Keresés

Részletes keresés

habszegfu Creative Commons License 2001.11.08 0 0 149
Efamily!
keresd a babamenut. Tenyleg hasznos dolgok vannak benne. Cinc, koszi az otletet.

Szintenzenesz,
mit szolnal egy joghurttortahoz? Kell hozza 4 pohar joghurt, 1 pohar tejszin, 8 ek. cukor, 1 tasak szelatin és sok gyümölcs. 3 pohar joghurtot beleöntesz egy talba, a 4-et kicsit felmelegited es feloldod benne a cukrot, majd ezt is bele a talba. Belekevered az aprora vagott, kimagozott gyumolcsoket, eloiras szerint elkeszited a zselatint, azt is hozzaontod, a vegen felvered a tejszint es azt is zutty bele. Par orara hutobe rakod, hogy a zselatin megkosson, aztan szabad a vasar. En jenai talban szoktam kesziteni, ha jol emlekszem 2,5 literesben. Remelem nem felejtettem ki semmit. Esetleg ha soknak talalod a cukrot, akkor izles szerint csokkentsd a mennyiseget. Minél többféle gyümölcs van benne, annál mutatósabb és finomabb.

efamily Creative Commons License 2001.11.08 0 0 148
Kedves Cincoka!

Az előző kérdés Neked szólt! bocs.
Timi

Előzmény: efamily (147)
efamily Creative Commons License 2001.11.08 0 0 147
Szia!
Most kapcsolódtam be és érdekelne ez a bizonyos táblázat, de a www.babapont.hu-t én nem találom.

Köszi: Timi

Előzmény: Cincoka (133)
simine Creative Commons License 2001.11.07 0 0 146
fecs!

NEm sokfele, hanem sok doboz, kisebb nagyobb mennyisegu Enfamil tapszer:)
simine

ja, es tegnap este hajlando volt Emese meginni.

elli Creative Commons License 2001.11.07 0 0 145
Szia Dalia!

Tamas ot honapos elmult mikor eloszor adtam neki oszibarackot pepesitve, utana paradicsomot, banant, almat, narancsot, meggyet, grapfruitot. Minden de. kap valami gyumolcsot -botmixxerrel pepesitve. Es tegnap kapott eloszor krumplit (majdnem hat es fel honapos), ugyanigy pepesitve, de hozza kellett keverjek reszelt almat, mert egyebkent nem izlett neki. Ma szinten krumpli, de sutotokkel keverve lesz az ebed. A gyumolcsot tovabbra is de -11 korul adom-, a kajat meg 1-1/2 2 korul, de egyelore meg kevceset es utana kap egy kicsit szopni is.

Előzmény: dalia (140)
Ancsurci Creative Commons License 2001.11.06 0 0 144
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam. Gabó még 4-szer szopizik (szombaton lesz 6 hónapos) és mellette minden este eszik egy fél, vagy több bébiételt. Napközben is kap néha gyümit.
Dalia, én üvegreszelőn reszelt almát adtam, meg barackot. Aztán banánt, azt ugy hogy egy kis anyatejet nyomtam rá :)). Most majdnem mindig banánt adok reszelt almával keverve. De egyelőre könnyű helyzetben vagyok, mert minden ízlik neki!
Adtam neki paradicsomos krumpila bébiételt, attól viszont megfájdult nagyon a pocija. Az normális szerintetek, hogy megfesti a popsiját a kaki?
bocsi ha sok voltam
Ancs
szinténzenész Creative Commons License 2001.11.06 0 0 143
Sziasztok!
Elnézést, ha olyat kérdezek, ami már volt, de nincs időm végigbogarászni.
1 éves szül. napra szeretnék olyan tortát csinálni, amit ehetnek (nincs benne liszt, tojás), és szét is trutyizhatják. Nincs valami ötletetek? Talán valaki közületek olyan tündér, hogy ki tud találni valamit. Esetleg lehet abból a milupás babapiskótából, meg valamelyik gyümölcsdesszertből, azoknak ehhez elég jó állaguk van.
Minden jó megoldás érdekel!!!!! :o)))))
fecs Creative Commons License 2001.11.06 0 0 142
Sziasztok!

Azért kérdeztem a tejtermékeket, mert egy körzeti orvos - belgyógyász ismerősünkkel beszélgettem, akinek 15 hónapos a lánya, és ő mondta, hogy ők tápszert adnak neki, nem tejet, mert állítólag a babák azt jobban tudják hasznosítani. Aztán a védőnő is azt mondta, hogy ő is ajánlja 2-3 éves korig (!) a Beba3-at, mert az igazából tej, és ugyanolyan sokoldalúan is lehet felhasználni, csak össze vannak benne törve azok a fehérjeláncok, amik a babócáknál gondot szoktak okozni emésztésileg. Hát ezért kérdés a kérdés!

Simine!
Nem tartasz attól, hogy a sokféle termékminta közül valamelyikre esetleg allergiás reakciót ad a "pici"? Én csak ezért nem mertem velük próbálkozni!

Egyébként Gréti szívesebben eszi a levest sok-sok finom zöldséggel, husival, mint a főzeléket. Úgyhogy a főzelékféléket ő tul. képp így veszi magához. És már nagylányt játszik, mert ha összepépesítem a levesben a cuccot, akkor nem hajlandó megenni - túl dedós a dolog. De ha csak darabolom, nagyon szívesen majszolja!

A mi kislányunk igazából nem is tud rendesen cumisüvegből inni, mert nem volt rá soha szükségünk, nagyon sok tejem volt. Ezért úgy döntöttem, ha a cumisüvegből ivásra is tanítanom kell, akkor már egyszerűbb ha a pohárból ivásra tanítom! Ebben már nagyon ügyi!

Kicsit hosszú voltam, bocs!

simine Creative Commons License 2001.11.06 0 0 141
Elayne!

Koszi a nyugtatast. MA reggel amit bekevertem neki tapszert, termeszeresen nem itta de aztan beleraktam natur zabpelyhet es ugy megette.

Dalia!

En pl. 5-6 honapos kora kozott. Eloszor rizspelyhet anyatejjel (itt USA-ban ezt ajanljak elso szilard etelnek) aztan alma, banan, krumli.

Poharbol ivas: En lusta vagyok igy nem tanitgatom Emeset allandoan poharbol, csak neha neha megprobaljuk, hogy ugyesedtunk-e. Kepzeljetek korabban a 3/4-e melle ment, tegnap viszont ugy ivott meg egy pohar itokat, hogy egy ket csepp ment csak melle. Ugy latszik ugyesednek ok a gyakorlas nelkul is.
Ha a baba raszokik a tejre vagy tapszerre, akkor szeritetek este cumisuveg, csorospohar vagy pohar. Ezt most azert kerdezem, mert Emese napkozben elalvas elott sokszor cumisuvegbol iszik valamit es ugy alszi el. Nem tudom, ha ulve poharbol inna este, akkor utana milyen konnyu, vagy nehez lenne elaltatni.

simine (aki allandoan problemazik)

dalia Creative Commons License 2001.11.06 0 0 140
Sziasztok!

szóljatok rám, ha már volt téma:

anyatej mellé ti mikor adtatok először mást is a babának, és mit?
ilyesmire gondolok, hogy gyümölcslé, esetleg reszelt alma, stb.

köszönet,

d.

Elayne Creative Commons License 2001.11.06 0 0 139
Simine, nyugi, az en gyerekeim is az ehhalal kuszoben allnak folyamatosan, szerintem :))
Flora is nehezen fogadta el a tejcsit, tobb hetbe telt. Probaltam siman, keves cukorral, sok cukorral, kakaoval, semmi. Aztan elkezdtem feltunoen elotte inni, es akkor kert. Eleinte ugy is csak par kortyot ivott, aztan par het utan egyszercsak lehuzott egy fel bogrevel. :) Azota szereti, es csak siman issza, edesites nelkul, ennek mondjuk orulok. A fiam kicsit mas volt, o hirtelen hagyta abba a szopit, es par napon belul elfogadta a tejet, o viszont edesen szereti.
Addig is, amig Emese nem iszik mas tejcsit, nyomasd a tobbi tejtermeket, aztan majd csak kialakul.
Előzmény: simine (138)
simine Creative Commons License 2001.11.06 0 0 138
Segitsetek!

Kibontottam egy masik tapszert es megnyugodva tapasztaltam, hogy JEEE ennek pont olyan az ize mint a kedvenc tejpepenek. NA ennek ellenere nem hajlando meginni. Megkostoltam, nem borzaszto az ize. Most attol felek, ha ezt (aminem mar ismeri es szereti az izet) nem issza, akkor a tejet sem es mast sem fog meginni. Mit csinaljak? Tutira keves Neki a tej. Este is szopi utan meg megivott masfel deci folyadekot (a tapszer nem kellett Neki viszont a megszokott innivalojat jol lehuzta) csak ugy tudott elaludni.
Szerintetek mit csinaljak? Tapasztalatok?

simine (aki aggodik, hogy ehenhal a gyereke:))

simine Creative Commons License 2001.11.06 0 0 137
Sziasztok!

Szilvasgomboc!
Nekem sem jut eszembe tobb, esetleg a cekla (meg amit Elayne irt).
En masodik fozeleknek is ugyanazt adtam, mig egy vedono azt nem
mondta, hogy "TE sem szereted ugyanazt enni vacsorara mint amit ebedeltel". VAn benne valami. Azota mindig masfelet adok vacsira.
A kenyeret vagy a tizoraival vagy a vacsival adom, sosem etkezesek kozott.
Ma pl. Evett egy kis turos kenyeret, majd utana meg tejpepet tizoraira.
HA vacsira kapja, akkor elob fozelek utana egy kis vajas vagy sajtos kenyer. Azert, mert ha minket enni lat, nem lehet nem adni NEki belole:)

fecs!
En is Elayne-val vagyok egy velemenyen. Emese mar csak reggel este szopik, es neha napkozben meg egyszer, de szerintem nagyon keves mar neki, igy pont most gondolkozom azon, hogy tej vag ytapszer. Ja Emese 9 honapos mult. Szoval arra jutotam, hogy azt nehany doboz tapszert amit mintakent kaptunk odaadom Neki aztan jojjon a tejcsi. Nalunk nincs a csaladban tejallergia, sot semmi fele etelallergia. DE nem issza a tapszert, igy azt hiszem jon a tejcsi.
Joghurt: Emese eszi a citromosat almasat bananosat is. Egyszer mar afonyasat is evett, mert en azt hittem csak az epret nem ehetei. De nem volt semmi baja, azt hiszem legkozelebb is adok neki. 11 honaposan meg szerintem meg nyugodtabban lehet mar probalkozni.

Sziasztok
simine

Elayne Creative Commons License 2001.11.05 0 0 136
sima parolt rizs. Ha szeretitek, akkor barna rizs.
Előzmény: szilvasgomboc (135)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.11.05 0 0 135
sziasztok :)

Elayne: köszi!
karfiolt még csak más zöldségekkel együtt, de a brokkolit szereti :)
rizzsel? sima rizs? vagy van Nekikvaló rizs?

Elayne Creative Commons License 2001.11.05 0 0 134
Sziasztok!

fecs,
en 11 honapos babanak mar nem vezetnek be tapszert, ha amugy nincs allergia a csaladban, de ez csak az en velemenyem. :) Kb. 5-6 deci tejfelere van szuksege, ebben beleszamit anyatej, joghurt, mindenfele tejtermek.

Szilvasgomboc,
a leves meg jocskan raer, kicsi gyomruk van ezeknek a babaknak, a levesben pedig keves a kaloria, tehat nem jo vele megrakni a pici hasukat. 1 eves kor korul majd amugyis kevesebbet esznek, tehat foleg nem jo. De ellenpelda: a fiam 1 eves korara olyan valogatos lett, hogy csak levest volt hajlando megenni mint fott etel, ezert azt kapott, a leheto legkevesebb level. Jol evo gyereknek en 2-3 eves koraig nem adnek, de lehet hogy masok mashogy gondoljak. :))
Egyeb fozelekek: karfiolt, brokkolit probaltal mar? Sajtos karfiol rizzsel nagyon finom tud lenni.

Cincoka Creative Commons License 2001.11.05 0 0 133
habszegfu:
A babapont.hu etlap fömenü alatt vannak mindenféle táblázatok,mikor mit kaphat a baba,milyen sorrendben.
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.11.04 0 0 132
Bocs, kihagytam valamit: mi a helyzet a levesekkel, vagy a több fogással? Azt mikor kezdtétek és pláne mivel?
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.11.04 0 0 131
sziasztok :)

Mi annakidején almával kezdtük, majd őszibarackkal, majd ezt megkevertük, aztán a főzelékek.
Első nap én is a kocsiülésbe tettem kisLackót, majd mikor az étel kb 10 másodpercen belül az ülésben landolt, sürgősen vettünk 1 etetőszéket.

szia fecs! :)
Nem tudom mennyi tejtermék kell, de most, hogy írod, biztos, hogy 11 hónapos babócának a tej helyett tápszer kell majd? Mennyi idős korától nem kell tápszer?
A tejpépek, ahogy megnéztem, különböző tejekből vannak.. tudom, ezzel nem válaszoltam a kérdésedre, de sajna én is kérdező vagyok inkább csak erre.

Lencsi: köszi! Megpróbálkozunk a pulykamellsonkával.

Persze megint kérdeznék.. (néhányat)
A vajas (lekváros, stb) kiflit Ti 2 étkezés közt adjátok vagy étkezésként?

Amikor 2 főzelék van 1 nap, akkor ugyanazt adjátok?

Az átlagos főzelékeken kívül (krumpli, borsó, zöldbab, sárgarépa, sütőtök, spenót, sóska, "kevert" zöldség) mit adtok még?

habszegfu Creative Commons License 2001.11.04 0 0 130
Kedves Elayne és Lencsi,
köszi a válaszokat. Én a védönömmel beszéltem meg a hozzátáplálást (ő kivételesen normális), és azért döntöttünk a gyümölcs mellett, mert Veronika már nyáron kapott őszibarackot, meg elvileg a gyümölcsöt könnyebb megemészteni.

Fecs,
minél több egyéb dolgot adsz a lányodnak, annál kevesebb tejed lesz. Szerintem mindenképpen érdemes fejni.

fecs Creative Commons License 2001.11.04 0 0 129
Sziasztok!

Új vagyok ezen a topicon, de látok ismer?s neveket máshonnan. Végigolvastam a teljes eddigi termést! Klassz ez a topic!!!
Kislányom, Gréta Eszter 11 hónapos lesz jöv? vasárnap. 7 hónapig csak szopott, gyümölcsöt is csak utána volt hajlandó elfogadni. Most már sokmindent eszeget.
Ti hogyan tudjátok, mennyi tejtermékre van szüksége egy ekkora manónak? Gréti ugyanis szopik még reggel, aztán délután egyet, és vacsora után, de én úgy érzem, hogy már elég kevés a tejem. Szeretném még szoptatni egy darabig. Szerintetek érdemes újra elkezdeni fejni, hogy több tejem legyen? Vagy át kell térnünk a tápszerre (persze az anyatej mellé)? Délután megeszik egy joghurtot. ? egyébként szereti a Danone-t, a meggyeset, a barackosat, meg a natur édeset. (Merthogy a többit nem nagyon adhatom a véd?n? szerint, mivel bogyósat, epret, málnát stb. még nem kaphat.)
Ja, és mi van a tejpépekkel? Az tejterméknek számít? Nem jó esetleg tápszer helyett?
Bocs, ha butaságokat kérdeztem, de legalább van kit?l megkérdezni!!!
Fecs

Lencsi Creative Commons License 2001.11.04 0 0 128
Sziasztok
Kedves Szilvasgomboc: sajnos nem találtam meg a gépsonka tesztet a Teszt évkönyvben. Lehet, hogy csak az újságban volt és az évkönyvbe nem került bele, az újságok meg még dobozolva vannak (túl gyakran költözöm, nem is érdemes kicsomagolni). Pedig szeretem azokat az újságokat, sok jó információ van benne.
Habszegfu: én is autósülésben etettem a lányomat (húztam rá egy nagypárnahuzatot, védelem gyanánt :-)
A mostani Baba-patikában írják, hogy a gyerek kajáját ne tejföllel, hanem tejszínnel habarjuk. Ezt egyáltalán nem értem, hiszen a tejföl savanyított tejszín, tehát elvileg azt hamarabb kaphatná a gyerek. Vagy rosszul tudom?
Lencsi
Elayne Creative Commons License 2001.11.04 0 0 127
Kedves habszegfu!

Eleg nagy kavar van mostanaban a kezdoetelek teren is, mindenkinek mast ajanl az orvosa. Nalunk sima rizspehelyt ajanlottak elso szilard etelnek, ez instant rizspehely, amit anyatejjel elkeverve kell adni a babanak. Ajanljak meg a banant, a krumplit es 6 honapos kor utan a joghurtot. De van ahol almaval kezdenek vagy repaval, sutotokkel, esetleg korte is szoba johet, es arrol is folynak a vitak, hogy mi az amit meg tud emeszteni a baba es mi az amit nem. Ha az etelt valtozatlan formaban viszontlatod a kakiban, akkor az csak atszaladt rajta. Baja nem lesz tole, csak eppen nem hasznosul. Probalj ki valami mast, de egyszerre csak egyfelet vagy 3-4 napig, hogy kideruljon, ha valami zur lenne a hamival.
En eleinte az autosuleseben etettem a lanyomat, az a lenyeg, hogy felulesben megtamasztva legyen. Lehet az oledben is, de nekem ugy mindig hianyzott meg egy kez. :)
A te gyerekorvosod amugy mit ajanl kezdesnek?

habszegfu Creative Commons License 2001.11.03 0 0 126
Sziasztok!

Veronika lányom most 5,5 hónapos, és a héten kezdtem el szilárd táplálékot adni neki. Eddig almát kapott, úgy tervezem, hogy eleinte hetente váltogatom a kajákat. Nem tudom mikor fogok kiváltani egy teljes szopit, egyelőre csak azt szeretném, ha ismerkedne az ízekkel és szokná a szilárd ételt. Van néhány kérdésem, remélem, hogy ti tapasztalt anyukák tudtok nekem segíteni.
Ti mivel kezdtétek a hozzátáplálást?
Hogy fogtátok a babucit amikor még nem tudott rendesen ülni/nem evett rendes adagokat?
Ma benne volt az alma a Vera kakijában. Ezek szerint még nem tudja teljesen megemészteni az ételt. Volt hasonló tapasztalatotok? Mennyi idő alatt múlik ez el? Nem lesz semmi baja a gyereknek?

Előre is köszi szépen a válaszokat.

Elayne Creative Commons License 2001.11.01 0 0 125
En is kidobtam a fagyasztott tejcsiket ugyanazon okbol. Valami enzim csinalja, a tejnek nem lesz tole baja, van amelyik babat nem zavarja, Flora viszont sirva fakadt tole. :) Ugyhogy en is mindig frissen fejtem a fozelekbe.
simine Creative Commons License 2001.10.31 0 0 124
Igen en is hallottam, hogy minden tej ilyen budi lesz es azt is hallottam, hogy attol ez meg nem rossz es van gerek aki szo nelkul megeszei. En azert dobtam ki, mert szerintem formedveny volt, megkostoltam es a fozeleket is amibe beletettem, hat komolyan mondom hogy hanyas ize volt. LEhet, hogy Emese megette volna, de mar csak ilyen vagyok nem szivesen adok Neki olyat amitol en hanyok:)
Sziasztok
Lencsi Creative Commons License 2001.10.30 0 0 123
A legtöbb gépsonka túl vizes, meg fűszeres, én olyan pulykamellsonkát adtam neki (ha tudnám a márkáját, olyan védőgázas csomagolásban van, vastagabb szeletek, mint a gépsonka, szerintem nem olyan mű, mint a gépsonka). Van néhány teszt magazin évkönyvem, majd utánanézek, hátha benne van.
Lencsi
Előzmény: szilvasgomboc (119)
Lencsi Creative Commons License 2001.10.30 0 0 122
Akkor nem csak az én tejem lett förtelmes a tárolás alatt. Mondjuk az ízét én nem kóstoltam, elég volt a szaga is. De nem mindenkié ilyen, már többen is írták, hogy használható volt a fagyasztott tej. Nem tudom mitől függ. Pedig én kifőztem az üvegeket, meg a mellszívót, szóval tuti nem a baktériumoktól.
Lencsi
Előzmény: simine (121)
simine Creative Commons License 2001.10.30 0 0 121
Szilvasgomboc!

A korte nalunk is meno (igaz az alma nem, nem eszi meg Emese). A szolot most akarom kiprobalni.

En tejjel az elejen higitottam a fozelekeket. Mindegyiket. De csak frissen fejt tejjel, mert amit en kiolvasztottam annak borzalmas szaga es hanyas ize volt. Ezek utan legalabb 10 liter lefagyasztott tejet dobtam ki.
Most mar nincs olyan sok tejem, igy nem jut a fozelekbe, de mar nem is hianyzik belole. Emese lassan mindenevove valik.

Sziasztok

Előzmény: szilvasgomboc (119)
Elayne Creative Commons License 2001.10.30 0 0 120
szilvasgomboc,

en kortet es szolot is adok Floranak, a szolo kicsit maceras, meg kell hamozni, kimagozni es osszevagni, de ezt szereti a legjobban.

Előzmény: szilvasgomboc (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!