Keresés

Részletes keresés

HaNNa Creative Commons License 2006.02.10 0 0 215
Sziasztok!

Ésszerűen (saláta, tiszta húsleves, majdnem semmi szénhidrát) kezdem elérni a kívánt testsúlyomat. De most lassan már félek abbahagyni, nem tudom, hogy hogyan álljak vissza a normális étkezésre!

Help!

Köszi, H.
GINI Creative Commons License 2006.02.10 0 0 214
Nézd meg itt a szűzteás tapasztalatokat: Szűztea - érvek és ellenérvek
Előzmény: szpsz911 (213)
szpsz911 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 213

Hello!

Ki mit tud a szűztea hatásmechanizmusáról?

üdv

codeblack Creative Commons License 2006.02.03 0 0 212
Sziasztok!Ha tudja valaki mondja meg mitől fogyott Pokrivtsák Mónika,valami francia proteinportól ennyit sikerült kiderítenem.De ez nem elég... :(
david_ilona Creative Commons License 2006.01.27 0 0 211
Szia!
Régen ajánlota az egyik barátom a "bécsi 2hetes diétát"
!!!2 hét alatt 9 kg minusz!!! Neki sikerült is! Láttam az eredményt!
http://www.fogyipatika.hu/becsi.html
Sok sikert
Előzmény: Sign (210)
Sign Creative Commons License 2006.01.26 0 0 210

Sziasztok!

 

Két hét alatt kéne fogynom 7-8 kilót! Minden megoldás érdekel, az is ami nem "ésszerű"!! Please Help!!

 

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 209
Szentem ne kinlódjatok annyit! Nekem van egy tippem, gondoltam megosztom veletek! És ha valaki tudja hogy hol lehet kpni a neten kívül akkor pliz irja már meg (Dunakeszi környékén). Én rendeltem a neten és ki is próbáltam hogy ebéd és reggeli helyett megiszok egy nagy adag FruitCafét (tejjel) és 4 kg minusz lett 1 hét alatt. Ha valakit érdekel, hogy lehet full egészségesen lefogyni akkor menjen fel ide: www.fruitcafe.hu
Előzmény: david_ilona (208)
david_ilona Creative Commons License 2006.01.26 0 0 208
Szia!
Én is sok "felesleges" kinlódást végigcsináltam már eredménytelenül.
Remélem, a Te módszered nekem is bejön... Ki fogom próbálni és beszámolok!
Előzmény: glad (20)
Lappantyú Creative Commons License 2006.01.01 0 0 207

ja, félreértettelek, úgy már értem, bocs! :-)

 

hogy én mennyire várom már a holnapot, kevés kaja, bringázás, komolyan mondom, pont annyira várom már, ahogy vártam amúgy a karácsonyt. :-)

 

fogyókúrás kolléga, elriasztottunk nagyon? vagy belevágtál a szétválasztósba és fogysz, mint a kisangyal továbbra is? én nagyon szurkolok neked!

Előzmény: H_G (206)
H_G Creative Commons License 2005.12.28 0 0 206
"Itt"-en nem ezt a topikot értettem, hanem a Fogyipatika/Diétázunk oldalt (aminek megadtam előtte a linkjét), onnan Kirké sem töröltette magát! Te pedig már ott is megírtad, h. a cél nem a fogyás, hanem a "belső mosoly". Ennek az elvnek teljesen megfelel egy kis hagyományos dőzsölés karácsonykor.
Előzmény: Lappantyú (205)
Lappantyú Creative Commons License 2005.12.28 0 0 205
Kirké sajna töröltette a hozzászólásait fogyókúra fronton is, de hogy én ide írtam volna korábban is? nem is emlékezem. :-) amúgy meg édes vagy, hogy engem referencia-emberként említesz, látnál most, így karácsonykor, milyen elvek mentén étkezem. :-)

viszont mással, amiket írsz és Galahed-del is persze szóról szóra egyet értek, nagyon. én azt szoktam írni, hogy megfelelő étel, megfelelő eloszlásban, megfelelő mennyiségű mozgással és megfelelő türelemmel, ez az egyetlen csodarecept. a többi hazugság és még embert nem láttam, kinek sikerült volna. az átmeneti sikereket én legalábbis nemhogy sikernek, de inkább kudarcnak számítom (mármint az átmeneti siker átfordulását a sikertelenségbe, menetrendszerint).
Előzmény: H_G (199)
H_G Creative Commons License 2005.12.28 0 0 204
Nem akarom kedvedet szegni, de amitől az elején nagyon gyorsan fogy az ember, az nagyrészt víz-vesztés.

A másik topikban meg ne kérdezz olyanokat, amik már 1000x voltak, mert persze, hogy nem fognak válaszolni -- olvasd el, amit eddig összeírtak, van benne jó pár bevált kajarecept!

Előzmény: ZuZuCska (202)
Galahed_ Creative Commons License 2005.12.28 0 0 203

soha nem értettem ezeket a praktikákat...miért kell a csodafogyókúrákban hinni..

:-) :-)

 

Ha egy picit odafigyelnek a táplálkozásra, naponta 5 ször esznek keveset, és változatosan, valamint 30 percen túl !! mozognak, akkor a fogyás nem marad el..  már ha ugye kövér ill túlsúlyos volt az illető ( anorexeknek ez nem jó :-) ...)

 

Ha a fentiekből valami nincs meg ( 5x kevés kaja, mozgás 30 perc felett) akkor , szerintem, egészséges fogyás sincs...

 

persze erről regényt lehetne irni, de amennyit én már elolvastam, mindegyik tömör esszenciája ez volt...

 

 

Előzmény: H_G (201)
ZuZuCska Creative Commons License 2005.12.27 0 0 202
köszi!mondjuk most ugy látszik nekem bejön.2 napja csinálom ezalatt 2 és fél kiló.
Előzmény: H_G (201)
H_G Creative Commons License 2005.12.26 0 0 201
Nem megmondtam, hogy az értelmes tapasztalatokat olvasd el a Fogyipatikán, és ne a hülyeségeket?!

Na jó, a 90 napos egyáltalán nem a legdurvább, csak annyiban egészségtelen, hogy a szervezet nem folyamatosan és kis adagokban termeli alatta az inzulint (ez lenne az ideális), hanem szénhidrátnapon teljes erővel, egyébként csak alig-alig -- ezért azoknak, akik a cukorbetegség rizikócsoportjába tartoznak, nem szabad csinálniuk. De egészségesek elkezdhetik és tényleg fogyni is szoktak vele, nem az alapelvei miatt (azok tudományosan egyáltalán nem helytállók), hanem mert rendszert meg mértéket visz az étkezésükbe.

De a 90 naposnak van külön topikja a Velveten, még aktívabb is ennél; így a továbbiakban jobban jársz, ha ott kérdezel. (Előtte persze olvasd el, amit eddig összeírtak! Ezzel meg is van a pár napi programod, mert már majdnem 3000-nél tartanak...)

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9127706&la=50226033
Előzmény: ZuZuCska (200)
ZuZuCska Creative Commons License 2005.12.26 0 0 200
köcce!valaki csinálta már a 90 napos diétát?
ma elkezdtem.és nem is hagyom abba!valakinek sikerült fogynia?
meséljetek lécce had bizakodjak! :)
erről lenne szó:

A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani. A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.


A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. (A banán is gyümölcs, tehát ez is ehető.)

1. nap: Fehérjenap
EBÉD: főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, valamint joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen)
Ehhez bármilyen nyers salátát fogyaszthatunk, korlátlan mennyiségben. 1 szelet kenyér is fogyasztható (bár elhagyásával eredményesebb a diéta). Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kell inni. (Vannak, akik elhagyják, a diéta így is működik!)
Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd volt, csak leves nélkül.


2. nap: Keményítőnap
EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya…), kötelezően főzve! Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret (elhagyásával eredményesebb a diéta).
VACSORA: bármilyen zöldségféle főzve, sütve, párolva, saláta… vagyis ugyanaz, mint az ebéd (csak kisebb mennyiségben).


3. nap: Szénhidrátnap
EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is…)


4. nap: Gyümölcsnap
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben! :-)



Egyéb tudnivalók:
- A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást.
- Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!
- Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.
- Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.
- Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!
- A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.
- A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés.

Előzmény: H_G (199)
H_G Creative Commons License 2005.12.25 0 0 199
http://www.fogyipatika.hu/dietazunk.html

Kiindulásnak olvasd el Lappa és Kirké írásait itt -- vigyázat, a többi írás közt rettenetes marhaságok is akadnak, legjobb, ha beléjük se nézel. Igazán profi fogyókúrázónak nem elegendők a bárhol hozzáférhető kivonatos kalóriatáblázatok, a részletes nyomtatott változatra, Bíró és Lindner "Tápanyagtáblázat" c. könyvére van szükség! És van egy másik nélkülözhetetlen könyv is, Anita Beantől a "Modern sporttáplálkozás", ez akkor is rendkívül hasznos, ha amúgy nem vagy sportoló.

Ha tudsz angolul, nagyon hasznos tippeket olvashatsz itt is: http://www.diet-i.com/index.htm (bár ez alapvetően egy fizetős diétás programot áruló oldal).


Előzmény: ZuZuCska (198)
ZuZuCska Creative Commons License 2005.12.25 0 0 198
szijasztok!Na most határoztam el hoyg fogyok!segítetek nekem?szivesen vennék egy pár jó tippet,és ha sorolnátok pár ételt amit nyugodtan ehetek?ami nektek bevált?
Lappantyú Creative Commons License 2005.12.17 0 0 197

valamint én úgy gondolom, hogy önpszichózis is van benne, ami egyáltalán nem baj, de azért van. én bármilyen diétát kezdtem el, ha igazán kedvvel és lendülettel vágtam bele (ha nem, akkor úgyis elbukta magát a dolog nagyjából a tizenkettedik órában), akkor eszméletlen endorfint szabadítottam fel magamban. a diéta alkalmas rá, hogy az ember rendezze a gondolatait, hogy rendet tegyen maga körül is (felszabadul az amúgy tévé előtt, evés töltött idő :-)), stb. és olyan ez, hogy egyik energiakör hozza magával a másikat.

sajnos, csak valameddig. mert aztán egy idő után elfárad és nagyon éhes lesz az ember. lesz egy rossz pillanat, valami rosszkedvű dolog történik és minden borul.

 

én legalábbis ilyet tapasztaltam, legyen szó bármiféle diétáról vagy egészséges életről.

Előzmény: H_G (196)
H_G Creative Commons License 2005.12.16 0 0 196
(Várj csak, lenyelem a karamellát...) -- Igen, teljesen igazad van, pontosan így gondolom én is :)

Egyébként már több topikban találkoztam ezzel, hogy a koplalva fogyózók meg léböjtkúrázók erről számolnak be, hogy baromi energikusnak meg könnyűnek érzik magukat, soha nem voltak ilyen jól -- aztán egy héttel később kipukkan a lufi és összeesnek, tipikus túledzéses tünetekkel. Valszeg vmi mérgező vegyület felelős ezért az indokolatlan jó közérzetért és fáradhatatlanságért; állítólag a zsírbontás során ketonok szabadulnak föl a szervezetben. (Aceton-szerű szagot is okozhatnak a lehelletben.) Ez is egy ok arra, hogy lassan fogyjunk, mérgező vegyületből az a kevés is elég, ami olyankor képződik.
Előzmény: Lappantyú (195)
Lappantyú Creative Commons License 2005.12.16 0 0 195

az a baj, hogy a zsírszázalék mérés nem egy egzakt adat, hanem becslés. kilóból, korból és nemtommég miből becsül, szóval arra ne adjál nagyon sokat. a bőrredő mérés az olyan, hogy megméred egy tolómérővel több ponton az összecsippentett zsírt magadon és kiszámolod ezen méretek átlagát. ez egy egzakt adat lesz.

 

te melyik topicot olvastad? amit H_G ajánlott, az Alakformálást? mert ott biztos nem volt koplalásról szó. amiről szó van (azaz a sikeres fogyás és súlymegtartás alappillérei):

 

1. jó minőségű, egészséges összetevőkből készített ételek fogyasztása a megfelelő mennyiségben és napi megoszlásban (reggelhez közelítve a több szénhidrát, majd inkább a fehérje domináljon és a zsírt maradjon végig alacsonyan egész nap),

2. rendszeresen, zsírégető pulzustartományban legalább fél órán át végzett aerob mozgás,

3. türelem.

 

egy életen át.

 

H_G is (mármint ha jól sejtem, akkor te is, H_G :-)), én is esküszünk arra, hogy a fentiek az egyetlen út ahhoz, hogy elérd és megtartsd az álomsúlyodat. más kérdés, hogy nem feltétlen élünk így. :-))

Előzmény: zsozso77 (194)
zsozso77 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 194

Mi ez a borredo meres? ezt nem talaltam. Van zsirszazalakmeros merlegem az par szazalk pontossaggal eleg jo mer.

Egyebkent az alapotlet ez volt ami topic elejen van azaz koplalas.

Le kell szokni az evesrol.  Ha leultem filmet nezni szinte vegig ettem.

Pavlovi reflex volt film=eves.

A masik ha szuk a gyomor jobban kontrollalhatom az adagot.

Aztan ahogy elkezdtem annyira nem ereztem semmit hogy gondoltam megjobban leszokok az evesrol. aztan mag megjobban ereztem magam es ekkor kezdtem kerdezoskodni hogy tudomanyosan mi ujsag.

190/126 rol most 116 vagyok, ferfi. De az idealis sulyom 105 hiaba adnak a kalkulatorok 90 kilot idealisnak akkor mar korosan neznek ki:o)

De annyit ovastam az evesrol hogy alig tudok irni ugy csotog a nyalam:o)

Lehet kezdesnek valamin halfelet bekapok.

Lappantyú Creative Commons License 2005.12.16 0 0 193

zsozso, amúgy honnan indulsz, mennyit szeretnél fogyni és mik a motívumok a fogyásdoban? mennyire akarod megváltoztatni az életmódodat? fiú vagy vagy lány? csinos, zsírtalan szeretnél lenni és/vagy egészséges, jó kondijú? le tudsz mondani egy életre a korábbi életformádról, gyökeresen megváltoztatva azt vagy csak bizonyos elemeket tudsz megváltoztatni? esetleg hosszú távon teljesen vissza fogsz térni a korábbi (hízáshoz vezető) életformádhoz?

 

(az izomból fogyásra H_G által említett topicban van kiváló mérce, a bőrredő mérés, az jelzi, hogy mennyi zsírod fogyott. a mérleg sajna nem tökéletes támpont.)

Előzmény: zsozso77 (189)
H_G Creative Commons License 2005.12.16 0 0 192
Ezt olvasd el! (És még kb. az első 100 hozzászólást, ha ráérsz.)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=19931&na_step=100&t=1002185&na_order=

zsozso77 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 191

na meg egy dolog. A bor vajon tudja e majd kovetni a valtozast a hasamon.a Tv2-on az atszabos musorban volt egy srac aki sokat fogyott es muteni kellet a hasat mert logott a bor.

Errol tudtok valamit?

zsozso77 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 190

Meg valami csak hogy jobban ertsem, ugyanis azt szeretnem.

Tegnap usztam 500at,futottam 3Km, meg gyalogoltam vagy 2 km-t, mindezt intenziven. Egy csomot ittam melle persze. Es igy 1.5kg vagyok most konnyebb. Az izom hogy fogyhat ennyi mozgas mellett?

koszi az eddigi valaszokat is

zsozso77 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 189

Ertem.

Meg akkor is ha csak hetek alatt terek vissza a normalis eveshez?

Azt hogy veszem eszre hogy az izmaim fogynak?

Nem erzem gyengebbnek magamat.

Tehat akkor mi a tanacs? Mit egyek elsosorban ha mindenkeppen ennem kell?:o)

 

H_G Creative Commons License 2005.12.16 0 0 188
"Lehet valami mellekhatasa ami esetleg kesobb jon ki?"

Persze -- most éppen föléled az izmaidat. Ilyen gyorsan ui. egyszerűen nem lehetséges csak zsírból fogyni, de még elsősorban zsírból sem. Ha a szervezetnek gyorsan kell energiát vennie valahonnan, a máj cukortartaléka után -- ami nálad már kb. 0 lehet -- izombontásba kezd. És ebből a szempontból a tenisz sem jó, túl intenzív sport, túl magas pulzussal.

Mire végzel, az összsúlyod ugyan kevesebb lesz a kiindulónál, de azon belül rosszabb lesz az izom-zsír arányod. Ettől aztán kevesebb energia kell az alap-anyagcserédhez, mert az izom nyugalmi helyzetben is rendesen égeti a kalóriákat, a zsír alig. Ha visszatérsz a normális evéshez, lecsökkent alap-energiaszükséglettel már annyitól hízni fogsz, amennyi eddig a szinten tartást jelentette.

Pont az ilyen stílusú diétára mondjk, hogy "az elhízáshoz vezető út fogyókúrákkal van kikövezve"!

Előzmény: zsozso77 (185)
zsozso77 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 187

Nem szeretnem ugy abbahagyni hogy mindent ugy eszek mint elotte. fokozatosan ternek vissza az evesre. Regebben mar egyszer csinaltam es csak akkor jott vissza mikor a mozgast abbahagytam.

Az igazsag hogy a hust nem kivanom valami halas vegetarianus kosztot kivanok.

Pedig itt volt a furumon egy leiras sok hus meg zoldseg gyumolcs, de a hust egyszeruen nem kivanom. Azote lement ket kilo megint.

Ha fokozatosan(hetek alatt)  terek vissza az normal evesre akkor miert hiznam vissza? Azt ertem hogy ha telezabalnam magam akkor a szervezetem mindent elraktarozna.

Es azt sem ertem miert nem gyengulok, a mozgashoz olyan kedvem van mint meg soha, mindenesetre eleg jo erzes tiz kiloval konnybben felszaladni a lepcson:o)

Lappantyú Creative Commons License 2005.12.16 0 0 186

a legvalószínűbb következménye az lesz, hogy amint abbahagyod a fogyókúrádat (mert egyszer csak muszáj lesz abbahagynod, hacsak nem az a végső célod, hogy belepusztulj) és visszatérsz a korábbi étkezési metódusodhoz, vissza fogod hízni az összes kilót, amit lefogytál. lehet, hogy még többet is.

 

a hiánybetegségek valószínűleg nem mérhetők így kézzel foghatóan, az is lehet, hogy kapsz gyomorfekélyt és az is lehet, hogy semmi bajod nem lesz.

Előzmény: zsozso77 (185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!