecseszik a György Balázst , hogy hogy is merte a Traction Avant--ot bordó és tojáshéjszínűre festeni .
Ami Féjja Zsolt barátomnak a Veteránban való cikkét illeti , az egy jó írás volt , csak tul szerelemtelen . Én , mint nyelvtanár , azt szoktam mondani , ha nyelvet akarsz tanulni , kerülj így vagy úgy olyan állapotba , hogy majd Szerelmes légy abba a nyelvbe , légy képes súlyosabbnál súlyosabb Áldozatokra , külünben az a szép nő , mondjuk az olasz nyelv , nem--igen lesz a tiedé .Az írásából a Szerelem hiányzott , másfelől egy nagyön szakavatott , de kicsit nüchtern írás volt . Jó , hogy megírá a Zsolt .
sapirico Creative Commons License 2007.10.29 0 0 19
Kedves Péter .
Köszönöm , hogy írtál , mivel így kicsit bővebben kifejt7em , mi is a R.I.L.A.K. Remélem az világossá vált elótted is , hogy ennek az anticsapatnak annyi köze van a karburátorbeszélgetésekbe fulladásnhoz , mint mondjuk egy TIC TACnak egy lengő polchoz (, de hogy magam ellen beszéljek : ha tudnám , hogy hogyan is kell ide fotót csatolni , most egyszerre láthatnál a szobámat illetően egy láncokon függő polcot , meg egy dobozka TIC TACot )( nekem már a néphadseregben is és másutt is mondták , hogy : S....... elvtárs , ereszkedjen mán le ide közénk a felhőkből . . .De én meg azt vélem , hogy a színesség igenis , hogy előre viszi a dolgokat , mivel unideologikusan van több lehetősége a választónak , hogy választhasson ). Hasonlóan a veterán Citroen Kacsa klubokhoz , ami hazánk nekünk , nemcsak a Lengyelországba történő kikocsikázások , bolondozások , hülyéskedések , stb.,mi is egy kozmikus ürügy kicsiben való Csinálói vagyunk . Mivelhogy soha sem fogod tudni felfogni , Kedves Péter , kik is a Láthatatlanok , soha sem fognád jól érezni magad olyanok között , akik nagyon különböznek , és nem autóbuzernyákok , hanem kibontakozáskedvelők , másságot létrehozók ,nagyon viccesek , mint egy Maurizio Nichetti--film és sohasem unalmasak . Én tudom , hogy sokakat nagyon zavar a színesség , hogy jobban szeretik a világot racionális raszterbe zártan , lepecsételve Letudottan látni , csak tudod hosszú volt a harc , mig az ember létrehozta a videokamerát és az ezzel járó lehetőséget , hogy ettőlfogva csőlátású bácsikák nem tehetik őket többé indexre , olyan filmet készíthetsz , amibe nem szólhatnak bele a bunkók. S ehhez hozzátennék még egy nagyon unszimpatikus dolgot .Folyt. köv .
fair severö satyrico
Előzmény: AUTOPETI (17)
motorkami Creative Commons License 2007.10.28 0 0 18
Most csernaja obca nicken fut.
Előzmény: raider (13)
AUTOPETI Creative Commons License 2007.10.27 0 0 17

Kedves sapirico!

írásaidat olvasva teljes mértékben megértem Ocskay urat,amiért nincs kedve-ideje a leveleidre válaszolgatni.

írásaid nyakatekertek,tele vannak felesleges gondolatokkal,nehezen kiveheto,mit is akarsz mondani valojában.

Ezt már akkor is így gondoltam,amikor a Veteránban a Polski cikkre reagáltál,azt hiszem tavaly.

Egy veterános lap 1.számú embereként nekem sem lenne kedvem magyarázgatni valakinek,mi tartozik egy ilyesfajta újság hiredtési rovatába.

 

péTEr

Előzmény: sapirico (16)
sapirico Creative Commons License 2007.10.26 0 0 16
Tisztelt Sapiricio!
>
> Nem óhajtok Önnel levelezni. Amennyiben a Veterán Autó és Motorral
> kapcsolatos ügyekről van szó, munkatársaim készséggel állnak az Ön
> rendelkezésére.
>
> Ocskay Zoltán
sapirico Creative Commons License 2007.10.26 0 0 15
ÉLJEN A NÉZETKÜLÖNBSÉGEKRE UNAFFEKTÍV MOSTANI VARSÓI ÖSZLENGYEL VETERÁNAUTÓ--TALI !!! Köszönöm a jelentkezéseket . mellékelem Ocskay Zoltán mai levelét .
Sapirico
erna13 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 14

Üdvözletem a R.I.L.A.K.-nak!

 

Az én törzsasztalom a www.polski.hu 

 

Sapirico drága barátom invitására helyet foglaltam köztetek is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

raider Creative Commons License 2007.10.24 0 0 13
Ő egyébként zápkörte vagy zapkorte név alatt vagy hasonló alatt szokott ide írogatni. Ha még írogat ide
Előzmény: raider (12)
raider Creative Commons License 2007.10.24 0 0 12
Andrássy kollégát is ismerni van szerencsém, ha ő egy NagyPolszkis.
Előzmény: sapirico (4)
sapirico Creative Commons License 2007.10.24 0 0 11
A dolog az ő részéról továbbra is megválaszolatlan maradt .Remélem azért nem az lesz ennek a konzekvenciája , hogy mint a . . . . .veteránautóklub is kifelejtődött egyszer csak a veteránautóregiszteréből , hogy ugyanis kihagyásra fog kerülni nála a R.I.L.A.K. nemszeretlek alapon . Hogy különben mekora egy differencia is lengyelnek , avagy magyarnak lenni , arra legyen példa az , hogy most Varsóban ezen a hétvégén tartja AZ ÖSSZES veteránautóklub az évzáróját egyazonhelyen . . .
Én az Ocskay Úrnak a lapjának nem ártani akartam a hirdetésszövegünkkel , éppen ellenkezőleg , szerettem volna a sok karburátorszagú , szögletesfejű pasis hirdetés közé egy kis Életet "csempészni be" . De abban meg az Ács Tibornak van igaza , hogy ha egy dolog nem közös , hanem egy emberé , aki maga hozta létre a lapját , akkor egyedül neki van joga az ingyenes hírdetések szövegeinek megfiltrálásához .
Jogos .
De én meg jobboldali vagyok ( neem szocdemfideszes ), az egyéniségeket szeretem , nem a tömeget . Ezért is hazám a kacsa--citroenesek . . .
sapirico Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10
Fiúk , ez volt az előzménye az Ocskays dolognak -----MÁSODIK RÉSZ :Tisztelt Ocskay Zoltán Úr .
Pár kérdésem volna (, mint az Ács Tibor nevű nyelvtanítványomnak az át--veteránosított tanítványa )
---1., megjelenhet--é VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL a Lapjában a következő hirdi : Fiúk ! Vegye meg közülünk valaki a Budán , a Hidegkúti úton eladásra hírdetett volt Kultúra Mozit , mielőtt fitneszcentert csinál belőle valaki . A számuk :06 203 491 470
---2., miért nem jelenhet meg a következő hirdink a keres rovatban nemhogy mindig , de egyszer sem ?( már volt , hogy megjelenhetett egyébként ) :
A Ritka Lengyel Autók Klubja (R.I.L.A.K.) Barátokat keres .Nincs : regisztráció , bácsiság , tagdíj .Van : a 6m--es autók s a Mini szeretése , az Unitráé , a Lengyel Kultúráért , a régi Citroeneké és a Lengyelországba történő kiutazásoké. far severö sapirico , urhajozas@freemail.hu

Csatolok ( , brr, milyen irodakukacos kifejezés . . .) egy mellékletet . Pontosabban szólva , kettőt .
Mert párosan szép az élet .
sapirico (=dr. sebeő talán )



> A Veterán Autó és Motorban nagy örömmel jelentetünk meg magyar nyelven írt
> gondolatokat, tudósításokat, beszámolókat. Egyéb kategóriát nem indítunk.
>
> Szíves megértésében bízva üdvözli
>
> Ocskay Zoltán
>
sapirico Creative Commons License 2007.10.24 0 0 9
Fiúk , ez volt az előzménye az ockays dolognak---ELSŐ RÉSZ :
A Ritka Lengyel Autók Klubja ( R.I.L.A.K. ) barátokat keres . Alapfeltétel a lengyel szerelem , a 6m--es autók szeretése , a Minié , a Citroen DS--é , az Unitra--é és a közös ki--kiutazásoké. Far Severö Sapirico : urhajozas@freemail.hu
Flakvierling Creative Commons License 2007.10.23 0 0 8

OFF

Flakvierling=Flugabwehrkanonen-vierling. Ezt már te is le tudod fordítani. Leendő történészként hasonlókkal (haditechinka-történet) foglalkozom.

Egyébként nem vagyok debreceni, hanem hajdúböszörményi vagyok.

ON

 

Előzmény: sapirico (4)
sapirico Creative Commons License 2007.10.22 0 0 7
Mi a V lem ÉN yed a dologról , kedves olvasó ? . . .
sapirico Creative Commons License 2007.10.22 0 0 6
Tisztelt Ocskay Úr .

Jó . Legyen így .
Mindössze a következőket szeretném : Nem volna a felkiáltójel a hirdiben , és spórolni lehetne azzal is , hogy nem volna az a kitétel benne , hogy “ típustól és mérettől függetlenül “ , hanem , ( mint állítólagos színműíró , www.mek.iif.hu , szépirodalom , kortárs , magyar almenüpontok , sebeő , GONDOLÁM , A MALOM ,stb ) , hanem az lenne , állna benne , hogy “ amit kínálunk , az az autók ( , bbbrr , mennyi AAA ! Lehetne kocsi a szó , pláne , hogy Kocs nevű falu révén , ami Tata mellett van , ezen szó híres is lett pár országban , mindegy . Itt megjegyzem még , hogy egyszer a Tibi elénk állt egy kocsival , aminek a gazdája Kocs nevű faluból való volt . A kocsi egy Tata volt , amit a tata éppen Tatán vásárolt meg , és ezen tesztelendő kocsinak épp az volt a rendszámtáblája , hogy TATA1 ...).Szóval . Nem könnyű kenyér nemcsak a nyelvtanítás , de az újságírás sem ... , tudom én .
Legyen akkor a sok aaa kikerülve valahogy emiképp : “ szeretjük az autókat , különösen a lengyel gépjárműveket “ .
Csakhogy ez is balga , mivel aki Veteránt olvas , az nyilván autószeretésből , s nem pedig karórák iránti őrületből (= Ács + sapirico ) vette a kezébe a Lapot . Akkor megint módosítanék :
A Ritka Lengyel Autók Klubja ( R.I.L.A.K.) tagokat , Barátokat keres . Szeretjük a védelemre szoruló autókat , különösen a lengyel gyártmányúakat . Lehetőségeinkhez képest támogatjuk a lengyel kultúrát , és utazásokat szervezünk Lengyelországba . far severö sapirico , urhajozas@freemail.hu
Ebbe azt raktam bele , hogy a rilákszóban hat pont van , a barátok szó nagy kezdőbetűvel lett írva . Azt már nem tudom miképp lehetne nem—szlogenszerűre készíteni , hogy a Lengyelországba való kiutazásaink ne olybá tűnjenek föl , hogy mi egy latens túristairoda vagyunk , és egy lepel alatt becsempészni kívánunk ide kiutazás—szervezést .Tudniillik a “nonprofit” szótól biztos sokaknak borsódzik már a háta ( ahogy a Dalai Láma mondta egyszer , hogy a “tolerancia” szó lassan fegyverré kezd válni , s helyette lassacskán inkább egy még el nem csépeltet kellene alkalmazni , mint például a “türelem” szót ). Talán azt lehetne írni ( ha a csapos , ahogy azt Molnár Ferenc mondta , közbeszólhat ), hogy : “ Lehetőségeinkhez képest támogatjuk a lengyel kultúrát , és ki szoktunk utazni Lengyelországba .”

Ebbe kössön bele az APEH . Mondom ezt azért is , mivel 10 éve megalapítottunk páran egy nonprofit közhasznú egyesületet , a Skandinávia Kultúrális Egyesületet . Itt kitétel volt , hogy ezt tilos reklámoztatni , ugyanis épp arra ment ki a dolog , hogy hatodáron aki tud , az juthasson ki az életében egyszer Skandináviába .
Még valami , Főszerkesztő Úr . Engem az emberek szapirikónak szólítanak , amikor először megkeresnek valami honlapon keresztül ( memóriafejlesztés , Sci—Filo Tanszék , stb. ) , és azután is . Így írt a Tibi is bele engem élete egyik legjobb cikkébe , amikor földetektívkedtük a veterán Citroen Klub alalnökének a Csodaautójának történetét , ami az Ön lapjába ( és az enyimében , a mindannyiunkéban ) megjelent , megjelenhetett vagy 2 számmal ezelőtt . Szeretném , ha itt is megjelenhetne a far severö sapirico nevem . Így szokták . Nagyon szépen köszönöm .

Tisztelettel : sapirico
sapirico Creative Commons License 2007.10.22 0 0 5
Tisztelt dr. Sebeő Talán!

A Kultúra mozi ügyét nem érzem a Veterán Autó és Motorba illőnek.
A klubtagtoborzó felhívást az alábbi formában készen vagyunk közölni. Általános szabály, hogy semmilyen beküldött anyagot nem fogadunk el "változtatás nélkül" feltétellel.

Megértését köszöni

Ocskay Zoltán

A Ritka Lengyel Autók Klubja (R.I.L.AK.) tagokat keres. Nincs regisztráció és tagdíj! Amit kínálunk, a lengyel autók szeretete, típustól és mérettől függetlenül. Lehetőségeinkhez képest támogatjuk a lengyel kultúrát és utazásokat szervezünk Lengyelországba.
sapirico Creative Commons License 2007.10.22 0 0 4
Kedves Rider On The Storm . A Te aranyszínű Peugeot 604--esedben nékem volt szerencsém ülni , és miután hazajöttünk a Warszawás---kacsás barátomnak a Dösövőjével, csak akkor döbbenTEm rá , hogy mekkora egy csacsi is vagyok ( , hogy más szót ne használjak ), hogy nem adtam oda a névjegykártyámat , hogy összefussunk , egy TEára ( francokat arra , más folyadékra , csak más folyadék nevének esetében nem lehetne kinagyítani a TE tagot ).De remélem , majd összefutunk . Épp 25 éve nem ülTEm abban a kocsidban , ami maga a grandeur . . .

A Citroen veTErán klubot azért szeretTEm meg , mivel ott is , a R.I.L.A.K.--hoz hasonlóan , nagyon sokrétű és színes , szereTEtteli emberek vannak , és ez közös miközöttünk . Egyszer , majd ha tanáxunk , mutatok egy levelet Néked , amit a György Balázs írt (= a Citroen Oldtimers Club Hungary elnökhelytTEse ) a lengyel--magyar barátságról , s talán könybe is lábad majd a szemed . A Bartalis Dénes is megmondta (= elnök ) , ha nem volnának francia autók , lengyel vetTEánautója is lenne .

Köszönöm a debreceni Flakvierlingnek ( akintől itt kérdezném meg , mit is jelent ezen neve . . .), hogy ezen rovatot beindítá . Meg annak az Andrássy--nak , aki először mesélt nékem a tözsasztalról , s akiről tudom, hogy ír ide valahová valamilyen név mellett .

Sapirico
Előzmény: raider (3)
raider Creative Commons License 2007.10.22 0 0 3
Én pözsós vagyok, azon belül féligmeddig youngtimer kategória - 604. Érdekes módon ismerőseim között két nagypolszkis is volt, egyiknek még megvan, a másik nemrég eladta. Szóval vannak azért mohikánok.
Előzmény: Flakvierling (1)
Flakvierling Creative Commons License 2007.10.20 0 0 2

Polski P125 reklámok:

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!