Keresés

Részletes keresés

Peszti 689 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 273
Régen írtál, mi van a férjeddel??  Rögtön RÁtok gondoltam, mikor volt egy esti tv műsorban az a nő, aki kórházban 1 év alatt 250 kg-ot fogyott! Nektek miért nem segítettek akkor? Több helyen próbálkoztatok? Gyomorballont megkérdezted? Bár szerintem, ha tehetitek, ez a kórházas dolog a legjobb és biztonságosabb.
Előzmény: F.S.ancsi (272)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.18 0 0 272

Amilozidot is szed a párom, de nem sok javulást tapasztalunk. De érdekelne milyen teát iszol, ha tényleg nincs rossz íze, akkor megissza. Azt írod, hogy egyre jobban hat. Ezekszerint több idő kell a hatáshoz, nem hat rögtön? Érdekes! Doki mondta azt, hogy hozzá lehet szokni a vízhajtóhoz? Lehet, hogy nekünk is váltogatni kéne?

Üdv: Ancsi

Előzmény: duccika (271)
duccika Creative Commons License 2007.01.16 0 0 271

 Szia:)

  Vízhajtó gyógyszertén az Amizolid-B -t szedem, ami jobban hat mint bármelyik erős vízhajtó, de csak ritkán, nem akarok hozzászokni.

  A gyógytea meg egyre jobban hat, és nincs is rossz íze. Filtereset vettem, bent tartom a melóba, majd megírom, hogy melyik fajta, azt írja rajta, hogy salaktalanító meg vízhajtó hatásu.

Sztem ha beízesítenéd lehet, hogy nem szúrná ki a párod:))

 

Előzmény: F.S.ancsi (262)
duccika Creative Commons License 2007.01.16 0 0 270
 Igen , igazad van.
Előzmény: Törölt nick (265)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 269
Ez jó! :-) Tetszik az ötlet!
Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.16 0 0 268
Szerintem én viccesen oldanám meg a dolgot. Csináltatnék direkt az ő méretére egy ajándék nadrágszíjat,szépet, izléseset, aztán azon már jól lehet majd látni, hogy hány lyukkal húzzuk beljebb hónapról- hónapra.
Előzmény: F.S.ancsi (267)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 267
Igen én is erre gondoltam, hogy ha már a súlyát nem tudjuk mérni, legalább a haskörfogatot centizzük! Kell vennem egy nagyobb centit! Vagy kettőt összetűzni! :-) Sajnos nálunk centiből sem elég egy átlagos! :-) Látod Duccika te legalább tudod mérni magad! Igaz egyenlőre még nem nagy vigasz, de ha végre elindul a fogyás, milyen jó lesz! :-)
Előzmény: Lefogyok (264)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 266
Szia Zahra! Teljesen egyetértek veled! Szerintem a legtöbb betegség fejben kezdődik! Nem lehetsz egészséges, ha a lelked nencs rendben. A párom sem véletlenül hízott így meg, oka van annak, hogy magaköré emelte ezt a sok zsírt és vizet mint egy falat. Sajnos ő túlságosan relista, és hülyeségnek tartja a kicsit is elvont dolgokat. Sőt neki már egy gyógytea is elvont. A káposzta vízhajtó hatását ki fogjuk próbálni, az úgyis diétás kaja! Remélem, nem csak nyersen hajtja a vizet! :-) Én mondjuk úgy szeretem a legjobban, de ő túl háklis.
Duccika, talán érdemes lenne tényleg a dolgok mögé nézned! Keress egy jó kineziológust, hátha fel tudjátok deríteni a problémád fő okát. Sajnos a párom teljesen elzárkózik minden alternatív dologtól, még akupunktúrát sem hajlandó kipróbálni akkor sem ha igazi orvos csinálja! Pedig szerintem a keletei orvostudomány sokkal logikussabban működik. Szerintem nem normális dolog az, hogy ha fáj a fejem beveszek egy gyógyszert. Ezzel nem oldok meg semmit, sőt! Ez egy figyelmeztetés a szervezettől, hogy valami nem stimmel, nem szabad elnyomni és csak a tüneteket orvosolni. És az a borzasztó, hogy ezekután sem látjuk be, hogy nem ez a megoldás! Kockázatos műtéttel beraknak egy gyűrűt, és mégsem fogysz tőle, de a doki szerint minden rendben van. Hogy lehetne rendben! Csak ő nem tudja, hogy mi a baj! Mert egy orvos sem foglalkozik magával az emberrel!!!
Tarts ki Duccika! Keress valakit, aki tényleg tud segíteni az igazi probléma megtalálásában! Sok sikert! Ancsi
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 265
Nincs felétek valami olyan üzem- gyár stb. ahol van pontosan működő mázsa? Szerintem nagy lökés lenne a férjednek, ha meg tudnátok mérni a súlyát és látná, hogy fogyogat. A legjobb módszer egyébként ilyen esetben a centivel mérés! Minden hét azonos napján meg kell mérni a bal bokát, bal vádlit, bal felkart lógatva, nem muszklit mérünk:),a csípőbőséget ott ahol tényleg a legvastagabb, a derékbőséget, a mell kerületét és ilyen esetben még a nyakincáját is érdemes. Meglátod megéri! Sikerélményként fogja megélni minden leadott centijét.

Ducika gondjáról pedig annyit, hogy valószínűleg lelki eredetű a problémája, s amíg a fejében nem tesz rendet, addig nem sok esélye van a gyomorgyűrűnek sem. A gyűrű tulajdonképpen szerintem nem képes a lelki eredetű kényszerevésen segíteni önmagában. Valóban kevés étel is elég egyszerre, de szerintem napi ötszöri alkalomnál többször a gyűrűvel sem szabad táplálkozni. Az egésznapos egyfolytában evés, sajnos nem segíti a fogyást /márpedig Ő egyszer itt bevallottta, hogy egész nap csipeget, sütizik, szotyizik stb./, még akkor sem, ha csak csipegetésről van szó. Nekem volt egy kolléganőm, olyan sovány lett mint az agár, miután kivették a gyomra kétharmadát. DE: nem evett, csak napi háromszor s akkor is icipicit, azután is, miután ez megtörtént, s szépen lefogyott, bár ezt ugye nem önszántából tette. Duccikát nagyon sajnálom, de először meg kell tanulnia a problémáit nem az étel élvezetével megoldani, hanem végiggondolni, hogy hogyan lehetne másképp. Most biztosan azt hiszed, hogy marhaságokat beszélek, de nekem mindegy, hisztek amit akartok. Vannak emberek, akiknek nem az étel az életükben az egyetlen, amibe örömüket - bánatukat bele tudják folytani, legalább addig teljesen boldognak érzik magukat amíg esznek. S hogy miért mondom ezt? Azért, mert ezen már én is átestem és most vagyok a felismerés utáni gyógyulási fázisban.
Szóval Duccika! Nézz az evés mögé, hátha megtalálod az okát a boldogtalanságodnak, amit csak és kizárólag Te tudhatsz./Boldogtalanok úgy is lehetünk, hogy nem gondolunk naponta rá, hogy mitől, csak ott van mélyen az agyunkban, mint a tüske, amit nem tudunk kihúzni./ Ha megtalálta és orvoslod,
magától fognak a kilóid leolvadni. Hajrá!!
Előzmény: F.S.ancsi (262)
Lefogyok Creative Commons License 2007.01.15 0 0 264
Ancsi! Mérjétek naponta a haskörfogatát mérőszalaggal és írjátok ki jól látható helyre az eredményt, amikor csökken. Mérleg helyett ez is jó motiváció lehet.
Előzmény: F.S.ancsi (262)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 263
Nem próbáltátok még, hogy sok káposztafélét esztek? Úgy tanultam valaha, hogy a káposzta természetes vízhajtó.
Előzmény: F.S.ancsi (262)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 262
Szia Duccika!
Szóval neked is nagy probléma a vizesedés!:-( Nem kaptál rá vízhajtó gyógyszert? Kiváncsi vagyok, hogy a teák fognak-e segíteni. Én sajnos nem tudom rávenni a páromat a teára. Azt mondja, hogyha egy komoly gyógyszer sem segít, akkor a tea még kevésbé fog! Sajnos nem tudom meggyőzni, hogy a kettő együtt talán segítene. És mivel ezek a teák eléggé "jellegzetes" ízűek, rögtön kiszúrja és nem issza meg! Most kapott egy másik vízhajtó gyógyszert, és bár nem hajtja meg rögtön úgy mint az előző, mintha most valami elindult volna (kopp-kopp). Ma reggel amikor beültünk a kocsiba büszkén mutatta, hogy már nem ér a hasa a kormányhoz! Kár, hogy nem tudjuk mérni a súlyát, jó lenne látni, hogyan halad!
Hogy lehet az, hogy éhes vagy?! Nem pont az a lényege a gyűrűnek, hogy kevés kajával is jól laksz, és nem vagy éhes? Nem lehet, hogy elfelejtettek megoperálni? :-)
Kitartást Duccika! Majd írd meg hatottak-e a teák!
Előzmény: duccika (261)
duccika Creative Commons License 2007.01.15 0 0 261

Szia,persze, hogy ugyanúgy dolgozok, tegnap lustiztam kicsitt otthon, és rosszabb lett, mert bedagadtam...

  Az éhségérzetem megvan, a sok víztől meg már a hasam fáj...eszek, de csak minimálisat...fogyni meg nem fogyok, sztem a sok víz miatt, állandóan felpuffadva érzem magam:((( most vettem vízhajtó, meg salaktalanító gyógyteát, ha szomjas vagyok azt iszogatom, remélem segíteni fog...

Előzmény: Lefogyok (258)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.13 0 0 260

Igen elkezdett diétázni, mert csak áprilisra kapott időpontot a műtétre. Addig is muszály csinálni valamit, úgyhogy belevágott a diétába. Úgy érzi, hogy mintha a hasa felső része egy kicsit laposodott volna, de sajnos mivel teli van vízzel, még nem érez semmi könnyebbséget. Most kipróbáltunk egy másik vízhajtót, de az még kevésbé hat, mint az előző. Igazából, szertnénk keresni egy jó belgyógyászt, aki esetleg tudna segíteni a vízhajtásban. Szerintem van rajta legalább 30-40 kg víz! Ha ettől meg tudna szabadulni, mozogni is jobban tudna, és így a fogyás is intenzívebb lenne. Ha tud valaki egy jó belgyógyászt ajánlani, örülnénk neki.

Kösz az érdeklődést! :-) Még egész jól bírja, remélem végigcsinálja. Én mindenesetre ezen leszek!

Előzmény: Lefogyok (259)
Lefogyok Creative Commons License 2007.01.13 0 0 259
Ancsi? Belevágott a párod a diétába vagy vártok a gyűrűig? Hogy van?
Előzmény: F.S.ancsi (256)
Lefogyok Creative Commons License 2007.01.13 0 0 258
Szia duccika! Még mindig szenvedsz az éhségérzettől vagy ezt a sok víz elveszi? Nem gyengülsz le így? Ugyanúgy csinálod a napi tevékenységedet, mint azelőtt?
Előzmény: duccika (257)
duccika Creative Commons License 2007.01.12 0 0 257

sziasztok:)

   A súlyomat még mindig tartom, lehet, hogy meg kéne kóstolnom azt a turmixot, ártani biztosan nem árt!

Titike, te mennyi vizet iszol? Én már készen vagyok saját magamtól, mert bár enni nem eszek vagyis alig de vizet rengeteget iszok, előfordul, hogy napi 6-8 liter is elfogy , igaz semmi más csak szénsavmentes ásványvíz.

Előzmény: Törölt nick (254)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 256

Szia Titike!

Minden érdekel! Neked is sokat kellett várni a műtétre? Hogy érezted magad utána? Mennyire kellemetlen érzés a gyűrű? Hogy gyógyult a sebed? Miket tudsz enni és miket nem? Mennyi idő után tudtál visszatérni a munkához? Milyen változásokat jelentett az életetben? Satöbbi... Most hogy állsz a fogyással, és hogy érzed magad? Mesélj el mindent :-)! Üdv : Ancsi

Előzmény: Titike77 (249)
H_G Creative Commons License 2007.01.08 0 0 255
Hogy nem adod fel, azt látjuk...
Előzmény: Törölt nick (254)
Titike77 Creative Commons License 2007.01.07 0 0 253

Szia!

A lébőjt ahogy te írod már csak 5 hét és minden amit ivojoghurt sűrűségűre le bírsz turmixolni!

Levesek, turmixok, főzelékek!

A www.gyomorgyuru.hu oldalon találsz műtét utáni étrenden!

A Csiszár doktor állította össze, Ő nem ragaszkodik az öt héthez szigorúan!

Üdv:Titi

 

Előzmény: Lefogyok (252)
Lefogyok Creative Commons License 2007.01.07 0 0 252
Egyébként az orvos nem szabja meg konkrétan az étrendet? Csak az a lényeg, hogy minél kevesebb szilárd étel tudjon a gyomorba jutni? A hathetes léböjt alatt mit értenek? Víz, tea, üres leves?
Előzmény: Titike77 (251)
Titike77 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 251

Szia!

A helyzetem nem egyszerű, mert étteremben dolgozok! :))

Még egyelőre megeszem amit megkívánok, hogy ne legyek rosszul! A mennyisége az a töredéke annak amit régen ettem! Szerintem a kétéves keresztfiam éhenhalna annyitól amit én most megeszek! :))

Szóval nagyon keveset eszem és nagyon lassan!

Éhség érzetem az első 3 hétben nem volt, ma egész nap éhen akartam halni! :))

Hogy mennyit kell fogynom? :) Ez nézőpont kérdése, nem akarok vékony lenni, inkább olyan formás, hogy legyen mindenhol mit fogni! :)

Ehhez kellene egy 40-est fogynom! :)

Üdv.:Titike

 

Előzmény: Lefogyok (250)
Lefogyok Creative Commons License 2007.01.04 0 0 250
Szia! Engem érdekelne, hogy miket és mennyit eszel? Hogy állsz az éhségérzettel? Mennyit kell még fogynod? Egyébként gratulálok a fogyásodhoz! :)))
Előzmény: Titike77 (249)
Titike77 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 249

Sziasztok!

Én már 4 hete vagyok gyűrűs és  hiszem ez volt életem legjobb befektetése!

Én nem tudtam a 6 hét lé kúrát betartani amit Duccinak sikerült, de most már egyébként is csak 5 hetet mondanak, na ebből nekem 3 összejött aztán jött a karácsony! :)

No mindegy a lényeg az hogy így is 10 kg-tól szabadultam meg és már sokkal jobb a közérzetem és sokkal könnyebben mozgok!

Ha valakinek van a gyűrűvel kapcsolatban kérdése, nagyon szívesen válaszolok ha tudok!

Üdv mindenkinek!

Titike 

duccika Creative Commons License 2007.01.03 0 0 248

  Semmiféle hormonális meg pajzsmirigy problémám nincsen, mindenféle vizsgálatot megcsináltattam már, (psoreasisos vagyis pikkelysömörös vagyok) és a professzor szerint az a legnagyobb baj, hogy minden rendben semmit nem találnak nálam, és nem tudnak merre elindulni...

  Kezeltek szteroidos gyógyszerekkel, meg még most is szteroidos krémeket kapok a sömörömre, lehet, hogy az is közrejátszik, bár már nagyon minimális a mennyiség...és csak krémekben!

Előzmény: Törölt nick (247)
F.S.ancsi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 246
Szia Duccika! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél! :-) Bár egy kicsit el is keseredtem a soraidtól! Hogy lehet, hogy a diéta ellenére sem fogysz?! A doki nem mond semmit mi lehet ennek az oka? Hihetetlen, hogy más 20-30 kilót fogy, te meg semmit! Nincs valami más betegség emögött? Bár gondoloim előtte te is voltál mindenféle vizsgálaton. Na mindegy, reméljük igaza lesz a dokinak, és egyszercsak beindul a fogyás. Addig is kitartás, drukkolunk neked! És időnként feltétlenül adj hírt magadról! :-) Boldog Új Évet mindenkinek!
Előzmény: duccika (244)
duccika Creative Commons License 2006.12.31 0 0 245
Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!
duccika Creative Commons License 2006.12.29 0 0 244

 Sziasztok:)) nem tűntem el, csak mostanában kissé bonyolult volt az életem...

Tudjátok egy kisboltot vezetek, és hát az ünnepek....kifárasztottak rendesen, hazaértem és ülve bealudtam....155kg-al napi 10 órát dolgozni+ család...készülődés...vendégek, stb:)))

Amúgy én is nagyon vizes vagyok, amióta gyűrűs vagyok napi 6-7 liter vizet megiszok minimum, mert csak vizzel kísérve megy át bármi is a gyűrűn...

és hát nem szűnik meg a vizesedésem, igaz mostanában ritkábban dagadok fel reggelre mint egy lufi, de az ízületeim rettenetesen fájnak...

Jah...és nem fogytam még egy dekát sem!!:(((( voltam gyűrűszűkítésen is beszéltem a dokival, megnézett röntgenbe, azt mondta gyönyörű a gyomorszájam, látszik, hogy betartom a diétát, mert nincs kitágulva...és hogy legyek türelemmel csak beindul...

Erre mit mondjak? Mikor?? Akikkel együtt műtöttek már 20-30 kiló fogyásnál járnak....

Előzmény: F.S.ancsi (240)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.21 0 0 243
Most olyasmit fogok ide leírni, amit nem mindíg támogatnék, de egy megoldás lehet: próbáltátok már az ország Norbiját megkeresni Net-en, vagy telefonon???
Tudom, hogy nem biztos, hogy segíteni tud, de nézd meg a Kovit, meg a Győzi volt énekesnőjét, mennyire lefogyasztotta őket.
Más esetben én sem ajánlanám, de szerintem most mindent meg kell próbálnod, mert evvel a súllyal és a vizesedéssel nem lehet hosszútávon együttélni.:(
Szerintem most minden segítség jól jöhet, még akkor is, ha már nem is igazán hiszünk benne. Kell, hogy legyen megoldás!


Kívánok Nektek nyugodt, békés évvégét, sikerekben, örömökben gazdag Újévet!

Zahra
Előzmény: F.S.ancsi (242)
F.S.ancsi Creative Commons License 2006.12.20 0 0 242
Mint említettem, fogyott ő már kb 50 kilót is, csak abbahagyta a mozgást, és sajnos visszatért a régi étkezési szokásaihoz! Vissza is szedett jó pár kilót, de az még nem zavarta túlzottan, csak az bántotta, hogy nehezen kap magára ruhát. Aztán elkezdett újra diétázni, de valamit elronthattunk. Talán túl hirtelen vittük le a kalóriamennyiséget, és tényleg raktározni kezdett a szervezete. Vagy ki tudja mi volt a baj! Akkortájt indult a vizesedés is. Aztán persze lehet, hogy nem a diéta volt az oka a problémáknak. Lehet, hogy csak épp akkor ért el egy olyan határra, ami már túl sok volt a szervezetének. És azóta folyamatosan "elromlik" valami, egyik baj okozza a másikat, és semmisem műkodik úgy, ahogy kéne. Ráadásul per pillanat nem is nevezném megfelelőnek a táplálkozását sem, mert sajna azért nasizgat is. Csak hihetetlennek tűnik, hogy az a kevés is ennyi bajt okozhat! Persze ő alapból hízékonyabb, mint egy átlagos ember, de most be kell, hogy lássuk: igen ez a kevés is sok neki! Pláne, hogy egyre kevesebbet tud mozogni. Szóval jobb híján újra meg kell próbálkoznunk a diétával, mert semmi más lehetőséget nem látunk.
És most elolvasom azt a linket is! :-) Köszi
Előzmény: H_G (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!