Keresés

Részletes keresés

zsozso77 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 185

Elkezdtem fogyozni mar egyszer csinaltam ilyet, de most olvasgattam a neten es mindenutt azt irjak a nemeves es hirtelen fogyas veszelyes.
Az "etrend" reggel egy pohar gyumolcs vagy zoldsegle egy Zentrummal. Ebed ugyanez ket pohar, neha valami zoldseget beledaralok, delutan fel liter tea, este fel liter herba tea. Es kozben viz, ja meg napi egy rago hogy a fogak rendben legyenek.
Eleinte egy kanal cukorral most mar Canderellel. Hetnete haromszor teniszezeem egy orat es Este tekerek fel orat szobabiciklin igen intenziven.
10 nap alatt fogytam 8 kilot.
Nagyon jol erzem magam semmit nem vettem eszre.

Lehet valami mellekhatasa ami esetleg kesobb jon ki? Regen sokat sportoltam es van rajtam vagy 30 kilo ambol mar lement 8 es meg vagy tizet szeretnek ilyen modszerrel.
Koszi.

H_G Creative Commons License 2005.11.26 0 0 184
Inkább itt érdemes megkérdezni:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=1002185
Előzmény: jenna01 (183)
jenna01 Creative Commons License 2005.11.26 0 0 183
Van v.kinek nem elektromos futógépe? Ha igen, ajánljátok?
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 182
jól van, mondom: én sem csináltam anno tudományosan, aztán mégse híztam egyetlen grammot sem. a főlényeg csak az: cigi helyett ne egyél, mert az úgyse segít. de amúgy szerintem az önmagában egy tévhit, hogy ha leszoksz a cigiről, hízol. a cigizés nem gyorsítja az anyagcserét, nem fogyaszt és nem csinál semmi ilyesmit. csak az is egy rossz szokás és a nassolás is az.
Előzmény: mobima (181)
mobima Creative Commons License 2005.09.26 0 0 181

Nem akarom tudományosan :))) Főleg, ha ennyi melóval jár. De lehet benne valami, hogy az ember csak az eredményről veszi észre, hogy mégis többet evett:)))Egyenlőre a rágcsálás helyet vizet iszom és igyekszem mozogni amennyit tudok ( sajna ez is csak hétvégére jut, hétközben csak a lépcsőnjárás meg  1-2 megálló gyaloglás )

No ez nem egydohányos topoc, de azért figyellek tovább titeket :))

 

Üdv Mobi

 

Előzmény: Lappantyú (179)
mobima Creative Commons License 2005.09.26 0 0 180
A fokhagymás pirítóst én is imádom, de naponta a dolgozóba ...............:)))))). Hétvégeken azért bepótolom :)
Előzmény: H_G (173)
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 179

az teljesen más, ha nem fogyni szeretnél, akkor nyugodtan adagoljad a mézet, az finom és egészséges, a cukorpótlóknál ezermilliószor jobb, szóval csak bátran.

 

amikor én leszoktam a dohányzásról, nem híztam semennyit, pedig nem csináltam semmit, egyszerűen arra figyeltem, hogy csak azért, mert rá akarok gyújtani, csak azért ne egyek. ennyi. nem volt nehéz, nem ez volt nehéz. nem cigizni volt nehéz. :-)

 

ha nagyon tudományos alapon akarod csinálni a dolgaidat, akkor javaslok neked egy olyat, hogy most, mikor még nem szoktál le a cigiről, írd egy hétig, hogy mit eszel. de mindent. aztán számold ki a kalóriákat, tápanyagokat. aztán ha már leszoktál, akkor is írd egy hétig, hogy miket ettél. de mindent. aztán számold ki annak is a kalóriáját. ha nagy a differencia, akkor baj van, akkor a cigi miatt átdolgoztad az étkezésedet. :-) ha nincs különbség, akkor minden oké, nem kellenek óvintézkedések.

Előzmény: mobima (178)
mobima Creative Commons License 2005.09.26 0 0 178

Sajnos a tea, kávé nem izlik édesség nélkül, ezért mézzel iszom mindkettőt, igaz csak egy kanálkával, de még mindig jobbnak tartom, mint a különböző cukorpótlókat.

Kösz, az eddigi válaszaidat. Én valójában nem fogyni szeretnék ( bár pár kilo nem ártana), inkább nem szeretnék hízni, miután abbahagytam a dohányzást :)))

Előzmény: Lappantyú (177)
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 177

azt még hozzáteszem, hogy egy kávéskanál kristálycukor 4 gramm, egy kávéskanál méz 5 gramm körülbelül. nálunk általában egy bögre (2,5 dl) teát az emberek két kávéskanál cukorral/mézzel ízesítenek, az tehát mindkét esetben 40 kalória körüli érték, annyi, mint egy kisebb alma. szóval szerintem diéta esetén jobban jár a delikvens, ha iszik egy üres gyümölcsteát és aztán megeszik egy kis almát. :-)

Előzmény: Lappantyú (176)
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 176

nem, nem pont ugyanez. inkább úgy mondom: ugyanaz a helyzet a méz és a fehér cukor viszonyában, mint a teljes kiőrlésű kenyér és a fehér lisztből sütött kenyér viszonylatában (hogy pirítós vagy nem, az kábé annyira mindegy, minthogy olvadt cukor vagy kristályos).

 

szóval a méz tele van rengeteg hasznos anyaggal, vitaminnal, az egy nagyon egészséges anyag. egy baja van, hogy hízlal. :-) a finomított cukor viszont nemcsak hízlal, de nagyon egészségtelen is, számtalan bajt csinál hosszú távon, plusz még hízlal is a dög. :-)

 

tápanyagilag amúgy:

kristálycukor 100 g 400 kcal, 0-99,9-0 g (fehérje, szénhidrát, zsír)

méz 100 g 362 kcal, 0,4-81-0 g.

Előzmény: mobima (175)
mobima Creative Commons License 2005.09.26 0 0 175
És ugyanez a helyzet a méz és cukor viszonyában is??
Előzmény: Lappantyú (169)
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 174
én nem szoktam vajat semmihez (margarint se), nekem nem is hiányzik, de egy jó karéj pecsenyezsíros kenyér, az nagyon. :-)
Előzmény: H_G (171)
H_G Creative Commons License 2005.09.26 0 0 173
Viszont pirítósra létezik egy finom, kalóriaszegény és kimondottan egészséges feltét: fokhagymagerezd jól rádörzsölve! Az elég furcsa lenne egy szelet puha kenyérrel fogyasztva... :)
Előzmény: mobima (172)
mobima Creative Commons License 2005.09.26 0 0 172
Igazad van :(((((
Előzmény: H_G (171)
H_G Creative Commons License 2005.09.26 0 0 171
"a piritósra ritkán kenünk zsírt"

Vajat annál inkább, az ugyanolyan egészségtelen.
Előzmény: Lappantyú (169)
mobima Creative Commons License 2005.09.26 0 0 170
Kösz a választ
Előzmény: Lappantyú (169)
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 169
kalória- és tápérték szempontból nyilvánvalóan nincsen különbség, tehát a diéta, mint fogyás szempontjából sincsen. egészségesség szempontjából igen, a pirítós rágásra késztet és nem eszik meg belőle az ember egy fél veknit, ahogy teszi azt időnként egy kiló friss, puha kenyérrel. :-)) meg aztán a piritósra ritkán kenünk zsírt, ritkán tunkoljuk pörköltszaftba, szóval a járulékok is... :-) de önmagában, mint egy szelet pirítós és egy szelet kenyér, dietetikai szempontból nincsen különbség szerintem, logikusan végiggondolva a dolgot.
Előzmény: mobima (168)
mobima Creative Commons License 2005.09.26 0 0 168

Sziasztok

 

Mint szakértőkhöz fordulok egy kérdéssel hozzátok :))

 

Van lényeges különbség aközött hogy kenyeret vagy piritós kenyeret eszik az ember, mármint diétaként ?

 

Kösz

 

Lappantyú Creative Commons License 2005.09.25 0 0 167

jaja, ismerem a szakértői véleményt, de egyszerűen az kivitelezhetetlen nálunk. a gyerek fél nyolctól nyolcig fürdik az apjával, viszont utána nekem kell lefektetni-betakarni-mesét mondani. tehát ha ötven percet akarok bringázni, akkor vagy abba kell hagyni fél óra múlva tíz percre, majd folytatni még húszra (teljesen nem jó) vagy nyolc után kell elkezdeni, az viszont megint teljesen nem jó, mert akkor kilencig bringa, aztán fürdés, aztán én már nagyjából alszom is :-)), szóval gyermekem apját nem is igen látom. ez az egyetlen időintervallum, ez a fél óra, ez van. kevesebb, mint a jó, de talán több, mint a semmi.

 

megállni nekem sem könnyű, nem is mindig sikerül. otthon még csak-csak, de most hétvégén szülőknél, durva sokat ettem, tudnám, hogy miért, igazából jól sem esett  a lelkifurdalás miatt, de mégis. ennek az ilyen kilengős-lelkifurdalásos dolgoknak saját pszichózisuk van. :-)

Előzmény: H_G (166)
H_G Creative Commons License 2005.09.23 0 0 166
"és ennek a te változatodnak nincsen olyanja, hogy csak ebéd?"

De, mondom, az az "Alexandra wellness ebéd", l. http://www.totalfood.hu/etlap.php, S betűjellel! Ez csak főétel, leves és desszert nélkül; kcalra és forintra egyaránt 600 körül. A jövő hónaptól már "wellness süteményt" (T) is lehet rendelni hozzá minden napra, ez kicsivel 300 alatt van mindkét skálán. Jól hangzó dolgok vannak közte, mint tejszínes karottás kocka, meggyes kukoricatorta, joghurtos ribizliszelet stb. Talán majd ennek a megrendelésével jutalmazom magam, ha elértem a kívánt súlyt! :) De az még iszonyú messze, 9 kilónyi távolságra van tőlem :(

"viszont baromi jók desszertben: nem gejl, de jó kis cuccok, nekem azok a kedvenceim"

A minap én is megkóstoltam a nejemnek szállított reszelt túrós sütit, tényleg isteni finom volt!

"és heti ötször fél óra szobabringa"

A szakértők szerint háromszor 50 perc hatásosabb lenne! Ismered az elméletet, a zsírégetés beindulásához idő kell... Egyébként tetszik a terved! (De nekem nem működne, mert ha lenne otthon SK főzött kaja, a nem fogyózókra tekintettel bőséges mennyiségben, akkor sehogy se állnám meg, hogy csak ilyen soványka adagot vegyek belőle!)


Előzmény: Lappantyú (165)
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.23 0 0 165

és ennek a te változatodnak nincsen olyanja, hogy csak ebéd? mert nekem nem kell reggeli-uzsonna-vacsora, azt simán megoldom otthon, főzök magamnak. mármint úgy főzök, hogy a páromnak/kisfiamnak nemdiétásat és ebből kihozok valami kombinációban magamnak diétásat. nekem csak az ebéd, ami kell, hogy hozzák ide a munkahelyemre. ezért választottam az eurofood 500 kcal-os ebédjét.

 

amúgy ez is tök jó, a héten ettem és teljesen meg vagyok elégedve, talán levesben nem jók ezek sem, azok olyan menzás-sós-zsírosak. viszont baromi jók desszertben: nem gejl, de jó kis cuccok, nekem azok a kedvenceim. :-) sajna, tápanyagtartalom itt nincs, de hát végülis megvagyok nélküle.

 

én most azt csinálom, mert fogyni már nemigen akarok (maximum egy kilót), hogy egy olyan 2000 kcal-os napi étket tartok, figyelve arra, hogy reggel legyen a bőséges szénhidrát, délben ez a menüebéd (mondjuk ez szerintem elég szénhidrátdús, de talán még belefér), az uzsonna-vacsora pedig úgy, hogy ne legyen benne kenyér, köret, inkább csak tejtermék, húsféle. és gyümölcs, ami biztos nem kéne, de nekem az az én végzetem. :-)) és heti ötször fél óra szobabringa. remélem, ezzel szinten tudok tartani.

Előzmény: H_G (164)
H_G Creative Commons License 2005.09.23 0 0 164
Ja, egyébként az enyémnek ki van számolva a tápanyag-összetétele! A netes étlapon nincs rajta, de a havi újság-szerűségben igen, ott minden kaja mellett megtalálható az energia, fehérje, szénhidrát, zsír.

Csak összeadva nincsenek a kalóriák, de most kiszámoltam egy hetet. Az öt hétköznapon az "A. fitness" menü 1297, 1302, 1256, 1231 és 1387 kcal; az "A. wellness" 1797, 1928, 1955, 1723 és 1887. Elméletileg nekem az utóbbival is fogynom kéne, mert kb. 2800 kcal nálam a szinten tartás -- de akkor már jobban tetszik a fél napos, ami mellett marad egy kevés saját választási lehetőségem!

Eddig még majdnem minden finom volt, amit kaptam -- a kivétel, h. a húsleveseik nekem túl sósak (elég sószegény étrendhez szoktunk). Kár, h. ezt a menüt nem lehet a hozzá tartozó ebéd helyett az "A. wellness ebéddel" rendelni, az uígy 600 kcal körül van, de tisztán a szilárd részből, leves nélkül. (Bár a gyümölcsleveseik finomak.)


Előzmény: Lappantyú (162)
H_G Creative Commons License 2005.09.21 0 0 163
Te, rídonli? Én nem úgy emlékszem :)

"olyan fura, hogy hogyan tudnak minden egyes nap pont ötszáz kalóriát kihozni, minimális eltéréssel?"

Látni az igyekezet nyomait, pl. a csibemellnek le van vágva a harmada, ilyesmi.

Előzmény: Lappantyú (162)
Lappantyú Creative Commons License 2005.09.20 0 0 162

[elnézést a belekotyogásért, olvasgatom a fogyis topicokat jó ideje rídonliban, aztán most itt beleszólási kényszerem lett, sziasztok! :-)]

 

én meg az eurofood 500 kcal-os fogyi ebédjét eszem, mondjuk ma először, de őszintén megvallva kételkedtem, hogy ez tényleg ötszáz kalória... mármint nekem többnek tűnt, egyáltalán nem volt kis adag és a leves kicsit talán zsíros is volt az én ízlésemnek.

egyrészt hiszek, mert hinni akarok, hogy ez tényleg okés, kiszámolják, meg minden, másrészt viszont olyan fura, hogy hogyan tudnak minden egyes nap pont ötszáz kalóriát kihozni, minimális eltéréssel? vajon tápanyag-összetételt nem számolnak? én azt is úgy szeretném tudni, hogy mennyi lehet ebben a fehérje/ch/zsír arány.

Előzmény: H_G (161)
H_G Creative Commons License 2005.09.20 0 0 161
Na, próbálkozunk: asszonykám megrendelte az Eurofood 1200 kcal-os napi étrendjét, én a Totalfood-féle "Alexandra fitness menüt". (Elég parasztvakító név! De nagy előny, h. ebben nincs reggeli, így én továbbra is reggelizhetek müzlis joghurtot.) Ezeken kívül csak némi idénygyümölcsöt, cukortalan kávét-teát, 1 dl vörösbort és egy-két kocka keserűcsokit -- mert az KELL -- készülünk fogyasztani naponta és majd meglátjuk, eredményesebb lesz-e a külső kontroll, mint eddig a saját önuralmunk. Vmi azt súgja, ez utóbbinál nem lesz nehéz eredményesebbnek lenni :)

Egyelőre mindkét étrend határozottan finomnak tűnik. Persze lehetséges, h. csak mert éhesek vagyunk... A legfőbb tanulság, h. hiába tudunk magunk is megfőzni legalább ennyire lájtos fogásokat, csak úgy érzés alapján ezeknek az adagoknak kb. a háromszorosát ennénk -- igazából majdnem elsírtuk magunkat, amikor először láttuk, milyen pirinyó adagok férnek bele a tényleg kiszámolt 1200 kalóriába! :-/

Előzmény: Galahed_ (152)
csogu Creative Commons License 2005.08.13 0 0 160
Csapviz nagyon jó...tűzóltásra:-)
Előzmény: Galahed_ (157)
csogu Creative Commons License 2005.08.13 0 0 159
Ne innen közelítsd meg. Logikusan vezesd végig azon az úton, amíg a poharadba kerül!
Előzmény: Galahed_ (157)
Galahed_ Creative Commons License 2005.08.13 0 0 158

Itt egy cikk.

 

 

Kéretik ezt is a maga helyén kezelni, azaz betenni a többszázoldalra tehető tanulmányok közé 1 lapnak. Ez jórészt ellentmond?? ( talán nemannyira) annak amit idáig a tejről irtam, de amit irtam az egy átlagnak tekinthető ( az én átlagomnak) a sok elolvasott cikk , fórum, tapasztalat átlagának:

 

 http://body.builder.hu/pub_tej.htm4

 

 

 

Galahed_ Creative Commons License 2005.08.13 0 0 157

Szia!

Elolvastam róla amit találtam, mindent. És elég vegyes a kép.

A sok tanulmányból , előadásból végül is azt hozták ki végeredménynek amit már irtam, nem mindenki számára egészséges, sőt káros is tud lenni. De ez embere válogatja, egyedül az enzimektől függ ami vagy van , vagy nincs. Aki gyerekkorától nem hagyta abba a tej fogyasztását annak nagy valószinüséggel semmi baja sincs tőle..

 

ha elolvasod amit irtam : én sem javaslom, mert mint tápanyag szinte 0. 

Annak akinek képes feldolgoznia szervezete, meg miért ne?  A csapviz jobb? főleg Esztergomban? :-)  Ugyan..

Onkológia:  Sajnos valóban mindentől eltiltanak. Ilyen az európai orvostudomány. Érdemes lenne egy kicsit távolabb is körülnézni , pl Távolkelet. ( most nem a tejre gondolok, hanem a módszerekre....)

 

Ennek ellenére én is iszom a tejet, mert szeretem. És a sok rossz között még talán az egyik legkevésbé káros. ( ha megfelelően van feldolgozva és palackozva)

És mint irtam a 100 egység vizhez képest az alkotórészek aránya benne csak 2-5 egységnyi... ( azt most tegyük félre hogy káros vagy nem káros..) Nézd meg a parizert ( párizsit)  jóval nagyobb a kittuggyamilyen E variánsokból, bőrkékből összetákolt szárazanyagtartam aránya.

 

Szerintem :-)

 

Ha van infód ( lelőhelyed) szivesen elolvasom...

 

Üdv.: G.

 

 

 

 

Előzmény: csogu (156)
csogu Creative Commons License 2005.08.13 0 0 156
Kicsit olvass már utána a tejnek kérlek. Nagyon szimpatikus ahogy más emberekhez állsz, ezért merek csak ezzel előhozakodni.
Tudom, sok embernek nem lehet hinni, sokan irogatnak marhaságot, fals tanulmányt stb....
De azért az csak iránymutató, hogy az onkológián - ha baj van - amitől AZONNAL eltiltanak, az a tej....vagyis az egyik fő szabály, hogy a tejet mellőzni kell az étrendedből. Gondolom gyanítod, hogy nem azért, mert az annyira egészséges...
Előzmény: Galahed_ (155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!