Keresés

Részletes keresés

joskabacsi Creative Commons License 2006.07.19 0 0 290

ahogy nézem a hordót , jut eszembe számtalan "szebbnél-szebb gondolat " .....

 

:-)

Előzmény: Tündi29 (284)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 289

Nekünk is van tartályos borunk,de van,hogy bizonyos erjesztés után onnan a tölgybe töltjük,és ott érleljük tovább.

 

Lentebb láthatod a képet,hogy milyen hordóink vannak.Az ott épp egy rizling...

Előzmény: 2elkedő (288)
2elkedő Creative Commons License 2006.07.19 0 0 288

Nekem van acéltartályos alföldi(!) borom, 10 éves és tökéletes állapotban van. Sajnos már nem sokáig tart ki :)) Mert én is megiszom :)

Előzmény: fan_fan (287)
fan_fan Creative Commons License 2006.07.19 0 0 287
Gyűjtői szempontból (tartósság) preferálom az oxidatív technológiát. Volt évekkel ezelőtt egy kisebb gyűjteményem, mely tragikus módon semmivé lett. Megittam. :-)
Előzmény: Tündi29 (286)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 286

Hát...azért vannak bizonyos borok,amelyeknek nélkülözhetetlen az acéltartályos érlelés!

Ilyenkor nyáron nincs is jobb annál,mint egy jó kis könnyű rose,vagy irsai oli...sorolhatnám.

 

De én is jobban szeretem a tölgyfás nagy testű borokat!

Előzmény: fan_fan (285)
fan_fan Creative Commons License 2006.07.19 0 0 285

És a tölgyfahordót !

 

Amúgy le az acéltartállyal ! :-)

Előzmény: Tündi29 (284)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 284
Csobáncon..a pincébenCsobáncon..a pincében

Én ennyire szeretem a bort.. :))
Előzmény: joskabacsi (279)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 283
Hány palackkal szeretnél belőle? :)
Előzmény: joskabacsi (281)
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.18 0 0 282

... a Bánfi szesz viszont érdekelne ! Haj!

 

:-)

joskabacsi Creative Commons License 2006.07.18 0 0 281

Azt is kóstoltam , de én a Merlot-t jobban kedvelem , mint a Franc-t ..... valahogy kerekebb , még ha a Cabernetben több is van ...

 

A baj az , hogy én a Solus óta mindent ahoz mérek és nincs könnyű helyzetben a konkurencia ..... 

 

(ne próbálj meggyőzni , ez olyan mintha egy olasznak azt magyaráznád , hogy az Aston Martin jobb , mint a Ferrari , vagy hogy a pápa szombat esténként sztriptízbárba jár!)

 

:-))))))

 

 

.... mondjuk a Konyári Sessio még hiányzik az életemből ....

 

Előzmény: Tündi29 (280)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 280

Szerintem az Obsessionak nincs nagy jövője,viszont a Passionata-nak annál inkább.

 

Hogy állsz az olasz borokkal? Érdemes lenne megkóstólnod az általam említett Syraht,vagy egy szép Brunellot. Nem fogsz csalódni.

Bár mondjuk nem lehet összehasonlítani a magyar és az olasz bort.

Én is inkább magyar bor párti vagyok.  :)

 

Előzmény: joskabacsi (278)
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.18 0 0 279
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.18 0 0 278

a 2003 ast kóstoltam ...... szerintem sokkal kerekebb , sokkal harmónikusabb bor , mint a Magnifico ..... pedig az sem egy gyenge lőre!

Hirtelenjében ezek jutottak eszembe , kimaradt az általad említett csúcs - Bock Merlot , de nem írtam az Obsessioról sem , pedig abból is lapul még 2 paéack a hűtőben.....

Előzmény: Tündi29 (277)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 277

De melyik évjárat?

 

Hát....ezek tényleg nagyon szép és nagy borok,de azért van jobb a Solusnál... pl.Kaló Merlot 2000-es,vagy a Bock Merlot 2003,Bock Magnifico 2003,vagy a Vesztergombi Merlot 2003. A Takler Primarius 2002' sem semmi.

A Bock Syrahja nekem csalódás volt,egy nagyon szép syrah-t tudnék ajánlani,igaz nem magyar,hanem olasz a Castello Banfi Syrah 2001',messzemenőleg üti a Bockot,és ár-érték arányban jóval kevesebb a Bockénál. Amíg kifizetsz 13-15 ezret a Bockért (ami mondjuk már kifutott tétel a piacon),addig a Banfiéra csak 4500 ft-ot.

 

Meg akarod kóstólni?

Előzmény: joskabacsi (276)
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 276

Új élményekre mindig nyitott vagyok !

 

:-)

 

Nem vagyok Vylyan-hívő:

A Dueniumot kóstoltam (2000est , többször is)

Több nagynak mondott tételhez is volt szerencsém : 2000es Takler Regnum Reserve , lila cimkés Gróf Buttler Merlot , ugyanilyen Franc , ittam a G-500 ból még hordómintaként , kivégeztem több Kopárt , van még a 2003as híres Bock Syrah-ból a hűtőmben , Vesztergombi Csaba Cuvée -jét is forgattam a poharamban  - mégis az egyetlen , a nagy , a tökéletes , a hibátlan bor , aminek minden kortyánál érzed , hogy jó élni , az Gere Attila Solusa ...... 

Előzmény: Tündi29 (274)
lalá Creative Commons License 2006.07.17 0 0 275
-Ennél az a jobb rozé amelyiket el is adták. A legjobb viszont az amelyiket már ki is fizették.(Kis Marketing Notesz hihi)
Előzmény: Tündi29 (274)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 274

Ajánlhatok jobb roset? :)

 

Bár mondjuk én a Vylyannek a vörösborait jobban szeretem,mondjuk a Duennium '97-est,nagyon szép,nagy potenciál....hatalmas test,kerek tanninok...hmmm...nincs is ennél jobb,amikor ilyen nagy bort iszol!

 

Köszi a mailt,válaszolok majd!!!  :)

Előzmény: joskabacsi (273)
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 273

gyorsan bontok is egy Vylyan rozét , hogy ne legyek ennyire off - itt !

 

(csodálatos ez a rozé , nálam idén ez a csúcs , eszméletlen szamócás - málnás ízhatást ontmagából!)

joskabacsi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 272

Bocsánat , nem szándékos időhúzás volt , állandó időzavarom ismét felülkerekedett rajtam !

 

Előzmény: Tündi29 (269)
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 271

Téged? Isten mencccs , még a végén elvisz a nemzetbiztonsági hivatal !

(tudom: értem jönnek , nem ellenem)

 

 

Előzmény: SanCapri (270)
SanCapri Creative Commons License 2006.07.16 0 0 270
jóskabácsi, plíz, írjámá neki, vagy hívj engem hajókázni, esküszöm, elviszem a bécsi filharmónikusokat is!
Előzmény: Tündi29 (269)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.15 0 0 269
joskabacsi...várhatom a mailedet!!! :)
nem írsz?
várom!!
Előzmény: Tündi29 (267)
lalá Creative Commons License 2006.07.14 0 0 268
-Én sem szólom meg a gazdaságost és társait. Még a fillérest sem. Teszik a dolgukat és kész. Én inkább elzarándokolok az ismerősökhöz, mint Bandi bácsi, István Borház, Szűcs Gyula, Gonda, Frittmannék. Ennek ellenére megesett már, hogy a készlet nullázódása miatt kénytelen voltam berontani a nevezett műintézménybe. Természetesen más érzés a polcok között szédelegni, mint a gazdával "konzultálni", a hordók között.
Előzmény: Flacika (266)
Tündi29 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 267
Ez igen....hmm....
bővebben?
Előzmény: joskabacsi (263)
Flacika Creative Commons License 2006.07.13 0 0 266
Na ne má'! A Tescoban is van, amit az ára miatt érdemesebb ott megvenni, mint egy borszaküzletben. Ráadásul a kínálata nem a legrosszabb, általában pl. jobb, mint az Auchané vagy a Match-é. Majd legközelebb jól körülnézek...
Előzmény: joskabacsi (262)
fan_fan Creative Commons License 2006.07.13 0 0 265

Ez (a kép) annyira jó, hogy fotópályázaton lehetne indítani ! :-)

Remélem a bor is remek volt ... 

Előzmény: joskabacsi (263)
lalá Creative Commons License 2006.07.12 0 0 264
-Jolie!
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.12 0 0 263
Előzmény: Tündi29 (257)
joskabacsi Creative Commons License 2006.07.12 0 0 262

A Tescoban az egyetlen bor amit vásárolok az a Robert Skalli Siraz , az jó és megéri az árát , a többi bor a vinotékákhoz képest drága , ráadásul igazán jót nem is igen forgalmaznak.

 

Az általad is említett kategóriájú borokat már este érdemes írni , amolyan "gondolkodós" italként ......

 

(egyiket sem kóstoltam még , de tudom hogy kb. milyenek)

 

Néztem a honlapodat , csoda , hogy lehet még kapni Solus-t , ráadásul jó áron !

 

Írok mailt !

Előzmény: Tündi29 (257)
lalá Creative Commons License 2006.07.12 0 0 261
-Ez tényleg magas. A cefre (vagy legalább a lé) keringtetése hűtőn keresztül nem a legkönnyebb megoldás a technika miatt. Cseppfolyós széndioxiddal(szénsavhó) okkal-móddal már lehet eredményeket elérni. Azonban, ha van egy sörhűtő, amivel hideg vizet lehet előállítani, és ezt a hideg vizet keringtetni egy bemerülő csőkígyón keresztül, az elég hatásos lehet. Így megoldható, hogy a cefre induló hőmérséklete is alacsony legyen és elkerülhető a robbanásszerű erjedés. Természetesen kén, enzim, fajélesztő, tápsó. Az utóbbi főként, ha "sokkos" a szőlő, és éheznek az élesztők. Ez a spontán erjesztés élesztőire is vonatkozik. Így a gyorsan szaporodó élesztők gátolják a bacikat. A legjobb ugye azért az egészséges szőlő, optimális szüreti körülmények amik azonban elég ritkán jön össze. Mert amikor víz van akkor vödör nincs, ha mindkettő van akkor meg szabad szombat van.(hihi)
Előzmény: gertibor (255)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!