Keresés

Részletes keresés

Cincoka Creative Commons License 2001.09.20 0 0 68
:-)
trikarbonsav ciklusnak is hivják,meg Szentgyörgyi-Krebs ciklusnak is.Amugy hooossszuuu és nem is érdekes,de lényegében az anyagcsere alapfolyamata. Arra utaltam, hogy a máj voltaképpen egy nagy vegyikonyha, zajlik ott mindenféle nem gusztusos dolog is:-). Biokémia tanárunk órákig is részletezni tudta azokat a folyamatokat, amelyekben a máj részt vesz és elementáris undorral tette hozzá minden óra végén:"és maguk képesek megenni egy citrátkört!" :-)hát én nem nagyon...mondjuk, a csirkéét igen.

A brokkoli szerintem iszonyuan finom:-) a párom már a szagától rosszul van.

Jelentem, a tápszer nemigen fog beválni vacsorának nálunk,magától ki nem nyitotta a száját érte-bár megtömni hagyta magát,mert éhes volt-de ollyan fancsali képet vágott végig:-(

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.20 0 0 67
"Májat én nem adok, de ez "szakmai ártalom",egy citrátkört megenni???:-)brrr... "

:-)))
Mi az a citratkor? Elmagyaraznad egy buta mernoknek? :-) Milyen szakmanak vannak ilyen artalmai? :-)

En szeretem a majat, a gyerek nem. A brokkolit viszont imadja magaban semmivel nem keverve, vizben megfozve sotlanul (is).

Előzmény: Cincoka (65)
Törp Creative Commons License 2001.09.20 0 0 66
Moni! Igen csak megfőzöd, pici sóval csak tovább főzd mintah magatoknak főznéd, hogy könnyebb legyen villával (én azzal szoktam volt) összetörni.
Kati
Előzmény: moncaberta (64)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.20 0 0 65
Sziasztok!
Tegnap hajlandó volt a gyerkőc megenni a saját főzésü burgonyámat, gyári brokis hussal keverve.Igaz,hogy nagyon fintorgott minden kanál után,sajnos nem volt kéznél a videó:-).

Simine, a www.babapont.hu lapon a babamenu alatt le van irva, mikor mit lehet bevezetni.Igaz,az nincs, mennyit kell hetente, de lehet kérdezni, aztán szakember válaszol...mire serdülő lesz,biztosan:-)
De nekem is azt mondta védőnő,hogy főzzek meg egy csirkemellet és jégkockatartóban fagyasszam pürésités után és minden adag főzelékbe egy kockát tegyek.
Májat én nem adok, de ez "szakmai ártalom",egy citrátkört megenni???:-)brrr...

Nekünk most az a bajunk,hogy alighogy leszoktattam az éjszakai evésről,megint kiköveteli a cicit éjfél után,hajnal háromkor cumivisszarakás,fél ötkor megint éhes...nem lehetetett visszaaltatni éjfélkor,kivettem szopni,a takaróm lecsuszott, hátranyulok érte, még ennyit sem birt ki, villámgyorsan felült és elhaló hörgéssel mászott a cici után...fél ötkor fél órás sirással visszaalszik, de hatkor már alig él,mindkét mellett kirabolja. Kilenc hónapos...ma vettem tápszert, hogy azt adok vacsira a tejberizspép meg cici helyettt,hátha...

Lencsi,nekem van husdarálóm is meg apritó is.Vedd meg a husit,áthozod,aztán pepecselhetsz vele.

CInc.

moncaberta Creative Commons License 2001.09.20 0 0 64
És még egy kérdés (így külön, nehogy elsikkadjon a szóömlenyemben):
szeretnék saját magam által főzött anyatejjel higított pépesített rizst adni a gyereknek. Ti mikor adtatok rizst? Simán megpárolom a fehér rizst és mehet? (Bocs ha hülye kérdés, lehet, hogy ez annyira triviális, hogy sehol nem írják le:-))
Köszi,
Moni
moncaberta Creative Commons License 2001.09.20 0 0 63
Sziasztok!

Simine!
Én úgy tudom eleinte elég hetente kétszer adni a husit. Én már elkezdtem a hat hónapos lányomnak csirkét adni, mert el akarom hagyni a déli szoptatást, és a védőnő szerint akkor kell a husi.

Szilvásgombóc,
Zsuzsi (hat hó) étrendje igy néz ki:

öt-hat óra körül anyatej
kilenc körül anyatej
dél-egy körül főzelék + (még) anyatej

ha három körül megéhezik : anyatej és hat óra körül főzelék
ha csak négy-fél öt körül éhezik meg akkor főzelék

este fél nyolc anyatej. Amit megeszik : sütötök, alma, barack, rizses barack, zöldborsós csirke, paradicsomos krumpli. Répától székrekedése lesz, a banánt kihányja. És nálatok?

Cincóka,
én sem főztem még a gyereknek, mert már négy hónapos korától kezdtem adni neki főzeléket és még olyan pici volt, hogy féltettem a vegyszerektől, nitrittől stb. Sajnos nincs megbízható beszerzési forrásom, meg ilyen kis mennyiségekben nem tudok főzni, a tárolástól kicsit tartok.. De emiatt nincs lekiismeret-furdalásom, mert a bébiétel nem konzervkaja!! Én biztos, hogy nem tudok olyan tápláló, vitamindús stb dolgot kotyvasztani a gyereknek. Szerintem csak két hátrányuk van: az áruk, amit sokan nem tudnak megfizetni, a másik, hogy tényleg hozzászokhat az ízéhez a gyerek, mivel ha főz az ember, az mindig kicsit más, ezek meg mindig egyformák. Én ezért pl váltogatom a Kecskemétit, a Hipp-et, a Nestle-t. Most, hogy lassan már többet és a mi kajánkhoz hasonlóbbat is ehet a lány, én is elkezdek neki adogatni saját gyártású dolgokat (szegényke:-) )
Moni

Törp Creative Commons License 2001.09.20 0 0 62
Sziasztok!

Nekem a gyerekorvosunk mondta el, mit mikor és milyen módon elkészítve adjak a babának. 5 hónapos korától (persze ha olyan szerncsés, hogy még csak szopizik,kicsi gyümölcsöt eszik és egyáltalán nem kap főzeléket akkor természetesen későbbre értendő) kaphat csirkemájat, amit úgy célszerű adni, bevezetni, hogy 1 nap 1 (lesimított) teáskanálnyi (tk), 24 óra szünet (mint máj) 2 tk, 4. napon 3 tk, 5. napon 4 tk, és ha a baba súlya elérte a 7,5 kg-ot akkor 5 tk-nyi. (inkább májprüként elkészítve, lekapargatva, miután puhára főzted pl. husilevesben. Émn májat max. akkor fagyasztottam, mielőtt még nem készítettem el, utána soha. De nem tudom mi a helyes egyébként. :o))
6 hónapos korában kaphat tojássárgáját előbb nem, ezt is az előbbi módszer szerint 1/4 tojássárgája 1 nap szünet és így tovább.
A husival kapcsolatban pedig azt javasolta, hogy 1 nap tojássárga, 2 nap husi rendszerben adjam (a husi lehet csmáj is)ha a baba elfogadja. Ha nem akkor természetesen kevesebbszer.
7 hónapos kora után tehetsz rántást a főzelékbe.
tehéntejet és tojásfehérjét csak 1 éves kora után. Remélem segítettem egy kicsit, nekünk ezek a módszerek (ilyen lépésekben) nagyon beváltak.
Kati

Előzmény: simine (59)
kytka Creative Commons License 2001.09.19 0 0 61
Sziasztok!
Valami babakajás könyvben olvastam, hogy nem árt naponta adni egy kicsi husit. Persze ha nem szereti, akkor más a szitu. Szerintem ők még talán tudják, hogy mi a jó nekik. Amúgy én is lefagyasztom pici darabokra, illetve a miénkből is szoktam adni.
Lencsi! Szerintem felesleges darálót venni, főleg ha nem nagyon esztek húst. Nekem egy olyan botmixerem van, aminek van egy edénye is, egy késsel. Ezzel remek jó apró darabokra tudom vágni a husit is, mintha le lenne reszelve, ráadásul egy csomó más dolgot is lehet vele trutyizni.

kytka

Lencsi Creative Commons License 2001.09.19 0 0 60
Sziasztok
Szerintem egyéni, hogy ki milyen gyakran eszik húst. Gondolom aszerint ad a gyereknek is. Mi nem nagyon eszünk, így nem okozott nagy törést, hogy a gyerek nem szereti (legalábbis kajába keverve). Miután néhány húsos bébiételt kidobtam, azokkal sem kisérleteztem. Levesben főtt húst apróra marcangolva tettem a neki kedves bébiételbe, de az sem jött be. Patrícia azóta eszik rendszeresen húst, amióta darabos kajákat eszik (kb egy éves kora óta). No ez sem olyan igazi hús, hanem virsli vagy valami fagyasztott műhús. Azért szorgalmasan kisérletezgetek. Valami húsdarálóra kéne szert tennem, lehet hogy ezeket a fagyasztottakat azért eszi, mert abban darált hús van. Viszont nincs túl nagy bizodalmam az olyan hús iránt, amit eleve darálva árulnak. Ki tudja mi van benne.
Lencsi
Előzmény: simine (57)
simine Creative Commons License 2001.09.19 0 0 59
Emese par nap mulva lesz 8 honapos, es husit mar kap vagy 2 hete. Majat is lehet mar adni? Gondolom azt nem tanacsos fagyasztani.
simine
kriszi Creative Commons License 2001.09.19 0 0 58
Én 8 hónapos korában kezdtem adni Bálintnak, és szinte naponta kapott. A kimaradás oka általában az volt, hogy máj került a főzelékbe.
Megfőztem egy csirkemellfilét, aztán elosztottam, kis kockákba, lefagyasztottam, és minden nap egyet bele a főzelékbe. Nekem azt mondták, husit ne fagyasszak együtt a főzelékkel, és forraljam is fel, mielőtt adom. Úgyis a főzelékben olvadt ki. Én mindenesetre ezt betartottam, de gondolom, mindenki másképp csinálja.
Előzmény: simine (57)
simine Creative Commons License 2001.09.18 0 0 57
Sziasztok!

Megegyszer kerdezem, hogy minden nap kell husi a babanak, vagy ha nem milyen gyakran?

simine

Lencsi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 56
Sziasztok
Tettem mégegy kisérletet zöldség ügyben: csináltam brokkolit sajtmártással. Én lepődtem meg a legjobban, hogy megette. Nem is kínáltam, csak elkezdtem enni, ő meg nagyokat nyelt mellettem, és kért belőle. Érdekes, hogy a karfiolt meg se kóstolta, igaz annak rosszabb szaga van, amikor fő. Úgyhogy aki hasolnó cipőben jár mint mi, érdemes kipróbálnia.
Lencsi
Lovászi Creative Commons License 2001.09.13 0 0 55
simine, a babajoghurt semmivel sem jobb, sőt!!! Csurig van mindenféle adalékanyaggal, én régebben vettem a nagyoknak, megkóstoltam, és szerintem még rossz íze is van... Dalma isa sima joghurtot eszi. Védőnénink szerint is jobb az.

Szilvásgombóc, husiból bármilyen ún. fehérhúsú szárnyas (csirke vagy pulyka) jöhet elsőként. Kicsit később a marha és a borjúhús. Én csirkemellel debütáltam a maciknál, Dalma még most is zömmel azt kap, vagy pulykamellet.
Ja, bár nem itt kérdezted, de a spenót helyett újabban a brokkolit ajánlják. Nincs benne oxálsav, és jó nagy a vastartalma. (Én is állandóan vashiányos vagyok, de a macikból egyik sem lett az, pedig jó sokáig szoptak/szopnak.)

Tímea

Előzmény: simine (52)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.13 0 0 54
Még 1 kérdésem lenne: leírnátok, hogy egy nap milyen menüt kapnak a gyerkőcök Nálatok? Persze azt is, hogy mennyi idősen épp. Köszi!
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.13 0 0 53
sziasztok :)

Köszi a válaszokat!
Almát, barackot, körtét kapott eddig. Almát bármikor, bármivel enne, úgy tűnik: ma nem akart nagyon főzeléket enni, belekevertem 1 kisnanálnyi almapépet: mind lenyomta.. :) Mikor csinálom Neki a pépet, nyújtogatja a kis kezecskéit a csutka után :))
Sütőtököt ma adott fel nekünk anyu postán, ahogy megjön mi is kipróbáljuk.

Húst mikortól kell/lehet adni Neki? Pláne milyet?

simine Creative Commons License 2001.09.13 0 0 52
Lencsi!

Mi elso perctol kezdve nem baba joghurtot eszunk. Van itt egy marka yoplait, ami izre tok olyan mint otthon a danon gyumolcsjoghurt. En azt szeretem ,az van ithon es Emese is azt eszi.
Tud valaki valami okot arra, hogy ez esetleg nem jo? Hogy miert jobb a babajoghurt? Emesenek semmi baja, imadja es jo nagy adagokat eszik meg belole.
simine

Előzmény: Lencsi (50)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.13 0 0 51
Joghurtot csinálni ugy kell, hogy veszed a kedvencs élőflórás joghurtodat és beleöntöd fél liter tejbe.Ultrapasztőrözött lehet,csak ne az a hosszantartós.Állni hagyod szobahőn,lazán letakarva egy napig,aztán be a hütőbe.Másnap nyamnyam. Sütőbe téve,a legkisebb fokra gyorsabban megérik.
szerintem még finomabb is lesz,mint az eredeti. a gyümölcsöt beleteszed utólag, vagy hozzákeversz gyümijoghurtot.
Előzmény: Lencsi (50)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.13 0 0 50
Sziasztok
Vettem a Plusban dinoszauruszos Ehrmann joghurtot (ami olyan kiszerelésben van, mint a Petite Danone) és penészes volt a teteje. Csak azért írom, hogy ha vesz valaki, jól nézze meg. Nem tudjátok, melyik joghurtnak van hasonló íze-állaga, mint ezeknek a babajoghurtoknak, mert nekünk ez már nem igazán éri meg, a lányom egyszerre hármat is megeszik. Esetleg házilag is elkészíteném, de eddig nem sikerült olyat alőállítanom, ami megfelelt volna a kisasszonynak. Próbáltam már cukorral, mézzel, volt amit beletöltötem a bolti joghurt dobozába, de nem jó. Persze túrót is próbáltam gyümölccsel, nem tudom miért nem kell neki.
Lencsi
simine Creative Commons License 2001.09.12 0 0 49
Szia Szilvasgomboc!

Nalunk a kovetkezo a sutotok volt keves vizben parolva. En pl. ugy szeretem mert a sutes meg sosem jott be, de igy tok finom. Es most tudom sokan megkoveznek majd erte de en egy pici cukrot szorok ra parolas kozben igy lesz szinte pont olyan ize mint sutve. Ez a kedvence Emesenek, ebbol (es ez nem tulzas) 2-3x annyit megeszik mint barmi masbol.
Eleinte probaltam krumplival aztan rajottem, hogy jobb ez magaban.
Aztan keves borso krumplival.
Majd cekla sutotokkel, cekla krumplival.
Mi mar pici husit is eszunk.
Kerdes:
Ha a baba elkezd husit enni, akkor minden nap adjak neki, vagy milyen surun?

sziasztok
simine

Előzmény: szilvasgomboc (44)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.11 0 0 48
Lencsi,le vagy sajnalva:-)
na joovanna,szolidarisan simogatjuk Lencsi nene fejecskejet:-)
Irok majd, csak be vagyok havazva, ezen a heten mar nem tudok idot szoritani a talalkakra.
Most, hogy visszatert a kolyok etvagya, megint probalkoztam sajat hamival, haaat,nagy ivben kopdoste ki es razza a fejet,hogy nem,nem:-( Micsinaljak? pedig tuti finomabb,mint a bolti.

A turot szereti a lanyod? gyumolccsel keverve finom.
Cinc.

Előzmény: Lencsi (47)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.11 0 0 47
Szia Cincóka
Akiket én ismerek, azok tejet/tápszert adtak reggelire. Ez utóbbit úgy tudom mindig frissen kell elkészíteni. Na nekem sem könnyű az életem, én teát főzök, szendvicset gyártok reggelente, pedig baromi hideg van. Tessék engem is sajnálni!
Hogy dicsekedjek is egy kicsit, ma lekváros nudli volt a vacsora, és evett belőle a lány. Ez nagy dolog. Gondolkodtam, hogy csinálok házi készítésűt, de ez a krumplipehely dolog elgondolkodtatott.
off
irjál mélt, aztán majd válaszolok, vagy fordítva :-)
endoff
Lencsi
Előzmény: Cincoka (46)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.11 0 0 46
Szia Lencsi!
Most valami uj verziom van, ahol meg nem talalom az ekezeteket,bocsi.
Lehet,azert nem kell a hazi almasburi a lanyodnak, mert te igazi krumplibol csinalod, a kecskemetiben pedig burg.pehely van. Talan probald meg igy.
Nekem is lenne kerdesem.
Mit adnak reggelire azok az anyukak a babaknak, akik nem szoptatnak?Szerencsere az enyem meg szopik,de ha nem tenne,hajnalban ki kellene mennem a konyhaba bebipapit kotyvasztani? Meg ha be is keszitem termoszba a forro vizet este,ami reggelre eppen langyos lesz,es akkor csak hozzakeverem a port, na de ha nem hajlando cumisuvegbol,akkor kanalaztatni kell...na,aruljatok mar el a megoldast:-)
A kivancsi C.
Előzmény: Lencsi (45)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.10 0 0 45
Szia szilvasgomboc
Milyen gyümölcsöket adsz? Most még tart az őszibarack szezon. Azt én az elsők között adtam (alma, banán után). Utána szilvát is kapott, hámozva, szitán áttörve. Nem tudom milyen a korai sütőtök, én már vettem egy olyan hosszúkásat, de még nem sütöttem meg. Úgy tudom a kerek csak akkor jó, ha megcsípi a dér.. Én eleinte nem sütöttem, hanem pároltam, kis darabokra vágva kevés vízben fedő alatt. Szerintem ugyanolyan az íze és hamarabb megvan. Amúgy azt csak én ettem, a lányom ragaszkodott a kecskemétihez. Szerintem jobb ha az ember nem ad bébiételt, ha megteheti. Igaz az én lányom csak néhány fajta bébiételt evett, de azokat aztán hiába próbáltam lekoppintani, nem sikerült. A guta ütött meg, hogy olyanokat mint: alma burgonyával, meg kellett vennem, mert az enyémet nem ette.
Lencsi
Előzmény: szilvasgomboc (44)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.10 0 0 44
sziasztok :)

Az alma nekünk is eléggé bejött, mint rágcsa. Mikor készítem Neki a pürét, akkor a maradék csutát kicsit odaadom neki rágcsálni, teljesen odavan tőle. Persze nagyon kell figyelnem, hogy ne harapjon le belőle egy nagyobb darabot - de úgy tűnik, hogy most bújó fogainak is jót tesz.

A sárgarépa+krumlpi eléggé bevált. Bolti babakaját még nem próbáltunk, azt hiszem, a nagymamák megbotoznának engem izibe:) Hozzák a vegyszermentes, otthoni krumplit, stb, így szerencsések vagyunk.

Ma olvastam, hogy a sóska levét nem szabad felhasználni, oxálsav(?) miatt.

A (rég) leírt listát a noklapja.hu - ról másoltam be.

A sárgarépa, krumpli után mi volt a következő, amit adtatok a Picinek?

citromos tea: vajon a kórházban citromból vagy citrompótlóból készül..? nem tudom. Sokan adnak a piciknek citromot, pl mikor csuklik.

Lencsi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 43
Sziasztok
Idike: Szerintem itt a többiek nem ilyen vásárlás közbeni rágcsálásra gondoltak. Az az anyuka gondolom nem azért adta a gyerekének, hogy megtanuljon rágni, hanem hogy elfoglalja magát. Én eléggé ellene vagyok az ilyen útközbeni rágcsálásnak. Egyen otthon az asztalnál. Egy kivételt teszek mostanában, ha sokáig tart a séta kap egy kekszet, de figyelem közben (ja, és az én lányom majdnem két éves). Patrícia annakidején kenyeret rágcsált, máig egyik kedvenc kajája. A kenyér azért is jobb a keksznél, piskótánál, mert kevésbé ragad a fogára. Almát is adtunk neki egészben, hámozva. Arról tudott kis darabokat lereszelni a fogacskáival. Almadarabokkal jobb vigyázni, abból letörhet akkora, ami megakad a torkán.
Kedves Melitta: köszi a receptet. A turmixolás jó ötlet, Patrícia a főtt tésztát nem szereti, öklendezik tőle. Hátha így elfogadja.
Örülök, hogy feléledt a topic :-)
Lencsi
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 42
Nagyon kell figyelni a babaknak adott ragcsakkal. A hetvegen a vasarlas kozben egy kb 8 honapos a kocsijaban ucsorogve ragcsalt valami kifliveget, a mamaja nezelodott (teljesen bekes jelenet volt) mikor hirtelen a baba elkezdett fulladozni. Az anyja azt vette eszre hogy a parom raveti magat a gyerekere! A gyerek hangot sem adott szinte. Aztan kikaparta a szajabol ami bentragadt, a gyerek bombolt (jogosan) mi meg alltunk meredten. Szegeny anya kek volt a vegere. Jo ha megtanul ragcsalni de egy pillanatra sem szabad egyedul hagyni oket.

idi

vomitné Creative Commons License 2001.09.06 0 0 41
Kedves Lencsi,

a szoptatást azért szeretném minél tovább mert azt gondolom, hogy védettség szempontjából elég fontos. Nem extrém hosszú ideig, de ha másfél éves koráig szopna még, az nem volna rossz. Anna 13 hónaposan, önként hagyta abba. Egyik napról a másikra nem kérte, nem is erőltettem tovább. Most Benjáminnal ott tartunk (11-én lesz 10 hónapos), hogy mindent nagyon szeret enni, megkóstolni, és a szopizás már csak olyan kiegészítés, vigasz, altató. Igazából éjszaka, félálomban eszik belőle rendesen (én úgy érzem) ennek viszont nem örülök, mert ezért kétszer biztos felkelt. Nappal csak játék közben egy-két korty, max. 5 perc, megy tovább, mint aki nem ér rá. Hát ennyi :-).

Paradicsom. Az én lányom szívből utálja a paradicsomlevest. Viszont megeszi a paradicsomos olasz tésztát, és ezt a kicsinek is tudom adni. Durum tésztával az igazi, és egészségesebb is. Én a Barillát szoktam venni, vagy néha van Colavita néven igazi olasz.
Szóval kell még hozzá 2 paradicsomkonzerv, amiben hámozott egész paradicsom van a levével együtt, vagy friss paradicsom, jó sok, meghámozva, esetleg kimagozva. De ennyi időm azért nekem sincs ;-). A konzerveket előre vékony szeletekre vágott oliva (ha nincs a napraforgó is ugyanolyan jó) olajon kicsit megpirított fokhagymára dobom, sót, bazsalikomot, oreganot szórok rá, és addig főzöm, amíg olyan szósz-szerű nem lesz. Ha kész, akkor belekeverem a tésztát, és tálaláskor mehet rá reszelt sajt. Persze parmezánnal az igazi, de én pl. jobban szeretem hozzá a trappistát. A picinek össze szoktam még turmixolni, de nem teljesen pépesre. Nagyon finom, egyszerű, és pár perc alatt kész. A lányom amúgy szívesebben eszi, ha a boltban ő választhatja ki a tészta formáját :-).

Piskóta: nekünk inkább bejött mint a háztartási keksz rágás, félrenyelés szempontjából. De abból sem jó mindegyik. A Tesco forgalmaz a saját nevükön valami hihetetlenül kemény, szétharaphatatlan, nyúlóssá váló valamit, na ezt nyugodtan adom a tízhónapos 2 fogúnak, mert gyakorlatilag csak szopogatással mállik szét a szájában. A kekszet ő nehezebben tudja megfogni, könyebben törik, és be tud tömni belőle nagyobb, veszélyes darabot a szájába. Kiflicsücsök is nagyon jó, és valahol korábban más fórumon volt szó a csirkecsontról is, ezt még nem próbáltuk.
sziasztok
Melitta

Lovászi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 40
Én speciel a babapiskótát nem szerettem adni, mert Dórinak egyszer az egész "feje", márminta piskótagömbölyű vége a szájában maradt, és a kis mafla megpróbálta egyben lenyelni... fejreállítva ráztam ki a torkából... A kekszből nem tud akkora darabot leharapni szvsz, no meg a piskótában több a cukor, és arra az én gurulós babáimnak nem igazán volt szükségük...

Tímea

Előzmény: simine (39)
simine Creative Commons License 2001.09.06 0 0 39
Koszi, megnyugodtam.
Amikor nincs Emesenek evesido, de mi eszunk es ott ul velunk az asztalnal, muszaly valamit adni neki, kulonben kiesik a szajan akkorara tatja. Es mar 7 es fel honapos. Hozattam most otthonrol babapiskotat is es van haztartasi kekszem is. melyik a jobb?

sziasztok
simine

Előzmény: Lovászi (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!