Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2023.11.17 -2 8 23329

Ezzel csak egy baj van: az ETO felnőtt csapatának valóban semmi köze a magyar kézilabdához - a győri up-műhely azért most is jó, értük kár lenne - de az MKSz jelenleg is az ETO BL-eredményeivel takarózik ha a női kézilabdáról van szó. Még ha ezek az eredmények már nem BL-győzelmek, legfeljebb Final Four és nem több.

 

Nem véletlenül volt Pálinger tavaly mérges az ETO-ra amiért nem jutottak BL-döntőbe. Mert ha bejutnak, akkor tuti magyar csapat lett volna a BL-győztes (ETO-FTC) és az MKSz erre hivatkozhatott volna úton-útfélen mint 'a magyar női kézilabda nagy eredményére'.

Előzmény: maedros (23327)
ZLajos Creative Commons License 2023.11.17 0 0 23328

 

"nem hivatkoznék egy tisztes vereségnél arra, hogy ez, akárhányszoros  valós/valósnak vélt költségvetésbeli különbség eredménye."

 

Pedig de! Közvetetten legalább is igen. "...ebből adódóan a két csapat játékosállománya közti különbség döntő lehet" - írtam sokak lelkületét felkavaró 23310-es beírásom első tagmondatának folytatásaként. És ennek most nem az a fő jelentősége, hogy a ktg-vetési különbség 2x-es, vagy 5x-ös. Kis pénz kis futball, nagy pénz nagy futball - hangzott el az egykori aranycsapat részéről. Mostani témánkra vetítve: egy nagyobb ktg-vetésű klubnak nagyobbak a játékos-szerzési lehetőségei, mint a kisebbnek. Azt hiszem, ez nem vitatható. 

Kedves Májki, azért ebben a beírásomban nem egyszerűsítettem le a végeredményt csupán a játékoskeretek közti különbségre. Azt is hangsúlyoztam, hogy a mi (főleg 1. fi.-i) védekezésünk egyszerűen pocsék volt. "Szörnyű", egész pontosan ezt írtam. A Loki ellen ez túl nagy flanc. És még Szilágyi Zolival a bírókat minősítő megegyező álláspontunkat is leírtam. Mindezzel együtt ez a 27-30 elfogadható eredmény.

 

Előzmény: Májki 65 (23321)
maedros Creative Commons License 2023.11.17 -1 2 23327

A "nemzet csapatának" fanatikusaival nem érdemes leállni veszekedni, ahova a hazai üzleti gigászok politikai parancsra tolnak száz milliókat évente - most nem épp a kézilabdára, hanem en bloc a klubra értem (MVM, Mol, OTP-Grupama stb. stb) -, minek számolgatni, vitatkozni, egyébként jelen állás szerint a DVSC Schaeffler női kézi csapatába csurgatott minden fillér - adózott vagy nem adózott - jó helyre került. (Ellentétben pl a lassan teljesen "tájidegenné" váló - jövőre már magyar kvóta posztokat sem fenntartó - Rába parti csoportosulással, oda szerintem se szabadna most már több magyar adóforintot vesztegetni, tartsa el zsoldosait, saját kontójára a német autógyár, meg a szurkolótábor a jegyvásárlásokon keresztül.) 

Előzmény: n2p2g2 (23325)
RnD Creative Commons License 2023.11.17 -2 4 23326

Kedves Lajos!

 

Igen hosszasan mondtad el h te aztán semmit nem akarsz nekem mondani. És milyen villámgyorsan reagáltál....pedig állítólag nem is reagálsz arra amit beírok:D

 

A történet a Kácsor Gréta-asszisztokról egyébként igaz ....de te sosem fogod beismerni.

 

Előzmény: ZLajos (23320)
n2p2g2 Creative Commons License 2023.11.17 -1 1 23325

Na akkor ide egy kis FTC számok csak a nagyságrendek kedvéért, mivel pontos számokat nem tudunk:

 

"A Ferencvároshoz közelálló forrásunk szerint" index.hu:

 

"Ennek alapján az FTC felnőtt női csapatának éves bérkerete mindössze 680 millió forint, amely a működési költséggel együtt – a rezsi, valamint a húsz nemzetközi mérkőzés összességében együtt már komoly kiadást jelentő utazási ráfordítása – a szezonra vonatkozóan 950 millió forintra nő."

 

"Az összes ráfordításoknál a ferencvárosi akadémia 770 milliós működési költségvetése is szerepel, ami a felnőtt csapat játékára és teljesítményére – az akadémiai játékosok szerepeltetésének köszönhetően – szakmailag csak minimális hatást gyakorol direkten, lévén nem is ezt a feladatot hivatott alapvetően betölteni."

 

Tehát ez alapján a női csapat költségvetése 1 milliárd Ft lehet.

 

 

Előzmény: van_Persil (23322)
n2p2g2 Creative Commons License 2023.11.17 -2 1 23324

 

"Természetesen, további bontás nem témája az éves beszámolóknak. Szóval, ezt tudatos, aljas csúsztatásnak minősíteni, kedves n2p2g2, enyhén szólva is, kapitális melléfogás!"

 

Kapitális melléfogás (vagy pedig aljas csúszatás) a DVSC Kézilabda Kft. gazdasági társaság számait és a DVSC Schaeffler felnőtt csapat költségvetését összemosni. Mivel a kettő nem ugyanaz.

 

Akkor mégegyszer, ismétlés a tudás édes jó anyukája, gyengébbek kedvéért aláhúztam a fontosabb részeket:

 

"Az 1,1 milliárdos összeg, a három kiemelt női akadémia között szereplő DVSC Kézilabda Akadémia támogatása, ami kizárólag az utánpótlásra fordítható. Ebből az összegből üzemelteti a DVSC Kézilabda Kft., mint gazdálkodó szervezet, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokot, tartja fent a kollégiumot, fizeti az utánpótlás csapatok mellett dolgozó sportszakembereket, egészségügyi és rehabilitációs személyzetet, a csapatok utaztatását, étkeztetését, stb.

 

Valójában a DVSC SCHAEFFLER felnőtt csapatának egy bajnoki szezonra vonatkozó költségvetése nem 1.1 milliárd forint, hanem ennek kevesebb mint a fele. Ezt saját bevételi forrásokból finanszírozza a klub."

 

550-580M Ft éves költségvetésű a DVSC Schaeffler.

 

De ha a józan eszét használja vki akkor is látja hogy ha 1.5 milliárdosak lennénk , akkor nem Elinore bohóckodna jobblövőben, hanem Maslova lenne kivásárolva. 

Előzmény: Májki 65 (23321)
Leszi51 Creative Commons License 2023.11.17 0 0 23323
Előzmény: van_Persil (23322)
van_Persil Creative Commons License 2023.11.17 -16 1 23322

Ráadásul az artudétu maga vallja be, hogy abból a pénzböl tartják fent a Hódost, amiröl kerek perec kijelenti, hogy az aztán nem a debrecen nöikézi csapatáé. nem h´ta, higgye el az, akinek két anyja van.... Ugyanis minö véletlen, hogy a Debrecen nöikézi csapata is pont a Hódosban játszik, de ök nyilván külön kasszából tartják fent a Hódost, a csarnok tulajdonosa meg dörzsöli a tenyerét, hogy egyszerre két csapatot is fejhet... hát persze... Aztán még ott vannak a különbözö személyek, nyilván, akit lehet, betuszkolnak a zakadémia költségvetésébe, nehogy a Debrecen nöikézicsapatánál csapódjon le az ö költségük. Anno a laposiak is úgy fizettek a Løkének TAO-pénzeket, hogy az aktuális ágyasának klreáltak valami mondvacsinált állást, és horribilis pénzeket fizettek neki a nagy semmire... Szóval, a debreceniek jobb, ha csöndben maradnak...

Előzmény: Májki 65 (23321)
Májki 65 Creative Commons License 2023.11.17 0 1 23321

Üdv Mindenkinek!

 

N2p2g2 kontra ZLajos pengeváltáshoz, megszólítottként is, az alábbiakat tenném hozzá:

 

Ahogy ZLajos írja, az adatokat a Elektromos Beszámoló Portálról vettem. Aki már felkereste, láthatja, hogy ott, az értékesítés nettó árbevétele és az egyéb bevételek, illetve az összes bevétel szerepelnek.

 

Természetesen, további bontás nem témája az éves beszámolóknak. Szóval, ezt tudatos, aljas csúsztatásnak minősíteni, kedves n2p2g2, enyhén szólva is, kapitális melléfogás!

 

A magam részéről köszönettel fogadtam a kiegészítő/pontosító (debreceni?) hozzászólásokat. Én nyilvános, lekönyvelt és könyvvizsgálók által elfogadott tényadatokból dolgoztam, a célom egy általános kép nyújtása volt egy drukker-topikon, hiszen eddig még ilyesmihez sem lehetett hozzájutni.

Szerintem, kiindulásként, lehet releváns „értékmérő” az is, hogy egy klub (gazdasági társaság) bevétele hogy viszonyul a többihez, az "alábontást" nem ismerve.

 

Például, ha összehasonlítjuk Vác és Debrecen városának költségvetését, alaphelyzetben megelégszünk a 2023-as várható mérlegfőösszeggel is, amely, tudomásom szerint, Vácnál cirka 14 milliárd, Debrecennél 200 milliárd forint lehet. Szóval, azért alapadatokból is lehet alapkövetkeztetéseket levonni.

 

Nem lenne rossz, ha minden klubnál hozzáférhető lenne ilyen „debreceni-kiegészítés féle”, mert az tovább árnyalhatná a képet. Azért, egy pillanatra gondolkodjunk el egy tényadat és  egy szóbeli közlés/nyilatkozat közötti differenciáról is. (Made in Hungária…)

 

ZLajosnak, kedves drukker-társamnak mondom, hogy én, főleg „váci előzményei” és sok tehetséges magyar fiatalja miatt, kedvelem és tisztelem a Lokit, sok-sok éven keresztül elmentünk a Hódosba is. És nem hivatkoznék egy tisztes vereségnél arra, hogy ez, akárhányszoros  valós/valósnak vélt költségvetésbeli különbség eredménye.

 

Mivel a játékos-állománybeli különbség korántsem sem Győr vagy Fradi mértékű, sőt… Nyilván, jó lett volna pontot is szerezni, de, szerintem, szerda este, valamennyire koccoltuk a BL-szintet is :-)

ZLajos Creative Commons License 2023.11.17 0 2 23320

Egy barátom figyelem felhívásából (nem, ezúttal sem KáGyé-ról van szó...) megtudtam, hogy a minden lében kanál, 3 betűs okostojás újfent provokálni próbált. Az ürge nem bírja elviselni, hogy évek óta nem állok vele szóba, használom a piros X intézményét (mint még sokan rajtam kívül) és visszaél azzal, hogy nem élek a reagálás lehetőségével. Igen, rá jellemző inkorrektséggel.

Most is állítólag elővesz egy volt játékosunkkal kapcsolatos kreált történetet - tudván, hogy zagyvaságait érdemben cáfolni nehéz lenne -  nyomatja, nyomatja és nyomatja. Van egy rossz hírem számára: akármilyen rágalmakkal áll elő, nem süllyedek az ő szintjére, nem reagálok semmilyen formában arra. Sem most, sem a jövőben. Ellenben egy jó tanácsot adnék neki: van olyan testrésze, ami mindig közelében van, azzal szórakozzon! Pont.

fulees Creative Commons License 2023.11.16 -3 1 23319

Felesleges vitatkozni... Már leírtam egyszer nekik, hogy ne keverjék össze a szezont, a fazonnal.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165404940&t=9109327

Előzmény: n2p2g2 (23315)
RnD Creative Commons License 2023.11.16 -6 8 23318

"....Én a beszélgetést úgy kezdtem, hogy feltételeztem a jóindulatot...."

 

ZLajos esetében ez hiba. Ő körömszakadtáig kitart még a legvadabb véleménye mellett is.

 

Emlékszem jónéhány éve az egyik váci bajnoki után azzal jött h a második félidőben Kácsornak nyolc gólpassza volt. Igencsak meglepődtem mert én akárhogy is néztem, háromnál többet nem találtam. Erre ZLajos közreadott egy listát amiből kiderült h szerinte az is gólpassznak számít amikor 1) Gréta labdához ér 2) utána még két-három passzt látunk másoktól és 3) aztán valaki gólt lő. Azaz ha Gréta labdaérintése után egy perccel valahogy valahonnét gólt lő a Vác az már szerinte az ő asszisztjából van.

 

Ezt a sületlenlenséget olvasva rákérdeztem h ezt komolyan gondolja-e....? Kiderült h igen. Azóta tudom h vitatkozni vele semmi értelme.

 

OFF

Előzmény: n2p2g2 (23317)
n2p2g2 Creative Commons License 2023.11.16 -2 1 23317

Rendben. Senkit nem fognak kimoderálni, mert nem ez a cél. Én a beszélgetést úgy kezdtem, hogy feltételeztem a jóindulatot. Ezért bemásoltam az ILLETÉKES (az ügyvezető), hivatalos közleményét. Érdemes elolvasni, mert adatokat tartalmaz, az index.hu-n jelenleg is elérhető. Tisztába rakja a különbséget a DVSC Kézilabda Kft. A DVSC Schaeffler(felnőtt csapat) és a DVSC Kézilabda Akadémia(utánpótlás) között. Ezek különböző fogalmi entitások. Összemosásuk finoman szólva sem szerencsés.

Előzmény: ZLajos (23316)
ZLajos Creative Commons License 2023.11.16 -2 1 23316

Engedd meg, hogy válaszolatlanul hagyjam ezt a beírásodat. Egyikünknek sem hiányzik, hogy kimoderáljanak.

Előzmény: n2p2g2 (23315)
n2p2g2 Creative Commons License 2023.11.16 -2 3 23315

Hazuduzás ellen emeltem szót, a tudatos aljas csúsztatás ellen. Eddig feltételeztem a jóindulatot, ezért bemásoltam a cég ügyvezetőjének a HIVATALOS  közleményét. 

 

A NEKA által  indított felnőtt női csapat egy milliárdos költségvetésű csapat? NYILVÁN NEM. De a NEKA mint egy bentlakásos kiemelt akadémia és oktatási intézmény milliárdos költségvetéssel rendelkezik. A kettő nem ugyanaz.

 

Ebben mit nem lehet megérteni?? Pontosan tudom, direkt nem akarod érteni. Akkor folytasd tovább a hazudozást a DVSC felnőtt csapatáról és a DVSC Akadémiáról, amelynek költségvetéséit aljas módon összemosod.

Előzmény: ZLajos (23314)
ZLajos Creative Commons License 2023.11.16 -1 1 23314

Nos akkor én is még 1x és utoljára: ne rajtam kérd számon az adatközlést, hanem azon a hivatalos ún. Elektronikus Adatközlő Portálon.

Megérthetnéd végre, tényleg nem atomfizika. Ez meg már magánvélemény: más klubok költségvetési adatai is több tétel összességét tartalmazzák.

Előzmény: n2p2g2 (23313)
n2p2g2 Creative Commons License 2023.11.16 -2 1 23313

Na akkor mégegyszer és utoljára, szerintem nem atomfizika..

 

"összecsapott a 280 milliós csapat az 1.5 milliárddal"

 

A DVSC SCHAEFFLER csapata nem 1.5 milliárdos költségvetéssel rendelkezik, hanem a harmada (nem éri el a 600M Ft-ot). 

 

DVSC Kézilabda Kft. fenntartja többek között felnőtt csapatot és az államilag kiemelt Akadémiánkat. A Kft. költségvetése nem egyenlő a  DVSC SCHAEFFLER költségvetésével.

 

Az hogy önkényesen hozzádobjuk az akadémián tanuló gyerekek kollégiumi, étkezési, utaztási költségét, valamint több tucat ott dolgozó(nevelők/edzők/gyógytornászok, stb..) bérét és MINDEN egyéb költséget a felnőtt csapathoz, az vagy minimum jóindulatú félreértés, vagy tudatos rosszindulatú csúsztatás.

Előzmény: ZLajos (23312)
ZLajos Creative Commons License 2023.11.16 -1 1 23312

Hidd el, nem az ujjbegyemből merítettem a forrást és nem az irigység beszélt belőlem ("dögöljön meg a szomszéd lova is"), mikor a számokat beírtam, mint ahogy Májki 65 barátunk 23231. sz., 10.03-i e topicbeli beírásában közzétette:

 

"Tudvalévő, hogy a kluboknak gazdasági társaságokat kellett létrehozniuk, hogy indulhassanak a 2022/2023-as bajnokságban. Ezek éves beszámolói megtalálhatók az Elektronikus Beszámoló Portálon

 

Nyilván, a nagy magyar rögvalóságban lehetnek „asztal alatti dolgok” is, amelyek jelentősen boríthatják a hivatalosan beadottakat…"

 

Ismert, hogy a mosonmagyaróvári adat (~211 millió) is sokaknak feltűnt és beleillik a gondolatmenetbe az idézett 2. mondat, de még 1x, ha nálad ez kiveri a biztosítékot, ne rám haragudj. Nem én tettem közzé és Májki 65 is csupán bemásolta.

Előzmény: n2p2g2 (23311)
n2p2g2 Creative Commons License 2023.11.16 -4 2 23311

Szinte sose szólok bele más csapatok topikjába, mert nem dolgom itt okoskodni. De... A hazugság/csúsztatás vagy szimpla félreértése a tényeknek, ami a DVSC-t illeti nem fér bele. 

 

"Tudtuk, lényegét tekintve itt összecsapott a 280 milliós csapat az 1.5 milliárddal"

 

Akkor egy kis hivatalos tájékoztató magától a DVSC ügyvezetőjétől:

 

"Az 1,1 milliárdos összeg, a három kiemelt női akadémia között szereplő DVSC Kézilabda Akadémia támogatása, ami kizárólag az utánpótlásra fordítható. Ebből az összegből üzemelteti a DVSC Kézilabda Kft., mint gazdálkodó szervezet, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokot, tartja fent a kollégiumot, fizeti az utánpótlás csapatok mellett dolgozó sportszakembereket, egészségügyi és rehabilitációs személyzetet, a csapatok utaztatását, étkeztetését, stb."

 

"Valójában a DVSC SCHAEFFLER felnőtt csapatának egy bajnoki szezonra vonatkozó költségvetése nem 1.1 milliárd forint, hanem ennek kevesebb mint a fele. Ezt saját bevételi forrásokból finanszírozza a klub." - Saját megjegyzés: cirka 580M Ft. a DVSC felnőtt csapatának a költségvetése. (és ez még mindig nem csak bérköltség, hanem teljes költségvetése a felnőtt csapatnak).

 

Szeretnék mindenkit megkérni a fórumon, hogy ne terjesszen hülyeségeket/csúsztatásokat/hazugságokat.

Előzmény: ZLajos (23310)
ZLajos Creative Commons License 2023.11.16 -1 0 23310

Lehet, én nem vagyok annyira derűlátó a tegnapi meccsünket illetően, mint fórumos barátaim, vagy éppen a nyilatkozó főszereplők.

Tudtuk, lényegét tekintve itt összecsapott a 280 milliós csapat az 1.5 milliárddal, ebből adódóan a két csapat játékosállománya közti különbség döntő lehet. Ennek ellenére bíztam egy tisztes, szoros eredményben (ez nagyjából meglett) és reméltem csapatunktól egy jó játékot. Ezen a téren erős hiányérzetem van, különös tekintettel védőmunkánkra, mely egy szóval jellemezhető: szörnyű. Vámos és Hámori szinte bohócot csinált védelmünkből, mi csak mozinézőként néztük, hogyan fickándoznak közöttünk. A 2. fi.-ben valamivel jobban megszerveztük az ellenük való játékot (és ők is belelefáradtak némileg az elmúlt BL meccsük miatt), de akkor jött a balszélük és ott megoldották azt, ami a győzelmükhöz kellett. Nem érdemes azon keseregni, hogy szoros állásnál durván hibáztunk a hajrához közel, valamint "öcsibácsiék" is látványosan belenyúltak a mérkőzés alakulásába, többségében a mi terhünkre. A mérk. után váltottam néhány mondatot Konival. Megjegyeztem, kevés időt játszott itt Vácon, talán azért is nem tudtunk kellően felkészülni belőle. Mosolyával nyugtázta, érti a célzást... Ugyancsak beszéltem Szilágyi Zolival, korrektül egyetértett azzal, hogy a síposok többet tévedtek a mi terhünkre, majd biztosítottuk egymást, hogy kölcsönösen szurkolunk a két csapat sikeres kupaszerepléséért.

Visszatérve a két csapat erőssége közti különbségre. A tegnapi népligeti Fradi-Győr a legeklatánsabb példa arra, hogy egy-egy meccsen a játékosok fejében háttérbe szorítható az erőviszonyok különbsége. Hazatérve a váci sportcsarnokból, felvételről azonnyomban nézni kezdtem a zöldfehérek csatáját, így összességben nyugtázhattam, hogy szerdán jó napom volt :)

 

 

 

RnD Creative Commons License 2023.11.15 -2 3 23309

"Amint látom a klubhonlapos frissítést, öt darab húszezer forint értékű PRAKTIKER vásárlási utalványt fognak kisorsolni a bérletesek között."

 

Igen, és abból az egyiket Ottó Kati nyerte.....:D

Előzmény: Májki 65 (23305)
AlterEgon77 Creative Commons License 2023.11.15 0 2 23308

Hát igen, az nem ártana.

Mindenesetre gratula nektek, és sok sikert a BL-ben!

Előzmény: fulees (23307)
fulees Creative Commons License 2023.11.15 -1 1 23307

Mindig küzdősek a két csapat meccsei, már évek óta. Ma is ugyanez volt. A két csapat megérdemli a küzdésért a dicséretet, ellenben a bírókkal, akik ma bűn rosszak voltak, az edzők szerint is (nem hiába reklamált mindkét szakvezető folyamatosan egészen a sárga lapig). Nem értem, miért nem tud ez a rangadó, egy normális bírópárost kapni, akik nincsenek vakon?

Előzmény: AlterEgon77 (23306)
AlterEgon77 Creative Commons License 2023.11.15 0 1 23306

A vereség ellenére is jár a gratuláció: végig nyílt volt a derbi, és tekintettel a két csapat lehetőségei és játékosállománya közötti különbségre, azt gondolom ez a maximum, amit ki lehetett hozni ebből a meccsből. Volt 1-.2 kulcspillanat: pl. 17-18-nál az elrontott támadás (Kuczora belemenésével), vagy éppen Csíkos Luca rossz indítása 25-27-nél: ha ezek nincsenek, talán minden másképp alakul (de ugyebár a sportban nincsen ha...). Toronymagasan Csenge volt a csapat legjobbja (már nem először), de volt még pár jó teljesítmény.

Érzésem szerint a végén egy kicsit megtolták a bírók a Debrecent.

 

Előzmény: Májki 65 (23305)
Májki 65 Creative Commons License 2023.11.14 0 0 23305

Amint látom a klubhonlapos frissítést, öt darab húszezer forint értékű PRAKTIKER vásárlási utalványt fognak kisorsolni a bérletesek között.

Előzmény: Májki 65 (23304)
Májki 65 Creative Commons License 2023.11.13 0 0 23304

 

Üdv Mindenkinek!

 

 

Szerdán, 18:00 órakor, a DVSC SCHAEFFLER csapatával játszunk Vácon

 

Játékvezetők: Felhő Ferenc – Öcsi Tamás

 

Debrecen

 

2022/2023-as szezonban:

26m 18Gy 3D 5V  778-633  39 pont – 3. hely

 

2022. decemberben: Debrecen-Vác 34-33 (20-14)

 

2023. áprilisban: Vác-Debrecen 20-22 (10-12)

 

 

2023/2024:

8m 7Gy  0D  1V  256-191   14 pont – 4. hely

 

Debrecen idegenben:

Fehérvár-Debrecen   23-31

NEKA-Debrecen       19-30

Móvár-Debrecen      30-23

 

Góllövőlista:

20. Kácsor Gréta (35), 26. Vámos Petra (33), 40. Töpfner Alexandra (28)

 

Kiállítások: 54 perc      Hetesek: 34/26 ( 76 %)

 

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán (EHF-mesteredző)

 

 

Praktiker-Vác

 

2022/2023-as szezonban:
26m 13Gy 2D 11V   724-689  28 pont – 6. hely

 

2023/2024:

9m  4Gy  0D  5V  235-248   8 pont  - 5. hely

 

Vác otthon:

Vác-Kisvárda     26-23

Vác-Győr          22-38

Vác-Fehérvár    28-26

 

Góllövőlista:

2. Kuczora Csenge (59), 23. Marincsák Nikolett (34), 45. Such Nelli (27)

 

Kiállítások: 40 perc         Hetesek: 28/25 (89 %)

 

Vezetőedző: Herbert Gábor

 

 

Először is is gratula a lányoknak és a mesternek a Kastamonu elleni magabiztos győzelemhez!

 

Szerdai ellenfelünk múlt szombaton óriási BL-meccset játszott, és pontot szerzett a CSM Bucuresti otthonában, szép volt Loki!

 

Szóval, BL-szintű játszótársunk lesz szombaton, így lesz hová felpörögnünk :-)

 

Úgy gondolom, ekkora bravúr (és utazás) után „törvényszerűen” jön egy visszaesés, valamint a Loki ellen, viszonylagosan szoros meccseket játszottunk az utóbbi időben


Ezért, egy teltházas, igazi „szurkolóbarát”, küzdelmes és szoros mérkőzést remélek, egy esetleges „óriási bravúrt” sem teljesen kizárva!

 

Ellenfelünk soraiban három korábbi kedves játékosunk, Hámori Konszuéla, Kácsor Gréta és Grosch Vivien található, vezetőedzőjük pedig korábbi kedves mesterünk, Szilágyi Zoltán

 

Örülök neki, és büszke vagyok rájuk, hogy a BL-ben is egyre inkább leteszik névjegyüket! És ez, szeretett klubunknak is elismerés, úgy gondolom!

 

 

FIGYELEM:

A klubhonlap szerint (www.vacinkse.hu), a szünetben, tíz darab tízezer forintos PRAKTIKER vásárlási utalványt sorsolnak ki azon 18 éven felüli szezon bérletesek között, akik a meccsen is jelen lesznek!

 

 

Aki teheti, JÖJJÖN-JÖJJÖN-JÖJJÖN és SZURKOLJON-SZURKOLJON-SZURKOLJON !!!

 

 

 

  

Minden fronton, HAJRÁ VÁC!

ZLajos Creative Commons License 2023.11.12 0 0 23303

Jó volt tegnap vácinak lenni (és még ma is a felvétel újra nézésekor )

Színmagyar Vác-Színtörök Kastamonu 37-21! Mindvégig rakkolós, az első fi.-ben olykor gálázós váci teljesítmény a biztos továbbjutás bebiztosításáért - no meg talán azért a 150 évért :)

Lányaink csattanós választ adtak az óvatos esélylatolgatóknak, így természetesen nekem is. Sosem nagyobb tévedést! :)

Egyszerűen nem tudnék nevet mondani, akinek a teljesítménye ne lett volna kielégítő, emellett két szuperteljesítmény, a kapuban Csizmáé (bocsi, Csizmadia Fannié), a mezőnyben Csíkos Lucáé. Szubjektív, de nálam Such Nelli is nagyon hasznos volt, hogy megfelelő mederbe terelje a meccs alakulását a kezdetnél. Fel sem ocsúdtunk a kezdő sípszó után és már is 7-1. Nem rossz kezdés... Az első fi.-ben régen látott jó védekezést produkáltunk, hozzásegítve kapusunkat a még eredményesebb védőteljesítményéhez, akinek egyébként is volt bőven ziccer-védése, többek között 3 büntető hárítása is. Elismerés illeti edzőnk jó meccselését, jóütemű időkéréseit, és a fiatalok szerepeltetését. Egyszóval, szép volt Csajok, szép volt Gábor!

Szerdán melyik arcunkat mutatjuk?

RnD Creative Commons License 2023.11.11 -5 6 23302

Vác--Kastamonu: 37-21 (végeredmény)

 

A második félidőre a Kastamonu igyekezett összeszedni magát, mi meg kiengedtünk kicsit (tizennégy gólos előnynél azért nem meglepő). Két gólt úgy lőttek nekünk h egyszerűen besétáltak a hatosig... Védekezésben meg elkezdtek killépkedni és így aztán Kuczorát és Marincsákot könnyen megállították nyolc méteren. Kuczorát ez meg is viselte és szünet után már messze nem lőtt olyan pontosan kapura mint a meccs elején (egyszer talált be felkanyarodás után jobbról a vonalról, de ezt a gólt is elvették tőle, mondván előtte ellépte az akciót....) Marincsák Niki sem volt túl magabiztos - ráadásul a jv-k is pikkeltek rá - de azért két klassz gólt így is lőtt, míg az első félidőben csak egyet (3/7 fejezte be végül a meccset). Az újonnan becserélt Csire Fanni betalált indulásból, utána viszont baloldalon Kuczora és Marincsák későn zártak össze a betörő Kastamonu-játékos előtt aki bedöntötte őket a kapuelőtérbe és hetest is kiharcolt. Ezzel a törökök feljöttek 25-13-ra (37. perc)

 

Herbert Gábor időt kért, felhívta a figyelmet a leütköző faultok fontosságára a hatos előtt és Kuczorát lekapta védekezésből (ezt követően Helembai és Kovalcsik Jázmin védekeztek középen hármas poszton). A beállót azonban végig nem sikerült levédekezni: sokszor meg tudták őt játszani a hatoson és lőtte onnét a gólokat rendületlenül illetve hozta össze a heteseket (ezek közül Csizmadia Fanni többet is kivédett).

 

Elöl pályára került Csíkos Luca és lőtt klassz átlövésgólokat (7/9 lett a lövőstat tőle) majd a Csíkos Luca--Kurucz Aida--Ferenczy Fruzsi hármassal támadtunk elöl....hát ez elég új és szokatlan felállás volt. Aida legszebb Wehrmacht-erényeit csillogtatta: ő nagyon dinamikus és minden pillanatban a kapura próbál veszélyes lenni .....ez még nem mindig sikerül de ha így folytatja egy-két éven belül nagyon jó lehet. Most azonban inkább az derült ki hamar h Aida és Csíkos Luca között az összjáték még nem optimális (finoman szólva)...Ferenczy Fruzsi jobblövőből először inkább csak a passzokat adta középre, de aztán elege lett az ide-oda passzokból és j3 8 méterről talpról egy fantasztikus gólt lőtt (a meccs gólját...) váratlanul felfelé húzva a labdát a rövidbe (32-18 51. perc). Majd Wehrmacht-lányunkat leteremtette.....aki utána le is ült a kispadra és többet nem is jött már vissza.

 

Az utolsó tíz percben sikerült növelni ezt a tizennégy gólos előnyt: Csire Fanni lőtt még egy gólt indulásból, Kovalcsik Jázmin kihagyott egy óriási ziccert indulásból (erre szokta mondani Elek Gábor h "beállónak tilos labdát adni lerohanásnál...") Ballai Bori lőtt egy klassz gólt b2 betörésből és a meccs legvégén jobbszélről Bánfai Kíra is betalált (37-21 59'26").

 

Magabiztos győzelem, EL-csoportkör, a fiatal játékosok kifejezetten jól játszottak, öröm volt nézni ezt a meccset. Az utóbbi évek rengeteg Vác-Kastamonu meccsei közül ez volt az első amelyikről ezt elmondhatjuk.....

 

És külön is dicsérjük meg Csizmadia Fannit, aki hatvan percig állt a kapuban és hatvan percig szuperül védett. Egyértelműen ő volt a meccs embere...

Előzmény: RnD (23301)
RnD Creative Commons License 2023.11.11 -3 5 23301

Vác--Kastamonu: 23-9 (félidő)

 

A mérkőzés bizonytalan Kastamonu támadásokkal kezdődött, bátortalan lövésekkel, ezekből rögtön indulni tudtunk és gyors gólokat lőttünk (Such Nelli, Helembai Fanny, Kuczora Csenge) Öt perc után már magabiztos előnyünk volt (4-1) az ellenfél negyedóra alatt mindössze három gólt tudott összehozni (10-3 15. perc) Próbálkoztak, próbálkoztak, de Csizmadia Fanni a kapuban mindent védett, a ziccereket és a gyámoltalan lövéseket is.

 

Elöl Kuczora koncentráltan és gólerősen kezdett, ugyanez nem mondható el Marincsák Nikiről, aki lőtt egy gólt de aztán - meglepetésre - igencsak vérszegény próbálkozásokkal folytatta. Negyedóra után beállt helyette Csíkos Luca: ő viszont nem cifrázta: azonnal betalált átlövésből és betörésből is, majd ezt folytatta és a szünetig öt gólt lőtt (5/6). Negyedóra után a törökök kicsit elvesztették a fejüket, több kiállítást kaptak, kettős emberelőnybe - sőt két másodpercre hármas emberelőnybe - kerültünk (más kérdés h ezt aztán 1-1-re hoztuk le, de sebaj....)

 

Kovalcsik Jázmin - aki végre kapott elég játékidőt - sorra harcolta ki a heteseket, Ballai Bori is lőtt két szuper gólt (19-7 27. perc). Pályára került Kovács Anikó aki jól védekezett hármasban és jobboldalon betörésből eredményes volt ő is. Csizmadia Fanni pedig végig szuperül védett.

 

Mindenki dicsérhető, a továbbjutást egy félidő alatt sikerült eldönteni. Kell ennél több....?

AlterEgon77 Creative Commons License 2023.11.11 0 1 23300

Gratulálok a csajoknak, egyes előzetes pesszimista véleményekre sikerült alaposan rácáfolni (bár tény: minden várakozást alulmúlóan gyengék voltak a törökök). A koncentrációt sajnos nem sikerült fenntartani a második játékrészre (ha sikerült volna 20+ góllal lehetett volna nyerni), illetve időnként kicsit koncepciótlan volt a cserélgetés. A beálló elleni védekezést, illetve a rendeződést kell még gyakorolni, nem is keveset...

A meccs embere egyértelműen Csizmadia volt, de szinte mindenki jól játszott, vagy legalább hozzá tudott tenni kicsit a csapat játékához.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!