Keresés

Részletes keresés

moncaberta Creative Commons License 2001.11.26 0 0 209
A tápszer amiről Agallis írt: SINLAC. Ha jól emlékszem 2600,-Ft egy doboz, kb ugyanolyan kiszerelésű, mint a többi tápszer. Receptre valami 800 körül van.

Ti mikor adtatok darabosabb kaját a gyereknek? A lányomnak alul van két foga (nyolc hónapos) , és most próbálom neki adni a hét-nyolc hónapos bébiételeket , amikben puha rizsszemnyi darabok vannak. Elég nehezen fogadja el, de ha mégis, akkor gyakran félrenyel, köhög. Bár úgy látom azért rág is. Egyáltalán hogy tanulnak meg rágni? Várjam meg míg több foga lesz? Aztán jön magától?

Előzmény: Agallis (202)
Cincoka Creative Commons License 2001.11.26 0 0 208
Sajnos a mi dokink-védönönk ezt meg sem emlitette.Az biztos, hogy még egyszer nem gyümölccsel kezdeném,vagy többször próbálnám a dudvásabb izeket,még most,egyévesen sem nagyon szereti a zöldséges fözelékeket,csak ha almás buri vagy egyéb gyümölcs ize érzödik benne,na de hogy adjak paradicsomos krumplit körtével??:-)
Előzmény: simine (206)
simine Creative Commons License 2001.11.26 0 0 207
Mosomasa!

Nem lehet olyat kapni, amiben csak rizspehely van?

Agallis!

Jelenleg nem nagyon erdekelnek a mez vitaminjai. DE azert koszi. Csak az a gondom, hogy mezeskalacsot szeretnek sutni a karacsonyfara, viszont ha abbol mi eszunk, Emese megorul ha nem kap. Most nem tudom, hogy adok-e majd Neki, vagy zugevest rendezunk a parommal:)

simine

simine Creative Commons License 2001.11.26 0 0 206
Sznera!

HA jol emlekszem (nem vezetek babanaplot) nalunk abban az idoben pont az volt a vacsi, es meg elalvas elott szopi volt.
Az izhez valo hozzaszokasrol: Nekunk azt mondta a doki, hogy a rizspehely utan ne gyumivel, hanem zoldseggel kezdjunk, nehogy hozzaszokjon az edes gyumihez es utana ne egye a zoldseget. (azt mondta ez nem mindenkinel igy van, ez egyebkent csak egy jotanacs)kezdeni krumplival kezdtuk, de utana nem tartottuk tovabb az ajanlott sorrendet. Ennek ellenere barmilyen zoldseget megeszik, de a gyumolcs az nem nagyon megy, csak nehany kanalnyi.
Egyebkent nem ismerem az otthoni tejpepeket, de amit mi hasznalunk nem hiszem, hogy sokkal edesebb lenne az anyatejnel.

simine

Előzmény: Sznéra (205)
Sznéra Creative Commons License 2001.11.25 0 0 205
Sziasztok!

Szerintetek jó ötlet a 7hónaposnak vacsira tejpépet adni?(persze kap mellé anyatejet is)
Az laktató ugyan, de nagyon cukros. Félek, hogy nagyon hozzászokik az édes ízekhez.......

A.

Cincoka Creative Commons License 2001.11.25 0 0 204
na,kitörlödött egy sor.Szóval ugy iktatta ki a másik kajájának kunyerálását,hogy az ö pohara,tányérja is ugyanolyan volt...a többi olvasható:-)
Előzmény: Cincoka (203)
Cincoka Creative Commons License 2001.11.25 0 0 203
Nem az ilyen problémákra szokták azt ajánlani,hogy elözd meg azzal,hogy választást kinálsz fel neki? Tehát még a tálalás elött kérdezed meg,hogy a macisban vagy fehérben kéri? Hogy "reklamációt utólag nem fogadunk el" szabályt hogyan fogadtasd el vele,azt nem tudom:-)A saját kajád kunyerálását a saját tányérja is ugyanolyan volt, más tányérjából evés pedig soha,senkinek,semmikor nem volt engedélyezve.Ha igy sem evett,akkor nem evett,de ott kellett ülnie az asztalnál és kaját késöbb is csak azt kaphatta,amit ott hagyott.Keménynek tünik,de nála bevált.Kis finnyás fia volt a kisebbik, most kiskamaszként nagy zabás:-)
Előzmény: Lencsi (200)
Agallis Creative Commons License 2001.11.24 0 0 202
Sziasztok!
tápi: van egy olyan ami szentjánoskenyérmag alapú, és se glutén se tej nincs benne. Sajnos a neve már nem jut eszembe, de talán a patikában tudni fogják. Nekünk rendelni kellett. Elég drága, csak akkor mehet receptre, ha papír van a baba allergiájáról.Úgy egy kicsit olcsóbb. a rendelőben volt olyan védőnő, aki nem is hallott még róla. De ez az ő tájékozatlansága. Megpróbálom elérni a régi védőnőnket, hátha ő még tudja...Nekem is kismama ajánlotta .
méz: Azt olvastam, hogyha a mézet magas hő éri, elpusztulnak az értékes vitaminjai, meg ami a megfázás ellen védettséget adja. annak se jut eszembe a neve. Na most aztán nagyon tudományos lett a hozzászólásom...
Agallis
mosomasa Creative Commons License 2001.11.24 0 0 201
Köszi a tippeket. A bocitej-módosításra közben rájöttem ;-)

Simine, fogok valószínűleg adni majd kenyérhéjat 12 hónapos kor előtt, de még nem szeretnék gluténes dolgot adni. A mi védőnőnk is a Milupát ajánlotta, amiből vettem is egyet, amiben kapásból van glutén (nem figyeltem oda eléggé).

mosomasa

Előzmény: simine (198)
Lencsi Creative Commons License 2001.11.24 0 0 200
Sziasztok
Nem teljesen vág témába, de nálunk napirenden levő probléma:
Mennyire vegyük figyelembe a gyerek különböző igényeit az evéssel (meg úgy általában mindennel) kapcsolatban? Nálunk ez úgy megy, hogy: A macis tányérban kérem. Mégsem a macisban, hanem a fehérben. Nem kanállal, hanem villával (pl spenótot).
Egy darabig tűröm, aztán elkönyvelem, hogy nem éhes. Egyszerűbb lenne, ha csak egy tálunk és egy kanalunk lenne, nem tudna ennyit variálni. (Innivalóból is mindig az enyém kell neki).
Akinek vannak nagyobb gyerekei, mit tapasztalt, kinövik ezt?
Lencsi
Elayne Creative Commons License 2001.11.24 0 0 199
Simine, en is ugy tudom, hogy jol megsutve elpusztulnak a botulizmust okozo bacik a mezben, csak nyersen ne add.

Andimama, egyetertek siminevel, kell enni a babanak sotetzold es sotetsarga zoldsegeket, nagyon fontos vitaminok vannak bennuk. Az en lanyom 14 honapos es meg mindig bukik neha. Ez van, majd kinovik. A bukast is es a foltos ruhakat is. :))

A botulizmusrol az irja az egyik konyvem, hogy azert veszelyes 1 eves kor alatt, mert a csecsemok belfloraja meg inkabb lugos mint savas, ezert nem tudja elpusztitani a sporakat. 1 eves korra mar kb. olyan savassagu, mint a felnotteke. A fozott mezrol azt irja, hogy valoszinuleg, de nem tutira elpusztulnak benne a bacik, de igy is csak 6 honapos kor utan adhato, mivel ezek a sporak nagyon magas homersekletet is kibirnak neha.

simine Creative Commons License 2001.11.23 0 0 198
Andimama!

En ugy tudom annal jobb minel szinesebb (zoldebb sargabb) kajat eszik a gyerek. Az Emese ruhaja is eleg okadek, de engem nem erdekel, inkabb egyen jot, mint nezzen ki szepen.

TEjpep:
Amit en veszek tejpepet, az tapszerrel keszul. Azzal meg ugy vagyok, hogy vannak babak, akik szuletesuktol fogva azon nonek fel, ugyhogy ezen egyaltalan nem problemaztam. A glutenrol meg annyit, hogy eleinte csak rizspelyhes kajat vettem.
Mosomasa, akkor Te 12 honapos kor alatt kenyeret sem fogsz adni?

simine

simine Creative Commons License 2001.11.23 0 0 197
Na utananeztem, es ezt talatam:

Méz – jó táptalaj a spórák (például a Clostridium botulinum) elszaporodásához, melyek a csecsemő beleiben számára életveszélyes mérgezőanyagokat termelnek.

Es azt irjak 1 eves kor alatt ne adjuk, de azt nem, hogy sutve fozve elpusztul-e.

simine

Cincoka Creative Commons License 2001.11.23 0 0 196
Karfiol,házi tejberizs(anyatejjel),banános akármi(az eléggé laktató,nem?mármint a banán,nem az akármi:-) ).Fözötök.Körtés buripüré...spárga...vajbab...más ötletem nincs.
Előzmény: Andimama (194)
Sznéra Creative Commons License 2001.11.23 0 0 195
Sziasztok Lányok!

Méz: Semmi képpen sa adj neki mézet Simine, én is azt hallottam, olvastam, hogy egy -másféléves kort mindenképpen meg kell várni vele, addig igen veszélyes.

Babakaja: A Kecskemétire én is ki vagyok bukva,mert mi a fenének kellenek belőéjük azok a sűrítő anyagok. Én is őszbarackot akartam venni , de hát így, nem veszek.

Vettem Annának Nestleé rizspépet, szójával készültet,mert féltem(mármint őt, nem attól félek , hogy felöklel:-)))))))))) a bocitejtől, de azóta beszéltem a dokival is, meg Veletek is, szóval kisérlet indul. Remélem el fogja majd fogadni(ma nem volt sikere), mert nem lakik már már jól az anditejjel estére.

Andi

Andimama Creative Commons License 2001.11.23 0 0 194
Igazából a kecskeméti és a Nestlé termékeknél csak 1-2 fajta van ami nem tartalmaz se cukrot se tejet, se egyebet.

A Hipp már jobb (persze drágább is).
Én igazából azt nem értem, hogy miért kell cukrot beletenni, amikor amit én főzök cukor nélkül az is elég édes. Speciel az én lányom imádja a savanyú almás burgonyafőzelékem.

Amikor Kinga 6 hónapos volt a doktornénink azt modta hogy már ehet húst is. (Én persze még csak akkor kezdtem a főzeléket kóstoltatni.) A 7 hónapos vizsgálatnál azt mondták hogy májat és tojássárgáját is ehet. Hát én még igazából se húst se májat se tojássárgáját nem szeretnék neki adni. Baj ha még várok vele?

A leányzó még mindig elég sokat bukik :( - hol többet hol kevesebbet. Miből lehet még egy 7.5 hónaposnak "színtelen" főzeléket készíteni a krumplin és főtt almán kívül? (Mert hát a hypozásból már elegem van és nem szeretném ha a leendő testvérkének minden ruhája fehér lenne.)

Andi

Előzmény: szklara (186)
Lovászi Creative Commons License 2001.11.23 0 0 193
Hali lányok!

Tudtommal a mézben a botulizmus nevű baci(?) lehet benne, ami hőre érzékeny, ezért a karácsonyi mézeskalácsot nyugodtan megeheti a baba. Én biztos ami ziher a bótban vett macimézet beleöntöttem egy kompatibilis befőttesüvegbe, beleállítottam egy forróvizes lábasba, és forraltam 20 percig. Én 6 hónapos kora óta adtam mézet a gyerekeimnek, és soha nem volt bajuk tőle.

Rizspehely:
Nekem a védőnőnk a Milupát ajánlotta. Én azt adtam először Babinak, úgy 6 hónapos kora körül. A nagyoknak nagyon ízlett, Dalma nem nagyon szerette... most sem szereti túlzottan. A barátnőm szerint a hipoallergén rizspehely baromi íztelen, és a kisfia nem ette meg, csak gyümölccsel keverve.

Tej a kajákban:
Dokibácsink szerint a babakajákban és bébiételekben lévő tejszármazékok olyan átalakításon esnek át, amivel csökkentik az allergizáló hajlamát. Gondoljatok bele, akinek nincs elég teje, az tápszerezi ababáját, és anytejből készült tápszer nincs. Ergo azok a babák bizony nagyon korán kapnak bocitejből készült dolgot, és túlélik...

Rágás:
A rágóreflex fél éves kor körül alakul ki. Utána lehet adni rágcsálnivalót a babáknak. Első körben aggódós anyukák próbálkozhatnak az almacsutkával. Jól le kell vágni körben az almát, és a csutkát a baba kezébe lehet adni. Szigorúan felügyelet mellett. Én ezzel, meg kenyérhéjjal kezdtem a babáim rágcsálását. Dalma odáig fejlesztette a rághatnékját, hogy főzeléket csak azóta eszik, amióta jó darabos. Amíg egynemű volt, nem szerette, pedig csak 10 hónapos korában nőtt ki az első foga.

Tímea

Cincoka Creative Commons License 2001.11.23 0 0 192
Hypoallergén dolgok után a patikában érdeklödj szerintem,vagy a gyerekorvosotoktól.
Előzmény: mosomasa (191)
mosomasa Creative Commons License 2001.11.23 0 0 191
Lehet, hogy volt már róla szó, de érdekelne, hogy Magyarországon milyen tejpép adható a babáknak? Csak, mert ugye 12 hónapos kor alatt elvileg sem gluténtartalmú, sem tejet tartalmazó étel nem adható a gyereknek, már pedig ma, amikor kerestem tejpépet, a polcon a 20 féle cucc közül jó, ha egy-kettő megfelelt a tej-, ill. gluténmentességnek :-(
A legtöbb búzadarából készült, de ha gluténmentes is, tejpor van benne. Vagy nem érdemes ennyire szigorúan ragaszkodni az "előírásokhoz"?
Nagy nehezen találtam egy pépet, Milupa, ami 4 hónapos kor után adható (igaz, Ferkó már 6 hónapos múlt...)

Segítsetek, ha tudtok! Előre is köszi!

Simine, a mézben nem a spora veszélyes, hanem a virágpor maradvány (szvsz) - szerintem ez még sütve is benne marad.

mosomasa

simine Creative Commons License 2001.11.23 0 0 190
moncaberta!

Az en lanyom is hasonloan mukodik mint az Elayne lanya. Holnap lesz 10 honapos es a kenyeret harapja a banant harapja, es szinte minden darabosat megeszik. De nem tanitottuk ra, O ugy kezdte, hogy a kenyerunket kinyizta es kapott kis csipetkeket. Aztan mast is kunyizott, abbol is kapott. Ha O keri, nyugodtan adj Neki darabosat, csak figyelj ra nagyon. Nalunk nagyon bevalt az, hogy a sajtot lereszeltem es apro golyokat gyurtam belole, igy darabos is volt, de konnyen szet is esett a szajaban.

Sznera!

Szerintem nyugodtan adhatod tapszerrel. Az en lanyom, aki meg rendesen szopott, O is kapott tapszeres rizspelyhet is 5-6 honapos koratol.

MAs:
Azt tudom, hogy mezet nem ehet a gyerek legalabb 1 eves koraig, es nem az allergia miatt, hanem mert a benne levo (sporak???) elszaporodnak a beleiben es szamara nagyon veszelyes toxinokat kepeznek. De mi a helyzet a megfott, megsutott mezzel? Pl a karacsonykor 11 honapos lanyom ehet-e majd mezeskalacsot a karacsonyfarol?

Sziasztok!

Elayne Creative Commons License 2001.11.23 0 0 189
Moncaberta,

8 honaposan meg egyaltalan nem baj, ha nem eszik darabosat, a lenyeg hogy ne eroltesd. Segithet, ha adsz a kezebe ragcsalnivalot, pl. kenyerhejat, parolt zoldsegdarabot, puha sajtot, de nagyon figyeld, nehogy nagy darabokat harapjon belole. A fiam csak 1 eves kora utan kezdett darabosat enni, megis tud ragni. :)) A lanyom 9 honaposan mar szinte csak darabosat volt hajlando enni, szoval meg egy csaladon belul is nagyok a kulonbsegek. A kanallal pedig nagyon jo, ha szeret probalkozni, ne fogd vissza.
Idonkent probald meg ujra es ujra a darabosat, meg fogja enni, amint kepes ra.
Udv
Elayne

Cincoka Creative Commons License 2001.11.23 0 0 188
Csak nyugi! Nem hiszem,hogy kell tanitani.Ebben az idöben még én is azt hittem,sosem tanul meg rágni a gyerek,keseregtem is Lencsinek,hogy itt fog éhen halni:-) (még foga sem volt nyolchónaposan:-) )de nem kell cidrizni,várd ki a saját tempóját.Máté sem ette meg még az igen apró darabkás ételt sem.Ami bevált:saját fözésü krumpliból pár kiskanál a kedvenc sima állagu bébipempöjébe csempészve,a darabosabb,sürübb bébikaját jégkockatartóban fagyasztottam,ebböl egyet-egyet belekevertem a sima,négy-öthónaposaknak való ételbe,reggelire a barackos mildi tejpépet kapta,amiben kis pelyhek vannak,meg a csokidarabosat,igy mostmár kevésbé öklendez,ha rágnivaló akad.Mindjárt egyéves és még csak most kezdi elfogadni a vajas kenyérkét is.Ö is kér saját kanalat,de nem forszirozza,hogy bele is mártsa az ételbe,csak vezényel:-) Babapiskótát adhatsz már neki,nem?persze,akkor,amikor mellette vagy.Igaz,hogy eleinte csak morzsálgatja...
A nestlével meg lehet,hogy nem a korhatár a baja,hanem hogy nagyon rossz izü...szerintem...
Előzmény: moncaberta (187)
moncaberta Creative Commons License 2001.11.22 0 0 187
Sziasztok!

Hogyan lehet (kell?) a gyereket megtanítani rágni? A lányom nyolc hónapos, két kis foga van alul, de ha picit is darabosabb cuccot probálok adni neki, nem bírja lenyelni (pl főtt rizs megtörve, főtt krumpli törve, nem turmixolva). Eddig főleg bébiételt ettünk, ha kicsit sűrűbb a pempő az nem zavarja, de pl a Nestle hét hónaposoknak való kajáját már nem fogadja el.
Nem akarom egy éves korára átszoktatni a mindenevésre, de az sem a célom, hogy még másfél évesen is mindent turmixoljak. Valahol a kettő között lenne szerintem ideális. Szerintetek hogy kezdjem a darabosabb kaja adását? (Ja és állatira enne egyedül, dehát a kanalat még kicsit érdekesen kezeli, csipegetnivalót meg még nem merek adni neki, mert végül is nincs még elég foga.).
Hogy lehet ezt az átmeneti időszakot áthidalni? Meddig egyen löttyöket?
Köszi előre is ,
Moni

szklara Creative Commons License 2001.11.22 0 0 186
Kedves Sznéra,
Marci épp hét hónapos volt, amikor először kipróbáltunk egy tejpépet, (Hipp gyümölcsös), ami olyan csalánkiütést okozott, hogy na.
Vártam vele egyéves koráig, mostmár semmi gond.
Lehet kapni (fel is lehet íratni, azt hiszem, úgy olcsóbb) hipoallergén tejpépet is.

Most akadtam ki a kecskeméti bébiételekre (nem először)..ugyan miért tesznek a négyhónapos kortól adható őszibarack bébidesszertbe zsíros tejport? És az alma-sütőtökbe? Mással nem tudják sűríteni? Pont azok, amiket először adunk...
Klári

Elayne Creative Commons License 2001.11.22 0 0 185
Sziasztok!

Az olajos magvak allergizalnak, de ha nincs ilyen allergia a csaladban, akkor daralva mar 8 honapos kortol adhato. Darabosan csak akkor, ha mar biztosan megragja.

Cincoka Creative Commons License 2001.11.22 0 0 184
lencsi,a lányod már kétéves!!! Szerintem ilyenkor már szinte mindent kaphat-azért ne alkohollal kezdjétek:-)azt én is olvastam,hogy csonthéjasokat egy-másféléves korig nem nagyon ajánlják,de miért?? talán az illóolaj allergizálhat,esetleg nehezen emészthetö számukra? Darált diót biztos ehet már...
Gyerekkoromban nagyon vékony,étvágytalan kis leányzó voltam, dokibácsi receptre irta fel anyunak,hogy darált diót mézzel keverjen és minden nap enni kellett belöle...vitamin meg immunrendszer miatt.Na,egészen felnött koromig uuutáltam a diót,pedig nagyon is finom volt az a pempö,csak hát,ugye...ami kötelezö...:-)
Előzmény: Lencsi (183)
Lencsi Creative Commons License 2001.11.21 0 0 183
Sziasztok
Mi a helyzet a darált dióval? Azt mikortól lehet? Ma diós csigát sütöttem, de a darált diót még át is szitáltam, nehogy darabok maradjanak benne. Vagy így sem szabad sokat adni?
Mondjuk a karácsonyi bejglit nem én csinálom, az biztos darabosabb lesz.
Lencsi
Cincoka Creative Commons License 2001.11.21 0 0 182
Sznéra,keverheted,az én fiam sem eszi-issza a tápszert magában.Tejpépbe,rizspépbe keverek pár kanállal,amig csak a pépet kapta,nem aludta át az éjszakát,éhes volt,a tápos pép viszont nagyon bevált.A Mildipépek simábbak, a Nestlében egész puffasztott rizsszemek vannak.Ja és igen,cukor,bocitej van mindegyikben.
Előzmény: Sznéra (181)
Sznéra Creative Commons License 2001.11.21 0 0 181
Simine!
Azért kösz. Szerinted keverhetném neki tépszerrel a rizst? Ő még nem evett azt sem. arr pedig nem hiszem, hogy elég lenne a tejem, hogy még főzzek is belőle....

Andi

Mososmasa!

Megígérem ésszel adom neki a sutotokot, mert egy narancsszinu kolyok éredkes lenne:)))))))))))

Előzmény: simine (180)
simine Creative Commons License 2001.11.21 0 0 180
Sznera!

NEm biztos, hogy sokat tudok segiteni, mivel jelenleg az USA-ban elek. De amit tudok leirom.
Van teljesen natur, izetlen rizspehely, ezt anyatejjel adtam az elejen Emesenek. Ebbol a fajtabol a Gerber markajut vettem. Aztan van olyan, ami tapszeres, tehat csak viz kell bele es olyan izu mint a tapszer csak suru, kanalazhato. Ebbol az Enfamil-t hasznalom, de ebbol is van pl. Gerber vagy Nestle (legalabbis itt).
Kesobb pl. az izetlent osszekevertem gyumolccsel, az is finom volt. Ja es kesobb mar nem csak a rizs, hanem pl. zabpehely es egyeb kevert gabonapehely is adhato. En most is adom ezeket Emesenek, leginkabb a vas es egyeb fontos vitaminok, nyomelemek miatt, mert ezeket is tartalmazzak.

Szia,
simine

Előzmény: Sznéra (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!