Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2013.03.06 0 0 765

Nem erted. Tok mind1, hogy fuggetlenites vagy mi a tema. A lenyeg, hogy a) jogszerutlen jelenleg b) ezt az anonimitas igenyevel szepen el is ismerted c) de csakazertis bizonygatod, hogy de hat nem illegalis.

A telefonok fuggetlenitese nem erdekel. De ez a hozzaallas, hoyg a feketere is megprobalod azt mondani hgoy feher... na ez tenyleg e'lhetetlenne tesz egy kozosseget, tulajdonkeppen a kommunikacio akar meg is szunhetne, mert az informaciotartalom nulla. (Most ez kulonosen felerosodott, miota a kormany tok ugyanezt csinalja.)

Előzmény: Törölt nick (764)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 764

Off - Igazából ehhez még csak pont annyit akartam hozzáfűzni, mint a vigosz nevű 36-os kommentel odaát:

http://www.hwsw.hu/hirek/49908/okostelefon-mobiltelefon-tablet-fuggetlenites.html#komment-3-7290844

 

Pdw: Amugy miert olyan primitiv vki hogy szolgaltotol vesz telefont?

Nem erről van szó, de szintén lásd fent.

 

Axióma: Komolyan mondom, ebbol az orszagbol tenyleg menekulni kell...

Ha valami, amin el kellene gondolkozni az szerintem inkább az, hogy ha Amerikában van, itt miért nincs ilyen népi kezdeményezés (aláírásgyűjtés) a függetlenítés legalizálásáért?

Előzmény: Axióma (763)
Axióma Creative Commons License 2013.03.05 0 0 763

OFF nekem is tobb szolgaltatos telom volt, es ha jonne jo ajanlat lenne is, nem ezzel van a baj, sot meg az se zavar hogy fuggetleniti ha tudja - a Blade nekem is az lett a CM-es rom miatt, meg volt turbo sim-em is bar az nem magyar szolgaltatos telefonhoz -, meg azzal se hogy legalabb szegyelli es nevet eltitkolva akarja (bar ez egy nagy vicc, mert az IMEI-t kell megadnia, tehat tulajdonkeppen jol le lesz az egesz dokumentalva, a neve aztan semmi plusz infot nem jelentene ha eppen valaki meg akarna' kapargatni az ugyet), de hogy mindezt raadasul ugy probalja eloadni, hogy hat ez full legalis... na ez kiverte a biztositekot.

Előzmény: Törölt nick (762)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.05 0 0 762

Amugy miert olyan primitiv vki hogy szolgaltotol vesz telefont? Tobbszoros ontokonszuras es annyit fillerbaszni sem lehet rajta.

Előzmény: Törölt nick (760)
Axióma Creative Commons License 2013.03.05 0 0 761

Nem erdekel, hogy mit csinalsz, meg ne nekunk akard bizonygatni, de ez bizony csak azert van alairva hogy Anglia, hogy _rajuk_ ne vonatkozzon a magyar jogrend, ha o azt tudja allitani, hogy azt hitte rolad, hogy kinti allampolgar vagy. Mert az itthoni mukodeshez itthoni szabalyokat kene nekik is betartani. Ellenben te meg a szolgaltatoval szerzodtel, es azt megszeged, plusz a magyar torvenyek egyeb idevago rendelkezeseit is, tehat a legalitas komolyan csak mint vicc kerulhet szoba.

Gozom sincs, hgoy az OTP vajon ker-e szemelyit, de ha full legalis lenne, akkor ugye Te sem kerdezned, hogy hol tudod a szemelyazonossagodat titokban tartani. Azaz te _tudod_, hogy jogsertest kovetsz el. Akkor meg mi a manorol beszelunk??? Segitseget kersz jogserteshez, es csodalkozol, hogy nem kapsz valaszt? Komolyan mondom, ebbol az orszagbol tenyleg menekulni kell...

Előzmény: Törölt nick (760)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.05 0 0 760

Evidence: http://giffgaff.com/unlock

 

OK, és a választ tudja valaki a kérdésemre? A GSMDoki a legolcsóbb.

Előzmény: Axióma (759)
Axióma Creative Commons License 2013.03.05 0 0 759

:))) Legalabbis a legalis szora...

Előzmény: Törölt nick (758)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.05 0 0 758

Még lehet az OTP-ben személyi nélkül befizetni készpénzt? Nem nagy összeg, nem nagy ügy, egy Angliában legális szolgáltatás ellentételezése lenne: http://www.gsmdoki.com/fizetes.txt

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 757

Azonnal, amint megnyitottad illetve befizettel / atutaltal ra penzt.

Előzmény: Törölt nick (756)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 756

Köszönöm a választ. Ha nyitok egy számlát, mennyi időn belül tudom átutalásra használni?

Előzmény: Törölt nick (755)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 755

Csak annal a banknal lehet befizetni ahol a celszemely szamlaja van.

Előzmény: Törölt nick (754)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 754

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy ha számlával nem rendelkezem, de szeretnék befizetni bizonyos összeget olyan bankszámlára, amit nem az OTP vezet, de csak ilyen fiók van a közelben, ilyen megoldás lehetséges-e? Vagy csak annakl a bank fókjában lehet, ahol a számlát vezetik?

Axióma Creative Commons License 2012.09.20 0 0 753

Kerdes, hogy mekkora osszegnel engedtel 8M-t (ne valaszolj, hanem inkabb azt akartam ezzel, hogy ugy kellett volna irni, hogy hany %-ot). Masreszt kerdes, hogy amibol levontad, azt az arat mi alapjan allapitottad meg...

Volt olyan telek, ahol a szomszedja elmondta, hogy kb. felet eri mint amiert aruljak, csak a tulaj az alapjan hirdeti, hogy abbol a gyerekenek egy garzont vegyen. (Valami hataron tul 2. telek lett volna, ahol a kozmu atmegy horrorba, kozben ugy hirdette, hogy "utcaban" minden.)

Masreszt meg a ma megkapott (exhas) 20M, foleg ha abbol havi mondjuk 100-120e hiteltorlesztest lehet megszuntetni, persze mondjuk helyette 40-50-ert alberletet fizetni, akkor is bo egy ev alatt tovabbi 1M effektiv jovedelem ahhoz kepest, ha varna valaki hogy elviszik 20-ert. Durvabb ara'nyoknal me'g hamarabb. Nem mondom, hogy ez azt jelenti, hogy tovabb kell engedned, nagyon fugg a korulmenyektol, hogy mitol nem forgalomkepes. (Amugy meghirdetni lehet olcsobban, szerzodesi kotelezettseged nincs, de kiderulhet, hogy tenyleg az arral van-e baj, esetleg az engedes ellenere. Pl. okt. 10-ig full kifizetve csak x Ft, aztan akkor kesobb nem hivatkozhatnak ra. Ha nem az ar, hanem az ingatlan elhelyezkedese es jellege miatt nem megy, akkor az nem eladastechnikai problema, az mar akkor eleve rossz kombinacio volt - bocs, es sajna.)

Szigoruan szvsz!

Előzmény: viki49 (752)
viki49 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 752

Általában az ember azért újítja fel a házát, hogy az jobbuljon. Valóban eladni nehéz bárhol is van.

Én már 8 millió engedtem az eredeti árból, mégsem kapkodják. Végül is az is szempont, hogy a jelzálog kifizetése után is legyen egy otthonom.

Előzmény: Axióma (751)
Axióma Creative Commons License 2012.09.18 0 0 751

Ha errol az oldalrol nezed: igen, nagy szerepet jatszik az is, hogy az epitkezessel letrehozott ertek tobb (vagy legalabb nem kevesebb) legyen, mint amit belefektettunk. Ezert nem epitettem volna fel tok ugyanezt a hazat egy 1M-s nagyonvideki telekre. Akkor ugyanis a mondjuk 20M ep.ktg. a telekkel egyutt letrehozott volna egy 15M-s (akkori, nem valsagbeli!) keszerteket. A mienk felepitve tobbet ert (bank szerint), mint a szumma befektetes. Es ezt itt nyomott aron tuti el lehet adni, csak agressziven kell lefele menni az arral ahhoz, hogy ez gyorsan sikeruljon (rengeteg esetben a sikertelen eladas oka, hogy nem mernek bukni, pedig sokszor a varakozas tobb koltseggel jar, mint amennyit az ar kitartasaval megmenteni velnek).

Vasarlasnal ez eleg mas, ott nincs igazan nagy buko es nagy nyereseg sem, ott sokkal jobban kell lavirozni, illetve ott kb. kodolt, hogy penzugyi ertelemben van benne bukas. De azt is lehet minimalizalni, jo eladasi strategiaval.

Valamint illik nem elfelejteni, hogy az x evig bentlakas "alberleti dija" az nem bukta, hanem a lakas alapkoltsege, ugy mint a rezsi. (Persze, sokan ahhoz vannak szokva, hogy az ingatlanarak csak emelkedni tudnak - ltp-nel 2006-ban de magyaraztak ezt... es azt gondoljak, hogy nemcsak nominalisan, hanem realerteken ugyanannyit vagy tobbet fognak kapni egy esetleges eladaskor. Hat nem biztos.)

Előzmény: viki49 (749)
viki49 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 750

Hát tudod az élet sajna ettől bonyolultabb dolgokat tartogat.

 

Egy házat eladni manapság lehetetlen. Nincs vevő, pedig rajta vagyok, de szinte 0 a kereslet.

Igen a lányok édesapjuk után örökölték a fél házat és persze az azzal járó adósságot is. Nem fizetnek egy fillért sem öt éve. Most mi a fenét csináljak ?

Előzmény: Törölt nick (743)
viki49 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 749

Azért igazán nagyon szép, hogy kalkuláltál a saját haláloddal is. Kérdésem: Mi van akkot, ha a család nem tudja eladni a házat ? Ugye manapság ez is előfordulhat.

Előzmény: Axióma (745)
viki49 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 748

Igen, jól jött volna egy biztosítás, nem is gondoltunk rá. Meg arra se, hogy a férjem ilyen gyorsan elmegy. Van két lányom, a kisebbik szemre is hányta már, hogy nem voltunk eléggé előrelátóak.

Előzmény: Törölt nick (743)
Axióma Creative Commons License 2012.09.14 0 0 747

Kulonbozoek vagyunk, de unalmas is lenne, ha mindenki egyforma lenne...

Előzmény: Törölt nick (746)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 746

En pedig inkabb a biztositas partjan allok. Jelenleg a munkahelyemen jar egy (mindenkinek) ez kb 10M-t fizet barmilyen halalra (rokkantsagra is aranyosan) es ha munkahelyi vagy ahhoz kapcsolodo pl. repulos baleset akkor ~20M-t.

 

2013ra tervezzuk az elso gyereket, amint megszuletik kotok egy rendes privatot is olyan 20M Ft-ra a gyerek 18-20 eves (tehat amig kirepul) koraig.

 

De van racio a te, belekalkulalos modszeredben is. Persze en nem kivannam a felesegemnek, gyereke(i)mnek hogy a halalom utan meg koltozkodni, bankokkal targyalni kelljen.

Előzmény: Axióma (745)
Axióma Creative Commons License 2012.09.14 0 0 745

Csak hogy megjelenjen a masik oldal is: eletbiztositast szerintem nem minden esetben "kell" kotni (sot: gazdasagi ertelemben veszteseg, a varhato ertek kisebb mint a fizetendo). Kiemelnem, hogy ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan eset, amiben viszont kell.

 

Masreszt en igazabol ezt eleg kapitalista modon szemlelem, tehat ha valaki albiban lakott, valamennyi felretett penzet es a jovobeli jovedelmet felajanlotta a lakasra, majd problema lett, akkor nekem ne "rinyaljon" (itt most azt ertem alatta, aki nem maga akarja megoldani, hanem csapkodja az asztalt, hogy marpedig neki joga van ahhoz hogy segitsenek), hanem vegye tudomasul, hogy az a lakas me'g nem a tulajdona, es akkor vannak a dolgok normal allasban, ha nem a lakas arat hanem max. a bedobott megtakaritast visszakapja, es visszamegy alberletbe. Semmi erkolcsi alapja nincs azt feltetelezni, hogy az a lakas mar reszerol meg van szerezve.

 

En nem kotottem, es nem is lennek hajlando eletbiztit kotni, pedig a hitel egy az egyben az en fizumra tamaszkodik. Panel (hitel nelkul volt mar akkor) elad, csaladi haz epit, szocpol-kamattam. En mindig beleszamoltam azt a lehetoseget, hogy mi van ha holnap elut az auto: csalad eladja felaron a hazat, kifizeti a hitelt + szocpolt, vesz (vagy legalabb befizeti boven 50% feletti reszet) a maradekbol egy panelt, a megmaradt resz meg mehet tanari fizuba is belefero torlesztovel. Es NEM rinyalunk, hgoy de hat a 6 ev alatt kifizetett reszletek, stb., a lenyeg hogy van hova bukni. De ugyanezt mondhatnam ugy is, hogy alberletbe vagy szulokhoz visszamenni is lehet ugyanigy, orulni kell annak az idonek, amig annal jobb korulmenyt kapott az ember a hitel segitsegevel.

 

Nyilvan vannak spec. esetek, bar szerintem azok nagyobbreszt a tulvallalasok (pl. tul sok hitel az adott ingatlanra, tul magas - semmi felfele valtozast bele nem szamolva fer a jovedelembe - es tul nagy kockazattal; bar a dev.hitel azert eleg kilog a sorbol mert boven varakozason felul romlott az ados helyzete, de mar 2006-ban siman talalni a hazepites-lakashitel topikjaban utalasokat arra, hogy legalabb akinek jar a kamattam az ne vegye fel devizaban...).

W_B Creative Commons License 2012.09.14 0 0 744

Részvétem a férjed miatt.

Akkor sem kártyahitelekkel kell betömni a lyukakat, hanem pl. el kell adni a házat, és kisebbe költözni.

Esetleg a két gyerek is besegíthetne, ha egyszer ők lesznek majd az örökösök.

 

És igen, ahogy az előttem lévő is írta; ilyen nagy összegű hitel felvételénél életbiztosítást kell kötni.

 

Ajánlott: tothandras.hu

Előzmény: viki49 (742)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 743

Utolag persze minden csak okoskodas es reszvetem a ferjed miatt, de ha az embernek csaladja (gyerekei) illetve hitele van, akkor a legalapabb dolog szerintem egy olyan eletbiztositas ami minimum 10-20 millio forintot fizet barmilyen oku halal eseten.

Előzmény: viki49 (742)
viki49 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 742

Még jó, hogy benéztem ide. Ismét egy kedves tanácsadó. Elmondom a bűneimet.

Természetesen 2004-ben a házunk felújítására vettünk fel jelzálogkölcsönt. Bár dúskáltunk a milliárdjainkban, de nem akartunk hozzányúlni. Tehát felvettük a kölcsönt a férjemmel együtt és felújítottuk a közel hetvenéves matrónát. Bár előre kellett volna látnunk, hogy a férjem tüdőrákos lesz és meghal 2007-ben. A felelőtlenségünk miatt, attól kezdve egymagamnak kellett fizetnem a hitelt.

2008-ban beütött a világban a valutaválság, pech! Ezt is előre kellett volna tudnunk, nekem és szegény páromnak (aki már akkor nem élt), bár a világon nagyon sok okos embert ért váratlanul az akkori helyzet.

A felelőtlenségem tetőzve, bár a két gyermekem is örökölte a hitelt, a mai napig én fizetem a tartozást, mert nem akartam ezt a terhet átadni nekik.

Valóban a sok felelőtlenség miatt kerültem adósságspirálban és most bánkódhatok miatta.

Gondold el, ha nyolc év múlva megnyerem a lottó-ötost, hogy fogok bánkódni a sírban, hogy öngyilkos lettem, mert nem találtam kiutat ebből a helyzetből, pedig, milyen sok-sok jó tanácsot kaptam.

Előzmény: W_B (741)
W_B Creative Commons License 2012.09.12 0 0 741

Végigolvastam a hozzászólásaidat; felvettetek a házatokra jelzáloghitelt, amit aztán nem fizettetek.

Miután csökkent a jövedelmed, a folyószámlahitel-keretedet is csökkentették, pedig abból fizetted volna a jelzáloghitel törlesztőrészletét; ezért kénytelen voltál tartozásrendező kölcsönt felvenni.

 

Tipikus hitelspirál, hitelből fizetni a másik hitel törlesztőjét.

 

Megkérdezhetem, hgoy mire vettétek fel az eredeti jelzáloghitelt ? Legalább valami korszerűsítés, fejlesztés ?

 

Mert így nem a bank "vert át" Téged, hanem Te voltál felelőtlen..

 

Előzmény: viki49 (738)
W_B Creative Commons License 2012.09.12 0 0 740

Köszönöm, továbbítom az infót !

 

Előzmény: Híd (739)
Híd Creative Commons License 2012.09.08 0 0 739

Szerintem kellhet kétéves tanfolyam hozzá. A sima érettségivel rendelkezők egy hitelkártya és egy betéti kártya között nem tudnak különbséget tenni, fingjuk sincs, mi egy befektetési alap és egy kötvény között a különbség stb. Ezeket meg kell tanulnia, mielőtt beül a fiókba ügyintézni. 

Előzmény: W_B (736)
viki49 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 738

Na ez egy jó hülyeség ! Köszi az empátiát. Gondolod, hogy Gondolod , hogy kaszinóra fordítottam a pénzt? Voltál te már igazán szegény?

Előzmény: Törölt nick (734)
W_B Creative Commons License 2012.09.06 0 0 737

"Mennyire dekoratív? :)))))))))))"

 

Elegánsan dekoratív, tehát nem bártáncosnőnek való, ha arra gondolsz. :-)

 

Értelmes, helyes csaj, érettségivel, és egy kisgyerekkel.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (732)
W_B Creative Commons License 2012.09.05 0 0 736

Gugliztam, de csak egy 2 éves tanfolyamot találtam; annyi azért soknak tünik egy banki ügyintézőnek.

 

Olyanról tudok, aki sima érettségivel lett OTP főpénztáros; bár ez 30 évvel ezelőtt volt. :-)

 

Tényleg 2 éves tanfolyás kellene egy bankos Micikének ?

Előzmény: pobeda (735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!