Keresés

Részletes keresés

pompidu1 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 5026
Szia aNDA!

A természetgyógyász egy gépi diagnosztikát csinált (pontos nevét nem tudom), ebből áll. meg, hogy milyen ételekre vagyon allergiás, meg azt is, hogy candidám van. De tulajdonképpen minden tünetem megvan, a nőgyógyászati probléma kivételével, épp csak helyette vannak a pattanásim, ami eddig ahogy az eddigi beszélgetésekből kivettem, csak nálam tünet. Azért mertem hinni az "orvosnak", mert eddig tényleg nem mondott nekem senki semmit. Vérvizsgálat is negatív volt. A pattanásaimra pedig a magyarázat ugye (mert mindent meg tudnak magyarázni), hogy a méreganyag távozik a szervezetemből a bőrömön keresztül, ráadásul amikor a gombikák pusztulnak, a tünetek felerősödnek. Nem tudom, mit tegyek, kihez forduljak segítségért. Mindenesetre diétázom, szedem a Candcellt meg barátait, várom az eredményt, úgy tűnik hiába.

p.

matiq Creative Commons License 2004.04.22 0 0 5025
Az ÖKONET-nek is van sztevia készítménye.

Aki gomba diétát csinál az csak módjával bánjon az édesítéssel. Az ízek kedvéért nem érdemes felrúgni egy majdnem végig csinált diétát, mert ha nem sikerül,másodszor már sokkal nehezebb belefogni.Saját tapasztalat!

Előzmény: pompidu1 (5017)
matiq Creative Commons License 2004.04.21 0 0 5024
Sziasztok!
Többféle élesztő nélküli kenyeret próbáltunk sütni kenyérsütő gépben, de az eredmény nem volt túl gusztusos. A legjobb egy jó sütő. Nem nehéz összeállítani a kenyér tésztáját. Érdemes kísérletezni az ízekkel.
Előzmény: T-007 (5018)
aNDA Creative Commons License 2004.04.21 0 0 5023
Egy "l" betűt kihagytam az előbb, bocs.
aNDA Creative Commons License 2004.04.21 0 0 5022
Szió, a természetgyógyász ezt hogyan állapította meg? Nem a kételkedés szól belőlem, csak kíváncsi vagyok.
Sok embernél megjelennek pattanások emésztési gondok következtében (arcon, karon, válon, háton), ez még nem jelent feltétlenül candidát.
Előzmény: pompidu1 (5021)
pompidu1 Creative Commons License 2004.04.21 0 0 5021
Szia Kócoska!

Mennyibe kerül a sztívia és esetleg meg tudnád nekem adni a terjesztő elérhetőségét?

Egyébként csak úgy mellékesen hallot már valaki olyan candida tünetről, hogy pattanásos valaki? D De nem csak arcán, a karján is? Mert nálam ez van. Az orvosok nem tudtak segíteni, csak mit sem használó kenőcsökkel, bogyókkal, de semmit nem használtak. Végül egy természetgyógyász áll. meg, hogy candidám van. Ez volt másfél-két hónapja. A tüneteim még mindig búrjánzanak... Kivagyok már tőlük.

p.

kocoska Creative Commons License 2004.04.21 0 0 5020
Szia Pompidu!

A sztíviára gondolsz? Azt a Sunrider forgalmazza és csak terjesztőkön keresztül lehet hozzájutni. Legalábbis én azt ismerem és használom.

kocoska

Előzmény: pompidu1 (5017)
DZSANNA Creative Commons License 2004.04.20 0 0 5019
Sziasztok!
Elolvastam a hozzászólásaitokat jó néhány hónapra visszamenöleg és nagyon hasznos tanácsokat találtam. Nagyon köszönöm, (szerintem mások nevében is), hogy mindezt megosztjátok a közösséggel.
Én még csak most vagyok hajlandó belátni a dolgot, de már nagyon szenvedek a gombától. Elkezdtem a diétát, de nagyon macerás lesz. Munka, diploma, tanítás és mellé fözés... Na mindegy, ezt meg kell tenni.

De én már próbáltam ezt korábban, és akkor elkövettem egy nagy hibát. Gyakran írjátok, hogy kell a vitaminpótlás. Na nálam ez nem volt! És az lett az eredménye, hogz B vitamin hiányos letem, ami kísér azóta is (2 éve). Ez nálam a szememen folyamatosan növö szörnyen fájdalmas árpák formájában jelent meg... De gondolom van más megjelenési alakja is.

Ezzel nem megrémiszteni szeretném a még kételkedöket, hanem felhívni a figyelmet a vitaminokra, és a "tudományos" diétára a légbölkapottal szemben.

Mindenkit üdvözlök, és kitartás nekünk! :)

T-007 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 5018
SZIASZTOK!
AZ EGÉSZSÉGFARMOS ISMERŐSÖMTŐL KAPOTT SZAKÁCSKÖNYBEN SZEREPEL, HOGY NEM SZABAD KUKORICÁT, BORSÓT, TEJFÖLT HASZNÁLNI SEHOGY SEM A CANDIDÁRA. MIÉRT???
EGY MÁSIK KÉRDÉSEM IS LENNE! MILYEN KENYÉRSÜTŐ LENNE SZERINTETEK AZ ÉLESZTŐ NÉLKÜLI KENYÉR SÜTÉSÉRE A LEGALKALMASABB. (ami jó minőségű is..)A 4900. HOZZÁSZÓLÁSBAN JÓ RECEPTEK VANNAK! KÖSZÖNÖM!!!
pompidu1 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 5017
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy sevia-t kitől mitől mennyiért, hogyan lehet rendelni?
Előre is köszi mindenkinek!
Anci72 Creative Commons License 2004.04.19 0 0 5016
Szia, azt hallottam, hogy pár csepp grapefruit olajat kell csepegtetni a ruhákra.

A.

blackcoffe Creative Commons License 2004.04.16 0 0 5015
Sziasztok!

Egy időben rendszeresen olvastam ezt a topicot, majd úgy az ezredik hozzászólásnál távoztam, így most jól megijedtem azt látva, hogy már az ötezrediken is túl vagytok. Nos, egyszer olvastam itt arról, hogy hogyan fertőtlenítsük a ruhákat a mosással együtt (merthogy a fehérnemű is visszafertőzhet). Emlékszem, hogy valaki azt javasolta, hogy pár csepp teafaolajat adjunk az öblítőhöz. Egy másik javaslat az volt, hogy főzzük a ruhákat (ez biztos hatékony, csak szétesnek tőle a ruhák rövid időn belül). Azóta már azt is hallottam, hogy létezik csírátlanító hatással bíró mosópor is. Ne haragudjatok, ha én vagyok a századik aki ezt kérdezi mostanában, de a régi hozzászólást már nem találtam, és újabbakat se nagyon ebben a témában. Aki tehát tud valami hasznos infoval szolgálni ezzel kapcsolatban, ragadjon klaviatúrát!:)Minden megoldás érdekel!
Nagyon köszönöm!

blackcoffee

aNDA Creative Commons License 2004.04.05 0 0 5014
Olvashattad, van akit csíp, van akit nem. Nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam, de 1000 helyen olvastam róla.
Előzmény: matiq (5013)
matiq Creative Commons License 2004.04.01 0 0 5013
Sziasztok !
A diéta sokféle lehet.Senki ne kezdjen felügyelet nélkül gombadiétába.Aki évek óta szenved a problémáitól ne várja el hogy hamar gyógyul. Ehhez idő kell, és türelem. Az életdet egy kicsit át kell formálnod.Hiszen aki visszatér egy gomba diéta után az előző étrendjéhez,és életmódjához, akkor előbb vagy utóbb a bajok is visszajönnek.

Az általános diéta lényege:
ˇ Elhagyni mindent, ami a penészgomba táptalaja-finomított szénhidrát, édesség
ˇ Elhagyni mindent, ami penészt tartalmaz- élesztő, alkohol, erjesztett termékek stb

Csináltatni kell egy állapot felmérést.A gomba diétát az egyénre kell szabni.

A joghurtos tamponról mi a véleményetek? Még nem mertem kipróbálni.

hsarkany Creative Commons License 2004.04.01 0 0 5012
OK, köszi! Akkor egyelőre csak a családdal itatom. :))
Előzmény: Anci72 (5011)
Anci72 Creative Commons License 2004.04.01 0 0 5011
Hát akkor menj rá a www.elixir.hu Fórum Béky László rovata és kérdezd meg tőle bátran. Többszörösen leírta, hogy aki candidás, NE nyomjon rá még élesztő gombát...
Szép kis összeollózás, mert valóban jó hatásúnak mondja a combucha-t csak talán nem nekünk..

A.

E nélkül is kimennek, csak másképp.

hsarkany Creative Commons License 2004.03.31 0 0 5010
Tud vmelyikőtök biztosat a kombucháról? Eddig úgy tudtam, hogy a candida-diéta alatt tilos a fogyasztása. Most viszont egy ismerősöm felajánlotta, hogy hoz nekem gombácskát, amiből készíthetek teát. Egy ismertetőt is adott mellé, mely szerint kimondottan hasznos a candida ellen (bár szintén élesztőgomba, de vmi tudományos fejtegetéssel megmagyarázzák, miért nem szeretik egymást mégsem a candidával), ezenkívül méregtelenítő, emésztés-elősegítő, immunerősítő stb. (a maradékkal pedig ki lehet pucolni az eszcájgot - mondá kissé ironikusan anyukám), szóval mindenféle áldásos hatása van. Még Béky László is ajánlotta (az ismertető szerint legalábbis), igaz, ő a candidáról nem ejtett szót. Ami biztosan nem előny c-diéta szempontjából, hogy a teába muszáj cukrot tenni, mert az segíti elő az erjedést (ill. gondolom, a gombi nélküle elpusztul).
Kicsit lehet, hogy zavaros voltam, remélem, ki tudjátok bogozni a lényeget.
Anci72 Creative Commons License 2004.03.29 0 0 5009
kisdit: NAGYON köszönöm a segítséget, mert én jelenleg 8000-ért bírom beszerezni, ezért meg nem mennék el a L.M-hez, bár tőle is lehet, tudom. Régebben vettem is, de erre még rájönne a"látogatási díj" is...:)
Aki kérdezte: BWL: béltisztító, mint a colon clean vagy hogy is hívják. Barátomnak nagyon bejött, én nem bírom az ízét, a gyomromban már érzem, hiába kapszulás. Ő pedig vígan szedi, még székrekedésre is kiváló.

A.

sueda Creative Commons License 2004.03.29 0 0 5008
előző hozzászólásom utolsó mondatában este nem jó gyümölcsöt enni-javítás

ja és a hatékony kúrához, persze valami ölőszer is kell...sok minden van, bizonyos dolgokat csak orvos írhat fel Pl. Nizoral (szisztémás gombaölőszer), Nystatin -keserű, többnyire csak bélben ható gombaölő.
Aki nem szereti a gyógyszereket, annak Grapefruitmag-olaj kivonat (sajnos elég drága), stb.., bár a feljebbi gyógyszerek sem olcsóak. A kúra sajnos szintén elég hosszú ideig tart, bár véleményem szerint, ez elég agresszív a szervezetünknek. Érdemes a problémával természetesen felkeresni egy orvost, és kierőszakolni valamilyen szérumvizsgálatot és tenyésztéses vizsgálatot is, ne hagyatkozzatok csak a Vega tesztre! A Candida albicans természetes bennünk élő gomba, az egészséges szervezetben is van, néha még kicsit több is, mégis együtt élhetünk vele, minden baj nélkül. Nem mindig a Candida a bajunk oka, ez fontos, más betegség után is érdemes nyomozni, ha nem muszály ne gyengítsük magunkat feleslegesen hónapokon át erős hatású készítményekkel!

sueda Creative Commons License 2004.03.29 0 0 5007
Sziasztok,

Az előttem szóló kérdésekre egyikére reagálva,
(ez szerintem elég erős idegrendszert igénylő diéta-csak a nagyon elszántaknak!!)

-krumplit a diéta első hónapjában nem ajánlott,
-cukrot nem (még fruktózt és laktózt sem!)egész diéta alatt nem
-gyümölcsök közül - kemény kiwi és fehér grapefruit, néha ribizli, áfonya..más nem nagyon
- gabonaneműek közül, búzából készültek nem az első hónapban (kenyér helyett rízspufi)

Általában hús sem, mindezek a megszorítások, nem csak a Candida miatt vannak, hanem egyáltalán az emésztőrendszer tehermentesítése végett. Még a hús sem annyira ajánlott, a szervezet legalább egy kicsit próbáljon a gomba leküzdésével foglalkozni, nem hogy még az elnehezült zsigerekkel kínlódni.
Természetesen ez tényleg drasztkius, így vitaminpótlás ajánlott, nehogy hiánytünetek alakuljanak ki. Elég sokat fogy így az ember, mellékesen, ezen ne ijedjen meg senki.
Maga a kúra az első hónap után egy kicsit átmehet könnyített verzióba, ez nem jelenti azt, hogy most aztán hami...
Ez inkább azt, hogy szép fokozatosan lehet visszaadagolni a krumplit, és csak a teljes örlésű búzaneműeket, egész diéta alatt sok zöldség. Ja és eset már semmilyen gyümölcsöt nem nagyon jó enni, az ugye egész éjszaka benn marad az emésztőcsatornában, nem kell annak ott feltétlenül erjedni.
Hát ennyi..
Sok sikert
(Tényleg csak akik elég komolyan gondolják)

Mylady23 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 5006
Köszi Anda!
Majd alkalmasint kipróbálom a kenyér-recepteket!
:-)
Előzmény: aNDA (5004)
sZisZo Creative Commons License 2004.03.26 0 0 5005
Sziasztok!
Írjatok le nekem légyszi néhány hatásos gombaöl? táplálékot, ill hasznos tanácsot. A bélrendszeremet támadta meg a candida és eléggé járatlan vagyok a témában.
El?re is ezer köszi érte!
aNDA Creative Commons License 2004.03.26 0 0 5004
Szia Mylady,

gombi, gyümi, husi - de édi. Komolyra fordítva a szót, én nem vagyok a drasztikus diéta híve, bizony eszem húst, krumplit, gyümölcsöt (a fruktóztól nem félek), a cukrot viszont kerülöm. Teát és kávét is iszom, nem érzem, hogy ártana. Jaj, most majd sokan ellenem szegülnek :)))))

Még február elején a 4900-es hozzászólásomban feltettem néhány élesztő nélküli kenyér receptet, de a mindannapi kenyerünk topikban lehet, hogy még többet is találsz.

aNDA

Előzmény: Mylady23 (5003)
Mylady23 Creative Commons License 2004.03.25 0 0 5003
Sziasztok!

Csak hogy teljes lelki nyugalommal csináljam a diétát, kérdeznélek titeket:
- a tejcukrot szeretik a gombik vagy nem?
- és a krumpliban lévő keményítőt?
- ha itthon sütök kenyeret, az élesztő helyett mit kéne használni?
- a husi fogyasztásáről mi a véleményetek?
- ti esztek valami gyümit, s ha igen mit?
- teából milyen félék a megengedettek?

Írjatok tapasztalt diétázók!
Inkább rátok hallgatok, mint a sok "okos " könyvre!
Köszi előre is!
Mylady

kisdit Creative Commons License 2004.03.25 0 0 5002
Szia Anci!
BWL-t láttam a Westend alagsorában lévő "biobolt"ban, ami valójában egy kerekes stand. 5800Ft-ért adják, annyi, mint dr.L.M.-nél. Te is hozzá jársz, vagy mástól hallottad? (egyébként nagyon jó)
Előzmény: Anci72 (4998)
Pillerin Creative Commons License 2004.03.25 0 0 5001
Ja, és kutatás közben találtam a női mikroflóráról egy cikket, amelynek a lelki okokat fejtegető része érdekes, elgondolkodtató, de mindenkinek saját magának kell értékelni, hogy igaz-e.

Üdv!

http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/ob_gyn/common_problems/vaginitis?article_id=34320&highlight_text=propolisz&prk=46884352

Pillerin Creative Commons License 2004.03.25 0 0 5000
Hali!
Mylady23
A joghurtot egyszerűen az ujjammal raktam fel, persze nem egyszerre, hanem kis adagokban. A Danon jogh nem annyira folyós. Mindenképpen nyugodt körülmények között, fekve csináltam és utána egy ideig nem is mászkeráltam (a joghurt egy része így is kifolyik, ezért inkább hüvelyöblítésnek tűnik)A cikk tampont javasol, de a nőgyógyászom szerint a tampon csak addig higénikus, amíg be van csomagolva. Ha bekerül a hüvelybe, kellemesen meleg, nedves helyre, akkor könnyen táptalajként szolgálhat a kórokozóknak. Ezért én nagyon ritkán használom.
A joghurtot megenni is érdemes. De tele van tejsavval és ez rendkívül útálatos a gombáknak (azaz mesterségesen állítottam vissza a hüvely pH-ját és tejsavasságát). Bevallom, ezt az egy részét próbáltam a cikknek, mert úgy tűnt számomra hatásos.
Nekem nem csípett. Az is igaz, hogy minél előbb érdemes a kezelést elkezdeni, így tettem én is. Mikor jelentkezett a viszkető érzés elkezdtem. Akkor még nem alakult ki gyulladás. Szerintem ezért nem csípett. Közel egy hétig adtam magamnak a beöntést, de mindenképpen tovább kell csinálni, mint ahogy a tünetek elmúlnak (ez nálam 3-4 nap volt). Attól még, hogy ilyen kezelést alkalmaztam nem jöttem rögtön rendbe. Pár hét múlva újra kijött rajtam. Mindig megismételtem, mikor éreztem, hogy újból kezdődik. Már nem emlékszem pontosan, de talán másfél hónapig csináltam ezt. Aztán már nem lettek újból tüneteim.
Azt hogy meggyógyultam, nem tudom pontosan, de nincsenek tüneteim. Az egészséges hüvelyben is vannak Candidák, csak a tejsavbaktériumok uralma miatt nem tudnak elszaporodni és gondokat okozni. Ezért nem írtam helyesen, hogy nincs gombám, mert valójában van valamennyi. De úgy tűnik nincs elszaporodva. (Azóta nem jártam nőgyógyásznál.) És amíg nem borul fel újból az egyensúly, amíg az immunrendszerem o.k., addig kisebbségben és elnyomásban vannak (ugyanígy a bélrendszerben is). Ezért volt fontos tudnom, hogy főként az immunrendszerem gyengesége miatt borult fel az egyensúly, mert így nem csak közvetlen a gombákra hathatok, hanem áttételesen: a szevezet saját védekezőrendszerét felhasználva, azt erősítve. még elfelejtettm említeni, hogy méhpempő kapszulát (drogériákban, bioboltokban beszerezhető) is szedtem (méhpempőről lásd lejebb a link), nem tudom, hogy ez is játszott-e szerepet áttételesen a gyógyulásban.
Én is többször voltam nőgyógyásznál, mikor elszaporodtak a kis csínytevők, akkor mindig kaptam (már nem is emlékszem, hogy összesen egy vagy két) kapszulát, ha jól emlékszem Diflucan-t. Elmúltak a panaszok, de pár hónap múlva megint borult az egyensúly és megint előjött. Egyébként a mestruációnak kitisztító hatása van. Az orvos is mondta, hogy megelőzéképpen egyek joghurtot, használjak hüvelykúpot (Génia - tejsavtartalmú kúp, vény nélkül kapható a gyógyszertárban). Ezek ellenére visszaeső betg voltam. Egy csomó betegség úgymond "civilizációs". Én ezt is annak mondanám: az egyensúly felborulásáért sok tényező (stressz, immunrendszergyengeség, a kapható élelmiszerek egyre növekvő mesterséges összetevői, stb.)felelős. Azt hiszem, a közvetlen gyógyítás mellett ezek kiküszöbölésére is gondot kellene fordítanunk. A Candida-diétában az volt a legjobb, hogy saját készítésű ételeket ettem, minimálisra csökkentve az E-számos, ízfokozós, antioxidáns,... dolgokat.

Találtam néhány linket a propoliszról:
http://www.informed.hu/eletmod/dieta/reformkonyha?article_id=34657&highlight_text=propolisz&prk=46884352
http://www.patikamagazin.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=2048
és a méhpempőről:
http://www.magyarmez.hu/termekek.html

Propolisz szerintem szintén herbáriákban, drogériákban kapható.

Szép napot!
Pillerin

Előzmény: Mylady23 (4994)
BAGOLYKA Creative Commons License 2004.03.25 0 0 4999
Szívesen segítenék, de mi az a bwl...
Előzmény: Anci72 (4998)
Anci72 Creative Commons License 2004.03.25 0 0 4998
Nem tudja valaki, hol lehet bwl-t (organic) beszerezni? Ha már itt tartunk...

A.

BAGOLYKA Creative Commons License 2004.03.25 0 0 4997
Sziasztok!
A sztéviát én már kb. 1,5 éve használom és tényleg nagyon jó. Nem kell érte Németországba menni, mert a Sunrider forgalmazza ezt és bármelyik tanácsadótól meg lehet rendelni.
(Én is tudok ebben segíteni, akit érdekel, írhat mailt)
Előzmény: Anci72 (4996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!