Keresés

Részletes keresés

babarózsa Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2217
Bocs, most olvasom, hogy a bokáján!
Előzmény: Laevindel (2208)
babarózsa Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2216

Szia!

Hogy van anyukád? Jobban van? Hol csípte meg az a valami anyukád lábát? Nem véletlenül a térdhajlatnál?

Előzmény: Laevindel (2208)
babarózsa Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2215
Biztosíthatlak, hogy Mérges Dajkapók! Honnan tettél szert rá! Vigyázz a csípésével! Elég szép kínokat okoz!
Előzmény: Szirti Morc (2212)
Szirti Morc Creative Commons License 2009.08.11 0 0 2214
Egy csomó képet megnéztem a neten - (Cheiracanthium punctorium) néven, de azokon (már amennyire ki lehetett venni) a csáprágók egy síkban vannak, ennek viszont szögben keresztezik egymást, és mintha az ívük is más lenne, persze lehet, hogy idegesítette a fotózás, és így tartotta.
fatumdoki Creative Commons License 2009.08.11 0 0 2213
A mérges dajakpók csáprágói sosem állnak másképp!
Igen az. - Bocs a szűkszavúságomért késő van. ;() - ZZZZZZZZZZZZ
Előzmény: Szirti Morc (2211)
Szirti Morc Creative Commons License 2009.08.11 0 0 2212
Na, mégegyszer...Dajkapók?
Szirti Morc Creative Commons License 2009.08.11 0 0 2211
Sziasztok!

Kis érdekesség (sajnos a kép sötétben készült, kicsit retusált - de az eredeti is meg van)

Szerintem mérges dajkapók - ámbár a csáprágói mintha másképp állnának

Tavalyi kép - ha idén is látok ilyet, próbálok jobb képet csinálni
Laevindel Creative Commons License 2009.08.09 0 0 2210
Mégsem, bocsi!:(
Laevindel Creative Commons License 2009.08.09 0 0 2209
Talán így átmegy!:))
Laevindel Creative Commons License 2009.08.09 0 0 2208
Sziasztok!:)

Édesanyámat egy hete megcsípte egy állatka. Földszinten lakunk, valószínűleg bemászhatott az erkélyen. Szeretnék segítséget kérni, nincs-e valakinek ötlete, ki lehetett a támadó. Anyukám bokáján öt csípés látható, mind elfeketedett szinte azonnal, és az ágyéki nyirokcsomói úgy bedagadtak, hogy alig tudott járni. Az izmai is fájnak, és a sebek fekete kiterjedése öt forintos nagyságúra nőtt. Az orvos antibiotikum kúrát rendelt el, aminek hatására mostanra gyógyulásnak indult, de az kicsit megijesztett, hogy ugyanezekkel a tünetekkel néhány napja vittek be Anya munkahelyére, a kórházba egy 30 körüli,fiatal nőt, és ő most az intenzíven van. Ezért is lennénk kiváncsiak, hogy ki lehetett a látogató. Szeretném megtalálni, ha még itt van, de nem akarom bántani, csak megmutatnám neki a lakásunkon kívüli szép, tágas világot, miután persze bevettem egy kiló nyugtatót.:))))

Próbálok képet küldeni a csípésről, remélem, elmegy! Köszi a segítséget előre is!:))

 

<img src=”http://kepfeltoltes.hu/view/090806/pokcsipes_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg” height=250>

<img src=”http://kepfeltoltes.hu/view/090806/pokcsipes_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg” height=250>

pardosa Creative Commons License 2009.08.09 0 0 2207
Szia!

Először is nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a rendkívüli történetet! El is fogom küldeni a hazai arachnológusoknak, biztos vagyok benne, hogy ők is el lesznek ragadtatva! Nagyon ritkán hallani ilyen sztorit és nagyon kevés adat van akármilyen hazai pókcsípésről, főleg nem a leghírhedtebb pókunkról!

Remélem DevilDog is elolvasta a beszámolót és ezután meggondolja, hogy akar-e még rövidgatyában mászkálni a telkük végében... :-)

Az meg egyenesen bámulatos, ahogy a pókkal szemben viselkedtetek! A legtöbben ott helyben agyonverték volna, nemhogy befogják és még etetik is! Ez nagyon nemes cselekedet volt, köszönet érte! És az is tök jó, hogy nem hívtátok ki a Retek klubot meg a Tv2-t vagy a Blikket, amik hatalmas nagy horror sztorit kerekítettek volna belőle!

Üdv, és vigyázat ott a Sárréten!
Előzmény: babarózsa (2203)
fokhagymabors Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2206
szent ég, ez nem hétköznapi történet!
Előzmény: babarózsa (2203)
babarózsa Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2205
Remélem, hogy a képek használhatóak lesznek.
babarózsa Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2204
Ja! Három háznyira már a Sárréte kezdődik, rengeteg nádassal, magas növényekkel!
babarózsa Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2203

Szia!

Egyik éjszaka arra ébredtem, hogy valami mászik a bal lábamon felfelé, hát egy laza mozdulattal felemeltem a lábam és behajlítottam, amit mint utólag kiderült, elég rosszul tettem, mivel ekkor a térdhajlatba került a drága, és megijedhetett. Iszonyú fájdalmat éreztem, olyan darázscsípés okozta fájdalmat, de kb. a tízszeresét. Felpattantam az ágyból majd a villanykapcsolás után megláttam a pókomat, azt hittem agyonütöttem, de csak összekucorodott félelmében. Sejtésem szerint még nagyon-nagyon jól jártam, ugyanis kevés mérget fecskendezhetett belém, mert még időben söpörtem le a lábamról, és mivel olvasgattam egy-két sztorit, és azért én nem voltam annyira rosszul, csak az első két napon!Mindenesetre párom félretette a kisállatot, és az interneten azonosítottam be, de le is fényképeztem, majd feltöltöm a képet, csak ahhoz nagylányom is kéne! Nos, az igazi fájdalom csak ezután kezdődött! Bedagadt az egész combom, és gyönyörű piros színben pompázott, úgy nézett ki, mint egy elsőfokú égés. Ott, ahol megmart a pók, két "fognyom" látszódott! Elég sok természetfilmet nézünk, és teljesen úgy nézett ki, mint egy kígyómarás! Úgy tudtam létezni, hogy jégakkut nyomtam a csípés helyéhez! Megittam egy ampulla Calciumuscot, mivel nem nagyon csípett eddig meg még darázs sem, csak valamikor gyerekkoromban, nem tudtam, hogy allergiás vagyok-e rá? A gyerekeim miatt mindig van itthon pár ampullával. Elmentem orvoshoz, rhát alig találtam olyat, ami ne ért volna hozzá a lábamhoz, mivel amint hozzáért valami,  rögtön kivert a víz! Totál elzsibbadt a lábam, mindemellett pokoli fájdalom volt az egész combomban! Igazából ilyen érzés lehet, amikor folyamatosan égetik az embert! Ráadásul az izmokban éreztem, plusz még olyan volt, mintha száz pók mászkált volna benne. Ez úgy hajnal fél négy körül történt, délután már olyan gyenge voltam, hogy a nagylányom már ügyeletes orvost is akart hívni, de valahogy nem akartam kórházba menni, így nem hívtuk ki. A háziorvosom felírt kétféle gyógyszert, meg valami szteroidos kenőcsöt, és szigorú vizesruházást rendelt el! Hál'Istennek nem puffadt fel a csípés környéke nagyon, így nem kellett visszamenni, ugyanis ilyenkor a felülfertőződéstől kell félni leginkább!Reggelre egész szépen nézett ki, viszont elég szép izomlázam lett, másnaptól pedig a csípés felőli oldalon a kezem zsibbadni kezdett, ami tart most is, erre is azt mondta az orvosom, hogy végigmegy a méreganyag a szervezeten, ne aggódjak! Már csak egy icipicit látszik a két kis "fognyom" és már csak enyhén fáj a csípés körül az izom, és egy kicsit lila, mintha beütöttem volna valahova! Azt hiszem, hogy nagyon nagy szerencsém volt!

A párom aztán hozott még egy pókot a határból, ami kétszer akkora, mint az enyém!  Az este mutogatta volna itt nekem, de gondolhatod mennyire odavoltam az ötletért! Erre mindenki, akinek mutatom, hogy milyen a pókom, azt mondja, hogy láttak ilyet! Van itt egy kanális és az ott horgászók mindig találkoznak ilyenekkel!Volt itt a falunkban egy srác, ő nem látta, hogy milyen volt a pók, ami megcsípte, de neki fekélyes volt a lába, és ugyanilyen helyen, a comb belső felénél csípte meg. Hozzáteszem, az asszisztensnő mondta, hogy nem borogatta a sebét, elhanyagolta, ezért járt rosszabbul! Úgy gondolom, hogy azért is vonzó ez a hely, mert itt elég vékony a bőrréteg. Rajtam van pár kiló felesleg és lehet, hogy a pókocskám koleszterinmentesebb kajára vágyott, így könnyebben megúsztam! Mindenesetre elgondolkoztatott, hogy egy ilyen kis állat hogyan le tud dönteni egy ekkora embert! Ijesztő, de mindemelett csodálatra méltó is! Sajnos, a sebemről nincs képem, pedig lefényképezhettem volna! Hát ennyi! Ha csípett meg valakit ilyen pók, szívesen hallanék róla is!   

Előzmény: pardosa (2202)
pardosa Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2202
Izgalmamban a pókról el is felejtettem írni! :-) Általában a hímek szoktak mászkálni, főleg amikor rájuk jön a csajozhatnék. Lehet, hogy egy ilyen kóborló példány juthatott be hozzátok. A Sárrét ideális élőhely neki! Ha tudnál fotót készíteni róla, hamar kiderülne, hogy hím-e őkelme. A párod cuccával is bekerülhetett a lakásba, ha mászkált mostanában magas fűben. Ha meg a házatok ilyen területtel közvetlenül határos, akkor tiszta sor.
Előzmény: babarózsa (2200)
pardosa Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2201
Ejha! Hát, nem irigyellek! Ne érts félre, de nagyon örülök, hogy felírtad az esetet, mindig is szerettem volna elsőkézből származó információkat hallani dajkapók marásról! Hazai pókokkal foglalkozom, a doktorimat is pókokból írom, ezért minden ilyen információ érdekel. Mégis, hogy történt az eset? Hogyan mart meg? Nagyon nagy pofátlanság lenne, ha megkérnélek, hogy részletesen leírd a tüneteket (akár ide, akár magánba)? Azt már kérni sem merem, de nagyon érdekes infó lenne, ha tudnál fotót csinálni a marásról (ha nem gázos helyen csípett meg). Ha szívesen megosztanád ezen élményeidet, nagyon nagy hasznot hajtanál vele a pókokkal foglalkozó kutatók számára (meg mások számára is)! Az ilyen eset ritka, mint a fehér holló, nagyon kevés adat van hazai pókmarásról! De azt is megértem, ha nem akarsz róla a nyilvánosság előtt beszélni...

Üdv, és jobbulást!

Előzmény: babarózsa (2200)
babarózsa Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2200

Sziasztok!

Új fejleményeim vannak! Iszonyuan zsibbad a bal karom, a bal lábamat marta meg ez a jószág! A dokim azt mondta, hogy nyugodjak meg, majdcsak végigér bennem a méreg! Jó, mi? Fájni nem fáj, csak olyan, mintha belül mászkálna sok pókocska és forróságot érzek, meg olyan, mintha pár darab téglát kötöztek volna a vállamra!

Mikor lesz már ennek vége? Csípett már meg közületek valakit Dajkapók?

babarózsa Creative Commons License 2009.08.05 0 0 2199

Szia!

Na ne hülyéskedjetek, hogy ugrik is! Mindenesetre, nem csíp, hanem harap, és tanúsíthatom, hogy a darázscsípés kutyafüle ehhez képest! Tudnál mondani valamit, hogy hogyan keveredhetett be a lakásba? Mondjuk a párom vadászni is jár, meg az utcánk végén van nádas rendesen, itt van a Sárrét vidéke is, és állítólag az ilyen helyen honos! A hím  is mar? Vagy csak a nőstény? Bezártam egy üvegbe, adtam neki legyet, meddig élhet így? Ja, a tetőre vágtam lyukat! Tulajdonképpen elég szép kis állat! De a kínok kínját éltem át miatta! Nagyon fájdalmas a csípése még utána is! Mintha egyfolytában tűzzel égetnék az embert!

Előzmény: fatumdoki (2171)
babarózsa Creative Commons License 2009.08.05 0 0 2198

Szia!

Elmondom, hogy száz százalék, hogy Mérges Dajkapók. Éppen tegnap mart meg egy, úgyhogy villámgyorsan távolítsd el! A kínok kínját éltem át tegnap, ma már csak izomláz, és féltenyérnyi foltom van, a közepén két nagy ponttal, olyan mint egy kígyómarás! Szerencsém volt, mert nem sok mérget kaptam, mert egy falumbeli srác fekélyes sebbel mászált egy bottal, igaz, ő nem ment rögtön orvoshoz! Nekem muszáj volt, mert pokoli fájdalommal küszködtem, meg a lábam sem éreztem! Háromféle gyógyszert kaptam, pedig eddig úgy néz ki, hogy nem vagyok allergiás rá!

Hihetetlen, hogy így ledöntsön egy ilyen pici állatka egy akkora darab nőt, mint engem! Ráadásul 11 hónapos kisfiam is mellettem volt, ha őt megmarja (mert ez nem csípett, hanem harapott!) bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna! Honnan jöhetett, és miért került be a lakásba? Állítólag ritka. Hát mondjuk remélem!

Előzmény: DevilDog (2168)
krisz_index Creative Commons License 2009.08.05 0 0 2197

Folyamatosan mutálódó óriás pók családomat elcserélném importált, zsugorodó pókokra! Ete? :o)

 

Különben, most olvasok a te pókodról. Igazából nekem is az volt a kételyem a „szakirodalom” átnézésekor, hogy az én pókom is csupasznak mondható a szinte bundás popójú farkaspókicákkal ellentétben, akiket pl. itt láttam:

 

http://www.jorgenlissner.dk/Lycosidae.aspx

 

Se szőröcske a lábon, se semmi.

És persze az enyémeknek sincs minta a potrohán, csak az inkább hengeres alakú, mint lapos fejtoron két párhuzamos csíkja.

De mivel még azt sem tudtam, hogy a hátsójuk mérete a körülményekkel változik, el tudom képzelni, hogy a többi jellemzőjük is van annyira különböző, mint két azonos fajtájú kutyának.

Inkább maradok az ebeknél. Ahhoz legalább többet értek. ;)

K.

Előzmény: ete_ (2180)
krisz_index Creative Commons License 2009.08.05 0 0 2196

Ó, ha tudtam volna, hogy csak a "H"-ig kellene bírnom gyomorral a képnézegetést.. :o)

Köszönöm szépen a választ!! Valahogy könnyebb, ha neve is van a gyereknek. :)

 

A sárga fotót is én csináltam garantáltan, vagy 30 darabot kb. 2-3 éve, de csak egy-kettő lett értékelhető. Tegnap szerkesztettem össze, az ujjam is látszik rajta.. :) 

Anyum régen megígérte, hogy utánanéz a fényképek alapján. Ha nem csal az emlékezeted, akkor úgy néz ki, tényleg megtette, csak nekem nem szólt róla egy mukkot sem.

 

Vagy valaki más is vett ilyen ronda, de ólcsó padlószőnyeget a Diegoban, plusz, h teljes legyen az összkép, beszerzett hozzá egy sokszemű randaságot is. :::-D

 

Végül, üvegbe csak azért teszem természetesen, h kivigyem a lakásból. A kis buták mégsem értik, hogy jobban járnak az én spéci, bejáratott pókfogó-üvegemmel, mint a párom 48-as papucsának a talpával. :)

 

Úgy néz ki, kénytelen leszek északabbra vándorolni én is, hogy teret hagyjak a megszaporodott jövevényeknek. Éljen a klímaváltozás!!! :(

 

Köszi még1X!

Krisz

 

 

Előzmény: pardosa (2194)
leptopelis Creative Commons License 2009.08.05 0 0 2195

"Nagyon agresszívak"

 

Ha piszkálnál és be akarnál rakni egy befőttes üvegbe, én is nagyon agresszív lennék :D

Előzmény: krisz_index (2192)
pardosa Creative Commons License 2009.08.05 0 0 2194
Szia!

Úgy látszik nagyon pörögnek a Hogna radiaták, ugyanis ez is az! Ez az egyik legnagyobb méretű pókunk. A narancs színű fotót mintha már láttam volna korábban egy másik emberkénél... :-) Vajon hogy lehet ez? :-) Ezen az új fotón egy nőstény látható, a narancssárgán pedig egy hím.

üdv
Előzmény: krisz_index (2193)
krisz_index Creative Commons License 2009.08.05 0 0 2193

Hűha.. fogalmam sincs, hogy lett ilyen mini kép abból a nagyból..

Megpróbálok szerkesztgatni egy kicsit.

A Youtube videó itt van: http://www.youtube.com/watch?v=crvI1SOPavA

 

Pók megint
Előzmény: krisz_index (2192)
krisz_index Creative Commons License 2009.08.04 0 0 2192

Sziasztok!

 

A frász kerülget, mióta két ilyen felnőtt pókot is találtam a lakásban. :(

Folyamatosan azt hiszem, mászik rajtam valami, üldözési mániám lett.

 

Kertes házban lakom, de ekkorákat még sosem láttam. Kb. 5,5 - 6 cm volt az egyik, a többi kisebb. Nagyon agresszívak. Ezt a példányt betettem egy üvegbe, és azon keresztül is támadni próbált.

 

Tudja valaki, milyen pók lehet?

 

Valamennyire hasonlít egy-két farkaspókra, de teljesen azonosat nem találtam köztük. Ennek világosabb a színe és keskenyebb az egész törzse. Szabad szemmel nem láttam annyira szőrösnek, mint a farkaspókok fényképein. Bár bevallom, nem nézegettem sokáig, sem túl közelről… :o) :(

 

mi ez?

 

A fotón a bal oldali az "enyém". A másik két képet véletlenül találtam a Youtube-on ZackScott felhasználótól, de ott sem tudnak róla semmit. A középső biztosan ugyanaz, a jobb oldani nem biztos.

"Garázs/fészer" póknak hívja, ami valószínűleg csak szleg.

 

A narancs színű fotón egy korábbi, kisebb példány van. De az is lehet, hogy az más fajta...

 

kisebb mi ez pók :)

 

Előre is köszi,

Krisz

fokhagymabors Creative Commons License 2009.08.04 0 0 2191
a rángatózást megerősítem, tényleg őrülten tudja dobálni magát, (én is piszkáltam már:)) és az is élmény, ha bedobsz neki valami mozgó kaját, veszettül gyorsan veti rá magát.
Előzmény: ertekesjannis (2188)
ertekesjannis Creative Commons License 2009.08.04 0 0 2190
Én azt hittem, hogy ő akar minket megenni... :-)
pardosa Creative Commons License 2009.08.04 0 0 2189
Köszi az infót!

A rángatózást vibrotropizmusnak hívják, több pókfaj is csinálja, az őt elfogyasztani óhajtó predátor megtévesztésére szolgál. Gondolom, ti nem akartátok megenni... :-)

Előzmény: ertekesjannis (2188)
ertekesjannis Creative Commons License 2009.08.04 0 0 2188
Köszi az infót. A darázspókot Mo.-on(Szákszenden) egy nagy susnyásban bökdöste a haverom, volt belőle ott több is. Komolyn mondom, pókot ilyen őrült módon rángatózni még nem láttam, szerencsére videót is csináltunk róla.
A másikat a Peloponészosz félsziget egy sziklás részén fotóztam, ez sokkal nagyobb volt mint a darázspók és sokkal félelmetesebb is.

A képfeltöltés független a képmérettől és a tömörítéstől. A lényeg, hogy miután feltöltötted és megjelenik a miniatürje, nyomj rá a mellette lévő "beszúr"-ra. Sajnos nem elég egyértelmű, ezért nem ment.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!