Keresés

Részletes keresés

Plantago Creative Commons License 2005.08.12 0 0 146
Szoktátok nézni a házipatika.com-ot? Jó kis recepteket találtam rajta.
Plantago Creative Commons License 2005.08.12 0 0 145

A müzliszeret kb. uannyira hízlal, mint a csokoládé

 

Ennyit a reklámokról. :))

 

és a sajt is a fogyókúra ellenségei közé tartozik.

 

A sajt azért merült fel bennem, mert nekem a tápanyag elválasztós kúrák szoktak bejönni és gondoltam, akkor beiktatható lenne fehérje nap is. Bár mondjuk a sajt talán abból is kiiktatható, ha kapok grillcsirkét. 



"Multiban" viszont lehet venni grillcsirkét és dobozos/zacskós salátákat öntet nélkül, azok nagyon is ajánlhatók.

 

Az nagyon jó, sok mindent leegyszerűsít.

Előzmény: H_G (144)
H_G Creative Commons License 2005.08.12 0 0 144
A müzliszeret kb. uannyira hízlal, mint a csokoládé és a sajt is a fogyókúra ellenségei közé tartozik.

"Multiban" viszont lehet venni grillcsirkét és dobozos/zacskós salátákat öntet nélkül, azok nagyon is ajánlhatók.
Előzmény: Plantago (143)
Plantago Creative Commons License 2005.08.12 0 0 143

Hát mindenkinek köszönöm a közreműködést.

 

Szóval én Pesten vagyok, de a suli Egerben. A házhozszállítás egyébként sem tudom, hogy működne, hova szállítassam házhoz? A suliba nem tudom.

A hús kérdést hogy tudnám megoldani? Nincs hol megcsinálnom és van amikor hűtő sincs. Ha itthon elkészítem az mennyi ideig áll el?

 

Őszintén szólva a kenyerekhez nem nagyon értek. Általában szombaton veszünk egy 1/2 kilós rozskenyeret és az kettőnknek egy hétig kitart, (van amikor így is kidobom a végét) úgyhogy nem nagyon mélyedtem bele ebbe a kérdésbe. Ha olyan helyre megyek, ahol több féle kenyér van, általában akkor sem tudom melyik milyen, vagy melyiket kellene megvennem.

 

Tavaly év vége fele úgy oldottam meg, hogy ahol lehetett kiváltottam a szendvicset gyümölccsel, vittem joghurtot, ha óra közben megéheznék (mert szünetben nem ettem), akkor ne kezdjen korogni a gyomrom, azt közben is tudtam iszogatni. (Inni általában lehet, csak az evést nem nézik jó szemmel.)

 

A pénz: ha itthon vagyok nem gond, ha lemegyek egy hétre az kb. 20 000 ft + nem számoltam amit itthon a párom költ, az iskolai költségeket (fénymásolás, tankönyvek, stb.) és arra a hétre kiesik a fizum. Ez így együtt már sok.

 

Van piac, meg multi. Salit pl. tudok csinálni, gyümölcsöt venni, ilyesmit. A piacon lehet hogy tudok venni grillezett húst, azt még nem néztem. Az éttermekkel az a helyzet, hogy 1000 ft-nál kezdődik egy kaja. Salátákat meg ilyesmiket egyébként se láttam nagyon, meg este tudnék csak ilyen helyre beülni.

 

Műzliszeletek mennyire jók? Milyen kenyeret vegyek, honnan ismerem meg és hol? Ha pl. tízórai gyanánt nem szendvicsezek, hanem megeszek egy szelet sajtot, meg egy almát, vagy ilyesmit az jó?

 

Még egyszer mindenkinek köszönöm.

 

üdv.: Plant

glad Creative Commons License 2005.08.12 0 0 142

Egyetértek! (135)

 

 

A Total food-ot eszem, de nekem őszintén szólva 70%-ban nem izlik.

(Azért eszem ennek ellenére, mert a cég a nagyrészét fizeti)

 

Amúgy a leírt módszerem működő képeségét mutatja, hogy még változatlanul tartom  a súlyom és kapom a pozitív viszzajelzéseket.

 

Pénz vs. egészséges életmód

Pénznélkül tényleg nem lehet egészségesen étkezni, de azért nem olyan reménytelen a helyzet.

Ha már olyan "középszínten" költötél ennyit is akkor nem lesznek tulzottan magassak a költségek.

Igaz drágában eszel, de kevesebbet is!

Pl: 

- Napi 30-40dkg helyet (130/kg) eszek heti 40-50dkg fekete kenyeret (700-1000Ft/kg) szóval habár drágább, de heti szinten nem olan húzós.

- A pulyka filé majdnem egyárban van a sertés hússal.

- A korábban leírt nagyon finom krém leves meg sokkal olcsóbb mint a legtöbb átlagos kaja.

stb, stb...

Előzmény: Galahed_ (135)
Galahed_ Creative Commons License 2005.08.11 0 0 141

Igaz, próbáltam.

tudom ez nem a reklám helye de pl a total food , vagy aza paradicsomos is kinál egész napos kaját is . pl a total az 1500 Ft napi 5 étkezés, a reggelitől a vacsiig, van benne 2x 0.5 liter ásványviz is, meg evőeszköz szalvéta, só stb. egy hordozható dobozban adja.  nem rosz megoldás. kb  úgy 2200Kcal ra számoltam ossze. Persze van kisebb megoldása is pl reggeli és uzsonna nélkül...

 

Nekem a total jobban bejött..   www.totalfood.hu

 

meg lehetne próbálni.... :-)

 

 

 

Előzmény: csogu (140)
csogu Creative Commons License 2005.08.11 0 0 140
Ez igaz:-)
No, akkor egy tanács.
Ha a topiktársunk pesten van, akkor már 700-900 forintért tud nagyon bőségesen ebédelni. Vannak olyan szolgáltatások, amik házhoz is viszik.
Nem sokkal drágább / ha nem olcsóbb/, mint hideget enni büfében.
Viszont ezek között van vegás, diétás stb...
Előzmény: Galahed_ (139)
Galahed_ Creative Commons License 2005.08.11 0 0 139

Szia!

 

ÓÓÓ, nemszabad belefáradni :-) a fórum azért van , hogy a véleményeket ütköztessünk. Mindig, mindenhol tanul az ember. :-)

 

Üdv.: G.

Előzmény: csogu (138)
csogu Creative Commons License 2005.08.11 0 0 138
Ötlet van, csak kicsit már belefáradtam az állandó véleménykülönbségbe, így kicsit kedveszegett vagyok.
Viszont!!!: Saláta, még a tücsköknek sem adom, mert azoknak is olyan káros, hogy az állateledeles élből lebeszéli róla az embert...viszont a tücsköt a gekkom eszi, így vigyázzok rá....de ember egye nyugodtan....

Csernobil után, még annyi saláta ovikban, iskolákban nem volt, mint akkoriban...persze, hiszen mással nem tudták megetetni..:-(


Egy szabály van, amin érdemes elgondolkodni:
Ne azért élj, hogy egyél
Hanem azért egyél, hogy élj!
Előzmény: Galahed_ (137)
Galahed_ Creative Commons License 2005.08.11 0 0 137

Többször is átgondoltam mit tennék a helyedben, de nem találtam elfogadható megoldást...

 

Pénz nélkül egészségesen étkezni nem lehet... :-(

 

Helyedben akkor arra szoritkoznék, hogy minél töbször egyek keveset, pl 2 óránként fél szendvics, az egészségesebb fajtából.....( saláta, rendes hús, kevés pékáruval)

 

Hátha a többieknek van jobb ötletük, nekem nincs... :-(

 

 

Előzmény: Plantago (136)
Plantago Creative Commons License 2005.08.10 0 0 136

Szeretnék tanácsot kérni. Az elmúlt 1-2 éveben sikerült felszednem vagy 10 kilót, amiből párat már sikeresen leadtam. Őszintén szólva nem számoltam a kalóriákat, csak lecsökkentettem a szénhidrát mennyiséget (mivel annak köszönhettem az elhízást, hogy nem volt időm, meg lehetőségem normálisan enni, így zömmel péksütiken, meg szendvicsen éltem, ezáltal mondjuk a kalóriák száma is csökkent), ha a főétkezéseken kívül megéhezem, akkor megeszem egy kefírt/joghurtot, kis sajtot, gyümölcsöt, esetleg levest, sok pároltzöldséget, meg salátát eszünk köretnek, tésztát, rízst, meg krumplit ritkán. Viszont most mindjárt itt a szeptember és kezdődik a suli (levelezőre járok), ilyenkor nincs lehetőségem se főzni, se beülni valahova normálisan enni és nem tudom, hogy hogy tudnám redukálni a töménytelen mennyiségű szendvicset. Most pl. 4 napra kell majd lemennem. Átlagban 8-16-ig vannak az órák, plusz vidéken van, úgyhogy ilyenkor lenn is alszom, így az esti kajakészítés is ugrik. A vendéglőket meg ha lehet kihagynám, mert szállásdíj, utazási költség + még a munkából is kiesek, az már nagyon sok lenne anyagilag.  

 

Előre is köszi az ötleteket!

Plant

Galahed_ Creative Commons License 2005.08.09 0 0 135

Egy picit hadd szóljak bele, van egy pici tapasztalatom. :-)

 

Nagyjából egyetértek azokhoz nem szólnék hozzá.

 

 

"Nyugodtan ehet, természetes dolgokat, mondjuk gyümölcs - zöldség. A szénhidrátot kell kerülni. Vitaminok...nem kellenek azok a mű vackok, erre van a gyümölcs és a zöldség."

 

Azért a gyümölccsel vigyázni kell, nagyon magas a cukor- szénhidráttartalma, a zöldségek között is van olyan amivel vigyázni kell, nem lehet korlátlanulenni azt sem, de a többség mehet.

 

"Pulyka filé a Te ellenséged és minden ilyen gyári vacak!!! Annyiértelme van, hogy tele szennyezi a szervezeteted és annyi."

 

Ugyan...    A gyári vackokkal egyetértek, felvágott, kolbász, de a filével nem. Ha attól félsz hogy ezek a tápos csirkék, pulykák gondot okoznak, akkor ez részben igez lehet de elhanyagolható a feldolgozott élelmiszerhez képest. Alternativa lehet a vadhús, de az elég drága tud lenni...

 

 

"Növényi sajtból...csak abból..."

 

Na ezaz ami kerülendő.... olvas utána, francaországban már kötelezték a boltokat hogy tüntessék fel az ilyen sajtokat, ugyanis a nép fellázadt az ilyen 1 nap alatt kész- adalékanyagokkal tele vackokkal szemben...  hidrogénezett növényi olajszármazékok több kárt csinálnak mint hasznot...

 

Részemről inkább a normális sajtot választom annak előnyével és hátrányával együtt.

 

 

 

Alapvetően szerintem mindent lehet enni a kiszámolt kaloriaszükséglet alatt 80% al ahogy töbszöt nagyon helyesen irtátok, betartva néhány alapszabályt.

A szervezetnek szüksége van zsirra is, pl a testépítők is használnak, pedig rajtuk azért 10% körüli a testzsir... Ők pl lenolajból pótolják.

 

Szóval szerintem mindent lehet enni akkor ha korlátok között tesszük ezt  szervezetnek éppúgy szüksége van kenyérre, gabonára, húsra ( fehérjére).

Nem szabad megvonni tőle semmit , mert késöbb megbosszúlja magát, még csokit is lehet enni ha az jó minőségű, ( pl 50% feletti kakaótartalmú még egészséges is)  Csak férjen bele a kiszámolt napi kalóriaszükségletbe amit naponta elosztva 5 x étkezésben veszünk magunkhoz ( ez nagyon fontos).

És az egész mit sem ér mozgás nélkül. Mert mi éget zsirt? Csakis az ember izma képes zsirt égetni. Tehát irány sportolni, gyalogolni, kocogni. Enélkül fogyni,(károsodás nélkül) lehetetlen.

 

Van egy nagy csapda, ha ésszerűtlenül fogyózunk akkor előszőr sajna több izmot bontasz mint zsirt. És ez baj, mert mint irtam a z izom égeti el a zsirt...

Az ember örül mert a mérleg szerint vesztett 10 kilót....  de honnan.... A tükör nem hazudik... a zsir ott van ( bár azis ment le picit) de alóla meg eltünt az izom...

 

 

És senki ne kerseredjen el ha kezdetben nem jön le a hasáról, fenekéről combjáról a zsirpárna. Az fog legutoljára lejönni... Majd ha már máshol nem lesz majd azis lemászik szépen.. De ez rengeteg idő.

 

szerintem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: csogu (131)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.01 0 0 134

Az ésszerű fogyókúrához tartoznak a következők is:

 

1. minden nap gyaloglás (egy megállóval előbb leszállni, egy megállóval később felszállni, ugyanez autóval, 1km-re a céltól parkolni és gyalogmenni oda és visssza)

2. takarítás, padlófelmosás

3. gyalogosan bevásárlás, piacolás

4. tudni azt, mit mivel nem ehetünk együtt egyidőben!

5. fokozatosan egyre kevesebb zsíros hús, sütemény, édesség fogyasztása

6.  fokozatosan egyre kevesebb tévénézés ülve, vagy fekvő helyzetben (aki tévéfüggő)

7. fokozatosan egyre kevesebb internetezés (aki internetfüggő).

csogu Creative Commons License 2005.06.26 0 0 133
Igazad van, lényeg a változtatás és a pozitív változtatás...folytonosság.
Előzmény: glad (132)
glad Creative Commons License 2005.06.26 0 0 132

Örülök, hogy többségében egyetértünk.

 

-Nos a filében a vegyszeres tápok miatt sok a káros anyag, DE melyikben nem???

Sajnos nincs alternatíva húsban vagy ha igen mondjad.

 

- Szűkítés időtartama: Részemről inkább egy intenzív 36 óra mint egy fokozottabb, de szenvedő 10-14 nap. Szerintem...

 

- Ahogy írtam máshol, nem annyira a kenyérrel van gond hanem azzal amit megeszel vele. A Magyar hibás étkezési szokások 75%-a a kenyérhez csatlakozik (szerintem) ha ezt elhagyjuk akkor máris változtatunk az étkezési szokásunkon.

 

- A heti mozgás is jobb mint a semmi.

 

Üdv,

Glad

 

 

Előzmény: csogu (131)
csogu Creative Commons License 2005.06.21 0 0 131

Szia glad, most figyeltem fel rád...ha nem haragszol reagálnék rád:)

 

 

1. A túlsúlyos ember gyomra kitágult. Ezért van az, hogy 150% adag bevitelnél még úgy érzi, hogy csak bemelegített. Szóval először ezzel kell kezdeni valamit. Lényegében ez a legnehezebb része a módszernek.

Gyomorszűkítés: Titka nem a műtét, hanem egy erős indító koplalás. Az első 36 órában ne egyél SEMMIT SE! Csak víz és esetleg vitaminok. Ha ezt túléljük, van esély. :)

 

Igazad van /részben6, én most kezdtem újra és az első 2 hét maga volt a pokol, de túl vagyok rajta:-))

 

Na, amiben nem értünk egyet ..- és ez nem baj, hiszen ebben a témában ez bevált szokás - az a szűkétésnél tett egyik megjegyzésed:)

 

Az első 36 órában ne egyél SEMMIT SE! Csak víz és esetleg vitaminok. Ha ezt túléljük, van esély. :)

 

Nyugodtan ehet, természetes dolgokat, mondjuk gyümölcs - zöldség. A szénhidrátot kell kerülni. Vitaminok...nem kellenek azok a mű vackok, erre van a gyümölcs és a zöldség.

Na meg a 36 óra...nekem ez 12-14 nap volt...hiába na, lehet hogy nekem tágabb volt:) Inni nagyon fontos...ha ezt tartod, akkor a zöldség és gyümölcs mellett is 2 liter /minimum!!!/.

 

- Kenyeret kerüld! Térj át a barna kenyérre, de abból is max 0,5 kg egy héten. Nem azért, mert a kenyér hizlal, hanem a fő bűnös az, amit a kenyérrel befalsz, így ilyen csírájában folytjuk el a dolgot, ha a kenyeret beszabályozzuk.

 

 

...a hagyományos tescos okosságot, a tönkölyt nem kell kerülni!!!

 

- Pulyka filé a Te barátod!

 

- Pulyka filé a Te ellenséged és minden ilyen gyári vacak!!! Annyiértelme van, hogy tele szennyezi a szervezeteted és annyi.

 

2. Életmód változtatás. Bár nem kell  csak zöldségen élned, azért kell néhány változtatás.

 

 

Csak bólogatni tudok, bár érzem, hogy te ez alatt kicsit mást értesz, de tökéletesen jó a meglátásod:)

 

- Stb, stb, nem is sorolom tovább, mert alapszintem azért illik tudni mi mennyire egészséges.

 

Pedig szükséges lenne, mert ha azt írod, hogy a ulyka filé jó, akkor nem biztos, hogy jól tudod:(

 

Vidd az étel adagodat 80-90%-ra. Ennyi elég.

 

HELYES, ennél lejebb menni csak kínlódás és a bukáshoz vzető egyenes út!!

 

A 2 főszabály mintájára akár sajtos makarónit is ehetsz, csak akkor a napi adagod elég kevés lesz.

 

Növényi sajtból...csak abból...

 

4.A napi mozgás.

Ezt se kerülhetjük el. Nem csak, azért mert fogyaszt, hanem azért mert a túlsúlyossággal járó punnyad állapot is sok baj okozója.

 

Így van, beindítja a bélmozgást, az anyagcserét stb...stb.. jó a mozgás, csak a kezdésel vigyázni!!

 

Lényeg a napi rendszeresség.

 

..a heti rendszeresség, mivel kell teljes pihenő nap is.

 

...természetesen ez csak az én véleményem:)

Előzmény: glad (0)
csogu Creative Commons License 2005.06.21 0 0 130

Az utóbbi egy hétben egy dekát nem fogytam, pedig csak (és kizárólag) salátát eszem, meg néha esetleg egy-két almát.

Innen hogyan tovább????

 

Pont ez az oka annak, hogy nem fogysz tovább... a szervezeted behúzta a fészféket!!!

Előzmény: Sign (128)
glad Creative Commons License 2005.06.17 0 0 129

Hát ugye erről már volt szó.

A Magaságodhoz képest , nem tünik soknak a kiló.

Ezt az utolsó kilókat, nehéz leadni. Én a célírányos test edzést javaslom, de az se 100%.

Előzmény: Sign (128)
Sign Creative Commons License 2005.06.16 0 0 128

Na, tartok én is egy helyzetjelentést! :)

 

3-4 hete csinálok egy ésszerű (?) kúrát. 186 magas vagyok, 89 kilóról indultam, most 82 vagyok. Ez így jónak is tűnhetne, csakhogy :

 

Az utóbbi egy hétben egy dekát nem fogytam, pedig csak (és kizárólag) salátát eszem, meg néha esetleg egy-két almát.

Innen hogyan tovább????

glad Creative Commons License 2005.06.16 0 0 127

Jelentem a kedves érdeklődőknek és kedves fogyókúrázóknak, hogy lassan 6 hónapja csinálom az 1. 2. hozzászólásban leírt életmódott és a leadott kilóim messze elkerültek. :-)

 

Tartom a versenysúlyom mindenféle különös szenvedés nélkül már ennyi ideje.

Ha valaki tud olyan diétát amivel ez sikerült szintén komolyabb önmegtartóztatás nélkül az komolyan érdekel.

 

Üdv!

(tényleg)Glad

csodabogyo Creative Commons License 2005.06.12 0 0 126
Kaja témában tudok segíteni, ha e-mailt írsz nekem.
Előzmény: Sign (117)
phoenix1 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 125

Nem a rokonokra vagyok allergiás:)  Velük semmi bajom. Penicilinre sem vagyok, gyerekkoromban elég sok penicillin injekciót kaptam. Majd talán egyszer rászánom magam, hogy elmenjek orvoshoz, csak sajnos nálam ez olyankor szokott bekövetkezni, amikor már inkább visznek, mint megyek...

Zirtecet, ha jól emlékszem, meg egyszer valami légzéskönnyítő spray-t is kaptam az orvostól, de már kb. fél éve nem kellett szednem, mert nem volt semmi bajom.

Előzmény: glad (124)
glad Creative Commons License 2005.05.09 0 0 124

Azért fontos kideriteni az allergiád eredetét, mert adott esetben elkerülhetsz egy nem várt bajt.

Pl.: Penész érzékenység 8extrém esetben) penicili érzékenységgel is párosulhat és akkor ezt nem árt tudnod.

 

Persze rokon allergiára nincs gyógymód. :)

 

Milyen gyógyszert szedsz?

Előzmény: phoenix1 (123)
phoenix1 Creative Commons License 2005.05.09 0 0 123

Köszi a választ. Szoktam néha gyógyszert szedni, de csak mikor előjön az allergiám. Mivel ez nagyon ritkán van, ezért nem akarok állandóan gyógyszert szedni. Valószínüleg a penészes dohos falakra vagyok allergiás főleg, mert ez rokonlátogatáskor szokott előjönni, de akkor nagyon durván. Legutóbb alig kaptam levegőt és az egész testem tele lett nagy kiütésekkel.

Előzmény: glad (122)
glad Creative Commons License 2005.05.08 0 0 122

Nálunk időpontot kell kérni az allergia vizsgálatra és akkor rátud készülni az ember.

Érdemes el menni. Alcsony értéken a gyógyszer tünet mentessé teszi.

 

Ez a keresztes dolog onnan jött, hogy a vizsgálat után (legalábbis néhány éve még így volt) az adot kategóriákban 1-5-ig "+"jellel osztályozzák az érzékenységet az adott allergén csoportra vagy fajra.

A + től ++ ig az enyhe.

A +++ már zavaró és adott időben erős lehet.

A ++++ től +++++ ig az már durva.

Előzmény: phoenix1 (116)
glad Creative Commons License 2005.05.08 0 0 121
ja bocs, most látom már ott a válasz!
Előzmény: H_G (118)
glad Creative Commons License 2005.05.08 0 0 120

Ha Kj ban akkor az mennyi kcal-nak felel meg?

 

Sajnos már nincs modóm leellenőrizni, de persze emberi tévedés nem kizárható. :)

Előzmény: teljesenmindegy75 (119)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 119
kJ-ban volt az akkor kifejezve, nem kcal-ban. ugy hihetönek tunne, de igy keptelenseg.
Előzmény: glad (113)
H_G Creative Commons License 2005.05.06 0 0 118
Valószínűleg KJ, az akkor 625 kcal lenne /100 g, nagyjából annyi, mint a szalonna.
Előzmény: bigfatzero (115)
Sign Creative Commons License 2005.05.06 0 0 117

Valaki írjon már be légyszi egy kéthetes programot, kajákkal, edzéstervvel együtt! Egy konkrétat! Lehet kipróbálatlan is, szívesen leszek kísérleti alany! :)

 

Köszi előre is!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!