Keresés

Részletes keresés

Cincoka Creative Commons License 2002.02.06 0 0 389
sütötök,paradicsom-a konzervdobozos az már hámozott is és nem hiszem,hogy van benne sok E.A krumplit,hust lehet gyümölccsel is keverni.
Gesztenye? Bébiételben szereti a fiam és már láttam a mélyhütöpultban cukrozatlan,natur változatát is.
Előzmény: primera (387)
primera Creative Commons License 2002.02.06 0 0 388
Ja, meg persze a spenótot.
Azért vagyok gondban, mert a zöldborsót nem ette. Karfiol, brokkoli felfújta szegénykémet. Sárgarépát- burgonyával pedig már annyit evett, hogy majdnem csak kis sárgás színbeütése is volt...
primera
Előzmény: primera (387)
primera Creative Commons License 2002.02.06 0 0 387
Hát, bevallom akkor a heti menü kérdésemet: próbáltam eddig: karfiol, sóska, brokkoli, zöldborsó.Mit még amit általában szeretnek is?
primera
Andimama Creative Commons License 2002.02.06 0 0 386
Heti menü? Na ez nálunk nem létezik. Reggel gondolok egyet és megnézem mi van a fagyiban (mert szoktam lefagyasztani), milyen bébikaja van itthon, mi lesz a napi teendő, belefér-e a főzés. És persze mi maradt tegnapról. Na nálunk ez így folyik.

Ti májat milyen gyakran adtok? Mi még csak most kezdtük és holnap fogom megkérdezni a dokit is (bár nem tudom mit fog hozzá szólni, mert ő már 7 hónapos koránál mondta, hogy adjak).

Andi

primera Creative Commons License 2002.02.06 0 0 385
Sziasztok!Az én általam olvasott recept szerint is krumplival van sűrítve a spenót, csak van még hozzáadandónak banán is írva. Hát, kölcsönöz neki egy érdekes ízt, és tényleg olyan édeskéset. Mindenesetre a Roland annyit evett, hogy a párom mondta, hogy szerinte ne adjak többet neki, mert biztos rosszul lesz már...
8-9-10 hónap körüli babák mamái, hogy néz ki nálatok a heti menü? Mit főztök minden nap?
primera
Lovászi Creative Commons License 2002.02.06 0 0 384
Agallis, ez az UHT tej volt? A hosszantartó, tégladobozos fajta? Nekünk azt tanácsolta dokibá, hogy azt inkább ne adjak a gyereknek 2 éves kor alatt, mert nem lehet tudni miből van... Én mindig sima zacskós tejet veszek, és adok a picurnak. (Milyen jó, hogy a nagyok kiskorában még csak ilyen volt...)

Spenót banánnal... háááát, én is olvastam, de szerintem iszonyú lehet :-)))
Én a spenótot krumplival szoktam sűríteni babakorban (minden más főzeléket is), és először sajt, majd tojássárgája ment bele. Elég korán tettem bele fokhagymát is, és mind a három gyerekem attól kezdve szerette igazán. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy én soha nem szerettem a spenótot, amíg egyszer ki nem próbáltam fokhagyma-szerecsendió fűszerezéssel. Azóta ez az egyik kedvencem :-)))

Sziasztok!

Tímea

Előzmény: Agallis (383)
Agallis Creative Commons License 2002.02.05 0 0 383
Primera,
nem lett édes a banántól? Én is hallottam, de úgy gondoltam, szokja a natúr ízeket, mert aztán lehet, hogy később csak édesen fogadja el. Ha már eszik a babód tojássárgáját, vagy sajtot, aztis tehetsz bele. Nálunk a sajtos volt a menő. Most (22 hó)hozzá sem nyúl, egy csomó kaját nem eszik meg amit régebben csak úgy falt...:((doki szerint majd kicsattan, ne aggódjak.

Help!: Ti nem vettetek észre a MILLI(2,8%) tejben minőségromlást? Itatja vki a gyerekkel? (kiütés, hányás) Doki szerint vmilyen ételallergia. Azt tapasztaltam, hogy a melegítés során zsírcseppek ülnek ki a tetején. Eddig nagyon meg voltam vele elégedve!! A dobozon nincs telszám, neten a Nutríciáig jutottam, de még tart a nyomozás... Ha esetleg vki tapasztalt vmit, vagy tud reklamálós telszámot, megköszönném.

Agallis

Előzmény: primera (380)
Andimama Creative Commons License 2002.02.04 0 0 382
Primera!

Én zabkorpát vettem bioboltban.

Moncaberta!

Nálunk pont fordítva van, mindig a védőnő jegyzi meg, hogy látszik az arcán, hogy hízik, én meg agyon agódom magam, hogy nem hízik. Mostanában alig akar enni főzeléket, a gyümi persze megy minden mennyiségben. Ma kegyetlen anya módjára (ezt eddig soha nem tettem, de ma nem bírtam cérnával és nem is szeretném megismételni) beletömtem a főzeléket este. És láss csudát nem köpte ki, hogy nem kell, hanem szépen elnyammogott rajta.

Mosomasa!

Eddig azt hittem, hogy mi fektetünk csak korán (8 körül), mert itt a környéken a kismamáknál 9 felé szokás. Na nem is tudom, hogy Kinga hogy aludna este 7-től reggel 7-ig.

Andi

mosomasa Creative Commons License 2002.02.04 0 0 381
Zabpelyhet simán boltban kapni, zacskóban, nagyobb áruházban, vagy Natura boltban. Kávédarálón vagy robotgép darálóján le lehet darálni. Én joghurtba, gyümölcsbe teszem, de vízzel, pár evőkanálnyi kásává is főzhető és az laktató, és egészséges is.

mosomasa

Előzmény: primera (375)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 380
babánt=banánt
:))
Előzmény: primera (379)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 379
Agallis mirelit spenótkrémet vettem Arvit. Hát most ezzel jól megfogtál, hogy natur-e /nem tudom milyen a másik, mi nem szeretjük a párommal, így most vettem először egyáltalán ilyet/, ha rajta nincs összetételnél semmi, akkor az remélem natur. Már tényleg megfőztem :) egy babareceptkönyv szerint. Ami érdekes, hogy babánt is írt bele, hogy rakjak pépesítve, én beletettem....
Köszönöm a te receptedet. :)
primera, a kezdő főzőcskéző :)))
Előzmény: Agallis (378)
Agallis Creative Commons License 2002.02.04 0 0 378
Primera,
mirelitből csinálod, vagy vettél nyers spenótot? Bár már ebédidőn túl vagyunk. Akár ebből akár abból, jó sok krumplival csináltam,(épp, hogy halványzöld legyen) és anyatejjel, de ez utóbbit csak addig, amíg meg nem szokta az ízét. Kb. 2/3 krumpli+1/3 spenót külön külön főzve, majd összekevertem. Ha megszokta az ízét, kevesebb krumpli is elég. Ha levelekből csinálod, dinszteld le, és szitán passzírozd át. Ha turmixolod benne maradhatnak elrághatatlan szálak. A krumplit nagyon pici sóval főztem mindig, hogy íze is legyen. A mirelit spenótból meg a teljesen ízesítetlen natúrt vedd, most már ui. olyat is kapni, amit csak át kell forralnod, és kész is. Ki tudja abba mit tesznek?

Jó főzöcskézést!

Agallis

Előzmény: primera (376)
moncaberta Creative Commons License 2002.02.04 0 0 377
Mosomasa,
ha ilyen jó sulyban van Ferkó, akkor szerintem elég a gyümi, ha azt úgyis jobban szereti. Olvastam valahol, hogy mindegy, hogy gyümit vagy zöldséget eszik a baba, ugyanazok az anyagok vannak bennük, csak itt hagyomány, hogy foételnek zöldség, desszertnek gyümölcs. Én azért adok kétszer fozeléket (min. egyszer husival, de néha kétszer is, illetve másodiknak legalább valami krumplis dolgot) mert hizlalom a lányt. Miután megiszik fél liter tápszert naponta és megeszik egy jó nagy adag tejpépet/gabonapelyhet/Sinlacot banánnal almával megspékelve, több ilyen tejes-pépes dolgot nem akarok neki adni, liszteset meg nem merek még túl gyakran (kifli, keksz stb) ezért marad a fozelék.
Andimama,
hasonlóan: pár nap híján volt tíz hónapos amikor 7900 gramm volt. Mindig csóválja a fejét a védono, de Zsuzsi jó evo, vérképet is , székletet is néztek már , minden OK, egyszeruen lemozogja (szerintem). Vagy ilyen az anyagcseréje. Ha így marad szerencsés, mi Apával sajnos elég molettek vagyunk.
Előzmény: mosomasa (374)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 376
Na, el is írtam az előbb, szóval spenótot szeretnék neki főzni. .:))))
Előzmény: primera (375)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 375
Mososmasa nem semmi súlya van a kisfiadnak. :)) A Roland lassan 10 hónapos, de múlt heti mérés szerint 8780 a súlya. Zabpelyhet hol lehet kapni?, bárhol? /darálva van amikor megveszed akkor is?/

Ma sóskát akarok készíteni a manónak ebédre /most először/, hogyan készítitek ti?
primera
Előzmény: mosomasa (374)
mosomasa Creative Commons License 2002.02.04 0 0 374
Moncaberta,
Ferkó reggel 1/2 6 - 1/2 7 körül indít egy adag tápszerrel, aztán 9-10 körül gyümölcs papi egy kis zabpehellyel, majd 1/2 12 körül ebéd. Ha nem enne annyi főzeléket, akkor az alvás után adok neki még (ez kb. 2 felé van) - ilyenkor általában belapátolja. Ha nem főzelék, akkor joghurt van ilyenkor soron (vagy ismét egy tartalmasabb gyümölcspapi), aztán este 1/2 5 - 5 körül tejpép (de csak akkor, ha nem evett kétszer főzeléket) és 1/2 7-kor este ismét tápszer, utána 7- 1/2 8-tól alvás reggelig.

Szoktam adni banánt, de a sütőtököt újabban nem komálja.
Igazából a nagyon tartalmas kajáktól tartózkodom, mert Ferkó amúgysem pehelysúlyú :-)) 8 hónapos és több, mint 10 kiló! De kajás.

SOkszor eszik gyümölcsöt minden esetre, mert azt szereti és az nagyon egészséges is. Hogy tartalmasabb legyen, keverek bele darált zabpelyhet.

mosomasa

Előzmény: moncaberta (372)
Andimama Creative Commons License 2002.02.04 0 0 373
Mit jelent az, hogy kifejezetten kis súlyú? Mennyi az a kis súly? Mert Kinga is 10 hónapos és nincs 8 kg.

Andi

Előzmény: moncaberta (372)
moncaberta Creative Commons License 2002.02.04 0 0 372
Andimama,
Zsuzso is (tíz hó) este szeret többet enni újabban. Meg is cseréltem már az ebédet a vacsival, délben kapja a könnyebb fozeléket, este a töményebbet. Ezért kicsit elorébb hoztam a vacsit (hatra), mert nyolc körül már jön a tápszer.

Simine,
a tejes cuccokat azért ajánlják kifozni, mert a tejben könnyebben elszaporodnak mindenféle bacik. De szerintem is a mai mosószerek mellett ez már nem annyira reális veszély. Lassan én is abbahagyom a bármennyi fozogetést. azért figyelek még egyáltalán oda, mert a lányom kifejezetten kis súlyú gyerek, nem akarok kockáztatni egy icipici hasmenést sem.

Mosomasa,
ti hogy esztek egy nap? Reggel mikor indít Ferkó?
Egyébként szerintem a sütotök, banános cuccok elég laktatóak és a tejet sem zavarják,ezeket nem próbáltad még? Vagy még töményebbet szeretnél?

Cincoka Creative Commons License 2002.02.04 0 0 371
Azt mondják,bio termékként árulnak olyat,amit más országokból hoztak be olcsón és ki tudja,bio-e. Mondjuk,elsösorban a huspiacon van botrány,de már szellöztettek néhány mezögazdasági álbioskodást is. A neten is volt róla hiradás. De gondolom,a bébikaja gyártókat jobban ellenözrik és végülis a milupa nem egy kis cég,aki igy nyerészkedik.
Előzmény: efamily (369)
Andimama Creative Commons License 2002.02.03 0 0 370
Off

Timi, te sem alszol? Jöttök holnap sétálni?

On
Andi

Előzmény: efamily (369)
efamily Creative Commons License 2002.02.03 0 0 369
Cincoka!

ezt a milupás cuccot én is adom, de mi a baj most az osztrákoknál?

bocs az offért!

Előzmény: Cincoka (368)
Cincoka Creative Commons License 2002.02.03 0 0 368
Hu,hát ezt már többször leirtam:-) A Milupának van egy bio 7-gabonás pelyhe,olyan,mint a müzli.Mármint belül.A külsö doboz a tejpépekéhez hasonló,csak kék-fehér.Ott is van a polcon a pépek között a boltokban.Jó drága,vagy 700ft,de nem a leirás szerint használom,miszerint jó sok kanál pehely leöntve tejjel,mert ugy bünrossz:-) Gyümölcspépbe,(joghurtba,ha enné) teszek két-három kiskanállal.
Bár most kicsit elbizonytalanodtam,jó-e,hogy adom,mert osztrák termék és ott most nagy botrányok vannak a "bio"termékek valamint husok körül.De remélem,bébikajákba csak nem pepecselnek rosszat.Mindenesetre jó,hogy van,egészségesebb,mint ha csak piskótát keverek a pépbe.
Előzmény: mosomasa (367)
mosomasa Creative Commons License 2002.02.03 0 0 367
Milyen müzlivel?

mosomasa

Előzmény: Cincoka (366)
Cincoka Creative Commons License 2002.02.03 0 0 366
Mi ilyen helyzetben gyümölcspépbe kevert piskótával/keksszel/müzlivel etetjük,esetleg kicsi szelet vajas kenyérrel.(joghurtot nem szereti,ha meglátja a petit danonet,pfüpfü és fordul el:-) Ezzel kihuzza vacsoráig.
Előzmény: mosomasa (364)
primera Creative Commons License 2002.02.02 0 0 365
Mosomasa akkor megerősítettél a hitemben !most is! a piskóta tallérral kapcsolatban.
Uzsonnára nekünk is ez a gond, hogy az ebéd későn, aztán pedig félek mást adni, hogy legyen vacsi, hisz mi is 6-fél 7-kor már fürdetünk, vacsizik, alszik.
Gyümölcsöt szoktam neki adni, néha tejpéppel dúsítva. Ma például banánt és almát reszeltem össze neki,/ tejpép nélkül/. :) Viszont volt, már olyan is, hogy adtam főzeléket is,gyárit, /ritka az ilyen/: de csak olyant :-sárgarépa-buronya vagy -alma-pulyahússal, -alma-kétszersülttel. Ezekre az van írva, hogy uzsonnára , de csak fél üveggel szokott megenni ilyenkor, nem kér többet.
Ja, na, meg persze kapott aztán még ma egy Petit Danone rudit is, meg elrágcsált majdnem egy fél kiflit. Ezek után aztán most fél 7-kor lecsúszott a vacsi tápszer is azért.
Volt olyan is, hogy a gyümölcsbe egy kis Biskottit morzsoltam bele, hogy tartalmasabb legyen. Hát, nálunk ez az uszonna. :)
primera
Előzmény: mosomasa (364)
mosomasa Creative Commons License 2002.02.02 0 0 364
Primera,
én elvben nem vagyok a piskota ellen, bár mondják, nem kéne még adni, mert tojás van benne...a háztartási kekszben viszont nincs és az is zétolvad a szájban. No, de a győri ominózus piskóta tallért ismerem és én nem adnám.:-( SZerintem minden nyamvadt E van benne és nem biztos, hogy az a csoki is csoki, inkább valami műmassza.
Ha már kekszet adsz, merthogy azt imádják rágni, akkor adj simát (Albert, háztartási) - szerintem.

Nekünk is gyakran van, hogy Ferkó alig eszik valamit ebédre, aztán elteszem a főzeléket és alvás után ugyanazt úgy falja, hogy csak na.

Én csak azzal vagyok bajban, hogy oké, ebédre főzeléket kap, aztán a nagy részét alvás után 2-3 között kajálja meg, de utána, 5-6 felé mit adjak? Elég a gyümölcs? Mert mi 6-1/2 7 felé fürdünk és akkor már jön az esti tápszer.
Gyümölcsöt egész nap enne a fiam, de azért valami "tartalmasabb" is kéne. Bár, azt is tudom, hogy ilyenkor 4 óránként kéne kb. etetni. De az én fiam nem bírja ki, ő többször eszik, keveset, akárcsak az anyja :-)

Szóval, mit adjak?

mosomasa

Előzmény: primera (363)
primera Creative Commons License 2002.02.02 0 0 363
Sziasztok!
Koszonom a tanacsokat a babakaja ugyileg. :) Elobb is erdeklodhettem volna,egy par feleslegesen kidobalt kajatol megkimeltem volna magam....
Lenne ujra egy kerdesem. :)) Talan lattatok, hogy van valami uj piskota taller, es ugy reklamozza, hogy a csalad legkisebb tagjainak is./azt hiszem gyori keksz/. Nahat, anyukam ezen felbuzdulva vett, es mikor ra volt bizva a 9 és fel honaposom adott neki. /persze ette, mint a fene/. En meg jol leszurtam aztan anyut, hogy miert adott, O meg felhaborodott és azota is ezt mondogatja. Szerintetek tenyleg lehetne ilyet adni? /piskota, rajta foltnyi dzsem, csokival leontve./
primera
simine Creative Commons License 2002.02.02 0 0 362
Primera!

Ha 1. nap felbontok egy bebietelt, meg 3.nap is nyugodt szivvel adom oda a gyereknek. Eddig meg soha semmi baja nem volt, pedig mostanaban igen ritkan eszik meg egy egesz uveggel. NEha 4 felbontott uveg is sorakozik a hutoben.
Cumikifozesrol mear egyszer nyilatkoztam, de most is leirom, hogy nalunk max. 2-3 havonta 1-szer, megsincs semmi problema.
Az talalo volt, hogy nyalja padlot meg eszi a cipot:) akkor miert gorcsolunk a cumikifozesen.
Errol az jut eszembe, hogy mikor Emese elkezdte szabalyosan inni a furdovizet, akkor dontottem ugy, hogy matol semmi ertelme a viz forralasnak.

sziasztok,
simine

Andimama Creative Commons License 2002.02.01 0 0 361
Sziasztok!

Hú de rég jártam már erre - mármint írásügyileg, mert azért folyamatosan olvasok.

Bébikaja: én simán odaadom neki másnap a megmaradtat. Pláne mostanság van ez, mert a kiscsaj úgy döntött, hogy ez sem kell, az sem kell. És délben alig eszik, este viszont úgy benyomja a kaját, mint aki egész nap nem evett. Nálatok is volt ilyen 9-10 hónapos korban? Ja, és ha én vagy apa is eszik, akkor sokkal izgibb, pláne ha a kezében is van valami amit ehet közben.

Sterilizálás: én csak a vizes cumisüvegét és cumiját főztem ki kb. 6 hónapos koráig, mert utána már pohárból adtam neki. Lehet hogy mások nagyon trehánynak gondolnak ezért, de én 6 hónapos kora óta csak alaposan forró vízben mosógatóval mostam el és alaposan leöblítettem és külön szárítottam az ő dolgait. Most már persze ez is megváltozott.

Andi

moncaberta Creative Commons License 2002.02.01 0 0 360
Sziasztok!

Bébikaja. ha nem eszi meg mindet, mert mondjuk belealszik az ebédbe, akkor simán odaadom neki két óra múlva ha felébredt, sokszor kicsit meg is melegítem újra. Ha hosszabb ido telik el, akkor beteszem a hutobe, ott akár másnapig is (elvileg három napig is lehetne) eltartom. Eddig még (kop-kop) nem lett baja tole, bár tény, hogy amíg kisebb volt, addig jobban betartottam a szabályokat, de most már nem félek annyira. Kicsit rossz érzésem van, ha húsos kajákkal teszem ezt, de a húsmenteseket szívbaj nélkül tárolgatom. Ja , és nyáron a nagy melegben sem hagytam kint , akkor is inkább huto. Mindig arra gondolok,hogy lassan ehetné már akár a mi kajánkat is (ha tudna rendesen rágni) és a mi ebédünk sem romlik meg egy-két óra alatt.
Mondjuk én már kezdem sziktatni a normál konyhai higiéniához (bár ebben elég skrupulózus vagyok), a tápszeres cuclijait is csak három -négy használat után fozom ki, az üvegeket egyebeket már csak simán mosogatom. Errol mi a véleményetek? Ugye nem korai? Vagy? (Van olyan ismerosom aki az egy év fölötti gyerekének is mindenét kifozte, hát nem tudom..végül is már nyalja a padlót , eszi a ciponket stb.. )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!