Keresés

Részletes keresés

Menoitész Creative Commons License 2003.03.27 0 0 105
Az viszont 1oo%,hogy a megindulós korszaknak vége

És ez jó!
Nekem is voltak ilyen durva időszakok. Aztán sok-sok borzalmas élmény hatására - + született egy gyerek - abbahagytam. Beindulós korszaknak vége, ma ott tartok, hogy kb. 90 %-ban kontrollálni tudom az alkoholvágyamat (az elmúlt félévben 2x csúszott ki a gyeplő a kezemből, dec. 22-én, és márc. 5-én. Még ezt is számon tartom...). Sajnos ez nem jelenti azt, hogy nem iszom, csak jönnek az apró trükkök :( Hosszas tréning eredménye, hogy általában 9 előtt nem iszom. Ha másnap vezetek, akkor megállok 3-4 sörnél. Ha másnap korán kelek, akkor max. 1-2 sör. Ha a sok piától fáradt vagyok, akkor beiktatok száraz napokat, amikor sokat alszom. Így elértem azt, hogy megbízható munkaerő, "példás családapa" vagyok. ÉS közben ugyanúgy alkoholista maradtam. A függőségről már írtam, az elfogyasztott mennyiség egyértelműen káros az egészsége, tapasztalatból tudom...
És ez szörnyű...

Egy megoldás van csak, semmit nem inni. Egyelőre nem megy, ráadásul ma mikor beleolvastam a topicba rögtön elkezdtem inni és most a 4. sör után fontolgatom hogy felhozok az autóból még hármat (négyet?).
Nem szeretném ha bárki félreértené, a mai sörözés - 5 száraz nap után - nem apafej miatt van. Az igazság az, hogy alig vártam már, hogy jöjjön egy ürügy, amire boldogan félredobhatom a száraz napokat. És 5 nap után nagyon finom tud lenni a sör...
Azt hiszem hibáztam, amikor úgy döntöttem, hogy nem írok ide csak ha már elszántam magam végleg. Mostantól mindennap írni fogok, talán segíteni fog nekem is ha kiírom magamból és apafej sem lesz annyira egyedül.

Előzmény: irregular (104)
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 104
De volt már,hogy 2x2dl vodka után lement lassacskán még háromnegyed liter,némi sörrel kisérve.Mindig sörös voltam de már a vodka hatásfoknövelő volt(denagyon múlt időben beszélek,de ojan távolinak tűnik 7 nap)És hogy közben mik történtek velem...Az viszont 1oo%,hogy a megindulós korszaknak vége.
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 103
Én 96-ban voltam pályám csúcsán.365 napból kb 36o szor rúgtam be,és minden nap megtettem a jólismert fogadalmat.De reggel,és de. még akkor nem ittam.És közben egész nap dplgoztam!Ma már ezt nem tudnám.Probáltam,hogy egy nap ivás,egy nap szünet,de nem birtam.Próbáltam hétfőtől nem inni,pénteken úgy döntöttem magamba mindent,mint egy kiszáradt sivatagi vándor.Később egy másnapon annyira szarul voltam,hogy ittam valamit,és sajnos egyből jobban lettem,és örültem!:hoppá,megvan a csodaszer!akkor váltottam,nem ittam mindennap,de ha ittam,akkor 2 napig,később másnap másnapján is túlontúl szarul voltam...háromnapos ivások.Utóbbi időben fogadalmam előtt egy héten egy "gyógykúra",azelőtt 1o naponta-max 2 hét-egy kúra,de akkor iszonyatos mennyiség,pl:kezdetnek megiszok 3 sört,es stop! 3sör,aztán tökmindegy ne csak sört igyunk,2dl kalinka,két óra mulva még 2 dl,aztán vagy 1o sör,másnap ezek fele,harmadnap 3 gyógysör,és itt már abbahagyom. Ha nem iszok vodkát(brrrr.mist hányingerem van ezektől)három nap alatt 3o sör.De volt már,hogy reggel nem tudtam lemenni,(b.nő miatt)és a vadiúj arcszesz bizony egyhúzásra lement.Most lelkileg nagyon erős vagyok(amúgyis)egyáltalán nem látszik rajtam semmi,remélem időben tudtam abbahagyni,és mindig tudok elég erős lenni.
Előzmény: Menoitész (97)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.27 0 0 102
okéoké, hidd el tényleg nem akartalak bántani, sőt hálás vagyok mert megosztottad velünk a gyenge pontodat. Szerintem nagyon fontos (lenne) az, hogy minél több olyan ember írjon ide, aki hasonló cipőben jár - legyen akár sportcsokiról is szó, bár az elsődleges téma mégis a pia.

Mi lehet apafejjel?

Előzmény: Waratah (101)
Waratah Creative Commons License 2003.03.27 0 0 101
jólvanna, olcsóbb mint a pia, az biztos. Meg a következmények is szelídebbek, mindösszesen annyit akartam mondani, tudom, mi az függőnek lenni.
Előzmény: Menoitész (100)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.27 0 0 100
Mit lehet erre mondani? Mázlista :)
Bárcsak egyszer én is túrósbatyufüggő lennék!
Nem viccelni akarok, elhiszem, hogy az is komoly problémákat okozhat, de hidd el szívesen cserélnék veled.
Előzmény: Waratah (99)
Waratah Creative Commons License 2003.03.27 0 0 99
Értem. (helyettesítsd be a "sör"t sportcsokival vagy túrósbatyuval és az vagyok én.)
Előzmény: Menoitész (97)
Waratah Creative Commons License 2003.03.27 0 0 98
Ha az segít, akkor menj. Vigyázz magadra. Meg a családra.
Előzmény: apafej60 (96)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.27 0 0 97
Szerintem van értelmes válasz. Nálam ez így szokott megtörténni x száraz nap után:

1. Reggel. Ma lesz az x-edik száraz napom! Ez nagyon jó érzés. Általában délelőtt még motoszkál bennem a gondolat, majd eszembe jut egy korsó hideg sör. Eszembe jut, hogy az milyen finom tud lenni de milyen jó, hogy ellenállok a kísértésnek.

2. Délután. Egyre többet gondolok a finom söröcskére és arra, hogy menyire hülyeség az ha vélt alkoholizmusom miatt örökre lemondok róla. Hazafelé bemegyek a boltba azzal a szándékkal, hogy veszek 2 sört és kulturálatn elfogyasztom azt a nap végén.
Végül megveszek 6 dobozzal (közben arra gondolok, hogy milyen szar életem van legalább ennyi nekem is jár, esetleg kitalálok történetet egy kibaszott szar, megalázó életről, amit már nem lehet kibírni).

3. Este. Megiszom a söröket és mire a végére érek már tudom, hogy másnap szégyellni fogom magam.

Az értelmes válasz így hangzik: függőség. Hazudok magamnak is, a családnak, mindenkinek. Csak ne kelljen lemondani róla.
Szabályokat vezetek be, amiket többnyire betartok (és sokszor áthágok). Szeretem az ízét a sörnek és elmúlik az a feszültség, amit naponta érzek, amit az állandó stressz okoz és ami következménye annak az életvitelnek, amire sosem vágytam, mégis én választottam.

Előzmény: apafej60 (96)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 96
Nincs értelmes válasz. Kezdek kötözködő és hiperaktív lenni. Ha a feleségem hazaenged, hazamegyek.
Előzmény: Waratah (95)
Waratah Creative Commons License 2003.03.27 0 0 95
Olvasgattam visszafelé és nem találtam a látható okát annak hogy most 12 nap után újra kezded.
Előzmény: apafej60 (91)
Ghanima Creative Commons License 2003.03.27 0 0 94
apafej, drága apafej!!
Nézz ide, itt vagyunk, szerintem nagyon sokan, csak nem mer hozzászólni, bátortalanok is tudunk lenni. Úgy írom le, hogy lelki kezek érnek el téged, körbe, körös-körül, támogatnak, szótlanul, bátorítóan, ki-ki máshol próbál megérinteni, megsimitani, hogy erőt gyűjthessél belőlünk.
Még ha iszol is talán most éppen, akkor sem vagy cserbenhagyva!!! Nem leszel bűnös, vagy rossz ember miatta, mindannyiunkkal megesik, hogy elgyengül, kapaszkodj belénk, még ha e pillanatban épp csak ezt a virtuális lehetőséget látod magad előtt.
A lelkek (jobb szó nem jut eszembe) valamilyen, természettudományos alapokon ma még megmagyarázatlan módon össze tudnak érni, tudnak segíteni egymáson.
Gh--anima
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 93
Apafej!Annyira bánt a dolog(ami ugye velem is bármikor megeshet),hogy munkából elszaladtam,hogy irjak!Hogy ezt nem találtam ki előbb!Küldöm e-mailba a telefonszámom!Előbb kellett volna tel.szám van,este jövök!
Előzmény: apafej60 (91)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.27 0 0 92
Várj egy picit.
Arra gondolok, hogy most 12 nap után újra iszol és közben mire gondolsz. Talán úrrá lett rajtad a "szarok mindenre, úgysem sikerül..." érzés. Nincs nagy baj, rohadt nehéz megállni, tudom én is.
De mielőtt ájultra innád magad, gondolj néhány dologot át.

1. Mennyire érzed most a piát? (annyira talán még nem)
2. Akarsz még egy sört inni?
(igyál de gondolj arra mi jön utána)

3. Akarod újból, hogy a családod rettegjen tőled? Hogy a feleséged öklendezzen a tudattól, hogy megint kezdődik? (ha nem, akkor sztm hagyd abba lassan). Szerezz magadnak egy jó holnapot azzal, hogy most befejezed. Holnap arra gondolsz, majd, hogy "elbuktam, de nem végleg és nem mentem át állatba. Talán mégis van remény".

Tudom geci vagyok most, eszem ágában sincs itt az észt osztani, csak segíteni szeretnék neked, márcsak azért is, mert te is sokat segítesz rajtam azzal, hogy van ez a fórum.

Előzmény: apafej60 (91)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 91
Itt vagyok, mindjárt lemegyek a diszkontba sörért.
Előzmény: Menoitész (90)
Menoitész Creative Commons License 2003.03.27 0 0 90
Itt vagy még apafej? Beszélhetnénk...
apafej60 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 89
Autózás legalább nincs! 2 tonna egy gyerek ellen! Részeg, lelkibeteg vezető miatt! Legalább ezt ne!!! Én is szeretném elkerülni a bátyám és a Józsi bácsi sorsát, de ez ehhez képest nem számít! Szóval AUTÓT NE!
Előzmény: irregular (85)
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 88
Hagyd abba ,mennem kell,este 7 körül jövök.
apafej60 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 87
Vigyázz magadra. Te legalább értesz valamit, és igyekszel. Vigyázzunk egymásra!!!
Előzmény: irregular (85)
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 86
Mindjárt mennem kell,kérdeztem:hányadik doboz?Abba tudod most hagyni?Ha igen nem akkora a kudarc,mert nem visszaestél,hanem csak egy kicsit megbotlottál,gyere el az irodádból azonnal,holnap büszke leszel magadra,ha megteszed!
Előzmény: apafej60 (83)
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 85
CCCC...Részegen vezetni nem normális,de 1o sör után van még normális gondolat,nincs,mert a legőrültebb dolog is"tök jó ötlet",nosza csináljuk meg!Nem tudom lesz e mindig erőm,de az utóbbi időbe nem több,hanem sok ügyről hallottam mikor részeg sofőr halálra gázolt ártatlanokat,sok-sok-évet kaptak.Baj hogy józanul ez nagyon ijesztő de ki törődik ezzel pár sör után?ugye?
Előzmény: apafej60 (80)
Anterrabae Creative Commons License 2003.03.27 0 0 84
Szia, Apafej, mára elköszönök tőled. Ez a nap már így sikerült, holnap meg újrakezded a számolást. Az egész élet újrakezdések sorozata, nem? Vigyázz magadra:o)
Előzmény: apafej60 (83)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 83
Itt vagyok! Szenvedek is, meg nem is. Vigyázz az élőhúsra csezdmeg! Mi más marad végülis?
Előzmény: irregular (81)
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 82
Hányadik doboznál tartasz?Mikre gondolsz most,hogy egy nagy szar minden,vagy szimpla üresség?
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 81
Azt mondod,hogy ha nem iszol szenvedsz.De ha most iszol akkor holnapis iszol az tuti,és harmadnap hogy fogsz állni a szenvedéssel?Tudom ivás közben pl engem ez qrvára nem érdekel.Nem is tudom mit tanácsoljak még,csak a te kedvedért jöttem gépközelbe,nagyon érdekelt,hogy vagy,négyig itt vagyok!
Előzmény: apafej60 (75)
apafej60 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 80
Nem tudom. Semmit se tudok. Te egy nagyon jó csávó vagy irregular, vigyázz magadra! NE VEZESS AUTÓT! Egy autó 2-3 tonna, egy ember átlag 80 kiló. Melyik ér többet?
Előzmény: irregular (79)
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 79
Nagyon izgulok érted,kérlek szépen azonnal hagyd abba az ivást,francba a számolással,te mondtad hogy az számit,hogy ma ne igyál!Nem akartam szakitás dolgommal eltérni a témától,csak azt mondani,hogy többfelől komoly(?) terhek vannak.És tudom hogy nincs sör,és kész!Lelkileg kezdek rendbejönni!Jaj lenne neked ha ottlennék!:)))HAGYD ABBA,ÉS DOBD KI A MARADÉKOT!
irregular Creative Commons License 2003.03.27 0 0 78
Apafej!!!!!MIÉRT?Tudom hogy erre nem lehet válaszolni,azonnal hagyd abba,mert most még megelőzheted a köv 2 nap szörnyűségét,mindjárt fojt.
apafej60 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 77
A "Szent Tehénhez": milyen jól hangzott a vicc:

a magyar értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Hogy bevittek az erdőbe! Így működnek a drogmaffiák.

Előzmény: Anterrabae (76)
Anterrabae Creative Commons License 2003.03.27 0 0 76
Ezt nagyon jól megfogalmaztad.
Azt a bizonyos váltót nem csak átállítani kéne, hanem kitépni a helyéről:)De ha az ember nem Herkules, akkor marad a lehetőség, hogy minél hosszabb időre a nemivás felé menjen. Mert igazad van, a másik út értelmetlen és embertelen...
Előzmény: apafej60 (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!