Keresés

Részletes keresés

apafej60 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 39
Csak így tovább! Nem szeretnék viszkisüveg lenni a közeledben, amikor ilyen mérges vagy, gondolom jól a falhoz vágnál! Igazad is van!

Igen, engem is "csak úgy" szokott elkapni a gépszíj. Illetve én úgy szoktam leírni, hogy "egyszer csak jó ötletnek tűnik". Ami teljesen érthetetlen és abszurd dolog, a körülményeket és az előzményeket ismerve.

Illetve arra jöttem rá, hogy nem tudok "kikapcsolódni", "pihenni". Hétvégén, ún. szabadidőmben is megmarad valami hülye feszült érzés. Meg sokszor nincs is mit kipihenni, mert hülye irodai munkát végzek, amiben nem lehet normálisan elfáradni...

Előzmény: irregular (38)
irregular Creative Commons License 2003.03.26 0 0 38
Téged is úgylátom csakúgy egyszerűen elkap a gépszij,nem kell hozzá öröm,bánat,vagy akármilyen indok.Na ebben a billanatban kell minden erőnket összeszedni,én már csak tudom,hogy a kisértés szinte mindennél erősebb!De ha ellent tudsz állni,már másnap egy fokkal nőni fog az önbecslésed.Eddig nekem is a kikapcsolódás =volt a lerészegedéssel,pedig sportolok,van hobbim,unatkozni sosincs időm,és mégis ide jutottam.Ha nagyon innod kell,gondolj arra,hogy múltkor mennyire szarul voltál,és ezt most mindenáron el kell kerülni!A napokban végiggondoltam "pályafutásom" a kezdettől a hat nappal ezelőttig,nagyon tanulságos,és erőt is ad.Egyébként ezt szőttem tovább,és mint egy matematikai egyenletet,könnyen ki lehetett számolni a jövőt.Én is gyakran érzem azt a mérhetetlen ürességet,élet-értelmetlenséget,már minden hidegen hagy,ugye?Ezek az érzések el fognak múlni,és pozitiv érzéseknek adják át a helyet.akkor már nagyon könnyű lesz nemet mondani.a részeg ember szánalmas és undoritó.Fúhh.. máris sokkal jobban érzem magam,ezekről beszélni kell,de ugye kinek mernénk elmondani,mivel maradék erőnket arra forditjuk,hogy tényeket takargassunk,Ámen.
Előzmény: apafej60 (34)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 37
Szívemből beszélsz! Vigyázz magadra, és drukkolok neked! A hejesiras meg le van szarva, ha lendületben vagyunk :-))))))
Előzmény: irregular (35)
irregular Creative Commons License 2003.03.26 0 0 36
Az olyant azt nem pontos j-vel irkák!Puff egy nagy egyes!
irregular Creative Commons License 2003.03.26 0 0 35
Muszáj szembesitenem magam azzal,amiket csináltam,amit megpróbálok azt a legszűkebb környezetemért teszem,nem nehéz szembenéznem ezekkel fiatalságom miatt,sőt!Én emberileg egyébként a csendesebb fajtából való vagyok,amit elértem,attól másnak akkora pofája lenne,mint a bécsi kapu,de ez nem lényeg.Amúgy nincs megvonási tünet,sőt,jól érzem magam,de abbahagyásaim száma sokjegyű.De most nem az hajt,hogy azért hagyom,mert ojan szarul vagyok,hanem mert hatalmas kitartásom,szorgalmam van,és ezzel sokra viszem még,mivel az elmult években is fokozatosan gyarapodtam,de ezt csak akkor folytatódhat,ha abbahagyom.Az alkohol már másképp hat rám testileg-lelkileg mint évekkel ezelőtt.ha most nem változtatok akkor belefogok rohanni a rosszabbik végzetembe.hihetetlen dolgokat úsztam meg részegen!Egyszerűen tudom,hogyha folytatom akkor már nincs megúszás.ezeket mások nem tudják rólam.A rendszeres ivás teljesen felőrli az idegeket.Magam vagyok,falat épitettem magam köré,amin senkit se engedek be.Eztis le kell bontanom.menni fog.A kép egyébként egyszer bejött,amint józanodva ültem magambaroskadva,nagyon összetörten.Semmi kétségem hogy megcsinálom,és tudom,hogy ebből soha nem lehet kigyógyulni,de lehet NEM INNI,és akkor tudom hogy szinte magától helyrejön minden.Mert eddig minden jó helyett az italt választottam.Nem akarok szánalmas sorsot,mindent helyrehozok!Nagyon sokat segit ez a topic!Ezekről még szinte magamnak se beszéltem!
Előzmény: apafej60 (33)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 34
Egyébként nekem éppen most voltak nehéz perceim, most érkeztem meg az "irodámba" ahol lenne értelmes tennivaló is, de ilyenkor szoktam lemenni sörért és hülyére inni magam. Ez legalább két napos program. De most azt hiszem túlvagyok a döntő pillanatokon.
apafej60 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 33
Hát ez kemény. Örülök, hogy kifakadtál itt. Megint azt érzem, nem vagyunk egyedül, szerintem rengeteg ember van, akire ilyen veszélyes az alkohol, de nem merünk róla beszélni. Ha mégis, akkor jön a szabvány duma: hogyan is lehetne "alkoholproblémád", ha nem püffedt az arcod...

Az alkohol ennek a társadalomnak a szent tehene. Mindenről lehet beszélni, politika, szex, stb., nincsenek már tabuk, csak az alkoholt nem szabad nyilvánosan bántalmazni...

Jóval fiatalabb vagy nálam. Neked nehezebb lehet szembenézni az egyik káros gondolattal: "akkor én már soha többet nem ihatok?"

Előzmény: irregular (30)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.26 0 0 32
ezt az ijeszto kepet hogyan lattad meg? (Hajra)

(bocs, hogy belekotyogog.. kivancsisag.. en sosem voltam alkesz, csak buliban sokat ivo, de ezt is erzem, mert nem birok sokszor ranezni, tomeny se megy, es a toleranciam nagyon alacsony lett, mondjuk 3 dl sortol berugok :)

Előzmény: irregular (29)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.26 0 0 31
hello, grat.. kivancsi vagyok, hogy nem erzel valami valtozast amellett, hogy nem? lelkileg, egeszsegben? viselkedesben? biztos vmi jo jon..
Előzmény: apafej60 (28)
irregular Creative Commons License 2003.03.26 0 0 30
Ja,ugyanúgy vagyok mint apafej.A halál egyszer perceken múlott,nagyon sokszor kerülhettem volna én is börtönbe,ott aztán gondolkodhatnék...Jópárszor kerültem miatta komoly bajba,okoztam fájdalmat,szomorúságot,zokogó sirást azoknak,akik szeretnek,és nagyon-nagyon féltenek.ELÉG VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
irregular Creative Commons License 2003.03.26 0 0 29
Sziasztok!6.nap.Ezredszerre..Irok,talán igy könnyebb lesz megcsinálni.29vagyok,egy jól felépitett életszinvonallal,amit elveszitek,ha nem leszek elég erős.A mostani fogadalom más,mert megláttam egy nagyon ijesztően éles képet:4o egynéhány éves vagyok,már nincs szép lakás menő autó,pénz,ülök egy büdös-füstös kocsmában,és valakinek éppen bizonygatom,hogy régen bezzeg...Zsebemben némi apró,amit hamarosan eliszok.Ez komolyan megijesztett,mert az alkohol mindent elvesz ,a fokozatokat számodra észrevétlenül léped át.Most undort érzek az alk. iránt,boltban,társaságban,mindenütt ha italt látok hányinger,undor,stb.Aztán egyszercsak-minden okozat nélkül,mindent elnyomóan innom kell,és persze irány a sárga föld.Másnap iszonyú dep.,halálvágy,tudjátok..2 nap múlva visszarázódok az életbe,és újra undor...Ha újra szólit rátok fogok gondolni és a bizonyos képre,és persze irok.Legyetek nagyon erősek,meglesz az eredménye,és elkezdődhet az élet!
apafej60 Creative Commons License 2003.03.26 0 0 28
Tegnap volt a 11. alkoholmentes napom.
apafej60 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 27
Tegnap volt a 10. tiszta napom.

Kösz a napokat. A mennyiségről. Volt egy időszak, amikor osztrákokkal dolgoztam együtt. Meló után majdnem minden nap ittak egy-két korsó sört, de volt egy rohadt jó szólásuk:

Eines ist keines, ... aber aus zwei macht drei.
Egy az semmi, ... de kettőből hármat csinál.

És a három sört már érzi az ember. Persze ez testsúlytól meg sokmindentől függ.

A Meló másnaposan témáról meg én aztán igazán tudnék írni... Majd fogok is, de nem abba a topikba, mert van nekem elég bajom anélkül is.

Most mennem kell.

Előzmény: Menoitész (26)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.24 0 0 26
Szia apafej!

Kérésedre hoztam magammal 2 napot :) Sajnos a következőt nem ígérhetem biztosra, de azért igyekszem. Korábbi felvetésedre válaszolva: én sem szoktam minden nap inni, ha iszom akkor sem mindig sokat.
Viszont mióta kontrollálni tudom a mennyiséget (annyiban, hogy nem iszom annyit amitől berúgnék, ill. ha másnap vezetek, akkor megállok 3-4 sörnél), azóta ritkábbak a száraz napok - egy-egy kemény másnap hosszú időre elvette a kedvem az ivástól.
A közeljövőben nem nagyon írnék ide addig, amíg nem tudok csatlakozni hozzád, de azért mindennap olvasom a topicot, drukkolok neked.

üdv:

menoitész

Ui.: Szeretnék itt is elnézést kérni a 18. hozzászólásban általam alkoholistának nevezett topic lakóitól, a helyes megfogalmazás "alkohollal kapcsolatos topic" lett volna. Sorry.

Előzmény: apafej60 (24)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.24 0 0 25
Apafej, drukkolok! Várunk ám az öngyilok topikban is, az egy csudajó társaság (de morbid)!
Előzmény: apafej60 (24)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 24
Tegnap volt a 9. alkoholmentes napom. Persze könnyű volt, síelni voltunk a gyerekekkel a Semmeringen. Milyen jó dolgom van! De éppen ez a bökkenő: ez a nap nem jött volna létre, ha pénteken "másképp állítom a váltókat".

Egyébként a minap az egyik barátom, akivel mostanában beszélek a témáról, mondott egy nagyot:

Lassan mondom...

MINDENKI HOZZON MAGÁVAL MÉG EGY NAPOT!

:-))))))))))))

apafej60 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 23
Hogy el ne felejtsem: a cél: nem akarok úgy járni, mint a bátyám, vagy a Józsi bácsi. Ezt majd kifejtem.

Lassan ideje készülődnöm, mert ma síelni megyünk a gyerekeimmel. Nemsokára indulunk, és csak este jövünk. Ha tehát offline leszek, akkor ez az oka.

Üdv

apafej60 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 22
Kedves tölgy!

A mosdóba öntés azért nem rossz ötlet. Lehet az ember olyan állapotban, hogy nem bírja kivárni, amíg oda tudja adni valakinek, viszont elég dühös az alkoholra és saját magára, hogy szépen kiöntse. Mint az előbb is írtam, én a 27 éves pályafutásom során ritkán ittam folyamatosan, vagyis általában egy kiöntés vagy elajándékozás után nem rohanok egyből a boltba másikat venni. A családi lakásban már régen nincs pia, az irodában sincs, mert ha van, azt rögtön megiszom. Csapba öntés pl. akkor fordult elő, ha vasárnap reggel vettem észre, hogy totálkár vagyok, és hétfőn dolgoznom kellett. Tudtam, hogy most azonnal abba kell hagyni, különben hétfőn csak másnaposan fetrengeni tudok.

Azért elajándékozás is volt egy párszor. Volt olyan, hogy egy fél karton sört hazahoztam a feleségemnek, és mondtam, hogy adja oda az apósoméknak, vagy valakinek.

Egyszer egyedül indultam a barátaim után síelni, és közben Sopronban aludtam egyet szállodában egyedül. A beteg agyam már előre működött, odafele menet a Tescóban vettem egy karton sört. Előny: nem a minibárt fogom kiszopni a soproni szállodában. Persze a szállodai szobában kiütöttem magam a sörökkel, és jó nagy késéssel érkeztem meg a társasághoz. Ott aztán rajtam volt a csömör, és a maradék 10-15 doboz sört odaadtam nekik, egészségükre, én meg ott a társaságban nem ittam semmit. Nem nagyon értették.

Előzmény: tölgy (14)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 21
Igen, túl vagyok a 8. alkoholmentes napomon.

Menoitész: azt hiszem, sok közös van bennünk, de vannak különbségek is. Ha jól értem, te minden nap iszol. Nekem ilyen időszak alig volt a sokat emlegetett 27 év alatt (azért volt, és ezt is le kell majd írnom, hogy el ne felejtsem). Nálam a dolog általában ciklikus. A tipikus ciklusidő 2-3 hét, de lehet 2-3 nap is. A nagy berúgásokból mindig kijózanodok, és megfogadom, hogy soha többet. 2-3 hét alatt elfelejtem az egész problémát, jól berúgok, és ilyenkor ön- és közveszélyes őrült vagyok.

Azért is kell számolni, hogy lássam, mikor telik el az a bizonyos 2-3 hét. A 8 nap ezért nem jelent semmit. A számolásnak egyébként már sokszor nekiindultam. Volt, hogy otthon az íróasztalom fölé ragasztottam egy post-it cetlit a nagy piros számmal.

Előzmény: Menoitész (20)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.23 0 0 20
Első mondatban helyesen:

Először is arról, hogy miért nem dobom ki...

Előzmény: Menoitész (19)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.23 0 0 19
Először is arról, hogy miért dobom ki/ajándékozom el azt a bizonyos 40 (mire befejezem ezt a napot már csak 32-33) doboz sört.
Nem tudom egyik pillanatról a másikra abbahagyni, azért.
Nagyon sokat jelent az, hogy erről beszélünk, az hogy apafej - ha minden jól megy - már a 8. száraz napon van túl. Ez erőt ad. Valahol olvastam, hogy az alkoholistának az a legnagyobb ptoblémája a leszokással, hogy fél mert "akkor most ő soha többé nem ihat?".
Nagy igazság, bennem is megvan ez a félelem. Könnyebb felkészülni a nagy elhatározásra azzal a tudattal, hogy még van néhány napom, amit sörözéssel tölthetek.
Emberi gyarlóság, tudom gyenge vagyok - higgyétek el nem vagyok büszke rá...
Menoitész Creative Commons License 2003.03.23 0 0 18
Gondolkodom folyamatosan azon, hogy mit tehetnénk mivel segíthetnék apafejnek és magamnak is...

Beajánlottam ezt a fórumot a legjobban pörgő alkoholista topic embereinek.

Az jutott még eszembe, hogy leírok néhány dolgot arról, hogy én miért iszom. Nem biztos, hogy ezt itt kéne, de nekem nagyon fontos most ez a téma és határozott szándékom az hogy néhány nap múlva én is elkezdem számolni a napokat.

apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 17
Semmi gond, sőt. Ürügyet adtál arra, hogy megfogalmazzak valamit. Üdv.
Előzmény: MALWIN (16)
MALWIN Creative Commons License 2003.03.22 0 0 16
Bocs, nem akartalak bántani.

Előzmény: apafej60 (9)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 15
Ok. És kösz.
Előzmény: tölgy (14)
tölgy Creative Commons License 2003.03.22 0 0 14
látod:
mégis szólok itt

szerintem egy frappáns ötlet barátilag rávenni valakit adjon túl az akadályon pl.így, nem kiöntve a mosdóba

(mert ez is gyakori formája a menekülésnek/menekítésnek: hogy kiöntözgetik a családtagok az eldugott italt, hátha akkor nem vesz ujabbat, azt az éjszakát átalussza nélküle
(persze hajnalban már megy a boltba , biztos ami biztos legyen csak kéznél-ha nem is hajtja le azonnal, de a KÖTÖDÉSE, a gondolatai behálózva vannak általa.

és a lelkiismeretfurdalás is ott zakatol, de mégis, még egy kicsit, még ezt, majdha elfogy akkor

pont mit a cigivel-csak az nem a személyiséget torzítja mint tudjuk egyéb kárositói vannak.

nálad is pont az a jó: már látod, milyenné tesz az alkohol, ő uralja tetteidet(telefonos "zaklatások", és a család bizony akkor is szenved, ha sokáig nem veszi észre! mert ez nem igaz!!
érzékel.
és fél
és aggódik
és kiszolgáltatottá válik annak amit nem is ő használ, tehát nem is szüntetheti meg ő!!!
ez iszonyú benne.
és mindig ott van, hogy mentsük
visszaforgatnánk az időt az italfogjává válás előttire
a kulturivásosra
de a határ nem a lerészegedéseknél van
a függés kialakulása
amikor ott van a kezünkben:nyulunk érte a boltban!!nem vásárolunk anélkül, hogy ne futna át a fejünkön:van-e otthon?
elég van-e?

cigi ugyanez-ural már!!!
csak szeretnénk megnyugodni, hogy nem igy van.

szóval szeretitek szivből a feleségeket, társatokat, gyereketeket! ez biztos!!! hiszem, tudom!
de valami hiányzik-azt hogy mi mindenkinél egyéni, ami miatt kell az alkohol tompitóhatása.
belül kell, és erős tagadás megerősíti azt, hogy bizony ural, problémát okoz.

ja volt a 28nap c.film
és biztos sok más is, amikben olyan jól el tudják kapni a kudarcokat ami belemenekit a tompaságba.

még:
a lelkiismeretfurdalás a tegnapi viselkedés miatt ujabb meneküléshez sodor, mert már a tükörbenézni is utál a beteg, a változáshoz nagyon erős elszánáson kivül kell a CÉL!! ami vágyottsága erejével támogató hatásu (lehet)

most ennyit gondoltam.
ja és a család is függővé válik, a menekítőszerep is az.(gyerek riadságának bevésődése az okozóba talán segit, talán, a ráfigyelés! a társak kedvetlenedése, póz mentes odafordulás!nehéz)
centrifugából kifelé vezető centripetális erő kell, nekem kudarc volt 81-97ig. a gyerekeim lelke is sérült, bárhogy is védi a tűzhelyet egy anya.

Előzmény: apafej60 (11)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 13
Értem. Most nem tudok mit mondani neked. Legfeljebb a közhelyet ismételgethetem: vigyázz magadra. Legjobb ha magamról irkálok, neked meg drukkolok.
Előzmény: Menoitész (12)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.22 0 0 12
Nekem annyiban egyszerűbb a helyzetem, hogy nem nagyon szoktam berúgni. Általában este 9 után kezdek el inni és mire a 4. dobozt kiürítem, már mindenki alszik. Persze, mint már írtam nagyon jól bírom az italt, általalában 6 sör a napi adagom, amitől még nem szoktam lerészegedni. Tegnap éjszaka 8 doboz fogyott el, kb. 1/2 4-kor feküdtem le. 5 órát aludtam, és viszonylag frissen, a másnaposság legkisebb jele nélkül ébredtem. Persze hiába ez a "képesség", évtizedes ivászatom következményei már sok téren jelentkeztek. Ezért szeretnék megszabadulni a piától, mert ezt a tempót fizikailag/idegileg nem lehet sokáig bírni.
Előzmény: apafej60 (7)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 11
Semmi baj. Egyébként is, szükség van rá, hogy folyamatosan definiáljuk ezt a topikot, és elmagyarázzam, hogy a bejegyzésed miért nem való ide.

Azt gondolom, hogy nem kell innen kizárni a "kívülállókat", vagyis azokat, akiknek nem probléma az alkohol, meg azokat az alkoholistákat akik nem akarnak megszabadulni, stb. Akinek mondanivalója van a témában, vagy vitatkozni akar róla, az jöjjön. Én közben számolgatom a napjaimat.

Az alkohol "jótékony" hatásaival való felületes jópofáskodást viszont kérem mellőzni. (Nem személyesen téged akarlak lecseszni, csak egyértelmű akarok lenni.) Az ilyesminek már óriási tere van itt a fórumokban, aki szereti, annak egészségére.

Hadd magyarázzam meg egy hasonlattal, hogy mi a gáz. Az én életemben kb. olyan szerepe van az alkoholnak, mint más szerencsétlennél a heroinnak. Egy csomó dolgot elcsesztem miatta, csomószor rámehettem volna én is, meg mások is (lásd autóvezetés). De ha ez a topik a heroinról szólna, akkor ugye nem lenne kedved viccelődni?

Tegyük fel, hogy egy olyan kivételes mutáns lennél, aki immunis a heroinra. Viccelődnél itt arról, hogy milyen jól esik a marhapörkölt mellé a heroin?

Nem tudom érthető-e, és én se akarlak bántani téged. Csak írom itt, amit gondolok, és ezzel próbálom gyógyítani magamat. Üdv.

Előzmény: MALWIN (10)
MALWIN Creative Commons License 2003.03.22 0 0 10
Bocs, nem akartalak bántani.
A történet pedig így lenne!
Előzmény: apafej60 (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!