Keresés

Részletes keresés

RontóPál Creative Commons License 2010.02.15 0 0 8407
Nem. Ez esetben a kérelmezőnek kell peresíteni az ügyet, illetéket kell megfizetnie. Jómagam is ellentmondtam az egyik parkolási gittegylet fm-ának, és láss csodát, nem peresítették, így jogerősen is igazam lett, erről meg is kaptam az illetékes bíróság végzését.
Előzmény: B 12 (8406)
B 12 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 8406
Ellentmondtam egy fizetési meghagyásnak.
Abszolut biztos e hogy bírósági tárgyalás lesz ?
_lala_ Creative Commons License 2010.02.13 0 0 8405
Szerintem még mindig kevered a fogalmakat.

A képzés tantárgyak formájában történik. A tantárgyak elvégzéséről az intézmény középiskolai bizonyítványt állít ki. A tantárgy elvégezhető "normál" tanrendben, a rendes iskolai oktatás keretein belül (azaz bejár a delikvens az órára), vagy elvégezhető magántanulóként, amely nem jár bejárási kötelezettséggel (nincsenek dolgozatok, házi feladat, semmilyen számonkérés), viszont csak egy ún. osztályozó vizsgát követően kap az illető középiskolai bizonyítványt.

A középiskolai bizonyítványt az intézmények minden elvégzett tantárgyra vonatkozóan ki fogják tölteni, akár rendes oktatás, akár osztályozó vizsga eredményeként végezte el a delikvens azt a tantárgyat náluk. Itt alapvetően nincs helye a "visszatartásnak", azaz az elvégzett tantárgynak kb. azonnal be kell kerülnie a középiskolai bizonyítványba.

Az érettségi egy totál más dolog. Érettségi vizsgát a középiskolai bizonyítvány birtokában lehet tenni. A "normál" középiskolai érettségi, amely nem tartalmaz kötelezően szakmai tárgyakat, a "normál" középiskolai tanrend szerinti tantárgyak középiskolai bizonyítványának megszerzése után letehető. A speciális tanrendű, vagy szakmai tárgyakkal bővített érettséginek egyéb, extra feltételei is vannak.

Annak nincs akadálya, hogy valaki - miután a "normál" érettségihez szükséges tárgyak középiskolai bizonyítványát megszerezte - letegye a "normál" középiskolai érettségi vizsgát (erről ekkor kap egy érettségi bizonyítványt), majd az extra, szakmai tárgyak elvégzése után az extra érettségihez szükséges további érettségi vizsgákat is letegye (ekkor erről is kap külön érettségi bizonyítványt).

Ő 4.-es ebben az évben neki 1 tantárgyból kell érettségizni. Ő most elöre hozza azt a +2 -t ami hiányzik és akkor ő kész is az érettségivel

Miért, összesen 3 tárgyból érettségizik? Milyen érettségi ez?
Előzmény: bcrea (8399)
Cica7 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 8404

Egy egy e-mail fiókról van szó, csak az egyiket használom, a másikat talán hónapok óta nem, de annak is tudta a tartalmát.

Így maradtam meghunyászkodva, ugye?

Furcsa módon a gép gallyra ment, miután kiderültek a dolgok.

Jobb, ha csendben vagyok ezek szerint.:((

Előzmény: RontóPál (8403)
RontóPál Creative Commons License 2010.02.11 0 0 8403
Nem vagyok jogász, ha viszont - utánad olvastam - eszköznek akarod használni, akkor elveszi az élét. Amúgy, ha azt vallja, hogy te mondtad meg a hozzáférést, akkor annyi, meg egy bambi, ha nem tudod bizonyítani, hogy nem, már pedig azt nehéz, akkor hamis vád visszanézhet.
Előzmény: Cica7 (8402)
Cica7 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 8402

Köszönöm szépen.

 

Kínos a feljelentés, de a továbbiaknak sem sok értelme van.:((

Előzmény: RontóPál (8401)
RontóPál Creative Commons License 2010.02.11 0 0 8401

Kínos. Levéltitok megsértése megállhat.

 

Levéltitok megsértése

178. § (1)360 Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított

közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2)361 A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

(3)362 A büntetés

a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,

b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény

jelentős érdeksérelmet okoz.

Előzmény: Cica7 (8400)
Cica7 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 8400

Sziasztok!

 

Informatikai a téma.

Feltörték az e-mail fiókjaimat.

Elolvasgatták a levelezésemet, az illető elkezdte lenyomozgatni a levelezőpartnereimet, és hívosgatja őket, hogy ki milyen kapcsolatban áll velem.

Igen kellemetlen a dolog, mert az illető a párom.

Nagyon kiakadtam, de most tegyek feljelentést?

 

bcrea Creative Commons License 2010.02.10 0 0 8399
Nem ugy gondoltam, kicsit félre értettük egymást.

Tehát, most ebben az évben is lesz érettségi. Ő 4.-es ebben az évben neki 1 tantárgyból kell érettségizni. Ő most elöre hozza azt a +2 -t ami hiányzik és akkor ő kész is az érettségivel, elviekben Viszont azt mondták,h nem kapja meg az érettségit ha nem fejezi be az 5. évet a szakmát.
Előzmény: _lala_ (8398)
_lala_ Creative Commons License 2010.02.10 0 0 8398
és osztályozo vizsga után leérettségizhessen, de most bejelentette neki az igazgató , hogy ez nem lehetséges ( eddig mindig lehetséges volt).

Érettségit nem lehet akármikor tartani, főleg nem egy diák kedvéért, mivel vannak költségei.

Tehát ha az előképzettséget teljesítette (kapott bizonyítványt, benne a felirattal, hogy "érettségi vizsgát tehet"), akkor elmehet üdülni, és amikor majd a legközelebb szerveznek érettségit, akkor felirják őt is a listára, és megcsinálja az érettségit.

Másrészt pedig ha a standard középiskolai tantervet lefedő bizonyítvánnyal rendelkezik (a fenti "érettségi vizsgát tehet" kitétellel), akkor akár később is, bárhol és bármikor érettségit tehet - nyilván az iskola speciális képzéseiből nem, de a standard érettségit bárhol megcsinálhatja.
Előzmény: bcrea (8395)
bibercalmero Creative Commons License 2010.02.10 0 0 8397
Biztos van az iskolanak vmi miniszterium altal jóváhagyott szabalyzata, azt kell elolvasni.
Előzmény: bcrea (8395)
bibercalmero Creative Commons License 2010.02.10 0 0 8396
1. Adj pincekulcsot a szomszednak.
2. Dobjatok ossze a penzt a kapu tavnyito szerkezetenek megjavittatasara. "filleres" tetel.
Előzmény: kenomajas (8394)
bcrea Creative Commons License 2010.02.10 0 0 8395
Sziasztok!

Remélem tud valaki segiteni.
Barátnőm egy müvészeti iskolába jár 5 éves az iskola, a képzés máshogy zajlik mint egyéb iskolákban, van hetente 2 müvészeti napjuk valamint az érettségi is ugy zajlik, hogy minden évben érettségiznek 1-1 tantárgyból. Az 5. év végén kapják meg az érettségit ( akkor lesz az angol és történelem érettségi).
A probléma az lenne hogy nyártol más egyéb elfoglaltságunk lenne és az 5ik évre nem tud maradni. Egész mult nyáron tanult hogy behozza az 5ik évben tanultakat és osztályozo vizsga után leérettségizhessen, de most bejelentette neki az igazgató , hogy ez nem lehetséges ( eddig mindig lehetséges volt).
mi lehet a megoldás?! Bár én még ilyen iskolárol nem is hallottam nekem még a szokványos 4 év majd érettségi aztán szakma vagy technikum az 5ik év. Ha most a 4 ik végén befejezi akkor elveszti az összes évet amit odajárt? Mert az igazgato azt is mondta, hogy nem tud átmenni máshova se mert ez speciális képzés....
elvileg amiből addig érettségizett ( matek , magyar, + választott) arrol papirt kellene kapni nem? valamint az elvégzett 4 osztályrol is.. nehogy már 8 általánossal induljon azért mert ez speciális és máshogy van az óraleadás....

köszönöm a segítségeteket!
kenomajas Creative Commons License 2010.02.10 0 0 8394
Birtokháborítási és problémában kérném a tanácsát a kedves forumozóknak!

Az történt, hogy én egy régi, kétlakásos házban lakom az emeleti lakásban, alattunk egy iroda van, a lépcsőház közös. Ahol én most lakom, ott a nagynéném lakott anno, aki most a közelben lakik, és jóban van az irodásokkal, és szereti - sokszor dolgok elbagatelizálása árán is - fenntartani a jó viszonyt velük. Egyébként mi sem vagyunk különösebben rossz viszonyban az irodásokkal, de vannak gondok, kettő is jelenleg.

Történt az, hogy a vízművek még a mi ideköltözésünk előtt írt levelet, hogy mindkét lakásban új vízórát kell felszerelni. Mi nemtudtunk róla, de mikor jött az első felszólítás, visszajeleztünk, jöttek a vízművektől, és kicserélték az órát. Az alattunk lévő lakás tulajdonosa, az irodában lévő cég tulaja is egyben, nem foglalkozott vele, húzta az időt. Tudni kell, hogy, mivel a ház régi, laksonként több vízóra is van, és az ő egyik vízórája a mi pincénkben van, még a 60 as években szerelték oda, akkor még rég mások laktak mind a két helyen. Történt az, hogy többszöri figyelmeztetés ellenére sem hívta a vízműveket, akik egyszercsak megjelentek, és azt mondták, hogyha most azonnal nem ellenőrizhetik a vízórákat, azonnal kikapcsolják a vizet. Mivel én is és a feleségem is dolgoztunk, meg sem próbáltak minket elérni, lement a pinceajtón keresztül az iroda tulaja a pincébe, egy feszítővassal leszakította a lakatot a pincénkről, bement a vízművesekkel ellenőrizni az órát. Utána gány módon visszacsavarta a kitépett csavarokat a faajtóba, de így nem tart semmit. Én először a nagynénémnek szóltam, aki mondta, hogy "jaj hát ez semmi, be kellett mennie, nem olyan nagy dolog ez, rendes ember, mi mást tudott volna tenni...". Bennem meg felmerült, hogy ez véletlenül nem birtokháborítás jó kis erőszakos behatolással fűszerezve? Mert ha az, gondolkodom, hogy feljelentem. Nekem sok holmim van a pincében. Büntethető ez? Mi ennek a büntetési tétele?

A másik dolog meg, hogy a háznak van egy kapuja, ami napközben nincs bezárva, és van egy előkert, ahonnan egy lépcső vezet le az utcai vas kertkapuhoz. Az utcai vas kertkaput a mi lakásunkból is, meg az irodából is kaputelefonnal lehet nyitni, ha a látogató felcsönget, de elromlott ez a rendszer, és sajnos le kell menni kinyitni a kaput kulccsal. Kb másfél hónapja romlott el, és most rászoktak arra, hogy nyitva hagyják a kertkaput, mert ha jönnek az ügyfelek, akkor nekik kényelmesebb csak a ház ajtaját kinyitni, mint megtenni 10 lépcsőfokot a kertkapuig. Kérleltük őket többször, hogy csukják be a kertkaput, de ha napközben hazaszaladok valamiért, akkor mindíg nyitva van. Ha a gyerekeim jönnek haza az iskolából, akkor is nyitva van. Innentől kezdve bárki bejön a kertbe, benyit a házba (mert napközben azt csak egy kilincs nyitja), felmegy a padlásfeljáróhoz, és amikor a gyerekeim jönnek haza, egyszerűen betaszítja őket a nyitott lakásba, azt csinál amit akar, az iroda nem vesz észre belőle semmit. Mikor a 90 es években egy darabig itt laktam, én értem már arra haza, hogy sötét emberek matattak a padlásajtónál, mert az akkor aktuális alsó lakó nyitvahagyta az ajtókat. Mit lehet tenni, ha többszöri kérés ellenére sem hajlandóak ügyfelekre hivatkozva becsukni az ajtüt? Nekem nincs pénzem a kaputelefonrendszer felújítására, azt a 3 embert, aki egy hét alatt jön hozzám, így is be tudom engedni.

petike23 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 8393
Szia,

mindenképp előbb olvasd el a szerződést !!!!!

ha ennek alapján jár nekik a pénz, akkor inkább fizess. A polgári per után is fizetned kell majd, csak jóval többet.

Ha elolvastad, és szerinted nem jár nekik a lóvé, akkor menj be, és mondd el nekik.

Ne hagyd, hogy "magától menjen az ügy a maga útján", mert egy ilyen 70e Ft-os tartozásból simán lehet 2-300e, aztán ingatlanárverés.
Előzmény: rocketman (8392)
rocketman Creative Commons License 2010.02.09 0 0 8392
Akkor marad a polgári per. Ha bármennyit kifizetek, akkor a lakáshitellel csúszok el, aztán mehetek az utcára. Különben is, nehogymár ilyen könnyen lehúzhassák az egyszerű embert ennyi pénzzel.
petike23 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 8391
Üdv,

ha nem fizetsz, akkor vagy eladják egy behajtó cégnek, vagy fizetési meghagyást bocsátanak ki.
Ha annak nem mondasz ellen, akkor levonják a fizetésedből, vagy valamelyik ingóságodat elárverezik.
Ha ellentmondasz, polgári per.

Valszeg a szerződésben van egy kitétel, hogy ha a szerződés az ügyfél hibájából bomlik fel (X hónap, vagy Y összeg elmaradás esetén) akkor a teljes hátralék egyösszegben esedékessé válik.

Olvasd végig a szerződést (ha eddig nem tetted volna meg).

De miért nem mész be hozzájuk ?
Előzmény: rocketman (8390)
rocketman Creative Commons License 2010.02.09 0 0 8390
Én a következő ügyben szeretnék véleményt, tanácsot kérni.
Anyagi nehézségek miatt 2 havi mobiltelefon és mobilnet számlával elcsúsztam. Jött a pannontól a figyelmeztetés, telefon és mobilnet letiltása, közben már egy részét, majd végül az egészet befizettem. Ennek ellenére visszakapcsolás helyett küldtek egy számlát, hogy fizessek be 75 ezer forintot a szerződés idő előtti felbontása miatt. Amit ugye ők bontottak fel.
Szerintetek milyen ügy kerekedhet majd ebből? Mivel nyilván nem fogok kifizetni egy fillért se. Közalkalmazotti fizetésből egy lakáshitel mellett nincs felesleges, a nagy semmire kidobandó pénzem.
_lala_ Creative Commons License 2010.02.07 0 0 8389
Kérdéseim:- közös tulajdon (értéke) megszüntetése kapcsán (eléggé anyagias a család másik része) részt kérhet-e a gyerekek után?

A már eladott tulajdon árából nem kérhet semmit, még a gyermekre tekintettel sem. Ha még meglenne az ingatlan, akkor lehetne érdekes dolgokat variálni a megosztásánál.

Az az igény, hogy saját részre kapjon tulajdont, vagyont (ezt nevezhetjük ajándéknak), még csak nem is indokolható. Annak az igénynek lehetne racionalitása, hogy a gyermek kapjon tulajdont, vagyont (ebből viszont sok szívás lesz később, ugyanis a gyermek vagyona felett nem rendelkezhet szabadon, gyámhivatal nélkül egy lépést sem tehet), de alapból ezt sem lehet elvárni (a gyermek akkor örököl majd, ha a szülője meghal, addig az nem örökség, hanem a szülő tulajdona).

Másrészt viszont a gyermek lakhatásának biztosítása mindkét szülő felelőssége, a tartási kötelezettségüknek megfelelően.

Nagy kérdés, hogy most hol lakik a gyermek.

-gyerektartást mi alapján állapítják meg (kb 20%-al többet keres mint én).

- a gyermek saját jövedelme, vagyona: ha pl. van neki egy lakása, amit nem használ (mert nem benne lakik), bérbe kiadható, akkor annak a jövedelme a gyermeket illeti,
- a gyermeket eltartani köteles szülei jövedelmi viszonyai: mennyi a jövedelme, mennyit kell ebből pl. más gyermekei eltartására fordítania
- a gyermek megélhetéséhez szükséges összes (külső körülményektől, életkortól, egészségi állapottól függően): ha pl. olyan betegsége, egyéb alkati tulajdonsága van, ami extra kiadásokat igényel, akkor a megélhetéséhez szükséges összeg nyilván nagyobb
Előzmény: dalmatomi (8388)
dalmatomi Creative Commons License 2010.02.07 0 0 8388

Sziasztok! Segítséget és tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben: 12 évi élettársi kapcsolat után kihült a "dolog" és nincs értelme a folytatásnak! Közös ingatlan nincs, mivel értékesítésre került egy esetleges új vásárlás kapcsán, de ez nem történt meg! Kérdéseim:- közös tulajdon (értéke) megszüntetése kapcsán (eléggé anyagias a család másik része) részt kérhet-e a gyerekek után? -gyerektartást mi alapján állapítják meg (kb 20%-al többet keres mint én). -láthatási jogaim? -kötelezettségeim ,mint apa?-tanácsok...

Félreértés ne essék, szeretem a gyerekeimet és nem akarom elhagyni őket, de nem voltam még hasonló helyzetben és nem tudom mik a jogaim és kötelezettségeim!

Előre is köszönöm!

Gyorgyi Creative Commons License 2010.02.06 0 0 8387

Kedves Komarkoma!

 

Egy bizonyos fokig egyetertek veled, de nem teljesen.

Amit irtal, az a tarsashazra pont nem vonatkozik. A tarsashazban eppen az a lenyeg, hogy kozosen kell fizetni a koltsegeket. Akinek nem tetszik, az koltozzon maganhazba, ahol nem kell kozoskodni senkivel.

 

Egy tarsashazban keptelenseg kiszamolni, hogy ki mennyit fizessen, mennyivel jaruljon hozza a kozos munkahoz. Nekunk is van egy tarsashazi lakasunk, ahol jelenleg nem tartozkodunk. Amit elmondtal, az alapjan, akkor nekunk nem kellene szemetdijat fizetni, nem kellene kivinni a szemetet, hot lapatolni, felmosni a lepcsohazat, stb.

Amikor pedig a teto beazott a fejunk folott (legfelso emeleti lakas), es lakhatatlanna valt a lakas, akkor senki a fule botjat sem mozgatta. Nekunk kellett ugyvedhez jarni, leveleket irni, szakertot hivni, stb, amikor pedig ugy volt, hogy mi megcsinaltatjuk a tetot, es raterheljuk a lakasokra, akkor mar a kozos kepviselo nem engedte, es vegulis megcsinaltatta.

 

Amugy, meg mindenki azert harcol, hogy neki kevesebbet kelljen fizetni. Ha te laknal a 10. emeleten, akkor biztos nem az lenne az allaspontod, hogy te fizessel a legtobbet, a foldszinti lako pedig semmit.

Előzmény: komorkoma (8359)
will01 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 8386
sziasztok mindenkinek.,.

igazan hozzaerto szemelyektol szeretnek valaszt kapni .mert mar probaltam sok midnekivel de van ki nem ertett hozza van aki szilardan allitott de meg sem ugy van kaptam a harmadik feltol stb.....

osszeismerkedtem egy lannyal bemutatkozott 20 eves viktoria ,par honap teherbe esett es anyja beleegyezesevel odakoltozott hozzam mitobb kiderult h csak 16 eves es a neve sem viktoria ....itt meg korant sem sincs vege mert a terhesseg kezdete ota problemak merultek fel ,latogatoba haza hetekre jart es direkt osszvesztett velem ,h tobb hetet is lehessen otthon ez alatt nem tartott velem kapcsolatot.amikor jonak gondlta visszajott hozzam igy ment ez egeszen mostanaig de most mar a 9. honapban van es megint eljatszotta ugyanazt a hazamenest mrgfigyeltem, lehet barmennyire is rosszba otthon a szuleivel ,kap egy rovid telefonhivast es mint akit kicsereltek ellen fordul es hazamegy barmiaron is .en azt szeretnem ,h ha meg szuli a babat azt nalam helyezzek el .ugyanis :

o meg fiatal koru,

apja alkoholista es illetektelenul tartozkodik otthon mert szulei elvaltak
es otthon rodeozik mar ismerik a rendorok is

anyja nem dolgozik es erkolcsi bizonyitvanya sem tiszta mint a friss ho

tehat anyagi gondokkal kuzkodo ,hatranyos helyzetben vannak


a kisgyermek szellemi , erkolcsi mint testi reszesitesben hianyt szenvedne naluk
ezert szeretnem ha nalam helyezznek el valahogyan
de egy biro ismerosom megmondta, h lehetetlen elintezni .pedig en mar kezdztem elhinni merr szamos pelda van ra .
,.a lany maga megmodnta h haza nem vinee de most megis haza szeretne vnni a kicsit hamegszuli es minden aron ott naluk akar szulni ami tolem 60km.en mar tobb alkalommal athelyeztem ide orvoshoz de ok eroszakosan ellenmre vissaviszikkk oda.

tehat seemifelekeppen ne kaphatom meg en a kcsit?????????? ,apai nyilatkozat meg nem volt alairva es semii papirunk nincs rola h eggyut lettunk volna , de mind a ketten szlovakiaban elunk de ha jol tudom unios torvenyek barmely tagallamra vonatkoznak .

mi a hivatalos procedura ilyen esetben ?????????
es mennyi eselyem van ?


jol tudom h annyaj csak adig tartja otthon meg meg nam kapja az elso gyerek utan jaro penztt es aztan jonne megint viossza mint a bohoc a cirkuszba.,.
abernath Creative Commons License 2010.02.05 0 0 8385
Sziasztok!

Ha jogi szakértő vagy, vagy jogi kérdésed van, ajánlom figyelmedbe:
ezt az oldalt
Jogi szakértőként elismertté válhatsz, ügyfélbázist építhetsz, kérdezőként pedig ingyenesen kaphatsz segítséget.
Előzmény: abernath (8384)
abernath Creative Commons License 2010.02.05 0 0 8384
Sziasztok!

Ha jogi szakértő vagy, vagy jogi kérdésed van, ajánlom figyelmedbe <a href="http://www.kerdezdmegitt.hu/Category.aspx?catid=2fc361a5-712d-4ab7-9c67-6caaeac4d5b3" target="_blank">ezt az oldalt</a>. Jogi szakértőként elismertté válhatsz, ügyfélbázist építhetsz, kérdezőként pedig ingyenesen kaphatsz segítséget.
porapa Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8383
sziasztok. azt szeretném megtudni változott-e a Ptk vagy maradt minden a régiben egyenlőre.
twiaj Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8382
Mondjuk a szemétdíjban igazad van, amikor még társasházban laktunk ott is per fő volt leosztva, és beszorozva annyival ahányan a lakásban laktak...
Előzmény: komorkoma (8378)
Fiftyfan89 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8381
Igen, pontosan ezért tettem fel a kérdésemet de ez inkább a feltöltésre vonatkozik.
Előzmény: Dulifuli (8379)
Elm Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8380
Majd ird meg a fejlemenyeket. Erdekel, mit dontenek. Az elv, hogy a fogyaszto fizet a hasznalatert/szolgaltatasert, azzal aranyosan, teljesen jo, csak a gyakorlatban sokszor nem kivitelezheto (autopalya, bkv jegy, etc). Ezert a lift is, szemetledobo miatt is lehet, hogy elertek egy kis kozos koltseg csokkentest. (bar en tartanek tole, hogy a tobbi emelet osszefog, es megszavaztat valami ravaszsagot a foldszint szivatasara, ha mar egyszer).

Sok sikert!


Előzmény: komorkoma (8377)
Dulifuli Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8379
De hogy kéne érteni a következőket?
amennyiben NEM rendelkezik törvényes jogokkal, vagy az általa letölteni kívánt file eredeti példányával, abban az esetben NE töltsön se le, se fel SEMMIT.
Biztos, hogy ez a letöltésre vonatkozik? Mégis ki a fene áll neki letöltögetni azt, ami már megvan neki eredetiben?
Előzmény: Fiftyfan89 (8375)
komorkoma Creative Commons License 2010.02.04 0 0 8378
A liftben nem az a gond, hogy áramot fogyaszt, bár nem kevés az se. A gond az állandó 24 orás kötelező ügyelet, ha bent ragad valaki. Gond a felujítás, mert az a használatbol ered, és csak másodsorban az avulástol. Szerintem a szemétledobó kezelése is érdekes dolog. A földszinti lakó vigye ki a szemetét, mert nincs hova betegye a belső kukába, de fizesen szemétkezelési dijat? Nem szemét dijrol beszélünk. Az 1-2 személyes háztartások családiházas övezetben fele dijat fizetnek. A társasházba meg tulajdoni hányaduk alapján. Szerintem a létszám arányában kéne. Egy ember átlagba egy egységet szemetel 2 kettőt és igy tovább. Ha nem tetszik a 10.emeletinek mért vette meg olcson a kéglit, mért nem a földszintit vette meg drágábban.
Előzmény: _lala_ (8360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!