Keresés

Részletes keresés

simpson Creative Commons License 2005.03.31 0 0 112

Tényleg nagyon jó ez a topic.

A Szellem a toronyházban, Időlabirintus, Örvény tényleg jó sorozatok voltak.

Szeretném újra látni én is őket.

Két régi kedvenc még:

1. Benji (Zax-szal a főszerepben)

2. Boomer, a csodakutya.

 

A Forró drót c. film az tényleg nagyon ilyesztő, és ha jól emlékszem, nagypapámnak megvan VHS-en, majd szombaton megnézem, aztán jelentkezem. 

Karika1177 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 111

Sziasztok!

 

Nagy öröm felidézni az emlékeket a kortársaimmal. Egy generáció, vagy mi.  :-)

 

Szóval Örvény természetesen, az Aphrodite öröksége is, a Ki fizeti a révészt zenéje minden eddigi gépemen megvolt, éppen a héten hallgattam meg, aztán felfedezem a topikot, kafa.

a rodgózás nálam igévé vált.  :-)

 

a Halál archívumából arra emléxem, hogy a hapi lezuhant ugyan a csapóajtón, de fennakadt! megkapaszkodott, és bebújt valami oldalüregbe, és ott lapult. aztán megtámasztotta, és a kopasz lezuhant.

meg arra is emléxem, hogy "jawohl, herr obersturmbannführer" :-)

 

a Forró dróthoz kéne még némi segítség, mert valami rémlik ugyan, de nagyon messziről. viszont egyből írtam a tesómnak, ő biztos többer emléxik. a versre tuti.

 

és egy új, ami tetszett nekem, az a Szellem a toronyházban című klasszikus cseszlovák sorozat. három koppintás, és kész. még ki is próbáltam anno, de Makkosházán nem működött.  :-))

 

üdv

K.

hg001 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 110

Sziasztok!

 

Szuper a topic!!

 

Zsenge tinédzserként láttam az Örvényt, és akárcsak itt mindenki, én is szétparáztam magam rajta.

Ehhez egy adalékom lenne:

 

Ha jól emléxem, majdnem minden epizódban volt egy olyan rész, hogy a szigeten lévő házban a titokzatos valaki (őrült lány) nemcsak a babákat rendezte össze, hanem a lemezjátszót is bekapcsolta, és valami régi stílusú, nagyon para zene ment rajta. Ez leginkább az epizódok vége felé volt, ezért vártuk a következő részt, hátha kiderül.

Remélem jók az emlékeim.

Én is vevő lennék a DVD-re, illetve ha letölthető lesz, akkor 1000 hála és köszönet érte... :) (amúgy is..).

 

Halál archívuma:

remek film volt ez is! Nekem Beizel maradt meg, és a csapóajtó, amit Beizel nyomógombbal nyitott ki, ha valakit el akart süllyeszteni.

Az utolsó részben - ha nem csalnak emlékeim - Beizel a saját csapdájába esett: ki akarta nyitni az ajtót, de az gombnyomásra nem nyílt. Beizel begurult, rámászott a csapóajtóra, ugrált rajta, aztán kiderült, hogy egy pali (főhős) lentről tartja az ajtót. Amikor Beizel rámászott, a pali elengedte, Beizel meg repült.

 

Beizel barátunknak egyébként BMW motorja volt, és bőr motorossapkát hordott...

 

 

Nem szeretném szétoffolni a topicot, de volt még 1 parás ifjúsági sorozat a '90-es évek elejéről (talán ismételték is), aminek nem tudom a címét, de nagyon bejött és még ma is gyakran felvillan bennem 1-1 jelenet. 

Angol sorozat volt, és arról szólt, hogy egy testvérpár (barátok?) a nagybácsinál töltik a nyári vakációt, de egy idő után a környéken mindenféle furcsa dolgot fedeznek fel.

Volt a faluban egy pszichopata képű fekete ruhás ember, nagy régi fekete autóval járt, ijesztgette a kölyköket. Részletekre nem emlékszek, de az utolsó rész volt igazi horror: a pszicho paliról kiderült, hogy nincs egyedül, és szépen átváltozik gusztustalan nyálkás szörnnyé, valamit a közeli hegyoldalban a bokrok is valójában szörnyek, mozognak, nyálkásak, és a két gyerek valahogy bekerül egy barlangba és ott oldódik meg az egész ügy.

 

Esetleg rémlik valakinek?

 

Bocs a hosszért, üdv:

 

HG  

Mitya Ivanov Creative Commons License 2005.03.25 0 0 109

Ez egy nagyon jó topic:)

az Örvény iszonyat durva film, volt, persze én akkor 11 éves voltam, lehet hohy ma tök lazán nézném:)

Mivel sokan leirták a amit tudnak a filmrQl én csak azt irom le, hogy a vége egyértelmqen csalódás volt, majdnem gagyi. De addig!! tiszta feszültség!

volt még a halál archivuma. Ebben volt a a kopasz Beizel százados, meg a Jan, aki cehszlovák ellenálló volt, és egy pozitiv német hös: a nevére nem emlékszem. Valamit építettek, és akik résztvettek az építésben, azok egy csapóajtón lezuhantak a mélybe. De tényelg délelQttönként volt, pedig parázós volt ez is.

 

Aphrodíté öröksége, én igy emlékszem rá. Nem sok minden maradt meg, csak annyi, hogy a végén egy barlangot elönt a víz, de nem fullad meg senki.

 

Ki fizeti a révészt: ez volt alegkorábban, szintén délelQttönként. ebbQl csak a zenéje maradt meg, amit azóta is sokat hallok a rádióban (Kossuth) szünetet kitöltQ dalként. , ja és volt benne egy olyan rész, amikor a fQhQs piros sportkocsijának a fékrendszerébe belenyúlnak, az persze elindul vele egy nQvel, és gurulnak le a szerpentinen, majd karambol.

 

Messzirl jött ember: andré, ennyi.

 

Özvegyek: Dorothy Rawlings és bandája, szerettem ezt is.

 

Moll Creative Commons License 2005.03.25 0 0 108

Én emlékszem az Özvegyekre!

 

A végén kiderült, hogy nem is haltak meg a férjeik, csak leléptek.

Előzmény: petrazselyem (107)
petrazselyem Creative Commons License 2005.03.23 0 0 107
Jaj nagyon megörültem mikor megláttam a topic címet! Pont a napokban nosztalgiáztam a párommal miket néztünk keddenként. Örvény rulez Freyával! :-)) Emléxem hetedikben mindig ezzel rémísztegettük egymást! Ez még Twin Peaks előtt volt. :-)) Hetedik út titkára is emlékszem.

Az özvegyekre emlékszik valaki? Az is kedden ment és bankrabló nőkről szólt akik átvették a férjüktől a melót. Jó izgi volt. :-))
fakarava Creative Commons License 2005.03.23 0 0 106

Sziasztok! Én új vagyok itt, de nem bírtam megállni hogy ne írjak, annyira megörültem amikor láttam hogy gyerekkorom rettegett és mégis kedvenc sorozatáról van szó. Én is imádtam az ÖRVÉNYT és annyira boldog lennék ha újra láthatnám! És igen én emlékszem A FORRÓ DRÓT c. filmre ami szintén nagy hatással volt rám. Pont ez a sorozat,  és ez a film az, amire olyan sokat gondoltam már régóta, és örülnék ha meglenne nekem!

Ezért szeretnék megkérni mindenkit akinek megvan vmelyik., hogy írjon ide. (Természetesen nem kívánnám ingyen) Előre is nagyon köszönöm! 

Előzmény: hustonbajvan (100)
Moll Creative Commons License 2005.03.11 0 1 105

Csak egy visszautalás a Halál archívumához: úgy kezdődött minden rész, hogy egy pasi visszaszólt valakinek egy repülőben, hogy "Az iratokat égesd el!", aztán kiugrott belőle.

 

Onnan emlékszem ilyen pontosan, hogy hónapokig (évekig?) ilyet játszottak az osztálytársaim egy fáról leugrálva, míg végül az egyikük az egész ággal a kezében nem ért földet :-)

lasc Creative Commons License 2005.02.27 0 0 104

Kedves Muttley és Rettentó,

KÖSZIKEEEE a válaszokat, utánanézek ezeknek!!

bocs amúgy h. az Örvény fórumba belekontárkodtam ezzel, de láttam már elterelődött a téma, bár azt is néztem, meg a Messziről jött embert, brrrrrrrrrrr...

Előzmény: rettentó (98)
rettentó Creative Commons License 2005.02.25 0 0 103
Végülis Surda is sokat parázott, de arról már van topik :-))
Előzmény: muttley (102)
muttley Creative Commons License 2005.02.24 0 0 102
Ez jól hangzik, de sajnos én csak a Forró szél -re emlékszem... ;-)
Előzmény: hustonbajvan (100)
rettentó Creative Commons License 2005.02.24 0 0 101

Hát, nem ugrik be.

A topik eredeti témája a paráztatós sorozatok gyerekeknek a '80-as években volt. A te kérdésed még elfogadható a vers miatt :-)

Előzmény: hustonbajvan (100)
hustonbajvan Creative Commons License 2005.02.24 0 0 100

Emlékeztek még a Forró drót című filmre? Nagyon régen láttam, így csak arra emlékszem, hogy nagyon parázós volt az is. A főhős csajt mindig felhívta egy faszi és versikéket mondott neki.

Borbély mester borotvája

malac farkát borotválja

rettentó Creative Commons License 2005.02.22 0 0 99

Az Aphrodité-örökség

Ki fizeti a révészt?

Örvény

Az író ugyanaz, Michael J. Bird!

 

http://www.libralion.com/ferryman.htm

rettentó Creative Commons License 2005.02.22 0 0 98
Előzmény: rettentó (97)
rettentó Creative Commons License 2005.02.22 0 0 97
Jav.: Kis segítség...
Előzmény: rettentó (96)
rettentó Creative Commons License 2005.02.22 0 0 96

A látogatók nem ugrik be senkinek?

Kis segitsen.

 

http://www.imdb.com/title/tt0165019/

 

De bizony, hogy "Írta: Ota Hoffman". Fülemben cseng ez még ma is:-))

rettentó Creative Commons License 2005.02.22 0 0 95

a. Gyermekrablás Caracasban (odáig egyezik vele, hogy tömeges gyermekrablás, de a végén kiderül, hogy kábítószer áll mögötte)

 

b. John Carpenter filmje, Az elátkozottak faluja (1995!)

http://www.imdb.com/title/tt0114852/

 

c. A látogatók c. csehszlovák sci-fi sorozat (királyság)

 

De a fentiek csak úgy, ha keverednek a fejedben, különben nem tudom.

Előzmény: lasc (92)
muttley Creative Commons License 2005.02.18 0 0 94
Ja igen, még annyit, hogy az űrhajózással volt kapcsolatban az egész balhé.
Előzmény: muttley (93)
muttley Creative Commons License 2005.02.18 0 0 93
Nézd, én ezer éve láttam valami ilyesmit. Ott egy nőnek a kisfiát rabolták el, és a film a keresésről szólt. A végén megtalálta, de addigra már olyan üres tekintetű izé lett a gyerekből, a fehér kezeslábas stimmel (szkafander is lehetett) és a gyerek még pofán is vágta az anyját, annyira nem ismerte meg és annyira alvajárós "zombi" lett.
Előzmény: lasc (92)
lasc Creative Commons License 2005.02.17 0 0 92

Sziasztok,

bocs h. beleszólok a beszélgetésbe, de látom csupa SZAKÉRTŐ van itt és az én korosztályomból (már eleve úgy megörültem mikor André szelleméről is láttam hogy szó van......), hátha tudja vki mi ez a film:

 

Az utcán gyerekeket rabolnak el, úgy, hogy gyorsan berántják őket kocsikba, és elhajtanak. Mindenféle gyereket, fiút-lányt, kicsit-nagyobbat vegyesen, és elviszik egy olyan helyre, ahol egy nagy teremben vannak mind ezek a gyerekek ezüst v. fehér kezeslábasban, mint a balettosok, a fejükön vastag hajpánt van, és az arcuk is fehér. Ott vmire felkészítik őket, ami már nem emlékszem mi, de mind egyformák, és csak járkálnak üres tekintettel a szobában, meg (talán) a kezük is előre van nyújtva, mint a holdkórosnak, és úgy mászkálnak........

 

Hát csak ennyi sajnos, ami rémlik, de annyira szeretném tudni mi ez.......

rettentó Creative Commons License 2005.02.08 0 0 91

Minden út Rómába vezet, a fő, hogy bekerüljön a szisztémába :-))

Előzmény: Doktor Toka (90)
Doktor Toka Creative Commons License 2005.02.08 0 0 90
FTP
Előzmény: rettentó (88)
dalmamitro Creative Commons License 2005.02.08 0 0 89

Húha, sikerült kemény 5 euroval lealkudnom az árat:)

Mindegy, ez is valami:))

rettentó Creative Commons License 2005.02.08 0 0 88

Cuki pofa vagy!!!

"Nem vagyunk rá méltók, nem vagyunk rá méltók..." :-)

 

Nekem dc++ lenne jó, de döntsön a többség, honnan tudjuk leszippantani.

Előzmény: dalmamitro (87)
dalmamitro Creative Commons License 2005.02.08 0 0 87

Hello,

 

Megpróbálok alkudni - természetesen. Én is sokallom, de annyira megörültem neki, hogy először azt gondoltam , megér minden pénzt:))

 

Figy: én nem akarok pénzt kéregetni azért, hogy ehhez más is hozzájusson (nevezzük ezt az üzleti érzék hiányának:)): ezért azt kérdezném Tőled, hogy meg lehet e oldani, (említetted hogy Te a számitogépen nézed a dvd-ket), hogy elküldjem Neked (meg annak aki akarja) valami olyan formátumban cd-n, vagy mittudomén amiben le tudja játszani. Hogy működik? Kezdjük azzal, hogy én megkapom dvd-n. Mit kell csinálnom majd ahhoz, hogy rákerüljön a gépemre. Én szívesen megosztom majd azt a file-t ami tartalmazza, és akkor Kazaa-n vagy dc++-on keresztül letöltheti bárki. Ez így menne?

Előzmény: Doktor Toka (86)
Doktor Toka Creative Commons License 2005.02.08 0 0 86
Hát ha a minőség sem jó akkor legalább alkudj belőle! Ez disznóság, hogy ilyen drágán ad 2 db DVD-t és még a minősége se jó.
Előzmény: dalmamitro (83)
dalmamitro Creative Commons License 2005.02.08 0 0 85

Ok, jövő hónapban meglesz, majd jelentkezem itt.

Sziasztok

Előzmény: muttley (84)
muttley Creative Commons License 2005.02.07 0 0 84
> Ha meg lesz szólok, tőlem is elvihető.

Ez komoly? Óriási lenne...

Én is fizetnék érte, természetesen...

A DVD+ és a PAL szerintem nem gond...
Előzmény: dalmam (76)
dalmamitro Creative Commons License 2005.02.07 0 0 83

Nem drága, 6500 ft, de most nincs rá pénzem.

Majd megkérdezek még valakit, mert szívás lenne, ha megvenném és nem tudnám lejátszani.

Amugy a hölgy azt mondta, hogy nem a legjobb minőség, de nem tud érdekelni, olyan régóta meg akarom szerezni:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!