Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2008.07.16 0 0 13656
"...magyarországi példát is tudnék mondani nem egyet hasonló témában vagy késes körökből ....."

*Jó* magyart tudsz mondani, aki oktat is?
Előzmény: tantoknife (13646)
tantoknife Creative Commons License 2008.07.16 0 0 13655

A  most  írtakkal, mint  megoldással  egyet  tudok  érteni .....  mert  csináltam  is, és  tudom,  hogy  a  mutató-középső  ujjal  vezetett  megoldás   jó,  vagy  jó lehet.

Igazából  itt   a  bontásnál  (a  kés  súlya miatt)  egyes  izületek,  vékonyabb  csontok   eltörése,  stb  is  bejön a képbe,  illetve   számos  esetben   még  a gallyazás,  illetve  hasonló  dolgoknál  (súly, méret  miatt)  jó  akés  mérete,  súlya.

 

Te  által  mondottakra  mondok  egy  klasszikus  példát ....egy  TV  műsorban  egy  híres  (állítólag)  ausztrál  bushcraftos,a ki  25  éve  járja a  vidéket ...mutatott  dolgokat......  és  úgy  mellékesen  egy  kisebb állat  elfogyasztása   előtt   mutatta, hogy  hogyan bontja,  dolgozza  fel ...  és  elővett   egy  kb.  50  éves,  bugyli  bicskát,  olyan  Opineles  lehetett  vagy  hasonló lehetett,  egy  kissé  rozsdásat,    kinyitva nem is  állt  egynenesen,  hanem  egy kicsit  hátrafelé  konyult ......  meglehetősen  élettelenül  szabdalta az  állat  hasfalát ....  na   tehát  ezzel   a  csúcs  "rambós"   késsel  mászkál a  faszi  .....  miközben  tényleg  bushcraftol   teléjes  bedobással......  Tanto

 

Előzmény: Boarhunter (13654)
Boarhunter Creative Commons License 2008.07.16 0 0 13654

nem értek egyet, hogy sokmindent meg tudna a kicsi kés csinálni..... az kizárólag általános célokra alkalmas .... pl. a kiszögelés funkcióját nem tudja.
Nos, azt a kiszögelést a nagyvad bontásához mutatta be tomibácsi.
aki tud nagyvadat bontani, az azt is tudja, hogy ez kamu. Sokkal egyszerűbb és célszerűbb egy kis késsel belülről bontani, az ujjaink közt vezetve a pengét, mint azzal a sarokkal kockáztatni, hogy kiváágjuk a beleket. Amúgy is célszerű a vadat belülről bontani, mert így a szőr és az azon lévő szennyeződés nem kerül a húsra és a kés élét sem veszi ki.
Előzmény: tantoknife (13646)
207i Creative Commons License 2008.07.16 0 0 13653

Sziasztok!

 

Amit leghasznosabbnak talaltam, az egy brazil kesharcrol szolo konyv. Van nehany ev judo, ju-jitsu, karate elokepzettsegem, ennek fenyeben gyakorlom a konyvben leirtakat.

Szerertnek megnezni nehany video anyagot is, ahol kesharcot oktatnak. Egyelore a Janich-fele Martial Blade Concepts-et neztem ki magamnak. Mit szoltok hozza? Ismeritek ezt a DVD-t?

 

207i

golbat Creative Commons License 2008.07.16 0 0 13652
Az a TOPS verzió. "Legeredetibbet" szinte lehetetlen szerezni, sejtheted. ;)
Előzmény: HartaiGyuri (13649)
HartaiGyuri Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13651
nekem már több csomag jöt amerikábol, a leggyorsabb 6 nap volt de volt ami 30 nap alatt ért ide úghogy szerintem még túl korai aggódnod..
Előzmény: autoart (13650)
autoart Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13650
Sziasztok. Ismét van pár kérdésem a szállítással kapcsolatban. Írtam a postának hogy mégis hogyan lehetne követni a csomagot illetve mire való az a számokból betűkből álló kód amit a rendeléssel együtt "küldenek" (USPS oldalán nem lehet vele mitcsinálni). A következő válasz jött:

"Az LC, LX, LY,…. azonosítószámmal ellátott küldemények az amerikai posta belső kezelésében vannak nyilvántartva.

Nemzetközi viszonylatban ezen küldeményeket nyilvántartásba vétel nélkül kezelik. Az országba való beérkezésüket, a szállítás során postai kezelésüket, illetve kézbesítésük elmaradásának okát megállapítani nem lehet.

A küldemény hollétéről információt adni sajnos nem tudunk."

Akkor ha jól értem, ahogy elhagyja a csomag az usát, hüphüphüp barbatrükk, eltűnik és senki nem látja többé, aztán vagy ideér vagy nem? Ez komolyan így megy? Minek van a biztosítás? Mennyi idő után mondhatom hogy eltűnt a csomag, és kihez fordulok a biztosítással kapcsolatban? Amerikai postához akik, meg majd elhajtanak hogy biztos itt (MO-n) tűnt el aztán szevasz? Ráadásul az "óriási" angol tudásommal nemsok mindenhez tudnék kezdeni, bár ismerős van aki segítene benne.

Eddig 1 vásárlásom volt kintről, ami 1 hét alatt ideért. Most ugyanonnan várok két csomagot, egyikre 2 hete, másikra 1 hete várok. Mindkettő biztosítva van, az első küldemény nem volt.

Köszi a segítséget.
HartaiGyuri Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13649
ami az mtp-n van fent az se az eredeti? laikus cikkében?
Előzmény: tantoknife (13647)
drmkalman Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13648
Nem tudtok olyan boltot, ahol Buck 112 (Ranger) kapható, vagy esetleg nem tudtok valakit, aki ilyen kést árul?

Köszönöm
tantoknife Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13647
Még eladó is van ...... és fogdoshatod, ameddig csak akarod :)
Tanto
Előzmény: f_zsolt_01 (13645)
tantoknife Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13646
Hello

na akkor.....
Nekem ez volt a kezemben, az ős-kést csak képen láttam.
Erről egyébként volt posztom.
Én azért láthattam az eredetit, mivel mikor 2003-ban hazajöttem, és elkezdtem körülnézni bizonyos infók alapján...akkor még létezett kb. egy hónapig az eredeti web-oldal, rajta a késekkel, magyarázatokkal.
Okosok egyébként tudni vélik, hpogy ez az egész alak és megoldás nem is az ővé...eredetileg.

A TOPS elkezdett háborúzni velük, mivel a dtak egy ajánlatot, amit részben elfogadott a Barna úr, d e aztán vissza akart lépni ......ami után biztosan egy nagyobb összeg gazdát cserélt, eltünt az eredeti web-oldal és az azon lévő magyarázatok, és azóta a Tracker TOPS-os.

Más:
nem értek egyet, hogy sokmindent meg tudna a kicsi kés csinálni..... az kizárólag általános célokra alkalmas .... pl. a kiszögelés funkcióját nem tudja.

Más:
a fűrész használható úgy is kisebb-közepes darabok esetében, hogy belevágod egy rönkbe, fába ...és az elfűrészelendő anyagok mozgatod rajta.
Egyébkánt az eredetin nem pont ilyen szerkezetű-fogazatú volt a fűrész.

Más:
egyet értek, hogy az egész mögött az húzódik meg, hogy kizárólag az üzletnek van alárendelve ebben az esetben, sőt ... túlzottan is ... minden.
Lásd első bekezdés.

Más:
nem csak Ő, nagyon sokan Barna úrhoz hasonlóan élnek, dolgoznak ...mert meg kell élni ..... ő nem sétorban él, nem féléveket él egy kunyhóban a szibériai tajgában vadászva....... hanem ...nézd meg a web oldalukat ... iskola, alkalmazottak, marketing, már csak 2009-re lehet jelentjkezni hozzájuk ...stb stb stb és ...magyarországi példát is tudnék mondani nem egyet hasonló témában vagy késes körökből .....

Tanto


Előzmény: Boarhunter (13643)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13645
Jut eszembe fél éve nézegettem két kés leírását az MTP -n az egyik a bivaly a másik a farkasfog volt. Nem tudjátok véletlenül, hogy ezekből a késekből van e megtekinthető példány?
Előzmény: Boarhunter (13643)
tantoknife Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13644

Hát  bizony  ...  nem .
Ez a  TOPS  gyártó  eredetije,  de nem  AZ  eredeti.

Tanto

Előzmény: HartaiGyuri (13642)
Boarhunter Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13643
Szia!
Én nem láttam az eredetit, sőt ezt is csak fotón, ezért aztán megköpködték a kritikámat többen is.
Azt már a "laikus gyalázó" kritikámban is kifejtettem, hogy két kés az már más tészta, egy kis késsel kiegészítve már hasznos lehet ez a torzszülött, viszont akkor felesleges az a kis sarok(amúgy is), mert azt a feladatot, amit az (állítólag) ellátni hivatott, a kis késsel sokkal kényelmesebben és tisztábban végre lehet hajtani.
A másik a fűrész. Laikus esküdött rá, hogy milyen jó, de valójában elég logikátlan az elhelyezése a hegy mögött, sokkal nagyobb nyomást lehetne kifejteni akkor, ha a markolat előtt lenne mint általában.
Valahogy folyamatosan az az érzésem, hogy a tervezést kizárólag üzleti és egyáltalán nem célszerűségi okok vezérelték.
Hozzátartozik a dologhoz, hogy a tervező személyével kapcsolatban is komoly fenntartásaim vannak. Azok az emberek, akik olyan tudorai a természetnek mint állítólag ez a nagyképű f.sz, kivétel nélkül szerények, csöndesek. A természet ugyanis alázatra tanít. Akiből ez hiányzik, az soha nem érti meg a titkait...
Barna Tomi bácsi viszont akár a megnyilatkozásai, akár a képei alapján egy nagyképű, öntelt hólyag aki állítólagos tudását marketing célokra használja fel...
Előzmény: tantoknife (13641)
HartaiGyuri Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13642
nem értem ez ami a képen van nem eredeti modell?
Előzmény: tantoknife (13641)
tantoknife Creative Commons License 2008.07.15 0 0 13641

Szia

80%-ban egyet  értek  Veled.

De:

 

1., 

én láttam  az  eredetit, többoldalú  fotókat,  igaz   sajnos a  kezemben  nem  volt. Ég  és  föld  a kettő  között  a  különbség.

 

2.,

Az  eredeti  variáns   két  késről  szól,  nem egyről.

Maga  a tervező  számos  egyszerűbb feladatot  egyébként   a   kisebb  késre  testált  rá  helyből.  Ha  viszont  ezek  feladatkörét  lehántjuk  a  nagy  késre   sokak  által  szánt  csomagból,  olyan  feladatok  maradnak (famunka, állatbontás, stb s tb)  amit  ezzel  a  késsel (az  eredetivel)  igencsak  könnyen  végre  lehet  hajtani.

 

3.,

Ez  a  kés  az  eredetit  ugatja,  nagyon  messziről.

A  legnagyobb különbség   egyébként  pont  a vitatott   alsó  élen  lévő  sarkos  kiszögelésben  van,  annak   az  éle , a  sarok kilakítása   sajnos  nem  sikerült  a  TOPS  modellen.

 

Tehát   a tervező  értett  azért  a  dolgokhoz...  tudta, mit  miért  csinál,  csak  a plagizáláskor  az  ötletben  rejlő marketing   lehetőségek   elnyomták   a jó  és   igencsak  kiforrott  megoldást, annak  tovább  vitelét. 

 

Tanto

Előzmény: Boarhunter (13640)
Boarhunter Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13640
Semmire. Egy kalap sz.r az a kés, akárcsak a film, amiben mutogatták.
Egy giccs amihez csaptak egy nagy sztorit Barna Tomi csodatúlélőről hogy jobban el lehessen adni.
Összezsúfoltak egy csomó dolgot egyetlen eszközbe amitől aztán semmire sem alkalmas igazán, de aki hinni akar és nem gondolkodni, az bedől neki.
Előzmény: HartaiGyuri (13637)
blademan Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13639
Íme egy link, ahol egy nálam sokkal "laikusabb" ember leírja a tapasztalatait:
http://www.survival.hu/mambo/content/view/86/131/
Előzmény: HartaiGyuri (13637)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13638
Nem tudom engem kérdeztél-e, de igen, a Magyar Posta.
Előzmény: hapci99 (13633)
HartaiGyuri Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13637
mire lehet használni egy ilyen trackert? azt látni hogy fát vágni igen..
blademan Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13636
A kép lemaradt:
Tops
blademan Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13635
Sziasztok,

Sajnos eladósorba került egy teljesen új Tom Brown's Tracker, a nagyobbik fajta.
Abszolút használatlan. Ajánlatokat mailben várok: blademan@freemail.hu
06-30-291-8801
tamas1000 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13634
http://www.archerycenter.eu/index.php?action=product&id=120

itt csak 29500 ft
hapci99 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13633
És az USPS által szállított küldeményeket neked ki szokta házhozvinni? A jó magyar Posta?
Csigabiga 1 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13632
A múlt héten voltam náluk (A1-et akartam venni, de épp elfogyott/szerdán érkezik) és ha már ott voltam, megnézegettem a többi Fallknivent élőben. Mindet műanyag tokkal együtt adják.
Előzmény: Boarhunter (13631)
Boarhunter Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13631
A vaterás subbytól (xs eleven íjászbolt) azért kérdezzétek meg, ebben az árban a tok benne van-e? Mert az eleven régen tok nélkül árulta a fallkniveneket-illetve a tokért külön kellett fizetni.
golbat Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13630
A Vám+Áfa ~+25% lesz (nagyobb csomagot garatntáltan kibontják vámolásra), és a vámösszeget a SZÁLLÍTÁSSAL emelt ár alapján fogják kivetni.>:( De még így is olcsóbb, mint itthon...
Előzmény: autoart (13625)
tamas1000 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13629
+ vám és áfa, ha bekerül a darálóba, és már akkor közel vagyunk a 30 hoz! :)
Előzmény: HartaiGyuri (13623)
fonthunter Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13628
...bocs 207i
fonthunter Creative Commons License 2008.07.14 0 0 13627

Szia 2007i,

nekem Kuvasz ilyet csinált a Manixemhez. Sajnos már nem vállal a Mester, de ha inspirálódni akarsz...

 

Előzmény: 207i (13624)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!