Keresés

Részletes keresés

márkó-bébi Creative Commons License 2001.08.27 0 0 8
Lencsi:Örök hála az ötletért!
simine Creative Commons License 2001.08.27 0 0 7
Lencsi!

Mi meg picik vagyunk, ugyhogy a nagyobb babak etkezesi szokasaiba nem tudok beleszolni. Viszont a vassal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy itt a babak 9 honapos koraban van egy vervetel es pont a vas miatt. Biztos nem viccbol csinaljak, gondolom azert mert gyakran elofordul, hogy a baba vashianyos ezidotajt. Szerintem kerd meg a gyerekorvost, hogy nezzek meg a vasat Patricianal.
Ha az rendben van es O jol erzi magat azzal a keves etellel amit megeszik, szerintem ne aggodj.

MEgprobalom majd, hogy amikor ejjel felebred nem szoptatom Emeset, hanem itatom. Meglatjuk mi lesz. Este gyakorlatilag a cicin alszik el, akkor mar nem tudom itatni.

sziasztok
simine

Előzmény: Lencsi (6)
Lencsi Creative Commons License 2001.08.27 0 0 6
Sziasztok
Köszönöm a hozzászólásokat!

Kedves simine
Nálunk nem volt olyan, hogy az éhség miatt ébredt volna korábban, pedig volt, hogy alig evett vacsorát. Esetleg azt megpróbálhatod, hogy az esti szopi után adsz neki vizet, vagy valami innivalót (ha nem a cicin alszik el :-) ) Esetleg a 3. szilárd kaját lehet későbbre tenni.

Engem az étkezések száma és a mennyiség érdekelne. (aztán majd rátérek a többire :-))
Patrícia 7-9 között reggelizik Utána séta, játszótér (ott nem eszünk) otthon délben eszik valamit (nem ebéd mennyiségű) alszik, délután megint eszik és este vacsora. Ez 4 étkezés. Ötödiket semmiképpen nem tudok beszorítani, mert akkor még kevesebbet enne egyszerre. Étkezések között nassolás nincs, gyümölcsöt leginkább evés után kap. Inni teát szokott kevés cukorral.

15 hónaposan a szopizáson kívül összesen annyi kaját evett, ami befért volna egy bébiételes üvegbe. Elkezdtem adni a Vitacolant, ettől legalább kétszer annyit kezdett enni. Én még ezzel sem vagyok elégedett, bár nem tudom a többi baba mennyit eszik. Hallottam, hogy a vashiánytól lehet étvágytalan: gondolom ezt vérvétellel állapítják meg. Volt valakinél ilyen? Milyen egyéb tünetei vannak? Nekem gyerekkoromban volt vashiányos vérszegénységem, akkor Tardyferont szedtem. Van esetleg olyan multivitamin gyerekeknek, ami tartalmaz vasat? (a Vitacolanban nincsen)

Igazából nem is tudom, hogy problémázzak-e az evéssel, a férjem is nagyon rossz evő és teljesen egészséges. Még náthás se nagyon szokott lenni. Patrícia is egészséges (kop-kop) eddig kétszer volt náthás, az se volt túl komoly (antibiotikumot még sose kapott). Jól néz ki, igaz kifejezetten vékony testalkató, de formás pofija van.
Lencsi

simine Creative Commons License 2001.08.27 0 0 5
Sziasztok!

Emese 7 honapos, mar napi 3 alkalommal kap szilard kajat es kozben meg legalabb 4x szopik. A tej mennyisege sokat csokkent, es meg abbol a kevesbol sem eszi meg mindet. Legalabbis neha ugy erzem, hogy alig szopik valamit.
A gondom az, hogy mostanaban hajnalban ebred 4-5 kozott, szopik es alszik is vissza. Viszont eddig soha nem ebredt 6 elott. Nem szeretnem, ha most szokna ra az ejszakai ill. hajnali evesre. Szerintetek mi lehet a baj? Este mar keves a tej amit megeszik es nem birja ki vele reggelig, vagy szomjas, vagy csak felvett egy rossz szokast? A szomjassagon sokat gondolkodtam, mert en is jol megszomjazom hajnalra, viszont mikor sokkal melegebb volt az ido ejszaka akkor nem kelt fel ilyen rendszeresen.

sziasztok
simine

kriszi Creative Commons License 2001.08.27 0 0 4
Sziasztok!
Be kell vallani, hogy a babakaják kotyvasztása nekem soha nem okozott túl nagy gondot. Bármilyen zöldség + krumpli. Párolom, összeturmixolom, kész. Mehet a fagyasztóba (alapból képtelen vagyok keveset főzni.) Melegítés után megy bele a feltét, pl. a husit mindig külön fagyasztottam. Nagy csak sóval evett, kicsinek mindegy, volt, hogy kifelejtettem, úgyis megette. 10 hónapos korától viszont már kis fűszer is ment mindenbe (nem csípős paprika persze.)
Most a kicsi 18 hónapos, mindent eszik, csak össze kell neki törni, bár már nem köpi ki a darabosat alapból, csak begyűjti, aztán egy idő után.
1 évesen meg nagyon szerette a joghurttal, ill. kefírrel sűrített főzelékeket. Bár még nem találtunk olyan kaját, amit ne szeretne. Majd biztos lesz, egyelőre ebből a szempontból nem átlaggyerek.
Lovászi Creative Commons License 2001.08.27 0 0 3
Sziasztok!

Ügyes vagy, Lencsi, tényleg jó 5let volt ez a topic!

Volt már róla szó itt-ott, de azért leírom, hogy nincs a világon olyan gyerek, még ha baba is, aki azokat az íztelen dolgokat megenné, ami _elvileg_ adni kéne nekik.
Én mind a háromnak tettem egy kicsi sót a főzelékébe, az első perctől kezdve. Nem olyan béna egy anya sem, hogy agyonsózza a picije kajáját, de só nélkül meg nincs íze. (Én alapban nagyon sótlanul főzök, ha más valaki eszik nálunk, mindig utánasóz, de a családom így szokta meg.)
A másik, amitől a falnak megyek, hogy a gyümölcsöt ne édesítsük. Jó, van, amit nem is kell, de amíg csak pürésítve eszi, addig hogyan várjam el egy édes anyatejhez szokott babától, hogy egye meg a gyümölcsöt a la natur... Én raktam egy pici mézet a gyümölcspürékbe, amíg picik voltak. Most Dalmának nem kell, mert csak darabokban eszi meg a gyümölcsöt.

Lencsi, írtad, hogy a kislányod csak gyümölcsöt eszik. Ez egyáltalán nem baj, nekünk azt mondta a dokibácsink, hogy édes mind1, gyümölcs vagy zöldség, csak valamelyiket egyen.

szilvásgombóc!
Én botturmixal pépesítek, bár most olvastam, hogy az nem jó, mert sok levegő kerül a kajába, és fájni fog a baba pocija. Hát aki ezt az okosságot leírta, azt arra kötelezném, hogy nyomjon át szűrőn egy adag babakajához elég zöldborsót, legalább egy héten át minden nap...
Jó még a paradicsompaszírozó néven kapható alkalmatosság is, csak sokkal lassabb, és nehezebb elmosni.
Én is fagyasztottam a kaját, 11 éve azért vettünk nagy fagyasztót, hogy hosszú időre előre le tudjam fagyasztani a megfőzött kajákat a fiamnak.
Én 2-3 dl-es műanyag poharakba teszem az előre elkészített babakaját, amiben már minden benne van, és min. egy fél órával előbb kiteszem, mint ahogy ennénk, mert a pohárból akkor már könnyen bele lehet nyomni az etetőtálkába, és abban melegítem meg a mikróban. Arra nagyon kell vigyázni, hogy melegítés után az egészet át kell alaposan kavarni, hogy ne maradjanak benne rejtett fagyos cseppek. (Bár nem tudom minek írom jelen időben, Dalma kb. egy hónapja a mi kajánkat eszi összetörve.)

Sziasztok!

Tímea

simine Creative Commons License 2001.08.27 0 0 2
Szuper ez az uj topic!

Rengeteg kerdesem lesz es amiben tudok en is szivesen segitek.

De azt hiszem, majd holnap ma mar keson van (legalabbis itt nalunk).

sziasztok
simine

Sica Creative Commons License 2001.08.27 0 0 1
sziasztok!

Örülök ennek az új topicnak, ez a kérdés mindig érdekelni fogja az új kismamákat. Remélem sok hasznos ötletet tudunk majd összegyűjteni.

Szilvásgombóc,
én anno simán a robotgép mixerével trutyiztam mindent össze. Még gyü,ölcsöt, pl. sárgabarackot is, és le is fagyasztottam adagokat. Úgy több hónapig, akár fél évig is eláll.

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.08.26 0 0 0
sziasztok :)

Engem az is érdekelne így elsőre, hogy mivel pépesítetek, és hogyan csináljátok a püréket. A babaszakácskönyvekben többféleképp van leírva. A maradékot lefagyasztjátok? Hűtőben meddig áll el?
A többi kérdésem holnapra hagyom :)

Lencsi Creative Commons License 2001.08.26 0 0 topiknyitó
Sziasztok
Arra gondoltam, hogy jó lenne, ha egy helyen lennének összegyüjtve a babák etetésével kapcsolatos ötletek, gondolatok. Így az újaknak nem kéne az összes kisbabás témájú topicot végigolvasni, hogy megismerje a többi anyuka tapasztalatait. Örülnék, ha minél többen leírnátok, hogy a babátoknál hogy zajlott az elválasztás, milyen kajákat adtatok nekik, mennyit ettek, volt-e gond étvágytalansággal és azt hogyan oldottátok meg.
Lencsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!