Keresés

Részletes keresés

balla.gina Creative Commons License 2015.05.26 0 0 60080

Jíííííí, szuper hír! :) :) én is nagyon örülök Nektek!

Most már remélem kezdesz megnyugodni :)

Előzmény: szegedi_lány (60079)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.05.26 0 1 60079

Csajok, megvan a Nifty eredménye!

 

Még csak telefonon hívtak, így pontos eredményt nem tudok, de alacsony a kockázat, minden rendben van! :) ÚÚgy örülök!

Előzmény: ncsk (60068)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 60078

 

Szia!

 

Ha megfelelő endo dokit találsz, akkor nem lesz gáz. Ne hagyd magad lerázni, ők is csak földi halandók, mint mindenki más, csak más szakirányt választottak az egyetemen :) szerencsénkre, vagy éppen szerencsétlenségünkre...az attól függ... :)

 

A vas hiány nálunk is családi örökség, szóval, próbáld meg azt is figyelni, mi olyat tudsz fogyasztani, amiben megtalálható. Ezeket az orvos úgyis eldönti majd, és ha indokoltnak látja, akkor pótolni is kell valamilyen formában.

 

Az, hogy két éve voltál ultrahangon, nem feltétlenül jelent bármit is, én megnézetném. Egyrészt, én 10 éve rendszeresen (évente) jártam szűrésre, és ilyen-olyan panaszokkal nőgyógyászokhoz (2magán  és 1 TB-s) soha, egyik sem jött rá, hogy mi bajom van, hozzá teszem, egyik sem vette a fáradságot, hogy hüvelyi UH-t nézzen, mind csak külsővel próbálkozott, amiből természetesen semmi sem derül ki .

Másrészt, ha "szerencséd" van, akkor az IR nem feltétlenül jár együtt a PCO-val. 

 

Sajnálom, hogy bukta van egy tárgyból, de nézd a jó oldalát, legalább kicsit több időd lesz magadra! Ha mást nem, azt én megtanultam, hogy semmilyen munka vagy bármi más nem fontosabb annál, hogy az ember odafigyeljen magára és egészséges legyen . 

 

Ami a szüleiddel kapcs. megfordult a fejedben, az már az én agyamban is lejátszódott, de valahogy nem tudok rájuk haragudni, hisz, abban az időben honnan a csudából tudták volna, mi ez az egész. Még sokan most sem ismerik. Mielőtt nálam kiderült, én nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Egyébként pedig azt hiszem, talán a szőrösödés az, amit ebből az egész "csomagból" a legkönnyebben kezelni tud az ember.

 

Néha én is abba a hibába esek, hogy próbálom sürgetni az eredményeket, mert valahogy mindig azt érzi az ember, hogy "szorít az idő", de amikor észhez térek, akkor rájövök, hogy ez ilyen tipikus "elkeseredett női gondolkodás", hogy jajj, sosem megyek férjhez, sosem lesz gyerekem, bla-bla-bla. Hülyeség. Manapság már csak a 80 éves nagyi (már talán az sem) várja el, hogy 20 évesen gyereket szülj és férjhez menj, mert régen így volt...

Szóval, időt kell adni neki, ha csinálod, lesz eredmény is. Aki szerencsés, annál hamar kiderül, azok nyilván jobb esélyekkel indulnak. 

 

Mindenképpen nézz utána a programnak, amit ajánlottak neked, a PÖP-nek, véleményem szerint kiváló kezdeményezés.

 

Kösz a tippet a samponra, családdal majd kihozatom, ha jönnek. Nizoralt már próbáltam, -önmagában ugyan- de nem lett jobb.

Most éppen Németből kávés sampont tesztelek, talán lesz vmi eredménye.

 

Kösz a bíztatást! Egyszer úgyis összejön! :)

Üdv, B.

 

Előzmény: yubel (60075)
yubel Creative Commons License 2015.05.21 0 0 60077

Nagyon köszönöm!!!

Előzmény: mgesa (60076)
mgesa Creative Commons License 2015.05.21 0 0 60076

Szia!

 

Ha még tanulsz, nézd meg a PCOSPöp ösztöndíj programot, hátha belefersz!

http://pco-szindroma.hu/pop/

Előzmény: yubel (60075)
yubel Creative Commons License 2015.05.20 0 0 60075

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál! Kicsit most kevésbé érzem magam elveszettnek... Budapesten tanulok (és itt a lelki súlyosbító tényező is: jelenleg nagyon nem élvezem), június 2.-ra van időpontom endokrinológushoz, de félek, hogy el fog küldeni (ahogy eddig szinte mindenki). Nekem nagyon sokszor  annyira alacsony a cukrom, hogy rosszul leszek (remegés, izzadás, szédülés, heves szívverés). Próbálom magamnak kikísérletezni az étkezést, és úgy tűnik a 2-3 óránkénti kevés evés fog beválni. A pajzsmirigyemmel  is lehet valami, 1240 volt az ATPO, mellette fázós vagyok, lassú az anyagcserém és a vas sem szívódik fel rendesen, csak a véremben kering (ismerős orvos mondta, hogy ettől lehet), vagyis a vasat is állandóan szednem kell.

2 éve voltam hüvelyi UH-n, ott mindent rendben találtak. Létezne, hogy nincsenek ciszták a betegség ellenére? Bár gondolom ez is változhat idővel...

Én 50 kg vagyok, régebben sokat sportoltam, de sajnos az egyetem miatt kb. 5 éve ez jelentősen csökkent. Most, mivel buktam egy fontos tárgyat, csúszok egy évet és ezáltal több időm lesz, igyekszem újrakezdeni. 

Az nem baj, ha idő kell a változáshoz, csak tudnám végre, hogy biztos jó úton haladok... 

Az az érdekes egyébként, hogy már tizenegy-két évesen kértem anyuékat, hogy vigyenek el endokrinológushoz a szőrösödés miatt. Mindig letudták azzal,hogy alkati adottság (pedig a családban senki nem szőrös a nők közül), rengeteget szenvedtem lelkileg emiatt. Mára úgy-ahogy beletörődtem, de ha van megoldás a fogamzásgátlón kívül, mindent megteszek, hogy megkapjam a megfelelő kezelést.

 

Korpásodás ellen nekem a kénes sampon + nizoral keverék (tenyérben összekeverve), kétszeri hajmosással jött be valamennyire. Bőrgyógyász szerint a zsíros-korpás hajat a hiedelemmel ellentétben érdemes gyakran (1-2 naponta) mosni. Nekem bevált, még mindig van egy kevés, de ezerszer jobb mint volt. Még nagyon jó a Lush New Hair samponkorongja is, ráadásul isteni illatú.

 

Sok sikert a babához,

yubel

 

 

Előzmény: Törölt nick (60073)
youlcsi Creative Commons License 2015.05.20 0 0 60074

Még nem döntöttem el, hogy akarok-e továbbmenni. Ebben nem vagyok biztos. Szóval most várunk, kivárunk...

 

 

Előzmény: Törölt nick (60072)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.19 0 0 60073

Szia! 

 

Üdv a klubban! :( Bár valami vidámabbról cseveghetnénk. Kivételesen épp munka után vagyok, úh. írok neked kisregényt. Bocs a terjedelemért.

Hasonló cipőben járunk (mint itt sokan mások is). Az inzulin és cukorterhelés eredményeim nagyon hasonlóak voltak tavaly szeptemberben, amikor diagnosztizáltam magamnak a PCO-t (hajhullás és pattanások miatt), aztán doki még hozzá dobott egy kis IR-t, miómát, és PM alulműködést (amit azóta is vitatunk) aztán teljes lett a kép. :)

 

Nem tudom, hol laksz és hova jársz dokihoz, szerintem most már elég sok orvosnak van rálátása erre az egészre, így, ha indokolt, természetesen megkapod a bogyókat. Én Kecskemétre jártam NP dokihoz egy darabig, aztán ment a huza-vona, hogy van-e PM alulműködésem vagy sem, elég sokat vitáztunk róla, és nem jutottunk közös nevezőre annak ellenére sem, hogy 55kg-ról lefogytam 47,5-re. Szóval, ezzel csak óvatosan. 

 

Azóta voltam MM-ben is MJ doktornőnél, így már két helyről volt visszajelzés. Miután mindkét helyről osztottam, szoroztam, gyököt vontam a javaslatokból, Meforalról váltottam Merckformin XR-re. Eddig úgy tűnik, bevált. Jah és elhagytam a Lethroxot. Most 50kg vagyok és kevésbé visel meg a Met mint előtte. Heti többször "gyúrok vazze", mert a kardiotól csak tovább fogy a vékony kiadású embörke. Erre figyelj oda. Engem először félretájékoztatott a doki. 

 

Rengeteg időt töltöttem net előtt, h kitanulmányozzam a dolgot, sokat nézegettem a fórumokat. Előbb-utóbb hozzászoksz, kialakítod majd magadnak, ami neked jó. Elkeseredni nem kell. Hidd el, van javulás, még, ha távolinak tűnik is...Nekem bő fél év alatt kitisztult az egyik petefészkem a cisztáktól(mindkettő tele volt), a másik valamiért lassabban megy, az alszik. Kevésbé vagyok fáradékony, sokat tisztult a bőröm, a hajhullásra találtam megoldást, egyelőre csak vitamin formájában, de ha belül rendeződnek a dolgok, akkor az is jobb lesz talán.(Bár hozzáteszem, hogy a korpásodást képtelen vagyok megszüntetni). Lassú folyamat sajna. Nem tudom, hogy előtte volt-e peteérésem, de most láthatóan az is van már.  

 

Amit most szedek a Merck mellett, (úgy, hogy mi babát szeretnénk): D-vitamin, Inofolic, a hajamra Forcapil kapszula, a néha be-be figyelő pattanásokra Akneroxidot kenek.

 

Diétás oktatáson jómagam nem voltam, mivel évente csak pár napot töltök az országban, nem futja időből és neten amúgy is mindent megtalálsz 66ezerszer leírva. Persze, hogy ne lógjak ki nagyon a sorból és támogassam az írókat, megvettem a Diétás kiskátét. Nekem ez a legnehezebb része, nem mindig eszem megfelelően. Az alap dolgokat megváltoztattam, cukor helyett nyírfacukor, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű kenyér, fehér liszt helyett rozs, Graham, stb, stb. Most vessetek rám követ, én kb 80-90%-ban tudom csak követni a diétát, valszleg ezért nem bírok tovább hízni egyelőre, de a munkám nem mindig teszi lehetővé, hogy mindent kövessek, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Arra odafigyelek, hogy a megfelelő időben megfelelő lassú, vagy gyors CH kerüljön a pocakba. A többi meg, ahogy épp sikerül. Persze, ez nem jelenti, hogy gyors kaját eszem. Minden nap, vagy másnap főzök, olyat, ami nekem is jó, meg az Embenek is. Szóval, együtt lehet ezzel élni.  Túl kell jutni az első megrázkódtatáson, aztán problémából kihívás lesz.

 

Nos, kb ennyi, remélem, a többiek is hozzászólnak majd és mondanak hasznos és alkalmazható praktikákat.

Kitartás!

Üdv, B.

Előzmény: yubel (60070)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.19 0 0 60072

Ez nem jó hír :(  Sajnálom! Remélem, azért nem adod fel!

 

Előzmény: youlcsi (60071)
youlcsi Creative Commons License 2015.05.19 0 0 60071

semmi gáz...

én meg már úgysem merném beszedni. a dokim továbbküldött, nem tud már velem mit kezdeni.

Előzmény: Törölt nick (60069)
yubel Creative Commons License 2015.05.18 0 0 60070

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. 24 éves vagyok. Magas férfihormonra utaló tüneteim gyerekkorom óta vannak, de a ciklusom szabályos (átlag 28 nap), van peteérésem (hőgörbét is vezetek, 15. napon szokott lenni). Vékony alkatú vagyok.  

Februárban mentem bőrgyógyászhoz hajhullás és a szokásosnál gyorsabban zsírosodó, gyulladt, korpás fejbőr miatt. Azóta elég sok vérvételen jártam már (kiderült a vashiány, ami már rendeződött és a kismértékű autoimmun pajzsmirigy alulműködés, amire még nem szedek semmit).

A legutóbbi, múlt szombati, 21. ciklusnapon történt vérvételem eredményei:

Ösztradiol 371,4 pmol/L (luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l)
Progeszteron 79,3 nmol/L (luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l) (ezt nem igazán értem, nem vagyok terhes) 
Tesztoszteron 2,5 nmol/L (0,4 - 2,6)
Free tesztoszteron index (FTI) 3,7 % (0,7 - 10,9)
Total 25-OH D-Vitamin 55,7 nmol/L * (75,0 - 500,0)
SHBG 68,50 nmol/L (18,20 - 135,50)
Kortizol 509,4 nmol/L (6 éves kor felett délelõtt 185-624 nmol/L délután <276 nmol/L)
DHEA-szulfát 14,79 µmol/L * (0,49 - 10,61)
ACTH 6,80 pmol/L (1,60 - 13,90)
Androsztendion 22,2 nmol/L * (1,0 - 11,5)

Valamint az inzulinrezisztencia vizsgálatom eredményei:

Éhgyomri glükóz: 4.8 mmol/l Inzulin: 4.0 mIU/l 
Glükóz 60': 4.2 mmol/l Inzulin 60': 7.2 mIU/l 
Glükóz 120': 4.4 mmol/l Inzulin 120': 21.3 mIU/l 
HOMA-IR 0.8 

 

Ez lehet PCOS/IR? Ha esetleg az lenne, van olyan orvos, aki ilyen alacsony inzulinértékekre felírja a gyógyszert? :( Nagyon el vagyok keseredve. 

Köszönöm hogy elolvastátok,

yubel

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.18 0 0 60069

Bocsánat, eltűntem. Sok a meló. Nem mézesmadzagnak szántam, de nem tudom elküldeni, úgy tűnik, mégis stimu lesz a vége, így szükségem lesz a dobozokra. Ne haragudj :(

Előzmény: youlcsi (60030)
ncsk Creative Commons License 2015.05.14 0 0 60068

De jó hírek, rendben lesztek! Olyan kicsin múlik amúgy, hogy elcsússzanak néha ezek a kockázati értékek. 
És GRATULA a kisfiúhoz :))) 
Majd gyere azért ha megvan a nifty. 

Előzmény: szegedi_lány (60064)
balla.gina Creative Commons License 2015.05.14 0 0 60067

Jajj, de jó, örülök, hogy megnyugodtál egy kicsit :) Megnyugtató a doktornő véleménye...
Hipp-hopp elrepül ez a két hét is, és minden rendben lesz az eredménnyel is :) Mennek a drukkok!
És naaagy gratula a kisfiúhoz :) :)

Előzmény: szegedi_lány (60064)
mgesa Creative Commons License 2015.05.13 0 0 60066

Drukkolok nagyon!!! Örülök, hogy szimpi volt és tényleg ő A szaktekintély! Sajnos hosszú két hét lesz, de minden rendben lesz!!!!

Előzmény: szegedi_lány (60064)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.05.13 0 1 60065

És kisfiam lesz.😊

Előzmény: szegedi_lány (60064)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.05.13 0 0 60064

Most értem haza. Az ultrahang alapján negatívnak tűnik. Egyik Down jellegzetesség sem felfedezhető. De a doktornő is javasolta a kombinált eredménye miatt a Niftyt uh levetettem a vért. Megnyugtató volt a vizsgálat, a mázsás kő terhénből csak egy kavicsot hoztam haza.😊 Jah es képzeljétek a doktornő szerint sem voltak olyan rosszak a mért marketek, ő 1:100 valószínűsébget mondott volna 1:35 helyett. 2 hét múlva lesz eredmény.

Előzmény: mgesa (60063)
mgesa Creative Commons License 2015.05.13 0 0 60063

Szegedi Lány, tudsz már valamit???

ncsk Creative Commons License 2015.05.13 0 0 60062

Innen is megy a pozitív energia!!! Én sem hiszem amúgy, hogy gond lenne :)

Előzmény: szegedi_lány (60060)
balla.gina Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60061

Várjuk a híreket, küldöm majd a pozitív energiákat :)

Előzmény: szegedi_lány (60060)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60060

Köszi szépen a biztatást. Tegnap bőgtem egy sort, a sok rossz után, ami mostanában ért, ez volt a mélypont, de aztán utánaolvastam a neten, és most már nem látom olyan rossznak a helyzetet. Az inzulin és a pajzsmirigy is befolyásolja a teszt eredményét, és a tarkóredő érték, meg az életkor is rontja a valószínűséget. Viszont a két mért fehérjeérték határértéken belüli, 1,44 és 1,48 szinte azonos, és DOWN-osoknál vagy nagyon alacsony szokott lenni 0,3 körül, vagy az egyik alacsony a másik nagyon magas. Szóval bizakodom. jelentkezem majd, hogy holnap mire jutottam.

Előzmény: mgesa (60056)
ncsk Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60059

Szia! Hát a vércukor terhelésed egyáltalán nem átlagos, ugyan az inzulinod jónak tűnik, de valami bibi tuti van, hogy ennyire alá esik a cukrod az éhgyomrinak. Ez egy szavazat az endokrinológusra. Prolaktinod jó magas, ezzel mindenképpen kezdeni kell valamit, a nőgyógyász valószínű bromo-t fog rá adni első körben. Maga a magas prolaktin simán okoz peteérésmentességet, hosszú ciklusokat. Mondjuk az értéke duplája a megengedettnek, de lehet ez egy sima eltérés, de lehet hipofízis adenoma is, ebben nem vagyok annyira képben, de lehet ahhoz sokkal magasabb értékek kellenek, szóval nem valószínű. Ne ijedj meg amúgy, ez sok mindenkinek van, egy jóindulatú elváltozás okozza, de ez csak egy lehetőség. A többiben én sem látok semmi extrát. TSH mellé érdemes csináltatni T3, T4-et, mert együtt mutatnak valós képet, de ezt csak magánban tudod megoldani, TB-re nem írják ki.  

 

Amit tehetsz addig, hogy életmódot váltasz, aztán meglátod mennyit tudsz javulni. Ha sportolsz (aerob mozgás plusz izom fejlesztő-megtartó torna) és odafigyelsz az étkezésre (inzulinugrások ne legyenek és a napszakokat is figyelembe veszed), akkor idővel magától is helyreállhat a rendszer. 

 

pl. én prolaktinom magától visszament (700-800 között volt)

Előzmény: Tejjel_kifli (60057)
almirena Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60058

Kedves Kifli,

lehet, hogy nem érdemes annál az orvosnál időt vesztegetni, aki szerint ez normális. Ha meg tudod engedni magadnak, a Mens Mentisben ehhez nagyon értenek.

Előzmény: Tejjel_kifli (60057)
Tejjel_kifli Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60057

Sziasztok!

 

29 éves vagyok, 3 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta rendszertelen a vérzésem.  Különböző életesemények folytán csak idén fordultam a panaszommal nőgyógyászhoz.  Ő hüvelyi ultrahangos vizsgálatot követően szóban annyit közölt, hogy a bal petefészkem egyáltalán nem működik, illetve hogy a hosszú ciklusaim miatt valószínűsíthető, hogy nincsen peteérésem. Beutalt hormonvérvételre a ciklusom 3-5. valamint 21-23. napjaira, illetve próbált rábeszélni, hogy szedjek újra fogamzásgátlót, ha rendszeres ciklust szeretnék. Ezt én visszautasítottam, mert olyan 2 év múlva már tervezem, hogy babáznék, és egyébként sem tüneti kezelést szeretnék, hanem még időben rendberakni a szervezetem, ha valami nem stimmel. Csak utólag, mikor már eljöttem tőle, akkor olvastam a leletemen, hogy a bal petefészkem PCO gyanús. Azóta persze próbáltam tájékozódni, de még sok minden zavaros, ezért jólesne a véleményetek.  Egyéb említésre méltó tünetem nincs, nincs túlsúlyom, az átlagos nőkhöz képest szőrösebb típus vagyok, és a bőrömre is jellemző a pattanásosság, de mivel a szüleim is ilyen típusok én ezt eddig betudtam családi örökségnek, illetve most sem gondolnám, hogy orvosi értelemben kóros lenne bármelyik is.

 

Mivel anyai ágon mindkét nagyszülőm cukorbeteg, már csak ezért is megcsináltattam az inzulin rezisztencia vizsgálatot, ennek ez lett az eredménye:

 

Éhgyomri glucose:  4,3 mmol/L (Referencia érték: 3,8-6,0)

60 perces glucose:  3,3 mmol/L

120 perces glucose: 2,6 mmol/L (Referencia érték: 4,1- 7,8)

Éhgyomri Inzulin:  8,0 mIU/L (Referencia érték: 2,6- 24,9)

Inzulin 60 perc:  35,9 mIU/L

Inzulin 120 perc:  9,4 mIU/L

Inzulin rezisztencia (HOMA index): 1,53 (Normális:<2 Valószínű:> 2.5 (felnőtt) Valószínű:>3.2 (gyerek és serdülő) Diabetes:>5.0 )

 

A 2,6-os 120 perces vércukrot csillagozták a leleten, és a kísérőlevélben jelezték, hogy mivel egyes értékek a referenciatartományon kívül esnek, konzultáljak a háziorvosommal vagy belgyógyásszal. Én laikusként úgy gondolnám, hogy az nem igazán normális, hogy megiszom egy rakás cukrot és az éhgyomri alá esik a vércukrom, de a házi orvosom szerint ez egy teljesen egészséges ember lelete és ez nem támasztja alá, hogy PCOS-m lenne. Felvettem neki, hogy esetleg beutalhatna endokrinológushoz, de nem adott beutalót, azt mondta várjam meg, hogy mi lesz a nőgyógyásznál a hormon vérvétel után. Szerintetek van értelme még ezen a vonalon tovább menni, vagy igaza van a házi orvosomnak és ez teljesen jó? Vagy a végén úgyis egy endokrinológusnál kötök ki az egész paksamétámmal és addig már ne foglalkozzak vele?

 

Hormonok terén még csak az első vérvételem van meg, a másodikra majd csak pünkösd után megyek, de azért megosztanám veletek, remélem van értelme önmagában is ránézni.

 

TSH: 2,88 mIU/l (Referencia érték: 0,27-4,20)

Ez jónak tűnik, bár sok helyen azt olvastam, hogy babázáshoz 1 körüli érték kellene…

 

FSH: 7.2 IU/L (Referencia érték/ Follicularis fázis/: 3.5 - 12.5)

LH: 8.2 IU/L (Referencia érték/ Follicularis fázis/: 2.4 - 12.6)

Ezek is jónak tűnnek, bár az LH/FSH arány nem 1:1.

 

Prolaktin: 1433.0 mIU/l (Referencia érték: 102,0-496)

Na ez az, ami nagyon nem tetszik, a PCOS leírásoknál nem látom, hogy a prolaktin túltermelést hangsúlyoznának, ezért ez az adat eléggé elbizonytalanított…

 

Progeszteron: 1,05 nmol/l (Referencia érték/ Follicularis fázis/: 0.6 - 4.7)

Ösztradiol: 214,2 pmol/l (Referencia érték/ Follicularis fázis/: 46 – 607)

Tesztoszteron: 0.831 nmol/l (Referencia érték: 0,278-1,730)

SHBG: 60,5 nmol/l (Nő:  18,0 – 114)

DHEA-szulfát (DHEA-S): 4,9 umol/l (Referencia érték:  2,7-9,2)

Szerintem ezek rendben vannak.

 

És van még egy Cortisolom, amit ugyan nem csillagoztak be, de a határtéken kívül esik.

650 nmol/L (7 - 10 óra:  171  - 536  nmol/l)

 

Köszönöm szépen, ha eljutottatok idáig, elnézést, hogy ilyen hosszú lettem. Bármilyen észrevételt szívesen vennék, akár azzal kapcsolatban is, hogy ha valamilyen adatot rosszul értelmeztem, vagy elsiklottam valami felet. Természetesen nem azt várom,  hogy diagnosztizáljatok, de szerintem leghamarabb júniusban jutok vissza minden lelettel az orvoshoz és sajnos nem vagyok egy türelmesen várakozó alkat :)

mgesa Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60056

Szoritok nagyon!! Legjobb kezekben leszel nála! És ne.feledd, a kombinált teszt csak egy valószínűség, amit ront az életkor pl., de ha 1:2 az esély, akkor is simán lehet egészséges!

Előzmény: szegedi_lány (60052)
balla.gina Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60055

Szorítok nagyon én is!

Előzmény: szegedi_lány (60052)
youlcsi Creative Commons License 2015.05.12 0 0 60054

Jajj, szorítok nagyon!!!

Előzmény: szegedi_lány (60052)
ncsk Creative Commons License 2015.05.11 0 0 60053

Szorítok!!!

Előzmény: szegedi_lány (60052)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.05.11 0 0 60052

Sajnos nem kaptam jó eredményt: 1:35 a Down kór esélye a kombinált teszt szerint. Irány yHajdú Krisztina És a Nifty teszt. Szerdára kaptam időpontot, szorítsatok!

Előzmény: ncsk (60050)
ncsk Creative Commons License 2015.05.10 0 0 60051

Azért ez sok mindentől függ. Pl. Mióta folytatod ezt az életmódot (fél-egy év is lehet mire minden totál helyreáll) Mi volt a kiindulási állapotod? Volt/van-e túlsúlyod? Milyen jellegű sportot művelsz? (Van-e izommegtartó eleme a sportosnak, vagy esetleg izomépítő). A diéta mennyire IR barát? Van-e D vitamin hiányod? Alszol-e eleget? Ilyen kis eltérés esetén a gyógyszer sajnos néha többet ront, mint használ. 

Előzmény: Htomas79 (60048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!