A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
tudna valaki segiteni???
15-22-ig szabadságon leszek,
igy nem leszek net közelében!
valaki le tudná töltögetni naponta a recepteket, hogy ne maradjon ki semmi???
1. Bekapcsolom a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).
2. A darabokra tört étcsokit gőz fölött megolvasztom, aztán félreteszem.
3. Robotgéppel összekeverem a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, és a keveréket jól felhabosítom.
4. Az olvadt csokit fakanállal beleforgatom a cukros-vajas tojáshabba.
5. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és fakanállal óvatosan a csokis masszába keverem.
6. 4 darab hőálló, 2 decis bögrét alaposan kivajazok és kilisztezek.
7. A csokis masszát elosztom a bögrékben, és 13-15 percre beteszem őket a forró sütőbe.
8. Mikor megsültek, kiveszem a sütőből, várok pár percet, majd mindegyik minitortát körbevágom egy késsel, hogy kissé meglazítsam.
9. A bögrékre ráteszek egy-egy kistányért, megfordítom őket, és kipottyantom rájuk a sütiket.
1. Bekapcsolom a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).
2. A darabokra tört étcsokit gőz fölött megolvasztom, aztán félreteszem.
3. Robotgéppel összekeverem a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, és a keveréket jól felhabosítom.
4. Az olvadt csokit fakanállal beleforgatom a cukros-vajas tojáshabba.
5. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és fakanállal óvatosan a csokis masszába keverem.
6. 4 darab hőálló, 2 decis bögrét alaposan kivajazok és kilisztezek.
7. A csokis masszát elosztom a bögrékben, és 13-15 percre beteszem őket a forró sütőbe.
8. Mikor megsültek, kiveszem a sütőből, várok pár percet, majd mindegyik minitortát körbevágom egy késsel, hogy kissé meglazítsam.
9. A bögrékre ráteszek egy-egy kistányért, megfordítom őket, és kipottyantom rájuk a sütiket.
Először a hűtőben szomorúan várakozó, maradék endíviamixet összekeverem egy kis balzsamecettel és olivaolajjal, majd félreteszem. Aztán beletöröm a tojásokat egy tálba, hozzájuk kanalazom a tejszínt, és megsózom, megborsozom őket. Ezután kézi habverővel legalább fél percen keresztül habosra verem a tojásokat, és már jöhet is a sütés. Ehhez először megolvasztom a vajat a serpenyőben, és amikor már épp elkezdene barnulni, de még nem színeződött el, akkor beleöntöm a tojásokat. 2-3 perc után aztán a tojásos lepényt megemelem egy villával 2 óra, 6 óra és 10 óra helyeken, – szóval a harmadpontoknál - hogy az omlett szilárduló széle alá is folyhasson a még nyers tojásból. Ezt a műveletet aztán 1-2 perc múlva még egyszer megismételem, majd ha a tojás közepe is megszilárdult, leveszem a tűzről. Gyorsan rápötyögtetem a krémsajtot, és rászórom a sonkacsíkokat is. Tálra csúsztatom, aztán félbehajtom, ráteszek egy kis vajat és rávagdosom a petrezselymet, majd pedig melléhalmozom a bekevert salátát.
1 adag lesz belőle.
közben átolvastam, hogy mit másoltam be!
te jó Isten tele van hibákkal, elnézést kérek,
de csak gyorsan átmásoltam, nem olvastam végig!
de azért remélem, jó lesz a recept!
jah, és megsúgom, hogy én már vettem hozzá
előre gyártott képviselőfánkokat, olyan egész piciket
az Árkád aljában az InterSparban van a kenyereknél elrejtve
olyan 250 Ft 15 db kb...
gondoltam, ennyi pénzért nem állok neki szenvedni vele, hanem kb öt perc alatt csinálok egy isteni édességet!
ez két féle képpen elkészített Profiterol
az egyikben fagyi van, a másikban meg
PROFITROLLIE
HOZZÁVALÓK: 11 dkg vaj, 9 dkg zsír, 7 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 1 ek cukor, egy csipet só, 22 dkg liszt.
Két dl vizet a vajjal és a zsírral, 1 ek cukorral, egy csipet sóval felforralunk. Folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg az edénytől el nem válik. A tűzről levéve tovább keverjük, majd ha langyosra hűlt, egyenként hozzá vegyítünk 7 tojás sárgáját, majd 5 tojásfehérjéből vert kemény habot. Vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe dió nagyságú csomócskákat rakunk, nagy lángon (én 200 fokon sütöttem) 20 percig sütjük. FONTOS: A sütő ajtaját ezalatt nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik, és többé nem nő fel. Ha kihűlt kis lyukat kell fúrni az alján és megtölteni a krémmel. Az a bizonyos hófehér krém pedig nem más, mint mascarpone. De én eddig mindig befürödtem az itteni mascarponékkal, mert vagy savanyú volt már, vagy pedig keverésre kicsapódott és szétvált tejjé és vajjá. Szóval én egyszerű mezei tejszínnel csinálom és pont olyan az íze, mint amilyennek lennie kéne. A tésztából kb. 30 fánkocska lesz, ehhez kb. egy liter tejszín kell. Kisebb részébe instant kakaóport keverek, ha nem elég édes, egy kis porcukrot is teszek hozzá és felverem. Kifúrom a fánkok alját és habzsákkal beleinjekciózom a kakaós krémet. A nagyobb rész tejszínt porcukorral felverem ráöntöm a fánkokra, amit előtte egy mélyebb tálba egymás mellé helyezek. Letakarom, beteszem a hűtőbe és ott a tejszín tovább fog keményedni.
"tölteléket próbáld meg úgy, hogy veszel mascarponét (én kész képviselőfánkból szoktam csinálni, egy zacskó kb 10 db és nem túl nagyok) ehhez kell egy 250 grammos. A krémet bekevered tejjel és kis cukorral kb. 2 dl tej kell hozzá.
Olyan jól kenhető legyen ezek után ízesíted bármivel. Ha csokisat akarsz kakaóporral, ha mást a megfelelővel.
Én általbán jamot szoktam hozzá keverni. Ezt tedd bele a fánkba (én az aljat kilyukasztom és nyomózsákkal töltöm meg).
Egy edénybe képezz piramist és öntsd le csokibevonóval. Hagyd kihűlni. Ha marad krémed azzal ragaszd össze a fánkot. Tedd be hűtőbe és jól hűtsd ki egy éjszaka kell neki."
(ezt valahonnan a netről szedtem le, nem tudom kitől származik!)
Profiterol fagyival töltve (8 személyre):
a tésztához:
15 dkg liszt
4 tojás
10 dkg vaj
2,5 dl víz
csipetnyi só
1 evőkanál cukor
a töltelékhez:
5 dl vaníliafagylalt
a szószhoz:
25 dkg főzőcsokoládé
2 dl tej
4 dkg vaj
1. Lábasban a vizet a vajjal, a sóval és a cukorral felforraljuk, majd beleforgatjuk a lisztet.
2. Kislángon addig keverjük a masszát, míg fényes, sima tésztává áll össze, és elválik az edény falától.
3. A lábast levesszük a tűzről, és állandóan kevergetve, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Minden tojás után alaposan megkeverjük a masszát.
4. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle, nem túl közel egymáshoz. Meleg sütőben készre sütjük (20-30 perc), majd kihűtjük.
5. A szószhoz a csokoládét vízgőz felett lassan megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat és a tejet. Fényes, sima krémmé keverjük.
6. Közvetlenül tálalás előtt ujjunkkal egy-egy kis lyukat nyomunk a sütemények közepébe, és mindegyikbe egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk. Piramisszerűen egymásra halmozzuk, és a forró szósszal meglocsoljuk.
Hozzávalók:
1 csokor újhagyma
4 kicsi savanyú uborka
1 gerezd fokhagyma
2 púpos evőkanál dijoni mustár
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
3 deci tejszín
2 deci tejföl
80 deka harcsaszelet (7-8 patkóalakú szelet)
só és frissen őrölt bors
3 evőkanál liszt
3 deka vaj
3 evőkanál olaj
2 evőkanál száraz fehér bor
1 citrom
Elkészítés:
Mielőtt belekezdenék a halsütésbe, előkészítek néhány hozzávalót. Az újhagymák fehér részét és a savanyúságos üvegből kihalászott ubikat vékonyan felkarikázom, a megpucolt fokhagymát apróra vágom, majd a mártáshoz egy tálkában kézi habverővel simára keverem az étkezési keményítőt a mustárral, a tejföllel meg a tejszínnel. Ha ezekkel megvagyok, jöhetnek a harcsaszeletek. A haldarabokat 2 centis kockákra vágom -középső, szinte csontkeménységű gerincdarabjukat kihagyom-, aztán beleszórom őket egy tálba. Rájuk hintek sót, borsot meg lisztet, és kicsit össze is forgatom a kockákat a tapadásgátló liszttel. A sütéshez egy nagy és mély serpenyőben finoman összeolvasztom a vajat az olajjal, majd közepesen erősre csavarom a lángot, és 6-8 perc alatt megsütöm benne a halkockákat. Szűrőlapáttal kihalászom őket, és amíg pihennek, elkészítem a mustármártást. Abba a serpenyőbe, amelyikbe a harcsát sütöttem, beleszórom az újhagymakarikákat, és miután megpároltam őket, hozzájuk keverem a fokhagymát. Amikor ½ perc múlva megcsapja orromat a fokhagyma illata, egy pillanatra erősebbre veszem a lángot, és ráöntöm a hagymákra a fehér bort. Ahogy a finom nedű elpárolgott, rögtön visszatekerem a lángot közepes erejűre, és a serpenyőbe beleöntöm a mustáros-keményítős mártásalapot. Utána visszateszem a harcsakockákat is, majd hozzákeverem az uborkakarikákat, aztán belereszelem a citrom illatos héját, és folyamatosan kevergetve néhány perc alatt besűrítem a mártást. Eközben a halkockák is átmelegednek, és már csak só meg bors hiányzik a szószból, és ehetünk is. 4 adag lesz belőle.
Pontyfalatok szalonnás krumpliágyon
Hozzávalók:
1 kiló krumpli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 deka füstölt szalonna
2 evőkanál + 1 teáskanál olaj
só és frissen őrölt bors
8 kisebb pontyszelet (kb. 90 deka)
1-2 evőkanál liszt
2 deci tejföl
1 teáskanál csípős paprikakrém Elkészítés: A sütőt bekapcsolom 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), és miközben bemelegszik, elkészítem a pontyfalatok fekhelyét, a szalonnás krumpliágyat.
A meghámozott krumplikat centis kockákra felvágom, és a miniatűr darabkákat beleszórom egy fazékba. Öntök rájuk annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, megsózom, aztán erős lángon felforralom. Amikor felforrt, kicsit visszaveszek a láng erejéből, és krumplikockákat kb. 6 perc alatt puhára főzöm. Amíg fő a krumpli, megpucolom a hagymát és a fokhagyma-gerezdeket, majd darabokra vágva beleteszem őket a késes betétű robotgépembe. A gyárilag már amúgy is vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát ollóval hozzájuk csíkozom, és miután kanalaztam a gépbe kevés olajat is, pépesre darálom a hagymás szalonnát. Ezután lecsepegtetem a megfőtt krumplikockákat, beleszórom őket egy nagy keverőtálba, és amíg kicsit kihűlnek, addig teáskanálnyi olajjal kifényesítek egy 35 centi x 15 centi nagyságú sütőtálat. Az enyhén megszikkadt krumplikockákat krumplitörővel úgy-ahogy pépesre töröm, összekeverem a szalonnás-hagymás péppel, és megsózom, megborsozom. Jó 5 centi vastagon belekanalazom a sütőtálba, és 15 percre betolom a forró sütőbe. Miközben a hagymás-szalonnás krumpli sül, megsütöm a halat. A pontyszeleteket 2 centis kockákra vágom –ilyenkor úgy ügyködök, hogy középső, kemény gerincrészüket kihagyjam a darabolásból-, és beleszórom egy tálba. Összeforgatom őket sóval, borssal meg kevés liszttel, és miután a legnagyobb serpenyőmben gyengéden összeolvasztottam a vajat meg az olajat, keverékükön megsütöm a halkockákat. (Ha nincs nagy méretű serpenyő, akkor jó lesz két közepes is, csak az a lényeg, hogy egyszerre süljön meg az összes halkocka.) A megpirult krumpliágyat kiveszem a sütőből, és szűrőlapáttal ráköltöztetem a pontyfalatokat. Aztán tálaláskor nemcsak a tepsit, hanem külön tálkában a csípős parikakrémmel kevert tejfölt is is kiteszem az asztalra, mert nagyon jó rápötyögtetni a megsült halkockákra. 4 adag lesz belőle.
50 deka makaróni
8 duci gerezd fokhagyma (nem tévedés:ennyi kell!)
4 evőkanál olivaolaj
1 doboz 40 dekás hámozott paradicsomkonzerv
20 deka tejszínes krémsajt
1 deci tejszín
só és frissen őrölt bors
1 nagy csupor friss bazsalikom
Elkészítés:
Vizet engedek engedek egy nagy fazékba, szórók bele sót, és felteszem forrni. Amíg a víz melegszik, elkészítem a mártást, amelynek olyan lesz a színe, mint a legszebb és legdivatosabb, nyári körömlakké. (Hajni maníkűrös, gondolom innen a hasonlata. – Stahl.)
A mártáshoz finomra vágom a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán olivaolajon kevergetve megfonnyasztom őket. (Hajni azt javasolta, hogy kezünkről az átható fokhagymaszagot úgy a legkönnyebb eltüntetni, ha rozsdamentes acéllábost simogatunk. Először azt hittem viccel, de tényleg működik a dolog. – Stahl)
A puha fokhagymához levével együtt hozzáadom a a konzerv paradicsomot, és utána belekeverem a lágy krémsajtot meg a tejszínt. Megsózom, megborsozom, majd takarék lángon összefőzöm az egészet. Néha közben fakanállal szétnyomkodom az egyre puhábbá váló paradicsomdarabokat, de nem állok végig mellette.
Amíg a mártás összefő, addig kifőzöm a lobogó vízben a makarónit.
Végül összekeverem a tésztát a mártással, és tetejére rászórom az apóra vágott bazsalikomleveleket.
4 adag lesz belőle.
Először kifacsarom a gyümölcsöket, majd megpucolom és a reszelő nagylyukú oldalán lereszelem a sárgarépát. Ha ez megvan, nincs is egyéb dolgom, mint elővenni a turmixgépet, és beleönteni a sárgarépát meg a gyümölcslevet, hozzá a joghurtot és a mézet, és pár másodperc alatt összeturmixolni az egészet.
1 szép példány füstölt makréla (kb. 30 deka)
2½ deci + 2 evőkanál tejszín
2 evőkanál vodka
frissen őrölt bors
1 csokor friss kapor
5 szem borókabogyó
4 tojás
zsemlék a tunkoláshoz
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez 4-es fokozat), aztán amíg bemelegszik, elkészítem a halas krémet.
Ehhez először félbevágom az aranyszínben játszó füstölt makrélát, majd utána kikapom a csontvázát, és egy villával szépen lekapargatom a bőrről a halhúst. A bőrnélküli cafatokat beleteszem egy tálba, annyi tesjzínt öntök hozzájuk, hogy sűrű legyen a halkrém, és miután belekevertem meg egy kis pohárkányi vodkát is, az egészet jól megborsozom.
Utána apróra vágom a friss kaprot, az erdőillatú borókabogyókat pedig a lehető legfinomabbra töröm a mozsaramban. Mindkettőt hozzákeverem a tejszínes-vodkás halkrémhez, és igazságos elosztásban belekanalazom 4 kerámiatálkába, amelyeknek az átmérőjük 8 centi, a magasságuk meg 5 centi.
Mindegyik adag tetejére óvatosan ráütök 1-1 tojást, ezeket meglötykölöm 1-1 evőkanálnyi tejszínnel, és bő negyedóra alatt megsütöm a krémes finomságokat.
2 adag lesz belőle.
A tálaláshoz: tejföl
újhagyma
reszelhetően kemény sajt (ami éppen van otthon)
tortilla-chips
Elkészítés:
Hogy tempósan haladhassak, amit csak lehet, előkészítek. Az újhagyma fehér szárait felkarikázom, a megpucolt fokhagyma-gerezdet finomra aprítom, aztán a félbevágott chilipaprikából kirázom a magokat, és az üres paprikahéjat vékonyan felszeletem. Kezem ügyébe készítem a kétféle konzervet, sőt, a babszemeket szűrőbe teszem, és a csap alatt átöblítem.
Aztán egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban gyengéden megmelegítem az olajat. Kevergetve puhára párolom benne az újhagymakarikákat, majd utána hozzászórom a fokhagymát, és amikor megérzem az illatát, hozzáteszem a kétféle hagymához a darált húst. Kicsit erősebbre tekerem lángot, és fakanállal kevergetve a pulykamorzsákat fehéredésig párolom.
Ezek után lehúzom az edényt a tűzről, és beleszórom a cayenne borsot, a szárított chilipelyhet, a morzsolt oregánot, az őrölt fahéjat, az apróra vágott chilipaprikát meg a cukrot. Hozzáöntöm a konzervdobozból a paradicsomokot, aztán fakánallál tessék-lássék módra szétnyomkodom őket. Belepottyantom a babszemeket is, és miután alaposan megsóztam az egészet, annyi vizet öntök hozzá, hogy olyan jó szószos legyen, de azért mégsem híg.
Az edényt visszaköltöztetem a tűzre, és a paradicsomos húskavalkádot felforralom. Ahogy rottyan néhányat, máris takarékra csavarom alatta a lángot, és 15-18 perc alatt összefőzöm a tex-mex ízvilágú lakomát. Eközben jól elvan magában a tűzhelyen, bár néha azért megkeverem.
Amíg főddögél, addig egy tálkába belekanalazok jó sok tejfölt, egy másikba belekarikázok néhány szál újhagymát, és egy harmadikba pedig belereszelek szép és nagy kupacnyi sajtot. A kenyeres kosárba beleöntöm a ropogós tortilla-chipset, aztán ahogy megfőtt a tex-mex pulyka, tálalok.
A tányérokon púposódó, fűszeres ragura ki-ki annyit tesz a tejfölből, az újhagymából és a reszelt sajtból, amennyit csak akar, mint ahogy a tortillachipsnél sincs limit, hiszen olyan jól lehet ezt ropogtatni hozzá.
4 adag lesz belőle.
Mivel akkor lehet a legtempósabban haladni, ha a hozzávalók már feldarabolt állapotukban strázsálnak mellettem a kezem ügyében, amit csak lehet előkészítek. A lilahagymát vékonyan felkarikázom, a sonkát falatnyi katonákra kockázom, a fokhagymát pedig pépesre zúzom. Aztán kicsumázom a paprikát, és miután a félbevágott paprikafelekből kisöpörtem a magokat, rátenyerelek a parikahajók fényes oldalára, hogy kilapuljanak: így ugyanis sokkal könnyebb őket félcenti vékony csíkokra szeletelni, mintha eredeti domború alakjuk miatt ide-odabillegnének.
Ha mindezekkel megvagyok, jöhet a főzés. Egy serpenyőben közepesen erős tűzön megmelegítem olivaolajat, aztán kevergetve puhára párolom benne a lilahagymakarikákat, és ha már lágyak, hozzájuk teszem az illatosító fokhagymapépet. Amikor ½ perc után megérzem a fokhagyma-parfümöt, belekeverem a serpenyőbe a paprikacsíkokat, és megpárolom őket. (Ezt nem szabad erős lángon, mert akkor a paprikacsíkok nem megpuhulnak, hanem nagy eséllyel leégnek. De az egész nem tart tovább 10 percnél, és ezt még egy olyan türelmetlen ember is képes kivárni, amilyen én vagyok. Persze néhány keverés-kavarás azért nem árt nekik.)
Miközben a paprikacsíkok vajpuhára fonnyadnak, az öntethez egy kis tálkában összekeverem a mustárt a vörösborecettel meg az olivaolajjal.
Aztán a puha, hagymás paprikához hozzákeverem a sonkafalatokat, a lecsöpögtetett és hideg vízzel átöblített babszemeket meg a mustáros-ecetes olajat. 5 percen át kevergetve összemelegítem a télies eledelt, majd amikor az ízek egymásba vegyültek, lehúzom az edényt a tűzről, és apróra vágom a petrezselymet.
Tálalás előtt a babsalátát megsózom, alaposan megborsozom, hozzákeverek még egy kis vörösbor ecetet, aztán rászórom a tetemes mennyiségű petrezselyemmiszlit.
2 adag lesz belőle.
Először bekapcsolom a sütőt 175 fokra, majd előveszem a kézi robotgépem, és kikeverem a vajat a cukorral. Ebbe beleütök 2 egész tojást, majd ezt is kicsit habosra keverem. Ezután hozzáadom a mandulaaromát, és belereszelem a mélyhűtőből előhalászott marcipánt is. Aztán előveszem a mozsaramat, és durvára töröm benne a mandulát, amit aztán hozzákeverek a tésztához, a liszttel együtt. Jöhet még bele egy citrom reszelt héja, majd a sütőpor, aztán pedig a tej. Ezután muffin-tepsit ragadok, beleteszem a kapszlikat, és mindegyikbe kanalazok a fincsi tésztából. A mandulás-marcipános muffin 30-35 perc alatt sül meg.
A páchoz
2 deci joghurt
1½ deci olaj
1 evőkanál méz
1 zöldcitrom
1 evőkanál currypor
1 evőkanál koriandermag
1 teáskanál őrölt kömény
1 késhegynyi cayenne bors
Elkészítés:
A húsdarabokat 1½ centi vastag, jó 10 dekás szeletekre vágom. Mindegyiket megsózom, aztán lerakom őket egymás mellé egy 30 centi x 20 centi méretű sütőtálba.
A páchoz egy kis tálkába beleöntöm a joghurtot meg az olajat, hozzákanalazom a mézet, és kezemen átszűrve belecsöpögtetem a zöldcitrom fanyar levét. A koriandermagot mozsárban megtöröm, majd a curryporral, az őrölt köménnyel, valamint a cayenne borssal együtt hozzászórom a joghurtos alaphoz. Egy-két keverés, és készen van.
A sütőtálban várakozó csirkeszeletekre ráöntöm a pácot, aztán kicsit bele is forgatom őket, hogy minden négyzetmilliméterüket érje az édes-erős joghurtos kevercs. A tálat lefedem folpackkal, és legalább ½ napra, de lehet ez 1 teljes is, berakom a hűtőbe.
Amikor enni akarjuk, akkor előtte időben kiveszem a tálat a hűtőből, hogy a csirkeszeletek szobahőmérsékletűre melegedhessenek.
Aztán bekapcsolom a sütőt 230 C-ra (gázsütőn 8-as fokozat), a sütőtálon pedig lecserélem a folpackot alufóliára. Ha már forró a sütő, betolom a tálat, és 15 percig alufólia alatt, majd további 6-8 percig már enélkül pirítom rotyogósra a joghurtos, curry-s csirkét.
4 adag lesz belőle.
koszi, igazan megnyugtato a valasz :-)
a nl ban megjelenteket szoktam gyujteni, de ha nem kotve fuzve van, akkor elobb utobb elkavarom
az uj konyvet meg nem lattam
a regit meg nem volt idom meg attanulmanyozni
azert rendes toletek, hoyg idemasoljatok,
mert en tegnap percekig kerestem, mire egyaltalan megleltem :-)
Részben fent vannak a honlapján a receptek közt (www.stahl.hu), részben már megjelentek az első szakácskönyvben, részben már megjelentek a Nők Lapjában és részben újak, amelyek valamelyik fenti "helyszínen" és/vagy az új könyvben várhatóan fel fognak bukkanni.