Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2006.11.14 0 0 121
Igen.. a Patikamagazinban meg, amit ajánlgatsz: "Sovány fehér hús, szárnyas, hal, rák vagy bármilyen tenger gyümölcse. [b]Vörös hús esetén marhahús ajánlott.[/b] Két tojás (de nem több, mint 6 db hetente). [b]Egyen étvágya szerint, anélkül, hogy a mennyiség miatt aggódna."[b]
Előzmény: lzleo (118)
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 120
Még egy kis Atkins: "Ne egyél 20 grammnál több szénhidrátot naponta, ennek nagy része zöldsalátákból és zöldségekből származzon. " - Hát én ilyen dolgokról sem beszéltem.
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 119
"Atkins jelszava: Annyit ehetsz, amennyi beléd fér, de nem mindegy, miből! " - szintén azt bizonyítja, hogy kissé kevered a dolgokat.
Előzmény: H_G (114)
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 118
Az Atkins-féle diétáról:  "A diéta alapvető szabályai közé tartozik, hogy zsírból és fehérjéből bármennyit ehetünk, a szénhidrátok mennyiségét azonban nagyon le kell csökkentenünk. " Mint látod az Atkins diéta egész más alapokon nyugszik. Atkins szerint eheted a zsírt korlátlanul. Ne keverjük a szezont a fazonnal!
Előzmény: H_G (114)
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 117
"Ez baromság! " - Szerinted. Kellemes dagadást tovább!
Előzmény: H_G (114)
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 116
"szénhidrátfüggőkön semmit sem segítesz ezekkel az önmagukban jó tanácsokkal" - Ha valaki nem a helytelen táplálkozási szokások miatt kövér, hanem valódi függősége van, az menjen orvoshoz, pszichológushoz! Ott már a lelki dolgok kompenzálása miatti zabálásról beszélünk. Egy egészséges lelkű embernek a táplálkozás nem lehet központi téma az életben, nem lehet olyan fontos boldogságforrás, hogy egy kis szénhidrátmegvonás ekkora kihívás legyen.  
Előzmény: H_G (115)
H_G Creative Commons License 2006.11.14 0 0 115
Az alkoholistáknak meg azt mondod, h. "de hát miért nem hagyod abba és iszol ásványvizet", a depressziósoknak azt, h. "ugyan, embereld már meg magad és föl a fejjel", és így tovább? (Mindenhol megtalálható ez a jóakaratú embertípus...) Klassz, hogy a módszered műxik a saját magad számára, de a szánhidrátfüggőkön semmit sem segítesz ezekkel az önmagukban jó tanácsokkal. Ha a CHfüggő annyi csokit eszik minden alkalommal, amennyi kielégíti a vágyát, akkor minden egyes nap fog enni 10-20 dekát. (Amit persze már normális edzésprogrammal sem lehet ellensúlyozni.)
Előzmény: lzleo (111)
H_G Creative Commons License 2006.11.14 0 0 114
Ez baromság! Atkins sokszorosan megbukott, szándékos ketózison alapuló diétája nőimagazinosan leegyszerűsítve és tovább radikalizálva. (+ némi gyors cukor gyümölcsből, hogy még csak ne is működjön.)


Előzmény: lzleo (112)
H_G Creative Commons License 2006.11.14 0 0 113
Ajjajj... ebben a topikban vigyáznod kell a tréfákkal, úgy látszik!
Előzmény: Törölt nick (108)
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 112
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=1709 - Itt egy cikk a protein diétáról. Mint már írtam, én nem vagyok a kúrák híve, pláne nem egy ilyen brutál 800 kalóriás-é, de ebben az írásban benne van a lényeg. Fogyáskor rendszeresen kell sovány húst enni.
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 111

"3 év fogyás, csak az túl soká van" - Ezért mondom, hogy nem fogyókúrázni kell, hanem életmódot változtatni. Akkor nincs időkényszer. Általában az ilyen hozzáállás eredményezi, hogy jön majd 3 év jojózás, mindenféle kúrák kúrák után, aztán meg a sopánkodás, hogy már 11 év lett elszarva. 

"csak nagggyon nehéz betartani a helyes életmódot, étrendet!" - ezért kell az alapokat egészségesre alakítani, hogy a csalások is beleférjenek néha. Vicces, amikor egyesek a nassolást is beletervezik az étrendjükbe, kiszámolják, hogy hány szem csokit lehet enni, meg ilyesmik. Én ha csokit eszek, akkor legalább egy táblányit benyomok, mert annak van értelme, kielégíti a csokivágyamat. De hogy naponta egy-két szem csokival bohóckodni, az mire jó? Nem tudom. Minden nap csak azon görcsölnék, hogy de ennék még. Tiszta mazoizmus.

Előzmény: Peszti 689 (107)
lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 110

Mint azt már írtam: "Zöldséget, gyümölcsöt, soványabb húst szinte bármennyit lehet fogyasztani. ".  A zöldségek, gyümölcsök könnyű kaják, kb. 50 kalória  van 100g-ban, van bennük rost meg vitamin, szóval nem ezeken kell spórolni. A hús az azért nagyon fontos, mert a fogyáskor el kell kerülni, hogy a zsír alatti izomzat leépüljön. Ha az izomzat is fogy, akkor értelemszerűen ugyanakkora fogyás mellett kevesebb zsír tűnik el. Ez elég nagy luxus, pláne egy olyan embernél, aki nehezen válik meg a kilóitól. 

"Mit jelent a Te értelmezésedben a szénhidrátfogyasztás?" - Egyszerű kalóriaszámolást. A hús, zöldség, gyümölcs kalóriatartalmát össze kell számolni, a maradékból meg a szükséges szénhidrátmennyiséget ki kell kalkulálni. (persze gondolva a zsírokra is) A fogyáshoz szükséges energiamennyiséget egyszerűen ki lehet számolni, ha összeadjuk, hogy kb. hány kalória a normál fogyasztásunk, majd azt csökkentjük néhányszáz kalóriával. A szénhidrátforrások közül érdemes az egészségeseket választani, lehetőleg a magas rosttartalmú gabonaféléket, de szerintem rizst, tésztát, vagy akár fehérkenyeret is lehet enni a meghatározott kereteken belül. Én nem vagyok a napi precíz számolgatások híve, úgyhogy szerintem elég egyszer pontosan kiszámolni, aztán már egy táblázat alapján könnyen meg lehet saccolni a mennyiségeket.

De ha te egyáltalán nem vagy híve az ilyen számolgatásnak, akkor is csak azt tudom mondani, hogy a zöldséget, gyümölcsöt, és húst enni kell korlátozás nélkül.

Előzmény: Törölt nick (106)
Peszti 689 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 109
Én benne vagyok! Csak sajna nincs olyan doki, aki a lábamat is lefaragná! Mindenki csak has, mell. Annekem nem elég.
Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 108
Azonnal szerintem csak úgy megy, ha a plasztikai sebész lehámozza rólunk a fölösleget egy 12 órás műtéttel:)))
Előzmény: Peszti 689 (107)
Peszti 689 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 107

Köszönöm a sok jó tanácsot! Teljesen tudom, hogy igazgad van, csak nagggyon nehéz betartani a helyes életmódot, étrendet!

Igen, elvileg a 8 évhez képest nem lenne sok a 3 év fogyás, csak az túl soká van. Még 40 alatt szeretnék jól kinézni, tudod, azonnal.

Előzmény: lzleo (99)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 106
Bővebben? Mit jelent a Te értelmezésedben a szénhidrátfogyasztás?
Előzmény: lzleo (105)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 105

Ez a kajálás nem olyan bonyolult.

Zöldséget, gyümölcsöt, soványabb húst szinte bármennyit lehet fogyasztani.

Cukrot, édességeket, és zsíros dolgokat csak minimális mennyiségben.

A szénhidrátot (tészta, rizs, gabonák, kenyér, stb.) meg nem minimalizálni kell, hanem a fogyáshoz optimalizálni kell. Erre szoktam mondani, hogy ésszel. Ja és estefelé lehetőleg már ne nagyon.

Rendszeresen kell enni és vizet inni! 

A folyadékokra is érvényes a fenti dolog, hogy cukros szarokat csak néha és keveset.

A tejjel kapcsolatban nincs határozott álláspontom, mostanában sokat szidják, úgyhogy én elég kevés tejet iszom. Itt egy elrettentő cikk: 

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

Viszont túrót és joghurtokat azt fogyasztok.

 

 

Előzmény: Törölt nick (103)
koschwarz Creative Commons License 2006.11.10 0 0 104
haha, agresszív a tesztoszterontól, ez jó. nem, én csak az igazat és a nyers valóságot mondtam ki, bár lehet hogy ez nem tetszik mindenkinek.

most már többen leírták itt, hogy nem fogyókúrázni kell. tegye fel a kezét az, aki élőben találkozott már olyan "fogyókúrázóval", aki lefogyott (nem pár kilóról van itt szó, hanem valóban 10-20-30 kilókról), és utána egész életében tartotta a súlyát. most a tv-shoppos baromságoktól is tekintsünk el.

ha valaki mutat nekem egy ilyen embert, akkor én is abbahagyom az edzést (na azt azért nem :) ).

viszont én láttam olyan embert, aki több éve túlsúlyosként jött le a terembe, nem is nézett volna ki senki belőle egy idényedzésnél többet, ehhez képest ma is jár, és jól néz ki (és nem egy izomhegy, pusztán sportos).

szerintem ez a gyomorszűkítés is csak egy önámítás. plusz drága. ennyi pénzből bárkit lefogyasztok 3 év alatt.
Előzmény: H_G (89)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.10 0 0 103
Szia. Örülnék, ha segítenél abban, hogy mit egyek és mit ne. Már sok ideje mindenki csak azt mondja, hogy mi a szar, azt nem, hogy mi a jó. Te megtennéd végre, hogy megvilágosítanád előttem az utat?:)
Előzmény: LPGFanatic (98)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.10 0 0 102
Drukkolok nagyon Neked, remélem, hogy sikerül elérned a kívánt testsúlyt:)
Előzmény: duccika (82)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 101
Még valami. El kell felejteni a fogyókúrát, mint fogalmat. Nem kúrázni kell, hanem a táplálkozási szokásokon változtatni. Meg kell szokni, hogy rendszeresen, mértékkel, és egészségesen kell étkezni. Ha az ember próbálja tartani magát ezekhez az elvekhez, akkor még az eseti csalások is beleférnek. És nem kell másnap koplalni azért, mert volt egy kiadós vacsora.
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 100
"koplalással azt éritek el, hogy a szervezet beáll raktározó üzemódra" - Keményen odamondtál a hozzászólásoddal, viszont ez a félmondat valóban a lényegre tapint rá. A fogyáshoz trükkösen szó szerint be kell csapni  a szervezetet, a csökkentett energiabevitel mellett el kell valahogy érni, hogy a testünk mégse érezze koplalásnak a megszorításokat. Ahogy írtad, nem szabad, hogy beálljon raktározó üzemmódba, mert akkor szinte minden hiába.
Előzmény: LPGFanatic (98)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 99
"konditerembe fogok járni ismét" - Ha van rá időd, akkor ez nagyon jó ötlet, viszont azt tanácsolom, hogy ne legyenek nagy céljaid. Az sem baj, ha esetleg 1-2 hónapig semmi eredményt sem érzel. Még az sem, ha eseteleg az izmok alakulása miatt eleinte vastagabbnak érzed a combodat. Csak csináld és kész. Sokan vannak, akik a túlsúly miatt mennek le sportolni, de a gyors siker elmaradása miatt hamar feladják. Én régóta járok kondizni, és látom, ahogy rendszeresen megjelennek tavasszal a duci "szezonális" sportolók, akik talán maguk is tudják, hogy nyárig semmi esélyük, hogy formába hozzák magukat. Persze aztán amikor látják, hogy nem sok eredményt hozott a dolog, akkor nyár közepén újra eltűnnek a következő tavaszig. Szerintem a legjobb, ha nem is azért mozogsz, hogy a testedet formáld, hanem csak az egészség miatt. Így nem lesz akkora lelki teher, hogy a formálódáshoz hónapok és évek kellenek. Ha belegondolsz havi 1 kiló fogyással, ami nem egy halálos koplalás, 3 éve alatt 36 kilótól lehetne megszabadulni. A 8 év "elcseszés" után ez nem is hosszú idő.
Előzmény: Peszti 689 (38)
LPGFanatic Creative Commons License 2006.11.10 0 0 98

Hát emberek!! Nem akarok senkit bántani, defogok.......

 

SOHA AZ ÉLETBEN NEM FOGTOK LEFOGYNI!!!!!

 

Átfutottam a forumot, és legalább 3 hozzászólást láttam ami elmagyarázza, hogy nincs olyan fülbevaló, amivel zabálhacc mint az állat, és mégsem hízol, meg nincs napi 5 perces trénig amivel 1 hét alatt 30 kilót leadok, és közben még élvezem is, meg pénzt is keresek. ÉBRESZTŐŐŐŐŐ MAJMOK!! TÖNKREVÁGJÁTOK MAGATOK + szarabbul fogtok kinézni mint előtte. Személyi edzőnek készülök, és sokat foglalkozom a helyes táplálkozással. Nem egy embert sikerült jobb formába segítnem !!!!DIÉTÁVAL!!! Nem mindenféle bogyós szarokkal.... A srác a forum elején leírta:sovány hús, sovány turó,krumpli, burgonya, zöldség, rizs, zabpehely SZAR!!!!!!!!!!!!!!

Rakathattok gyomorgyűrüt....ugyis visszahíztok!!! koplalással azt éritek el h a szervezet beáll raktározó üzemódra, és még zsírosabbak lesztek...ja és elmondanék még egy nagy titkot. A SZERVEZET A KOPLALÁSSAL NEM A ZSÍRT KEZDI ELŐBB BONTANI, HANEM AZ IZMOT. Miért? mert a zsír kell neki. Melegít, vannak zsírban oldódó vitaminok, stb...szal koplalással csak erőtlenek lesztek, és az a pár kiló amit leadtok az azonnal vissza is fog jönni. Higgyétek el így van. És felejtsetek el minden szert, meg gyomorgyűrűt. Ezzel az erővel, miért nem vesztek valamelyik közeli szórakozóhelyen speed-et. Na attól aztán lehet fogyni, és még jó érzést is ad közben. És másnap éhes sem leszel tőle!! Persze ez csak vicc.

 

Komolyan, nem bántásból írtam, biztos sokan vannak közötettek akik régóta szeretnének lefogyni, de ez hülyeségekkel nem megy. Áldozatok, és hozzáállás!!!  Ha valakinek kell segítség a a diétája kialakításában, jelezze, segíthetek

 

 

lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 97

"én nem zabálok délután. Nem nassolok ebédig, az igazi gond ott van, hogy megvacsizunk a srácokkal, és ha lelkileg hullámvölgyben vagyok, akkor miután lefeküdtek, készitek még valamit magamnak a tv elé, azzal a felkiáltással, hogy nekem már úgyis mindegy, vagy hogy majd holnap nem teszem. " - Ezt nem szabad. Este kell egy kicsit erősnek lenni. Az esti "megvacsizunk a srácokkal" dolgot is csak óvatosan kéne csinálni, a késői esti kajakészítést meg ki kéne iktatni. Nálam is néha előfordul, hogy este rámtör a ehetnék görcs, de előkapok két-három körtét a hűtőből, felkarikázom, és az esti tévézéskor elharapdálgatom. Ez bőven elég arra, hogy zabálás nélkül átvészeljem az estét, viszont ne éhesen és tök üres gyomorral menjek aludni.

"Nem nassolok ebédig" - Nasizásról még annyit, hogy jobb lenne éppen még ebéd előtt letudni a napi bűnöket.

Előzmény: Peszti 689 (38)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 96
"tegnap este semmit nem ettem ebéd óta" - ez nem megoldás. Akármilyen keveset is eszel, a lehető legegyenletesebben kéne bejuttatni a szervezetbe.
Előzmény: Peszti 689 (66)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 95

"Reggel tejeskávé, ebéd, utána semmi!" 

"a kérdés, mér nem fogyok tovább??!"

Szerintem itt is a nem evés miatt raktároz a szervezeted.

Ha arra gondolsz, hogy ha többet ennél, akkor híznál, akkor próbáld meg azt az ebédet 3-4 részletben megenni, szétosztva a nap folyamán.

"Az első 2 hétben fogytam 4 kg-ot, amiből egy vacsi miatt visszajött azonnal 1 kg." - Ez még nem visszahízás. Egy vacsiból sehogy sem lesz 1kiló zsír. Eleve nem szabad étkezés után mérni a tömeget. A legtöbb ember reggel kakkant, érdemes utána, és még reggeli előtt mérni. A naponként ide-oda változó érték a vízháztartás ingadozásaiból eredhet, vagy ha tényleg sokat evett az ember, akkor a béltartalom is számíthat, ami ugye még nem hízás, mivel előbb-utóbb úgyis kijön.  :)

Előzmény: Peszti 689 (66)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 94
A gyűrűvel gondolom csak addig fog éhezni, amíg hozzá nem szokik a szervezete.
Előzmény: Peszti 689 (92)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 93

"aki igazán szeret enni, szeretne lefogyni is" - Ha a finom (hízlaló) kajákat nem este eszi az ember, hanem megpróbálja minél korábban elfogyasztani, az már fél siker. Például ha 5 előtt bevágsz egy egész pizzát, és utána este már csak zöldséget, gyümit eszel, akkor az sokkal jobb, mintha este 8 körül fogyasztod.

A nők például nagyon hajlamosak a reggeli nem evésre, aztán meg az esti tévézés közben eszik meg azt a szénhidrátmennyiséget, amit napközben kellett volna. De hát napközben rendesen enni, az olyan ciki lenne, gondolják. Volt egy kolléganőm, aki azért ebédelt külön a többiektől, mert ő igenis megette a nagy tányér főtt ételt, nem csak csipegetett, mint a többiek.  

Előzmény: Peszti 689 (90)
Peszti 689 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 92
Duccika nevében háborogtam. Ő konkrétan éhezik a gyomorgyűrűjével, ahogy írta. Én meg tudom sajnálni érte.
Előzmény: lzleo (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!