Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.01 0 0 301
Ügyes kislány vagy, így tovább:) Jajj de szeretném én most azt a -15 kilót!:)Nekem bizony diétáznom kell:)
Előzmény: duccika (298)
Peszti 689 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 300
HURRÁ! Gratula!
Előzmény: duccika (298)
duccika Creative Commons License 2007.03.01 0 0 299

 Hová lett mindenki??? Remélem mindenki egészséges és lefogyot!t:))

 Mézesmaci te hogy viseled a gyűrűt? Van már látható vagy érezhető eredmény???

duccika Creative Commons License 2007.03.01 0 0 298

Szia:) Köszönöm szépen jól vagyok...15kg-nál tartok, és nagyon jól érzem magam!

Igaz még mindig csak folyékony táplálékot eszek, de pótolom a vitaminokat!

Előzmény: Törölt nick (296)
mézesmackó Creative Commons License 2007.02.24 0 0 297

nem tudom még a többiek válaszoltak e a kérrdésedre, most kezdtem el olvasni előről a topicot és még csak itt járok.

Nem tudom akitől kérdezted h miért.. de pl. én gyerek korom óta mentem folyamatosan orvosokhoz még mikor 80 kilo sem voltam és mit mond az orvos? ne egyen, mozogjon, kész... de semmi segítséget nem kap az ember, jó megcsináltak minden vizsgálatot mindig megállapították h semmi bajom ne egyek kész....

Januárban nekem is betették a gyomorgyűrűt, életemben elöször egy sebész mondta azt h tud segíteni (persze most is igen sok múlik az akaraterőn, anélkül nem megy.)

 

Na megyek vissza olvasom tovább a topicot, biztos lesz még olyan amit nem állok meg h beleszóljak :o)

Előzmény: lzleo (88)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.22 0 0 296
Szia. Mennyit fogytál már? Jól vagy?
Előzmény: duccika (295)
duccika Creative Commons License 2007.02.13 0 0 295

 szia Ancsi:)

 

Hát igen...Bende doktor a nagyfőnök..én vele csak a műtőbe találkoztam, meg később a gyűrűállításoknál. Ha már vele kezdtétek el, akkor jobb ha nála végig is csináljátok, mert hát ő a vezetője az egésznek...

   és már amúgy sincs olyan sok idő!

 Engem nem küldtek belgyógyászhoz, csak szívterhelésre a műtét miatt, nekem is említették a gyomortükrözést, de mondtam, hogy szó sem lehet róla, nincs semmi baja az én gyomromnak!:)) így abba is maradt, kihagytuk!:) ja, és laborvizsgálat kellett még asszem, ennyi.

 De mondjuk nálatok más a helyzet, a párod 100 kilóval több mint én voltam műtétnél, azér nála nagyobb a veszélyezettség... nem árt ha normálisan kivizsgálják, nehogy a műtétnél lépjen fel valami...

  És mondd meg a kedves párodnak, hogy fel ne adja, hza súlyban megállt a fogyása, mert az nem jelent semmit, én is tartom a súlyom, közben meg leesnek a gatyáim, mindenki szól, hogy látványosan fogyok, pedig a súlyomból nem veszítek , ilyenkor átalakul a szervezet...

És hát csinálom a turmixokat, de néha még azok is túl sűrűnek bizonyulnak, 2 korty 1 óra alatt csöpög le!:)) de hát a türelem fogyást terem!!!:)))

Előzmény: F.S.ancsi (293)
TamásD Creative Commons License 2007.02.12 0 0 294
Rossz hír a gyomorgyűrűre váróknak, hogy mostantól az OEP semmilyen formában nem támogatja a gyűrűbeültetést. Eddig bizonyos esetekben magát a műtétet (tehát nem a gyűrű árát) kifizette az OEP, a többit meg el lehetett reflux műtétnek sinkófálni. Félő, hogy mostantól ezt jobban ellenőrzik.

TamásD
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.02.12 0 0 293
Szia Duccika!
Nem értek én most már semmit :-(. Mi a Bende doktornál voltunk, és pár nappal ezelőtt felhívtuk és rákérdeztünk erre, hogy esetleg egy kollegájánál nincs-e korábban is időpont. Azt mondta, hogy csak egy előjegyzés van, amit ő vezet, nincs másik lista, csak ami nála van. Azt pedig nem teheti meg egy beteggel sem, hogy valaki más miatt új időpontot kapjon. Sajnos mindenkinek ennyit kell várnia. Igazából azt sem gondolom, hogy a pénz miatt, mert nekünk azt mondta, hogy csak a gyűrűt kell kifizetnünk mást nem. Direkt rákérdeztünk még egyszer, hogy milyen költségvonzata van még, mire kell számítanunk. De annyit mondott, hogy csak a gyűrű ára. Szóval nem értem... Egyébként most elküldte egy belgyógyászhoz, hogy "felkészítse a műtétre". Ez mit jelent? Annyit tudok, hogy gyomortükrözést is fognak csinálni. Ezenkívül semmit nem mondott. Olyan furcsa, mert úgy hangzott ez a felkészítés, mintha már nemsoká lenne az operáció, pedig hát az még majdnem 2 hónap. Szerdán megyünk, kiváncsi vagyok. Ahhoz a dokihoz megyünk, aki volt múltkor a Fókuszban. Náluk fekszik az a nagyon kövér nő, aki a tűzoltók szabadítottak ki és vittek be a kórházba, és már több mint 100 kilót fogyott. Remélem, hogy esetleg tud segíteni a vizesedés miatt is.
Neked is csináltak gyomortükrözést? Az valami egészen borzalmas dolog, nagyon sajnálom szegénykémet. De gondolom muszály :-(. Egyébként, most sajnos megállt a fogyás, el is van keseredve rendesen. Ezért is jó lenne, ha hamarabb lehetne műteni, félek, hogy így feladja és visszajön ami lement, sőt még több, ahogy az lenni szokott.
Láttátok tegnap azt a szegény 19 éves fiút a tévében, aki szintén a gyűrűre vár? Neki sem lehet egyszerű a 226 kiljóval. Mondtam is a páromnak, hogy ehhez képest nem is olyan sok az ő 260 kilója :-).
További jó karcsúsodást, a házisonkát elfelejteni, vitaminokat enni, bár a természetes szerintem jobb. Nem szoktál gyümölcsből turmixot csinálni? Könnyen csúszik, nagyon egészséges, és nagyon sokféle variációban lehet csinálni, így nem unod meg!
Üdv: Ancsi
Előzmény: duccika (292)
duccika Creative Commons License 2007.02.11 0 0 292

Szia..

  Melyik dokinál jelentkeztetek ti??? Félek, hogy a pénzre megy ki a dolog...van amelyik orvos  komoly pénzeket elkér a műtétért, ahogy beszélgettem a többiekkel a gyűrűállításon ijesztő számokat hallottam...(100-500 ezerig+ a gyűrű ára!)

  Az én dokim semmit nem kér...ha adsz megköszöni , ha nem ugyanolyan kedves...

 

A gyógytea neve "Pannonhalmi salaktalanító tea",gyógynövényboltba vettem.

 

Amúgy egyre könnyebbnek érzem magam, és csak szemezek a frissenn füstölt házi sonkával a hűtőbe!:)))))) és jól vagyok, ne aggódjatok, rengeteg kikeverhető vitaminporom van, iszogatok rendesen! csak lassan:))

Előzmény: F.S.ancsi (289)
duccika Creative Commons License 2007.02.11 0 0 291

 Igen, Erdélyben síeltem a Hargitán, és Székelyudvarhelyen kerültem korházba!

 Eszembe sincs kitágítatni, csak annyit eszek ami lecsorog(leves, 100%-os gyümölcslevek..stb)...de nyugi, tömöm magam vitaminnal...nem fogok éhenhalni!:))

Előzmény: H_G (284)
malaka Creative Commons License 2007.02.08 0 0 290
Köszönöm szépen a válaszod, ha eszembe jut valami, majd irdok.
Előzmény: duccika (281)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 289

Szia Duccika!

Örülök, hogy végre jobb kedved van, és elindult a fogyás, de ez tényleg veszélyes is lehet. Beszélj mindenképp a dokival, és ha nem is akarsz tágítani a gyűrűn, legalább járj rendszeresen kontrollra, figyelj nagyon oda, nehogy tényleg nagy baj legyen!

Amúgy érdekes amit mondasz, mert mi is kérdeztük, hogy nem lehetne-e valahogy korábbra hozni a műtétet, de ezt a lehetőséget nem ajánlotta föl. Annyit mondott, hogy Debrecenben is csinálnak ilyen műtétet, estleg próbáljuk meg ott, bár ott még nincs olyan nagy tapasztalat, mint neki, és lehet, hogy ilyen nagy súlynál el sem merik vállalni. Mondta, hogy mivel tényleg komoly a baj, úgy próbál segíteni, hogy ha valaki visszamondja, vagy esetleg valakit nem lehet műteni, mert pl. megfázott, akkor feltétlenül neki fog szólni, és megoprálja hamarabb. Nagyon segítőkésznek tűnt akkor, és most nagyon csodálkozok, hogy ezt a lehetőséget nem említette. Pedig akár már túl is lehetnénk az egészen. Igazából amúgy is fel akartuk hívni, hogy megvannak a vizsgálati eredmények, lehet, hogy rákérdezünk erre a dologra is, bár ha akkor nem ajánlotta föl ezt a variációt, félek, hogy nem tetszene neki, ha most variálni akarnánk. Na mindegy , majd meglátjuk.

További jó fogyást neked :-), de nagyon vigyázz magadra! És most már rendszeresen jelentkezned kell, különben nagyon fogunk érted aggódni! És várom a tea nevét :-)

Üdv : Ancsi

Előzmény: duccika (280)
Lefogyok Creative Commons License 2007.02.07 0 0 288
duccika, ha eddig még nem tetted, mindenképpen mondd el az orvosodnak, hogy mi történt. És vigyázz magadra!
Lefogyok Creative Commons License 2007.02.07 0 0 287
Az a baj, hogy ez inkább kiszáradásnak nevezhető, mint fogyásnak. Én értem, hogy vizesedik, de ez nem megoldás szerintem, sőt! Sok tiszta folyadék (víz, megfelelő üres gyógytea) bevitelével a szervezetben pangó víz is könnyebben ürül. Ez így csak felesleges gyötrelem és többet árt, mint használ szerintem. Egyébként éhen tényleg nem hal még egy ideig. Nem megy az olyan gyorsan :))). Viszont a megfelelő folyadékbevitel fontos lenne.
Előzmény: Peszti 689 (286)
Peszti 689 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 286
Én nem bíztattam! Dehogyis, csak örülök vele, hogy végre elindult a fogyása, bár nagyon durván, de már túl van a veszélyen. Azt írja a végén, már tágult kicsit a gyűrű, hát csak nem hal éhen!!
Előzmény: Lefogyok (285)
Lefogyok Creative Commons License 2007.02.07 0 0 285
Zokon ne vedd, de szerintem ne biztasd! Csoda, hogy nem lett nagyobb baja! Végül is az emberi szervezet kb. három napig bírja víz nélkül. Amennyi pénzt és energiát (meg kínlódást) beleölt ebbe az egészbe, már egy egészséges diétával, némi gyaloglással simán kb. harminc kilót fogyott volna ennyi idő alatt. Sokkal kevesebb éhezéssel!! Most komolyan, megéri ez így?
Előzmény: Peszti 689 (283)
H_G Creative Commons License 2007.02.07 0 0 284
"( még sosem találkoztak meggyűrüzött beteggel!:)"

Kelet felé síeltél?

"Ettől a próbálkozástól kezdve, bár először nagyon lassan, szó szerint csöppekben...de most már egyre könnyebben lemegy a folyadék, és úgy döntöttem, hogy nem is tágítattom ki a gyűrűt,"

Remélem, viccelsz! Ez szó szerint életveszélyesnek hangzik.

Előzmény: duccika (280)
Peszti 689 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 283
Szia! Jaj de örülök, hogy végre fogysz! Érezni a szavaidból, ahogy felszabadultál, és egyre vidámabb vagy! Gratulálok, Veled örülök!!! Bár nem irigyellek a koplalós hetedért, gondolom utólag már úgy érzed megérte!
Előzmény: duccika (280)
star-flower Creative Commons License 2007.02.07 0 0 282

Beleolvastam a topikba, és láttam, hogy a férjed problémája a vizesedés (ami nagy valószinűséggel persze valamiféle belgyógyászati elváltozásból ered) de a dokik nem találják az okát.

Esetleg érdemes ide is elmenni, mert teljesen más szemlélettel nézik az emberi test működését, más vizsgálati módszereik vannak, mint a nyugati orvoslásnak:

http://www.egeszsegbiztonsag.hu/

Előzmény: F.S.ancsi (275)
duccika Creative Commons License 2007.02.06 0 0 281

Szia!

 Ha visszaolvasod a régebben írt hozzászólásokat elég sok infót találsz a gyűrűről, nem akarom itt ismételgetni az eddig leírtakat, de ha valami konkrétum érdekel kérdezz csak rá nyugodtan, amire tudok válaszolok!

Műtét után az első nap nagyon rossz,aztán meg én észre sem vettem, hogy gyűrűm van, csak néha amikor nyeltem és elfelejtettem megrágni a kaját... egészen az omniózus utolsó szűkítésig amit az előző hozzászólásomban részletesen elmeséltem:)

  Több beteggel beszélgettem, szűkítésnél nagyon sokan vagyunk, a váróban egyszerre,  20-30 an, van aki könnyen viseli, de van aki meg nehezen a gyűrűt....érzékeny, fáj neki, stb...mindenki másképp...

 Most utoljára egy férfi beteggel beszéltem akinek 2005 februárjába tették be a gyűrűt, azóta 50kg-ot fogyott, és most kezdtek problémái lenni, rengeteg sava van, azt mondta kimarta a gyomorszáját....

Ha ismered a Péterfy korházat , az alagsorban a röntgennél van minden hétfőn 10-12 ig gyűrűszűkítés, ha van rá időd menjél el, és beszélgess el akiknek már van gyűrűjük, mindenki szivesen osztja meg a tapasztalatait....

De amiben tudok én is szivesen segítek, csak kérdezz!

Előzmény: malaka (279)
duccika Creative Commons License 2007.02.06 0 0 280

sziasztok:))

nem tüntem el, csak elutaztam...

A vízhajtó teának a nevét holnap leírom , mert a melóba van, ott szoktam iszogatni, és nem emlékszem rá, de reggel megnézem..

   Nem értem, hogy miért olyan soká kaptad az időpontot!!Vagyis tudom, mert velem is ezt csinálták! De én rámenősebb voltam, és megkérdeztem, hogy nem-e lehetne valahogy hamarabb összehozni a műtétet...és volt  rá megoldás! Csupán az a baj, hogy azzal a dokival beszéltetek akinek épp tele a határidőnaplója....

  Én megkerestem a másik orvost, aki 3 héten belül vállalta a műtétet, és az az idő is csak azért volt szükséges, hogy addig megcsináljam a vizsgálatokat amit kért és megérkezzen a gyűrűm! Hátrányt nem fogtok szenvedni, mert a műtétnél mindhárom doki bennt van és Bene professzor nélkül nem műthetnek, a prof minden műtétnél jelen van! Csak hát el van osztva köztük a műtétek száma, és van amelyiküknél van még korábban időpont és van akinél már nincs! Én a dr.Medgyesy-nek voltam a betege, nagyon rendes volt végig, és ő a műtét árát sem szabja meg!!! A gyűrűt viszont fizetni kell, azt gondolom tudjátok...440 ezer ft körül volt pár hónapja..

   Azóta ha megyek szűkítésre mindig  a Bene professzor van ott, de ott már mindenkivel egyformán bánnak...kb 2 perc alatt túl vagy egy szűkítésen...

   És akkor most elmesélem, hogy hogyan szabadultam meg minden vízfölöslegemtől, azóta olyan karcsú a bokám, hogy csak na....:)) meg egy hét alatt majd 10 kilót fogytam, igaz ezt a hetet még az ellenségemnek sem kívánom!:)

Hétfőn voltam gyűrűszűkítésen, ez volt a 3. alkalom (csak megsugom, hogy ott volt Győzike is), és hát mondta a doki amikor lenyeltem a röntgenbe a folyadékot, hogy kicsitt túl szoros lett, alig csöpög le , de semmi gond, ha nem tudok nyelni másnap menjek vissza, majd tágít rajta!

Csakhogy én még aznap délután elutaztam a családdal síelni, nem vettem komolyan a dolgot, éreztem, hogy nem megy a nyelés, de a pakolás, meg az utazás lefoglalt, nem figyeltem oda, és még sosem volt ilyen problémám, eddig észre sem vettem, hogy gyűrűm van!:))

  Másnap rosszabb lett, egy korty vizet sem tudtam lenyelni, minden elakadt és jött vissza!Ekkor kezdtem belegondolni, hogy ennek fele sem tréfa, de mivel 800kmre voltam Bp-től, hát gondoltam csak rendeződik valahogy....próbálkoztam legalább a víz lenyelésével, de nem ment....

 4ik napon már komolyan rosszul voltam, szédültem, az ájulás környékezett,teljesen kiszáradtam, bevittek a helyi korházban, ahol amikor megtudták mi történt nem akarták elhinni ( még sosem találkoztak meggyűrüzött beteggel!:),aztán meg telenyomtak infuzióval, amitől helyreállt az egyensúlyom...

El voltam keseredve, hogy indulhatok haza, amikor kimentem a sípályára, nagyon hideg volt, átfagyva a melegedőbe kértem egy pohár forró teát, és gondolkozás nélkül ittam belőle, és a forró lement...igaz, hogy először  csak lassan, de aztán egyre könnyebben éreztem, ahogy enged a gyűrű és lefolyik a tea (gondolom mivel a gyűrű szilikon a meleg kitágította picitt).

  Ettől a próbálkozástól kezdve, bár először nagyon lassan, szó szerint csöppekben...de most már egyre könnyebben lemegy a folyadék, és úgy döntöttem, hogy nem is tágítattom ki a gyűrűt, mert egyre jobban beindult a fogyás...én meg örülök neki, bár tisztába vagyok vele, hogy nem egészséges, hogy csak folyadékon élek...de már a pépes is kezd lecsordogálni...tehát tágul közben a gyűrű!

 

Előzmény: F.S.ancsi (275)
malaka Creative Commons License 2007.02.03 0 0 279

Sziasztok!

 

Nagyon érdekelne ez a gyomorgyűrű, én voltam a Péterffy-ben, mert ott műtöttek érsebészetileg.

Láttam embereket, akik gyomorgyűrű betételére jöttek, de sajnos nem tudtam beszélni velük.

Irjatok meg mindent, mennyi, mennyit kell rá várni, mit érzel utána, stb. stb. stb.

Köszi

malaka Creative Commons License 2007.02.03 0 0 278
Ez engem is érdekelne, és mennyibe kerül az az idő, amit bent kell tölteni?
Előzmény: habibibi (188)
malaka Creative Commons License 2007.02.03 0 0 277

Szia Tamás D.

 

Anikó vagyok a Buerger-kór topicból.

Nem tudom miért nem irtál már fél éve, nem hiszem, hogy stabilizálódott az állapotom, sőt tudnék mesélni, de sajnos nem ebbe a topicba való.

Légyszives irj, és akkor leirom mik mennek végbe.

 

Köszi: Anikó

Előzmény: TamásD (221)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 276
A sikerélmény nagyon jó. remélem, hogy továbbbra is lesznek apró örömök és már nemsokára itt az április:)
Előzmény: F.S.ancsi (275)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 275
Szia! Kedves, hogy érdeklődsz. Nincs semmi új fejlemény, párom azóta is diétázik.Bár annyira nem látványos még a fogyás, de sokkal többet bír azóta, lezserebbek a ruhái, könnyen befér már a zuhanyfülkébe is :-). Úgyhogy hálistennek van sikerélmény, de egyre nehezebb is neki. Egyre inkább éhesnek érzi magát. Ilyenkor próbál gyümölcsöt enni, vagy olyasmit, ami nem hízlal túlságosan, de nem könnyű. Főleg a sok víz miatt, az még mindig húzza a hasát. Láttam én is egyébként azt a műsort, gondoltam is rá, hogy meg kéne keresni azt a dokit, de most nagyon elszánta magát erre a gyűrűre, ragaszkodik hozzá. Az mondjuk igaz, hogy úgy nagyobb eséllyel tudja majd tartani az elért súlyt, nem fog visszahízni. Kérdeztük a ballont is, de állítólag az nem olyan jó, mert ha egykicsit oldalra dől az ember, a ballon is félre csúszik, és simán be lehet kajálni tőle. Tehát ha valaki rossz paszban van, és szívesen orvosolná bánatát sütikkel, megteheti. A gyűrűben az a jó, hogy nem fér be több és kész. És persze nem kell állandó éhségérzettel küzdeni. Szóval már nagyon várjuk a műtétet, de addig is próbál fogyni, hisz nyiván kevésbé rizikós a műtét is ha kisebb a súly, sőt azért is jó így, mert így fokozatosabb lesz a kalóriacsökkenés, nem egyik napról a másikra fog hirtelen kevesebbet enni. Sajnos a műtét csak áprilisban lesz, illetve abba reménykedünk, hogy lesz üresedés, és akkor előre tudják őt venni. A doki legalább is megígérte, mert látja, hogy tényleg fontos lenne. Hát egyenlőre ennyi, majd jelenkezem még, és nagyon várnám Duccika és Titike válaszát is :-)! Sziasztok: Ancsi
Előzmény: Peszti 689 (273)
Peszti 689 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 274
Veled mi van? Segített a tea? Szorítok ám Neked!!!
Előzmény: duccika (261)
Peszti 689 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 273
Régen írtál, mi van a férjeddel??  Rögtön RÁtok gondoltam, mikor volt egy esti tv műsorban az a nő, aki kórházban 1 év alatt 250 kg-ot fogyott! Nektek miért nem segítettek akkor? Több helyen próbálkoztatok? Gyomorballont megkérdezted? Bár szerintem, ha tehetitek, ez a kórházas dolog a legjobb és biztonságosabb.
Előzmény: F.S.ancsi (272)
F.S.ancsi Creative Commons License 2007.01.18 0 0 272

Amilozidot is szed a párom, de nem sok javulást tapasztalunk. De érdekelne milyen teát iszol, ha tényleg nincs rossz íze, akkor megissza. Azt írod, hogy egyre jobban hat. Ezekszerint több idő kell a hatáshoz, nem hat rögtön? Érdekes! Doki mondta azt, hogy hozzá lehet szokni a vízhajtóhoz? Lehet, hogy nekünk is váltogatni kéne?

Üdv: Ancsi

Előzmény: duccika (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!