Keresés

Részletes keresés

lalá Creative Commons License 2006.04.12 0 0 135
-Úgy veszem ki, hogy bárgyúságnak tartod, de legalábbis mosolyognivalónak. Én destruktívnak.
Előzmény: 2elkedő (134)
2elkedő Creative Commons License 2006.04.12 0 0 134
A német autógyártást meg a Trabantról hehe
Előzmény: lalá (132)
szuzho Creative Commons License 2006.04.12 0 0 133
mi a vélaményetek az astoria borokról? www.astoria.it meg úgy általában az olasz borokról?
lalá Creative Commons License 2006.04.12 0 0 132
Az Igazság | 2006.04.09. 18:24

Minden pincészetet és borászt a LEGROSSZABB bora alapján kell megitélni!

 

Mit gondoltok erről?

lalá Creative Commons License 2006.03.28 0 0 131
Előzmény: lalá (130)
lalá Creative Commons License 2006.03.28 0 0 130
-Szia! Belinkelnéd?
Előzmény: kábelbúvár (123)
lalá Creative Commons License 2006.03.28 0 0 129
joskabacsi Creative Commons License 2006.03.26 0 0 128

Köszönöm szépen , péntek este megkeresem valamelyiküket !

 

:-)

Előzmény: orion64 (127)
orion64 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 127

Sebestyén Csabi pincéje a Kalász utcában van, a Vidáé a Nap utcában, mindkettő a város déli végén található.

Sebestyén: 06303781210

Vida: 06209117239

 

orion

joskabacsi Creative Commons License 2006.03.26 0 0 126
Köszi a tippet , ha esetleg van valami elérhetősége , vagy támpont , hogy merrefele keressem azt megköszönném , ha nem , az sem gáz , nem akkora város Szekszárd , hogy ne találjam meg!
Előzmény: orion64 (125)
orion64 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 125

Hű, de régen jártam erre, de kezd beindulni a topic.

Próbáld meg talán Sebestyén Csabát. Igaz, hogy nála nem tudsz megszállni, de kb 400 méterre tőle van egy egész jó vendégház, a Csabi segíthet, mert jól ismeri őket. A közvetlen vendégházas pincékkel szembem van egy nagy előnye, jó borai vannak.

Ugyanazon a környéken van Vida Péter, na Ő is meg ér egy misét, hidd el.

 

orion

Előzmény: joskabacsi (124)
joskabacsi Creative Commons License 2006.03.25 0 0 124

Ismer valaki Szexárdon olyan pincét ahol meg is lehet szállni ?

(vagy panziót ahol rendes borokat lehet kóstolni)

kábelbúvár Creative Commons License 2006.03.24 0 0 123

Nemzetközi botránytól tartanak hazai borászati szakértők amiatt, hogy egy borhamisításért megbüntetett társaság is részt vehet az agrártárca tulajdonában lévő Agrármarketing Centrum (AMC) Kht. közösségi standján a vasárnap kezdődő, Prowein elnevezésű düsseldorfi szakkiállításon.

 

Az Országos Borminősítő Intézet (OBI) kedden hozta nyilvánosságra, hogy a szigetcsépi Szigetvin Kft.-t 9,8 millió forintos minőségvédelmi bírsággal sújtotta, mert hamisított bort állított elő, és azt forgalomba hozatali szándékkal birtokolta. A cég szerepel a német rendezvényre utazó vállalkozások listáján.

INDEX

 


Az ország különböző pontjain lefülelt hamisítókról szóló határozatait ma ismertette a minősítő intézet, melyben egy egri vállalkozóra, egy kiskőrösi és egy szigetcsépi, valamint két soltvadkerti vállalkozásra szabott ki összesen több mint 13 millió forint minőségvédelmi bírságot.

Az ellenőrzés során a legkülönfélébb hamisítási módszerekkel találkoztak a szakemberek. Volt, aki mesterséges édesítőszerrel, répacukor hozzáadásával hamisított, de olyan termelőre is bukkantak, ahol etil-acetát-szagú, gyümölcsbor és citromsav hozzáadásával állítottak elő bornak látszó italokat, és hozták, illetve szándékozták azokat forgalomba hozni. A legnagyobb, több mint 9 milliós, bírságot arra a szigetcsépi cégre szabták ki, amely a bortörvény szerint hamisított bornak minősített italokat állított elő és tárolt nagy mennyiségben értékesítési céllal.

mno

lalá Creative Commons License 2006.03.22 0 0 122
Előzmény: borharapó (121)
borharapó Creative Commons License 2006.03.22 0 0 121

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Szeretném alaposabban megismerni a Csongrádi borvidéket. Tud valaki ajánlani termelőt, akit pincelátogatás, borkóstolás címen meg lehetne látogatni. Szállás is érdekelne. Köszi

lalá Creative Commons License 2006.03.21 0 0 120
-Én meg nem vagyok portói szakértő. Ezt a néhány palackot még kintről hoztam. Ott tanácsolták, hogy fiatalabbat kell venni viszonylag olcsón és szépen eltenni. Évjáratonként. Azért a jó tokajival nem cserélem el, ha csemegeborra szottyan kedvem. Nemcsak azért, mert magyar, hanem azért is mert természetes. (megbízható forrás kell)
Előzmény: kyra42 (119)
kyra42 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 119
Koszi, akkor nem paraztatom magam ezen tovabb.
Kaptam egy uveg kekfrankost, kivancsi vagyok, milyen. Sajnos abszolut amator vagyok a temaban, csak kivancsiskodom es kostolgatok.

"3/4-ed palack portói hatodik éve áll a hűtőszekrényben"
:) Pont egy portoit szeretnek legkozelebb venni. Tegnap neztem is, csak elbizonytalanitott az ara. A neten vagy 2400 vagy 10000 HUF- az ara. Ez utobbi kb 10 eves vagy diszcsomagolt, de miert ennyivel olcsobb a masik?
Előzmény: lalá (118)
lalá Creative Commons License 2006.03.21 0 0 118
-Ha nekem marad egy fél palack(0,75l-es) bor, a dugót óvatosan visszahelyezem, vagy ha baleset érte, akkor egy csatosüveglezáráshoz hasonló eszközt helyezek bele, és a hűtőszekrényben gond nélkül megáll másod-harmad napig. Ennél tovább nem hagyom magára a bort. Természetesen vannak jó kondíciójú borok melyek ennél többet kell, hogy bírjanak. (csak megjegyzem, hogy a levegőpróba 10 napos) A levegőt kiszívni nehéz, ezért a legegyszerűbb széndioxidot rétegezni a bor felszínére. Vannak szerkentyűk, de én a fentiek miatt nem tervezem használni őket. Más szélsőség: egy 3/4-ed palack portói hatodik éve áll a hűtőszekrényben. Nem romlott, sőt, mintha.(nem fogy mert nagyon édes) Szóval mindig gazdaságosan. A vörös és csemegeborok jobban bírják, az illatos fehérek kevésbé. Egs.
Előzmény: kyra42 (117)
kyra42 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 117
Sziasztok!
Kis tanacsra lenne szuksegem. Nagy valoszinuseggel nem birunk (es nem is akarunk) meginni egy uveg bort egyszerre. Hogyan lehet elerni, hogy megse menjen tonkre felbontas utan? Egyaltalan meddig lehet utana tarolni es hogyan?
Valahol lattam egy eszkozt, amivel ki lehet "szivni" a levegot a palackbol. Talan ez a megoldas? De egy uzletben sem lattam, hogy arulnak.
-Survivor Creative Commons License 2006.03.20 0 0 116
nagyon koszonom a tippet....
kiprobaltam, hagytam hosszabb ideig levegozni az egyik felnyitott palackot. tenyleg hasznalt. szinte eltunt a dugoiz!!!!
koszonom megegyszer.

S.
Előzmény: joskabacsi (107)
lalá Creative Commons License 2006.03.20 0 0 115
-Szia! Jó, hogy mondod! Mindjárt olvasom.
Előzmény: Törölt nick (114)
lalá Creative Commons License 2006.03.20 0 0 113
-Hát mit mondjak? Irígyellek.
Előzmény: -Survivor (108)
-Survivor Creative Commons License 2006.03.20 0 0 112
na, hogy egy kicsit meg dicsekedjek:-))
94' Rheingau Riesling ,.... baro Langwerth von Simmern boraszatbol! ( Guiness Book rekorder!! mint a legregebbi folyamatos "uzemelesu" boraszat. 1464-tol)
es tokeletes allapotban, isteni zamat, aranyszinure erlelodott nedu, semmi dugoiz!!
hogy mennyiert jutok hozza ezekhez a borokhoz, el sem merem mondani.:-)

S.

Előzmény: -Survivor (111)
-Survivor Creative Commons License 2006.03.20 0 0 111
hehe...jol raereztem...
a Torres/gran vina sol jegyzett nedu. a 2002-es evjarata a 6-ik helyen van a spanyol top 100-ban.
:-)

S.
Előzmény: -Survivor (108)
-Survivor Creative Commons License 2006.03.19 0 0 110
csak el kellett egy kicsit mennem.
szoval, kisse alaposabban kivesezve szvsz a "dugoiz" is egy bizonyos fajta peneszedes egyhebb kovetkezmenye. hosszu idon keresztul erintkezik a bor a dugo belso feluletevel es ott letrejon egy "penesz"reteg. hogy miert es hogy miert van az, hogy egyiknel igen...a masiknal nem? nem tudom igazabol. lehet a dugo elokezelese? a bor sav tartalma? kierleltsege?
az allitva tarolt palackoknal nem lesz "dugoiz":-)) az idejekoran kiszarad es levegot kap, megbuggyan. :-)

S.
Előzmény: joskabacsi (107)
-Survivor Creative Commons License 2006.03.19 0 0 109
olyan nagyon nem merem oket "levegoztetni"
neha attoltom masik-tiszta- palackba, tiszta szaraz "uj" dugoval. de az erosebben dugoizuek akkor is megorzik. :-(

".....de ugye nem az enyhén penészes "dugohibás" izről beszélsz ?)..."

hat .... nehez a hatart megvonni....de olyan is akad:-(

S.
Előzmény: joskabacsi (107)
-Survivor Creative Commons License 2006.03.19 0 0 108
hehe...en becsulgetem oket szorgalmasan:-))
neha sikerul kedvezo aron hozzajutnom ilyen bordisztributorok pincesarkaiban felejtett palackokhoz, amik ilyen vagy olyan okokbol ... de forgalomba mar nem hozhatok. azzal kezdem, hogy kivalogatom a zavaros, levegot kapott, befelhosodott borokat....azt kidobom, a tobbit meg bezsakmanyolom. :-))
eddig a legoregebb elvezheto zsakmanyanyag par lada (egyenkent selyempapirba csomagolt es faladakban levegosen fektetett) Reserva 1980 Gran Viňa Sol nevu spanyol szaraz feher Miguel Torres pinceszetbol.
a cimke aranyozott betui porlodtak es maszatolodtak el az ido folyaman, de a bor tip-top elvezheto( van meg belole:-)) )
persze elofordul pofaraeses is: latszatra tiszta es jo allagu palackot( pl. 88'as Bernkasteler Graben Riesling Spatlese... minosegi koblenzi bor) kinyitok es lon....olyan dohos, kezdodo ecetes ize van, hogy forralt bornak sem jo.

:-)

S.
Előzmény: lalá (106)
joskabacsi Creative Commons License 2006.03.19 0 0 107

levegőztetés után is megmarad ?

 

(de ugye nem az enyhén penészes "dugohibás" izről beszélsz ?)

Előzmény: -Survivor (105)
lalá Creative Commons License 2006.03.19 0 0 106
-Tapasztalatom szerint, sajnos menthetetlen. Az ilyen idős borokat meg kell becsülni még egy pici dugóízzel is.
Előzmény: -Survivor (105)
-Survivor Creative Commons License 2006.03.19 0 0 105
elnezest T. topictarsak, de lenne egy kerdesem,..... mivel megint kerult hozzam nehany palack 86' es 94' kozotti evjaratu es palackozasu-zomevel Mosel es Rajna volgyi riesling. legtobbjenek gyengebb-erosebb dugoize van. mit lehetne tenni a dugoiz eltuntetesere vagy tompitasara?

elore is koszonom az esetleges tippeket,

-S.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!