Keresés

Részletes keresés

Quantumleap Creative Commons License 2006.12.01 0 0 206
Nekem megvan az Örvény angol nyelven (ha esetleg nem olvastad lentebb), hajlandó vagyok ingyen másolni. Vagy csak magyar szinkronnal lenne jó?

A láthatatlan ember az a sorozat, amiben a főszereplő fickó az első részben örökre láthatatlanná vált, és csináltak neki olyan hacukát és műmaszkot, ami totál olyan volt, mint a néhai látható külseje?
Előzmény: Bfarkas (205)
Bfarkas Creative Commons License 2006.12.01 0 0 205

Kedves Mindenki!


Örülök, hogy rátaláltam a fórumra, álmomban sem jutott volna eszembe, hogy más is emlékszik még ezen filmekre, sőt, vadászik rájuk. Magamról annyit, hogy én is a 80-as években voltam gyerek és még emlékszem a filmekre, ha csak homályosan is. Az Örvény c.film gyerekkorom nagy parája volt és mondhatom, azóta sem láttam annyira jó sorozatot, mint az! (talán a Twin Peaks versenyezhet vele)
Emlékszem, hogy 6 részes volt és mindig akkor lett vége, amikor valami izgalmas és rejtélyes dolog történt. Másnap a suliban mindig kiveséztük, hogy mi lehetett az…
Nos, a film Norvégiában játszódott egy nagyon szép szigeten, ahol állt egy bazi nagy ház. Mindig motorcsónakkal mentek oda át. A ház lakatlan volt ugyan, de mégis volt ott valami/valaki, aki felborzolta a család és a tv nézők idegeit is. Éjszaka villany világított, lemezjátszó szólt, amikor beléptek a házba stb...Aztán emlékszem még egy babákkal berendezett szobára is. A babák szeméből könny folyt és úgy rémlik, talán egy esetben vér is. Tiszta para volt, azóta sem játszottam babákkal. Aztán rémlik egy fehér ruhás nő, aki az erkélyen állt, meg a függöny mögül leselkedett, amikor elhagyták a házat. Meg aztán volt ott valami titkos szoba is egy rejtekajtó mögött…bár az lehet, hogy egy másik filmben volt?
És a Ráckevei Anna szinkronhangja is nagyszerű választás volt.
A vége meg az lett, hogy Szentiván éjjelén porig égett a ház és a babák feje elolvadt. Volt egy nő, aki mindig ilyesmit motyogott, hogy "ideje meggyújtani a tüzet" vagy ehhez hasonló dolgot, asszem ő gyújtotta fel az egész kecót és totál diló volt.
Nagyon szívesen megnézném újra a filmet, de hiába írtam az Mtv-nek, nem reagáltak semmit. Talán egyszer DVD-n beszerezhető lesz Magyarországon is.
A másik csúcsszuper sorozat a Messziről jött ember volt. Francia film volt és egy erdőben játszódott, valami kastélyszerű épületben. André és Fanny házaspárok voltak, de a pasasnak volt egy bátyja, Jacques, aki szerelmes volt a nőbe, ezért a tesóját leütötte egy villáskulccsal a sötét erdőben. Asszem pont egy defektes gumiabroncs cseréje közben. Csakhogy az ipse nem halt meg, mint hitte, hanem elvánszorgott egy köeli házba, ahol befogadták és ápolták, aztán lánccal a kezében visszajárt "kísérteni" a kastély pincéjében. Fúúú, a hide még most is ráz rendesen. Jó film volt, ezt is szívesen megnézném.
Ezeknek a filmeknek volt egy egészen különleges, egyedi atmoszférája, ami a mai filmekből kihalt, nem gondoljátok?
Az Aphrodité örökségéből annyi maradt meg, hogy Görögországban játszódott, vagy valamely görög szigeten és volt benne egy gyönyörű, szőke, hosszúhajú nő. Volt ott egy pasas, aki valami után nyomozott asszem és ez a nő, meg még két ipse segített neki a nyomozásban és ókori görög istenek neveit viselték. A legbrutálabb ami az agyamba vésődött, hogy a film végén egy ember bele akartak élve betonozni egy építkezés alapjába. Akkoriban sokkolólag hatott rám a dolog, de hát lehettem vagy 6-7 éves.
Az Időlabirintusról annyi rémlik, hogy három gyerek kint játszott az erdőben, kitört egy baromi nagy vihar és bementek az eső elől egy barlangba. A barlangban meg eltévedtek, mert az egész egy labirintus volt. Aztán emlékszem erre a Rothgo nevű kopasz pacákra is, a gyerekek megfogták egymás kezét és mint egy szeánszon, ismételgették a nevét és a végén megjelent Rothgo. Ezt onnan tudom, hogy anno mi is megpróbáltuk megidézni a többi gyerekkel.
Egyébként ettől a sorozattól is paráztam. Hogy mertem megnézni akkoriban, ma sem értem?
A Halál Archivumában a kopasz, dagadt pacáktól, aki nyitogatta a csapóajtót, majdnem befostam és a végén igen megörültem, hogy ő is bezuhant. Valami oldalkocsis motorkerékpárja volt, mindig azon közlekedett.
Jó film volt az Özvegyek is, meg a Láthatatlan ember is. Gőzöm sincsen, hogy ezeket miért nem ismétli a TV? Szerintem magasra ugrana a nézettségi szint…
Valaki emlékszik még a Safari c. csehszlovák ifjúsági sorozatra? És a kis filmek a nagyvilágból c. ismeretterjesztő filmekre? Imádtam őket.
Viszont amitől hideglelést kaptam, az a Delta főcíme volt, amikor az expedítorok mennek a hóviharban és egy csúnya ipse belenéz a kamerába. Hát én attól az embertől úgy féltem, hogyha életben látom, sikítva kiszaladok a világból.
Bocs, hogy kissé hosszúra nyúlt a levél, de az utóbbi időben rámtört a nosztalgiavágy és nincs kivel megosszam, mert senkit sem érdekelnek ezek a régi filmek, vagy egyszerűen csak nem emlékeznek rá. Kösz, hogy meghallgattatok.

Üdv: Farkas Barbi

zsampi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 204
Szisztok!

2 sorozatot keresek, de csak rémlenek, a címeiket nem tudom. Az egyik a sivatagban játszódott, Michael York játszott benne, ha jól rémlik. Remélem nem Szahara volt annak is a címe, úgy túl egyszerű lenne.
A másik egy valószínűleg izlandi sorozat volt, valami gyilkost kerestek benne. Vízesések, meg lovak rémlenek.

Ja, még 1 kérdésem lenne: Impossible Mission sorozatot nem talált valaki a neten letölthető formában?

Kösz a válaszokat előre is.
Alezredes Creative Commons License 2006.09.19 0 0 203
Eszembe jutott az Örvényből a festmény meg a zene a minap, keresgéltem egy darabig, úgy találtam ide. Nagyon jó volt végigolvasni a hozzászólásokat, sok régi emlék elevenedett fel. Nővéremmel mi is végignéztük/izgultuk az említett filmek többségét.

Borbély mester borotvája
malac farkát borotválja


Ezen a versikén azóta is röhögünk. :)
Quantumleap Creative Commons License 2006.08.29 0 0 202
Pl. A hetedik út titka (De Zevensprong) letöltésével felesleges torrentoldalakon próbálkozni, mert ahol fenn is van, már rég nem seedeli senki. Én az emule-ről szedtem le az első két epizódot (eredeti holland nyelven).
Előzmény: Quantumleap (201)
Quantumleap Creative Commons License 2006.08.29 0 0 201
Egyszerű. A torrentoldalakon a torrent neve mellett mindig fel van sorolva a leechek és seedek száma, illetve hogy hányan töltötték már le az adott dolgot. És a seedek között legalább egyvalakinek lennie kell. Ha 0, akkor avval semmire sem lehet menni, hacsak fel nem csatlakozik valaki néha-néha.
Előzmény: Cactusflower (200)
Cactusflower Creative Commons License 2006.08.29 0 0 200

Ezt most nem értem, de majd otthon megpróbálkozom vele megint... Igaz, hogy már vagy 10 éve internetezek, de otthon még nem volt, és egyetemen meg a munkahelyen nem igazán lehet ilyesmit használni... Azért köszi a választ! :-))

Aki újra látta ezeket a sorozatokat, nem volt csalódás? Én attól félek, hogy ha majd látom, megint azt mondom, hogy "és ezért voltam én annyira oda???". Mint pl. a Tau bácsi vagy a Dempsey & Makepeace... És elszáll a varázs...

C.

Előzmény: Quantumleap (199)
Quantumleap Creative Commons License 2006.08.29 0 0 199
Pl. Bitcomet-tel. De csak akkor indul el, ha van legalább egy seeder.
Előzmény: Cactusflower (198)
Cactusflower Creative Commons License 2006.08.29 0 0 198

Sziasztok!

Sajnos csak most találtam rá erre a fórumra, amikor már "kihalófélben" van, de nagyon jó volt végigolvasni! Én is 10 év körül lehettem akkoriban, amikor ezek a sorozatok mentek, és imádtam őket! Újat nem tudok hozzátenni, talán csak annyi, hogy az Örvényben "Jurdálszholmennek" hívták a birtokot, az Időlabirintusban pedig Ariadne volt a rossz néni, és a Minótaoruszt akarták megszerezni... :-))

Szóval le akartam tölteni a torrentről a filmeket, de több órai próbálgatással sem sikerült. Mondjuk, még sosem használtam a torrentet, lehet, hogy rosszul csinálok vmit. Milyen programmal lehet elindítani ezeket a letöltött file-okat? Én már minden szart föltelepítettem a gépemre. Aztán meg le...

Ha itt van még vki, segítsen!

Köszi!

C.

 

Farkííí Creative Commons License 2006.08.13 0 0 197
Nem, nem a Meghökkentő mesék volt. Ezek kifejezetten természetfeletti történetek voltak. Az elején a narrátor úgy állította be a dolgot, mintha valóban megtörtént eseteket mutatnának be. Egy epizód tartalmára halványan emlékszem: A vidéki udvarházba (kastélyba) fiatal házaspár költözik. Megismerkednek egy helybéli fiatalemberrel, aki sokat mesél nekik a ház múltjáról - szemmel láthatóan tájékozott a témában. Aztán amikor a szomszédaiknak megemlítik az idegent és leírják hogyan nézett ki, azok ráismernek a ház előző tulajdonosára, aki már évek óta halott... A történet a viktoriánus korban játszódott emlékeim szerint.
Előzmény: Quantumleap (196)
Quantumleap Creative Commons License 2006.08.13 0 0 196
Nem a Meghökkentő mesék? Azt szokta adni a Filmmúzeum.
Előzmény: Farkííí (195)
Farkííí Creative Commons License 2006.08.12 0 0 195

Micsoda síri csend honol errefelé...

Emlékszik valaki egy kísértethistóriákat feldolgozó angol sorozatra? Valamikor a '80-as évek végén vagy a '90-es évek elején adta a tévé. 30-40 perces epizódokból állt, minden rész egy külön történet volt. Minden rész elején egy íróasztal mögött ülő férfi vezette be az aktuális történetet. Úgy emlékszem hogy "Kísértethistóriák" volt a sorozat neve de nem találom nyomát. Tudtok róla valamit?

ena29 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 194
Összeszedtem néhány keresett és említett filmet: Szellem a toronyházban/Spuk im Hochhaus - http://www.imdb.com/title/tt0124258/ A láthatatlan ember/The Invisible Man - http://www.imdb.com/title/tt0072515/ A korall-sziget/The Coral Island - http://www.imdb.com/title/tt0294041/ Lovejoy/Lovejoy - http://www.imdb.com/title/tt0090477/ Dempsey és Makepeace/Dempsey & Makepeace - http://www.imdb.com/title/tt0088503/ Alfa Holdbázis/Space: 1999 - http://www.imdb.com/title/tt0072564/ Csillagok küldötte/Spadla z oblakov - http://www.imdb.com/title/tt0077083/ Látogatók/Les Visiteurs - http://us.imdb.com/title/tt0281519/ Messziről jött ember/L' Homme de la nuit - http://us.imdb.com/title/tt0169453/ Messziről jött ember/L Homme qui revient de loin - http://www.imdb.com/title/tt0271290/ A templomos lovagok kincse/Pan Samochodzik i Templariusze - http://www.imdb.com/title/tt0312180/ Aphrodite Öröksége/The Aphrodite Inheritance - http://us.imdb.com/title/tt0120921/ A repülő fiú/Létající Cestmír - http://www.imdb.com/title/tt0175395/ Egy úr az űrből/Mork & Mindy - http://www.imdb.com/title/tt0077053/ Látogatók/Návstevníci - http://www.imdb.com/title/tt0165019/ http://www.akademik.cz/navstevnici/default.htm Az Onedin család/The Onedin Line - http://www.imdb.com/title/tt0074035/ Sógun/Shogun - http://us.imdb.com/title/tt0080274/ Ember az Atlantiszról/The man from Atlantis - http://www.imdb.com/title/tt0075533/ La Coqueluche/Kakaskodó kakasfogó - http://us.imdb.com/title/tt0206659/ Forró drót/Hotline - http://us.imdb.com/title/tt0084095/ Az utolsó dal/The Last Song - http://us.imdb.com/title/tt0081035/ Vrungel kapitány kalandjai/Novye priklyucheniya kapitana Vrungelya - http://us.imdb.com/title/tt0167313/ Örvény/Maelstrom - http://www.imdb.com/title/tt0290972/ Ki fizeti a révészt?/Who Pays the Ferryman? - http://us.imdb.com/title/tt0162125/ Szupernagyira/Supergran - http://www.imdb.com/title/tt0134264/ Gemini Faktor/The Gemini Factor - http://www.imdb.com/title/tt0205641/ A jövőből jött lány/The Girl From Tomorrow - http://www.imdb.com/title/tt0098803/ Benji, Zax and the Alien Prince - http://us.imdb.com/title/tt0147747/ Hetedik út titka/De zevensprong - http://www.imdb.com/title/tt0229933/ Időlabirintus/Into th Labyrinth - http://www.imdb.com/title/tt0081877/ Mi lehetett annak az ifjúsági filmnek a címe, amelyben egy kisgyerek egy kutyával kimyomozza, hogy ki lopja az ABC elől reggelente a kiszállított tejet? Ha emlékeim nem csalnak a házmerterné volt a tettes, aki a pinceablakon cserélte ki mindig a teli rekeszt üresre. Egy másik filmben két csapat versengett egymással, hogy kinek lesz hamarabb érett paradicsoma. Ez egyik csapat meg éjszaka pirosra festette a paradicsomait, hogy ők nyerjenek, de reggelre tönkre is mentek a paradicsomok a festéktől. Továbbá várok minden információt a következő filmekről: A D-tényező, Lakótelepi gyerekek
Quantumleap Creative Commons License 2006.03.16 0 0 193
Nekem nem tűnt annyira parásnak így mai fejjel. De ez nem jelent semmit, egyéne válogathatja. Az mondjuk igaz, hogy 10 éves kor alatt sokkal több dolog gyakorolhat ilyen hatást az emberre. Szerintem nem árt este nézni, ha hatást akarsz.
Előzmény: rettentó (192)
rettentó Creative Commons License 2006.03.16 0 0 192
No hát, akkor majd jelentkezem, mostanában sok a dolgom, de nagyon köszönöm előre is ezt a kincset. Egyébként mai szemmel nézve milyen a sorozat?
Előzmény: Quantumleap (191)
Quantumleap Creative Commons License 2006.03.16 0 0 191
De elég. Miért ne lenne?
Előzmény: rettentó (190)
rettentó Creative Commons License 2006.03.16 0 0 190
Hány gigás DVD kell hozzá? (Gondolom a 4.7 nem elég)
Előzmény: Quantumleap (179)
GBR_8 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 189

az rám is rámtört, ezért kutatom a régi, valamilyen okból emlékezetes filmeket.

na, de azért mégsem nyomom fejből, hogy ezen filmeknek mi a címe angolul, magyarul, stáblista, miegymás :))

 

GBR

Előzmény: Quantumleap (188)
Quantumleap Creative Commons License 2006.02.06 0 0 188
Hobbi. Mostanában rámtört a retrómánia, valamint gyerekkorom visszanosztalgiázása.
Előzmény: GBR_8 (187)
GBR_8 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 187

nagyon indiszkrét kérdés, ha megkérdem, hogy honnan, hogyan, és mennyi idő alatt halmozódik fel annyi tudás egy emberben - jelen esetben a filmek témájában -, mint Neked?

netán a munkádhoz kapcsolódik vmilyen szinten, v ez csak hobbi?

 

minden tiszteletem.

 

és persze, ismételten köszi a segítséget! :)

 

GBR

Előzmény: Quantumleap (186)
Quantumleap Creative Commons License 2006.02.06 0 0 186
Alfa holdbázis. A Filmmúzeum jelenleg is nyomja.
Előzmény: GBR_8 (185)
GBR_8 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 185

hej, ez gyors volt. köszönöm a felvilágosítást!!!

 

honnan ez a sok ismeret? (ráadásul ilyen gyorsan...) minden elismerésem.

a tv4-re emlékszem, de csak így, ha vki felhozza. magamtól sose jutott volna eszembe.

 

épp arra gondoltam, hogy a maelstrom meglesz, a twin peaks-et is beszerzem előbb-utóbb (ugye az 1. évad dvd-n elérhető, meg az összes rész letölthető - ráadásul a viasat3 most adja...), az idők urai megvan, a macskafogót megveszem dvd-n, a monthy phyton is meglesz, úgyhogy lassan minden olyan régi filmecske a birtokomba kerül, ami régről megmaradt, mint emlék.

 

illetve van még a polip, amit nagyon szerettem, csak hát igen hosszúra nyúlt - az is van most dvd-n, de nem tudom, hogy melyik sorozat, stb...

 

meg volt még egy sorozat, ff-ben adták, vmi űrhajós volt, de - szintén - nem tudom a címét. lehet, h az omega holdbázis volt? ...

az egyik részben volt vmi pók, ami embert evett - beszippantotta az áldozatot, és a másik oldalon vmi csövön, vagy inkább csúszdán pedig csak a csontváz jött ki (ruhában). :)))

most vicces, de akkor be votlam ám rendesen :)))

 

üdv.

GBR

Előzmény: Quantumleap (184)
Quantumleap Creative Commons License 2006.02.06 0 0 184
http://www.imdb.com/title/tt0087175/

Előzmény: Quantumleap (183)
Quantumleap Creative Commons License 2006.02.06 0 0 183
Álomküzdők, eredeti címen Dreamscape. 1984-ben készült. 1992-ben adta az MTV, valamint 1993-ban a TV4 (ilyen is volt, emlékszel rá?). Dennis Quaid, Max von Sydow, és David Patrick Kelly a főszereplők. A film letölthető egyes torrentekről, valamint az emule fájlcserélgetővel. A www.feliratok.hu-n van fent hozzá magyar felirat, amit magam kreáltam szinkron alapján. (Bocs az önreklámért.)

Előzmény: GBR_8 (182)
GBR_8 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 182

s ha már itt vagyok, és régi filmekről van szó, én is kérdeznék egyet.

 

volt régen egy film (nem sorozat), a címe talán álomlovagok, v álomküzdők, v vmi hasonló... talán.

 

a történet vmi olyasmi volt, hogy egy fontos személy (gondolom usa elnök, v vmi hasonló kaliberű ember:/ ) kómába esett, és meg akarták ölni - a saját álmában - ha megölik ott, meghal az "igazi életben" is.

ezért küldtek az Ő álmába olyanokat, akik megvédik.

no, ezek az álmok voltak meglehetősen rémisztőek, volt abban atom utáni világ, meg sehovásemvezető girbe-gurba lépcső, ilyesmi...

 

ez vmikor 1990 környékén volt egyszer adásban, talán inkább a kilencvenes évek első felében vmikor...

 

ha vki tud erről a filmről vmit, cím, v bármi, kérem, nyomja be ide a fórumba.

nagy köszi előre is!

GBR

GBR_8 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 181

szia.

 

engem érdekel az örvény, úgyhogy :)))), és mindjárt írok.

 

jeee.

 

GBR

Előzmény: Quantumleap (180)
Quantumleap Creative Commons License 2006.02.04 0 0 180
Meglepődtem. Azt hittem, hogy többen fogtok jelentkezni. Eddig mindössze hárman, abból is kettő még gondolkodik, hogy kell e neki ilyen formában a sorozat. Persze érthető, ha valaki kizárólag magyarul szeretné látni, erős nosztalgiavágy vagy angol nyelvtudás hiánya miatt.

Hogy pontot tegyek a találgatásokra a sorozat magyar premierjét illetően, a pontos dátum, hely és időpont:

1989. február 14. kedd, mtv1 este 20:05
Quantumleap Creative Commons License 2006.01.24 0 0 179
Jó hir!

Immár birtokomban van a sorozat mind a hat epizódja. Két dvd, három-három epizód, élvezhető minőség, angol nyelven, müsoros dvd formátumban. Vállalok másolást, és továbbitást postai úton, illetve személyesen is, ha valaki szegedi is van az érdeklődők között. Az is lehetséges, hogy valaki szakértőnek átmásolom, aki utána felnyomja valamelyik torrentoldalra. Pénzt nem várok a másolásért, mindössze annyit, hogy a dvd-ket ti küldjétek. Mailem publikus.
Farkííí Creative Commons License 2006.01.22 0 0 178

Azt hiszem, elfogtam a messziről jött embert, aki nem más mint André de la Boissière!!!

 

Nézzétek meg itt, de nehogy ám megijedjetek! :-)

http://www.imdb.com/title/tt0271290/

Farkííí Creative Commons License 2006.01.22 0 0 177

Sziasztok!

 

Nekem is rémlett ez az "Örvény"-dolog... és most hogy elolvasgattam a hozzászólásaitokat, beugrott pár dolog amitől még most is futkos a hideg a hátamon. A babák, a fény a kihalt házban. Meg az hogy mindíg akkor volt vége az epizódnak amikor valami lényeges történt a főszereplő nővel. (Meglátott valamit az ajtó mögött, megrémült, mi meg egy hétig paráztunk hogy ugyan mi lehetett az...) Szívesen megnézném (magyarul)!

 

A "Messziről jött emberről" is dereng valami. Szerintem francia sorozat volt, és a főhős teljes neve André de Lavosier vagy de la Vosier, vagy ilyesmi, nem tudom... bennem "hangnyomatilag" így maradt meg: "andré delavozier". Én is úgy emlékszem hogy a húszas-harmincas években játszódhatott, és amikor André visszajárt kísérteni a homloka is pirosra ("véresre") volt mázolva.

 

Volt egy kedvenc majrés sorozatom: a "Meghökkentő mesék". Az elején (a főcímben) koponyákat meg tarotkártyákat mutattak, én már akkor becsináltam... :-) Nagyon jó lenne újra megnézni! (Könyvben azóta megjelent, de még nem jutottam el odáig hogy elolvassam.)

 

Valaki említette a "Sakkozó robot"-ot. Tudtok erről valami bővebbet? Attól a filmtől is betojtam... Úgy rémlik mintha egy halott sakkozó agyát építették volna a robotba. A sakkozó szerelmes volt egy lányba, és mikor (már robotként) meglátta kedvesét, közeledni próbált felé - de mivel beszélni nem tudott, a lány rettegett tőle... vagy ilyesmi.

 

Remélem nem offoltam sokat! Szerintem ennyi még belefér, de ha nem szóljatok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!