Keresés

Részletes keresés

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.10.29 0 0 119
sziasztok :)

Persze megint kérdésekkel jöttem.

KISVIRÁG: nekünk mondta a doki a cocakaját és a combját. Lehet mégis adok akkor Neki?!:)

A tejről: eltettem néhány kis zacskó anyatejet, hogy jól jön majd a főzelékekhez.. de melyikhez és mikor?!:) vagy a tejpépekhez? Ti mihez adtátok / adjátok?

Almán, banánon kívül mostanában milyen gyümölcsöket adtok?

Már adhatok kisLackónak gépsonkát és lekvárt is, azt mondta a doki. Melyik lekvárral kezdtetek? Ja, és persze melyik gépsonkamárkával?:) Néhány éve az egyik Teszt-magazinban volt szó a gépsonkákról, melyikben mi van és mi javasolt, vagy inkább ne, de nem találom sehol.

KISVIRÁG Creative Commons License 2001.10.29 0 0 118
Si,
azt hiszem, ezt az oriza-dolgot inkább kihagyom:-(
Nem tejberizspépre gondoltam - azt egyelőre nem szeretnék neki adni -, hanem natúr rizspehelyre tej nélkül.
Lovászi,
én anyatejjel szerettem volna, ahogy ajánlották, de most már úgyis mindegy:-(
Köszi a válaszokat!
Kisvirág
Cincoka Creative Commons License 2001.10.26 0 0 117
Köszönöm,Törp,kipróbálom.Nyersen én is szeretem,almával reszelve.Fiam csak a levét kérte,hiába kináltam a sav.céklával is.Olyan jókat fintorgott igy is, de ha nem adtam többet,orditott:-)
Előzmény: Törp (116)
Törp Creative Commons License 2001.10.26 0 0 116
Sziasztok!

Cincóka: külön főzzed őket. a céklát héjában, pici sóval, pici köménymaggal jó puhára. utána meghámozod, összetöröd vagy összeturmixolod és úgy adod a krumplipüréhez. de szvsz ha savanyúan jobban szereti úgy is adhatsz neki. az én Danim a céklát talán még nyersen is megenné :)
T.

Előzmény: Cincoka (115)
Cincoka Creative Commons License 2001.10.26 0 0 115
ja,nem ez volt a fö modnanivalóm...
Aki csinált már céklás babakaját pld. krumplipürével és a gyereke meg is ette,az hogyan csinálta? Külön kell megfözni a céklát meg a puput és ugy összekeverni,vagy együtt fözhetö.Füszer,izesités? Nekem minden formában izlik,de Máté fintorog,csak a cékla savanyuság levét kanalazza lelkesen:-)
Cincoka Creative Commons License 2001.10.26 0 0 114
off
És a levélkémre miért nem válaszoltál???:-(
Lencsi Creative Commons License 2001.10.26 0 0 113
Sziasztok
Nemrég kitaláltam valamit, lehet hogy spanyolviasz, de azért leírom. A lányom nem nagyon szereti a tejet, kakaót meg nem szeretek sokat adni neki, nehogy eltömődjöm. A karamellás tejet viszont szereti, csak nekem nem nagy kedvem van mindig vacakolni vele. Kitaláltam, hogy egy csomó cukrot megolvasztok és nem tejjel, hanem vízzel öntöm fel. Ezt a szirupot üvegbe töltöm, ezzel bármikor gyorsan tudok karamellás tejet csinálni.
Lencsi
Lovászi Creative Commons License 2001.10.26 0 0 112
KISVIRÁG, nekem is ez a tapasztalatom, sajnos. Itt, Szegeden csak a konzervgyár diszkontjában lehetett kapni 10-12 éve is ezeket a Podravka pépeket. Amikor a nagyok voltak picik (hogy ez milyen idétlenül hangzik így... na mind1), akkor csak a Choccolino, Fruttolino, meg a Rizsolino volt mint rizspép. Dani nagyon szorulásos lett a kakaótól, ő ezeket itta erősen higítva. De vigyázat, ezeket tejjel kell elkészíteni, ami ugyebár most 1 éves kor alatt nem ajánlott...
Ezek a Podravka termékek nagyon-nagyon finomak, az én gyerekeim most is azt emlegetik mennyivel jobb volt az, a Dalmának vett rizspépeket is ők ették meg, mert a kisasszonynak tiltja a vallása az elfogyasztásukat...
Oriza... még kapható? Azt hittem már csak az emlékeimben él... Vigyázni kell vele, erősen székletfogó hatása van. Nálunk azért volt itthon régen, mert egy hasmars alkalmával jól jött. Amúgy rettenetes íze van szvsz...

Tímea

Előzmény: KISVIRÁG (109)
KISVIRÁG Creative Commons License 2001.10.24 0 0 111
Vki írta, hogy a doki sertéshúst javasolt a picinek. Ezt nemrég olvastam, talán érdekel benneteket: ,,..valójában azonban az, hogy egy húsfélét fehérnek vagy vörösnek tekintünk, nem állatfajtól, hanem az izom felépítésétől függ. Minden állatnak vannak fehér és vörös izmai. Fehér hús például a baromfi melle, de a sertés-vesepecsenye és a marha-fehérpecsenye, valamint a felsál is. A baromfi combja, a galamb mellizma vörös húsnak számít. A vörös hús több esszenciális aminosavat és több vasat tartalmaz, mint a fehér húsok. Zsírtartalma nem mindig magasabb, mint a fehér húsoké, az emészthetőség pedig nem a színtől, hanem az izomrostok közt elhelyezkedő kötőszövet mennyiségétől, az állat életkorától és az elkészítés módjától függ." A receptmelléklet 7 hónapos kortól pulykacombot ajánl, 9 hónaposnak már paradicsomos sertéshúskrémet is (comb v. karaj).
Kisvirág
si Creative Commons License 2001.10.23 0 0 110
Az orizáról jut eszembe:
10 éve azzal kellett higítani a tejet a lányomnak. Hogy én azt mennyire utáltam..
Egy nyákos ragacsos vackot képzelj el, utána alig lehetett a lábost elmosogatni. (Hátha még rá is száradt egy kicsit...)
Végül is, a gyerek ette (ill. itta)
De alig vártam, hogy vége legyen az oriza-triznyák időszaknak.

Tejberizspépek ?
Elkészíteni egyszerű, Bence imádja. Megkóstoltam, nem rossz, hasonlít az íze a tejbegrízhez.

KISVIRÁG Creative Commons License 2001.10.22 0 0 109
Sziasztok!
Első gyermekem, Domonkos 25-én lesz 7 hónapos. Most tervezem megkóstoltatni vele a burgonyát, majd a többi zöldséget. Eddigi kedvence a szőlő és a sütőtök.
A Kismamában olvastam a natúr rizspehelyről (Rizsolínó). Nem találtam sehol. Már a cikk íróját is felhívtam, de csak annyit tudott hozzáfűzni, hogy Podravka-termék, és egyelőre úgy néz ki, eltűnt az üzletekből. Én vidéki vagyok, itt nem is hallottak róla:-(Nem tudnátok tanácsolni egy másik terméket? Mi a véleményetek az orizáról?
Kisvirág
Lencsi Creative Commons License 2001.10.19 0 0 108
Na majd megmutatom a tavalyi tortás képeket :-)))
Előzmény: Cincoka (107)
Cincoka Creative Commons License 2001.10.19 0 0 107
:-) És milyen szépen,tisztán eszik Patricia..:-)
Bezzeg az én kis malackám...:-)
Előzmény: Lencsi (106)
Lencsi Creative Commons License 2001.10.19 0 0 106
Sziasztok
Megváltozott a véleményem a lányom evését illetően. Többen is mondták, hogy miért panaszkodok, jól eszik, jól néz ki (na nem olyan reklámokba való kövér gyerek, de formás), egészséges. Úgyhogy úgy döntöttem,: egyen azt, amit szeret. Én ugyan nem forszírozom a főzelékeket. Persze ha magamnak készítek, őt is megkínálom, ha nem kéri az se baj. Biztos nem ok nélküli, hogy nem szereti. A másik topicba írtam a tejallergiával kapcsolatban, hogy régebben is egy csomó ember nem ivott tejet, aztán nem aggódtak miatta. Elkönyvelték, hogy nem szereti, oszt annyi. Majd évek múlva biztos kderül, hogy a párom meg a lányom miért ilyen. Szerencsére a páromnak van három mindenevő testvére, tehát azt sem lehet mondani, hogy rossz szoktatás eredménye a finnyásság. Már az sem bánt, hogy nem nagyon eszi a főztömet, hiszen a sütijeimet meg tepsiszámra zabálják (különösen a kakaós csigát). Tegnap mérettem le: ha hihetek a rendelőbeli mérlegnek, egy éves kora után tíz hónap alatt hízott másfél kilót, most meg két hónap alatt egyet. Ja, és nem utál enni, azért ez sem mindegy :-)))
Lencsi
moncaberta Creative Commons License 2001.10.18 0 0 105
Szerintem tök változó, hogy egy gyerek mennyit iszik, vagy iszik-e. A lányom szinte semmit nem ivott, amíg anyatejet illetve később anyatejet és egy főzeléket kapott. Minden nap lelkiismeretesen elkészítettem a vizét/teáját, és kínáltam is, főleg nyáron az ötven fokban, de nem kellett neki. még a napi két főzelék mellé sem! Este szépen kiöntöttem. Most elkezdtem tápszerrel etetni két- három hete, annyatejet csak egyszer -kétszer kap, azóta vedel. Mindegy neki mit, gyümölcslé, tea, vagy sima forralt víz, iszik mint egy gödényke.. Szóval a következőnél már nyugodt leszek, mert tudni fogom, hogy ha szomjas, akkor úgyis iszik, ha meg nem akkor nem. Én mindenesetre meg fogom kínálni, mert hátha ő meg olyan lesz, hogy az anyatej mellett is kell neki inni. Ki tudja?!
habszegfu Creative Commons License 2001.10.18 0 0 104
beszedett=félbeszedett
simine Creative Commons License 2001.10.18 0 0 103
Sziasztok!

Persze mindenki ugy csinalja, ahogy jonak latja es amit a gyereke igenyel. Ebbol nem lesz vita:)
Amikor szoptattam nem akartam itatni, egy ideig nem is itattam, de a sok tejcsi es igeny szerinti szopi ellenere egyszer csak "pirosat" pisilt. Orvos szerint tul koncentralt a vizelet, tobbet kell inni. Ez van. Azota itatom es iszik is ezerrel. HA eszik, ott van a cumisuveg vagy csoros pohar es ha szomjas, nyul erte. Egy etkezes kozben kb. 2x ker inni. NEm en adom NEki, O nyul erte.
Etkezesek kozott akkor adok Neki, ha minden ertheto ok nelkul elkezd nyugoskodni. Es ilyenkor az estek 95 %-aban szomjas volt, mert ivas utan ujra vidam.
Ezzel en befejezem ezt a temat, mielott ugy tunne, hogy barkit gyozkodni szeretnek:)
Sziasztok
simine

habszegfu Creative Commons License 2001.10.17 0 0 102
Lencsi,

probaltad mar a szemuveges krumplit? Anyukam adta annak idejen a nagyon rossz etvagyu unokatestveremnek. Naggyon bonyolult az elkeszitese :-). Krumplipurebol golyokat csinalsz es kimagozott beszedett meggybefottet teszel ra szemuvegnek. Sok sikert!

Sica Creative Commons License 2001.10.12 0 0 101
Lencsi, egy angyal vagy! :-)

Köszi, hogy szóltál nálunk ugyanis Domcsi még szívesen megeszi. Hozzánk is szokott jönni a katalógus, de még nem kaptam :-(

Előzmény: Lencsi (100)
Lencsi Creative Commons License 2001.10.12 0 0 100
Sziasztok
Akik még bébiételt adnak: a Tescoban jövő hét szerdától a Mildi bébiétel menük 99 forintért. Nem tudom milyenek, de máshol többe kerül.
Lencsi
Sica Creative Commons License 2001.10.08 0 0 99
Sziasztok!

Én Simine véleményét osztom, szerintem is kell egy babának inni. Domcsi olyan kis haspók volt, hogy 2-3 óránként szopott, nem is akármennyit. A közte lévő időkben meg ivott. Egyrészt legalább 40 fokos hőség ovlt, mikor ő született és utána is vagy 2-3 hónapig, másrészt igényelte. És ugyanúgy szopott. Az szerintem nagyon a ló túloldala, hogy annyi teát igyon, hogy ne szopjon tőle és aztán tápszer kelljen. Pl. szerintem csak annyi, hogy mondjuk a következő szoptatás előtt egy fél órával már nem adok neki mást inni. Az igény szerinti szoptatás nálam meg megoldhatatlan lett volna, mert annyit ivott a szopi mellé, hogy ha azt a folyadékigényt mind szoptatással akartam volna kielégíteni, akkor le sem tudtam volna venni egész nap a mellemről. De legalábbis félóránként biztos mellre kellett volna tenni. Így meg ugye semmerre nem lehet menni, semmit nem lehet csinálni... Úgyhogy Domcsi ivott. De én is tiszteletben tartom, ha valaki meg tudta / tudja oldani az igény szerinti szopit és azt, hogy ne adjon plusz folyadékot. Én úgy érzem, hogy ez a mi esetünkben megoldhatatlan lett volna.

Előzmény: simine (97)
Lencsi Creative Commons License 2001.10.08 0 0 98
Sziasztok
Kedves simine
Szerintem azért ennyire itatás-ellenesek egyesek (köztük én is), mert egy időben volt ez a teáztatás mánia, gyakorlatilag minden második etetés helyett itatták a gyereket, aki aztán persze ettől nem szopott, nem gyarapodott és jött a tápszer. Aztán átestünk a ló túlsó oldalára. :-)
A gyári bébiételek (különösen a Hipp) hígabbak, mint amilyet te csinálsz. Én nem is szerettem, mert csak nagy maszatolással lehet etetni. A régi kecskemétinek jobb volt az állaga (olyan zselés), de abban is volt víz. Amit én kotyvasztottam, abba nem tettem vizet. Mikor már nem csak szopott, én is kezdtem neki adni innivalót, először házi gyümölcslét, aztán teát (olyan semmi tea, egy liter víz, fél filter, kevés cukor). Éjszaka szigorúan csak vizet kap, de nem reklamál.
Lencsi
simine Creative Commons License 2001.10.08 0 0 97
Sziasztok!

Lencsi! Bocsi margarinos kenyerre gondoltam. Gyerekkoromban meg vajas kenyeret ettunk es ez ugy megmaradt bennem, hogy bar evek ota nem vettem vajat, en "vajas" kenyeret eszek a mai napig.

Itatas: Ne haragudjatok, nekem mas a velemenyem a dologrol. Szerintem meg kell kinalni a gyereket es O dontse el, szomjas vagy nem. Emese megiszik naponta tobb dl folyadekot es nem az ize miatt, mert leginkabb akkor adok neki mikor tudom, hogy nem ehes nem almos de nyugos. Na ilyenkor iszik rendesen es utana mint akit kicsereltek vidam, mosolygos. Egyertelmu, ilyenkor szomjas volt. Vizzel hiaba probalkozom, nem keri, viszont a 3x-ra higitott szurt gyumilevet vagy a teat megissza. En is szeretnem vizzel itatni, de ha nem issza nem issza. Azt meg nem fogom nezni, hogy szomjazik, csak mert a viz egeszsegesebb lenne.
Nem tudom ki milyen higra vagy surure csinalja a zoldsegpepet. En olyanra, ami megmarad a kanalon. Ha nekem ezt ugy kellene megennem, hogy sem elotte sem kozben es meg utana sem kapnek inni, hat eleg morcos lennek.
De ez az en velemenyem, senki ne erezze, hogy kotekedni akarok vele:)
sziasztok
simine

Lencsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 96
Lehet étvágytalanabb. Ettől persze még lehet, hogy olyankor rosszabbul főzöl. (például rosszul alszik, te sem tudod kialudni magad, így félálomban zombiként dobálsz mindent a fazékba)
Vagy az is lehet, hogy olyankor növeszt új fogat, amikor rosszul főzöl, és nem akar enni belőle. Csak arra vigyázz, hogy a huszadik után megálljon, bár ha van még hely, nem baj ha több foga van :-)
Lencsi
Előzmény: szilvasgomboc (95)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.10.05 0 0 95
sziasztok! :)

Nálunk úgy tűnik, nagyon bevált a brokkolifőzelék. Lehet étvágytalanabb a gyerek, mikor jön a foga? Vagy én főzők rosszabbul?!:)

Lencsi: biztos, ami biztos, mondj szeder, vagy málna hámozást-magozást :)

gyümölcs, stb levelet a doki szerint ne nagyon adjak, még ráér, inkább vizet (8 hó).

piglet: köszi! Én is este még gondolkodtam, mi legyen. Szépen összekockáztam a húst, lefagyasztottam. Majd reggel kivettem, kibontogattam, és szépen húslevest főztem belőle :) kisLackónak pedig csirkemellet adtam.

székletlazítás: 3 napig nem adtam almát Neki, csak őszibarackot kapott. Eredmény:ugyanaz. Alma vissza, nagy örömére :)

Inni vszont nem igazán iszik vizet, stb, de elég folyadékot kaphat, mert szopizik még rendesen.

Lencsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 94
Sziasztok
Kedves simine: Úgy látszik ez a vajaskenyér kifogott rajtunk. Nálunk vaj ritkán fordul elő, margarint eszünk (nem egészségességi, hanem praktikus megfontolásokból, annak sokkal hosszabb a lejárata). Lányom nem díjazza az ilyen-olyan módon elrontot kenyeret. A margarinos-mézes és lekváros kenyéren kívül nem eszik megkent kenyeret. Csupaszon annál inkább. Ez a margarinos-mézes úgy húsz hónapos kora óta megy (nem tudom pontosan, az apja eszik ilyeneket, gondolom először tőle kunyerált néhány falatot).
Nemrég találkoztam egy anyukával, aki hámozza-magozza a szőlőt. Nem gondoltam, hogy ilyen is van. Régebben még viccelődtem ezzel. Ezentúl a ribizli hámozás-magozás lesz a viccelődésem tárgya, olyat gondolom senki nem csinál.
Kedves si: én úgy tudom ilyen idős korban nem szokták javasolni a külön itatást. Ilyenkor még nem eszik száraz kajákat, a bébiétel, főzelék, püré elég vizet tartalmaz. Esetleg nagy melegben, vagy fűtött szobában. Én akkor kezdtem itatni, amikor már szárazat is evett: kenyér, babapiskóta (nem száraz kenyér, bár most már az is jöhet:-))
A fagyasztott zöldség amúgy jobb mint a friss (olvastam), mert annak nézik a vegyszertartalmát, míg a frissnek nem. Mondjuk a sóskánál ez nem nagyon számít, gondolom az nem permetezik, trágyázni se nagyon kell, nő az anélkül is. Hű, de okos vagyok itt a lakótelep közepén :-)
Jó, hogy a fiad eszi a krumplis bébikaját. Én is próbálkoztam ezzel, de nem ment a dolog. Pedig jó, ha az ember változtatja a kaja összetevőit, mert a bébiételeknek állandó az ízük, a házi kaja meg mindig úgy sikerül, ahogy. Jobb, ha szokja a változatosságot. Lehet, hogy nálam azért nem vált be, mert későn kezdtem kisérletezni és már megszokta az eredeti ízt. Nálunk addig mentek a bébiételek, amíg nem váltott receptet a Hipp. Azután már nem kellett neki.
Lencsi
si Creative Commons License 2001.10.04 0 0 93
Sziasztok babakonyhások!
Eddig csak olvastam a jobbnál jobb ötleteket, de most hozzá is szólnék:

Bence fiam egyik kedvence a sóska. Fagyasztottat veszek, és krumplival+főzővíz keverem. Sóskából elég 1-2 kiskanál, és kell hozzá tenni egy pici cukrot is.

A megmaradt bébiételt, (pl. zöldségpüré, paradicsom, borsó) másnap bele szoktam keverni a főttkrumpliba. Így nem olyan erős az íze, mint natur, és kiadós is. Végül is, a maradék, amit Bencus hagyni szokott, egy kajának kevés, kidobni sok.

Kérdés: Ti milyen gyakran adtok rostos ivólevet? (Bence 7 hó)

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 92
Sziasztok!

A sertéshúst szokták legutoljára adni. Az egyik barátunk gyerekgasztroenterológus, na ő pl. kifejezetten azt mondta, hoyg inkább csak 1,5 - 2 éves kor felett.

Piglet

simine Creative Commons License 2001.10.02 0 0 91
Sziasztok!

Mikor adhatok Emesenek vajaskenyer falatkakat? Kenyerhej, babapiskota, haztartasi keksz mar kiprobalva, problema egy szal sem:)
sziasztok
simine

simine Creative Commons License 2001.09.28 0 0 90
Sziasztok!

A serteshuson en is jol meglepodtem. Foleg, mert konyvekben a sorrendet altalaban ugy allitjak fel, hogy csirke, (egyeb szarnyas) marha ...
Ehhez kepest? En nem vagyok ellene a serteshusnak, szeretem, de a gyereknek tuti, hogy nem adnam eloszor.
A majon en is gondolkodom. Sot azt hiszem mar dontottem. Nalam az az egyszeri forralas ugyis eltartana vagy 10 percig, mert hat en sem szeretnem nyersen adni. Akkor meg mindegy ha megfozom elore. Esetleg elkaparom (hogy a hartyaja ne keruljuon bele), ugy fozom meg es utana bele a zoldsegbe.
sziasztok,
simine

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!