Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Baloo76 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 6698

Sziasztok,

 

Peugeot gyári alufelni kupak / közép. (4db.) eladó. 5000 Ft.

Gyári cikkszám: 5421 90
A szett még 1 éves sincs, nagyon szép állapotban vannak a kupakok.
A 4 db. csak egyben eladó, postázni csak előre utalás után postázom, a mindenkori postai díjszabás szerint.
Személyesen Tatabánya - Bicske - Budaörs vonalon bárhol megoldható az átvétel.

 

http://olx.hu/hirdetes/peugeot-gyari-alufelni-kupak-alufelni-kozep-ID3eaNp.html

 

baloo[kukac]mailbox.hu

Szepi-21 Creative Commons License 2015.03.09 0 0 6697

Igazad van,csak első nekifutásra furcsállottam a szimering-cserét!

Megpróbálom barátomat rászedni,hogy azt is cseréljünk!Így se örül nekem hogy francia csodát vettem!

Kicsit kezdek már én is aggódni,de remélem nem nyúltam nagyon bele!

A 30ezres olajcserében én sem hiszek!Ami "régi" autómat hajtottam,ha olyan kedvem volt 6ezrenként dobtam le az olajat(de az tényleg kapta az ívet rendesen),de max.8-10-15ezrenként legalább cseréltem a többinél is!Nem megyek sokat(2autó van),úgyhogy évente cseréljük mindkettőben az olajat,szűrőket!Én az enyémmel max.5000km-t megyek egy évben!A feleségemé a mindennapos ovis/iskolás autó!

Előzmény: FeZ_ (6696)
FeZ_ Creative Commons License 2015.03.09 0 0 6696

",de valahol nem teljesen!"

 

Én csak az ésszerűség miatt ajánlom a tulajoknak, ők meg azt csinálnak, amit akarnak. :-)

Ha idő közben elkezd folyni (ami szinte 100% biztos), akkor mosolygok, mert egy vezérlés cserét megint kifizet az ember, miközben spórolt a 2 szimeringen vagy 3500,- ft.ot.

 

Azt meg, hogy a gyár mire adott meg és mit, azt nem biztos, hogy érdemes bolygatni. :-)

Hogy értsed. Ha nem írja elő a szíj cserét, de elszakad gari időn belül, a gyár bukja a mocit, azaz ingyen kell cserélnie neked.

Ugyanakkor az anyagi és műszaki ésszerűséget gyakran nélkülözik az előírások.

Lengéscsillapítónál pl. nem írja elő, hogy párban kell cseréni. (míg egy utángyártott alkatrész esetén nincsen rá gari, ha csak egyet cserélsz - érthető okok miatt)

Ha a kuplung pl. megcsúszik, nem feltétlenül írja elő a komplett szett cseréjét, csak a hibás alkatrészét. (míg utángyártottban sok típushoz nincs is más, csak szett - szintén érthető és értelmes okoknál fogva)

Az újabb autóknál 30e-es olajcsere periódust írnak elő, ami nevetséges, kizárólag a motor élettartamának a kárára van, (olvass utána bármelyik szakmai fórumon), de pl. jó reklámfogás, mert jól hangzik, hogy ritkábban kell bemenni a szakszervizbe, ugyanakkor ha 6 évesen kifingik a moci, vehetsz bele újat, a gyár örül, mert ő más mossa a kezeit.

Szóval nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy anyagi megfontolások vezérlik a gyárakat és kizárólag a saját anyagi érdekükben.

A te érdekeid sehol sincsenek a sorban.

 

Előzmény: Szepi-21 (6695)
Szepi-21 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 6695

Azt nem tudom hogy a szimering mennyit bír,de ugye a vezérlést(szíjat) azért kell cserélni,mert arra a gyár megadott egy csereperiódust X-km futásra/X-évre!Tehát igazad is van,de valahol nem teljesen!Nem kötözködni akarok,köszönöm a segítőkészséget!Kicsit beleültetted a bogarat a fülembe(elvégre egy 14-15éves autóról van szó,s még pár évig szeretném megtartani),más kérdés hogy a barátom(ő fogja szerelni) mit fog hozzá szólni!Na majd meglátjuk ha megbontottuk!

Előzmény: FeZ_ (6694)
FeZ_ Creative Commons License 2015.03.08 0 0 6694

Nem kell cserélni, hanem ajánlott. :-)

Pontosan azért, amiért írtad, kiegészítve azzal, hogy egy szimering nem valószínű, hogy kibír 2 vezérlés csereperiódust. Ha most nem cseréled és idő közben elkezd folyni, lehet szétszedni újból, plusz cserélheted ki akkor a szíjat megint, mert:

1. leszedett szíjat hivatalosan nem szabad visszatenni,

2. a szivárgó olaj miatt

 

Ha nem szereted bolygatni a gyári dolgokat, akkor a vízpumpát - és nem mellékesen a vezérlést - miért akarod cserélni ? Hiszen még jók, pont ugyanúgy, mint a szimeringek is.  :-D

 

 

Előzmény: Szepi-21 (6693)
Szepi-21 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 6693

Szia!

Köszi a segitséget!

Miért kellene kicserélni a szimeringeket?Nekem ez új!Gondolom azért,mert ha már egyszer szét van bontva!De nem szeretem a gyári dolgokat megbolygatni ha nem muszáj.

Előzmény: FeZ_ (6692)
FeZ_ Creative Commons License 2015.03.08 0 0 6692

"1.Most lesz majd rajta vezérlés csere vízpumpával,összes szíj,görgő,feszítő,összes olaj,szűrő,gyertyák!Szerintetek milyen márkákat érdemes a.........."

 

Egy vélemény:

 

Vezérlés:  Dayco vagy Unixban érdemes megnézni a Meister Teile-t. (Unix saját márkája, de vezérlésben Dayco vagy Gates szíj van és INA görgők. Én ki szoktam bontani és ha az van benne, akkor megveszem)

 

Vízpumpa: Ruville, esetleg Hepu.

 

Nagyon ajánlott vezérlés cserénél a vezérműtengely és a főtengely szimeringeket is cserélni !!!  (Victor Reinz vagy Elring)

 

Olajszűrőből minőségit tegyetek be, Purflux (az a gyári), vagy Mann pl.

A légszűrőből mehet valamivel olcsóbb kategória is.

 

Gyertyából elvileg jó az NGK, de mostanában néha vannak problémák vele (szerintem ezt is hamisíthatják), ezért Danso-t használunk egy ideje, probléma nélkül.

 

Olajból a Citroën hivatalosan a Total-t kedveli :-) , de valamilyen más, jó olajat is betölthetsz. Pl.: Fina (igaz, ez is Total már), Elf, Q8, stb.

A Castrol-t pl. nagyon hamisítják és igen drága, ezért mi kerüljük.

 

 

 

Előzmény: Szepi-21 (6690)
Szepi-21 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 6691

Bocsi,még egy kérdés!

Szeretnék 15"-os alufelnit rárakni,de nem tudom milyen ET-jü ami még jó rá!Tudom hogy a Citroen/Peugeotnak kis ET-jüek a felnijei!Van egy új Ford Fiestám is,s arról szeretném a versenyfelniket áttenni a Berlingora!A lyukosztás oké(4x108),az agy az más,de központosítót lehet cserélni,csak az ET nem stimmel a Forddal!Szépen áll alatta,brutális,de nagyon összeveri az oldalát(egy gyári ET-s jobb lenne)!Nem tudom hogy felmenne-e a Berlingora az ET miatt,mert akkor inkább a Fordra vennék másik alut!Bocs ha kicsit nehezen értelmezhetően írtam,de meg vagyok kicsit kavarodva a melegtől! :-)Párizs külvárosában 17-20fok van jelenleg!

Szepi-21 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 6690

Sziasztok!

Új vagyok még itt,ugyanis nemrég lettem gazdája,egy gyönyörű,megkímélt,szinte fullos,Modutop tetős Citroen Berlingo I 1,6 16v-nek!Remélem nem fogok csalódni a francia technikában!Csak japán és német autóm volt/van!Kivéve hogy egy öreg,kocka Ducato-t cseréltem le erre.Nem akartam franciát(pedig a cégünknél csak azok vannak),de annyi szar autó láttán(gondolom tudjátok milyen a használtautó vásárlás napjainkban),ezt megláttuk,kipróbáltuk,kifizettük,elhoztuk,megszerettük!Igaz,még csak egy szolíd 7végi kocsikázásra mentünk el vele,de mindenki szereti(főleg a gyerkőc)!

Az autó nagyon egyben van,de mivel nem új autó,így természetesen vannak hibái!

1.Most lesz majd rajta vezérlés csere vízpumpával,összes szíj,görgő,feszítő,összes olaj,szűrő,gyertyák!Szerintetek milyen márkákat érdemes a Citroenhez használni,mire kell különösen odafigyelni?

2.A hátsó,kiegészítő ventillátor nem működik,így azt szeretném megtudni hogy hogyan lehet kivenni a felső polcrendszerből!?Le kell venni az egész polcot?Vagy ha az első ülés felől nézem,akkor olyan mintha ki lehetne a középső takaróelemet pattintani(csak nem mertem feszegetni).

3.Nincs valakinek eladó csomagtér-rolója(kalaptartó),illetve csomagtérhálója(ami az ülés háttámlájától megy a plafonig)?

4.Hogy lehet kicserélni egy gyári távirányítós kulcsból a kulcs"szárat"?Ugyanis cserélve lett a tanksapka,s annak a kulcsát szeretném a távirányítós kulcsfejbe betenni.Elméletben csak be van pattintva,csak kiszedni nem birom/merem,nehogy eltörjön a műanyag.

5.Nincs valakinek magyar nyelvű kézikönyve,szerelési könyve?Hogy lehet,hogy még a gyári dokumentációjában se szerepel az 1,6-os motor???????Így nem tudom miből mennyit kell feltölteni,nem tudom a csereperiódusokat se,se semmit ami ezzel a motorral kapcsolatos.Néztem szerelési könyvet,s az 1,6 abban se szerepel,csak a II.-es Berlingóéban(de az meg 1Le-vel "erősebb".Így totál tanácstalan vagyok!

Bocs ha hosszú voltam,de nem ismerem a tipust sem,s nem sokszor jutok netközelbe sem.

Köszi a segítséget!

Szepi

Memphis90 Creative Commons License 2015.03.07 0 0 6689

Üdv Szúrólámpa! Akkor kontaktos lenne ez a kapcsoló? Én is megpróbálom ,hogy fújok bele ilyen kontakt javított. De am hol lehetne ilyen kapcsolót venni??

Előzmény: szúrólámpa (6687)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.07 0 0 6688

Sziasztok!

2006-os partneremet elért hátsó híd betegség.Szerintetek meddig lehet így vele menni.Súlyt szinte nem viszek vele pl. {két szémély a puttonyba talán 100kg}.

Nem ismeritek ez a szervit ?hogy dolgoznak és hol van mert még nem hívtam fel.

http://mutat.net/?http://peugeot-hatsofutomuvek.hu

De ha tudtok jobbat azt is megfontolom.Győr Komárom környékén.

szúrólámpa Creative Commons License 2015.03.07 0 0 6687

sziaztok.

kivettem a fényszóró magasság állítót a helyéről.szétszedni nem nagyon lehet,de megemeltem az oldalát kis vékony csavarhuzóval és fújtam bele kontakt tisztító sprayt.jól megtekergettem mindkét irányba.most azóta nem csinálja hogy a legkisebb hozzá érésre mozgatja a lámpa motort.remélem kitart jó darabig...

Előzmény: Memphis90 (6685)
attys Creative Commons License 2015.03.04 0 0 6686

Sziasztok!

 

2008-as 1.4-es benyás Berlingoba keresek levegőszűrőházat kompletten, szervócsöveket, és még egy pár apróságot.

 

Köszi, A.

Memphis90 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 6685

Szia! Majd írsz ,hogy mi a megoldás a fényszóróra!

Előzmény: szúrólámpa (6684)
szúrólámpa Creative Commons License 2015.02.24 0 0 6684

halo.

szerintem a tekergetőt piszkálom meg először...

Előzmény: Memphis90 (6683)
Memphis90 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 6683

Szúrólámpa te mit fogol csinálni a fényszóró motorral??

Memphis90 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6682

Tényleg tudom kellet volna ,hogy van +/- de egy kicsit hajlitani is kellet a lábakon:)

 

Előzmény: szúrólámpa (6680)
szúrólámpa Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6681

ezt nekem is csinálja a 0 és az 1 nél

 

csak az a baj : akkor jut eszembe hogy meg kéne csinálni mikor itt ülök a gép előtt,sose a garázsban     hehe

Előzmény: FeZ_ (6678)
szúrólámpa Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6680

na hallod...nem biztos hogy nekem is ez jutna eszembe először...biztos emlegetném mindenkinek a mindenét hogy miajóédesa...nak nem világít?

pdíg led!mindenki tudja hogy van +/-

 

:)

Előzmény: FeZ_ (6676)
Memphis90 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6679

igen mindkettő motor mozog de kint ütögetem a kasznit lehet kontakt hiba lenne??

Köszönöm a T5 led jól működik addig forgattam ,hogy jó lett.

Előzmény: FeZ_ (6678)
FeZ_ Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6678

Konkrétan ilyen problémával én még nem találkoztam. Ha mindkét fényszóró mozog, ha rácsapsz a műszerfalra, akkor én elsőnek az állító kapcsolóra gyanakodnék.

 

Előzmény: Memphis90 (6677)
Memphis90 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6677

Hmmm mondasz valamit megpróbálom.Köszönöm!!  Fényszóró állító motorra nem tudol mondani valamit????

Előzmény: FeZ_ (6676)
FeZ_ Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6676

Megpróbáltad 180 fokkal elforgatva is betenni ?

A Led csak az egyik "irányban" működik, mivel fizikailag egy dióda, ami fordított polarítás esetén lezár.

 

Előzmény: Memphis90 (6675)
Memphis90 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6675

Ilyen izzóval próbálkoztam de semmit nem csinált. De lehet nem is működik tesztelem majd akkumulátorral.

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6674

Izzónak van valamilyen szám miszerint tudnák venni szerelés előtt. 

Előzmény: szúrólámpa (6660)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6673

Köszönöm segítséget egyik hétvégén neki láttok.

Előzmény: szúrólámpa (6660)
Memphis90 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6672

Lenne még egy kérdésem! A fényszóró magasság állító motor 0 állapotba szépen megáll de a rácsapok a kasznira vagy a fényszóróra akkor elkezd a motor mozogni le fel kicsiket. 1-2-3 állapotban pedig folyamatosan mozog le fel. egy a kapcsoló hibája lenne?? vagy miért csinálja ezt??

Előzmény: Memphis90 (6666)
Memphis90 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6671

Lenne még egy kérdésem! A fényszóró magasság állító motor 0 állapotba szépen megáll de a rácsapok a kasznira vagy a fényszóróra akkor elkezd a motor mozogni le fel kicsiket. 1-2-3 állapotban pedig folyamatosan mozog le fel. Vagy a kapcsoló hibája lenne?? vagy miért csinálja ezt??

Előzmény: Memphis90 (6666)
szúrólámpa Creative Commons License 2015.02.22 0 0 6670
Előzmény: macivolvo (6669)
macivolvo Creative Commons License 2015.02.21 0 0 6669

Szia

 

Hol vettél ilyen rendszámtábla világítást?

Előzmény: szúrólámpa (6665)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!