Keresés

Részletes keresés

will01 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 8386
sziasztok mindenkinek.,.

igazan hozzaerto szemelyektol szeretnek valaszt kapni .mert mar probaltam sok midnekivel de van ki nem ertett hozza van aki szilardan allitott de meg sem ugy van kaptam a harmadik feltol stb.....

osszeismerkedtem egy lannyal bemutatkozott 20 eves viktoria ,par honap teherbe esett es anyja beleegyezesevel odakoltozott hozzam mitobb kiderult h csak 16 eves es a neve sem viktoria ....itt meg korant sem sincs vege mert a terhesseg kezdete ota problemak merultek fel ,latogatoba haza hetekre jart es direkt osszvesztett velem ,h tobb hetet is lehessen otthon ez alatt nem tartott velem kapcsolatot.amikor jonak gondlta visszajott hozzam igy ment ez egeszen mostanaig de most mar a 9. honapban van es megint eljatszotta ugyanazt a hazamenest mrgfigyeltem, lehet barmennyire is rosszba otthon a szuleivel ,kap egy rovid telefonhivast es mint akit kicsereltek ellen fordul es hazamegy barmiaron is .en azt szeretnem ,h ha meg szuli a babat azt nalam helyezzek el .ugyanis :

o meg fiatal koru,

apja alkoholista es illetektelenul tartozkodik otthon mert szulei elvaltak
es otthon rodeozik mar ismerik a rendorok is

anyja nem dolgozik es erkolcsi bizonyitvanya sem tiszta mint a friss ho

tehat anyagi gondokkal kuzkodo ,hatranyos helyzetben vannak


a kisgyermek szellemi , erkolcsi mint testi reszesitesben hianyt szenvedne naluk
ezert szeretnem ha nalam helyezznek el valahogyan
de egy biro ismerosom megmondta, h lehetetlen elintezni .pedig en mar kezdztem elhinni merr szamos pelda van ra .
,.a lany maga megmodnta h haza nem vinee de most megis haza szeretne vnni a kicsit hamegszuli es minden aron ott naluk akar szulni ami tolem 60km.en mar tobb alkalommal athelyeztem ide orvoshoz de ok eroszakosan ellenmre vissaviszikkk oda.

tehat seemifelekeppen ne kaphatom meg en a kcsit?????????? ,apai nyilatkozat meg nem volt alairva es semii papirunk nincs rola h eggyut lettunk volna , de mind a ketten szlovakiaban elunk de ha jol tudom unios torvenyek barmely tagallamra vonatkoznak .

mi a hivatalos procedura ilyen esetben ?????????
es mennyi eselyem van ?


jol tudom h annyaj csak adig tartja otthon meg meg nam kapja az elso gyerek utan jaro penztt es aztan jonne megint viossza mint a bohoc a cirkuszba.,.
abernath Creative Commons License 2010.02.05 0 0 8385
Sziasztok!

Ha jogi szakértő vagy, vagy jogi kérdésed van, ajánlom figyelmedbe:
ezt az oldalt
Jogi szakértőként elismertté válhatsz, ügyfélbázist építhetsz, kérdezőként pedig ingyenesen kaphatsz segítséget.
Előzmény: abernath (8384)
abernath Creative Commons License 2010.02.05 0 0 8384
Sziasztok!

Ha jogi szakértő vagy, vagy jogi kérdésed van, ajánlom figyelmedbe <a href="http://www.kerdezdmegitt.hu/Category.aspx?catid=2fc361a5-712d-4ab7-9c67-6caaeac4d5b3" target="_blank">ezt az oldalt</a>. Jogi szakértőként elismertté válhatsz, ügyfélbázist építhetsz, kérdezőként pedig ingyenesen kaphatsz segítséget.
porapa Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8383
sziasztok. azt szeretném megtudni változott-e a Ptk vagy maradt minden a régiben egyenlőre.
twiaj Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8382
Mondjuk a szemétdíjban igazad van, amikor még társasházban laktunk ott is per fő volt leosztva, és beszorozva annyival ahányan a lakásban laktak...
Előzmény: komorkoma (8378)
Fiftyfan89 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8381
Igen, pontosan ezért tettem fel a kérdésemet de ez inkább a feltöltésre vonatkozik.
Előzmény: Dulifuli (8379)
Elm Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8380
Majd ird meg a fejlemenyeket. Erdekel, mit dontenek. Az elv, hogy a fogyaszto fizet a hasznalatert/szolgaltatasert, azzal aranyosan, teljesen jo, csak a gyakorlatban sokszor nem kivitelezheto (autopalya, bkv jegy, etc). Ezert a lift is, szemetledobo miatt is lehet, hogy elertek egy kis kozos koltseg csokkentest. (bar en tartanek tole, hogy a tobbi emelet osszefog, es megszavaztat valami ravaszsagot a foldszint szivatasara, ha mar egyszer).

Sok sikert!


Előzmény: komorkoma (8377)
Dulifuli Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8379
De hogy kéne érteni a következőket?
amennyiben NEM rendelkezik törvényes jogokkal, vagy az általa letölteni kívánt file eredeti példányával, abban az esetben NE töltsön se le, se fel SEMMIT.
Biztos, hogy ez a letöltésre vonatkozik? Mégis ki a fene áll neki letöltögetni azt, ami már megvan neki eredetiben?
Előzmény: Fiftyfan89 (8375)
komorkoma Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8378
A liftben nem az a gond, hogy áramot fogyaszt, bár nem kevés az se. A gond az állandó 24 orás kötelező ügyelet, ha bent ragad valaki. Gond a felujítás, mert az a használatbol ered, és csak másodsorban az avulástol. Szerintem a szemétledobó kezelése is érdekes dolog. A földszinti lakó vigye ki a szemetét, mert nincs hova betegye a belső kukába, de fizesen szemétkezelési dijat? Nem szemét dijrol beszélünk. Az 1-2 személyes háztartások családiházas övezetben fele dijat fizetnek. A társasházba meg tulajdoni hányaduk alapján. Szerintem a létszám arányában kéne. Egy ember átlagba egy egységet szemetel 2 kettőt és igy tovább. Ha nem tetszik a 10.emeletinek mért vette meg olcson a kéglit, mért nem a földszintit vette meg drágábban.
Előzmény: _lala_ (8360)
komorkoma Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8377

Az nem megoldás, költözön el a ház, ilyen alapon.

Aki nem kér egy szolgáltatást a nem kéri. Ez nem szociális népkonyha. Se nem a üdvhadsereg leány garnizonja. Aki liftezik fizet, aki nem az nem. Ezt  nem csak én, minden földszinti mondja. Már perelünk is. üdv.

 

Előzmény: Elm (8364)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.03 0 0 8376

Sziasztok!

 

Közterületen menetrendszerinti autóbuszt (sofőrrel, engedély kérése nélkül) lehet fotózni? Hol lehet erről infót találni? Utcai fotózásra vonatkozó jogszabályt keresnék, ill. érdekelne, hogy ilyen fényképeket hol, mi célból lehet közzétenni. Köszönöm!

Fiftyfan89 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 8375
Hello mindenkinek! Azt szeretném kérdezni hogy én egy p2p oldalt szeretnék most nyitni ez egy filecserélős dolog és ha ezt a szövegett közzé teszem az oldal főoldalán akkor megbüntethetnek-e. Válaszokat előre is köszönöm szépen!


Az oldal tartalmáért a tárhelyszolgáltató és az oldal üzemeltetői(www.p2p.hu) semmilyen felelősséget nem vállalnak, az itt megjelenő fájlok közül egyik sem található meg ténylegesen a szerveren, ezek a file-ok minden esetben az azt feltöltők tulajdona. Továbbá az üzemeltetők azért sem tudnak semmilyen felelősséget vállalni, ha a felhasználók hozzászólásaikkal, fórum-hozzászólásaikkal, torrentjeikkel, esetleg ezek tartalmával kapcsolatosan bármilyen hatályos törvényt/jogszabályt, vagy mások jóizlését stb. sértenek. Az üzemeltetők minden ilyen cselekménytől mereven elzárkóznak, és megkérnek minden tisztelt felhasználót hogy amennyiben NEM rendelkezik törvényes jogokkal, vagy az általa letölteni kívánt file eredeti példányával, abban az esetben NE töltsön se le, se fel SEMMIT. Saját felelősséged a fentiek betartása! Ezen szabály nem, vagy hiányos ismerete nem jelent mentességet!
leha Creative Commons License 2010.02.03 0 0 8374
szerintem itt arról van szó, hogy a közjegyzőbácsi (vagy néni) le akar venni téged egy kis pénzre.
a családjogi törvény aszondja:
Csjt. 35. §...
(4) Ha az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak egy része alatt nem állt házassági kötelékben, a gyermek apjának kell tekinteni azt a férfit, aki az anyával a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak egy része alatt a közjegyző által vezetett Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartása által igazolt élettársi kapcsolatban élt.183
*** szerintem ő ezt akarja alkalmazni ***

Csjt. 36. § Ha az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak egy része alatt nem áll házassági kötelékben, és a közjegyző által vezetett Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásán alapuló apasági vélelem sem áll fenn, a gyermek apjának kell tekinteni azt a férfit,185
a) aki a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerte el, *** itt a lényeg ***
...
Csjt. 37. § (1) A teljes hatályú elismerő nyilatkozat az apaságot egymagában megállapítja.Teljes hatályú apai elismero nyilatkozat|3
(2) Az a férfi, akitől a gyermek származik, a fogamzási idő kezdetétől fogva a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerheti el, ha
a) a törvény értelmében nem kell más férfit a gyermek apjának tekinteni és
b) a gyermek legalább tizenhat évvel fiatalabb, mint a tizenhatodik életévét betöltött nyilatkozó.55
(3) Ilyen elismerő nyilatkozatot csak személyesen lehet tenni. *** ez viszont fontos ***
...
(4) A nyilatkozat teljes hatályához szükséges az anyának, a kiskorú gyermek törvényes képviselőjének, és ha a gyermek a tizennegyedik életévét betöltötte, a gyermeknek a hozzájárulása is. Ha az anya, illetőleg a gyermek nem él, vagy nyilatkozatában tartósan gátolva van, a hozzájárulást a gyámhatóság adja meg.56
(5) Az elismerést és a hozzájárulást anyakönyvvezetőnél, bíróságnál, gyámhatóságnál, illetőleg magyar külképviseleti hatóságnál jegyzőkönyvbe kell venni vagy közjegyzői okiratba kell foglalni.
Előzmény: Babakommandó (8372)
bibercalmero Creative Commons License 2010.02.02 0 0 8373
Szerintem felreertetted a kozjegyzot. Kozjegyzo egyaltalan nem szukseges az anyakonyvezeshez, ha az anyakonyvvezeto elott, teszitek meg az apai elismero nyilatkozatot.


Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat

51. § (1) Az anyakönyvvezető az apai elismerő nyilatkozatot tevő férfi figyelmét felhívja a nyilatkozat jogkövetkezményeire, és ennek megtörténtét jegyzőkönyvben rögzíti. Tájékoztatja a nyilatkozót, hogy az apai elismerő és hozzájáruló nyilatkozatot a jegyzőkönyv aláírása után visszavonni nem lehet.

(2) Ha nem a születést nyilvántartó anyakönyvvezető előtt teszik meg a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot, arról négy példányban kell jegyzőkönyvet felvenni. A jegyzőkönyv mindegyik példánya eredeti aláírásokat és a nyilatkozó személyi azonosítóját is tartalmazza, ha azzal rendelkezik.

(3) A jegyzőkönyv első példányát a születést nyilvántartó anyakönyvvezetőnek kell megküldeni, a második példányt a jegyzőkönyvet felvevő anyakönyvvezető őrzi, a harmadik példány a nyilatkozatot tevő apáé, a negyedik példány pedig az anyáé.

(4) Ha az apaságot megállapító teljes hatályú elismerő nyilatkozatot a gyermek születése előtt teszik, a szülés feltételezett időpontját szakorvos által kiállított bizonyítvánnyal kell igazolni. Ebben az esetben a nyilatkozat első példánya az azt felvevő anyakönyvvezetőé, a második példány az apáé, a harmadik és negyedik példányt pedig az anyakönyvvezető az anyának adja át azzal, hogy az egyik példányt gyermeke születésének bejelentéséhez csatolja.

(5) Ha a hozzájáruló nyilatkozat pótlása szükséges, az anyakönyvvezető a nyilatkozat egy példányát megküldi az illetékes gyámhatóságnak.

(6) Az anyakönyvvezető a hozzájáruló nyilatkozat felvételekor az anya családi állapotát és volt férje vonatkozásában esetlegesen fennálló apasági vélelem meglétét vizsgálja. Ha az anya korábban házasságban élt, az anyakönyvvezető a jegyzőkönyvben feltünteti a korábbi házasság megszűnésének tényét és ennek időpontját.
Előzmény: Babakommandó (8372)
Babakommandó Creative Commons License 2010.02.02 0 0 8372
Kedves Érintettek!

Várom véleményeteket az alábbi ügyben:

kisbabám hamarosan megérkezik, ezért utánajártam, mi a teendőm az új jogi előírások fényében. Gyermekem apukájával nem vagyunk házasok és nem is élünk együtt. Apasági nyilatkozat van, de ez nem elég. Ma felkerestem a közjegyzőt, az aktuális info a kovetkező: az apukával együtt fáradjunk el hozzá a szülés után, közösen nyilatkozzunk az együttélésről(nem élünk együtt), írjuk alá a dokumentumot, fizessük ki az okirat árát (21.000 Ft), majd ezzel menjünk el az anyakönyvvezetőhöz, aki kiállítja a baba születési anyakönyvi kivonatát. Magyarul: ha nincs közjegyző előtt tett közös nyilatkozat, nem lesz a gyereknek anyakönyvi kivonata.

Kérdése(i)m: mi van, ha apuka perpill külföldön küzd a túlélésért és nem tud/akar hazajönni? Hiszen egyszer már
adott apasági nyilatkozatot! Mi van, ha apuka időközben megnősült? Mi van, ha időközben én mentem férjhez/létesítettem új kapcsolatot? Tény, a közjegyző előtti közös nyilatkozatot meg is lehet szüntetni, ez újabb 21.000 Ft. Nem vet fel a pénz, különösen most, minden forint kell majd a babára, megélhetésre, nem ragozom.

A közjegyző azt mondta, a szóbanforgó dokumentum egyenlő egy házassági szerződéssel. De ha a szülőknek NEM közös akarata az ilyen tartalmú "nyilatkozat" megtétele? Hazudjunk egy jó nagyot, fizessünk érte nem is keveset és akkor lesz a gyereknek "jogalapja" hivatalosan is létezni?

Legyen szép napotok!
redsw Creative Commons License 2010.02.02 0 0 8371
Ezen a cikken - és némelyik hozzászóláson is - felháborodtam, valóban minden rendben van ezzel?

http://nol.hu/specialis/rss_valogatas/20100123-jotekonysag_magas_jutalekert
Wwgeorger Creative Commons License 2010.02.01 0 0 8370
Jó napot.
Lenne egy kis problémám. Megszűnt a tanulói jogviszonyom, és diákmunkát szeretnék végezni, úgy, hogy haverom regisztrál be a melódiákba, és én megyek helyette dolgozni. Ebből milyen problémák születhetnek, ha kiderülne?
A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.: egy dolgozni akaró fiatal
_lala_ Creative Commons License 2010.02.01 0 0 8369
aki egy rendelőt rendezett be, (vitatható körülmények között) hozzá naponta sokan járnak, és használják a liftet. Ő ugyanannyi közös költséget fizet mint a hasonló lakásnagyságú többi tulajdonostárs.
A veszélyes "hulladékról" és a fokozott fertőzés veszélyről, állandó zajhatásokról, röntgenről,"egyebekről" nem is szóltam.
Ehhez mi a véleményed?


Pl. a mi társasházunk megszavazta még nagyon régen, hogy aki iroda-jelleggel, ügyfelek fogadására (azaz nem lakóingatlanként) használja a lakását, az a rendes számítás szerinti közös költség dupláját fizeti, függetlenül attól, hogy ez mekkora extra terhet jelent a háznak. Eddig nem ágált ellene egyik társulat sem.

A veszélyes hulladék, meg egyéb hatások pedig vagy beleférnek az elfogadható szint alá (mely esetben semmi közötök hozzá), vagy ha nem, akkor pedig amúgy is tilos.
Előzmény: Cersz (8363)
Elm Creative Commons License 2010.01.31 0 0 8368
Hat pedig vannak ennel sokkal cifrabb dolgok is tarsashaz fronton, lasd kozos lonak... :o)
Előzmény: trashr5 (8367)
trashr5 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 8367
Végső soron minden bekövetkezhet,de akkor már nem fogunk társasházról beszélni,hanem egy csődtömegről.
Előzmény: Elm (8365)
trashr5 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 8366
Az orvosi rendelőket több szakhatóság is ellenőrzi folyamatosan,anélkül meg se lehet azokat nyitni.Magyarul egészségügyi fronton nem lehet probléma.Ha az alapszabály nem tiltja rendelő üzemeltetését,akkor az orvos megteheti.
Módosítani kell az alapszabályt(közgyúlés stb.),a többi a tulajdonosok egyedi problémája,ha valamiben zavarja őket.Nem hinném azonban,hogy éjszakékon át fúrkál az a fogorvos.Az emberek meg jönnek-mennek,lifteznek.
Előzmény: Cersz (8363)
Elm Creative Commons License 2010.01.31 0 0 8365
Ha mar tarsashaz, hatha ismeri valaki a torvenyt:

Eves rendes kozgyules, uj kozos kepviselo megvalaszasa.
A jelen nem levoknek nem tetszik, egy hettel kesobb osszeszedik a 10%-ot, ami eleg az uj, rendkivuli kozgyules osszehivasahoz. Itt valaszthatnak uj kepviselot? Lehetseges, hogy - elvileg, hiszen mindig tobbseg kellene - akar havonta uj kozgyulesen uj kozos kepviselot valasszanak?
Elm Creative Commons License 2010.01.31 0 0 8364
"Másrészt, ha én nem akarok vonattal utazni akkor nem veszek vonatjegyet"

Kivalo pelda. Ha en nem akarok a liftert fizetni, akkor elkoltozok lift nelkuli hazba.
Előzmény: komorkoma (8358)
Cersz Creative Commons License 2010.01.30 0 0 8363
Van a tömbben az egyik középső szinten egy fogorvos, aki egy rendelőt rendezett be, (vitatható körülmények között) hozzá naponta sokan járnak, és használják a liftet. Ő ugyanannyi közös költséget fizet mint a hasonló lakásnagyságú többi tulajdonostárs.
A veszélyes "hulladékról" és a fokozott fertőzés veszélyről, állandó zajhatásokról, röntgenről,"egyebekről" nem is szóltam.
Ehhez mi a véleményed?
Előzmény: _lala_ (8360)
RontóPál Creative Commons License 2010.01.30 0 0 8362
:-D
Előzmény: prepakombakabaré (8361)
prepakombakabaré Creative Commons License 2010.01.30 0 0 8361

Összehivsz egy közgyűlést és megszavaztatod az álltalad elképzelt közösköltséget.

Sok sikert....

 

Előzmény: komorkoma (8358)
_lala_ Creative Commons License 2010.01.30 0 0 8360
Szerintem ugy lene jogos, a földszinti nem fizet, az elsőemelet valamit, a második többet és igy tovább a tizedik emelet, ha az a legfelső a legtöbbet. A kérdés jogilag ezt hogy lehet kikényszeriteni?

Elmondom még egyszer: a lift nélkül az a ház nem létezhetne. Nem kapott volna építési engedélyt. A földszinti lakásba sem költözhetne be a tulajdonos, mert a lakás sem létezne. Ugyanez igaz pl. a legfelső emelet tetejére: ennek hiányában a földszinti lakás nem ázna be, mégsem létezhetne a ház. Ezek közös tulajdonok, ahogy az összes tartófala, alapja, teteje, közös közműbekötése szükséges és kihagyhatatlan része a háznak, úgy a lift is.

Elméletben arra volna lehetőség, hogy ha a lift létezéséhez képest a mozgása jelentős extra költséget jelentene, akkor azt a valós felhasználók a felhasználás arányában fizessék meg (a lift létezésének költsége - tehát ami akkor merül fel, ha egy emeletnyi sem használjátok soha - akkor is közös költség).
Ezzel az megoldással a gond, hogy ez sok extra macera (kb. pénzbedobós lifthasználat), és elhanyagolható egy lift esetében az így beszedhető költségrész (kb. az elhasznált elektromos áram teszi ki a mozgás miatti kiadások jelentős részét, a sűrű, rendszeres ellenőrzés ugyanis kötelező, a feltárt "elavulás" kijavítása is kötelező).
Előzmény: komorkoma (8358)
komorkoma Creative Commons License 2010.01.30 0 0 8359

Jelemző a dologra, tanácsot senki sem adott, csak mindenki kiakadt, hogy mertem kifogásolni, hogy fizesek olyan dologért amit nem használok. Kivéve egy embert aki írt egy ökletet a privát emailomra, ami bevált. Szerintem alkotmányos és emberi jogom, csak azért fizetni amit ÖNAKARATOMBOL használok. Sajna azért tart itt az ország, mert egyesek mással szeretnék kifizetetni a dolgaikat. Pl. lásd közlekedési jegy, valaki utazik, és elvárja, hogy mások az adóforintjaikkal milliárdokkal támogasák a jegyét. Vagy nem dolgozik évekig, és elmegy a dokihoz, és más pénzén kéri a gyogyulását. Volt régen egy szép és kedves mondás: Aki nem dolgozik ne is egyék. Akkor és most se a rászorultakra gondoltam. Gondolom az is mindenkinek jogos akinek 30nm lakása van az ne anyit fizesen közös költséget, mint egy 130nm-es. Aki a földszinten van nem szeretne liftdijat fizetni, akinek nincs pincerekesze az ne fizesen érte, aki nem használ gázt az ne fizesen és igy tovább. Fizetni mindig csak és csak azért amit használunk, elfogyasztunk. Menyivel becsületesebb lene, ha nem adóznánk, hanem mindenek a valós árát kéne megfizetni. Akkor nem kéne támogatni semmit. Természetesen akkor elvonni se kéne.  A benzin ára anyi lene amenyi, a tej, az iskola stb. A tanitás is menyivel más lenne, ha nem ingyenes, hanem a valós költségbe kerülne? Akkor megkövetelhetném a minöséget. Most ingyen van, jó ez kérem. Pedig nincs ingyen, baromi drága és rossz. Mert mindenki herdálja a pénzt.  Egy átlagos kereset esetén a kifizetett adók szja, ÁFA, jővedékiadó elmaradása böven fedezné az iskola és egyéb költségeket. A nyugdijakkal se kéne szorakozni, ha a tisztelt "álambácsi" nem vette volna el adóságfizetésre a 40 éven át befizetett nyugdijalapot. Ugye azt senki se várja el tölem, ha a szomszéd felvette a hitelét akkor én fizesem. Ha egy kormány hitelt vesz fel, mért én fizesem? Én éltem jobban belöle? Talán halott valaki a hütlen kezelés fogalmárol. Ha valaki pár ezerrel, egy két millióval nem tud elszámolni, irány a dutyi, és ha milliárd dollárokkal akkor ? Hány nyugdijas embert ölt meg, mert ellopta gyogyszerét, vagy a kis nyugdiját? Gondolom ha valaki ellop egy 80 éves nénitöl 60ezret az felháboritó. Ha az állam teszi meg 1millió nagymamátol, dédapátol? Mert ellopta a 13.havi nyugdiját.  Na ezért kéne mindenkinek elszámolni az utolsó fillérig mindennel. Az ár meg legyen anyi amenyi a belekerülési összeg. Se támogatás se elvonás. Mertt a kettő közt van a "hova tünt a pénz" cimű gyerekjáték. Félre ne értsen senki, nem vagyok nyugdijas, csak példákat hoztam fel az igazságtalanságokra. A baj mindenki csak kapni akar adni nem. Én szeretnék adni is! Mindenért anyit amenyi anak a valós belekerülési összege. Természetesen egy normális nyereséggel együtt, de sem támogatást, sem extra pénzt nem szeretnék kapni. Már nem az ókori antik proletár vagyok aki cirkuszt és kenyeret kér. Én csak azt kérem amiért én dolgozok meg, azt kapjam meg az utolsó vasig, hogy legyen miböl kifizetnem azt amit elfogyasztok. Természetesen azt is az utolsó vasig.

Talán ezen kéne a jogalkotoknak gondolkodni. Én tanácsolom mindenkinek a következő pár hét mulva esedékes választáson igy tegye az "ixet"

üdv mindenkinek.

 

komorkoma Creative Commons License 2010.01.30 0 0 8358

Egyrészt nincs is a társasháznak elökertje, mert uszótelken van. Aki ismeri a kifejezést tudja mit jelent. Másrészt, ha én nem akarok vonattal utazni akkor nem veszek vonatjegyet. Ha meg igen akkor se mindegy 10 vagy 200km-t megyek vele. Szerintem ugy lene jogos, a földszinti nem fizet, az elsőemelet valamit, a második többet és igy tovább a tizedik emelet, ha az a legfelső a legtöbbet. A kérdés jogilag ezt hogy lehet kikényszeriteni?

 

Előzmény: twiaj (8307)
caterina3 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 8357
Köszönöm a választ!
Előzmény: Elm (8356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!