Keresés

Részletes keresés

TBK001 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 850

Igazad van! Végül is lehet, hogy egy komolyabb szállodázáshoz szokott utazó a miénkre is azt mondta volna, hogy gagyi, meg nem ajánlja senkinek, de nekünk megfelelt. Tiszta volt, takarították, remek volt a kaja. (Csak Kedvesem bánta, hogy egy nap tudott csak enni kuszkuszt, mert nagyon ízlett neki!) A személyzet aranyos, kedves, segítőkész.

Tényleg nem számít sok minden, ha az embre inkább látni akar, csatangolni, mint a szobában gubbasztani! MI is inkább a parton voltunk, vagy jártunk a városban, a környéken. Mindenkinek tudom ajánlani egy Tuk-tuk-ozás keretein belül, a már említett Port El Kantaouit. Érdemes, mert csodaszép, nem eget rengető árakkal.

Előzmény: Farnetani (849)
Farnetani Creative Commons License 2005.06.08 0 0 849

A Tour Khalef is a Marhaba lánc tagja. Ez nem jelent semmit. Ettől még tavalytól lett 3*-ból 4*, de nem nőtt fel hozzá. Ezért még nem olyan borzasztó, főleg ha keveset tartózkodsz ott, és inkább a várost járod, vagy kirándulni mentek. Ha csak aludni kell a szálloda, akkor "elmegy" kategoria. Mi, mivel már negyedszer voltunk Tunéziában, előzőleg kétszer bejártuk az egész országot, most csak pihenni, strandolni mentünk, ezért sokat tartózkodtunk a szálloda területén. Emiatt éreztem fokozottan "hátrányos helyzetűnek" magam. Bár így is sokat járkáltunk, pl. Port El Kantaoui-ba, csúszdaparkba, vagy mindennap be a városba, csak úgy nézelődni, Slim-ben vásárolgatni, medina külső részein sétálgatni, nézelődni, sukban alkudozni, teázóban csendben hörpölgetve ücsörögni, tuk-tuk-kal száguldozni (fejfedőket fogni, mert elviszi a szél és annyi neki), aztán aszlama, biszlama ...

Szóval nem kell aggódni, nem fontos ám a szálloda, csak ha ki sem mozdulnátok. Ha mentek valamerre, nem annyira fontos a szálloda csak este meg reggel, azt meg ki lehet birni.

Csak pihenésre és strandolásra maga a szálloda nem alkalmas, elég gagyi, idegesítő.

Dehát senki nem azért megy, hogy egész héten a szálloda területén töltse az időt.

Szóval azért cserén én nem gondolkodnék, mert rá kellene fizetnetek és nem biztos, hogy a másik szálloda jobb lesz.

 

VRolcsi Creative Commons License 2005.06.08 0 0 848
Köszi a bíztatást Sanyi, de ez az 1 lehetőség volt.
Ráadásul úgy ajánlották, hogy ismerős volt az ui.-ban.
Nyilván nem fognak ellenreklámot harsogni neki, de az a csaj aki a 2 nappal előtte jött haza, mint amikor mi bementünk, ő mesélte, hogy szerinte tiszta és igényes szállóról van szó.

Akkor most kinek higyjek?
El vagyok keseredve, szó mi szó!:((
Előzmény: TBK001 (847)
TBK001 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 847

ÜdVW VRolcsi!

Próbáld meg esetleg másikra cserélni! Vagy nem lehet?

Ennél ezerszer jobb  lehetett a Marhaba Club, a Riadh, vagy az El Hana is!!!

Még akkor is, ha esetleg kicsit rá kellene fizetni...

A Marhaba lánc is még jelenleg 3*, de valszeg jövőre már az is 4* lesz, ezért dolgoznak ott is ezerrel, de nem zavaró módon, szerencsére.

Próba-szerencse!

Sok sikert!

Előzmény: VRolcsi (846)
VRolcsi Creative Commons License 2005.06.08 0 0 846
Köszi a kimerítő elemzést.
Már vártam, hogy valaki a mi hotelünkről is beszámoljon.

Hogy őszinte legyek, rohadtul le lettem lombozódva!:(
Nem is tudom mit mondjak ezek után.
Pedig úgy vártam, hogy el sem tudom mondani.

De így... ilyen tapasztalatok hallatán, már az is megfordul a fejemben, hogy lemondjuk.
Elkeseírtő!
Gyakorlatilag akkor egy putriba megyünk, ami 4*-osnak van kínálva, de akár az 1*-osban jobbak a körülmények, mint itt??
Ez iszonyat.
Taccson vagyok...
Előzmény: Farnetani (845)
Farnetani Creative Commons License 2005.06.08 0 0 845

A Tour Khalefről. Megérkezéskor - este fél 9 - a recepiós a kulcsok átadásánál mondta, hogy előbb menjünk vacsorázni, majd utána a londiner segít a csomagokat felszállítani a szobákba. Az étterem hatalmas, a svédasztal ehhez képest parányinak tűnt. Az is volt. A kínálat gyengus, makaróni, háromféle hús, a két hét alatt amíg ott voltunk kétszer volt hal az egyik hús helyett, egyszer pedig garnélarák. Gyümölcskínálat megdöbbentő, hol apró őszibarack, néha az a pici lila szilvaféle, amitől mindenki rohant fél óra múlva wc-re, és a két hét alatt összesen három alkalommal görögdinnye. Volt még néhány 3-4 féle habos süteményféle. De mindennap ugyanaz. A reggeli hasonlóan szegényes volt.

A szálloda  hall részét tavaly újították fel, így szerezhette meg  a 4 csillagot, viszont minden más változatlanul 3 csillagosnak minősíthető.

Nagyon szeretem Tunéziát, így negyedszerre voltunk ott, van összehasonlítási alapom. Voltam már 3, 4, és 5 csillagosban is, ez a szálloda a 3 csillagosba sorolható simán, csupán az árai emelkedtek a 4 csillagos szintjére.

A szoba felé vezető folyosón írtózatos bűz fogadott, félhomály, így csak reggel jöttem rá a bűz okára. Csótányt írtottak, a folyosón kerülgetni kellett a döglött és rohangáló 5-6 cm-es csótányokat.  A szobában nem láttam egyet sem. Ott csak szúnyog volt, mind a kettő megtalált engem, írtózatosan fáj és viszket a csípésük, és vakarás nélkül is babnyi nagyságúra dagad. A csótányok egyébként a két hét alatt végig jelen voltak a folyosókon, hogy a szobákban miért nem láttam azt nem tudom.

A légkondit csak jún. 15-től kapcsolják be, így nyitott erkélyajtónál próbáltunk aludni, a zaj miatt több-kevesebb sikerrel. A discoba beengedik a helyi ifjúságot, ott aztán kiengedik a gőzt, isznak, üvöltöznek hajnali 3-ig, aztán elindulnak haza, hangosan, kukákat döntögetve. A kutya nem szól rájuk a regiment biztonsági őr közül, mind haver.

Minibár nincs a szobákban, bérelni lehet, úgy emlékszem 10 TD egy hétre, plusz letét, ami 30 TD. A letétet az utolsó napon visszaadják, azt még el kell költeni, mert kihozni nem lehet.

Távirányitó sincs, azt is bérelni kell, de csak a széf mellé adják. Itt is bérleti díj + letét.

A párnára naponta leraktam egy dínárt, ennek ellenére kizárólag a fürdőszobát hozták úgy-ahogy rendbe, és az ágyakat vetették be. Az ágyneműt a két hét alatt egyszer sem cserélték. A szobában semmihez nem nyúltak, nem mostak fel, nem porszívóztak, bár megérkezésünkkor sem volt kiporszívózva, koszos volt a szőnyeg és a kő is. Még egy poharat sem mostak el.

Egyszer nem raktam ki pénzt, aznap nem kaptunk wc-papírt és a törölközőket csak elvitték, de nem kaptunk helyette másikat, úgy kellett délután futkosni utána.

Bár fél ház volt, a tengerparton nagyon kevésnek bizonyult a napágy.

Matrac a tengerparton nincs, csak a medence körüli napágyakra adnak 1 dínárért, itt viszont nincs szél, mert körbe van építve, áll a levegő, 50 fok árnyékban.

Szóval Tour Khalef negatív, minden egyéb pozitív.

japánvándor Creative Commons License 2005.06.08 0 0 844
Még annyit: biztos,hogy júliusban akartok menni? 60 fok árnyékban,laza szellővel kisérve!
Előzmény: hátizsák (842)
japánvándor Creative Commons License 2005.06.08 0 0 843
Hello ANDREA! Szedd össze a kérdéseid és bármikor nyugodtan hivjál! Ma már hívott egy kedves társunk, ÁKY, neki is elmondtam a kérdéseire a válaszokat,32 percet beszéltünk! Ha nincs sok kérdésed,akkor is nyugodtan hivj,mondom,ami az eszembe jut,vagy kérdezd ÁKY-t,hogy neki miket mondtam,mert Ő jegyzetelt! Egyébként ŐT a "tunéziai élmények" topicban találod!
Előzmény: hátizsák (842)
hátizsák Creative Commons License 2005.06.07 0 0 842

Kedves Norbi!

 Üdv újra itthon! Örülök,hogy jól érezted magad és minden renden ment. Mi is oda fogunk menni ahol ti voltatok, de csak július végén. Átgondolom,hogy igazán mit szeretnék kérdezni tőled, és telefonon megkereslek majd ha neked is alkalmas.

Teljesen megnyugodtam,hogy ilyen pozitív élményekkel érkeztél. A segítségedet előre is köszönöm.   Andrea

Előzmény: japánvándor (837)
TBK001 Creative Commons License 2005.06.07 0 0 841

Szia! (itt is)

Szúnyog már előfordult akkor is, mikor mi voltunk, tehát érdemes szerintem vinni riasztót!

A Marhaba mögött lehetett Jet skizni is meg ernyőzni is. A Jet ski-t nem tom mennyibe kerülhetett, de sokan nem mentek vele. Az ernyőzés 20 és 35 dínár között mozgott, kereslettől és alkutól függően! De mindenképpen érdemes kipróbálni, mert teljesen más, onnan  felülről a tenger, meg a környék! Valószínűsítem, hogy a jet ski sem lehet sokkal drágább, ha egyáltalán drágább!

Mi 240 Eurót vittünk ki és a programokra, innivalóra, néhány ajándékra elég volt.

Előzmény: VRolcsi (830)
japánvándor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 840
Kedves ÉVA! Ha kérdésed van,most ráérek,nyugodtam hivhatsz,kérdezhetsz,de csak sajnos a mobilon,mert a matávrol netelek
Előzmény: szépazélet (838)
japánvándor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 839
Ja még annyit,hogy bármikor hivhattok,ha be vagyok kapcsolva,fel is veszem! Akár hajnali 1-kor is!
szépazélet Creative Commons License 2005.06.07 0 0 838
 szia! köszike a válaszokat, megnézem. üdv Éva
Előzmény: japánvándor (836)
japánvándor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 837
Kedves Hátizsák! Ha gyerekkel mentek,ha nem, nagyon jól fogjátok magatokat érezni! Nagyon sok leirni valóm lenne,de nem vagyok egy nagy gépes!  0613702747 a matávszámom,ha ezen nem vagyok elérhető,06203219445 ezen biztos! Bárki nyugodtan felhivhat ha van kérdése! Mi Mahdiában voltunk, Sousseba csak bevonatoztunk! Bárkinek szivesen segitek! NORBI
Előzmény: hátizsák (810)
japánvándor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 836
Hello! A váci uti tesco üzletsorán van pénzválto! A dollár 203 ft!
Előzmény: szépazélet (834)
japánvándor Creative Commons License 2005.06.07 0 0 835
Hello! Mi a kedvesemmel ketten 100000 ft-nyi dollárt vittünk ki,  ebből 25000 ft-ot hoztunk haza és mindenre költöttünk! Pl: fagyi vonatjegy kalózhajó stb!
szépazélet Creative Commons License 2005.06.07 0 0 834
szia! szerintem többet vigyél ha tudsz, inkább mint kevesebbet, legfeljebb visszahozod és jővőre is marad.....  egyébként  jó árfolyamon valaki tud valahol valutát? euro és dolcsi.  nálunk - ahol én dogzom- dolcsi: 209, euro: 256, ennél jobban valaki tud ajánlani??? pusza
Előzmény: VRolcsi (833)
VRolcsi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 833
Amúgy biztos kérdezték már, de kb. mennyi költőpénzt érdemes vinni? Ha úgy kalkulálom, hogy kajánk az lesz, innivalót kell csak venni. Szállodai borravalók (2-3 ezer Ft), Szaharába nem mennénk (a 30.000 az durva).
Esetleg kalózhajó vagy még 1-2 hasonló kisebb program.
Néhány csecsebecse otthonra, a többi meg amit ott megkívánunk (vizi sportok, szauna, egyéb illetékkel terhelt szórakozás).
Én nagyjából 40 ezer Ft-ot terveztem váltani az útra. Nem tudom, hogy a leírt nyaralási tervre elegendő-e.
Tud vki ebben tanácsot adni?
Netán többet/kevesebbet vigyek?
Köszi.
681109 Creative Commons License 2005.06.07 0 0 832

1 felnőtt+ 1 gyerek ejtőernyőzésért fizettünk 30 dínárt (minden alku kérdése!)

A jetskiért már nem emlékszem pontosan mennyit kellett fizetni, de tudom, hogy sokkal olcsóbb, mint itthon. Egyébként érdemes előtte végigsétálni a parton, mert akad ahol régi leharcolt jet van, de a legtöbb helyen új wave runnerekkel mehetsz kb. ugynaannyiért. Lehet egyéként banánozni és motorcsónakot bérelni is. 

Előzmény: VRolcsi (830)
szépazélet Creative Commons License 2005.06.07 0 0 831
 szia! gyere a másik topikba, most beszélgetünk ilyenekről. pusza
Előzmény: VRolcsi (830)
VRolcsi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 830
Rovarokkal mi a helyzet? Pl. szúnyogok éjjel vagy hasonló "vadállatok"?
Vigyünk Chemotoxot?

A parton milyen vizi szórakozási lehetőségek vannak?
Két dolgot szeretnék igazán kipróbálni. Az egyik a Jet Ski-zés, valamint amikor motorcsónakkal húzzák az ember egy ejtőernyővel.
Vannak ilyenek?
Ha igen, kb. milyen árakra lehet számítani?
TBK001 Creative Commons License 2005.06.07 0 0 829

Nos, ezzel kapcsolatban én is hallottam ilyen "híreket", de mi nem találkoztunk ezzel a problémával. Az igaz, hogy a pénzváltás nem egyszerű, soxor, mivel ahogy írtam már: 1 tunéziai dínár 1000 millimmel ér fel, nem úgy mint nálunk (volt).  Erre tényleg oda kell figyelni, de nagyon sok helyen már szinte csak egész dínáros árak vannak, de élelmiszereknél, súlyra vásárolt áruknál, gyümölcsnél előfordulhat. Alaposan végig kell számolni, mert ugye pénztártól való távozás után......

Az 500 millimes, vagy 1/2 dínáros az érdekes, mert azon az alján szerepel, hogy: 1/2! Ennyi!!! Az egy dínároson is alul van a szám feltüntetve, és nem túl nagy számmal, de ezt hamar meg fogod ismerni.

Szia!

Előzmény: VRolcsi (827)
TBK001 Creative Commons License 2005.06.07 0 0 828

ÜdVW!

Nos. A Marhabában lehetett állítólag hűtőt bérelni, legalábbis az idegenvezető (Tordai Gabriella) tájékoztatása szerint. Mi nem vettük igénybe, mert a szekrényben is jól elvolt, mivel nem volt még nagyon meleg.

Tényleg nem nézik valszeg jó szemmel, ha beviszed, de szintén a Gabika mondta, hogy ha nem átlátszó zacsiban, vagy kis kézitáskában visszük be, a kutya nem szól érte. Naponta egy-két üveggel vettünk, azt be tudtuk minden gond nélkül vinni. Azért vacsinál jól esett egy hideg üveggel meginni. Nálunk 1,2 Dt-ért adták, az étteremben, meg a parton lévő bárban, a sör (Celtia, 0,3 l-es) meg 1,9 DT-be került, mindkét helyen.

A Riadh Palms mellett, meg egy-két helyen (Szupermarket) lehet venni (mérsékelt hűtésű hűtőből, de lehet, hogy csak az előszezon miatt nem kapcsolták teljes üzemre őket) is, Jektiss ásványvizet, van ahol 300-600 millimért (1 dínár=1000 millim), tehát feléért, negyedéért!

Minibár sajna nem volt a szobánkban, a többiben nem tudom, hogy van-e.

Szia!

Előzmény: VRolcsi (826)
VRolcsi Creative Commons License 2005.06.06 0 0 827

Ja még az jutott eszembe, hogy olyan is előfordult már, hogy pl. a bazársoron a kofák odaömlesztenek egy csomó aprót a kezünkbe, és fogalmunk sem lesz hogy mennyi az, és van, hogy csak a töredékét adják vissza...

Merthogy tényleg van, hogy csak egy virág jel van az érmén? és nincs rajta szám?

Ez így elég durva lesz...

VRolcsi Creative Commons License 2005.06.06 0 0 826

Az a meglátásom, hogy szerintem semmi mást nem fogunk inni, csak palackozott ásványvizet, ha nem akarok hasmenésnél kikötni. Viszont azt beszélgettük, hogy azt meg jó lenne hidegen fogyasztani.

 

Van lehetőség a hotelben lehűteni? Mondjuk arra gondoltunk, hogy ha nincs is minden hotelben hűtő a szobákban vagy bérlési lehetőség, nem lehet kihasználni a minibár hűtő funkcióját?

Vagyis nem kérnénk a minibár feltöltését, csak a hűtését. Vagy ez nem így működik?

 

Be lehet csempészni ásványvizet a hotelbe? Mert azt is úgy hallottam, hogy nem nézik jó szemmel, ha nem ott náluk vásárolod.

 

 

Előzmény: TBK001 (825)
TBK001 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 825

Bocsi! Most néztem meg térképen, hogy a Tour Kalef szinte mellettünk volt, legalábbis a nagy Marhaba mellett. Így viszont biztos, hogy jó helyen van, és valszeg a színvonal is jó lehet, mert a környéken lévőket még javában újítgatták felfele, hogy a főszezonra szép legyen. Lehet, hogy a vízről készítettem valami képet róla, majd megnézem és elküldöm.

Szemben van egy Slim Center nevű hely, oda érdemes benézni, hölgyeknek-uraknak egyaránt, mert csodaszép üzeletek vannak az aljában.

Szia!

Előzmény: VRolcsi (823)
TBK001 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 824

ÜdVW VRolcsi!

Örülök, ha segíthettem, de ha van még kérdésed, nyugodtan írj, kérdezz!

Nekem is debütálás volt, mert még soha nem ültem repülőgépen, és Afrikában sem jártam, de nagyon kellemesen csalódtam!

Szerintem egy a lényeg: nyitottnak lenni és otthon hagyni a közhelyeket, előítéleteket!

A képeket meg küldöm emilben!

Szia!

Előzmény: VRolcsi (823)
VRolcsi Creative Commons License 2005.06.06 0 0 823
Köszi szépen a kimerítő infót, nagy segítségek ezek nekem!! Most nagyon rá vagyok pörögve és 1000-rel gyűjtöm az infókat.
Nyilván, hiszen számomra első ilyen útnak számít (repülőstül) + persze egy új kultúrába/világba csöppen az ember.
Már csak azzal lenne tökéletes ha konkrétan a hotelünkről (Hotel Tour Khalef) kapnék 1-2 közelibb véleményt, de ahogy olvasgattam az eddigi véleményeket, esetenként más és más.
Előzmény: TBK001 (821)
681109 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 822
Ja! Az én gyerekemnek csak a kis állatkája maradt a buszon, idegenvezető utánuk telefonált és a garázsból visszakaptuk!
Előzmény: TBK001 (821)
TBK001 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 821

ÜdVW!

A lopásokhoz még annyi adalék, hogy az egyik családnak véletlenül fennmaradt a kiszállító buszon egy táskája a videokamerával és fényképezőgéppel, mert a kissrácuk rosszul lett.

Estére előkerült, mert a buszsofőr leadta az utazási irodában!!!

Ők már lemondtak róla és nagyon kellemesen csalódtak, hogy megkerült!

Ennyit a sok-sok tévhitről, ami terjeng róluk!

 

Előzmény: 681109 (819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!