Keresés

Részletes keresés

primera Creative Commons License 2002.01.27 0 0 329
Sziasztok! A Pickwick gyerekteát szerintetek mennyi idős kortól lehet adni? Jó vajon? Mivel szoktátok a manókat evés közben ill. között itatni?
Most egy nagyon buta kérdés jön lehet, de én nem tudom, miért is kell az almát üvegreszelőn reszelni? Miért nem jó máson?
primera
Lovászi Creative Commons License 2002.01.25 0 0 328
Látom nagyon érdekel benneteket a vércsoport és kaja téma. Itt egy link, ami ezzel foglalkozik:
http://www.testmester.net/lapok/vercsop/
Mi nagyon jót mulattunk rajta egyik este a chat-en...

Tímea

quizas Creative Commons License 2002.01.23 0 0 327
Szia!

Gyümölcsből CSAK lazítót kap. Egyféle ételt átlag 2 napig eszik, igyekszem valamennyire darabosan adni. Valószínűleg alkati dolog is, a férjem is ilyen volt.
De köszönök minden tanácsot!

quizas

Előzmény: kriszi (326)
kriszi Creative Commons License 2002.01.23 0 0 326
Egy adag lazító étel nem mindig hoz megoldást. Valahogy úgy kellene az étrendjét alakítani, hogy csak lazító kaják szerepeljenek benne. Pl. reggel vagy tízóraira (amikor za elős szilárd kajcsit kapja) indíthatsz a lentebb említett korpás gyümölcsös müzlikezdeménnyel. Plusz narancslé.
És tudom, hogy a kivi magját nem ajánlják, de ha nem okoz hasfájást, a kis magok is lazítanak.
A céklára viszont úgy emlékszem, megfogja a székletet.
Előzmény: quizas (325)
quizas Creative Commons License 2002.01.22 0 0 325
Sziasztok!

Hát a tejpépet mégis inkább 1 éves kora után hagynám. De mivel szopik (kopp-kopp), szerintem jobban jár a főzelékkel meg a gyümölccsel.
A kukoricát csak megfőztem a mikróban (mirelit), kevés főzővízzel pépesítettem valamennyire, tettem hozzá csíraolajat és húskockát. Semmi só, cukor, ízesítők. A konzervben szerintem van ez is, az is.
Sajnos a széklete nem lett puhább tőle. De már egyre gyorsabban vetkőztetem le, mikor látom, hogy nyom, és a bilibe többynire sikerül is neki.

A céklától rózsaszínt pisilt, de ciklámen kaki még nem volt. Lassan emészt a szentem...

quizas

Előzmény: efamily (324)
efamily Creative Commons License 2002.01.22 0 0 324
Mélyhűtött vagy konzerv kukoricát adtál? Hogy készítetted el?

Állítólag tényleg nem lesz baja a tejpéptől, de ha idegenkedsz tőle (mint én is), a Nestlének van tejmentes szója-rizspépje, aminek ugyan magában elég vacak íze van (Máté vitatkozna ezzel), de egy kis gyümölccsel egész fini.

Előzmény: quizas (321)
nufi Creative Commons License 2002.01.21 0 0 323
Sziasztok!
Quizas! Igaza van mosomasának, tényleg nem okoz problémát, van amelyik már 4 hónapos kortól adható. És egy kis helyesbítés: nem Mildibé, hanem Mildipép. Szerintem a banános, a sárgabarackos, és a vegyes gyümölcsös a legjobb, a körtés egyenesen pocsék, bár Gergő bármelyiket szívesen megeszi.
nufi
mosomasa Creative Commons License 2002.01.21 0 0 322
Quizas,
a tejpépekben levő tej módosított tej, tehát nem ártalmas a babákra. Nyugodtan lehet ezért tejpépet adni a kicsiknek.
Először én is ódzkodtam tőlük, de a dokinénink tájékoztatott a dologról. Szóval, nyugodtan, bátran. KisBulcsú szerintem imádná :-))

mosomasa

Előzmény: quizas (321)
quizas Creative Commons License 2002.01.20 0 0 321
Sziasztok!

Kösz a krumplis hozzászólásokat. Igyekszem minél kevesebbet, bár hála istennek KisBulcsú mindent megeszik (persze a pzs vezet...).
Ma kapott kukoricát, hogy hogy falta azt is!!!

Nufi,
Kösz a tejpépes ötletet - csak hát tej van benne.

quizas

nufi Creative Commons License 2002.01.20 0 0 320
Sziasztok!

Kriszi! Bizony, komolyan gondolta a dokinéni a lágy tojást, de én is úgy gondolom, hogy ráér az még 1 éves kor után.

Most egyenlőre sajtot kapott, ezután jön majd a túró, aztán a tojássárgája, és majd a többi tejtermék. Tényleg, a túrót csak úgy natúr kell a főzelékbe tenni, vagy esetleg egy kicsit össze kell vele főzni? Bocs, ha hülye kérdés!
Ha valamire allergiás a gyerek, az mennyi idő után jön ki, és milyen formában?

Jaj, már megint majdnem elfelejtettem, pedig már régóta le akartam írni, hátha segítek vele valakinek: a Mildibé tejpépek és tejberizspépek Gergőnél székletlazító hatásúak. Lehet, hogy a többi márka is, de azt eddig még nem próbáltam.

nufi

buboka Creative Commons License 2002.01.19 0 0 319
Sziasztok!
Primera!
Én a banános tejpépbe beletettem egy körtét és isteni lett! (Még én is megettem volna.)

Amit én szeretnék megtudni, az az, hogy a kivi mikortól jöhet?
buboka

Cincoka Creative Commons License 2002.01.19 0 0 318
Primera,lehet kapni "hideg" fertötlenitöszert olyan dolgokhoz,amit nem lehet kifözni,ebböl egy tál vizbe raksz fél kupakkal és ebbe áztatod fél órát.Szerintem a poharát is fertötlenitheted vele,persze alaposan ki kell öbliteni utána.Bababoltokban szokott lenni.
Tejpépbe én kevertem már gyümölcsöt,finomabb ugy.Nem vettem észre rossz hatást a gyerek emésztésén,közérzetén.
A gyümölcs sürithetö babapiskótával is,ugy is finom.Meg van "babamüzli" is,a nestlé gabonapehely keveréke.Elsö ránézésre drága,de csak pár kiskanállal keverek bele,igy nagyon sokáig elég.
Előzmény: primera (316)
simine Creative Commons License 2002.01.19 0 0 317
Primera!

Nalunk csoros pohar es cumisuveg megy a mosogatogepbe, vagy ha ugy jon ki a lepes, akkor uvegmoso kefevel mosom ki. Neha ramjon, hogy kifozzem oket, de ez legutobb kb 2 honapja tortent. A lanyom par nap mulva lesz 1 eves es soha semmi fertozese nem volt.

Banant kevertem mar tejpeppel, azzal nincs semmi gond de savanyu gyumolcsot 1x probaltam az is a kukaban kotott ki.

simine

Előzmény: primera (316)
primera Creative Commons License 2002.01.19 0 0 316
Sziasztok! Lehet, hogy buta kérdés, de aki tápszert ad nagyobbacska babának, mint pl.enyém 9 hó, milyen sűrűn főzi ki a
poharat? /csőröspohárből issza, mivel csak 1 hónapja kap, így már eleve pohárból szoktatom. Azt sem tudja a manóm, milyen a cumisüveg. /Más itókát is mióta kap azt is ebből megy/:)/ A tápszer doboza szerint minden alkalom után, de tényleg?, és meddig? Bevallom nincs erőm mindig kifőzni, aztán meg egy évig a vízkövet törölgetni le róla.... ???
Más: készítettem olyat, hogy lereszeltem banánt és narancsot /így a rostjai is belekerultek/ és ezt adtam uzsonnára, de mi lenne, ha raknék bele egy kis tejpépet, hogy ne legyen olyan híg? Nagyon kutyulék lenne és megviselné a pociját szerintetek?
primera
simine Creative Commons License 2002.01.19 0 0 315
Kaszino!

En is emlekszem am rad! Amikor meglattam a neved, rogton beugrott, hogy kozeli idopontra voltunk kiirva.

Itt egy gyerekszakacskonyv cime a weben. A ferjem kinyomtatta nekem, de meg nem nagyon hasznaltam, igy nem tudom velemenyezni.
http://www.nexus.hu/macoka/macoka.html

simine

Előzmény: kaszino (314)
kaszino Creative Commons License 2002.01.18 0 0 314
Sziasztok Lanyok!

Kb. egy eve nem irtam az indexre. Akkor a Szules-terhesseg 2.0 volt aktualis nekunk. Siminere emlekszem is. Tavaly szuletett jan. 13-an kisfiunk, Manoka (Peter Robert). Nagyon jo kisbaba, de sajnos mostanra elkezdodtek az evessel a gondok. Nagyon orultem, hogy ratok talaltam, mert nekunk tobb problemank is van, amiben szeretnek segitseget kerni. A legfobb gondom magammal van, ugyanis en egy rossz etvagyu, rosszul evo ember vagyok. A csalad elelemmel valo ellatasa nagyon nagy gondokat okoz. Megcsinalok mindent, amit leirva latok, de kitalalni!? A ferjem maradi felfogasu evo, paprikaskrumpli, husleves, tarhonyashus, keves fozelek, zoldsegek szinte semmi. Eddig fokent hetvegen foztem, de Mano most mar akkora, hogy o is ehetne velunk, de nem tudom mit adjak es hogyan adjam neki? A ferjem kedvenceit azert nem adnam a gyermeknek. Nem tudtok egy gyerekeknek szolo szakacskonyvet ajanlani, amiben konnyu, taplalo etelek vannak, es a csalad is eheti? Vagy egy helyet a weben, ahol ilyenre lelnek? Ti hogyan csinaltatok a kozos etkezesre atterest? A helyzetunket bonyolitja, hogy jelenleg Nemetorszagban lakunk, es itt is maradunk egy idore. Ha valakinek itteni tapasztalatai lennenek, azt is szivesen latnam.

Koszi

kaszino

Kulonben a babanak valo fozessel en is szenvedtem, mert a gyermek nem ette a foztomet, de a nagymamaet sem!!! Igy bebieteleztunk.

kriszi Creative Commons License 2002.01.18 0 0 313
Szia nufi!
Lágytojást komolyan gondolta a dokinénid?? Mert ilyet még nem hallottam. Tojást eleve szigorúan keményre kell főzni a babáknak. Fehérjét pedig már jó pár éve is csak 1 év fölött ajánlották. Akkor is úgy,hogy a keménytojás fehérje részéből 1 kiskanálnyit lereszelsz, bele a főzelékbe és várod a hatást. :-) Én a tejföllel is várnél. Mondjuk mi eleve minden tejes dolgot 1 évesen kezdtünk, de nálunk van allergia a családban, így eléggé vigyáztunk. Akkor is natúr joghurt, kefír, sajt, túró volt a sorrend. De ez lehet, hoyg felesleges óvatosság.

quizas!
Folyadék nem csak a szomjúság miatt kell, besűrűsödhet a kaki, ha keveset iszik a baba. Krumplit én eleinte 50 %-ban használtam, de nem szükséges, nyugodtan lehet kevesebbet is tenni a főzelékbe. Sőt, önmagában a zöldség is lehet elég sűrű.

Előzmény: nufi (309)
simine Creative Commons License 2002.01.18 0 0 312
quizas!

Eleinte engem is nagyon aggasztott, hogy mindenhol azt olvastam, krumplival kell suriteni a fozeleket. Emese ugyanis nem ette meg a krumplit, sot sokszor csak megerezte a krumplit az eteleben es nem evett tobbet. Ezutan elhagytam a krumplit es csak a zoldseget adtam. Meg rizzsel sem suritettem. NAgyon szepen gyarapodott igy is, es gyakorlatilag a mai napig nem eszi meg a krumplit, pedig mar egy het mulva 1 eves.

Szia
simine

Előzmény: quizas (310)
efamily Creative Commons License 2002.01.17 0 0 311
Quizas: Én mindig csak mutatóba teszek krumplit, Máté ugyanis nem nagyon szereti (ez az egyetlen egyébként). Tegnap rizzsel sűrítettem a zöldborsóját, az nagyon bejött neki.

Nufi: A tojásfehérjével mindenképp várj még, nagyon durva reakciókat válthat ki. És szerintem a babbal, káposztával, lencsével is ráérsz, annyi minden más van, amit nyugodtan adhatsz neki. Máté is 10 hónapos, most adtam neki túrót, joghurtot, és úgy néz ki, semmi gáz.

Előzmény: quizas (310)
quizas Creative Commons License 2002.01.17 0 0 310
Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat. Megpróbálom majd itatni, bár a vizelete kifejezetten világos, nem hiszem, hogy szomjazna. Tejterméket még nem kaphat - védőnénire hallgatok, nagyon jó fej, szerinte ha lehetm, csak egy éves kora után -, de gyümölcsbe megy majd kis korpa.
Sajnos KisBulcsút nem hatja meg sem a körte, sem a kecskeméti szilva, sem a mama fagyasztott, édes barackja, talán valamennyire a szőlő meg a paradicsom. Meghajtás alatt érts normál állagú, nem bilibe kipréselt kőkemény kakahurkát (szegényke a őpelusba nem is tudja belenyomni, könnyebb neki ülve, előrehajolva pottyantani).
Spenótot oxáltartalma miatt hetente egyszer eszik.
Igazából a sok krumpli mérséklése használna (azt ajánlják felnőttnek is, ha hasmenése van), de ha egyszer mindent azzal sűrítünk, nincs mit tenni.
Vagy van? Mennyi krumplit tesztek karfiolhoz, brokkolihoz és társaihoz? Lehet, hogy én viszem túlzásba?

A kukoricát kipróbálom!

quizas

nufi Creative Commons License 2002.01.17 0 0 309
Sziasztok!
Kikérdeztem ma Gergő doktor nénijét új dolgok bevezetése céljából, és mindenre azt mondta, hogy mehet. Tojás (fehérje is lágy tojás formájában), tejföl, túró, joghurt, sárgaborsó, lencse, bab, káposzta, paradicsom (konzerv is, házilag eltett is), hát nem tudom … Gergő most 10 hónapos. Lehet, hogy a kocsonyára is azt mondta volna, hadd egyen egy kis disznókörmöt a gyerek. Na viccet félre téve, azt hiszem, néhány naponta, vagy hetente megpróbálok bevezetni valami újat, aztán majd meglátjuk. A tejfölt, joghurtot, és tojásfehérjét azért még húzom egy kicsit. Ma paradicsomos káposztát kapott husival, zsemlyével. Kb. háromnegyedét ette meg a megszokott adagjának.
nufi
mosomasa Creative Commons License 2002.01.15 0 0 308
A vércsoportos dologról csak annyit, hogy én 0-ás vércsoportú vagyok és imádom a zöldséges kajákat. Főzelékben, salátában, rakottban, mindenben. Előrébb helyezem a ranglistán, mint a húst, no, a húst meg mondjuk nem vetem :-)) Pláne a jó kis rántotthusikát.

mosomasa

Előzmény: Agallis (302)
kriszi Creative Commons License 2002.01.15 0 0 307
És próbáld minél többet itatni, akármilyen nehéz egy anyatejes babánál.
Előzmény: quizas (304)
habszegfu Creative Commons License 2002.01.15 0 0 306
Szia Quizas,

1. úgy tudom, a csapvizet a gyermek 1 éves koráig ajánlatos felforralni.
2. Én egyelőre még csak magában adtam főtt kukoricát a lányomnak, összeturmixolva jó krémes, ragadós lett. Talán egy kicsit többet pukkantott, de semmi baja nem volt tőle.
3. Veronikát a körte jól meghajtotta, meg a szőlő is. Előző üvegreszelőn lereszelve, persze lehet, hogy a te 9 hónaposod már el is mósztatja. Utóbbi hámozva, mag nélkül, turmixolva.

Előzmény: quizas (304)
kriszi Creative Commons License 2002.01.15 0 0 305
Szia!
1. Csapvizet egy éves korig ajánlják forralni.
2. Korpával csinálj müzlit a babának: gyümölcs + korpa + ha már kaphat, akkor joghurt, kefír. Nálunk ez volt Bálint reggelije elég sokáig, nagyon kedvelte.
A Kecskeméti bébikaják között van szilva, azt próbáltad már??
Azt nem tudom, hogy a főtt kukorica puffasztó-e (szvsz igen), viszont lazít!
Nálunk székletlazítóként működött a zöldborsó, karfiol, spenót. (Bár igazán nem voltak gondjaink, csak ha túl sok sárgarépát kapott.)
Több okosság most nem jut eszembe. :-)
Előzmény: quizas (304)
quizas Creative Commons License 2002.01.14 0 0 304
Sziasztok, tapasztalt főzőcskézők!

Nemrég fölfedeztem a topikot és rögtön le is támadom.

Kezdésnek három kérdésem lenne.
1. Forralni kell-e a csapvizet 6 hónapos kor után is, és ha igen, miért (alig iszik, kanalazáskor egy keveset, de leginkább a kádban :-)).
2. A kukoricaszem héja nem puffasztó hatású? Főtt kukoricát turmixolva lehet adni valamivel (és ha igen, mivel)?
3. Mennyire pempősítetek egy 9 hónaposnak? Szegényem keményeket kakál minden répa- meg banánmegvonás ellenére. Dokinéni sok rostot ajánl, akár kevés korpát is.

quizas

Agallis Creative Commons License 2002.01.14 0 0 303
Mármint 1 éves kor után is forralni kell, ha nincs pasztőrizálva. Bocs a kusza mondatért!

Agallis

Előzmény: Agallis (302)
Agallis Creative Commons License 2002.01.14 0 0 302
Sziasztok!

Én is A vércsoportú vagyok, és főleg főziket szeretek enni, apám, és a férjem 0-ás, ők meg húst kívánnak nap mint nap. Úgy emlékszem az A-nak a baromfit, halat, és barnakenyeret ajánlják, mert az való nekik. Való igaz, hogy ezeket nagyon kedvelem. A többire sajna nem emlékszem, lehet, hogy én is beszerzek egy ilyen listát.
Kecsketej: nincs benne az a fehérje(?)ami a tehéntejnél az allergiát kiváltja. Forralva újszülöttkortól adható, 1 éves kor után is érdemes ha gazdaságból veszed, mert nem mindig pasztőrizálják. Boltban is lehet kapni(bio), rá kell mindenképp kérdezni!!!!

Agallis

Cincoka Creative Commons License 2002.01.14 0 0 301
Lencsi,fözzed nyugodtan a fözeléket,aztán hozd át nekünk:-)
Mi megesszük...föleg,ha más csinálja:-)
Előzmény: Lencsi (300)
Lencsi Creative Commons License 2002.01.14 0 0 300
Ajajj, akkor másra kell fognom :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!