Keresés

Részletes keresés

Lovászi Creative Commons License 2001.12.28 0 0 239
Ne haragudj, de a feemailt mindig elfelejtem megnézni :-(((

Elküldtem!

Tímea

Előzmény: efamily (238)
efamily Creative Commons License 2001.12.28 0 0 238
Kedves Drusza!

Nem küldted nekem a naptáros cuccot. Bár karácsony már elmúlt, azért a nagyik így is kiugranának a bőrükből. Megtennéd:)))))?

Egyébként Máté még marha sokat szopizik, szóval tejtermékben nincs hiánya...

Előzmény: Lovászi (237)
Lovászi Creative Commons License 2001.12.28 0 0 237
Háááááát, dokibácsi szerint a "tápszerlobby" van a háttérben... Ki tudja?!
Engem ez a tej/nem tej mizéria az aspartam elleni hisztériára emlékeztet, amiről kitalálták, hogy rákkeltő, aztán kiderült, hogy a kutatást a nagy amcsi cukorgyárak szponzorálták... No comment.

Tímea

Előzmény: efamily (236)
efamily Creative Commons License 2001.12.28 0 0 236
De ha ez így van, miért hajtogatják az egyéves korhatárt?? Mi hülyék meg bevesszük:)))
Egyébként nekem meg a mi dokinénink ( aki gastroenterológus is) mondta, hogy ha ez a helyzet, akkor ne siessük el a módosított tejtermékeket sem. Egyébként amíg nem tudta, hogy Tamás érzékeny, egyetértett a Te dokiddal...
Előzmény: Lovászi (235)
Lovászi Creative Commons License 2001.12.28 0 0 235
Azt még sehol sem láttam/olvastam, hogy ha van tejérzékeny a családban, akkor nem kaphat _semmilyen_ tejterméket. A joghurt, a kefír, a sajt, a túró mind-mind "módosított" tejtermék, ezért azok is megehetik, akik a sima tejre érzékenyek. Van egy barátnőm, aki tejérzékeny, nem is iszik, de versenyt tömtük magunkba a Túró Rudolfot, és nem volt tőle semmi baja.
Pont ma délelőtt kérdeztem rá a dokibácsinknál (allergológus is) a tejre. Ő azt mondta, hogy ez a "várjunk egy éves koráig" nagy marhaság, mert az a gyerek, aki tejérzékeny, az az lesz nagy valószínűséggel egy éves kora után is, aki meg nem, az nem. Szerinte ha az ember hozzá tud jutni házitejhez, az a legjobb (persze szigorúan forralva). Szerinte a tejérzékenyek nagy része nem is a tejfehérjére vagy a tejcukorra allergiás igazán, hanem arra a sok ilyen-olyan vegyszerre, ami benne van.

Tímea

Előzmény: efamily (234)
efamily Creative Commons License 2001.12.28 0 0 234
Én nem gondolom, hogy túl lenne lihegve ez a tej-dolog. Én is elég hamar kaptam tejet, és semmi bajom tőle, én vannak még ilyenek millióan, de elég sokan olyanok is, akiknek van tőle baja (pl. párom, ezért is nem adok a lassan 10 hónapos Máténak még semmi tejterméket). És mivel előre nem lehet tudni, kinek lesz baja, kinek nem, és azt mondják, ezzel legalábbis csökkenthető az esély, akkor miért ne? Az meg azért elég kitolás a gyerekkel, ha később majd azért nem ihat tejet, mert túl korán kapott. Szerintem.
én úgy vagyok vele, hogy annyi minden mást ehet, ki kell bírnom még ezt a két hónapot. Persze szerencsém is van, mert Máté mindent megeszik, amit elé teszek.
Előzmény: moncaberta (231)
Lovászi Creative Commons License 2001.12.28 0 0 233
Adhatsz, biztos szeretni fogja :-))) Nálunk a barackos is jöhet.
Tej kontra stb. Azért anyáink, nagyanyáink idején nem volt ekkora környezetszennyezés, nem volt ennyi szintetikusan előállított izé... és a tej is a közvetlenül a tehénből származott... Ma meg már ki tudja... A reggeli italnak írt förmedvényt én pl. biztos nem adnék babának... Az UH tejek meg szvsz iszonyatosan rosszak, én meg sem bírom inni, pedig tejimádó vagyok. A naggyerekeim már 1 éves koruk előtt is ittak tejet, Dalma is issza napi 1-szer, de este tápszert kap, pont azért, mert állítólag jobban hasznosul.

Tímea

Előzmény: moncaberta (232)
moncaberta Creative Commons License 2001.12.27 0 0 232
Ja, közben meg eleflejtem, ami miatt jöttem. Szerintetek kilenchónaposnak adhatok már krémtúrot (vaniliás)? A szaloncukrot már eszi :-))) , persze csak ha nem veszem észre. A papírt is.
Előzmény: moncaberta (231)
moncaberta Creative Commons License 2001.12.27 0 0 231
Részben igazad van a tejmizériával kapcsolatban, legalábbis ha az esetleges tejallergiára gondolsz. (Ha nem, akkor bocs) Viszont ami mégis a tápszer mellett szól (és ami miatt én is inkább azt adok a lányomnak), hogy úgy tudom, nagyobb a tápértéke, illetve jobban tele van nyomva vitaminokal és egyéb hasznos anyagokkal, mint amit a tehénke tudna produkálni. Néha belegondolok, hogy a mi gyerekeink mennyi hasznos cuccot kapnak, rengeteg gyümölcs , z?ldség, vitaminokkal, nyomelemekkel dúsított tej stb,... Anyáink még sima tejbedarán n?ttek fel. Elvileg szuperer?s, szuperegészéges emberekké kellene válniuk.
Előzmény: simine (230)
simine Creative Commons License 2001.12.27 0 0 230
MAr megint nem lesz mervado amit irok, mert nem otthon elek, de itt olyan gabonapelyhe vannak, amit siman vizzel, vagy eppen lefejt anyatejjel kell oszzekverni. Semmi fozes, 2 perc mulva mar eheti is a gyerek.
Efamily!
Bocs, de most nem tudom mennyi idos a babad. NEkunk a doki 9 honaposan azt mondta, hogy tejbegrizt nyugodtan csinalhatunk tehentejbol. En miota nem szoptatok igaz, hogy tapszert eszik Emese, de nem zarom ki a tejet az etrendjebol. HA barmit tejjel fozok siman adom neki, vagy a tejberizst. Szvsz tulzasba viszik mostanaban ezt a tej mizeriat. Tudom ezren kifejtettek mar a velemenyuket errol, nem is akarom ragozni, de szerintem tulzas ami mostanaban a tej korul folyik. En is csak a ferjem miatt adom a tapszert, magam reszerol mar tehentejet adnek neki, csak a ferjem ide-oda beleolvas es azt mondja, hogy meg nem mert ezt meg azt irjak:(((Na mindegy, nemsokara ugyis atterek a tejcsire, ha egyaltalan most a tapszer utan hajlando lesz a csemetem elfogadni.
simine
Lencsi Creative Commons License 2001.12.27 0 0 229
Sziasztok
Régebben volt valami gabonapehely, amit anyatejjel lehetett keverni (én nem próbáltam, valamelyik topicban olvastam, a Kisbaba-kismamában biztos ismerik). Főzni elég gázos, én egyszer próbálkoztam vele, brrr :-(.
Esetleg, ha vízzel főzöd és utána kevered bele az anyatejet.
Lencsi
Előzmény: efamily (228)
efamily Creative Commons License 2001.12.27 0 0 228
szisztok!

Látom, nem volt forgalom az utóbbi napokban, de remélem mindannyian túléltétek a karácsonyt:)))
Csináltatok már anyatejből tejbe rizst/grízt? Hogy kéne, ha egyszer az anyatejet nem lehet felforralni??

Agallis Creative Commons License 2001.12.18 0 0 227
Sziasztok, jó régen nem írtam inkább a szüléstopicban fordulok mostanában elő, de azért mindig olvaslak Titeket!

Annyit tennék még hozzá Nufi precíz sajtválaszához, hogy csak pasztőrözött tejből készült sajtot ehet még jó ideig, kb.3 éves korig. A nyers tejből készült veszélyes lehet. Trappista, eidami stb. mind jók.

Sziasztok: Agallis

Előzmény: buboka (225)
nufi Creative Commons License 2001.12.16 0 0 226
Simine!
Jelenleg most az anyuka is hasonló állásponton van, és jobb híján adja cumisüvegből a főzeléket a kicsi fiának, csak egyszerűen azt nem érti, hogy ha az alma csúszik kanálból, akkor a főzelék miért nem? Lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni? Ezek a gyerekek?!
Buboka!
Ha jól tudom 8 hónapos kortól lehet adni a sajtot, ami igaz, hogy tejtermék, de ezt is, a túrót is és a joghurtot is lehet 1 éves kor előtt adni, csak a tehéntejet nem. Ha van ételallergiás a családban, akkor jobb minél később. Ja, és én trappista sajtot adtam Gergőnek.
buboka Creative Commons License 2001.12.16 0 0 225
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Mikortól lehet sajtot adni a gyerkőcöknek és milyet? A védőnéni azt mondta, hogy reszeljek sajtot a krumplira, mert az finom. De az is tejtermék, arra pedig azt mondják, hogy 1 éves kor alatt ne. Hogy is van ez???
Buboka
simine Creative Commons License 2001.12.16 0 0 224
Kedves Nufi!

Most mindjart hosszas elmelkedesbe kezdek. Nem erre a valaszra varsz azt hiszem, de kiirom magambol, ami bennem van.

Szoval szerintem sokat kinozzak az anyukakat, hogy igy csinalja, meg ugy csinalja, kulonben ez lesz meg az lesz. Es ha a gyerek nem mukodik eloirasszeruen, akkor az anyuka ideges, lelkiismeretfurdalasos, es a gyerek sem erzi jol magat.
En mikor Emeset raszoktattam az ivasra (igen en szoktattam ra, mert ugy ereztem jonak es azota sem banom) akkor cumisuvegre szoktattam. Es kesobb sem nagyon probalkoztam a poharral, mert oszinten szolva lusta voltam. Ugy voltam minek kinlodni, minden mellemegy, minden vizes les stb, es meg csak abban sem lehetek biztos, hogy ivott rendesen a gyerek. Persze, hogy lelkiismeretfurdalasom volt, mert hat miert nem pohar, de legalabbis miert nem csoros pohar stb. Egy kedves kolleganom azt mondta erre: Lattal mar felnottet cumisuvegbol inni? Nem. NA latdod, majd O is megtanulja hogy kell poharbol inni ne aggodj. Nem is aggodtam ezutan, es nehany honap mulva kivancsisagbol megprobaltam, hogy megy. Kepzeljetek megivott egy pohar vizet ugy hogy nem ment melle semmi. Kinlodas, tanitas, eroltetes nelkul, ment neki, mert valoszinuleg megerett ra, hogy poharbol igyon.
Egyik ismerosom azt mondta, hogy amikor a gyerekei kicsik voltak, jo nagy lyukat vagott a cumira es abbol adta a fozeleket. Gyorsabb volt es tisztabb. A gyerekek felnottek, egeszsegesek es nagyon jol tudnak enni kanallal.
Szoval en azt mondom, ne kinlodjon az az anyuka, ugyis van eleg dolga az ikrekkel. Ha a kicsi fiu cumisuvegbol eszi a fozeleket, hat egeszsegere.

Sziasztok es bocs, hogy ilyen hosszu voltam
simine

Előzmény: nufi (223)
nufi Creative Commons License 2001.12.15 0 0 223
Sziasztok!

Segítsetek, ha tudtok, legyetek szívesek! A lépcsőházunkban van kettő 4 és fél hónapos kisfiú (ikrek), és már kapnak főzeléket, de egyikük kanállal nem hajlandó megenni. Ez még önmagában nem is lenne furcsa, mert azt gondolja az ember, hogy a kanál nem tetszik neki, de akkor a reszelt almát miért eszi meg kanállal? Akkor a főzelék nem ízlik neki? De cumisüvegből meg megeszi! Na, ilyenkor mi van? Az anyuka kitartóan próbálkozik, de mindig hatalmas ordítás van, amikor a főzelékes kanál a baba szájához ér. Én még arra gondoltam, hogy talán a hőmérséklet alapján ítéli meg, hogy mi az, amit kanálból, és mi az, amit cumisüvegből hajlandó megenni, így a gyümölcs, ami hideg, az jöhet kanállal, de ami meleg, így a főzelék, az csakis cumisüvegből. Úgy tűnik, megdőlt az elméletem. Nincs esetleg valami ötletetek?

nufi

si Creative Commons License 2001.12.08 0 0 222
Én arvit márkanevű sóskát vettem a tesco-ban. Szerintem ebben csak natur sóska van. (úgy emlékszem) Ez finom, de össze kell turmixolni a kiolvasztás után, és kell hozzá egy kicsi cukor is. Bencuskám nagyon szereti. (pedig egyszer elfelejtettem megcukrozni, de így is megette)
Andimama Creative Commons License 2001.12.07 0 0 221
Sziasztok!

Mirelit sóska és parajpürével kapcsolatban van tapasztalatatok?

Milyet érdemes venni, lehet a babócáknak adni.
Én láttam már többfélét és nem mindegyiken volt feltüntetve, hogy mi van benne.

Andi

si Creative Commons License 2001.12.02 0 0 220
Nem a tojásfehérje miatt akarom almával keverni, hanem azért, hogy ne legyen olyan morzsás. Ugyanis én olyan babapiskótát vettem, ami eléggé morzsálódik, és félek, hogy rágcsálás közben belélegezheti a gyerek a morzsát. (már amíg el nem áztatja a nyálával)
De azt hiszem, a babapiskótával mégiscsak várok egy kicsit...

Reggelire nálunk még szopi van, így ezzel nincs gond. (hajnalban és reggel is)
Tízóraira pedig a gyümölcs megy, egy kis "sűrítővel" pl. alma-krumpli, alma-csirke, alma-banán, meg ilyenek.
A tejpépet pedig uzsonnára adom.

Előzmény: simine (218)
Elayne Creative Commons License 2001.12.02 0 0 219
simine,

en reggelire vagy gabonapelyhet adok gyumolccsel es egy pici vajjal keverve +1 bogre tej, vagy kenyeret valamivel, pl. avocado sajtkremmel keverve, vagy felvagottal es paradicsommal, + a bogre tej. Vagy neha palacsintat juharsziruppal es afonyaval. Neha tojasrantottat. Szerintem csak tojassargajabol mar te is adhatsz.

simine Creative Commons License 2001.12.02 0 0 218
si!

Szerinted miert jobb ha almaval kevered? A tojasfeherje miatt biztos nem, mert az igy is ugy is benne van. De ha nem az a baj, akkor szerintem mindegy, hogy kevered-e vagy nem. En egyebkent 7 honaposan adtam babapikotat. Mondjuk nem kap surun, csak neha egyet egyet. Kulonben is csak 1 zacsival hoztak nekem, itt meg nem lehet kapni:)
Egyebkent a 9 honapos vizitkor azt mondta az orvos, hogy ne adjunk a gyereknek meg tojast, fokent ne tojasfeherjet, de ha valami sutibe van belesutve, akkor azt nyugodtan megeheti.

Kenyerbel-Kenyerhej:
Amit leirok csak az envelemenyem, nem tudok egeszen pontosat.
Szerintem emeszthetoseg szempontjabol mindegy, melyiket adjuk. Ami benne van, az mindkettoben benne van, ugyhogy allergia miatt sincs kulonbseg. Szerintem arrol lehet szo, hogy a kenyerhejon tanul a gyerek ragcsalni, nem tud nagy darabot leharapni belole, es meg tojas sincs benne. En legalabbis igy gondolom, ugyhogy en kenyerbelet is adok mar egy ideje, es eddig egy szakember sem ellenezte. Egyebkent azert adom, mert igy egy kicsit valtozatosabba tudom tenni az etkezest. Eleg nagy gondban vagyok a reggelit illetoen. Nem adhatok minden reggel tejpepet. Ti mit adtok?

simine

si Creative Commons License 2001.12.01 0 0 217
A kenyérhéjat én 7 hónapos korától adtam, a babapiskótán mostanában gondolkodom.(9 hó) Talán előbb almával keverem, úgy jobb.
Elayne Creative Commons License 2001.11.29 0 0 216
Sziasztok!

Ez is megintcsak dokifuggo, a kenyerhej es tarsai. En 6 honapos kortol adtam a kezebe kenyerhejat, a babapiskotaval az a baj, hogy tojasfeherje van benne, ezert azt ujabban 1 eves kor alatt nem nagyon adjak.

mosomasa Creative Commons License 2001.11.28 0 0 215
Sihez csatlakozné a kérdésemmel:
-és kenyérhéjat mikortól lehet adni gyermeknek?
-babapiskóta adható? Mikortól?

mosomasa

si Creative Commons License 2001.11.27 0 0 214
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de azért mégis:
-Mi a különbség a kenyér héja és bele között.
Vagyis, ha adok már a gyereknek kenyérhéjat, akkor adhatok-e kenyérdarabkákat is?
Számít-e hogy a héja jobban át van sütve, és könnyebben emészthető, vagy az összetétele a fontos, és akkor tökmindegy?
simine Creative Commons License 2001.11.27 0 0 213
Sznera!

Gyakran valtozik az izlesuk, ugyhogy lehet probalkozni. Emese eleinte csak hazi kosztot kapott, a boltiba bele sem szagolt. Felbontottam aztan ugy ment is ki a kukaba, ahogy volt. Aztan volt 2 nap, hogy szinte semmit nem evett, mert nem kellett Neki a foztom, bolti pedig nem volt itthon. Panikszeruen mentem bebietelt vasarolni es lass csodat annyit evett, hogy orom volt nezni. Legkozelebb felve probalkoztam a sajat fozesuvel, de megette. Most is van, hogy valamelyikhez nincs kedve, de akkor kapja a masikat.
Emese nehany hete nagyon sok joghurtot megevett. napi 2-3 dl is lecsuszott. Most viszont 2-3 kiskanalnyi:(( Most nem eroltetem NEki egy darabig, hatha ujra kedvet kap hozza valamikor.

simine

Előzmény: Sznéra (212)
Sznéra Creative Commons License 2001.11.26 0 0 212
Sziasztok!

A kislyámom kritizálja a főztömet, és nem akarja a disznócska megenni! Jobban szereti a gyárit!!!!!!!Az meg rém drága, szóval nálatok mi újság ilyen téren?

Nálunk a gyümi az érdekes, emrt az üvegesben az nagyon megy,(almareszelőnn sem elég pépes neki az alma) de a sütőtökkel csak az anyatej versenyezhet, igaz abból a tej kerül ki győztesen!

simine: Lehet, hogy a dokidnak igaza volt.....Nehezen eszik a lány újakat....Viszont igazad van. Az anyatej is édes

Agallis Creative Commons License 2001.11.26 0 0 211
Köszi a tápi nevét most már jól megjegyzem, mert majd ezt szeretném adni a köv. babábnak is ha kevesli a szopit. A lányom nagyon szerette.:)Perzse a védőnőt nem értem el, hogy megkérdezzem:(
Agallis
Előzmény: moncaberta (209)
moncaberta Creative Commons License 2001.11.26 0 0 210
Kicsit nagyon hülye vagyok. Rájöttem hogy ezt már kérdeztem, A válaszokat is megtaláltam, mindenkinek köszi! MIt tesz az emberrel az anyaság?!

BOCS!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!