Keresés

Részletes keresés

CáPeti Creative Commons License 2002.02.15 0 0 91
Halihó !!!
Van itt valaki ??

Ennyire dolgoztok, vagy mindneki nyaral ?!?!?

csinnnKA Creative Commons License 2002.02.11 0 0 90
Hékásra! Ne fájdítsd a szívem! :-)))
Előzmény: CáPeti (89)
CáPeti Creative Commons License 2002.02.11 0 0 89
Háááát, nem tudom, hogy neked milyen élményeid vannak, de én itthon eddig mindenütt jobb pizzát ettem (és persze olcsóbbat) mint a hét végén Velencében. Lehet, hogy csak kifogtam valalmi benga helyet, de szinte csak ide lehetett beférni, mert akkora tömeg volt. De ellenben, nagyon finom forralt bort árultak, amit rendszeresen meg kellett kóstolnom, mert eléggé hideg volt.
A rendezvény azonban iszonyúan látványos volt, több száz jelmezes, utcai zenészek, szabadtéri koncert, árusok…… igazi karneváli forgatag.
Előzmény: csinnnKA (88)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.11 0 0 88
Én látom... szerencsére... el is gyengültem az ismerős képeket nézegetve.
Én is nagyon szeretem Velencét, tényleg a pici zeg-zugos utcácskák, keskeny sikátorok, utcára teregetett bugyingók... a zsúfolt vaporettók, utast-csalogató gondolások... isteni kávék és pizzák, pasták, krémfagyik (nyammm).
Még nem voltam a Muráno-Buráno szigeteken, az akadémiai képtárban... szóval még mindig van miért visszamennem! ;-)
Előzmény: BlueBird (87)
BlueBird Creative Commons License 2002.02.11 0 0 87
Én is nagyon imádom, nem érdekel, hogy csatorna szagú, meg hogy süllyed (illetve érdekel, nagyon sajnálom), de nagyon szeretek olvasni is róla (mármint a történelmét) és nagyon szeretek elveszni a kis utcák és terek közt. Imádom azokat a gyönyörű palotákat és imádnék ott lakni egy ideig : ) Mondjuk egy évig, hogy láthassam ott az összes évszakot.

Cá-Peti képeit sem látom. A búvárosak viszont nagyon tetszettek!!!

Előzmény: csinnnKA (86)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.11 0 0 86
Komolyan mondom, tömény nosztalgia! :-))))))))))
Tavaly augusztusban voltam utoljára Velencében (na jó, ez így kicsit nagyképűen hangzik... szóval életemben másodszor).
Pont aznap jöttünk haza, amikor a Rialto-hídnál volt az a bizonyos robbantás, úgyhogy sejtheted, hogy miénk család rongyosra rágcsálta száját aggodalmában. Mi meg mit sem tudtunk az egészről, mert épp akkor szálltunk fel a vonatra.
Szóval a nagy kánikulában ronggyá égett háttal és karral pont arra gondoltunk, hogy milyen buli lehet idejönni a karnevál idején. A tömeg nem lehet nagyobb, mint akkor volt, augusztusban, és hát azért a sok maskarás... na meg ugye a sok szép álarc... vettünk is egyet, otthon van a falon! ;-)
A képek szuperjók lettek! (Hmmm... Szent Márk tér, Bazilika, Sóhajok hídja... imádom Velencét!)
Előzmény: CáPeti (85)
CáPeti Creative Commons License 2002.02.10 0 0 85
Sziasztok !

kicsit OFF a téma, de azért utazás !

Karnevál

Jucua Creative Commons License 2002.02.10 0 0 84
http://kep.tar.hu/jucua/index.phtml?aid=27515554&pid=681066
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.08 0 0 83
Asszem megtudom oldani a dolgot...
Előzmény: csinnnKA (82)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.08 0 0 82
Ismersz CD másolót? Nekem a húgom ex-barátja az volt, de már nagyon "ex", nem lehet megkérni.

"Ismered-e" sztori jó, nekünk is volt hasonló: aki Malén volt a (telepített) idegenvezetőnk a másfél órás kis városnézéshez, egyébként egy tündéri fiú, vagy 40 kg és 150 canti... szóval egész jól összebarátkoztunk, és dumáltunk aközben is, amikor egyik helyszínről a másikra mentünk. Épp a halpiacról a gyümölcspiacra vonultunk át, amikor megkérdezte, hogy honnan jöttünk, erre mondjuk, hogy magyarok vagyunk... hát... szája fülig ért, és nyomban elkezdett oroszul beszélni, mert előtte épp azzal villogott, hogy valami 6-7 nyelven perfekt. Mi meg néztünk rá, hogy mi baja van, miért váltott nyelvet. Hát képzeld csak... nekünk akart kedvezni, mert tudta, hogy Magyarországon évtizedeken keresztül orosz volt az iskolában kötelező nyelv.
(Mondtuk neki, hogy nyugi, már szinte senki sem beszél nálunk oroszul.)
De azért eközben egészen ki voltunk akadva a tájékozottságától és műveltségétől! :-)

Na cupp, mentem haza, megjött a "sofőröm"! ;-)
Jó 7végét minden kedves topiclakónak!!!!!!!

Előzmény: HA-SLN (81)
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.08 0 0 81
Mi is hoztunk egy tök jó CD-t!
Az is méregdrága volt, de már nem emlékszem mennyibe is került. A reptéren vettük, egy kicsi üzletben. Az érdekesség az volt, hogy mikor kiderült magyarok vagyunk, az ürge cseme megcsillant, és mondott egy nevet, hogy ismerem e!
Persze, hogy nem, de mint mesélte volt nálunk tanulni, és van egy csomó magyar barátja.
Tök jó volt.....
Akár cserélhetnénk is lemezt.... vagyis átvehetnénk.
Előzmény: csinnnKA (80)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.08 0 0 80
Laci!
Köszi, arany vagy, most már (hogy stílusos legyek,) "képben" vagyok!
Hát igen, a merőleges nem volt mindig merőleges... sőt, mivel elég sokszor volt fátyolfelhős, szűrt napos időnk, talán még a szikrázó napocska is elmaradt, de ha sütött is, azt már végképp nem tudom, hogy háttal napnak voltam-e. (Az első 5-10 kép szinte felismerhetetlen és élvezhetetlen, mert még azt is meg kellett szoknom vagy tanulnom, hogy mit látok a búvárszemüvegen keresztül azon a kis résen abban a kevés fényben.)
Hát csoda, ha se színe, se semmi?! :-(
Na majd "a legközelebb"-kor! ;-)

ZENE:
Egyébként hoztunk egy kassi kis DHONI zenét tartalmazó CD-t, isteni!
Baromi drága volt (közel 30 $), de megérte, mert ha kiülünk a kicsi (sorházi-zsebkendőnyi) kertecskénkbe a hintaágyba, és behunyjuk a szemünket, akkor újra és újra Meerufenfushi-ra tudjuk képzelni magunkat! :-)

HA-SLN Creative Commons License 2002.02.08 0 0 79
Peti!: Ezek a fotók, nem igazi képek, vagyis mint már írtam egy filmből vannak kivágva.
Nincs meg csak ebben a minőségben, de ha megtartjuk a Maldívos talit, akkor megnézheti mindenki mozgóképen, zenével aláfestve egy nagyképernyős tv-n. Az többet fog érni, mint a képcserélgetés.....
Előzmény: CáPeti (77)
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.08 0 0 78
Jajajaj!
Egyszerhasználatos gép?? És vakuval?
Én még nem láttam vakus eldobható fényképezőt!
Nem érné meg szerintem, de nem kizárt, hogy van!
A profi képeket, kimondottan erre a célra kapható gépekkel csinálják, és mint mondtad tényleg vakuval. De ezek a gépek számunkra elérhetetlenek.
A fény hiánya, először abban mutatkozik meg, hogy a felvételen eltünnek a szinek. De a vízálló egyszerhasználatos gépnél még az is gond: Hogy mivel vízalá szánják, ahol kevés a fény, vagyis kevesebb mint kint ahol süt a nap, egy gyengébb szemcsézetű filmet, vagyis fényérzékenyebbet tesznek a gépbe. Ha jó minőségű, nagyfelbontású film lenne benne, vagy sötét lenne e akép, vagy elmosódott, a nagy záridő miatt. A kis szemcseszerkezetnek ezért itt nagy az előnye, de ennek az az ára, hogy aszinet kevésbé élénkek mint a valóságban. Ha legközelebb CsinnnKa! vízalatti képeket szeretnél csinálni, minden esetben csak tűző napon csináld, és háttal a napnak, és lehetőleg merőlegesen a víztükörre, vagyis függőlegesen tartva a gépet. Így elérheted a maximális minőséget.
Persze az ember mikor megvásárol egy efféle eldobhatós ketyerét, nem is igazán számíthat túl jó minőségre. De mint mondtad! Az élmények megörökítésére tökéletes.
Az igazi fotósok, mint a híres (Hans Hass) de tuti nem így kell írni, több órát töltenek egy hal fényképezésével. Nem ritka, hogy több tekercs filmből, egy használhatót sem találnak.
Ez a profizmus, de szerintem nekekünk nem ez a célunk. el kell dönteni, hogy kinek mit jelent a fotózás, filmezés. Vannak emberek, akik azért nem fényképeznek, mert ők nem a fényképezőgép keresőjén keresztül szeretnék látni a tájat!
Vannak akik egy autómata gépet előrántva családtagjaikat fotózzák a nevezetességek előtt!
Nekem hobbim, így magamnak csinálom, és magam szabom meg a minőségi határt, és nem hasonlítom profik munkájához!
És vannak a profik, de ők nem nyaralni járnak Maldívra, hanem ez a hivatásuk.
Mindenkinek be kell magát kategorizálnia!
És akkor elégedettek lesztek a végeredménnyel!
Laci!

Előzmény: csinnnKA (73)
CáPeti Creative Commons License 2002.02.08 0 0 77
Én is szívesen megnézném a képeket.
Nagyobb felbontésban is magvannak, vagy csak olyan, mint amit a TAR-on láttunk ?
Előzmény: HA-SLN (71)
BlueBird Creative Commons License 2002.02.08 0 0 76
Megköszönném, addig is hadd csurogjon a nyálam : )
Előzmény: HA-SLN (71)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.08 0 0 75
Nagyon szépek, gratula! :-)
Na... nekem például a (nálad) gyönyörű sárga halacskák is seszínűek lettek, szinte alig láthatók, a képek élesek, de mindennek olyan kékeszöldes "víz"-színe van! Ettől kicsit elkettyentem, amikor megláttam, mert bizony fotózás közben többször is gondoltam arra, hogy "Hú, ez nagyon király lesz!", a közel 10 tekercs film közül erre voltam talán a legkiváncsibb, és bevallom, nagy csalódás volt. Persze emléknek nem rossz, hisz jól látható és felismerhető rajta minden, csak éppen nem olyan éles, tiszta és szép színes, mint amilyen lehetett volna! :-(
Sebaj, mindig tanul az ember... a következő jobb lesz... majd eccer! :-)
Előzmény: CáPeti (74)
CáPeti Creative Commons License 2002.02.08 0 0 74
csinnnka

Szeritnem egyszer használatos, eldobható fényképezővel is tudsz értékelhető képeket csinálni, csak az a fontos, hogy olyat használj, amin van vakú is, mert a fény nagyon fontos.
Néhány kép fenn van egy félkész site-on, ezek is (mármint a víz alattiak) ilyen géppel készültek.

Peti site

Előzmény: csinnnKA (68)
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.08 0 0 73
:-))))))))))))))))))
Izgalmasan hangzik.
Egyébként a fordítva ki- és bekapcsolásról nekem az jut eszembe, amikor egy igazán színvonalas és izgis rövidfilmet sikerült leforgatnom a barátnőm esküvőjén a vendégek lábáról, ill. az azokhoz tartozó járdarészletekről... igazán... olyan "elégedett" voltam magammal! :-DDD
(Még jó, hogy az egész csak 3-4 perc volt, mert utána megint felkaptam a kamerát, hogy "be"kapcsoljam... aztán persze láttam, hogy már rég beeee van kapcsolva.)

Nagyon csábító és csalogató dolgokat írtál... víz alatti felvételek... hmmm... nagyon izgi. Nekem a kis automatával csak néhány ilyen-olyan halat sikerült felvenni, meg pár korallt, de annyira kékeszöldes minden, hogy a színpompás halacskáim is seszínűnek tűnnek! :-(
Azért nem bántam meg, mert pl. ezzel a géppel sikerült lekapnom a szigetünket a víz felől, hogy ez is megmaradjon emléknek (normál fényképezőgépet nem mertem volna ilyen messzire bevinni a vízbe). És igenis akartam egy olyan képet csinálni vele, mint Te, (félig vízben, félig szárazon)... de csak most, a tiédet látva jutott eszembe, hogy elfelejtettem megcsinálni ezt a képet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most (mindjárt, majd 10 év múlva) mehetek vissza megcsinálni ezt a fotót!!! :-))))))))))))

Előzmény: HA-SLN (72)
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.08 0 0 72
CsinnnKa pedig ne keseregjen itt nekem....:-))
Nekem kissrác korom óta hobbim a fotózás, és én 4 hetet voltam kint. Ráadásul ha meglátnátok mennyi sok anyagot csináltam ami nem ér semmit.....
:-)))
Én is láttam ördögráját, és nem tudtam felvenni.
Repülőhalat, ami szintén nehéz dió!
De én mekkora hibát vétettem!:-((((
Bérelni kellett a kemerámnak egy vízalatti tokot.
Egy napra 100 dolcsi volt, így nem állt módunkban minden napra kivenni.:-( Mikor már kitapasztalata hol érdemes úszkálni, kivettük a gépet, és nekivágtunk a nagy kalandnak. Addig akartam filmezni, amíg ki nem fogy a szalag, vagy az aksi.
Tök jó vlt... minden adott volt a tökéletes vízalatti felvételekhez. Láttam én is barrakúdákat, rájákat, és egy óriási murénát..
Egyszóval óriási szerencsém volt, hogy épp akkor mutatkoztak, mikor nállam volt a kamera.
Igenám!:-))) De mint ithon visszanéztem: a murénát középre, élesítés, és KIKAPCS! Bekapcs, és mindenféle összevissza mozgás.... Szintén középre a polipot, és kikapcs! Eltudjátok képzelni mit éreztem?????? Aki már sokat kamerázott biztosan előfordult vele, hogy fordítva kezelte a gépet, vagyis amikor be szerette volna kapcsolni, kikapcsolta, és fordítva! :-))))
De első utunkon pont ez hozta meg a szerencsét...
Lóbálom a kamerát, miközben sétálunk a mólón.
És nini egy csapat kishal kiugrik a vízből:-))
Ezt csak akkor vettük észre, mikor ithon visszanéztük.:-))) De ennél rosszabb bakijaim is voltak, de azt tartogatom a talizásig!:-))))
Laci!
Előzmény: csinnnKA (68)
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.08 0 0 71
Ha szeretnéd látni, és nem tudod megnézni őket, szivesen elküldöm neked emailban!
Előzmény: BlueBird (69)
bibib Creative Commons License 2002.02.08 0 0 70
Én is nagyon szívesen elmegyek a képnézegetésre, élménycserére, bár télig biztos nem hozok friss képeket.
Ha idQben kiválasztjuk a hétvégét, akkor a Bluebird által említett hétvégét kivéve nekünk is jó egyelQre bármelyik.

U.i.: Valóban gyönyörqek a képek!

Előzmény: BlueBird (69)
BlueBird Creative Commons License 2002.02.08 0 0 69
Fene vinné én ezekkel a tar.hu siteokkal mindég bajban vagyok, nem látok egy darab képet sem. Amúgy pedig inkább a hétvégék lennének jók, szombat v. vasárnap délután, kivéve a február 23-24-i hétvégét.
csinnnKA Creative Commons License 2002.02.08 0 0 68
Laci & Jucua!
Gratulálok a képekhez, fantasztikusak!
(Laci! Jó alaposan megsasoltam azokat a szörfös hullámokat... hát igen... nagy kedvet csináltál Lohifusihoz.)
A képeitek eszembe juttatták 3 pici szívfájdalmamat:
1. egyszer használatos, automata víz alatti fényképezőgépünkkel készített víz alatti felvételeink jószerivel élvezhetetlenek... de a színeket végképp nem adták vissza! :-(
2. háromszor láttam cápát (kétszer vízben, egyszer a tengerparton sétálva), de egyetlen egyszer sem sikerült lefényképeznem, sőt, a tengerparti séta során épp nálunk volt a videokamera, de mire felkaptam, kupak-le, elindítottam, addigra egyrészt már elúszhatott a cápa, de ha még "elérhető" lett volna, akkor is mindegy, mert "árnyékra vetődtem" és egy hínáros pacára kezdtem ráközelíteni, s hogy ez nem a cápa, már csak akkor derült ki számomra, amikor jól közelhoztam! :-(
3. nagyon rákészültem majd a csodaszép, ezer színű naplementékre, ehhez képest mindegyik naplementénk semmitmondó, hétköznapi volt... itthon Budapesten szebbeket lehet fényképezni. A két hét alatt összesen 2 alkalommal volt "különlegesen" szép naplementénk, de egyik sem rózsaszín-lilás, mint a ti egyik képeteken... nagyon szerettem volna én is egy pont ilyen típusú képet készíteni, nem sikerült. Azért azon a 2 estén csodát sikerült kattintgatnunk, mert az apály miatt visszahúzódó tenger fenekén hullámzó alakzatú homokban megmaradt kevéske kis víz, meg az egész hatás tömény arany... tényleg csodaszép... akárki látta a képeket, ennél feljajdult! ;-)
A másiknál pedig a felhők színei voltak annyira festőiek és különlegesek, és szerencsére ezt hűen (bár icipicit sötéten) vissza is adta a fénykép, aminek nagyon örültünk. Csak épp a lila-rózsaszín naplementéket hiányoltam... :-(
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.07 0 0 67
Más!
Találkozóval kapcsolatban!
Igazán sajnálom, hogy nem érsz rá CsinnnKa hamarabb.
Az én véleményem az, hogy amikor te rá fogsz érni, lehet mások nem!
Ezért akár kettő talit is meg lehetne ejteni.
Szóval változatlanul az a kérdés:
Mikor?
Ki jönne?
Hol?
Az utóbbit lehet megtudom oldani!
Ha csak nincs jobb ötletetek!
Várom a jelentkezőket.
Persze lehet CsinnnKáék is ráérnének, de ha most nem akor legközelebb.
Laci!:-)))))
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.07 0 0 66
Fel szerettem volna tenni a netre 1998-ban "a fénykorban" készült képeket is, de sajnos a technika ördöge megakadályozta. Remélem pár nap múlva megoldható ez a probléma, és össze tudjátok ti is hasonlítani a két felvételt.
Hogy mennyit is romlott a koralzátony egy nyafka év alatt. CsinnnKa is tudna rá reagálni, hogy hová tenné az álltala látottakat! Ha középen lenne örülnék...:-))
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.07 0 0 65
Jucuskám jól kitolt velem....:-)))
Lenyulta a fotóimat!:-))
Szóval nézzétek meg a képeket! Ezeket a fotókat a már említett utifilmemből mentettem ki.
Elnézést a képek minőségéért, a digitalizálás nem sikerült épp tökéletesen.
1999-májusában voltak felvéve a víz alatti képek.
Látható, hogy még akkor is lélegzetelállító volt a látvány, de talán azt is lehet látni a képeken, hogy a talaj, viszonylag kopár, és egyhangúan szürke.:-( A szörfös kép elsősorban CsinnnKA-nak szól: Ekkora hullámok vannak Lohifushi nyilt vízre néző oldalán.
CáPetinek, is tanúságos lehet, mivel ezek a képek, egy amatőr videós felvételei, és nem egy profié, aki tudta hol mikor kell lennie.
Ezért valószinű, ha te is utazol, hasonló fantasztikus látványokban lesz részed!
Remélem tetszeni fog mindenkinek!
Laci!
HA-SLN Creative Commons License 2002.02.07 0 0 64
CáPetinek:
Mit hablatyolnak ezek itt össze....:-)))
Halgass rám, bár nekem ebböl semmi hasznom sincs.
Minap olvastam, hogy van egy Malév-AirLanka repjegy, ami épp akciós! Az akció juni 30 ig van meghirdetve, miszerint 129.900,- mindössze a repjegy. Ez Budapest-Róma-Colombo-Male útvonalon közlekedik. Ami külön tök jó benne, hogy akár Sri-Lankát is útba ejtheted, vagyis, díjtalanul megszakítható az utazás.
Maldívon, mikor másodszor voltam, már írtam, hogy megváltoztattuk utolsó két nap a szállásunkat.
Így magunk vagyis egy kis segítséggel szerveztük meg és foglaltuk le a szállást. Minden értékesítőt kihagyva 25 dolcsi volt egy nap, fél panzióval Lohifushin, amit már említettem, hogy szerintem a legjobb adottságokkal rendelkező sziget. A transzfer 50 dolcsi, 2.5 órás hajóút a reptér szigetétől.
Mi ez ha nem jó? Persze nem ennyire egyszrű. Ebben az esetben a szigettel kell felvenni a kapcsolatot, ami nem épp egyszerű sajna.
De ha ez nem menne, mindenképp ajánlott "nagy,nyugati" utazási irodákhoz fordulni. Ugyanis ők nagy tömegében szállítják az utasokat, és ennek megfelelően kapnak árengedményeket is. Nem ritka, hogy egy Osztrák, vagy Német katalógus töredékéért árulják a szállásokat a hazai irodákhoz képest.
Viszont a repjeggyel már nem igazán ez a helyzet.
Egy légitársaság minden esetben egy adott ország árszinvonalához igazítja jegyárait. Vagyis lehet Romániában a legolcsóbb! Sajnálatos módon, ennek is kezdik megtalálni az ellenszerét, miszerint nem lehet különválasztani a repjegyet a szállástól. Ajánlanám a MEIERS német katalógust, amiben most is látok 2500 forintos sri-lankai szállást félpanzióval. Maldív pedig 12000.- be kerül. Szerintem így is jóval olcsóbb, mint az ithoni irodák által ajánlott 30.000 forintos napi ár.
Lényeg, TALÁN ki lehetne hozni 230-ezerböl a dolgot.
Ha konkrétabb infó érdekel valakit szivesen segítek, de azt már csak privátban lécci!
Laci!
Előzmény: CáPeti (53)
Jucua Creative Commons License 2002.02.07 0 0 63
Most felfedem inkognitómat és elárulom, hogy én vagyok Laci (HA-SLN) menyasszonya. :-))))

Csináltam egy fotóalbumot szép felvételekből (Laci készítette a képeket) a tár.hu oldalon, nézzétek meg:

Maldív

Jucua Creative Commons License 2002.02.07 0 0 62
Köszönöm CsinnnKa!
Már dolgozom is a képeken! :-))
És az ajándéklistáról annyit még, hogy akkor úgy látom nem érdemes beleélnem magam nagyon....:-)
Előzmény: csinnnKA (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!