Keresés

Részletes keresés

mosomasa Creative Commons License 2002.02.01 0 0 359
Primera,
én is el szoktam rakni...

Sőt, van olyan bébikaja, amire az van ráírva a magyar útmutatóra, hogy felbontás után 1 napig tárolható, alatta meg németül érdekes módon 3 napig tárolható...na, ezt kapd ki :-) Pedig ott sem hűt jobban a hűtő :-)

Nálunk van, hogy a pici fiam szinte csak belenyal a főzelékbe, még jó, hogy nem dobom ki. Aztán alszik egyet és délután úgy behasítja, hogy még hisztizik is, ha elfogy, szóval, nem kidobni :-))

mosomasa

Előzmény: primera (357)
kriszi Creative Commons License 2002.02.01 0 0 358
Én mindig visszatettem a hűtőbe, tán a legnagyobb kánikulát kivéve. 1 órára meg szerintem eláll a konyhában is, hiszen amíg kihűl, se tehető hűtőbe.
Előzmény: primera (357)
primera Creative Commons License 2002.02.01 0 0 357
Akkor nem baj, hogy meg van melegitve? Az nem befolyásolja az elállóságát? Olyan aranyos vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. :))))
Előzmény: kriszi (356)
kriszi Creative Commons License 2002.02.01 0 0 356
1 napig eláll a hűtőben, nyugodtan odaadhatod neki.:-)
Előzmény: primera (355)
primera Creative Commons License 2002.02.01 0 0 355
Sziasztok!
Szerintetek ha megmelegítek egy bébiételt /üveges/ és a manó úgy dönt, hogy mégsem akar enni, akkor oda lehet adni még neki mondjuk fél illetve egy óra múlva egy kicsit átlangyosítva? Azért kérdezem, mert mintha az lenne, hogy utána nem lehet, vagy nem? Most dobjam el az egész üvegnyi drága kaját?
primera
efamily Creative Commons License 2002.01.31 0 0 354
Bocs, Tímea persze=Lovászi, a harmadik, akinek a köszönet jár: Mosomasa.
Kissé dekoncentrált vagyok...
efamily Creative Commons License 2002.01.31 0 0 353
Kriszi, Tímea, Lovászi!

Köszi az ötleteket, majd válogatok...
Joghurtot, túrót, sajtot egyébként már kap egy ideje, csak a tejföllel és -színnel voltam gondban. Nálunk is a friss gyümölccsel dúsított natúr joghurt a kedvenc, azt hiszem, én is áttérek arra.

Egy ideig gondban voltam, mit csináljak a gyümölcscentrifugában maradó gyümölcshússal: hát erre épp tökéletes. Úgy nyomja befelé, mintha egy hete nem evett volna:)))

Tímea!
Írtam mailt is, olvastad?

mosomasa Creative Commons License 2002.01.30 0 0 352
A Petite Danone ráadásul, annak ellenére, hogy pici gyerekeknek készül, tele van mindenféle adalékkal...:-( Összehasonlítottam az összetételét egy sima, Könnyű és finom Danone joghurtéval, hát bizony a joghurt sokkal természetesebb az alapanyagait tekintve. Ja, és az ár-mennyiség-minőség viszony is jobb. Mi ennél maradtunk :-)

Bár, a tuti befutó a tök sima joghurt, amibe én teszek gyümölcsöt. Abban legalább tuti gyümölcs van és nem természet azonos cuccok.

mosomasa

Előzmény: Lovászi (351)
Lovászi Creative Commons License 2002.01.30 0 0 351
Andimama, köszi a bókot, nagyon jól esett :-)))

Én kezdetben sajtot reszeltem a picik kenyerére, az nagyon finom. Össze is lehet keverni a vajjal/margarinnal, ki melyiket használja.
Nagyon finom, és az én macikáim szerették az olajos halat is a kenyéren. Sok vaj/margarin kikever egy-két haldarabkával, kapott egy pici citromlevet is a dolog.
Mivel mostanában mostohagyerek lett a méz, nem is merem javasolni, de a vajas-mézes kenyér nagyon finom ám!
Én lelkes lekvárfőző vagyok, úgyhogy a saját készítésű dzsemekből, lekvárokból is adtam a picikorban.
A legeslegnagyobb sikere Dalmánál viszont a magyaros Party vajkrémnek van/volt.
Felvágottakból mi a sonkaféléket szeretjük, és esszük, ha eszünk egyáltalán. Azt a babák is ehetik, és szeretik is általában.

A tejföl és a tejszín ugyanolyan, mint a sima bocitej (erről már azt hiszem értekeztünk errefelé). A tejszín a nyers tej "színe", a tejföl régen a forralt tej föle volt, manapság a tejiparnak hála már semmi sem az, aminek hisszük...
A joghurt és a kefír ún. módosult tejtermék, vagyis olyan átalakuláson megy át, ami szétszedi azokat a fehérjéket, amik allergizál(hat)nak (remélem jól írtam...), úgyhogy ezeket lehet korábban adni. A sajt és a túró is mehet, mert ezek is átalakuláson mennek át.
Ja, igen! Van ugye növényi zsírból készült tejföl is... Hááát, a növényeknek nem természetes állapota, hogy zsírjuk legyen... viszont az a fajta tejföl biztos nem allergizál.
Amit én soha nem adtam a gyerekeimnek, az a Petite Danone. Olyan műíze van...

Tímea

Ui: Az almát én is almareszelőn reszelem. Egyszerűen azért, mert gyorsabb azon lereszelni, mint a fémen.

Csucsuka Creative Commons License 2002.01.30 0 0 350
Halihó Mindenkinek!

C-vitamin: Savanyú oldatai állandók, pH=4 felett, levegő jelenlétében könnyen bomlik. A folyamatot melegítés, fény és különösen fémnyomok (ezüst, réz, vas, sőt alumínium is), továbbá riboflavin katalizálják. Erre a körülményre a konyhatechnikai és élelmiszeripari eljárásoknál gondosan kell ügyelni. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne használj fémet, csak műanyagot. És a vas pl. C vitamin mellett sokkal könnyebben szívódik fel. Na eldugulok:))

Pusszantás!

Előzmény: simine (348)
kriszi Creative Commons License 2002.01.30 0 0 349
Szia efamily!
Ha ragaszkodsz a tej 1 év utáni adásához, akkor bizony ne adj neki tejfölt és tejszínt se.
Nálunk volt a családban tejallergia, ezért vigyáztunk nagyon. Így a tejtermékeket 1 évesen kezdett kapni (nem napra persze), kezdtük a natúr kefírrel, joghurttal, aztán sajt, túró. A tejhez cca 15 hünaposan jutottunk el, hogy mennyiséget is ivott belőle. És eleinte habarni is joghurttal habartam a főzelékeit, nem tejföllel. (Nincs nagy különbség ízben).
Szóval 11 hónaposan ezekkel a savanyított dolgokkal lassan el lehet indulni még allergiaveszély esetén is.
Előzmény: efamily (346)
simine Creative Commons License 2002.01.30 0 0 348
Sziasztok!

De valaki mmondja mar meg, pontosan mi baja lesz annak a szerencsetlen almanak, ha nem uvegreszelon reszelem.
Egyszer direkt utananeztem, hogy a C vitamin hogy birja a gyurodest, mert egyik baratnom lehutotte a teat mielott belecsavarta volna a citromot, mondva nehogy odavesszen ez az ertekes vitamim. Nos ezutan jol meglepodtem, mert negyedoras forralas utan (nem tudom milyen fem edenyben)is kb a 20 %-a bomlik csak el. De ha veletlenul hulyeseget irtam, az azert van, mert nem emlekszem a pontos adatokra. Ami a fejemben az olvasottakbol megmaradt, annyi, hogy nem kell ugy felteni a C vitamint mint ahogy eddig gondoltam.
En uvegreszelon reszelem amugy az almat, mert van uvegreszelom, de szemely szerint tulzasnak tartom, ezt az uvegreszelo, muanyagkes stb dolgot. Most megigerem nektek, utanajarok a dolognak:)))))))
Sziasztok
simine

Andimama Creative Commons License 2002.01.29 0 0 347
Letetted Mátét? Kinga még mindig itt karattyol.

Timi - a kreatív - , aki nekem is mindig ad jobbnál jobb ötleteket.

Szerintem - mivel a férjed allergiás - jobban vigyázz a tejjel.

Majd meséld el, hogy mit mondott a doki a növényi pástétomokra és egyéb nyalánkságokra, amit kérdezni akarsz.

Andi

Előzmény: efamily (346)
efamily Creative Commons License 2002.01.29 0 0 346
Kedves szülőtársaim!
Ti mit szoktatok tenni a kicsik kenyerére, hogy ne legyen olyan uncsi? Minél izgibb ötleteket akarok!!! (11 hónapos a lelkem)
És mégegy: ha ragaszkodom hozzá, hogy tejet csak egyévesen kapjon, tejfölt és tejszínt mikor adhatok szerintetek? A főzeléket mikortól lehet habarni?
Köszi!
kaszino Creative Commons License 2002.01.28 0 0 345
Sziasztok!

Nagy oromom volt ma. Manocska egyedul kanalazott az ebedjebol. O akarta belemeriteni a kanalat es utana a szajaba tette rendesen. Es egymas utan tobbszor is. Eddig a kezebe adtam a kanalat, de nem igazan erdekelte, hogy mit kell vele csinalni, pedig mindig gyakoroltattam vele. Es ma magatol csinalta! Ti hogy voltatok vele? Mikor szokot ra a gyermeketek az onallo evesre? Nem tul keso vagy korai? Ismerek olyan babat, aki mar onalloan eszik, pedig alig mult egy eves. Mit mondanak otthon a vedonok? Nekunk errol mar nem volt idonk beszelgetni, mert eljottunk otthonrol.

kaszino

buboka Creative Commons License 2002.01.28 0 0 344
...ezentul harapni fogom a citromot:)
primera Creative Commons License 2002.01.28 0 0 343
Sziasztok!Utána néztem egy védönő által írta babás szakácskönyveben, ott is üvegreszelőt írt az almához. A szomszédunkkal is összefutottam ma, megkérdeztem Őt is 2 gyermekes tapasztalátával, mire nagy csodálkozó szemekkel kérdezte, hogy én akkor mivel reszelném az almát ha NEM üvegreszelővel??!!/ezt mindet hatalmas megrökönyödéssel.../. Mondtam, hogy én tudtalan eddig fém reszelőn,erre délutánra szó nélkül áthozta az üvegreszelőjét, hogy neki már nem kell úgysem, használjam én. :-0 :-))
Ja, és a szakácskönyvben is volt szó a citrom és fém kés nem együttes használatáról....Most utána nézek egy műanyag késnek is.;-)
primera
Andimama Creative Commons License 2002.01.28 0 0 342
Hát én ezt még nem hallottam. De most már odafigyelek erre is :)

Andi

Előzmény: simine (339)
Elayne Creative Commons License 2002.01.28 0 0 341
Ja, de amikor egy almat szetnyuvasztok a reszelon, ott eleg nagy az erintkezes, ott mar lehet hogy mondjuk a vitamin egyharmadat szepkapja, vagy nem?
Előzmény: simine (339)
Elayne Creative Commons License 2002.01.28 0 0 340
Tenyleg, nem szokott pezsegni a citrom amikor a femkessel kettevagom :))
No meg lehet hogy a mai keseken mar olyan a bevonat ami nem annyira eszi a vitamint...
Előzmény: simine (339)
simine Creative Commons License 2002.01.28 0 0 339
Ez az uvegreszelos dolog kicsit olyan, mint amikor azt irjak, hogy a ciromot termeszetesen csak muanyag kessel vaghatjuk fel. Na azert nem olyan hevesek ott azok a reakciok:))

simine

Elayne Creative Commons License 2002.01.28 0 0 338
Almareszelo: Allitolag ha femreszelon reszeljuk az almat, a femmel valo erintkezes roncsolja a vitaminokat, ezert csinaljak uvegbol vagy muanyagbol az almareszeloket.
primera Creative Commons License 2002.01.27 0 0 337
Ez az üvegreszelő dolog csak azért merult fel bennem, mert itt is olvastam, meg máshol is, hogy "almát természetesen üvegreszelőn reszelve" írták páran...
Azt hiszem akkor nincs semmi különösebb ok /idáig/amiért csak az kerulhet kapcsolatba az almával. ;)
Csucsuka nekem is fém reszelőm van, nahát, hogy még vasat is adtam a babónak. :))
Mosomasa izesíted valamivel a teát?
Zso70 köszönöm az információt arról a teáról, azt hiszem ez esetben tényleg várok még vele./Egy ismerősöm ajánlotta nagyon, de ezt nem mondta./
Hohes-t,Kubu-t lehet adni 9 hónaposnak is?
Én is vizet adtam, meg pár gyümölcslevet illetve édesköményteát a babómnak eddig /kis citrommal izesítve/, de gondoltam a változatosságra ezért nézelődök szét...

zso70 Creative Commons License 2002.01.27 0 0 336
Szia, a Pickwick gyerekteában van fekete tea,a mi nem annyira jo, szvsz 3 éves korig. A Gárdonyi teaháznak vannak nagyon izletes csak gyümölcsöt tartalmazó teái, ha már tea. De, szerintem adhatsz neki gyümi levet is, Hohes-t, vagy a Pacificnak van Junior gyümölcs leve, az is jó.
Ja, persze finomak még a Herbáriás teák, csipkebogyó, hársfa, sőt ezek téli időben ajánlottak is.
Előzmény: primera (329)
Agallis Creative Commons License 2002.01.27 0 0 335
A lényeg persze kimaradt:(( A műanyagon nem lehet (állítólag) normálisan répát, barackot reszelni. Ez a barátosném véleménye...

Agallis

Előzmény: Agallis (334)
Agallis Creative Commons License 2002.01.27 0 0 334
Sziasztok!

Az üvegből készült reszelő kiválóan törik:))))
Nekem is az van, már a második mert mosogatás közben sikerült a csaphoz "koccantanom". A mamám mondta, hogy élesebb, nem kopik mint a műanyag, bevallom ez utóbbit ki sem próbáltam. Nekem szimpatikusabb az üveg, nem színeződik el stb. de ez szubjektív, nekem "műanyag-allergiám" van.

Agallis

Csucsuka Creative Commons License 2002.01.27 0 0 333
Halihó Mindenkinek!

Nekünk dokibácsi azt mondta, hogy ha fém(vas)reszelőn reszelem le az almát, egyben vasat is tudok bevinni természetes módon. Valahogy úgy, mint a régi vasszög az almába módszerrel. Néha szoktam úgy, de eléggé szines tőle az alma, no meg nehezebb is a mosogatása, nem úgy, mint az üvegé. A műanyagnak egy baja van, hamar elkopik...

Simine, én is kiváncsi vagyok ám!:))

Pusszantás!

Előzmény: simine (331)
KÁZSÉ Creative Commons License 2002.01.27 0 0 332
Az uveg a ma kaphato legegészségesebb. A muanyag hatásait még nem igazán ismeri a tudomány. (nekem muanyag van.)
Előzmény: simine (331)
simine Creative Commons License 2002.01.27 0 0 331
almareszeles: nem tudom, de nem hiszem, hogy tul nagy jelentosege lenne. En is kivancsian varom ez ugyben a hozzaszolasokat.

simine

Előzmény: primera (329)
mosomasa Creative Commons License 2002.01.27 0 0 330
Primera,

én rendes felforralt, lehűtött, sima vizet adok inni Ferkónak. Aztán van, hogy teát készítek - édeskömény, csipkebogyó. Ennyi. Legjobban a vizet csípi.

mosomasa

Előzmény: primera (329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!