Keresés

Részletes keresés

merQree Creative Commons License 2005.06.14 0 0 35
nekunk Fagor 2FET-116 jelű csodánk van. (felultoltos. en ebben hiszek a biztonsag kedveert :))))
nalunk a jelenseg az, hogy az oblitoszer tartolotartalyaban lerakodik a mososzer. erre varrjatok gombot. 2 napja aztatom egy cillit-clin-tiret kombinacioban, de sajnos a sarkokbol nem szedi ki a cuccot. garancialis a gep, ugyhogy bejelentettem a fagor ugyfelszolgalatanal, es kertem, hogy garancialisan csereljek ki.
varom a valaszukat...
merQree Creative Commons License 2005.06.14 0 0 34
jah, és a calgon nem más, mint a lelkiismeret megnyugtatására szolgáló drága dolog... :(
merQree Creative Commons License 2005.06.14 0 0 33
a mai összes, korszerűnek mondott mosószer _tartalmaz_ vízlágyítót, elvileg a calgon hasznalata feleslegessé vált.
jelzem, hogy a teljesen meglagyitott viz sem biztos, hogy jo... szerintem
Előzmény: moldvang (15)
Etus Creative Commons License 2004.12.19 0 0 32

Nekem egy új Whirpool mosógépem van, de penészedést nem tapasztaltam. Elötte Electrolux volt, de annál sem. Talán a klima miatt lenne, hogy nem penészedik? Majd azért érdeklödöm másoknál is, mert érdekes ez a penészedés...

ETUS

Előzmény: lord (31)
lord Creative Commons License 2004.12.03 0 0 31

Azt hittem, hogy egyedül vagyok ezzel a gonddal és egyszerűen elügyetlenkedem a mosást :)

 

Siemens Siwamat XS432

 

- Az adagoló mindhárom rekesze (mosópor, öblítő, nemtudommi talán fehérítő) penészes. Főzőmosás nem használ, ecet ideig-óráig, szódabikarbónával kicsit tovább, WC-tisztítók és egyéb vegyszerek még rövidebb ideig. Szilikon spray alig adig védelmet, inkább nem. 

 

- Állandóan minden nyitható része nyitva.

 

- Minden mosás után minden hozzáférhető része kitörölgetve szárazra.

 

- Nálam a gumi vagy micsoda is penészedik, főleg a belső-alsó része, fölül nem. Nálatok a guminak semmi baja? Azt is mindig kihajtom és kényszeresen törölgetem, még legbelül is. Ecetnél erősebb szerrel nem mertem nekimenni, hátha szétmarja.

 

Baromira unom.

 

 

 

solemsli Creative Commons License 2004.10.11 0 0 30
Na te vagy az én emberem, te tudod miről beszélek. Én ugyanígy, először energomat, aztán Siemens Siwamat, és rendszeresen penészedik, akármit csinálok. És a gebasz az, hogy a kihúzható adagolórekesz fölötti rész bordázott, azt semmivel sem lehet leszedni onnan.
Már odáig fajultam hogy a TVShopos gőzpingvinnel kacérkodok:)))
Én mondjuk nem mertem szétszedni, meg nem is azért költöttem ennyit egy mosógépre.
Szal ha van még Siemens Siwamatos, az írhatna ide, akár negatív akár pozitíva tapasztalat. Hátha valami jó kis elhallgatott típushiba van, és akkor jól meggazdagszunk egy kollektív perből...:) Nos?
Sol
Előzmény: 11025 (20)
ke_p Creative Commons License 2004.10.07 0 0 27
A mi ősrégi mosogépünk leírásában benne volt, hogy negyedévenként kell benne csinálni egy üres főzőmosást, gondolom az hivatott kiirtani a gombákat, amik imádják a sötét, nedves helyeket.
Előzmény: KissMe (24)
ke_p Creative Commons License 2004.10.07 0 0 26

nem szakemberként, hanem felhasználóként mondom:

Az öblítős rekeszben benne marad az öblítő egészen addig, amíg egy vízsugár ki nem mossa onnan. Az öblítőfolyadék helyén azonban víz marad és ez természetes, mert ha az is kifolyna onnan, akkor az öblítő sem maradna ott a mosás végéig.

Előzmény: Gyáva Nyúl (23)
KissMe Creative Commons License 2004.10.07 0 0 24

Sziasztok!

Nekünk egy nagyon egyszerű, felültöltős, majdnem noname mosógépünk van. Miután az első pár hónapban csúnyán penészesedett a mosópor-tárolója, és alig tudtam kimosni, én másképpen oldottam meg a problémát. Folyékony mosószert használok, amit az adagoló pohárban a ruhák közé helyezek. Nagyon jól működik ez a módszer.

U.i.: Az öblítőadagoló továbbra is penészes, de az nem olyan nagy, és nem is gond, ha nem mindig egyforma mennyiséget töltök bele.

 

Üdv

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2004.10.05 0 0 23
Sziasztok,
most vettünk elöltöltős jódrága mosógépet. Eddig nem penészedik - szóval bocs a kicsit offért -, ellenben az öblítősrekesz minden mosás után tele van vízzel. nem csak pár csepp, hanem tele, mégpedig tiszta vízzel. Ki lehet szedni, h kiöntsem, szóval nem ez a gond, hanem nem értem, miért van ez. Valakivel történt már ilyen?
ke_p Creative Commons License 2004.10.02 0 0 22
tegnap nézegettem mosógépeket, és valamelyikre  rá volt írva, hogy a gyári tesztelés miatt lehet benne maradék víz...
Altamara Creative Commons License 2004.09.30 0 0 21
Hello! Nekem ADMIRAL mosógépem van és penészes a mosóporadagolója. Én WC tisztitó folyadékot használok és forró vizet de az eredmény messze elmarad a vártnál. Úgy látszik, hogy ilyen selejtesek a mai gépek, az enyém csak 1,5 éves. Altamara
11025 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 20

Sajna én is szívok a mosógépemmep, meg a penésszel.

 

3 éve vettem egy Siemens Siwamat 1230-t. Előtte egy Hajdu energomat-om volt, de pár év alatt a rugós lábán a gumi szétporladt, elmentem venni, újat, de majd frászt kaptam, amikor jó pár ezer forintot kértek el darabjáért.

Úgy döntöttem, hogy megveszek egy olyan gépet, ami "ír, olvas, beszél" és még mosni is tud. Tök jó a gép, mindent tud, csak penészes a mosószeradagolója.

Egyszer már szétkaptam a gépet, eleje, hátulja, teteje le. mosószeradagoló fiók ki.

A fiók tetejét is ki lehet venni, pár cső rá van kötve, de le lehet szerelni.

Amit a tetőben láttam, az nem semmi volt, kár, hogy nem fényképeztem le.

Kitakarítottam körömkefével az egészet és megnyugodtam, hogy most már tiszta a mosógép. Ez egy éve volt.

Tegnap szólt az asszony, hogy megint penészes a gép.

Jöhet a szétszedés, takarítás, de mostmár a fórumból okulva chloroxal és ecettel felvértezve indulok neki.

 

(Azért nem semmi, hogy az ember vesz egy 200e forintos "csúcs" gépet, és penészes lesz egy év alatt)

 

Arnyeklovas Creative Commons License 2004.05.28 0 0 19
Hypot (Clorox pl.) használjatok a gomba ellen. Aztán ecettel mossátok át, az semlegesíti a hypot.

Meggyőztetek, hogy kivehető mosószeradagolós hépet vegyek. :-)

moldvang Creative Commons License 2004.03.30 0 0 17
Köszi az infót ecet projekt beinditva ill fixálva mint a legolcsobb és eddig a lejobb megoldás
Előzmény: Törölt nick (16)
moldvang Creative Commons License 2004.03.19 0 0 15
Nálunk a szerelő a vízkövesedés ellen is ecetet ajánlott, de én 1.l 20% ecetet öntöttem bele és 60 fokon mosattam át, hát nem volt semmi ami kijött. Pedig olyan mosóport használot amiben vizlágyító van + Calgon, de akkor mitől vizkövesedet? Az adagolás megfelő volt.
Dual Power Creative Commons License 2004.03.02 0 0 13
A mi gépünk Whirpool volt. Nálam a habosodó WC tisztitó a forró vízes beöntésekkel bejött. A forró vízre szerintem te kevesebb figyelmet fordítottál, pedig lényeges. Nem meleg víz, hanem forró. Egyébként néhány hónapja lecseréltük egy digitális Electroluxra és ebben már kivehető a mosószeradagoló, sőt egy tisztitó nyilással is el van látva. Ha bemész most egy háztattási mosógépeket árusító boltba látni fogod, hogy a felültültős mosógépek mosószertartója már mindegyiknek kivehető. Igy akár mosogatógépben, nagy gőzzel is ki lehet tisztitani. Ja ez lett volna a másik javaslatom, a GŐZtisztitás.
Előzmény: solemsli (12)
solemsli Creative Commons License 2004.03.02 0 0 12
Szal a habosodo wc tisztito nekem is eszembe jutott, ki is probaltam, es valoban ki is toltotte a teret, de nem birt a penesszel es szinte semmit nem valtoztatott. Es raadasul nalam mar nem csak maga a kis fiok fekete a penesztol, hanem az ureg is, amibe betolom a rekeszt, Es ennek a fala apro kis karikakbol all, hogy miert azt nem tudom, lzan, mint a lego alja, es igy ronggyal gyakorlatilag lehetetlen tisztitani. Mar a plasztkbomban gondolkdom.
Az en gepem egyebkent Siemens, es erosen salodtam a nemet mernokteljesitenyben. OK az ilyesmire figyelni szoktak..
Előzmény: Dual Power (11)
Dual Power Creative Commons License 2004.02.25 0 0 11
Szomorú és jogosak a felvetések, hiszen a mai technika korában ezt igazán ki lehetne küszöbölni.

Addig is néhány tanács, hogy én mit tettem vele:

- Létezik egyfajta habosodó WC tisztitó azt bele lehet spiccelni és várni legalább 10-20 percet, hogy hasson.Ez kitölt olyan tereket is, amelyet sima folyékony tisztitószer nem töltene ki. Megduzzad.

- Én 1,5 literes vízforralóban vízer forralok és azzzal többször kiöblítem.Egyszerre, egy bizonyos ütemet tartva öntöm bele és maga a vízáram szakítja fel a már fellazított foltokat.

Ez a módszer sem 100%-os, de lényeges a változás. Az illatok és a fekete foltok 80-90 % el szokott tünni. Türelmes ismételgetéssel, akár teljes sikert lehet elérni.

benőbéka Creative Commons License 2004.02.24 0 0 10
A topik elolvasása után megnyugodtam, hogy nem én vagyok a trehány, csak a mosógépem gagyi...
Felültöltős Whirlpool, és az öblítősrekesz + az a rész, ahol a rekeszeket ürítő csövecskék vannak,
tiszta penész... A mosóport a dobba teszem, és a mosás idejét kivéve, mindig nyitva van a gép, tehát elvileg szellőzik. Mivel az adagolórekeszt képtelenség tisztességesen szétszerelni, az ecet+hipó+forróvíz áztatás is csak részleges megoldáshoz vezet.
Azt hiszem, hogy bevezetem a folyékony mosószert, mert az előbbieken felül az öblítősrekesz tele van mosóporral... A dobba szórást azután vezettem be, hogy a saját rekeszében mindig maradt legalább egy diónyi, megkövesedett mosópor.
Hajrá Whirlpool! És ahogy olvasom, az összes többi típus is...
solemsli Creative Commons License 2004.02.19 0 0 9
Sajna a szellőztetés nem megy, én azon már túl vagyok, és a penész győzött. Ha belegondolok, tényleg nekem is az öblítőszer felől indul a fekete rohadék, de aztán az egész tartály eldugott részén eluralkodik.

De azon kívül, hogy ez idegesítő, nekem az igazságérzetemet is bántja a dolog, mert ez ezek szerint egy általánosan alkalmazott rossz konstrukció. Autónál ilyenkor visszahívják és kicserélik, itt miért nem? Meg kell barátkozni a kis fekete jövevénnyel?

gzm Creative Commons License 2004.02.18 0 0 8
Szia! Ha a dobba rakod a folyékony mosószert akkor biztos jó. Én ugy gondoltam, hogy ha a mosószeradagolóba, akkor az is ugyanúgy bepenészedik, mint az öblitősrekesz.
Előzmény: ARic (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.18 0 0 7
en minidg kioblitem, kiszelloztetem es meg igy is peneszedik..sosincs napkozben lezarva a mosogep, hoyg szellozzon..sajnos nem hasznal.
ARic Creative Commons License 2004.02.18 0 0 6
Miért nem jó ötlet a folyékony? Azt közvetlenül a dobba rakja az ember. Az öblítős rekesz is szerintem befülled, mert ott is van maradék. Erre viszont sajnos nincs ötletem... _Szellőztetni ezerrel_
Előzmény: gzm (5)
gzm Creative Commons License 2004.02.17 0 0 5
Sziasztok! Az ém Whirpool gépem is penészedik, nálam csak az öblitős rekesz,a mosóporos nem, de én tényleg port használok. Tehát a folyékony mosószer nem biztos, hogy a legjobb ötlet a penész ellen. És most pont belenéztem, hiába veszem ki a mosószeradagolót és sikálom ki, belül az a rész is penészes, ahol lefolyik minden a dob felé. Azt hogyan lehet kitakaritani, ha nem lehet hozzáférni?
ARic Creative Commons License 2004.02.17 0 0 4
Szerintem pedig triviális a dolog. A mosószeradagolóban a vizes mosószermaradék befülled, ezért van. Gondolom nektek elöltötltős gépetek van. nekem felültöltős, ha nyitva hagyom az ajtaját, szépen kiszellőzik. Ha esetleh olyan helyen van a gépetek, hogy nincs útban, ha ki van húzva a kis fiókja, próbáljátok meg azt nyitva hagyni, hadd szellőzzön, vagy töröljétek szárazra! Vagy használjatok folyékony mosószert...
Remélem tudtam segíteni!
R i c i
solemsli Creative Commons License 2004.02.17 0 0 3
Nekem meg olyan érzésem van, hogy túl zártra csinálják a fiókot, nem szellőzik rendesen, és emiatt (is) penészedik.
A hülye szerelő meg azt mondta a partneremnek, hogy ha az ecet sem működik, akkor a vízzel van a baj, túl koszos.
Szegény azóta nem mer csapvizet inni:((((
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.16 0 0 2
iszonyu duhito..de sajnos anyukam whirlpool csodamosogepe is ugyanilyen..o is uvegmosoval es gombaolovel kuszkodik..

nem tudom akkro legalabb miert nem oylan a mososzertarto hoyg szet lehetne rendesen szedni...

ja..es ami alegduhitobb..ez nem oylan hazitunder maximalizmus es hiszti..hanem tenyleg rohadt undorito amikor megfeketedik...en raadasul allergias vagyok a peneszre..ha a ruhakat telemosna peneszgombaval asszem jol lennek..

Előzmény: solemsli (1)
solemsli Creative Commons License 2004.02.16 0 0 1
Te polly,

azért ez rohadt dühítő, nem?
Vagy ez mindenkinél így van, csak én jöttem most le a falvédőről? Nekem nem annyira triviális, hogy egy mosógép penészedjen, mint ahogy az sem lenne, hogy egy vasaló összegyűrje az ingeket, vagy egy porszívó porcicákat gyúr és szérszórja a tiszta parkettára.

Sol

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.13 0 0 0
szio

nos..nalunk ugyanaz a helyzet..nekunk indesit mosogepunk van, ki lehet venni mosoportartot..be szoktam fujni jo vastagon gombaolo tisztitoszerrel..pl brefbol van ilyen..es utana amikro ez azik benne jo fel orat jon a drotalapu uvegmoso..amit jol lehet hajlitgatni..es ezzel kisikalom..
aztan 1-2 honap mulva ujra...

Előzmény: solemsli (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!