Keresés

Részletes keresés

Lencsi Creative Commons License 2001.10.08 0 0 98
Sziasztok
Kedves simine
Szerintem azért ennyire itatás-ellenesek egyesek (köztük én is), mert egy időben volt ez a teáztatás mánia, gyakorlatilag minden második etetés helyett itatták a gyereket, aki aztán persze ettől nem szopott, nem gyarapodott és jött a tápszer. Aztán átestünk a ló túlsó oldalára. :-)
A gyári bébiételek (különösen a Hipp) hígabbak, mint amilyet te csinálsz. Én nem is szerettem, mert csak nagy maszatolással lehet etetni. A régi kecskemétinek jobb volt az állaga (olyan zselés), de abban is volt víz. Amit én kotyvasztottam, abba nem tettem vizet. Mikor már nem csak szopott, én is kezdtem neki adni innivalót, először házi gyümölcslét, aztán teát (olyan semmi tea, egy liter víz, fél filter, kevés cukor). Éjszaka szigorúan csak vizet kap, de nem reklamál.
Lencsi
simine Creative Commons License 2001.10.08 0 0 97
Sziasztok!

Lencsi! Bocsi margarinos kenyerre gondoltam. Gyerekkoromban meg vajas kenyeret ettunk es ez ugy megmaradt bennem, hogy bar evek ota nem vettem vajat, en "vajas" kenyeret eszek a mai napig.

Itatas: Ne haragudjatok, nekem mas a velemenyem a dologrol. Szerintem meg kell kinalni a gyereket es O dontse el, szomjas vagy nem. Emese megiszik naponta tobb dl folyadekot es nem az ize miatt, mert leginkabb akkor adok neki mikor tudom, hogy nem ehes nem almos de nyugos. Na ilyenkor iszik rendesen es utana mint akit kicsereltek vidam, mosolygos. Egyertelmu, ilyenkor szomjas volt. Vizzel hiaba probalkozom, nem keri, viszont a 3x-ra higitott szurt gyumilevet vagy a teat megissza. En is szeretnem vizzel itatni, de ha nem issza nem issza. Azt meg nem fogom nezni, hogy szomjazik, csak mert a viz egeszsegesebb lenne.
Nem tudom ki milyen higra vagy surure csinalja a zoldsegpepet. En olyanra, ami megmarad a kanalon. Ha nekem ezt ugy kellene megennem, hogy sem elotte sem kozben es meg utana sem kapnek inni, hat eleg morcos lennek.
De ez az en velemenyem, senki ne erezze, hogy kotekedni akarok vele:)
sziasztok
simine

Lencsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 96
Lehet étvágytalanabb. Ettől persze még lehet, hogy olyankor rosszabbul főzöl. (például rosszul alszik, te sem tudod kialudni magad, így félálomban zombiként dobálsz mindent a fazékba)
Vagy az is lehet, hogy olyankor növeszt új fogat, amikor rosszul főzöl, és nem akar enni belőle. Csak arra vigyázz, hogy a huszadik után megálljon, bár ha van még hely, nem baj ha több foga van :-)
Lencsi
Előzmény: szilvasgomboc (95)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.10.05 0 0 95
sziasztok! :)

Nálunk úgy tűnik, nagyon bevált a brokkolifőzelék. Lehet étvágytalanabb a gyerek, mikor jön a foga? Vagy én főzők rosszabbul?!:)

Lencsi: biztos, ami biztos, mondj szeder, vagy málna hámozást-magozást :)

gyümölcs, stb levelet a doki szerint ne nagyon adjak, még ráér, inkább vizet (8 hó).

piglet: köszi! Én is este még gondolkodtam, mi legyen. Szépen összekockáztam a húst, lefagyasztottam. Majd reggel kivettem, kibontogattam, és szépen húslevest főztem belőle :) kisLackónak pedig csirkemellet adtam.

székletlazítás: 3 napig nem adtam almát Neki, csak őszibarackot kapott. Eredmény:ugyanaz. Alma vissza, nagy örömére :)

Inni vszont nem igazán iszik vizet, stb, de elég folyadékot kaphat, mert szopizik még rendesen.

Lencsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 94
Sziasztok
Kedves simine: Úgy látszik ez a vajaskenyér kifogott rajtunk. Nálunk vaj ritkán fordul elő, margarint eszünk (nem egészségességi, hanem praktikus megfontolásokból, annak sokkal hosszabb a lejárata). Lányom nem díjazza az ilyen-olyan módon elrontot kenyeret. A margarinos-mézes és lekváros kenyéren kívül nem eszik megkent kenyeret. Csupaszon annál inkább. Ez a margarinos-mézes úgy húsz hónapos kora óta megy (nem tudom pontosan, az apja eszik ilyeneket, gondolom először tőle kunyerált néhány falatot).
Nemrég találkoztam egy anyukával, aki hámozza-magozza a szőlőt. Nem gondoltam, hogy ilyen is van. Régebben még viccelődtem ezzel. Ezentúl a ribizli hámozás-magozás lesz a viccelődésem tárgya, olyat gondolom senki nem csinál.
Kedves si: én úgy tudom ilyen idős korban nem szokták javasolni a külön itatást. Ilyenkor még nem eszik száraz kajákat, a bébiétel, főzelék, püré elég vizet tartalmaz. Esetleg nagy melegben, vagy fűtött szobában. Én akkor kezdtem itatni, amikor már szárazat is evett: kenyér, babapiskóta (nem száraz kenyér, bár most már az is jöhet:-))
A fagyasztott zöldség amúgy jobb mint a friss (olvastam), mert annak nézik a vegyszertartalmát, míg a frissnek nem. Mondjuk a sóskánál ez nem nagyon számít, gondolom az nem permetezik, trágyázni se nagyon kell, nő az anélkül is. Hű, de okos vagyok itt a lakótelep közepén :-)
Jó, hogy a fiad eszi a krumplis bébikaját. Én is próbálkoztam ezzel, de nem ment a dolog. Pedig jó, ha az ember változtatja a kaja összetevőit, mert a bébiételeknek állandó az ízük, a házi kaja meg mindig úgy sikerül, ahogy. Jobb, ha szokja a változatosságot. Lehet, hogy nálam azért nem vált be, mert későn kezdtem kisérletezni és már megszokta az eredeti ízt. Nálunk addig mentek a bébiételek, amíg nem váltott receptet a Hipp. Azután már nem kellett neki.
Lencsi
si Creative Commons License 2001.10.04 0 0 93
Sziasztok babakonyhások!
Eddig csak olvastam a jobbnál jobb ötleteket, de most hozzá is szólnék:

Bence fiam egyik kedvence a sóska. Fagyasztottat veszek, és krumplival+főzővíz keverem. Sóskából elég 1-2 kiskanál, és kell hozzá tenni egy pici cukrot is.

A megmaradt bébiételt, (pl. zöldségpüré, paradicsom, borsó) másnap bele szoktam keverni a főttkrumpliba. Így nem olyan erős az íze, mint natur, és kiadós is. Végül is, a maradék, amit Bencus hagyni szokott, egy kajának kevés, kidobni sok.

Kérdés: Ti milyen gyakran adtok rostos ivólevet? (Bence 7 hó)

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 92
Sziasztok!

A sertéshúst szokták legutoljára adni. Az egyik barátunk gyerekgasztroenterológus, na ő pl. kifejezetten azt mondta, hoyg inkább csak 1,5 - 2 éves kor felett.

Piglet

simine Creative Commons License 2001.10.02 0 0 91
Sziasztok!

Mikor adhatok Emesenek vajaskenyer falatkakat? Kenyerhej, babapiskota, haztartasi keksz mar kiprobalva, problema egy szal sem:)
sziasztok
simine

simine Creative Commons License 2001.09.28 0 0 90
Sziasztok!

A serteshuson en is jol meglepodtem. Foleg, mert konyvekben a sorrendet altalaban ugy allitjak fel, hogy csirke, (egyeb szarnyas) marha ...
Ehhez kepest? En nem vagyok ellene a serteshusnak, szeretem, de a gyereknek tuti, hogy nem adnam eloszor.
A majon en is gondolkodom. Sot azt hiszem mar dontottem. Nalam az az egyszeri forralas ugyis eltartana vagy 10 percig, mert hat en sem szeretnem nyersen adni. Akkor meg mindegy ha megfozom elore. Esetleg elkaparom (hogy a hartyaja ne keruljuon bele), ugy fozom meg es utana bele a zoldsegbe.
sziasztok,
simine

nufi Creative Commons License 2001.09.28 0 0 89
Sziasztok!
Hogy miért csirkeszárny? Passz! A védőnő mondta, hogy ezt, vagy mellet, a szárnyat talán könnyebb aprítani. A májra viszont szintén ő mondta, hogy lehetőleg jó sokáig főzzem, hogy a … hát hogy is mondjam, szóval főjön ki belőle az, ami nem oda való.
Szilvásgombóc, sertéshús? Hát ezt még én sem hallottam. Aztán milyét a cocának?
Előzmény: simine (84)
Sica Creative Commons License 2001.09.28 0 0 88
Szilvásgombóc:
hát én is meglepődtem! Mindenki a csirkehusit mondja, a mi dokinőnk is azt javasolta először.
Előzmény: szilvasgomboc (86)
Elayne Creative Commons License 2001.09.28 0 0 87
szilvasgomboc, en is csak nezek :))
Előzmény: szilvasgomboc (86)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.28 0 0 86
sziasztok :)

Ma voltunk dokinál, azt mondta, hogy sertéshússal kezdjük a husit, ne csirkemell, stb, csak néztem. Szerintetek?

Köszi a tanácsokat a székrekedésre. Azt hittem, hogy a körte segít, de kiderült fog, mint az alma. Őszibarack viszont segített.

Sütőtök nálunk is eléggé ízlik :)

Lencsi Creative Commons License 2001.09.28 0 0 85
Sziasztok
Ez a fokhagymaprés nagy ötlet. Én annakidején kézidarálóval kisérleteztem (eredetileg sajt és dió darálására tervezték). A zöldséget viszont én is fokhagymanyomón szoktam, ha csak kis mennyiség kell. Az enyém sajnos nem öntisztuló, villával kell kipiszkálgatni :-(
Nem hiszem, hogy a mell és szárny hús lényegében különbözne. Ezt a nyers máj dolgot már hallottam, de nekem fura. Én minden húst inkább túlfőzök, sütök, nehogy valami gond legyen. Mag a tojást is. De ez az én fóbiám, lehet hogy oké az egyszer forralt máj.
Lencsi
simine Creative Commons License 2001.09.28 0 0 84
Nufi!

Cekla: hejastol picit sos vizben nehany szem komenymaggal jo puhara foztem, meghamoztam es turmixoltam. Nem magaban adom, hanem krumplival, esetleg sutotokkel. Emese szereti.
Egyre figyelj! Ha negyszeresre higitom krumplival, akkor is olyan lila kakit, es rozsaszin pisit tud produkalni, hogy orom nezni. Na ettol ne ijedj meg.
Hogyhogy csirkeszarnyat? Nem mintha valami bajom lenne vele, csak mindig a mellet mondjak eloszor.

Maj: van egy vedono rokonunk es pont a mult heten hivtam fel. (Itt nincs vedono. Mostmar azt mondom hal' Istennek, korabban jol jott volna:)) O mondta, hogy ne fozzem meg a majat elore, hanem kaparjam el es a mar kesz fozelekbe tegyem nyersen es ugy forraljak rajta egyet. Allitolag igy tuti nem lesz keseru. Meg nem probaltam. A hetvegen venni kellene mar majat, mert Emese meg nem evett.

simine

Előzmény: nufi (83)
nufi Creative Commons License 2001.09.27 0 0 83
Sziasztok!

Simine! Kipróbáltam a sütőtököt, ahogy írtad. Hogy az micsoda finom! Gergőnek is ízlett.
Husi téma: én csirkeszárnyat adok a kisfiamnak (persze a bőrét nem), úgy 6-8 db-ból szoktam levest főzni. A hús a picié, a leves a miénk. Amikor leszedegetem a hús, akkor egy kicsit összevágom, majd – ne röhögjetek – fokhagymanyomón átnyomom (nincs húsdarálóm). Lehet, hogy macerásnak tűnik, de így hamarabb megvan, mintha késsel vagdalnám petrezselyemzöld módjára apróra, és így garantáltan jó lesz. Ha megvan, akkor kis golyócskákat csinálok belőle, és mehet a mélyhűtöbe. Ugyanezt csinálom a májjal is, az sokkal könnyebben átmegy a fokhagymanyomón. Nekem mondjuk olyan van, ami visszafordítva kinyomja a lyukakból a bennelévő anyagot. A májnál nincs erre szükség, de a húsnál igen, sőt ott minden nyomás után belülről egy kicsit késsel is felkaparom a letapadt húst. Én egyik nap húst, másik nap májat teszek Gergő főzelékébe.
Vettem céklát, ki akarom próbálni. Ti hogy szoktátok azt csinálni?

moncaberta Creative Commons License 2001.09.25 0 0 82
Alma, banán, sárgarépa fogja.

Őszibarack, paradicsom, narancs lazítja.

Kamillatea tényleg jó, kevés cukrot kell bele tenni.

Előzmény: szilvasgomboc (80)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.24 0 0 81
Az alma tutira megfogja. A könyvek szerint a banán is, ez nálunk nem jön be. Leggyorsabb megoldás a kamillatea. A kórházban kapott babagondozási könyvben fel vannak sorolva a különböző gyümölcsök hatásai, de én már elfelejtettem. Nálunk csak akkor volt gond, amikor kezdtük az elválasztást az almával, és talán túl gyorsan kezdtem adni. Akkor egy napig szünetet tartottunk, csak anyatejet kapott (az én tejem hajt, naponta többször is:-))) aztán rendbejött a dolog.
Lencsi
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.09.24 0 0 80
sziasztok :)

Köszi az eddigi segítséget, megint kérni jövök..
KisLackónak úgy tűnik, hogy kicsit székrekedése van :(( Lehet az almától?
Tudja valaki, hogy mely ételek lazítják a székletet, melyik az amelyik fogja?
Mit tegyek, hogy ne kínlódjon szegény, hanem, hogyisírjam..simán menjenek a dolgok?

Cincoka Creative Commons License 2001.09.23 0 0 79
Hát én sem tudom, nem értek a kajákhoz.Szerintem a joghurtban jobban fel van dolgozva a tej,no meg több adalékanyag van benne:-(

Előzmény: Lencsi (78)
Lencsi Creative Commons License 2001.09.23 0 0 78
Lehet, hogy az utóbbi napok sikereire tekintettel, újabb támadásokat intézek a lányom irányába főzelékek terén. Talán a brokkolit csinálom meg főzelék gyanánt, aztán ha bejön, esetleg továbbmerészkedek. Virslit nem merek mellé tenni, mert akkor tuti nem eszik a főzelékből.
Az én főzelékeim nem túl rántásosak, nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Babakorában pároltam a zödségeket, akkor nem volt sikerem, de lehet hogy érdemes lenne még néhány próbát tennem. Mostanában elég sok sikerélményem volt, úgyhogy talán jobban fogom tűrni a főztöm elutasítását. Úgy egy hónappal ezelőtt eléggé ki voltam bukva.

Mi az, ami a túróban van és a joghurtban nincs? Ezeket a tejtermékeket soha nem értettem, Szerencsére nálunk még semmi ilyen gond nem volt.

Lencsi

Előzmény: Cincoka (76)
Sica Creative Commons License 2001.09.23 0 0 77
Lencsi,
Domcsi kétpofára zabálja a szőlőt, héjával, magjával együtt, de hála istennek (kopp,kopp,kopp -lekopogtam) semmi baja tőle. Csak ugye megtalálom a kakiban a héját és a mgaokat is. Amúgy azt már én is hallottam, hogy a magoktól, így a dinnye magjától is vakbélgyulladást lehet kapni :-(
Előzmény: Lencsi (74)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.23 0 0 76
Lencsi,habarod a főzeléket? A nővérem fiai a "mártás" miatt nem ették a főzeléket, ha "franciásan" párolta, akkor megették.Rántott dinókkal meg virslivel.

Nekünk meg kiütésünk lett a turótól, pedig uuugy szereti Máté:-( Akkor mit adhatok helyette? Sima joghurtot?

Lencsi Creative Commons License 2001.09.23 0 0 75
Erre átmegyek a Kisbabába és olvasom, hogy a szőlő héja gázokat képez :-(. Gondolom ez kétéves korban már nem baj.
Azt viszont nem mondtam el, hogy ez a doktornéni meg volt elégedve a lányom evésével. Igaz a mennyiséggel és is elégedett lennék, csak a minőség... Azokat a finom főzelékeket mikor fogja megenni?
Lencsi
Lencsi Creative Commons License 2001.09.23 0 0 74
Sziasztok
Mennyi idős kortól adtok a gyereknek szőlőt? Már úgy natúr módon, nem hámozva, magozva :-) Én is tudom, hogy nem túl jó, a magok miatt, de örülök, hogy ezt megeszi. Tegnap volt nálunk egy (egyébként koraszülöttekkel foglalkozó) gyerekorvos és azt mondta, hogy néhány szemnél többet nem jó adni. Hát ez elég megvalósíthatatlan, ha szereti akkor annyival nem éri be. Amúgy mit okoznak ezek a magok, vakbélgyulladást? Én mindenféle magot megeszek (szőlő, dinnye) és semmi bajom nem lett tőle. Volt ismerősöm, aki mindig kipiszkálta a dinnyemagokat, na neki már volt vakbélgyulladása.
Lencsi
kriszi Creative Commons License 2001.09.21 0 0 73
Bocsi, nem úgy értettem a "tömést", csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy bizonyos koron túl már nem feltétlenül az éhség miatt kel fel a gyerek. Néha üres haal többet bír aludni, mint telivel.Az enyém is vadul szopik, de szvsz neki már bőven ki kellene bírni reggelig. Hogy ez megszokás-e, a komfortérzet vagy miegymás, nem tudom, néha elgondolkozom, de egyelőre nincs idegem a hajnali üvöltésekhez. Elég a rágófogai miatti nyekergés. :(
Ja, amúgy engem biztos a bikák kergetnének álmomban, ha annyi kajával a pocakomban feküdnék le, mint az én drágalátos csemetém. De ugye ő már önjáró és veri a hűtőt.:))
Előzmény: Cincoka (72)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.21 0 0 72
Kriszi kedves, nem tömöm tul,de nyilvánvalóan kevés volt neki a nappali kaja, ha éjfélkor kiéhezve veti rá magát a cicimre.Nem lefekvés előtt van a vacsi,hanem fél hatkor.Fél hétkor fürdik,utána szopi,ha nagyon fáradt, rögtön alszik,ha nem, fél nyolcig játszhat.Tegnap fél hatkor tápszert adtam,de nem izlett neki,hagyta magát megtömni,mert éhes volt-óóó,talán ezt értetted félre?:-) az ilyen tömés ugy néz ki, hogy lazán becsukja a száját,a kanalat becsusztathatom, akkor megeszi,de ő maga nem tátog érte.Ezt akkor alkalmazza, ha nem az izlése szerint való a kaja.Ha nem kér többet, vagy nagyon rossznak találja, ugy összeszoritja az ajkait, hogy oda be nem fér semmi:-)
És most végre nem kelt éjfélkor enni,sőt,kihuzta hat óráig.Persze,fel-felébredt,de visszaaludt.Csak nem nagyon teccik neki a tápi ize,nem biztos, hogy másodszor is elfogadja.
Én is majrézok már most, mi lesz,ha már nem szopik...talán feltalálom a tubusos reggelit,azt csak be kell nyomni a szájába:-)
Előzmény: kriszi (71)
kriszi Creative Commons License 2001.09.21 0 0 71
Hahó Cincóka!
Nem hiszem, ha túltömjük vacssira, akkor nem kel fel a kölyök. Az én kisebbikem, mint lentebb részleteztem, tényleg egy jóétvágyú gyerek, zabál esténként (mostanában újra főtt ételt, mert ugye apa este ebédel szegény, és a gyerek ezt nem bírja "szó" nélkül), de ennek ellenére 5 tájban nem tudom lebeszélni a szopiról. (Időnként korábban is próbálkozik, de annak már ellen állok, mégiscsak 18 hónapos. Max. vizet kap, de az nem is nagyon kell.) Nem tudom, mi lesz, ha elválasztom, mert a 2 évet tűztem ki határnak. gyanítom, nagy üvöltések pár reggel.
Mindenesetre szerintem ez a gyerek alkatától függ, azt hiszem, Tímea ajánlott régebben Nobel-díjat annak, aki megoldja az éjszakai felkelés és vajon éhes-e kérdést.
Előzmény: Cincoka (68)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.20 0 0 70
off
Lencsi,irnék,csak a win ledöglött,linuxban nincs meg a cimed.De holnap már többet tudok(remélem)
Sőt,ha mostanában dobsz egy mélást,akkor nem kell valahogyan előbányásznom.
Lencsi Creative Commons License 2001.09.20 0 0 69
Lehet, hogy élek az ajánlatoddal, remélem ez a citrátkör nem fertőző :-)
off
Már azt hittem, nem vagyunk beszélőviszonyban, azért nem válaszolsz a mélemre. Mostanában itthon kuksolunk, általában villanyszerelőre várva, de azért majd találkozhatunk.
endoff
Előzmény: Cincoka (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!