Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.07 0 0 0
Hülye fogalmaim vannak, de nálam ezt úgy hívják, hogy lopás.
Vagy gazdasági bűncselekmény.
Építési vállalkozó tapasztalataim szerint legjobban az adóhatóságtól fél. De úgy tűnik, hogy csak akkor mutatta be nektek a számlákat, amikor már baj volt, és nem havonta tételesen számolt el a költségekkel, megmutatva mi hová is került a házatokban. Nehéz ügynek tűnik, mert mintha nem tudnátok bizonyítani az átadott összegek nyomát.
Fenyegesd meg, hogy kérsz ellene egy APEH vizságlatot.
Előzmény: ndetti (-)
ndetti Creative Commons License 2001.02.07 0 0 topiknyitó
Nem tudom mit tegyek, teljesen tanácstalan vagyok. Akinek van valamilyen ötlete segítsen pls.
A történet röviden:
Tavaly nyáron egy építési vállalkozóval szerzodést kötöttünk a házunk felújítására és tetotér beépítésére. A Vállalkozó 5.5 millióért vállalta a papírmunkától egészen a bútorok az átépítés alatti tárolásáig. Megindult az átépítés, a vállalkozó jött a pénz részleteiért s eloszor úgy tünt jól halad a dolog, majd egyre gyakrabban jött pénzért az építkezés pedig egyre lasabban haladt. Végül eljött a karácsony és mi elkezdtünk aggódni mert a teto még le sem volt fedve. Ekkor már 4 milliót kifizettünk a fickónak. Hosszas unszolás után eloállt azzal hogy még 4 milliót kér ahhoz hogy be tudja fejezni az építkezést. Mi persze ezt nem értettük és kértük hogy számoljon el az eddig átadott pénzzel. A vállalkozó elo is állt a számlákkal, melyek jóval több anyagról és szállítási költségekrol szóltak. Felkértünk egy függetéen szakértot hogy mérje fel mi az az összeg ami beépítésre került a házba. A szakérto ezt 2 millióra becsülte. Ami nem is meglepo hiszen csak a falak álltak és a fa tetoszerkezet volt meg, az ablakok, ajtók, cserép és a belso munkák sem voltak meg. Amikor a vállalkozóval közöltük az eredményt o akkor bejelentette hogy levonul a területrol, de pénzt nem ad vissza, viszont elvihetjük a tetoablakokat és a zsindelyt amit már megvett. Ez január közepén volt.
Ebbe mi már bele is törodtünk volna és magunk vettük kezünkbe a dolgot tárgyaltunk kömuvessel, áccsal... stb és most februárban elkezdtük tovább építeni a házat. A napokban elmentünk a vállalkozóhoz hogy elhozzuk az ablakokat, a zsindelyt és azokat a bútorokat melyeket az átépítés idejére a vállalkozónál tároltunk. Az uriember ekkor azonban közölte velünk, hogy csak akkor vihetjük el a dolgainkat ha kifizetjük a raktározás díjat amely novembertol februárig 240 000 HUF....
Ez kicsit betett a családnak, nem elég hogy ellopott 2 milliót még van képe havi 60000 huf raktározási díjat kérnie.
Tanácstalanok vagyunk, a nála maradt bútorok nem jelentenek nagy értéket, de a 6 tetotéri ablak maga 360000 HUF. Ami még hab a tortára hogy a gáz nyomásszabályzót nem az eloírásoknak megfelelo helyen helyezte el, s ezt át kell tetetnünk laza 150000 HUFért.
Minden tanácsot örömmel vennék.
Köszönöm
Detti

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!