Keresés

Részletes keresés

fan_fan Creative Commons License 2006.07.07 0 0 253
BB Cabernet Sauvignon. Aki nem sznob, annak ajánlom. 800 Ft (nálunk) annyit bizti megér. Finom íz, semmi tannit-túltengés.
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 252
Hahó!!!
joskabácsi...mennyi ideig nyaralsz??
Előzmény: Tündi29 (243)
gertibor Creative Commons License 2006.07.05 0 0 251
Köszi. üdv. gertibor
Előzmény: comad (248)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.02 0 0 250
látod,...látod!!!!! :))
Előzmény: joskabacsi (249)
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.01 0 0 249
ajaj , ezt korábban kellett volna olvasnom ......
Előzmény: Tündi29 (243)
comad Creative Commons License 2006.06.30 0 0 248
Parancsolj egy hasonló, ezt szoktam mondani pohárköszöntőként:

Teremjen testünk-lelkünk
örömére valót a te szerény
szőlőbirtokocskád, hogy állandó
virágzásban élhessünk itallal
telt hordóid áldása által. Amen.
Előzmény: gertibor (238)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 247
Hol van a szőlő? Milyen fajták vannak?
Előzmény: gertibor (246)
gertibor Creative Commons License 2006.06.28 0 0 246
Kedves Tündi! kösz a választ, de mi veszük a szőlőt, így sajnos a tőkén nem tudjuk befolyásolni a dolgokat. Az erjesztéssel vannak gondjaim valószínüleg. Régebben is(csak kistérségi) próbálkoztunk borversenyeken és a Merlot csak ezüstre volt jó, mert világosnak találták. ez a gondom. üdv. gertibor
Előzmény: Tündi29 (245)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 245

Hozamkorlátozás!!!

 

Mi nagyon visszavágjuk a szőlőt, ezáltal  csersavas és koncentrált,szép,testes borokat tudunk készíteni. Az erjesztés sem utolsó szempont persze,és az érlelés sem. De fajta függő is.

 

Előzmény: gertibor (244)
gertibor Creative Commons License 2006.06.28 0 0 244

Kedves lalá! a technológia ősi, házi. 4 hl-es üvegszálas kádban tartjuk a cefrét már 8 éve és mivel hál I... nem mindig melegszik fel a cefre, így gondolom nem a káddal van a baj. Tavaly pl. este még minden rendben volt, másnap délig férjuram nyomkodta le a törkölyt, mert én nem értem rá (sajnos ő nem veszi észre) és kora du. mikor már megláttam tudtam, hogy baj van. Más megoldást nem tudtam, mint rögtön préselni.

Valószínűleg előző nap kellett volna, de mivel szeretnék sötét, testes bort készíteni ezért kérem segítségeteket. üdv. gertibor

Előzmény: lalá (240)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 243
Az nem baj....most nekem is jól jönne egy kis vízpart..... :))
Előzmény: joskabacsi (242)
joskabacsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 242

Az egy kókler ........ egy utolsó hedonista ...... képes elmenni hétvégére vitorlázni ahelyett hogy az olasz borokat kóstolgatná !

 

:-)

Előzmény: Tündi29 (241)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 241
És ki az a joskabacsi?  :)
Előzmény: SanCapri (239)
lalá Creative Commons License 2006.06.24 0 0 240
-Ha írnál a technológiádról, erjesztőtartályról, talán könnyebb lenne konzultálni hűtésügyben. És különben is, mennyi az a sok?
Előzmény: gertibor (237)
SanCapri Creative Commons License 2006.06.24 0 0 239
A kép elkészült. Tényleg jobb lett ennél, de az élő képet semmi sem kárpótolta. :-))))
Előzmény: joskabacsi (220)
gertibor Creative Commons License 2006.06.24 0 0 238

Nemrég az ecserin árultak egy zománcos táblácskát, mivel drágáltam, így leírtam, mert megtetszett. Egy jó pincemondóka:

Ó TE ÁLDOTT PINCE

TELE JÓ BOROKKAL

ELJÖTTÜNK MI HOZZÁD

KISZÁRADT TOROKKAL.

S ITT EGYMÁSNAK ÖNTÜNK

MI JÓ BARÁTOK,

S RÓZSASZÍNBEN LÁTJUK

E CUDAR VILÁGOT

üdv. gertibor

gertibor Creative Commons License 2006.06.24 0 0 237
Jóskabácsi, ha meg tudok menteni legalább egy üveggel jövőre, akkor megírom, hogy a szine ugyanolyan-e. Most 1 évesen a pilisi régiós borversenyen (Piliscséven) aranyérmes lett a zweigelt rosém. Gyönyörű és finom, csak egy baja van, hogy már alig van belőle. Van Merlot sillerem is (az a rosé és a vörösbor között van) az ezüstöt kapott, ha sikerül eltennem, annak a színére is kiváncsi leszek. Azelőtt csak vörösbort készítettem, de lehet, hogy átnyargalok a roséra, legalább is azt is akarok készíteni. Tavaly sajnos egy kicsit felmelegedett a cefrém, ha valaki jó tanáccsal tud szolgálni, hogy hogyan lehet kivédeni, kérem írja meg. üdv. minden borbarátnak
Előzmény: joskabacsi (182)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 236

Sajnálom,hogy nem tudtál kijönni!  :(

Jó volt a fesztivál,és jók voltak a borok is!!

Majd legközelebb!!  :)

Előzmény: joskabacsi (232)
lalá Creative Commons License 2006.06.23 0 0 235
-Más:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=104702
joskabacsi Creative Commons License 2006.06.20 0 0 234
főként , ha az az illat fél óra szellőzés után már nyomokban sincs a borban ...  
Előzmény: lalá (233)
lalá Creative Commons License 2006.06.16 0 0 233
-A túl intenzív illatú vörösborokkal (ha az nem Cabernet, Merlot, Medoc) mindíg óvatos vagyok kicsit.
Előzmény: fan_fan (231)
joskabacsi Creative Commons License 2006.06.16 0 0 232

Bocs , sajnos nem jön össze a fotó - vitorlázni megyek a Balatonra !

 

:-(

Előzmény: Tündi29 (221)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.15 0 0 231

Hasonlóképp látom a dolgot.

 

Nemrég vettem egy chilei cabernet sauvignont. Harmónikus íz, semmi tannit-túltengés, mondhatni korrekt termék igen kedvező áron - semmi illattal. Ez sem lesz a kedvencem, az biztos.

 

Volt persze - magyar borral, fentit csak kíváncsiságból teszteltem, egy borbarát legyen kíváncsi ! - ellenkező tapasztalatom, száraz vörössel. Intenzív, de kellemes, gyümölcsös illat, önmagában élményt nyújtó. Majd egy korty... na ebből sem lopták ki a csersavat ... Szóval azért az íz-illat nem mindig járnak kézenfogva.

Előzmény: konaking (228)
lalá Creative Commons License 2006.06.15 0 0 230
-Az utolsó mondatot nyugodtan elfelejtheted. Hajrá Szegzárd!
Előzmény: konaking (228)
lalá Creative Commons License 2006.06.15 0 0 229
-Magamról. Tudod én már csak ilyen ""egoista"" vagyok.
Előzmény: Tündi29 (226)
konaking Creative Commons License 2006.06.15 0 0 228
Nem vagyok nagy borszakértő, csak szeretem a finom borokat, ( itt Szekszárdon azért akad), de nem értek egyet veled, szerintem sokat elárul a bor finomságáról, hogy milyen az illata, milyen koronája van. (remélem jól írtam) Igazán ezt akkor értettem meg, mikkor a tavalyi szüreti fesztiválon elmenetem egy-két bórkóstolóra, ahol 10 díjnyertes bórt mutattak be, és még azok között is nagy különbségek voltak, és érdekes, de én, mint laikus is találtam összefüggést az illat és íz között. Lehet, hogy sznob vagyok?  

Előzmény: comad (213)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 227
De jó,hogy "látlak"!!
Igen...beszéltük!!
De azért várlak,bármelyik nap is jösz!!
Örülök,hogy "megismertelek"!!!!
Előzmény: kulináris kóstológia (225)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 226
lalá...miről beszélsz?
Előzmény: lalá (224)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.14 0 0 225

Szia, Tisztelt Tündi Borbarát!

 

Gyerekkoromban volt szerencsém a Kecel - Császártöltés közötti, 54-es útra dűlő szőlőpásztában kapál(óz)ni, s szőlőművelés nehézségi fokozataival megismerkedni: az' óta is tisztelem a nem pancs, tiszta borokat, és készítőiket!

Szülői ágon ezt volt szerencsém életre szólóan megtanulni!:-)))

Köszönöm kedves megkeresésedet!

Üdvözöllek: kulináris

Előzmény: Tündi29 (223)
lalá Creative Commons License 2006.06.14 0 0 224
-Jó Neked! Nekem már nagyon fáj a derekam. Bizony az élet minden könyvnél nagyobb tárháza a tudásnak. Én már lassan azt is tudom, hogy mit nem tudok. Bizonyítanod meg pláne nem kell. ( hihi, most és csak a Te kedvedért, utoljára :-)) )
Előzmény: Tündi29 (222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!