Keresés

Részletes keresés

apafej60 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 416
24 óra múlva javában bicajozni fogok a gyerekeimmel, ha nem lesz nagyon rossz idő. Ha most elkezdek piálni, addigra nem is jövök rendbe...
apafej60 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 415
Na most egy nehéz nap van. Irodámban vagyok, és elindultam sörért. Kóvályogtam egy darabig az utcán, aztán visszajöttem, hála istennek, sör nélkül. Ez lett volna az a két doboz, amit még itt is megpróbáltam volna letagadni, már ha sikerült volna megállni kettőnél. Ilyen beteg az alkoholista agya.

De most már tényleg remélem, hogy hosszabb távon változik valami. Miközben arra gondoltam, hogy megveszem a két doboz sört, arra is gondoltam, hogy megveszem, aztán kidobom a kukába. Ilyen a kényszer. Elindul egy folyamat, aminek tudod hogy rossz vége lesz, de mész tovább, mindig csak a következő lépés. Aztán az a vége, hogy ájultan szednek össze az utcáról.

Most megállítottam a folyamatot! Visszajöttem, és elkezdtem olvasgatni a korábbi bejegyzéseimet, az elején kezdve... Hát, sokat segít. Meg az AA 24 órás elmélete. Egyébként amióta írok ide, mindig pénteken történt meg a baj. Márc. 14 és 27, ápr. 4. Ma megint péntek van.

Naszóval vigyázok. Csinálom az adminisztrációt, meg tanulok, amiért ide jöttem.

tölgy Creative Commons License 2003.04.11 0 0 414
bocsánat!!!!
rossz helyre írtam:-(
tölgy Creative Commons License 2003.04.11 0 0 413
Qq!

hullámok csapkodnak a fejem felett (az esőt már nem is érzem)

jövőhéten egyeztetünk új időpontot.

bocs:tölgy

apafej60 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 412

6

Előzmény: apafej60 (403)
irregular Creative Commons License 2003.04.10 0 0 411
Neked is minden jót!;-)!
Előzmény: apafej60 (409)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 410
Hü de jó kis nick! Látom, van párezer hozzászólásod is... Majd készülök belöled! Kösz, hogy benézel ide hozzánk!
Előzmény: Törölt nick (408)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 409
Helló! Itt vagyok, minden rendben, csak fáradt vagyok. Irregular! Gratula! Csak így tovább! Nekem egyedül biztos nem menne!
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 408
Szia!
Az elismerő szó jóleső, de nem tulajdonítom akaraterőnek a változást. Valami fontosabb cél segített, ami egyszerű emberi hiúság volt. Igazából mindegy, hogy miért, és hogyan került az ember az elesett helyzetébe - a kiút folyamata a fontos. És hogy büszke légy és szeretsd magadat, amiért ilyen fasza gyerek vagy... most!

Előzmény: irregular (406)
irregular Creative Commons License 2003.04.10 0 0 407
Na!Már számolni sem tudok!Szóval 21.
Előzmény: irregular (406)
irregular Creative Commons License 2003.04.10 0 0 406
Sziasztok!
Végigolvastalak benneteket,,de most csak azt irom,hogy bámulatos dolgokat irtatok/vallottatok!
Menoitész!
Ha nem vagy 100%-ig biztos magadban,azt gondolom,menj el,amit belinkeltél,annak minden betűje arany.Én azért/is/nem mentem eddig,mert ismert helyen dolgozom,és nem is pesten,nagyforgalmú helyen kell bemenni a klubba,a portások is ismernek,másrészt pedig annyira megcsömörödtem régi önmagamtól,hogy soha eszembe sem jut inni,még alkoholmentest sem.Itt van az új életed,munkád,nem ronthetod el!
Apafej!
Neked is új munka?Úgy látom,megtaláltad a kivezető utat,örülök!
Ernő akaratereje előtt pedig le a kalappal!
Most valami miatt majd szétreped a fejem!Úgy érzem magam,mint egy nagyon durva másnapon,a fejemben is ezer hangya rohangál.Holnap megint egész nap meló,muszáj rendbejönni.Utánaszámoltam:a mai nap a 20.Nemis ez a lényeg hanem az,hogy mind a 20 napon végig arra gondoltam,hogy soha többé nem akarok inni,nem fér bele az új életembe.
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 405
Szia Apafej!

Sosem tartottam magam alkoholistának, mert igazából sosem voltam részeg (mert bírtam:-), pedig ittam eleget (kb 1.5-2 lit bor/este és az utolsó időkben még lefekvés előtt pluszban kellett 2-3 sör, hogy el is álmosodjak) Aztán valami meghatározatlan ok miatt egy nap abbahagytam - talán rájöttem, hogy ez alkoholizmus? -, és nem is számoltam a napokat, nem is fogadtam meg, hogy soha többé, és mindig csak azt mondtam, hogy "MA NEM" - így nem kellett szembesülnöm egy fogadalom súlyával, se mások elvárásával, bármelyik pillanatban megvolt a másképen döntés lehetősége. Most kb 3000 nap fölött járok, és már merem mondani, hogy soha többé. Pedig néha nagyon jól jönne feszültségcsökkentőként:-)

Szimpátiával figyelem a számokat amit írsz -
akkor is ha néha ugrabugrál.

9mck - ernő

Előzmény: apafej60 (404)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 404
Jó reggelt! Most mennem kell, mert ma dolgozok rendes munkahelyen. Csak a legfontosabbak, amennyire én most értem/érteni vélem:

Idöpontok: sajna én is csak ezt a listát ismerem, ami fenn van a neten. Hétvége?

Lebukás: engem már nem érdekel. Attól félek, hogy részegen találkozom valakivel, de ha józan állapotban vagyok és kiderül, hogy ez nekem egyébként probléma, attól nem. Persze ebböl a szempontból (is) szerencsés helyzetben vagyok...

Visszaesés. A múltkor úgy vettem ki, hogy akkor is elmehetsz a gyülésre, ha nem vagy teljesen józan, csak nem szólhatsz hozzá. Mindannyian ezerszer visszaestünk, tehát muszáj, hogy tudjuk kezelni. De ezzel együtt ez az a hely, ahol többezer napja nem ivó alkoholistákkal találkozhatunk...

Tag/nem tag nekem se világos, egyelöre senki se foglalkozott vele, hogy tag vagyok-e vagy nem. Örültek nekem, és hellyel kínáltak...

Előzmény: Menoitész (402)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 403

5

Előzmény: apafej60 (385)
Menoitész Creative Commons License 2003.04.10 0 0 402
Végigolvastam az oldalt az első betűtől az utolsóig. Volt olyan rész amit többször is.
Nem akarok itt nagy szavakat használni, nem is fogok. Maradjunk abban, hogy engem meggyőzött. Eleinte csak a kételyeim erősödtek, bár sok szimpatikus dolgot olvastam.
Ez az érzés egészen addig tartott, amig eljutottam

ehhez az oldalhoz.

Eleinte ez is csak érdekes volt. Valahol az írás közepén kezdődött az az érzés, ami még most is bennem van. Talán nem is érzés, inkább felismerés. Igaza van ennek az embernek. Amikor ezt olvastam:

akármennyire is mondjuk az újoncnak, hogy az alkoholizmus betegség, ő mégis bűnösnek érzi magát. Nem hunyhat szemet ivászatának erkölcsi következményei fölött: a kár fölött, amit környezetének okozott, a szégyen és a lealacsonyodás fölött, amit önmagára hozott. A „szokásos” bűntudat – szándékosan használom a „szokásos” szót, - valamint a makacs és megátalkodott ragaszkodás ehhez a bűntudathoz az alkoholista legmaradandóbb rögeszméi közé tartozik. Legmaradandóbb, mert kezdettől fogva tapasztalható a jelenléte, és a legtöbb esetben ez az utolsó, amelytől az alkoholista megszabadul. De szabadulnia kell, hogy alkoholista magatartásában - mind önmagával, mind a világgal szemben – alapvető változás történjék

kicsit megtörtem.

El fogok menni. Holnap biztosan nem iszom. Pénteken Bécsben és környékén fogok dolgozni (apafej! figyelem a villamosok színét:)), valószínűleg éjszaka érek majd haza. A problémás péntek így kilőve, hétvégén meg családi program, nem fogok inni remélem. Az első bukás után elmegyek az AA-hoz. Az pedig már nincs messze, érzem és most már tudom is, de olyan jó lenne saját erőből megszabadulni ettől a szartól.

Néhány praktikus kérdés apafejhez:

- Néztem az időpontokat, nekem max. az este 8 óra jöhetne szóba. Szerinted van máskor is összejövetel? Vagy csak a honlapon lévő időpontokban?

- Olvastam, hogy vannak "nyílt napok" is. Te nem félsz, hogy összefutsz olyan ismerőssel, aki nem iszik és előtte lebuksz? Nekem egy ilyen bukta most különösen rosszul jönne.

- Mi van azokkal, akik visszaesnek? Egy hiba - egy élet? Hogy működik ez? Ezt a tag/nem tag dolgot nem nagyon értettem.

Ui.: Remélem nem sértettem meg semmilyen jogokat az idézettel, a honlapon nem találtam erre utalást.

Előzmény: apafej60 (400)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 401
Ja és az AA weblap itt van: www.anonimalkoholistak.hu.
Előzmény: apafej60 (400)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 400
Helló! Hát az benne a jó, hogy hirtelen olyan emberek között találom magam, akiknek nem kell magyarázkodni. Ugyanaz a problémájuk mint nekem, és segítik egymást. Tisztán látják, hogy az alkohol önmagában is egy probléma, és frontálisan neki kell menni. Van néhány vastag könyvük, tele olyan történetekkel, melyekröl mindannyian tudjuk, hogy nagyon találóak. Örülnek neked. De ez nem valami szekta, vagy ilyesmi! Mindenféle ember van. Egy a közös: a nemivás vágya. Nem csoportterápia! Jelentkezéses alapon beszélhet magáról aki akar. De mindjárt otthon éreztem magam, és egyáltalán nem esett nehezemre.

"Sajnos egyelőre inkább csak szellemes hasonlatokat, példákat kaptam"

De ha ott vagy, akkor olyanoktól kapod, akikkel egy cipöben jársz! És az ilyen apróságokból tevödik össze, amiért jó. Pl. egyik társunk a hétföi gyülésen ezt mondta: hányszor mondtam magamnak éveken keresztül, hogy "rohadt alkoholista", most meg tudom, hogy alkoholista vagyok, de amióta ide járok nem teszem hozzá, hogy rohadt. Természetesen évek óta nem iszik! Alkoholista alatt mindig azt értik, akire az alkohol veszélyes. És ez gyógyíthatatlan. Tehát egy választásunk van: nem ihatunk alkoholt.

Az elméletben van hivatkozás egy felsöbb hatalomra, de ne ítélj elhamarkodottan! Mondom, hogy nem szekta. Vannak "hagyományok" és "lépések", de nem azzal kell kezdeni, hogy ezeket bemagolod. Szerintem legalább a weblapon olvasd el mindazt ami már fent van, figyelmesen. Mit csinál az AA és mint NEM csinál az AA. Már ez is elgondolkodtató.

Na most jó sokat írtam a pár napomra. Lehet, hogy tévedek valamiben. De egy biztos: ilyen öszinte, természetes segítökészséget még életemben nem láttam, mint annál a néhány embernél, akivel eddig az AA-ban találkoztam. Ha addig nem, akkor szombaton megyek gyülésre, szerzek még irodalmat, és eljuttatom nektek, ha kell.

Ja és a legfontosabb, hívd a 251-0051 telefonszámot, és lehet, hogy nem is kell itt tovább agitálnom...

Előzmény: Menoitész (398)
irregular Creative Commons License 2003.04.09 0 0 399
Nem marhaság,egyáltalán.Gondolom te is még egyszer megpróbálod saját magadtól megoldani a problémát.Nekem önbecslés szempontjából nagyonis fontos,hogy én mentem bele,magamtól is jöjjek ki,tehát hogy saját erőmből legyek úrrá magamon.Addig is itt van ez a virtuális AA klub.
Valamelyik nap én is leirom a "pályafutásom",csak előbb összefoglalom.Bizzatok magatokban!
Előzmény: Menoitész (398)
Menoitész Creative Commons License 2003.04.09 0 0 398
Ha én is elmennék egy AA-csoportba...
Komolyan foglalkoztat a gondolat.
Úgy tűnik apafejnek bejön a dolog és kívánom neki találja meg náluk a számára szükséges segítséget.
Van némi averzióm az AA-val szemben. Egyik nyilvánvaló ok az, hogy keveset tudok róluk. Nagyon várom apafej beszámolóit a velük kapcsolatos élményeiről. Sajnos egyelőre inkább csak szellemes hasonlatokat, példákat kaptam. Ezek nekem most annyit jelentenek, mint Orlando_005 korábbi hozzászólása: ha az észérveket nézem nem kétséges, hogy igazak, de az alkohollal kapcsolatos problémáim már régen nem logikus érveken alapulnak.
Az én magyarázatom apafej ilyen jellegű hallgatására az, hogy nem írhatja le konkrétan mi történik ott. Ami érthető szerintem. Nekem viszont így nem lesz vonzóbb ez a módszer, csoportterápiával kapcsolatban negatív tapasztalatom van.
Szóval ami az AA-t illeti, bizonytalan vagyok, de alapvetően - irregularhoz hasonlóan egy végső menedéket látok benne én is.
Aztán lehet, hogy nagy marhaság amit most leírtam, egyáltalán nem biztos hogy igazam van.
Előzmény: Ghanima (395)
Menoitész Creative Commons License 2003.04.09 0 0 397
Tulajdonképpen teljesen igazad van. Sőt. Nincs "tulajdonképpen". Egyetértek minden soroddal.
Nem tudom mennyire akarsz itt kitárulkozni, esetleg írnál arról mit jelent az, hogy el akartál bújni? Többször utaltál már hasonló dolgokra, ha nem akarsz ezekről beszélni, természetesen azt is tiszteletben tartom.
Előzmény: irregular (389)
Menoitész Creative Commons License 2003.04.09 0 0 396
Próbálok időrendi sorrendben válaszolni, így először most neked írok (bár nem neked címezted a hozzászólást).

off

Apafej komám, micsoda meccsett láthattunk tegnap, tyúúú azannyát. Iskolafutball! Gondoltam rád drukk közben, hogy vajon hogy bírod sör nélkül, úgyhogy gratula a kitartáshoz!!

Én nem vagyok beoltva foci ellen, néztem a tegnapi meccset:) Kicsit szomorú voltam, bár a spanyol focit imádom - persze a Realnak egyre kevesebb köze van a spanyol focihoz - mert ez a szemlélet, ami ma Madridban dívik tönkre tesz nagyszerű sportolókat és rövid távon mégis eredményes... Drukkoltam a MU-nak, ott is milliomosok fociznak, de még mindig több közük van a sporthoz mint a Realnak, akik világválogatottat vásárolnak össze már évek óta. És ettől függetlenül marhajók voltak :( A hétvégi meccs után Morientes még csak pályára sem léphetett? Szégyen... Ha már spanyol foci, akkor inkább drukkolok ma a Barcelonanak - ami persze újabb képzavar, hiszen katalán csapatról van szó :)

On

Nehéz volt megállni "valódi" sör nélkül a meccsnézést. Nehéz volt úgy általában. Ezt jelzi az is, hogy tegnap 7 doboz Bucklert pusztítottam el :(

Előzmény: Törölt nick (388)
Ghanima Creative Commons License 2003.04.09 0 0 395
Menoitész, szerintem nem az alkoholista személye az, akit nem szoktak kedvelni, hanem az a viselkedésegyüttes, amit előhoz az alkoholizálás.
Mert, ha a személy ellen lenne kifogás, akkor főszabályként szeretteik biztos, hogy nem tartanának ki mellettük és nem próbálnának meg segíteni nekik. Lehet persze ez alól is kivétel, de a legtöbb esetben támogatják, megpróbálnak segíteni, hiszen szeretik a társukat, a gyereküket, a szülőjüket. És ez ugyancsak erőt nyújthat a kilábaláshoz, azt hiszem.
Irregular írta, hogy lehetnek szervi, genetikai hátterű okai is az alkoholizmusba fordulásnak. Én ezzel teljes mértékben egyetértek. Ha te is elmennél egy AA-csoportba, talán ez is kiderülne. :-o
üdv, és
fel a fej!
Ghanima
Előzmény: Menoitész (383)
Ghanima Creative Commons License 2003.04.09 0 0 394
Hoppá, igazad van, csak két A. Én a három A-ra azt tudtam, hogy American Automobilists' Association (valahol olvastam).
Hajrá!
Ghanima
Előzmény: apafej60 (362)
Ghanima Creative Commons License 2003.04.09 0 0 393
Kedves Rokka!
Jééé :-o! Most, ha hazamegyek, megnézem, van-e a Floxetben lítium.
Még soha nem mértek nálam lítium-szintet, azt sem tudtam, hogy van ilyen egyáltalán, mármint ennek mérése, nahát!
üdv,
és köszi, igazán nem beleugatás volt, szerintem,
Ghanima
Előzmény: Törölt nick (376)
filippaa Creative Commons License 2003.04.09 0 0 392
Még valami...asszem tölgy írta vmelyik topicban, hogy a párja mellett állt sokáig és talán nem volt jó 5let elválni tőle...
Nem ezen múlt az tuti a volt párja sikertelensége.
Ez egy szokásos emberi tévedés és sokan hisznek benne...
Tökmind1, hogy mit akar, szeretne, követel ki egy bármilyen szenvedélybetegségben szenvedőtől a környezete...ha ő maga nem akar istenigazából, egész lelkével megváltozni akkor megette a fene az egészet. Lehet mellette 1millió ember, aki segíteni szeretne neki, tótágast állhatnak a nagy segíteniakarástól - a megoldás kulcsa a szenvedélybeteg kezében van.
És én is tudom miről beszélek, az édesapám alkoholista volt, 28 év történése van előttem az alkoholfüggőségéből bekövetkezett haláláig.
filippaa Creative Commons License 2003.04.09 0 0 391
Persze, hogy nem mindenki iszik...van aki eszik, van aki drogozik, van aki dohányzik, van aki pszichológushoz jár, van aki öngyilkos lesz...stb.
Mindenkinek más a problémakezelési módszere.
A titok szerintem az, hogy át tudjuk konvertálni egy helyes és az egészségünkre ártalmatlan(abb) módszerbe az ivási szokásainkat.
Én remélem azt, hogy ahogy rászoktunk úgy le is tudunk szokni róla, hiszen, ha az ember végiggondolja az életét egy csomó dologra rászokott időlegesen, aztán elhagyta az életéből azt. Tudom, hogy az ivásnál ez egy picinyt bonyolultabb, de asszem abban 1etértünk, hogy ez megér némi erőfeszítést.
Előzmény: irregular (389)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 390
Szia Rokka! Most jól melléfogtál. Futball ellen be vagyok oltva. Azt sem tudom, milyen meccsröl van szó...
Előzmény: Törölt nick (388)
irregular Creative Commons License 2003.04.09 0 0 389
Én,mint téged nem ismerő kivülálló,mégis azt látom,hogy neked nagyon erős bástya a családod,mindhármotoknak nagy szüksége van egymásra,de te mégis nagyon boldogtalan vagy.Mintha-akár tudat alatt is-vmit nem értél volna el,vagy nem valósitottál volna meg,és ez mélységesen bántana.Amit most irok,nehogy vitának vedd,de ird meg,mit gondolsz te ezekről:mindenki életében vannak nehéz,sokszor kilátástalan helyzetek.Olyanok is amikor semmi értelmét nem látjuk életünknek,időszakok,amikor egymást érik a sorscsapások.De!Az ivásra sosincs ok.És kitartok amellett,hogy van aki hajlamos az ivásra,és van aki nem,nem minden depressziós iszik!Van akit elrabol az alkohol,és van akit nem tud.Eleinte tényleg nem okoz gondot az ivás,sőt jó,ki kell engedni a gőzt ugye,ebben rejlik a csele,aztán elveszi az erőt,azt az erőt amivel küzdeni tud az ember azokért,amiket el szeretne érni.Én azért ittam már,hogy egy kicsit "elbújjak".Amikor ittam kisütött a nap a legnagyobb viharok között is.
A másik,hogy "illik" inni:na ezért nem járok "baráti" társaságba,és egy jófej srác aki sosem ivott,mondta,hogy mostmár jól berúgik a bulikban,kell az....Amikor nagy vendégségben van az ember?:Igyál már!-kocsival vagyok-!Nem baj!Az a pár pohár nem árt!És szinte erőszakkal kell mondani hogy NEM!Schirilla mondta:a magyaroknak/is/ vérében van az ivás,társaságban iszunk örömünkben,bánatunkban,halálkor,születéskor,évfordulókon,és ráadásul azt mondjuk,hogy egészségünkre,pedig azt kellene,hogy:halálunkra!Remélem nem voltam zűrzavaros,csak pár percem volt az irásra!
Előzmény: Menoitész (383)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.09 0 0 388
Apafej komám, micsoda meccsett láthattunk tegnap, tyúúú azannyát. Iskolafutball! Gondoltam rád drukk közben, hogy vajon hogy bírod sör nélkül, úgyhogy gratula a kitartáshoz!!
Előzmény: apafej60 (386)
apafej60 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 387
Olvaslak Menoitész, most mennem kell. Majd jelentkezem...
Előzmény: Menoitész (383)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!