Keresés

Részletes keresés

quizas Creative Commons License 2002.02.08 0 0 398
Körte, narancs, szőlő (amíg nem volt méregdrága), esetleg paradicsom, bár nem gyümölcs (?); szilva, őszibarack (de nem a tejporos kecskeméti, hanem saját fagyasztott). Valamint fagyasztott meggy, ha akad. Lehet almához is keverni narancsot, szilvát.
quizas
Előzmény: Sznéra (397)
Sznéra Creative Commons License 2002.02.08 0 0 397
Sziasztok Lányok!

Nem tűntem el teljesen, vagyok.
Jó olvasni, hogy Ti is azon variáltok, hogy mit kapjon kishögy vagy az úriember enni. Ami a bolognai spagettit illeti, a mi védőnőnk azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem kaphat 1 éves koráig, semmit, ami búzalisztből készült.( Nem tartom be 100 %-an, hiszen a lányzó lassan 10 hónapos.)
Ti milyen gyümölcsöket adtok a babáitoknak? Anna babám kezd herótot kapni az almától, és lassan a banánból is.......

köszi a lelendő válaszokat!
Sz.

quizas Creative Commons License 2002.02.08 0 0 396
Szia Primera!

Azért szokták passzírozni a hüvelyeseket, mert a héja hasfájást okozHAT. És sok baba nem szereti a darabjait az ételben. De KisBulcsút pl. nem zavarta, én is csak turmixoltam. :-)
Ami a tököt illeti: megfőztem a mirelitet és kevertem hozzá krumplit. A la nature. Szegény kölyök nagyon reformkoszton van, se só, se cukor, se tejtermék. Eddig még megevett mindent.
A céklát kapni zöldségesnél, megfőzöd és kész. Szerintem sütőtököt is találsz még, azt a főzéshez darabolni kicsit nehéz, én - míg rá nem jöttem, hogy fogja - sült tökbelet adtam neki.
Paradicsom: forró vízben tartomm fél percig, utána meghámozom, a magos részt passzírozom, utána turmixolom. Főtt krumplihoz keverem. A csirkemellet bőröstül megfőzöm sima vízben, utána a húst némi lével turmixolom és jégkockatartóban fagyasztom.
quizas

Előzmény: primera (395)
primera Creative Commons License 2002.02.08 0 0 395
Sziasztok! Köszönöm a főzelék tanácsokat.:) Ma sikerélményem volt, mert megette a zöldborsó főzelékemet.
A páromnak pedig kiadtam egy hosszó bevásárolandó listát a elkövetkezendő napok főzelékeihez. :)
Ilyenkor télidőben hol szeritek be például a céklát, sütőtököt?
Hogyan készítitek el a csirkemellet és a pardicsomot?
Quizas tényleg lehet már nekik tököt adni, hogyan készíted?
Ma amúgy egy kisebb csoda is történt, mert a védőnő, -a Roland lassan 10 hónapja alatt-, harmadszorra is meglátogatott minket. Bár a tanácsai sajna nem sokat értek. Például: megkérdeztem kaphat-e túrót, mondta, hogy igen és ha keverek hozzá tejföl meg cukrot azt nagyon fogja szeretni. Nahát, ezt elhiszem , de nem így akarom kezdeni az ételek beveztését. :(
Viszont mire megfőztem már akkor jött, de azt mondta, hogy a zöldborsót passzírozni kell. Tényleg úgy kellene, miért? Én csak jó összeturmixoltam....
Buboka bevallom mi, mint eddigi nagy üveges bébikaja evők, kapott a Roland bolognai spagettit. Baja nem lett tőle, nagyon ízlett neki /reszeltem egy kis sajtot is a tetejére./:)
Na, nem terjengek tovább. :)
primera
Agallis Creative Commons License 2002.02.07 0 0 394
Tímea,
igen az UHT tejről van szó. Egyik barátnőm a Nutríciánál dolgozott, amíg nem ment gyesre, és a gyártási folyamatokat is jól ismeri. Ő ezt adta, adja a gyerekeinek, gondoltam nekünk sem fog ártani. De abban igazad van, hogy ki tudja miből van...? Sajnos ez csak most esett le :(( egyébként Julcsa 10 hónapja issza ezt a tejet, és sosem volt tőle baja.(a Parmalattól pl. rögtön kiütéses lett)Valszeg át fogok térni a zacsis tejre a gyeröknek.

Sikerült reklamálnom a Nutríciánál, és készségesen vállalták, hogy eljönnek és kicserélik a tejeket. Ennek 3 napja már és még nem történt semmi.

Agallis

Előzmény: Lovászi (384)
quizas Creative Commons License 2002.02.06 0 0 393
Sziasztok!

Nálunk sincs menü, csirkemell kockákban lefagyasztva mint standard feltét és a főzelék 2-3 napra: borsó, kukorica (a sztár!), zöldbab, krumpli+ valami (a cékla, sütőtök, répa sajnos tényleg szorulást okoz, de a spenót, tök, paradicsom jó). Répát csak annyit kap, amennyi a bébikonzervekben van, és póréhagymát meg ilyen úri huncutságokat is konzervből eszik.
De a konzervek összetételét nem árt elolvasni, főleg a Kecskeméti használ hamar sót, cukrot és tejport.

Mosómasa,
KisBulcsú sem 4 óránként eszik ám! :-))

quizas

buboka Creative Commons License 2002.02.06 0 0 392
Sziasztok!
Én általában két napi mennyiséget főzök meg. Ez lehet: cékla, sütőtök, borsó, paradicsom, spenót, brokkoli, sárgarépa, kelbimbó, vagy sima krumplipüré ill. babakonzerv. CSirkecicit teszek rájuk feltétnek, illetve hetente egyszer májat.
Amit nem értek, a 8 hónapos konzervben már van bolognai spagetti is. Azt is lehet már adni ilyen korban???
buboka
nufi Creative Commons License 2002.02.06 0 0 391
Primera!
Cékla, zöldbab, sütőtök, karalábé, kelkáposzta, kelbimbó, bár ha a karfiol felfújta, akkor ezekkel a k-betűsökkel is vigyázz!
nufi
Csucsuka Creative Commons License 2002.02.06 0 0 390
Céklát még nem próbáltad? Esetleg zsenge zöldbab?
Én sem főzök naponta, szoktam fagyasztani és konzervet is adni - az én zöldborsóm nem igazán nyerte meg a tetszését, a kiskecskés menőbb...

Pusszantás!

Előzmény: primera (387)
Cincoka Creative Commons License 2002.02.06 0 0 389
sütötök,paradicsom-a konzervdobozos az már hámozott is és nem hiszem,hogy van benne sok E.A krumplit,hust lehet gyümölccsel is keverni.
Gesztenye? Bébiételben szereti a fiam és már láttam a mélyhütöpultban cukrozatlan,natur változatát is.
Előzmény: primera (387)
primera Creative Commons License 2002.02.06 0 0 388
Ja, meg persze a spenótot.
Azért vagyok gondban, mert a zöldborsót nem ette. Karfiol, brokkoli felfújta szegénykémet. Sárgarépát- burgonyával pedig már annyit evett, hogy majdnem csak kis sárgás színbeütése is volt...
primera
Előzmény: primera (387)
primera Creative Commons License 2002.02.06 0 0 387
Hát, bevallom akkor a heti menü kérdésemet: próbáltam eddig: karfiol, sóska, brokkoli, zöldborsó.Mit még amit általában szeretnek is?
primera
Andimama Creative Commons License 2002.02.06 0 0 386
Heti menü? Na ez nálunk nem létezik. Reggel gondolok egyet és megnézem mi van a fagyiban (mert szoktam lefagyasztani), milyen bébikaja van itthon, mi lesz a napi teendő, belefér-e a főzés. És persze mi maradt tegnapról. Na nálunk ez így folyik.

Ti májat milyen gyakran adtok? Mi még csak most kezdtük és holnap fogom megkérdezni a dokit is (bár nem tudom mit fog hozzá szólni, mert ő már 7 hónapos koránál mondta, hogy adjak).

Andi

primera Creative Commons License 2002.02.06 0 0 385
Sziasztok!Az én általam olvasott recept szerint is krumplival van sűrítve a spenót, csak van még hozzáadandónak banán is írva. Hát, kölcsönöz neki egy érdekes ízt, és tényleg olyan édeskéset. Mindenesetre a Roland annyit evett, hogy a párom mondta, hogy szerinte ne adjak többet neki, mert biztos rosszul lesz már...
8-9-10 hónap körüli babák mamái, hogy néz ki nálatok a heti menü? Mit főztök minden nap?
primera
Lovászi Creative Commons License 2002.02.06 0 0 384
Agallis, ez az UHT tej volt? A hosszantartó, tégladobozos fajta? Nekünk azt tanácsolta dokibá, hogy azt inkább ne adjak a gyereknek 2 éves kor alatt, mert nem lehet tudni miből van... Én mindig sima zacskós tejet veszek, és adok a picurnak. (Milyen jó, hogy a nagyok kiskorában még csak ilyen volt...)

Spenót banánnal... háááát, én is olvastam, de szerintem iszonyú lehet :-)))
Én a spenótot krumplival szoktam sűríteni babakorban (minden más főzeléket is), és először sajt, majd tojássárgája ment bele. Elég korán tettem bele fokhagymát is, és mind a három gyerekem attól kezdve szerette igazán. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy én soha nem szerettem a spenótot, amíg egyszer ki nem próbáltam fokhagyma-szerecsendió fűszerezéssel. Azóta ez az egyik kedvencem :-)))

Sziasztok!

Tímea

Előzmény: Agallis (383)
Agallis Creative Commons License 2002.02.05 0 0 383
Primera,
nem lett édes a banántól? Én is hallottam, de úgy gondoltam, szokja a natúr ízeket, mert aztán lehet, hogy később csak édesen fogadja el. Ha már eszik a babód tojássárgáját, vagy sajtot, aztis tehetsz bele. Nálunk a sajtos volt a menő. Most (22 hó)hozzá sem nyúl, egy csomó kaját nem eszik meg amit régebben csak úgy falt...:((doki szerint majd kicsattan, ne aggódjak.

Help!: Ti nem vettetek észre a MILLI(2,8%) tejben minőségromlást? Itatja vki a gyerekkel? (kiütés, hányás) Doki szerint vmilyen ételallergia. Azt tapasztaltam, hogy a melegítés során zsírcseppek ülnek ki a tetején. Eddig nagyon meg voltam vele elégedve!! A dobozon nincs telszám, neten a Nutríciáig jutottam, de még tart a nyomozás... Ha esetleg vki tapasztalt vmit, vagy tud reklamálós telszámot, megköszönném.

Agallis

Előzmény: primera (380)
Andimama Creative Commons License 2002.02.04 0 0 382
Primera!

Én zabkorpát vettem bioboltban.

Moncaberta!

Nálunk pont fordítva van, mindig a védőnő jegyzi meg, hogy látszik az arcán, hogy hízik, én meg agyon agódom magam, hogy nem hízik. Mostanában alig akar enni főzeléket, a gyümi persze megy minden mennyiségben. Ma kegyetlen anya módjára (ezt eddig soha nem tettem, de ma nem bírtam cérnával és nem is szeretném megismételni) beletömtem a főzeléket este. És láss csudát nem köpte ki, hogy nem kell, hanem szépen elnyammogott rajta.

Mosomasa!

Eddig azt hittem, hogy mi fektetünk csak korán (8 körül), mert itt a környéken a kismamáknál 9 felé szokás. Na nem is tudom, hogy Kinga hogy aludna este 7-től reggel 7-ig.

Andi

mosomasa Creative Commons License 2002.02.04 0 0 381
Zabpelyhet simán boltban kapni, zacskóban, nagyobb áruházban, vagy Natura boltban. Kávédarálón vagy robotgép darálóján le lehet darálni. Én joghurtba, gyümölcsbe teszem, de vízzel, pár evőkanálnyi kásává is főzhető és az laktató, és egészséges is.

mosomasa

Előzmény: primera (375)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 380
babánt=banánt
:))
Előzmény: primera (379)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 379
Agallis mirelit spenótkrémet vettem Arvit. Hát most ezzel jól megfogtál, hogy natur-e /nem tudom milyen a másik, mi nem szeretjük a párommal, így most vettem először egyáltalán ilyet/, ha rajta nincs összetételnél semmi, akkor az remélem natur. Már tényleg megfőztem :) egy babareceptkönyv szerint. Ami érdekes, hogy babánt is írt bele, hogy rakjak pépesítve, én beletettem....
Köszönöm a te receptedet. :)
primera, a kezdő főzőcskéző :)))
Előzmény: Agallis (378)
Agallis Creative Commons License 2002.02.04 0 0 378
Primera,
mirelitből csinálod, vagy vettél nyers spenótot? Bár már ebédidőn túl vagyunk. Akár ebből akár abból, jó sok krumplival csináltam,(épp, hogy halványzöld legyen) és anyatejjel, de ez utóbbit csak addig, amíg meg nem szokta az ízét. Kb. 2/3 krumpli+1/3 spenót külön külön főzve, majd összekevertem. Ha megszokta az ízét, kevesebb krumpli is elég. Ha levelekből csinálod, dinszteld le, és szitán passzírozd át. Ha turmixolod benne maradhatnak elrághatatlan szálak. A krumplit nagyon pici sóval főztem mindig, hogy íze is legyen. A mirelit spenótból meg a teljesen ízesítetlen natúrt vedd, most már ui. olyat is kapni, amit csak át kell forralnod, és kész is. Ki tudja abba mit tesznek?

Jó főzöcskézést!

Agallis

Előzmény: primera (376)
moncaberta Creative Commons License 2002.02.04 0 0 377
Mosomasa,
ha ilyen jó sulyban van Ferkó, akkor szerintem elég a gyümi, ha azt úgyis jobban szereti. Olvastam valahol, hogy mindegy, hogy gyümit vagy zöldséget eszik a baba, ugyanazok az anyagok vannak bennük, csak itt hagyomány, hogy foételnek zöldség, desszertnek gyümölcs. Én azért adok kétszer fozeléket (min. egyszer husival, de néha kétszer is, illetve másodiknak legalább valami krumplis dolgot) mert hizlalom a lányt. Miután megiszik fél liter tápszert naponta és megeszik egy jó nagy adag tejpépet/gabonapelyhet/Sinlacot banánnal almával megspékelve, több ilyen tejes-pépes dolgot nem akarok neki adni, liszteset meg nem merek még túl gyakran (kifli, keksz stb) ezért marad a fozelék.
Andimama,
hasonlóan: pár nap híján volt tíz hónapos amikor 7900 gramm volt. Mindig csóválja a fejét a védono, de Zsuzsi jó evo, vérképet is , székletet is néztek már , minden OK, egyszeruen lemozogja (szerintem). Vagy ilyen az anyagcseréje. Ha így marad szerencsés, mi Apával sajnos elég molettek vagyunk.
Előzmény: mosomasa (374)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 376
Na, el is írtam az előbb, szóval spenótot szeretnék neki főzni. .:))))
Előzmény: primera (375)
primera Creative Commons License 2002.02.04 0 0 375
Mososmasa nem semmi súlya van a kisfiadnak. :)) A Roland lassan 10 hónapos, de múlt heti mérés szerint 8780 a súlya. Zabpelyhet hol lehet kapni?, bárhol? /darálva van amikor megveszed akkor is?/

Ma sóskát akarok készíteni a manónak ebédre /most először/, hogyan készítitek ti?
primera
Előzmény: mosomasa (374)
mosomasa Creative Commons License 2002.02.04 0 0 374
Moncaberta,
Ferkó reggel 1/2 6 - 1/2 7 körül indít egy adag tápszerrel, aztán 9-10 körül gyümölcs papi egy kis zabpehellyel, majd 1/2 12 körül ebéd. Ha nem enne annyi főzeléket, akkor az alvás után adok neki még (ez kb. 2 felé van) - ilyenkor általában belapátolja. Ha nem főzelék, akkor joghurt van ilyenkor soron (vagy ismét egy tartalmasabb gyümölcspapi), aztán este 1/2 5 - 5 körül tejpép (de csak akkor, ha nem evett kétszer főzeléket) és 1/2 7-kor este ismét tápszer, utána 7- 1/2 8-tól alvás reggelig.

Szoktam adni banánt, de a sütőtököt újabban nem komálja.
Igazából a nagyon tartalmas kajáktól tartózkodom, mert Ferkó amúgysem pehelysúlyú :-)) 8 hónapos és több, mint 10 kiló! De kajás.

SOkszor eszik gyümölcsöt minden esetre, mert azt szereti és az nagyon egészséges is. Hogy tartalmasabb legyen, keverek bele darált zabpelyhet.

mosomasa

Előzmény: moncaberta (372)
Andimama Creative Commons License 2002.02.04 0 0 373
Mit jelent az, hogy kifejezetten kis súlyú? Mennyi az a kis súly? Mert Kinga is 10 hónapos és nincs 8 kg.

Andi

Előzmény: moncaberta (372)
moncaberta Creative Commons License 2002.02.04 0 0 372
Andimama,
Zsuzso is (tíz hó) este szeret többet enni újabban. Meg is cseréltem már az ebédet a vacsival, délben kapja a könnyebb fozeléket, este a töményebbet. Ezért kicsit elorébb hoztam a vacsit (hatra), mert nyolc körül már jön a tápszer.

Simine,
a tejes cuccokat azért ajánlják kifozni, mert a tejben könnyebben elszaporodnak mindenféle bacik. De szerintem is a mai mosószerek mellett ez már nem annyira reális veszély. Lassan én is abbahagyom a bármennyi fozogetést. azért figyelek még egyáltalán oda, mert a lányom kifejezetten kis súlyú gyerek, nem akarok kockáztatni egy icipici hasmenést sem.

Mosomasa,
ti hogy esztek egy nap? Reggel mikor indít Ferkó?
Egyébként szerintem a sütotök, banános cuccok elég laktatóak és a tejet sem zavarják,ezeket nem próbáltad még? Vagy még töményebbet szeretnél?

Cincoka Creative Commons License 2002.02.04 0 0 371
Azt mondják,bio termékként árulnak olyat,amit más országokból hoztak be olcsón és ki tudja,bio-e. Mondjuk,elsösorban a huspiacon van botrány,de már szellöztettek néhány mezögazdasági álbioskodást is. A neten is volt róla hiradás. De gondolom,a bébikaja gyártókat jobban ellenözrik és végülis a milupa nem egy kis cég,aki igy nyerészkedik.
Előzmény: efamily (369)
Andimama Creative Commons License 2002.02.03 0 0 370
Off

Timi, te sem alszol? Jöttök holnap sétálni?

On
Andi

Előzmény: efamily (369)
efamily Creative Commons License 2002.02.03 0 0 369
Cincoka!

ezt a milupás cuccot én is adom, de mi a baj most az osztrákoknál?

bocs az offért!

Előzmény: Cincoka (368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!