Keresés

Részletes keresés

simine Creative Commons License 2001.09.19 0 0 59
Emese par nap mulva lesz 8 honapos, es husit mar kap vagy 2 hete. Majat is lehet mar adni? Gondolom azt nem tanacsos fagyasztani.
simine
kriszi Creative Commons License 2001.09.19 0 0 58
Én 8 hónapos korában kezdtem adni Bálintnak, és szinte naponta kapott. A kimaradás oka általában az volt, hogy máj került a főzelékbe.
Megfőztem egy csirkemellfilét, aztán elosztottam, kis kockákba, lefagyasztottam, és minden nap egyet bele a főzelékbe. Nekem azt mondták, husit ne fagyasszak együtt a főzelékkel, és forraljam is fel, mielőtt adom. Úgyis a főzelékben olvadt ki. Én mindenesetre ezt betartottam, de gondolom, mindenki másképp csinálja.
Előzmény: simine (57)
simine Creative Commons License 2001.09.18 0 0 57
Sziasztok!

Megegyszer kerdezem, hogy minden nap kell husi a babanak, vagy ha nem milyen gyakran?

simine

Lencsi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 56
Sziasztok
Tettem mégegy kisérletet zöldség ügyben: csináltam brokkolit sajtmártással. Én lepődtem meg a legjobban, hogy megette. Nem is kínáltam, csak elkezdtem enni, ő meg nagyokat nyelt mellettem, és kért belőle. Érdekes, hogy a karfiolt meg se kóstolta, igaz annak rosszabb szaga van, amikor fő. Úgyhogy aki hasolnó cipőben jár mint mi, érdemes kipróbálnia.
Lencsi
Lovászi Creative Commons License 2001.09.13 0 0 55
simine, a babajoghurt semmivel sem jobb, sőt!!! Csurig van mindenféle adalékanyaggal, én régebben vettem a nagyoknak, megkóstoltam, és szerintem még rossz íze is van... Dalma isa sima joghurtot eszi. Védőnénink szerint is jobb az.

Szilvásgombóc, husiból bármilyen ún. fehérhúsú szárnyas (csirke vagy pulyka) jöhet elsőként. Kicsit később a marha és a borjúhús. Én csirkemellel debütáltam a maciknál, Dalma még most is zömmel azt kap, vagy pulykamellet.
Ja, bár nem itt kérdezted, de a spenót helyett újabban a brokkolit ajánlják. Nincs benne oxálsav, és jó nagy a vastartalma. (Én is állandóan vashiányos vagyok, de a macikból egyik sem lett az, pedig jó sokáig szoptak/szopnak.)

Tímea

Előzmény: simine (52)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.13 0 0 54
Még 1 kérdésem lenne: leírnátok, hogy egy nap milyen menüt kapnak a gyerkőcök Nálatok? Persze azt is, hogy mennyi idősen épp. Köszi!
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.13 0 0 53
sziasztok :)

Köszi a válaszokat!
Almát, barackot, körtét kapott eddig. Almát bármikor, bármivel enne, úgy tűnik: ma nem akart nagyon főzeléket enni, belekevertem 1 kisnanálnyi almapépet: mind lenyomta.. :) Mikor csinálom Neki a pépet, nyújtogatja a kis kezecskéit a csutka után :))
Sütőtököt ma adott fel nekünk anyu postán, ahogy megjön mi is kipróbáljuk.

Húst mikortól kell/lehet adni Neki? Pláne milyet?

simine Creative Commons License 2001.09.13 0 0 52
Lencsi!

Mi elso perctol kezdve nem baba joghurtot eszunk. Van itt egy marka yoplait, ami izre tok olyan mint otthon a danon gyumolcsjoghurt. En azt szeretem ,az van ithon es Emese is azt eszi.
Tud valaki valami okot arra, hogy ez esetleg nem jo? Hogy miert jobb a babajoghurt? Emesenek semmi baja, imadja es jo nagy adagokat eszik meg belole.
simine

Előzmény: Lencsi (50)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.13 0 0 51
Joghurtot csinálni ugy kell, hogy veszed a kedvencs élőflórás joghurtodat és beleöntöd fél liter tejbe.Ultrapasztőrözött lehet,csak ne az a hosszantartós.Állni hagyod szobahőn,lazán letakarva egy napig,aztán be a hütőbe.Másnap nyamnyam. Sütőbe téve,a legkisebb fokra gyorsabban megérik.
szerintem még finomabb is lesz,mint az eredeti. a gyümölcsöt beleteszed utólag, vagy hozzákeversz gyümijoghurtot.
Előzmény: Lencsi (50)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.13 0 0 50
Sziasztok
Vettem a Plusban dinoszauruszos Ehrmann joghurtot (ami olyan kiszerelésben van, mint a Petite Danone) és penészes volt a teteje. Csak azért írom, hogy ha vesz valaki, jól nézze meg. Nem tudjátok, melyik joghurtnak van hasonló íze-állaga, mint ezeknek a babajoghurtoknak, mert nekünk ez már nem igazán éri meg, a lányom egyszerre hármat is megeszik. Esetleg házilag is elkészíteném, de eddig nem sikerült olyat alőállítanom, ami megfelelt volna a kisasszonynak. Próbáltam már cukorral, mézzel, volt amit beletöltötem a bolti joghurt dobozába, de nem jó. Persze túrót is próbáltam gyümölccsel, nem tudom miért nem kell neki.
Lencsi
simine Creative Commons License 2001.09.12 0 0 49
Szia Szilvasgomboc!

Nalunk a kovetkezo a sutotok volt keves vizben parolva. En pl. ugy szeretem mert a sutes meg sosem jott be, de igy tok finom. Es most tudom sokan megkoveznek majd erte de en egy pici cukrot szorok ra parolas kozben igy lesz szinte pont olyan ize mint sutve. Ez a kedvence Emesenek, ebbol (es ez nem tulzas) 2-3x annyit megeszik mint barmi masbol.
Eleinte probaltam krumplival aztan rajottem, hogy jobb ez magaban.
Aztan keves borso krumplival.
Majd cekla sutotokkel, cekla krumplival.
Mi mar pici husit is eszunk.
Kerdes:
Ha a baba elkezd husit enni, akkor minden nap adjak neki, vagy milyen surun?

sziasztok
simine

Előzmény: szilvasgomboc (44)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.11 0 0 48
Lencsi,le vagy sajnalva:-)
na joovanna,szolidarisan simogatjuk Lencsi nene fejecskejet:-)
Irok majd, csak be vagyok havazva, ezen a heten mar nem tudok idot szoritani a talalkakra.
Most, hogy visszatert a kolyok etvagya, megint probalkoztam sajat hamival, haaat,nagy ivben kopdoste ki es razza a fejet,hogy nem,nem:-( Micsinaljak? pedig tuti finomabb,mint a bolti.

A turot szereti a lanyod? gyumolccsel keverve finom.
Cinc.

Előzmény: Lencsi (47)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.11 0 0 47
Szia Cincóka
Akiket én ismerek, azok tejet/tápszert adtak reggelire. Ez utóbbit úgy tudom mindig frissen kell elkészíteni. Na nekem sem könnyű az életem, én teát főzök, szendvicset gyártok reggelente, pedig baromi hideg van. Tessék engem is sajnálni!
Hogy dicsekedjek is egy kicsit, ma lekváros nudli volt a vacsora, és evett belőle a lány. Ez nagy dolog. Gondolkodtam, hogy csinálok házi készítésűt, de ez a krumplipehely dolog elgondolkodtatott.
off
irjál mélt, aztán majd válaszolok, vagy fordítva :-)
endoff
Lencsi
Előzmény: Cincoka (46)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.11 0 0 46
Szia Lencsi!
Most valami uj verziom van, ahol meg nem talalom az ekezeteket,bocsi.
Lehet,azert nem kell a hazi almasburi a lanyodnak, mert te igazi krumplibol csinalod, a kecskemetiben pedig burg.pehely van. Talan probald meg igy.
Nekem is lenne kerdesem.
Mit adnak reggelire azok az anyukak a babaknak, akik nem szoptatnak?Szerencsere az enyem meg szopik,de ha nem tenne,hajnalban ki kellene mennem a konyhaba bebipapit kotyvasztani? Meg ha be is keszitem termoszba a forro vizet este,ami reggelre eppen langyos lesz,es akkor csak hozzakeverem a port, na de ha nem hajlando cumisuvegbol,akkor kanalaztatni kell...na,aruljatok mar el a megoldast:-)
A kivancsi C.
Előzmény: Lencsi (45)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.10 0 0 45
Szia szilvasgomboc
Milyen gyümölcsöket adsz? Most még tart az őszibarack szezon. Azt én az elsők között adtam (alma, banán után). Utána szilvát is kapott, hámozva, szitán áttörve. Nem tudom milyen a korai sütőtök, én már vettem egy olyan hosszúkásat, de még nem sütöttem meg. Úgy tudom a kerek csak akkor jó, ha megcsípi a dér.. Én eleinte nem sütöttem, hanem pároltam, kis darabokra vágva kevés vízben fedő alatt. Szerintem ugyanolyan az íze és hamarabb megvan. Amúgy azt csak én ettem, a lányom ragaszkodott a kecskemétihez. Szerintem jobb ha az ember nem ad bébiételt, ha megteheti. Igaz az én lányom csak néhány fajta bébiételt evett, de azokat aztán hiába próbáltam lekoppintani, nem sikerült. A guta ütött meg, hogy olyanokat mint: alma burgonyával, meg kellett vennem, mert az enyémet nem ette.
Lencsi
Előzmény: szilvasgomboc (44)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.10 0 0 44
sziasztok :)

Az alma nekünk is eléggé bejött, mint rágcsa. Mikor készítem Neki a pürét, akkor a maradék csutát kicsit odaadom neki rágcsálni, teljesen odavan tőle. Persze nagyon kell figyelnem, hogy ne harapjon le belőle egy nagyobb darabot - de úgy tűnik, hogy most bújó fogainak is jót tesz.

A sárgarépa+krumlpi eléggé bevált. Bolti babakaját még nem próbáltunk, azt hiszem, a nagymamák megbotoznának engem izibe:) Hozzák a vegyszermentes, otthoni krumplit, stb, így szerencsések vagyunk.

Ma olvastam, hogy a sóska levét nem szabad felhasználni, oxálsav(?) miatt.

A (rég) leírt listát a noklapja.hu - ról másoltam be.

A sárgarépa, krumpli után mi volt a következő, amit adtatok a Picinek?

citromos tea: vajon a kórházban citromból vagy citrompótlóból készül..? nem tudom. Sokan adnak a piciknek citromot, pl mikor csuklik.

Lencsi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 43
Sziasztok
Idike: Szerintem itt a többiek nem ilyen vásárlás közbeni rágcsálásra gondoltak. Az az anyuka gondolom nem azért adta a gyerekének, hogy megtanuljon rágni, hanem hogy elfoglalja magát. Én eléggé ellene vagyok az ilyen útközbeni rágcsálásnak. Egyen otthon az asztalnál. Egy kivételt teszek mostanában, ha sokáig tart a séta kap egy kekszet, de figyelem közben (ja, és az én lányom majdnem két éves). Patrícia annakidején kenyeret rágcsált, máig egyik kedvenc kajája. A kenyér azért is jobb a keksznél, piskótánál, mert kevésbé ragad a fogára. Almát is adtunk neki egészben, hámozva. Arról tudott kis darabokat lereszelni a fogacskáival. Almadarabokkal jobb vigyázni, abból letörhet akkora, ami megakad a torkán.
Kedves Melitta: köszi a receptet. A turmixolás jó ötlet, Patrícia a főtt tésztát nem szereti, öklendezik tőle. Hátha így elfogadja.
Örülök, hogy feléledt a topic :-)
Lencsi
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 42
Nagyon kell figyelni a babaknak adott ragcsakkal. A hetvegen a vasarlas kozben egy kb 8 honapos a kocsijaban ucsorogve ragcsalt valami kifliveget, a mamaja nezelodott (teljesen bekes jelenet volt) mikor hirtelen a baba elkezdett fulladozni. Az anyja azt vette eszre hogy a parom raveti magat a gyerekere! A gyerek hangot sem adott szinte. Aztan kikaparta a szajabol ami bentragadt, a gyerek bombolt (jogosan) mi meg alltunk meredten. Szegeny anya kek volt a vegere. Jo ha megtanul ragcsalni de egy pillanatra sem szabad egyedul hagyni oket.

idi

vomitné Creative Commons License 2001.09.06 0 0 41
Kedves Lencsi,

a szoptatást azért szeretném minél tovább mert azt gondolom, hogy védettség szempontjából elég fontos. Nem extrém hosszú ideig, de ha másfél éves koráig szopna még, az nem volna rossz. Anna 13 hónaposan, önként hagyta abba. Egyik napról a másikra nem kérte, nem is erőltettem tovább. Most Benjáminnal ott tartunk (11-én lesz 10 hónapos), hogy mindent nagyon szeret enni, megkóstolni, és a szopizás már csak olyan kiegészítés, vigasz, altató. Igazából éjszaka, félálomban eszik belőle rendesen (én úgy érzem) ennek viszont nem örülök, mert ezért kétszer biztos felkelt. Nappal csak játék közben egy-két korty, max. 5 perc, megy tovább, mint aki nem ér rá. Hát ennyi :-).

Paradicsom. Az én lányom szívből utálja a paradicsomlevest. Viszont megeszi a paradicsomos olasz tésztát, és ezt a kicsinek is tudom adni. Durum tésztával az igazi, és egészségesebb is. Én a Barillát szoktam venni, vagy néha van Colavita néven igazi olasz.
Szóval kell még hozzá 2 paradicsomkonzerv, amiben hámozott egész paradicsom van a levével együtt, vagy friss paradicsom, jó sok, meghámozva, esetleg kimagozva. De ennyi időm azért nekem sincs ;-). A konzerveket előre vékony szeletekre vágott oliva (ha nincs a napraforgó is ugyanolyan jó) olajon kicsit megpirított fokhagymára dobom, sót, bazsalikomot, oreganot szórok rá, és addig főzöm, amíg olyan szósz-szerű nem lesz. Ha kész, akkor belekeverem a tésztát, és tálaláskor mehet rá reszelt sajt. Persze parmezánnal az igazi, de én pl. jobban szeretem hozzá a trappistát. A picinek össze szoktam még turmixolni, de nem teljesen pépesre. Nagyon finom, egyszerű, és pár perc alatt kész. A lányom amúgy szívesebben eszi, ha a boltban ő választhatja ki a tészta formáját :-).

Piskóta: nekünk inkább bejött mint a háztartási keksz rágás, félrenyelés szempontjából. De abból sem jó mindegyik. A Tesco forgalmaz a saját nevükön valami hihetetlenül kemény, szétharaphatatlan, nyúlóssá váló valamit, na ezt nyugodtan adom a tízhónapos 2 fogúnak, mert gyakorlatilag csak szopogatással mállik szét a szájában. A kekszet ő nehezebben tudja megfogni, könyebben törik, és be tud tömni belőle nagyobb, veszélyes darabot a szájába. Kiflicsücsök is nagyon jó, és valahol korábban más fórumon volt szó a csirkecsontról is, ezt még nem próbáltuk.
sziasztok
Melitta

Lovászi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 40
Én speciel a babapiskótát nem szerettem adni, mert Dórinak egyszer az egész "feje", márminta piskótagömbölyű vége a szájában maradt, és a kis mafla megpróbálta egyben lenyelni... fejreállítva ráztam ki a torkából... A kekszből nem tud akkora darabot leharapni szvsz, no meg a piskótában több a cukor, és arra az én gurulós babáimnak nem igazán volt szükségük...

Tímea

Előzmény: simine (39)
simine Creative Commons License 2001.09.06 0 0 39
Koszi, megnyugodtam.
Amikor nincs Emesenek evesido, de mi eszunk es ott ul velunk az asztalnal, muszaly valamit adni neki, kulonben kiesik a szajan akkorara tatja. Es mar 7 es fel honapos. Hozattam most otthonrol babapiskotat is es van haztartasi kekszem is. melyik a jobb?

sziasztok
simine

Előzmény: Lovászi (38)
Lovászi Creative Commons License 2001.09.05 0 0 38
8 hónapos kor után még a legszigorúbb védőnéni sem harapja le a fejed, pláne ott, az óceán túloldalán :-)))
Én adtam mindháromnak 6 hónapos koruktól rágcsálni kiflicsücsköt, háztartási kekszet,ezek nagy része úgyis a gyereken kötöttki,de legalább megtanult rágni mindegyik.

Tímea

Előzmény: simine (37)
simine Creative Commons License 2001.09.05 0 0 37
Sziasztok!

Mikor ehet a baba egy kis kenyeret?
Bevallom Emese pici csipetkeket mar evett es nagyon tetszett neki. Azert kerdezem, hogy mikor ehet ugy, hogy ne legyen lelkiismeret furdalasom.
Sziasztok
simine

Lencsi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 36
Köszi, akkor máskor még próbálkozom :-)
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.31 0 0 35
LEncsi:

gabó kuckójával az a baj, hoyg a krea szerver,a min van most éppen nem müködik. Tudom,mert a saját honlapom is azon van.-(((

Piglet

Lencsi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 34
Sziasztok
Tímea: nem találom Gabó kuckóját, ez a cím nem él. Tudsz valami közelebbit?
mammarosa: köszi szépen, végül a negyedik boltban találtam betűtésztát. Patrícia annyira belelkesült, hogy gyorsan főztem egy kis zöldséglevest, de csak néhány betűt evett meg, a többit csak olvasgatta. Na majd a paradicsomlevesből....
Lencsi
mammarosa Creative Commons License 2001.08.31 0 0 33
Lencsi!

Én a betűtésztát CBA boltban vettem, ha nem kapsz, veszek neked szívesen.

Előzmény: Lencsi (32)
Lencsi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 32
Sziasztok

vomitné: Köszi az információt, a gyógyszertárban rákérdezek a polivitaplexre. A szoptatással kapcsolatban, szerintem ennél többet nem tehetsz. A kislányod menni idős koráig szopott? Azért akarod sokáig szoptatni a fiadat, mert a lányod is sokáig szopott, vagy ellenkezőleg? (A sokáig szót írhattam volna idézőjelbe is, mert az én 22 hónapos lányom még szopizik, de 9 hónapos korában már elég furán rám a rendelőben, mikor megtudták, hogy még szopik a lányom. Most már nem kötöm az orrukra.)

mammarosa: Te írtad a betütésztát. Nagyon jó ötlet, csak sehol nem kapni. Tudsz beszerzési forrást?

szilvásgombóc: a citrusféléken már többször elgondolkodtam, hiszen van olyan kórház, ahol citromos teát kapnak az újszülöttek. Vagy csak régen volt ilyen?

cár: Szerintem az anorexia és a bulímia inkább azokra jellemző, akiknek egyébként jó étvágyuk van. Viszont nagy a szülők szerepe is. Több olyan családot ismerek, ahol a gyerek szülői javaslatra "fogyókúrázik" szerintem teljesen indokolatlanul. Sajnos a szülők nem veszik figyelembe, hogy a gyerek felváltva nő hosszában és széltében, így teljesen normális, ha néha kicsit kövérebb a kelleténél. Itt most nem a ténylegesen kövér gyerekekről írtam, hanem akiknél a kétféle állapot váltakozik. Egyébként elgondolkodtató, hogy a reklámokban a kisbabák szinte kivétel nélkül kövérek, míg az anyukák soványak. És akkor még nem is szóltam a Barbie babákról: valami félelmetes, hogy mennyire aránytalan, például ha a derékbőségét viszonyítjuk a testmagasságához. Szerintem szinte természetes, hogy evészavarai lesznek a gyereknek, ha úgy nő fel, hogy nézi a tévében ezeket az "ideális" embereket, játszik a barbijával és látja, hogy az anyuka rendszeresen fogyózik.

Lencsi

Cincoka Creative Commons License 2001.08.30 0 0 31
Ez az,cékla! nyamnyam,almával reszelve is nagyon finom,rá egy kis diócska...na persze nem gyereknek,illetve miért ne?
Előzmény: Törp (27)
cár Creative Commons License 2001.08.30 0 0 30
Sziasztok!

Evés-nem evés. Nekem ugyan nincs tapasztalatom nemevés terén Rolival kapcsolatosan eddig, de az mindig elkomorít, hogy értelmes felnőttek képesek magukat a halálba fogyókúrázni. Ennek tükrében egy, a nemevés következményeit nem ismerő gyerkőcre jobban oda kell figyelni, ha nem eszik.

A barátaink kislánya nem evős. Számomra szörnyű látni, hogy mennyire nem akar enni, menyire kell gyömöszölni belé a kaját. Úgy szeretnék segíteni nekik, de nem tudok. :-(

Ha OFF voltam akkor bocs!

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!