Keresés

Részletes keresés

Tibcsik Creative Commons License 2003.05.28 0 0 48
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Az Exprience Tours szervezésében kinéztük Tunéziában a Hotel Karthago Hammamet szállodát.(képen jól néz ki, 5*-os)
Van esetleg valakinek információja a szállodáról, v. az utazást szervező cégről? Június 10-től indulnánk, és ma v. holnap le kellene foglalnunk... szóval sürgős lenne...

Előre is köszönöm.

kozsdie Creative Commons License 2003.05.27 0 0 47
Szia, koszi, azért most megnyugtattál! Remélem szuper lesz!
Előzmény: y42 (46)
y42 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 46
Szép szálloda, szép helyen. Nem fogsz csaódni!
Előzmény: kozsdie (45)
kozsdie Creative Commons License 2003.05.27 0 0 45
Sziasztok!

Azt hiszem megszületett a döntés. Marhaba Beach-be megyünk a Best Reisennel. Tényleg nagyon szimpatikusak voltak, persze ez csak az első benyomás, aztán meglátjuk, hogy jól döntöttünk-e. Remélem!!! Most belevetem magam az utikönyvekbe!

y42 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 44
Karthagóba nagyon érdemes elmenni, de csak egyénileg. Az utazási irodák által szervezett fakultatív program nagyon zsúfolt. Egy nap alatt zavarja le Tuniszt a Bardo múzeummal, Karthagót és Sidi Bou Saidot, pedig mindegyik külön-külön megér egy napot. Ha egy kicsit olvasgatsz Tunézia elég kalandos történelméről, máris felfedezheted, hogy bizony van Pun Karthagó és Római Karthagó. A terület nagyjából stimmel, a kor és a látnivaló már nem. Az irodák jellemzően megmutatján Antonius fürdőjét (nagyon szép) és ezzel annyi. A Birsa hegy és az ot lévő látnivalók, vagy a Pun kikötő, az amphiteátrum már szinte szóba sem kerül. Ha úgy gondolod, hogy nem ez lesz az utolsó látogatásod Tunéziában, akkor fizess be a fakultatívra, így legközelebb, amikor már egyedül mész otthonasabban mozogva és némi helyismeretel fedezheted fel a látnivalókat. Az idegenvezetés nem gond, mert mindenhol vannak "önkéntes" idegenvezetők, akik több nyelven és valóban tájékozottan néhány dinárért elkalauzolnak.
Sidi Bou Said nagyon szép, Szép a kilátás, szépek a házak, no meg ott az a menta tea ivó hely ahol mindenki (az én kivételemmel) elfogyasztja az ott kötelező turista atrakciós teáját. Ezt ne tekintsd fanyalgásnak, mert tényleg szép és hangulatos, csak olyan nem élő, nagyon "tschikos, gulasch"
Előzmény: Jó Ember (42)
szahmet Creative Commons License 2003.05.26 0 0 43
Szia!

Na ezért mondtam, hogy egyénfüggő!
Mert én 2 fajta bort szeretek csak és csak ritkán iszom azt is!
És a világon nincs olyan sör amit megiszok!
Csak ásványvizes vagyok, de szoktam rostos leveket inni, ritkán Colát.
Tehát rajtam nem gazdagodik meg a szálloda ilyen téren az tuti!
Mindig külön veszem a vizet, ugyan Tunéziában még nem tudom mik az árak, de Egyiptomban 1-2 font volt Hurghadába utcai árusnál, és 12 volt a szállodába!
Ilyenkor már nem is vagyok szomjas! :-)
A barátnőim akikkel kijárok nyaralni, hasonlóak mint és tehát nekünk nem éri meg az All-inclusive, már csak azért sem mert nem döglünk egész nap a szállodában!
Ezért mondom azt, hogy mindenkinek a saját igényeit kell mérlegre tennie, hogy megéri-e neki!

Előzmény: Jó Ember (38)
Jó Ember Creative Commons License 2003.05.26 0 0 42
Érdemes-e elmenni Karthagoba? Több helyen is azt olvastam, hogy eléggé keveset mutatnak, sőt, azt sem mindent, ami még egyáltalán megmaradt.

Sidi Bou Said-ot viszont dícsérték ugyanott. Ezekről mi a véleményed?

y42 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 41
A végén kezdem. Már nem emlékszem pontos számra a vonatjegy árát illetőleg, csak arra, hogy nem kaptam infarktus tőle.Ha Karthagóba akarsz menni Tuniszban át kell szálni egy HÉV szerű vonatra, aminek az állomása kb 2-300m-re van a nagy vasútállomástól! Tehát nem baj, ha van Tunisz térképed!!
A vasutas társadalom franciáúl beszél, no meg arabul.
Az Amir Palace szálloda a Monastiri repülőtértől nem messze található, tavaly éppen a mellette lévő szállodában voltam. Sousse kb 12km. Ebből a szállodából vonattal is el tudsz jutni Monastirba és Sousseba is. A vasuti megállóhely kb 400m. A jegyet előre kell megvenni, és megőrizni, mert leszállás után az állomás kijáratánál is ellenőrizhetik. Ez egy HÉV-szerű vonat azzal az érdekességgel, hogy Ganz-Mávag gyártmányú motorvonatok közlekednek rajta. (a tisztaság és kényelem megegyezik a MÁV-nál ?megszokottal?.
A Marhaba Beach Sousse "másik" oldalán Port el Kantaui felé esik. A Marhaba név egy szállodalánc neve, amely "magyarul" annyit tesz mint Well come.
A bátyám volt néhány éve ebben a hotelben és meg volt elégedve. Ebből a szállodából a városba alapvetően taxival tudsz eljutni, ami meglehetősen ólcsó. Én soha nem alkuldtam meg előre - bár sokan ezt ajálják - mégsem csaptak be, mivel taxi óra szerint fizettem.
Egy hónapja még működött ez a link http://kantaoui.webcam.tn/view/view.shtml
Mostanában nem sikerül, de hátha te szerencsésebb vagy. Ez egy Port el Kantaoui Webcamera címe.
Kérdezz, ha tudok szívesen segítek!
Előzmény: kozsdie (40)
kozsdie Creative Commons License 2003.05.26 0 0 40
Szia y42!

Köszi a segítséget, me megyek délután és megérdeklődök egy Best Reisenes utat Sousse-ba. Amúgy áttanulmányoztam a honlapjukat, és én is úgy vettem ki, hogy elég jól szervezett egy iroda. az egyik szálloda amit kinéztem az Amir Palace, ezt All I., a másik pedig a Marhaba Beach****.
Amúgy szívesen veszem, ha mesélsz egy-két hasznos dolgot. Például az is érdekelne, hogy ha vonattal utazok, akkor könnyű tájékozódni, beszélnek valamilyen nyelvet?
És mennyit jelent az az olcsó vonatjegy? csak kb, mondjuk Sousse-ból, Karthago-ba.
Köszi!

y42 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 39
Bavallom Neked töredelmesen, hogy az idén hetedszer készülök Tunéziába. Egyrészt nagyon megszerettem ezt az országot, másrészt (és nem utolsó sorban) igen kedvezőek az árak.
Tavaly a Best Reisen-nel voltam. A szálloda bizony nem volt kifogástalan, a Best Reisen hozzáállása annál inkább, amit az is jelez, hogy év közben felbontották a szerződést a szállodával, és korrekt visszatérítést is adtak. Mindenkit megnyugtatok, ebbe a szállodába az idén egyik magyar iroda sem szervez utat.
Ha van nyelvismereted, akkor a Tuniszi, Karthagói, El Jem-i, vagy a Kariuani kirándulásokat érdemes nem szervezett formában vonattal megtenni. A vasuti közlekedés jó és olcsó.az egyéni utazgatás azonban NEM vonatkozik a szaharai túrákra, mivel oda csak szervezetten érdemes menni. Senkit ne tévesszen meg, hogy Tunézia Észak-Afrika legkiseb országa, mivel azért elég jelentősek a távolságok!
Az italok (alkoholos és alkoholmentes) a szállodákban elég borsos áron vannak. Elméletileg a szállodákba nem szabad bevinni kint vásárolt italokat, de azért nekünk még mindig sikerült. Alkoholos italokat csak kijelölt boltokban lehet kapni. (én tudok kettőt).
Bocs, hogy sokat irtam, de azt hiszem még tudnék néhány oldalt mesélni.
Előzmény: kozsdie (31)
Jó Ember Creative Commons License 2003.05.25 0 0 38
Azt, hogy megéri-e az all inclusive, úgy lehet eldönteni, hogyha tudjuk, hogy mibe kerül a napi folyadék fogyasztás, hiszen ez a húzós, nem?

Üdítő, ásványvíz, netán sör, bor a vacsorához csakcsak jól esik, nem? Ha jól emléxem, a Riad Palmsban jópár éve ez elég húzós volt, áraikkal számolva biztosan összejön a fejenkénti kb.20 ezer Ft felár egy hétre. Úgy emlékszem, a vörös boraik nem is rosszak!

És akkor nincs külön gond a vízvásárlással (boltban tényleg nem túl drága, talán annyi, mint itthon), és gond nélkül, bármikor lehet inni. Én ennek alapján szoktam mérlegelni.
Egyébként elég kevés az AI ajánlat, ez inkább Törökországban divat!

Előzmény: szahmet (36)
szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 37
Igen ezek tökjó dolgok, persze jó, ha valami meg van szervezve, de az is nagyon jó, ha valami csakúgy jön!
Például ez amit mondtál!
Mi is összehaverkodtunk helyiekkel, és igazán jókat buliztunk velük! Ha ők nincsenek, nem tudom mikor mertünk volna felszállni egy olyan buszra, amiről aztán később kiderült, hogy nem kunszt az egész!
Amikor megérkeztünk /3-an lányok/, nem mertünk felszállni a hekyi mikrobuszokra, mert a legfurább alakok lógtak le róluk fürtökbe, és nem tudtuk ,hogy reagálnak!
Végül kiderült, hogy nem reagálnak sehogy, maximum üdvözölnek, és megkérdezik honnan jöttél, meg, hogy mit láttál idáig.
Remélem Tunéziában is legalább annyira vendégszeretőek mint Egyiptomban!

A vasút jó ötlet, utánnanézek maint kiértünk, mik a lehetőségek!

Előzmény: Pattaya Garfi (35)
szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 36
Szerintem ezt egyén válogatja!
Mi tavaly nem voltunk all-inclusivera befizetve, de szerintem igazán ki se tudtuk volna használni!
Olyan bőséges a svédasztal reggel és este, hogy anp közben nem eszik túl sokat az ember már csak a meleg miatt sem.
Mi itthonról vittünk ilyen tálcás csirkefalatokat mártásban ebédre, de a felét hazahoztuk.
Voltak olyanok akikkel találkoztunk fakultatív programok keretében, és all-inclusiveosok voltak, és ők is azt mondták, hogy tulajdonképpen a gyerek miatt nem rossz, de egyébként nem tudják kihasználni igazán!
Pedig igen nagy darab ember volt az apuka!
Előzmény: kozsdie (33)
Pattaya Garfi Creative Commons License 2003.05.25 0 0 35
Ya... Djerba hanyagolható. A kétnapos szahara nagyon jó, ha nem voltál mindenképp mennnyetek.
Tunis érdekes, Karthago belefér 10-15 percbe - már ami maradt belőle - Sidi Bou said szép. Én nem mennék erre pl. Sousse-ből, onnan elég messze van ahhoz, hogy megérje.
5let: Szálljatok fel a vasútra és ahol eszetekbe jut leszáll. Érdekes dolgokat lehet felfedezni. ( habár nemtom, hogy a mai feszült világban hogy is van ez ) Mi összehaverkodtunk a tengerparton ejtőernyős helyi srácokkal, elvittek a falujukba kuszkuszt zabbantani, na az élmény volt. Az elején erősen fogtuk a zsebi gázspréyt, de mi voltunk a buták. ( palackos vizet vigyetek magatokkal, mert ők a csapból adják ) A legnagyobb élmény az volt, hogy helyi esküvőre is elvittek minket.
Előzmény: szahmet (34)
szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 34
Hát akkor lehet, hogy passzoljuk ezt a Djerba kirándulást!
Igazából át szerettünk volna menni, mert azt hittem van valami látnivaló!
Gondoltuk jó lesz még a fakt programok mellé.
Szeretnénk menni, egy 2 napos Szahara túrára /az nagyon meg van csinálva/, meg egy 1 napo Tunis-Karthago-Sidi Bou Said kirándulásra.
Ezen kívül még jól körbe szeretnénk nézni egyénileg a környező városokba, és hát Djerbára gondoltunk, amit most akkor lehet, hogy passzolni fogunk!
Előzmény: Pattaya Garfi (32)
kozsdie Creative Commons License 2003.05.25 0 0 33
Sziasztok!
Még valamit kérdeznék, utazott már valaki All Inklusive ellátással? Megéri?
Köszi!
Pattaya Garfi Creative Commons License 2003.05.25 0 0 32
ahammm... voltam Djerbán, de nem átmentünk, hanem eleve oda szólt az utazás. na az nem jött be, nincs semmi, se bazár, se város se semmi. az egyedüli néznivaló az a zsinagóga volt, amit aztán felrobbantott az al Kaida. Nem ajánlom, hacsak nem kizárólag láblógatásra vágyódol.
Amit viszont ajánlok és nemigen van magyar irodákban ajánlat az Mahdia. Az is elég csendes, de gyönyörű.
Előzmény: szahmet (29)
kozsdie Creative Commons License 2003.05.25 0 0 31
Szia y42!

Írtad, hogy a Best Reisennel utaztál, voltál már máskor is velük??
Ha igen mi a véleményed, meg voltál elégedve a szervezéssel?
Szia!

szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 30
Helló!

Nem tuti a net, mert nem mindig a valós árak vannak fennt!
A Kartagonak baromijó ajálatai vannak, de a neten elírták véletlenül az árakat és nem korrigálták!
Mi sokkal olcsóbban megyünk mint ahogy az fel van tűntetve!

Előzmény: kozsdie (28)
szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 29
Szia!

Nem is értelek mi volt a problémád???
És ha a helyiek betonkeverővel szokták szépítgetni a kertjüket? Nem is gondoltál a helyi szokásokra? :-))))
Azt mondtad nagyon bejártad a dolgokat, lenne egy kérdésem: átmentél Djerbára? Komppal, egyénileg érdekelne a dolog, mert azt már nem szeretnénk szervezetten megoldani! Van tanácsod?

üdv: szahmet

Előzmény: Pattaya Garfi (27)
kozsdie Creative Commons License 2003.05.25 0 0 28
Szia Szahmet!

Köszi a segítséget, a Google-n én is körülnéztem, és ott nézegettem szállodákat. Tudod még ez az út nem biztos, ma egész nap a neten voltam, és találtam még jó utakat illetve ajánlatokat!

Pattaya Garfi Creative Commons License 2003.05.25 0 0 27
Általános tapasztalat Tunéziával kapcs, hogy nagyon klassz hely, nekem nagyon bejön. Igaz a magyar irodák valamiért MINDÍG bepróbálkoznak. Valószínűleg azon keresnek, hogy kifizetted a szladit, aztán olcsóbba raknak. Tavaj nyáron egy épitkezés közepére próbáltak tenni. Idegenvezető: nem építkezés, csak szépítgetik a kertet. Mindehhez betonkeverő, szomszéd szoba még festés előtt stb. Szokás szerint másfélóra üvöltözés, teló mobilról a hazai irodába, hogy haverok személyzetestül lebontják az irodát 24 órán belül - meglehetősen karcos modorban - és lám... minden megoldódott. Ezen végig kell menni, aztán klassz, a helyiek kedvesek, jók a bazárok, szőnyegboltban jókat lehet teázni, ha nem veszel semmit akkor is. Én már 9 szer voltam, bejárva a mediterránumot a legjobb hely.
szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 26
Szia!

Köszi a tippet, azt hiszem azon még nem néztem, hacsak nem volt fennt a Google-on!
Meg is nézem mindjárt!
A Google-on is jó dolgok vannak, ha esetleg még nem nézted!

üdv: szahmet

Előzmény: y42 (24)
szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 25
Szia kozsdie!
A Kartago is azt írta, hogy luxusszálloda, tavaly is azt írta amikor Egyiptomban voltunk, és nem csalódtunk!!!
Voltam már Spanyolországba is 4*-os szállodában de az meg se közelítette az egyiptomit!
Pedig azt mondják, hogy az arab szállodák színvonalából le kell vonni minimum 1 csillagot!
Szerintem ez hülyeség!
Elég sok emberrel beszéltem akikkel egy repülőn utaztunk és mindeni meg volt elégedve aszállodákkal!
Szerintem jót válsztottunk!!!
Ha hazajöttetek feltétlenül írjál légyszíves, hogy milyen volt a szálloda, mit tapasztaltatok, és merre jártatok!
Én is nézelődtem egy csomó külföldi honlapon, a legcsúcsabb képet egy olasz lapon találtam, hááát nem semmi! Nagyon-nagyon szép! És hiába mondják, hogy az interneten mindig jó képek vannak, mert a tavalyi szállodánkról negyede olyan jó képek nem voltak mint amilyen a szálloda volt!
Előzmény: kozsdie (22)
y42 Creative Commons License 2003.05.25 0 0 24
www.skanesbeach.com lapon szép képeket (körbeforgathatóak) és leírást taláhatsz a hotelröl. Én júli 1-töl megyek Best Reisen.
Előzmény: szahmet (20)
Jó Ember Creative Commons License 2003.05.25 0 0 23
Úgy látom, korábban is voltak gondok a Medinával, mint utaztatóval!!!

Hogyan zárult a tavalyi reklamáció?

Idén úgy látom, hogy az utazás időpontjával is variálnak: keddenként két gép jár, önkényesen választják ki, hogy kit melyikre rakjanak.
Igazán nem szép, lehetne azt udvariasan is, előre közölni, egészen más az élmény, ha normálisan készülhet az Ember, főleg, ha ő Jó Ember is...
És ezt másoktól is elvárja, talán túl optimistán?

kozsdie Creative Commons License 2003.05.25 0 0 22
Mi június 18-25-ig megyünk, 1 főre mindennel együtt 95.050Ft.
Én külföldi holnapokon nézelődtem a szállodáról és azt írták, mindenhol, hogy luxusszálloda. Hát remélem.
szahmet Creative Commons License 2003.05.25 0 0 21
Ja, egyébként már én is érdeklődtem erről a szállodáról több helyen de senki nem tud semmit.
Lehet, hogy nem olyan rég épült.
Ti mennyi időre és milyen áron mentek?
Mi július 16-30-ig megyünk a Kartagoval ha jól emlékszem mindennel együtt 145.000-Ft.
Előzmény: szahmet (20)
szahmet Creative Commons License 2003.05.24 0 0 20
Szia!

Mi is oda megyünk!!!
Ti mikor mentek?

üdv: szahmet

Előzmény: kozsdie (19)
kozsdie Creative Commons License 2003.05.24 0 0 19
Sziasztok!

egy kis segítséget szeretnék kérni. Tunéziába utaznék Monastirba a Budavár Tours-sal, az EL MOURADI SKANES BEACH nevű 4*-os hotelba. Ha valaki esetleg járt már ott vagy ezze az utazási irodával, írjon ha lehet, vélemény, tapasztalatok, minden érdekel!!!
Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!