Keresés

Részletes keresés

csinnnKA Creative Commons License 2002.11.05 0 0 301
Írtam neked egy mélást, hogy mégsemá ide teregessem a "szennyesemet"! :-)
Előzmény: SHReK (299)
Kékbálna Creative Commons License 2002.11.04 0 0 300
Sziasztok!

Bocsika de a közepébe vágok (mivel csinnnKA-val már levelezgetek egy ideje).

A lényeg csinnnKA után 3 héttel a nejemmel voltam én is Meerun utónászúton. (Ha már 10 éve nem voltunk sehol sem.)

Szóval nekem van cápám és dobozhalam Meeru-ról. A parton sétálva fotóztam.

Sziasztok

Kékbálna

Igérem írok még.

Előzmény: csinnnKA (297)
SHReK Creative Commons License 2002.11.04 0 0 299
Csinnka!

Jól nézd meg a nyomdák referenciaanyagát! Némelyik nagyon csúnyán félre tudja nyomni a cuccot! Ha a tervezést (tehát a borítót + a tördelést) is nyomdával csináltatod - de ha grafikai stúdióval, akkor is - nézd meg azt is, hogy ilyen téren miket csináltak! A betűket mindenféleképpen direktszínnel nyomják! Esetleg megsúghatod nekem, hogy melyik nyomdát (ill. graf stúdiót) választanád, hátha dolgoztam már velük (mármint nyomdával, a stúdiót meg szakszemmel megnézem) és el tudom mondani a tapasztalataimat, vagy hogy ajánlom-e Neked.

Előzmény: csinnnKA (297)
CáPeti Creative Commons License 2002.11.04 0 0 298
Szia HA-SLN !

Van még egy példány, abból a többek által csodált videóból a számora is ?

Üdv:
CáPeti

Előzmény: HA-SLN (279)
csinnnKA Creative Commons License 2002.11.04 0 0 297
Laci!
Hát ez a zászló ügy... csudapofa vagy! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nekem nagyon tetszett. Tényleg hosszú benne a víz alatti rész, de speckó számomra épp ettől volt élvezetes számomra, hisz egy csomó olyan halacskát vettél fel, amit én is láttam, sőt, szétázott kiflicsücsökkel etetgettem... de sajnos megörökíteni nem tudtam őket, se képen, se videón. Bezzeg a murénám! Ugye?! Mert hogy nekem van! :-)
Ellenberger egy nyüves szirticápát nem tudtam felvenni a két hét alatt, amibe majdnem belebetegedtem. Szerettem volna illusztrálni a család előtt, hogy én bizony ott voltam a cápák között, és még csak nem is menekültem ki mindig észvesztő sikolyok közepette! :-)
Lehet, hogy vannak hibái a filmednek... de nekem nagyon-nagyon tetszett. Iszonyatosan hangulatos, nekem speckó még tetszettek is az éles váltások, számomra -nyilván a nosztalgia miatt is- nagyon magávalragadó volt.
Egyébként pont a maldív könyv írása közben mondogattam Embörnek, hogy "akárhogy is, de muszáj lesz még kimenni", meg hogy "Ó, ha most mehetnénk ki, mennyi mindent másképp fotóznék!" úgyhogy azért majd egyszer elvonulunk egy utómunkálatokra valamikor (ki tudja, hány év múlva).
Mindenesetre, én szívesen segítek összehozni neked a narrátoros részt, 10 éve hívtak szinkronizálni is, mert elég kellemes az orgánumom... infó meg most tonnaszám van a birtokomban, szívesen megírom a forgatókönyvet is! Úgyhogy ha valaha az életben még kimennél "forgatásra", az utómunkálatoknál számíthatsz rám! ;-*

Amancio!
A maldív lányok nagyon szépek (mármint némelyikük), viszont vigyél sok pízt magaddal, mert a maldívok nem fognak "beengedni" téged a turizmusból élő szakmákba (recepciós, idegenvezető, sziget topmanager), úgyhogy marad a halász mesterség, pucolás, sózás, szárítás a napon... esténként halászháló tódozása-fódozása. Az tuti, hogy mobiltelefon, x@r tévéműsor, recsegő hifitorony nem nagyon fogja borzolni az idegeidet! :-DDD

TO ALL (vagyis minden érdeklődőnek) rövid tájékoztató a maldív útikönyv állásáról:
Három nap és három éjjel írtam, néhány innen-onnan összeszedett angol szöveget Embör permanentli fordította, volt nagy összmunka. Ennek hatására majdnem kész a könyv... de tényleg. És ami a röhej, hogy bár még nem állt össze az egész egy kerekké, de úgy érzem, nagyon jól sikerült. Úgyhogy a héten, max. jövő héten valószínűleg tárgyalunk a nyomdával, és most már keményen el kell kezdeni szponzort keresni. És még mindig esdekelnék néhány jólsikerült fényképért... elsősorban víz alattiak érdekelnek, de bármi. Laci! Szeretnéd a nevedet fotósként egy albumban látni?! ;-)

Előzmény: HA-SLN (295)
Amancio Creative Commons License 2002.11.03 0 0 296
Minden elismerésem Ha-SLN ,én ugyan nem láttam ezt a filmet,de valószínüleg jól sikerülhetette,ez az ami engem is mindig érdekelt,videozás,filmfelvétel,computerrel vágás,Maldives,csak sajna egyenlőre egyikre sincs keret,de ami késik nem múlik,így hát addig is ahogyan olvasom ezeket az élménybeszámolókat,kicsit mintha én is ott lennék a Maldív szigeteken,egyébbként melyik szigetek a legjobbak Maldívon,le-e lehet legálisan telepedni ott,vagy csak ha pl. elvennék egy Maldív leányt,különben hogyan viszonyulnak a külföldiekhez a Maldívok és további információk is érdekelnének,sok szerencsét

Üdv.

Amancio

Előzmény: HA-SLN (295)
HA-SLN Creative Commons License 2002.11.01 0 0 295
Na figyelj te csinnnKA leányzó!:-)
Nagyon örülök, hogy tetszett a kis művem, és nagyon köszönöm a bíztatásod.

Annak ellenére, hogy te nem találtál benne hibát, akad bőven:
- A vacsora rész nagyon vontatottra sikerült.
- A búvárfilm az össz terjedelemnek a fele, tehát túl hosszú lett.
- A szuvenirsopp bemutatásának elején egy hiányzó kép miatt kicsit furin kezdődik a fordulás a boltban.
- Az étteremben sajnos nem találtam el a ritmust az asztalok bemutatásakor. Különböző időkben vettem fel a felvételeket, és így nem emlékeztem a kamera mozgatásának sebességére.
- A különböző részek sajnos nem lettek összekötve, így zavaró lehet az éles témaváltás.
- Sajnos a két Enigma szám sem igazán harmonizál egymással.
- A Titanic zenéje sem biztosan mindenkinek a repülést juttatja eszébe!:-)
- A minőség is kicsit gyatrára sikeredett. Sajnos a technikai akadályok miatt nem tudtam jobbra megcsinálni.
Szóval ezeket én is tudom. Kiadni? Vagy eladni valakinek, meg lehetetlenség. Hisz az egész egy giccses klipp lett. Semmi infót nem tartalmaz! A mondani valója csak ennyi: "Gyönyörű"
ez pedig nagyon, de nagyon kevés ahhoz, hogy el lehessen bárkinek is adni.
Talán ezeket a hibákat látva, és a tökéletességre való törekvésem vezetett odáig, hogy nem is fejeztem be mind a 45 percet.
Talán ismét ki kellene menni forgatni, de akkor már 2 kamerával, és búvárvizsgával. Azt hiszem kellene bele egy pár kirándulás is, és egy jó kis narrátor szöveg, ami némi infóval látja el a nézőt.
Na most elég a szerénységből!:-)
Nem vagyok hivatásos operatőr! Sőt azt is lehet mondani, hogy nagyon kezdő vagyok.
Igaz már utazásunk előtt is foglalkoztatott az operatőrködés, és a filmvágás.
Az első Maldív utazásunkkor még nem volt saját kameránk, ezért Judit keresztanyjáék adták kölcsön az ősrégi Panasonic kamerájukat. Vettem fel mindent, mint a güzü! Úgy emlékszem kb. 6 órányi anyaggal tértünk haza, és kicsit meg is szerettem a kamerázást.
Egy évvel későbbi utunkra, már vettem saját gépet: SONY TRV65-R azaz nem egy elérhetetlen masina. Manapság 130 ezer körül el sem tudják adni.
Sajnos mikor kint jártunk, még csak terveztem, hogy itthon összevágom a filmet, és zenét is teszek alá. Mivel tapasztalatlan voltam, és forgatókönyv nélkül álltam hozzá a forgatásnak, sok jelenet, és kép kimaradt.:-( Így történt például, hogy a Maldív lobogót utólag itthon kellett megvarratni, és úgy vettem fel, hogy egy emberke ventilátorral fújta egy létráról a hosszú lécre akasztott zászlót.:-) A szembe jövő repülőgépet is utólagosan vettem fel, és a kondenzcsíkot húzó gépet is. Az remélhetőleg senkit sem fog nagyon zavarni, hogy egy Airbus 310-el utaztunk, és egy Boeing 757 húzza a csíkot, ráadásul landoláskor egy Lufthansa A319 érkezik.:-)
Utazásunk után kb. fél évre vásároltunk egy Celeron333 procis,4megás videókártyás számítógépet, amit egy digitakizáló kártya segítségével tettünk alkalmassá videóvágásra.
Tehát nem túl nagy a hardverigény sem, és egy hasonló digitalizáló kártya is elérhető manapság. Az enyém már 15 ezerért is drágának mondható.
Tehát semmi varázslás nincs benne, és nem is rendelkezem semmi különleges kütyüvel.
Tudjátok nem a technika számít, hanem, aki mögötte van!:-))))
A víz alatti tokot a szigeten béreltem egy délutánra. Sajnos ez az oka, hogy nincs a filmen ördögrája, tintahal, barrakuda, muréna…stb. víz alatti szereplők.
Minden esetre bízom benne, hogy tovább tudom fejleszteni ezt a dolgot, és legközelebb, már egy igazi remekmű fogja elhagyni a vinyómat. Ezt az első kis próbafilmemet megpróbálom a lehető legtöbb érdeklődőnek eljuttatni, ezen kívül el fogom küldeni tv társaságoknak, utazási irodáknak is.
Talán el tudnék helyezkedni ebben a szakmában, és talán támogatást is kaphatnék arra, hogy tovább fejlesszem ezen a téren magam.

Íme az itthonis utómunkálatok egyike, amint épp a zászlót próbáljuk beletömni lobogás közben a kamerába!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

HA-SLN Creative Commons License 2002.11.01 0 0 294
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
HA-SLN Creative Commons License 2002.11.01 0 0 293
Sziasztok!

Nagyon köszönöm az elismeréseket. Nagyon jól esett, amit CsinnnKA írt!
A képek valóban sötétek letttek. Sajnos mikor szkenneltem őket, a monitorom teljes fényerőre volt állítva. Ráadásul nem várt mértékben sötétültek a Jpeg-re történő átváltásukkor.
Csináltam jópár cd-t, mire észrevettem a hibát.
De tudjátok mit? Nem érdekel!
A film a lényeg, és nem a képek. A képek fentvannak a képtáramban is, és ott nem ennyire sötétek. http://kep.tar.hu/lacisajt
Laci

Előzmény: vadcicfbi (292)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.11.01 0 0 292
Szió Laci!

Én is referálok.Megkaptam a lemezt és rögtön végig is kellett néznem.
Én nem mondhatom,hogy felidézett valamit bennem,mert én még nem voltam,de lenyűgözött.
Tényleg nagyon profi az anyag.Bár én mondanék kritikát is-kizárólagos építő szándékkal-de ahhoz újra meg kell majd néznem és felírni a a kérdéseimet,mert rengeteg lesz.
A képek tényleg sötétek egy kicsit.Próbáltam világosítani ACDC-ben és használható,jobban látszanak a dolgok,de nem tudtam menteni,mert védett file.Te mindenesetre te megteheted még otthon.
Szóval ha lesz egy kicsi időm,összeszedem a dolgokat és jelentkezem.
Addig is nagyon köszi.Fantasztikus volt.

csinnnKA Creative Commons License 2002.10.31 0 0 291

Hát ide figyelj, Te Laci Gyerek! :-)
1. Totálra kiakasztottál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Lelkem legmélyebb mélységéig le vagyok nyűgözve! A végén már majdnem elbőgtem magam, annyira felkavart... annyira a saját élményeimet éltem újra. Nem vicc!
3. Otthon még tegnap este meg tudtam nézni a képeidet, nagyon-nagyon tetszettek... bár némelyik kicsit sötétnek tűnt (igaz, lehet, hogy sötét is volt), de egyébként szépek és jók. És hát... szóval... a víz alattiak bizony nagyon jól jönnének az albumunkhoz! :-)
4. Sajna a régi 6 éves otthoni számítógépünkön nincs video-player, úgyhogy a videjojót itt néztem meg, bent, épp most vagyok túl a 22. percen. És fel kellett hívnom a párom (aki mellesleg épp 160-nal száguldozik az ótópályán felém-értem), és elmondtam neki, hogy totálra paff lettem tőled! De nagyon ám! Elképesztő vagy! Engem legalábbis sikeresen elképesztettél! :-)

Most már csak azt áruld el, hogy hogy csináltad mindezt a csodát? Te hivatásos operatőr vagy? Ezzel foglalkozol? Vagy hogy? Másképp kizárt! Essssszméletlenül jó az egész, esküszöm neked, ha az életem múlna rajta, akkor sem tudnék hibát találni most nagy hirtelen (hogy legalább némi kritikai is vegyüljön már ebbe az ömlengésbe). S a vége! Nagyon hatásos ahogy a nap belecsobban az ósön hullámaiba. Ja... és raádásul nekünk megvan a Dhoni CD-nken ez az utolsó dal, úgyhogy tökre elgyengítettél, Te, Te, Te!

Viccen kívül: nem tudom, mi a célod az anyaggal, de ezt a filmet tutira ki kéne adni. Figyi, ahogy nincs jó maldív album, nincs (semmilyen!!!) maldív videokazi sem a piacon. 22 perc, szerintem a Párizs-film sem volt több, de majd otthon megnézem (van 2-3 ilyen műsoros városos kazink... esküszöm neked mindenre, ami szent: messze elbújhatnak a tiéd mögött). Hidd el, hogy ha csak kicsit tetszene, nem udvariaskodnék ennyit. De ez tényleg annyira jó, hogy szinte fáj. Na és a vízalatti felvételek!!!!!!!!!! (Van vízi kamerátok is? Egyáltalán: milyen kamerád van és milyen technikai háttered?! Ha mindez otthon van, egyszer januárban meg kell, hogy hívj megmutatni mindezt!)

Na jó, most hazamegyek és összeszedem széthullott darabkáimat!
(És sajna magadra húztad Pandóra szelencéjét: muszáj lesz majd lemásolnod kazettára is, mert ezt az anyuéknak is látniuk kell, meg a húgomnak, meg mindenkinek!!!)

És még egyszer nagyon-nagyon köszönöm neked ezt a csodálatos élményt! :-***

Előzmény: HA-SLN (286)
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.30 0 0 290
De ari vagy!!!!! Köszönöm szépen, nagyon jólestek a (bíztató) szavaid!
Az az igazság, hogy tényleg van némi közöd hozzá... igaz, a legnagyobb lendületet maga a tény adta, hogy a "Maldívra magyar!" c. könyvet szakmailag irtó gyenge kontármunkának tartom. Fel is dühített, hogy valaki hogy dobhat ilyet piacra. De kimondani Te mondtad ki, hogy írjak egy "ellenkönyvet"! :-))))))))))))))))))
Sajnos egy icipici tárgyi tévedést ki kell, hogy javítsak: "nem találtam nélküled is könyvkiadót", óriási-gigantikus nagy fába vágtam a fejszémet: magánkiadásban adjuk ki a könyvet. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy kiadó nem veszi le a szép nagy sápot (adott esetben, vagyis ha a könyv sikeres lesz), viszont a saját bőrünket és ami még gázosabb, sacc/kb. az összes megtakarított pénzünket visszük a vásárra. Irtózatosan félek, soha életemben nem voltam az a bizonyos, ún. "kockáztatós" típus, mindig a biztos és szerény zsozsóra hajtottam (különben nem lennék kódisszegény köztisztviselő, hanem valami multinál dolgozó jómódú emanci-manci). Szóval ez nekünk most óriási nagy anyagi kockázat, de még így is csak akkor tudjuk megcsinálni, ha legalább a könyv előállításának fele összegét össze tudjuk szedni szponzoroktól. Úgyhogy most a hétvégi napi 10 órás könyvírás mellett hétköznapokon a nyomdai ajánlatok kiválogatása és a munkahelyemen lévő szabad pillanataimban pedig szponzor-keresgéléssel töltöm az időmet. (Ez utóbbi még csak elvi síkon, hisz igazi ajánlattal és szerződés-tervezettel csak akkor tudok majd előállni, ha a kézirat totálra készen van.)

MALongó Klub: ezt is év elején indítanánk be. Majd a könyv nyomdájában csináltatok valami nagyon jópofa klub-tagságit, és ha igaz, talán már postafiókunk is van (illetve tutira van, csak attól félek, hogy időközben lejárt, úgyhogy majd nagy gyorsan utána kell néznünk). Kell valami közlekedésileg jó helyen lévő klubhelyiséget találni, amit három havonta egyszer egy szombat délutánra-estére kibérelnénk, és tényleg tök jó lenne, hogy aki mondjuk az előző míting óta volt maldívon, az elhozza a képeit, videóját, bármijét... természetesen mindez maldív zenei aláfestés alatt. A Klubunk életében bevonnánk utazási irodákat is, hogy folyamatosan hozzáférhetőek legyenek számunka az éppen aktuális legjobb és legolcsóbb utazási ajánlatok. Aztán hogy "barátom, a maldív köztársasági elnök" milyen anyaggal tud megtámogatni, az még a jövő zenéje. Biztos, hogy tavaszra beindul az élet, és szerintem az egészben az lesz a fantasztikus, hogy mindnyájan egy csomó maldív szigetet megismerhetünk, hisz most Lacival meg néhányónkkal alig van két-három szigetről részletes információ-halmazunk! :-)

Könyörgöm, hajtsatok fel nekem szponzorokat a könyvhöz!!! (Nem kell sok, elég egy-kettő, csak jól fizessen! Cserében kap a könyvben reklám-lehetőséget, és ha nagyvonalú, akkor kap néhány tiszteletpéldányt is.)

Előzmény: Bogyó-2 (289)
Bogyó-2 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 289
Te jó ég !

Alig teszem ki pár hétig a lábam és micsoda pezsgés! Film,könyv,klub! És ismét itt vannak az "őslakosok" is. Helyes!

Csinnka!

Örülök, hogy nélkülem is találtál könyvkiadót, más segítséget nem merek most ígérni, mert még mindig elfoglaltabb vagyok az átlagosnál,meg ezekben a dolgokban nem is hiszem hogy tudnék segíteni. Sajnos.

Viszont engedd meg, hogy egy nagyon picikét a magaménak is tekintsem a könyvedet, mert én voltam az, aki először bíztatott könyvírásra, még ha burkoltan is, nem sokkal a topicba való belépésem után.
"Nem akarom az általam már említett Máté Erzsébet féle könyvet bántani, mert egy átlagos útikönyvnek megfelel és egy Maldívra készülőnek érdemes elolvasnia, de én biztosan a te „Meeru útikönyvedre” szavaznék." (166)
Már akkor feltűnt az átlagosnál sokkal jobb fogalmazókészséged, de elsősorban a stílusod tetszik. S miután leleplezted magad, hogy szakmabeli vagy, ez még elégedettebbé tett, hogy ha én nem is tudok úgy írni mint te, de talán van rá szemem, hogy észrevegyem a jót. Úgyhogy hajrá !

Mivel konkrét segítséget ezentúl nem tudok ígérni, teszek egy felajánlást. Nem tudom gondoltál-e rám a tiszteletpéldányosok között, de ha igen, lemondok róla. Teszem ezt azért, hogy ezzel is elősegítsem a könyv sikerét, mert a Te könyvedre biztosan nem sajnálnám a pénzt. Én a többieket is erre bíztatnám. Szerintem ez közös ügy! Egy kis exkluzív dedikációra viszont igényt tartok !

A klub jól hangzik, írjatok még róla !

Laci !
A film engem is érdekel, küldök e-mailt!

Egyelőre ennyit, sajnos egy ideig megint el kell vonulnom.

Pálmafás jóéjszakát és fehér homokos álmokat minden leendő klubtagnak !

Zs.

csinnnKA Creative Commons License 2002.10.29 0 0 288
Laci!
Figyike, csak most jut eszembe (pedig nem is vagyok szőke): és akkor ehhez kell valami tuti lejátszó is, igaz? Mert hogy az otthon (jaj, de szégyellem: 5 éves) gépünk sajna nem multimédiás, a benti meg még annyira sem! :-(

Emszi!
Hát empírikus alapon semmiképp sem, de egyébként elvi síkon már foglalkoztatott az üvegfestés (nem, az erről szóló topicba még nem írtam). Köszönöm az elismerést és bíztatást. Mellesleg istentelenül rohadt nagy meló, és igenis bevallom: élvezem! :-)))

Népek! Van valakinek valami kapcsolata/ismeretsége olyasvalakivel, aki tudna szponzori szerződés szöveget küldeni nekem? Meg valami komolyabb (tényszerűbb) elképzelése arról, hogy max. mennyit lehet/illik elkérni egy szponzortól? :-)

Emszi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 287
Csinnka!

Ez a maldív köztársasági elnök jól hangzik :-) Meg az egész, zusammen... Valld be, hogy élvezed a dolgot :-)))

Bocsánat, valamiért azt gondoltam, hogy te is benne vagy az üvegfestők táborában, de látom, hogy tévedtem (ld. Üvegfestés topic). Biztos csak álmodtam... Bocsánat!

Naszóval, ha valamiben segíthetek, csak szólj...

Egyébként: csak így tovább! Várom a fejleményeket...

Előzmény: csinnnKA (282)
HA-SLN Creative Commons License 2002.10.28 0 0 286
Oksa!
Küldöm mindkettőtöknek már holnap!
:-)
De izgulok! Remélem tetszeni fog!
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 285
Megtörpént az elküldés! :-)
Előzmény: HA-SLN (284)
HA-SLN Creative Commons License 2002.10.28 0 0 284
csinnnKA

Persze, hogy küld a címed! Máshogy nem is tudom feladni!:-)

Előzmény: csinnnKA (283)
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 283
Laci!
Természetesen én is szívesen megnézném a filmedet (küldjek lakáscímet?).
Ami pedig az (nemlétező) utazási irodádat illeti, nekem tutira nincs ehhez (sem? ;-D) tehetségem, de nagyon szívesen összedolgoznék valakivel, aki egy spéci maldív utazási irodát akarna összehozni, kölcsönösen reklámozhatnánk egymást (én pl. a MALongó klubunkban), és szerintem egyre nagyobb igény lesz rá.
Úgyhogy gondold meg jó alaposan... lennének támogatóid... egy már biztosan! ;-)
Előzmény: HA-SLN (275)
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 282
Sziasztok! :-)

Emszi drága!
Egyszerűen odáig vagyok a kedvességedtől. Be kell vallanom, hogy bár harmincegynehány könyvem megjelent, csak most jöttem rá, mennyire nagyon nem értek a könyvkiadáshoz. De sebaj, ez egy olyan ország, ahol azok járnak jól, akik olyasmit csinálnak, amihez nem értenek, nem igaz? :-)))
Viccet félretéve, nálam ez eddig úgy működött, hogy leadtam a kéziratot, és megkaptam a megalázóan jelképes szerzői honoráriumot + 40 db tiszteletpéldányt a kész könyvből. Tehát a saját kiadás gondolatával -olybá tűnik- magamra húztam Pandóra szelencéjét. De nem érdekel, már belevágtam, csinálom, most totálra rátettem magam! :-)
Két hete minden hétvégémet (sőt, mi több: október 23-ámat) is ezzel töltöttem. Itt bent, a melóhelyen letöltöttem a netről párszáz oldalnyi infót, azokat mazsolázom, rendszerezgetem, válogatom, meg persze van 3-4 maldív útikönyvem angolul (amiket még 1998-ban itthon vettünk, illetve amit idén januárban kint, Malén és Meerufenfushin).
De ez még mind semmi!
Mivel rájöttem, hogy vajmi kevés a képanyagom, így elkezdtem képeket gyűjteni (néhány ismerőst már végigtarháltam) szívesen venném Lacitól vagy bárkitől itt a topicban is, főként víz alatti felvételekben van nagy hiányom, természetesen az illető nevét, vagyis a kép készítőjét feltüntetnénk a kép alatt, fizetni sajna nem tudunk.
Most éppen két nyomdától várom az árajánlatot, valószínűleg anyagilag teljesen tönkremegyünk az egészben, engem mégsem az ára izgat, hanem a terjesztés problematikája.
Szponzorokat is keresünk (egyet-kettőt már találtunk is), pontosan tudom, hogy kiket mivel fogok megkeresni, de persze mindez már csak akkor ektüell, ha elkészült a kézirat, hogy valamit mutatni is tudjak.
Hétvégén napi 10 órát dolgozom a maldív útikönyvön (nem vicc, már odáig jutottam, hogy pénteken megfőzök, csütörtökön vasalok, szerdán mosok és takarítok, hogy a hétvégéim szabadok legyenek), úgyhogy eddig kb. 50-60 órát írtam, és kb. ugyanennyit hozzáolvastam, netről vadásztam stb.
Sőt, írtam egy szívhezszóló levelet Abdul "barátomnak", a maldív köztársasági elnöknek, akivel kinttartózkodásunkkor találkoztunk (ez jó nagyképűen hangzik, szóval megkérdeztem, hogy ki ez a pasi meg a slepp, aki előtt mindenki hanyattvágódik, és akkor mondták, hogy őexcellenciája). Azóta férjem úgy hívja, hogy "barátod, a maldív elnök". Szóval írtam barátomnak is, meg Meeru top managerének néhány jó minőségű képet + a térkép file-ját elkunyizva... láthatod, most nagyon-nagyon rátettem magam az ügyre. A sikerét illetően egyetlen cseppnyi kétségem sincs, magabiztosság, elszántság, szívós, kemény munka megvan, nagyon élvezem... leginkább csak attól félek, hogy hogy fogjuk eladni az összes könyvet, és hogy mennyit bukunk az egészen! :-)

Kiadványszerkesztés: sajnos tök negatív.
Üvegfestés: sajna azt sem tudom, miről beszélsz! :-(
Borító: ó, igen, ebben egyetértünk: a legfontosabb a jó borító.
(Egyelőre munka)címe: "Meerufenfushi, egy varázslatos maldív gyöngyszem (avagy minden, mit a Maldív szigetekről tudni érdemes)"
És azt a túlságosan merész célt tűztem ki magam elé, hogy (szinte) mindenkihez szóljon: elsősorban azoknak, akik tervezik a kiutazást, s azoknak, akik egyelőre anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak, legfeljebb távlatilag tervezik a kiutazást. De úgy gondolom, azért egy ilyen útikönyv azoknak is mond újat, akik már jártak ott. Vagy marad a nosztalgia! :-)
A prominens személyiség általi ajánlás/vélemény gondolata jó ötlet, bennem még nem is kristályosodott ki, de azt hiszem, keresek valakit! ;-)
És ez még mindig mind semmi: most szervezzük a magyar "Maldives Fun Club"-ot, méghozzá "MALongó" néven, ami abszolút divehi csengésű, és a maldív-rajongó szavak összevonása. Lesz tök komoly tagsági igazolvány, negyedévenként találkozó, filmvetítéssel, fénykép-nézegetéssel, maldív zenével... szóval ez is fut, párhuzamosan a másikkal... még az is lehet, hogy "barátom(at), a maldív elnök(öt)" fogom felkérni tiszteletbeli fővédnökének vagy valami ilyesmi! Na, mit szólsz? :-DDD

Laci!
Ne mondd, hogy "senki", mert én véleményeztem a képeidet! :-(
Vagy ezek valami újabbak, ami elkerülte volna figyelmemet? :-I

Előzmény: Emszi (273)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.10.27 0 0 281
Hááát.Nekem a 0 perc szabadidővel,járgány nélkül nehéz lenne "átugrani".
Ki volt aza srác.Hátha tényleg ismerem.De nem tuti.
HA-SLN Creative Commons License 2002.10.27 0 0 280
ÁÁ!
Bocsi!
Megkaptam az emailt!
Hétfőn feladoma filmet...
De Némedis vagyok, esetleg átt is jöhetnél, mert akkor beszélgethetünk is!:-)
De el küldöm, ha nem jön erre az ötletre válaszod!
Ja és ha eljönnél, küldenék még valakinek Vecsésre egy példányt. Nem tudom a srác nevét, de sokat tudok róla. Lehet te metgalálnád az egykori utitársunkat!:-)
Előre is köszi!
Laci
Előzmény: vadcicfbi (276)
HA-SLN Creative Commons License 2002.10.27 0 0 279
Szia!

Nagyon szívesen küldök neked is, mint másoknak.:-)
De! Kellene egy cím, mert ha ráírom a nicked a borítékra, hát nem vagyok benne biztos, hogy meg is fogod kapni.:-)

a másik, hgy nekem nincs irodám. Lehet még nincs, de valszeg nem is lesz. Sajnos már rég beleuntam az emberekkel való foglalkozásba, és egy utazási irodánál bizos sokféle embertípussal kellene bajlódnom. De még meglátjuk....:-)
Többen is utaztak az én ajánlásommal, számszerint ketten.:-) Végülis ez több!:-)
Meg voltak elégedve, de nem velem, hanem a nagy német irodákkal. Én csak az infót adtam, max az ismeretséget, de ez utóbbi nem járt ár, illetve szinvonal előnnyel.

Várom a címedet!
Laci

Előzmény: vadcicfbi (276)
HA-SLN Creative Commons License 2002.10.27 0 0 278
Hogy mi?
Análisan?:-)
Verbálisan jobban szeretem!:-)
Előzmény: vadcicfbi (277)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.10.27 0 0 277
Pfúj!
Az anál az természetesen:annál!
vadcicfbi Creative Commons License 2002.10.27 0 0 276
Szió!

Nekem küldhetnél abból a filmből.
Anál is inkább ,mert ha összejön ,oda szeretnénk eljutni 1x nászútra a párommal.
Azért is döntöttünk így,mert egyfelől csodálatos,másrészről pedig eddig bárhol nyaraltunk ,mindenhol lerombolt minket az eső és eldöntöttük hogy olyan helyre megyünk legközelebb ahol alapból van eső és az az extra ha nem esik.
De komolyra fordítva a szót,gyönyörű.
Nem tudok betelni vele,csak habzsolom az infókat amiket tőletek olvasok.
És közben álmodozom,melyik sziget is lenne a legjobb és melyik iroda.Talán a tied.Nagyon szimpik az áraid.
Vannak olyan emberek akik a te infóid alapján utaztak és olvashatnánk itt a véleményüket?
"Mindent tudni akarok!"-oroszról fordítva.
Szóval írhatsz bármit.Ja és várom a filmet.
Leszek én az első kritikusod.Bár viszonyítási alapom nincs.

HA-SLN Creative Commons License 2002.10.26 0 0 275
Sziasztok!

Örömmel tudatom mindekivel, hogy sikerült végre egy cd-re felírnom az eddig elkészül Maldívos filmművemet.
Sajnos nem lett készen az egész, mivel a kedvem is csökkent idővel, és a technikai problémák is el lehetetlenítették a további munkálatokat.:-(
De azért így is sikerült egy 22 perces remélhetőleg jól kivitelezett filmet készítenem.
Sajnos kicsit furin néz ki az egész, mivel a részletekben elkezdett filmem így egészbe összerakva.... Szóval igen csak elválnak egymástól az ebizódok, mint: elejeklipp, shopp bemutatása, búvárfilm, vacsora, és naplemente.
Sajnos ezeket a kisfilmeket nem tudtam összekötni alapanyag hiányosságok miatt.
szóval nem tökéletes a dolog, de mindenesetre Mpeg-re átalakaítva mindenki álltal élvezhetővé tudtam tenni.
Tehát aki esetleg kíváncsi lenne egy 3 éves munka eredményére, csak annyit tegyen, hogy adjon egy címet, és én már is postázok neki egy példányt!
Szeretném, ha véleményt mondanátok, és esetleg kemény kritikáitokkal felhívnátok a figyelmemet az elkövetett hibáimra.
Várom a jelentkezőket, illetve a címüket a: ha-sln@freemail.hu címre.

Egyébként sajnálattal kellett tudomásul vennem, hogy egyetlen reagálás sem volt a fényképalbumomra. Neke igazán fontos lenne, hogy az ottjártak elmeséljék, illetve összehasonlítsák az álltalam lefotózott élővilágot a mostani állapotokkal. A fényképek, amikből raktam ide is fel, 1998 ban készültek. a korábban már látható filmképek, pedig az 1999 ben tapasztalt szomorú sivárságot örökítették meg.
Most mi van? Gyönyörű, az tény! De mihez képest?
Nekem nem mindegy!
Laci

Amancio Creative Commons License 2002.10.25 0 0 274
A könyv címe mi lesz, és mikor jelenik meg?
Előzmény: Emszi (273)
Emszi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 273
Csinnka, én is itt vagyok :-) Szuper lesz a könyv, már látom előre. Én is úgy segítenék valamit... bár saját fotóim nincsenek (mondjuk úgy: egyelőre), viszont néhány kósza ötletem igen:

- szerintem nagyon nagy energiát kell fordítani a címlapra és a hátsó borítóoldalra, mert ezek adják el a könyvet (bár a belső design sem utolsó). Javallom, hogy ilyen szemmel nézz szét mindenféle úti- (és akár másféle) könyvek borítói között, hogy ihletet kapjál. Javasolt forrás: http://www.amazon.com
- valahol kiemelt helyen tüntesd fel, hogy a könyv azokhoz szól, akik 1. már voltak ott 2. akik csak most tervezik 3. akik "karosszékben ülve" szeretnek utazni - hogy esetleg ezzel is kitáguljon a megcélzottak köre (ennél persze sokkal szellemesebben is meg lehet persze fogalmazni ezeket)
- marketingszempontból nem lenne elhanyagolható, ha a kész kéziratot egy-két híres emberrel el tudnád olvastatni (jóindulatúak előnyben!) és netán írnának néhány mondatot, amiket a könyv hátlapján fel lehetne tüntetni, és máris jobban felkelti a leendő vásárlók figyelmét. Konkrétan itt nem gondoltam senkire, de megfelelő célszemélyek, kitartás, önbizalom - és némi gátlástalanság - birtokában biztos a siker...

Naszóval, nem tudom, ezek mennyire használható ötletek... Ha bármiben tudok segíteni, csak szóljál. Gondolok arra is akár, hogy az öt remek címlapterv közül nem tudod kiválasztani az igazit, stb. :-) Apropó: a címet nem akarod üvegfestéssel megcsinálni? (Most komolyan...)

Egyébként a kiadványszerkesztéssel hogy állsz? Nagyon sok múlik a tervezésen, biztos van több könyv is az alapokról. Nekem a "Weboldal és kiadványszerkesztés" című ugrik be, a Dummies sorozatban jelent meg - és ha érdekel, visszaszerzem a húgomtól. Nagyon hasznos, példákon keresztül mutatja be, hogy mit tesz a stílus, betűméret, rendezés, stb. helytelen és helyes használata. Viszont ha ezeken már rég túlvagy akkor persze tárgytalan az ajánlatom :-)

Előzmény: csinnnKA (272)
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.25 0 0 272
Köszönöm szépen! :-*
Az az igazság, hogy most ebből az egészen más szempontból nézve érzek hiányosságokat a maldív fotó-tárunkban. Vannak nagyon szép képeink, de a pálmafás-strandos kollekcióval sem vagyok maximálisan elégedett. Tudod, hogy van az ilyesmi: más szempontból fotózol egy könyvhöz (illusztrációként), és más szempontból magadnak, a családi "archivumba".
Mindenesetre, ha addig nem jönne össze, max. január elején egy szombat délután nálunk összehozzuk azt a bizonyos, sokat emlegetett maldív talit, ahová mindenki elhozhatja a fotóit, és ha hajlandó ingyér a rendelkezésünkre bocsátani (a nevét természetesen fotósként megjelentetjük a kép alatt, legalább zárójelben), azt is elfogadnánk! :-)
Előzmény: sasinszki (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!