Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.26 0 0 31
hello, grat.. kivancsi vagyok, hogy nem erzel valami valtozast amellett, hogy nem? lelkileg, egeszsegben? viselkedesben? biztos vmi jo jon..
Előzmény: apafej60 (28)
irregular Creative Commons License 2003.03.26 0 0 30
Ja,ugyanúgy vagyok mint apafej.A halál egyszer perceken múlott,nagyon sokszor kerülhettem volna én is börtönbe,ott aztán gondolkodhatnék...Jópárszor kerültem miatta komoly bajba,okoztam fájdalmat,szomorúságot,zokogó sirást azoknak,akik szeretnek,és nagyon-nagyon féltenek.ELÉG VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
irregular Creative Commons License 2003.03.26 0 0 29
Sziasztok!6.nap.Ezredszerre..Irok,talán igy könnyebb lesz megcsinálni.29vagyok,egy jól felépitett életszinvonallal,amit elveszitek,ha nem leszek elég erős.A mostani fogadalom más,mert megláttam egy nagyon ijesztően éles képet:4o egynéhány éves vagyok,már nincs szép lakás menő autó,pénz,ülök egy büdös-füstös kocsmában,és valakinek éppen bizonygatom,hogy régen bezzeg...Zsebemben némi apró,amit hamarosan eliszok.Ez komolyan megijesztett,mert az alkohol mindent elvesz ,a fokozatokat számodra észrevétlenül léped át.Most undort érzek az alk. iránt,boltban,társaságban,mindenütt ha italt látok hányinger,undor,stb.Aztán egyszercsak-minden okozat nélkül,mindent elnyomóan innom kell,és persze irány a sárga föld.Másnap iszonyú dep.,halálvágy,tudjátok..2 nap múlva visszarázódok az életbe,és újra undor...Ha újra szólit rátok fogok gondolni és a bizonyos képre,és persze irok.Legyetek nagyon erősek,meglesz az eredménye,és elkezdődhet az élet!
apafej60 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 28
Tegnap volt a 11. alkoholmentes napom.
apafej60 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 27
Tegnap volt a 10. tiszta napom.

Kösz a napokat. A mennyiségről. Volt egy időszak, amikor osztrákokkal dolgoztam együtt. Meló után majdnem minden nap ittak egy-két korsó sört, de volt egy rohadt jó szólásuk:

Eines ist keines, ... aber aus zwei macht drei.
Egy az semmi, ... de kettőből hármat csinál.

És a három sört már érzi az ember. Persze ez testsúlytól meg sokmindentől függ.

A Meló másnaposan témáról meg én aztán igazán tudnék írni... Majd fogok is, de nem abba a topikba, mert van nekem elég bajom anélkül is.

Most mennem kell.

Előzmény: Menoitész (26)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.24 0 0 26
Szia apafej!

Kérésedre hoztam magammal 2 napot :) Sajnos a következőt nem ígérhetem biztosra, de azért igyekszem. Korábbi felvetésedre válaszolva: én sem szoktam minden nap inni, ha iszom akkor sem mindig sokat.
Viszont mióta kontrollálni tudom a mennyiséget (annyiban, hogy nem iszom annyit amitől berúgnék, ill. ha másnap vezetek, akkor megállok 3-4 sörnél), azóta ritkábbak a száraz napok - egy-egy kemény másnap hosszú időre elvette a kedvem az ivástól.
A közeljövőben nem nagyon írnék ide addig, amíg nem tudok csatlakozni hozzád, de azért mindennap olvasom a topicot, drukkolok neked.

üdv:

menoitész

Ui.: Szeretnék itt is elnézést kérni a 18. hozzászólásban általam alkoholistának nevezett topic lakóitól, a helyes megfogalmazás "alkohollal kapcsolatos topic" lett volna. Sorry.

Előzmény: apafej60 (24)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.24 0 0 25
Apafej, drukkolok! Várunk ám az öngyilok topikban is, az egy csudajó társaság (de morbid)!
Előzmény: apafej60 (24)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 24
Tegnap volt a 9. alkoholmentes napom. Persze könnyű volt, síelni voltunk a gyerekekkel a Semmeringen. Milyen jó dolgom van! De éppen ez a bökkenő: ez a nap nem jött volna létre, ha pénteken "másképp állítom a váltókat".

Egyébként a minap az egyik barátom, akivel mostanában beszélek a témáról, mondott egy nagyot:

Lassan mondom...

MINDENKI HOZZON MAGÁVAL MÉG EGY NAPOT!

:-))))))))))))

apafej60 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 23
Hogy el ne felejtsem: a cél: nem akarok úgy járni, mint a bátyám, vagy a Józsi bácsi. Ezt majd kifejtem.

Lassan ideje készülődnöm, mert ma síelni megyünk a gyerekeimmel. Nemsokára indulunk, és csak este jövünk. Ha tehát offline leszek, akkor ez az oka.

Üdv

apafej60 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 22
Kedves tölgy!

A mosdóba öntés azért nem rossz ötlet. Lehet az ember olyan állapotban, hogy nem bírja kivárni, amíg oda tudja adni valakinek, viszont elég dühös az alkoholra és saját magára, hogy szépen kiöntse. Mint az előbb is írtam, én a 27 éves pályafutásom során ritkán ittam folyamatosan, vagyis általában egy kiöntés vagy elajándékozás után nem rohanok egyből a boltba másikat venni. A családi lakásban már régen nincs pia, az irodában sincs, mert ha van, azt rögtön megiszom. Csapba öntés pl. akkor fordult elő, ha vasárnap reggel vettem észre, hogy totálkár vagyok, és hétfőn dolgoznom kellett. Tudtam, hogy most azonnal abba kell hagyni, különben hétfőn csak másnaposan fetrengeni tudok.

Azért elajándékozás is volt egy párszor. Volt olyan, hogy egy fél karton sört hazahoztam a feleségemnek, és mondtam, hogy adja oda az apósoméknak, vagy valakinek.

Egyszer egyedül indultam a barátaim után síelni, és közben Sopronban aludtam egyet szállodában egyedül. A beteg agyam már előre működött, odafele menet a Tescóban vettem egy karton sört. Előny: nem a minibárt fogom kiszopni a soproni szállodában. Persze a szállodai szobában kiütöttem magam a sörökkel, és jó nagy késéssel érkeztem meg a társasághoz. Ott aztán rajtam volt a csömör, és a maradék 10-15 doboz sört odaadtam nekik, egészségükre, én meg ott a társaságban nem ittam semmit. Nem nagyon értették.

Előzmény: tölgy (14)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 21
Igen, túl vagyok a 8. alkoholmentes napomon.

Menoitész: azt hiszem, sok közös van bennünk, de vannak különbségek is. Ha jól értem, te minden nap iszol. Nekem ilyen időszak alig volt a sokat emlegetett 27 év alatt (azért volt, és ezt is le kell majd írnom, hogy el ne felejtsem). Nálam a dolog általában ciklikus. A tipikus ciklusidő 2-3 hét, de lehet 2-3 nap is. A nagy berúgásokból mindig kijózanodok, és megfogadom, hogy soha többet. 2-3 hét alatt elfelejtem az egész problémát, jól berúgok, és ilyenkor ön- és közveszélyes őrült vagyok.

Azért is kell számolni, hogy lássam, mikor telik el az a bizonyos 2-3 hét. A 8 nap ezért nem jelent semmit. A számolásnak egyébként már sokszor nekiindultam. Volt, hogy otthon az íróasztalom fölé ragasztottam egy post-it cetlit a nagy piros számmal.

Előzmény: Menoitész (20)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.23 0 0 20
Első mondatban helyesen:

Először is arról, hogy miért nem dobom ki...

Előzmény: Menoitész (19)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.23 0 0 19
Először is arról, hogy miért dobom ki/ajándékozom el azt a bizonyos 40 (mire befejezem ezt a napot már csak 32-33) doboz sört.
Nem tudom egyik pillanatról a másikra abbahagyni, azért.
Nagyon sokat jelent az, hogy erről beszélünk, az hogy apafej - ha minden jól megy - már a 8. száraz napon van túl. Ez erőt ad. Valahol olvastam, hogy az alkoholistának az a legnagyobb ptoblémája a leszokással, hogy fél mert "akkor most ő soha többé nem ihat?".
Nagy igazság, bennem is megvan ez a félelem. Könnyebb felkészülni a nagy elhatározásra azzal a tudattal, hogy még van néhány napom, amit sörözéssel tölthetek.
Emberi gyarlóság, tudom gyenge vagyok - higgyétek el nem vagyok büszke rá...
Menoitész Creative Commons License 2003.03.23 0 0 18
Gondolkodom folyamatosan azon, hogy mit tehetnénk mivel segíthetnék apafejnek és magamnak is...

Beajánlottam ezt a fórumot a legjobban pörgő alkoholista topic embereinek.

Az jutott még eszembe, hogy leírok néhány dolgot arról, hogy én miért iszom. Nem biztos, hogy ezt itt kéne, de nekem nagyon fontos most ez a téma és határozott szándékom az hogy néhány nap múlva én is elkezdem számolni a napokat.

apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 17
Semmi gond, sőt. Ürügyet adtál arra, hogy megfogalmazzak valamit. Üdv.
Előzmény: MALWIN (16)
MALWIN Creative Commons License 2003.03.22 0 0 16
Bocs, nem akartalak bántani.

Előzmény: apafej60 (9)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 15
Ok. És kösz.
Előzmény: tölgy (14)
tölgy Creative Commons License 2003.03.22 0 0 14
látod:
mégis szólok itt

szerintem egy frappáns ötlet barátilag rávenni valakit adjon túl az akadályon pl.így, nem kiöntve a mosdóba

(mert ez is gyakori formája a menekülésnek/menekítésnek: hogy kiöntözgetik a családtagok az eldugott italt, hátha akkor nem vesz ujabbat, azt az éjszakát átalussza nélküle
(persze hajnalban már megy a boltba , biztos ami biztos legyen csak kéznél-ha nem is hajtja le azonnal, de a KÖTÖDÉSE, a gondolatai behálózva vannak általa.

és a lelkiismeretfurdalás is ott zakatol, de mégis, még egy kicsit, még ezt, majdha elfogy akkor

pont mit a cigivel-csak az nem a személyiséget torzítja mint tudjuk egyéb kárositói vannak.

nálad is pont az a jó: már látod, milyenné tesz az alkohol, ő uralja tetteidet(telefonos "zaklatások", és a család bizony akkor is szenved, ha sokáig nem veszi észre! mert ez nem igaz!!
érzékel.
és fél
és aggódik
és kiszolgáltatottá válik annak amit nem is ő használ, tehát nem is szüntetheti meg ő!!!
ez iszonyú benne.
és mindig ott van, hogy mentsük
visszaforgatnánk az időt az italfogjává válás előttire
a kulturivásosra
de a határ nem a lerészegedéseknél van
a függés kialakulása
amikor ott van a kezünkben:nyulunk érte a boltban!!nem vásárolunk anélkül, hogy ne futna át a fejünkön:van-e otthon?
elég van-e?

cigi ugyanez-ural már!!!
csak szeretnénk megnyugodni, hogy nem igy van.

szóval szeretitek szivből a feleségeket, társatokat, gyereketeket! ez biztos!!! hiszem, tudom!
de valami hiányzik-azt hogy mi mindenkinél egyéni, ami miatt kell az alkohol tompitóhatása.
belül kell, és erős tagadás megerősíti azt, hogy bizony ural, problémát okoz.

ja volt a 28nap c.film
és biztos sok más is, amikben olyan jól el tudják kapni a kudarcokat ami belemenekit a tompaságba.

még:
a lelkiismeretfurdalás a tegnapi viselkedés miatt ujabb meneküléshez sodor, mert már a tükörbenézni is utál a beteg, a változáshoz nagyon erős elszánáson kivül kell a CÉL!! ami vágyottsága erejével támogató hatásu (lehet)

most ennyit gondoltam.
ja és a család is függővé válik, a menekítőszerep is az.(gyerek riadságának bevésődése az okozóba talán segit, talán, a ráfigyelés! a társak kedvetlenedése, póz mentes odafordulás!nehéz)
centrifugából kifelé vezető centripetális erő kell, nekem kudarc volt 81-97ig. a gyerekeim lelke is sérült, bárhogy is védi a tűzhelyet egy anya.

Előzmény: apafej60 (11)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 13
Értem. Most nem tudok mit mondani neked. Legfeljebb a közhelyet ismételgethetem: vigyázz magadra. Legjobb ha magamról irkálok, neked meg drukkolok.
Előzmény: Menoitész (12)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.22 0 0 12
Nekem annyiban egyszerűbb a helyzetem, hogy nem nagyon szoktam berúgni. Általában este 9 után kezdek el inni és mire a 4. dobozt kiürítem, már mindenki alszik. Persze, mint már írtam nagyon jól bírom az italt, általalában 6 sör a napi adagom, amitől még nem szoktam lerészegedni. Tegnap éjszaka 8 doboz fogyott el, kb. 1/2 4-kor feküdtem le. 5 órát aludtam, és viszonylag frissen, a másnaposság legkisebb jele nélkül ébredtem. Persze hiába ez a "képesség", évtizedes ivászatom következményei már sok téren jelentkeztek. Ezért szeretnék megszabadulni a piától, mert ezt a tempót fizikailag/idegileg nem lehet sokáig bírni.
Előzmény: apafej60 (7)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 11
Semmi baj. Egyébként is, szükség van rá, hogy folyamatosan definiáljuk ezt a topikot, és elmagyarázzam, hogy a bejegyzésed miért nem való ide.

Azt gondolom, hogy nem kell innen kizárni a "kívülállókat", vagyis azokat, akiknek nem probléma az alkohol, meg azokat az alkoholistákat akik nem akarnak megszabadulni, stb. Akinek mondanivalója van a témában, vagy vitatkozni akar róla, az jöjjön. Én közben számolgatom a napjaimat.

Az alkohol "jótékony" hatásaival való felületes jópofáskodást viszont kérem mellőzni. (Nem személyesen téged akarlak lecseszni, csak egyértelmű akarok lenni.) Az ilyesminek már óriási tere van itt a fórumokban, aki szereti, annak egészségére.

Hadd magyarázzam meg egy hasonlattal, hogy mi a gáz. Az én életemben kb. olyan szerepe van az alkoholnak, mint más szerencsétlennél a heroinnak. Egy csomó dolgot elcsesztem miatta, csomószor rámehettem volna én is, meg mások is (lásd autóvezetés). De ha ez a topik a heroinról szólna, akkor ugye nem lenne kedved viccelődni?

Tegyük fel, hogy egy olyan kivételes mutáns lennél, aki immunis a heroinra. Viccelődnél itt arról, hogy milyen jól esik a marhapörkölt mellé a heroin?

Nem tudom érthető-e, és én se akarlak bántani téged. Csak írom itt, amit gondolok, és ezzel próbálom gyógyítani magamat. Üdv.

Előzmény: MALWIN (10)
MALWIN Creative Commons License 2003.03.22 0 0 10
Bocs, nem akartalak bántani.
A történet pedig így lenne!
Előzmény: apafej60 (9)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 9
Vicces.
Előzmény: MALWIN (8)
MALWIN Creative Commons License 2003.03.22 0 0 8
Én még néhány napig eléggé off leszek, van itthon 40 doboz söröm és tapasztalatból tudom, hogy amíg a sör a közelben van, addig nincs esélyem. Viszont most úgy gondolom ha elfogy, akkor én is elkezdem számolni a napokat.

Ha gondolod, szívesen megszabadítunk a 40 doboztól..
Kis társaságunk a marhapörkölt mellé leküldi, se neked, se a pörköltnek, se nekik nem lesz baja..
Amúgy meg: hajrá!!

Előzmény: Menoitész (6)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 7
Te hogy csinálod, hogy a lányod és a mamája nem lát részegen? Nem laksz velük? Nekem itt van az "irodám", aminek értelmes célja is lehetne, de az utóbbi hónapokban szinte csak ivászatra használom. Ezt már sokszor leírtam az utóbbi napokban. Mi mindennek ellenére többé-kevésbé együtt élünk a feleségemmel, de saját bevallása szerint mindig öklendezik az idegességtől, ha sejti, vagy megtudja, hogy iszom. Tudja, hogy ilyenkor bármi megtörténhet...

Vigyázz magadra...

Előzmény: Menoitész (6)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.22 0 0 6
Szia apafej60!

Köszi hogy megnyitottad ezt a topicot, nekem nem volt hozzá bátorságom. Mint ezt már tegnap írtam én is alkoholban utazom, kb. 15 éve kisebb-nagyobb szünetekkel. A legdurvább időszakot 10 évvel ezelőtt éltem át, ami végül egy sikertelen öngyilkossági kísérlettel zárult. Az azóta eltelt 10 évben sikeresen kifejlesztettem egyfajta kontrollt, amivel sikerül viszonylag biztonságos keretek közé szorítanom alkoholizmusomat (a családom semmit nem érzékel a dologból, sosem lát részegen, a munkahelyen sem látszik semmi feltűnő). Persze ebben szerepet játszik az is, hogy kurvára bírom a piát 6-7 sör után is csak az veszi észre rajtam, aki olyan közel jön, hogy a szagát megérzi.
Mostanában rengeteget foglalkoztat a téma, eléggé meg vagyok ijedve szeretném abbahagyni az ivást. Félek, ha így folytatom nem látom majd felnőni a gyerekemet, pedig ő mindennél fontosabb nekem.
Jó lenne ha összegyűlnénk itt néhányan. Én még néhány napig eléggé off leszek, van itthon 40 doboz söröm és tapasztalatból tudom, hogy amíg a sör a közelben van, addig nincs esélyem. Viszont most úgy gondolom ha elfogy, akkor én is elkezdem számolni a napokat.

apafej! 7 nap előnyöd van velem szemben, kívánom neked, hogy sose tudjalak behozni, drukkolok neked!

apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 5
Témába vágó cikk, katt ide.
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 4
Nem tudom... Ezeket én sunyi félmegoldásnak tartom... Persze, ha valakinek csak "olyan" társasága van, nem tudom. Nekem nem használna, inkább ártana. Utálok hazudni, és nem is tudok jól.
Előzmény: AliceCsodaországban (3)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.22 0 0 3
Hát megint csak gratulálni tudok!
Olvastam egy abszinens volt alkoholista tanácsaiban, hogy ha társaságban vagy és rendelni kell a pincértől, mindig te legyél az első, és határozottan kérjél valami gyümölcslevet vagy üdítőt. Ha olyan társaságban vagy ahol kicikiznek, vihetsz magaddal ginesüvegben vizet, vagy borosüvegben piros szőlőlét (persze ha mások is beleisznak, lebuksz..)
Előzmény: apafej60 (2)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 2
Kösz, hogy jössz! Jók a kérdéseid. Rámutatnak az alkoholizmussal kapcsolatos tévhitekre. Ez is fura: mikozben még az utóbbi hónapokban is rendszeresen hülyére ittam magam, jó ideje próbálok tájékozódni, próbálom megérteni, hogy mi ez az egész.

Jól bírom. Fizikai elvonási tüneteim nincsenek, azt sem tudom, mi az. Az alkoholbetegség nem látszik rajtam, amikor nem vagyok részeg.

Akkor miért vagyok alkoholista?

Ha iszom, addig kell innom amíg el nem ájulok. 27 éve ittam meg az első sört, és azóta rengeteg borzalmas dolog történt velem az alkohol miatt.

A teljesség igénye nélkül: Családi zűrök. Bevittek a rendőrök, mert az utcán feküdtem ájultan. Autót is vezettem részegen, de nem buktam le. Fojtogattam a saját bátyámat. Ordítoztam az anyámmal. Hotelszobában elestem, megsérült az arcom, csupa vér lett minden... Kell még?

Ebből a hétből a tegnapi volt a legveszélyesebb, mert az "irodámban" volt dolgom, és ott szoktam ájulásig vedelni. Az az érthetetlen, hogy nem volt igazán rossz, vagy nehéz. Csak mintha valami vasúti váltót kellene a jó irányba állítani.

Gyógyszerek: mivel fizikai tüneteim nincsenek, konkrétan erre nem szedek gyógyszert, nem is tudom létezik-e.

Depresszióra szedek esténként 2 Zoloftot és egy Xanaxot.

Előzmény: AliceCsodaországban (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!