Keresés

Részletes keresés

Karvaly91 Creative Commons License 2023.01.29 -1 1 1854

Plusz Nagy Martin, bár én nagyon bíztam abban, hogy a bundásba tud játszani, de végül a sérülése után nem fér be, jó lenne neki tavaszra egy csapat külföldön.

Előzmény: vitaceae (1852)
vitaceae Creative Commons License 2023.01.29 0 0 1853

Hajrá fiúk!

vitaceae Creative Commons License 2023.01.29 -1 1 1852

Egyetértek. Borbély, Andó, Győri, Palasics kb a választék. Háááát

Előzmény: Omega12 (1851)
Omega12 Creative Commons License 2023.01.29 0 3 1851

Sajnos kapusposzton sem vagyunk jók. Egy-egy jó meccs volt Miklernek és Székelynek is, illetve Rolinak az utolsó 15 perc Izland ellen. 

Előzmény: ducikenyér (1844)
vitaceae Creative Commons License 2023.01.29 0 1 1850

A "rendszer" nálam azt jelenti, hogy van egy központi beleszólás egy-két témában a klubok életébe. Átlag százmillió forintot továbbít minden évben az MKSZ az NBI-es csapatoknak az SZRT-től és további kétszázat TAO-ból. Ennyiért elvárható, hogy ne pazarolják el a tehetségeket.

 

Tudom, hogy nem lehet utasításban adni a Gyöngyösnek,a Komlónak, a Szegednek vagy a Fradinak, hogy add oda ezt vagy azt a játékosodat az egyik riválisodnak, mert ott éppen azon a poszton nem csere lesz, ezért jobban fejlődik, de azért valahogy ezt kellene megoldani.

 

És igen a játékosok is hülyék, mert elhiszik, hogy játszani fognak 19-20 évesen a BL-ben, miközben a posztjukon két világsztár van.

Előzmény: Fradista Utazó (1849)
Fradista Utazó Creative Commons License 2023.01.29 0 3 1849

>Rendszerszintű probléma vajon az, hogy a legnagyobb tehetségek közül többen is elmennek lelátón/padon ülni egy BL csapatba?

Igen, határozottan. 

Mindazonáltal a jobbágyságot közel kétszáz éve eltörölték, nem hiszem, hogy ezeket a játékosokat bárki kényszerítette volna, hogy ezekbe a klubokba igazoljanak. 

Előzmény: vitaceae (1847)
Fradista Utazó Creative Commons License 2023.01.29 0 1 1848

A német válogatott az utolsó meccsekre végképp "Andi és csapata" jelleget öltött, mindazonáltal végig vezetve, 28-24-re verték azt a norvég csapatot, aki ellen nekünk esélyünk se volt (Wolff 18 védés). 

vitaceae Creative Commons License 2023.01.29 0 3 1847

Rendszerszintű probléma vajon az, hogy a legnagyobb tehetségek közül többen is elmennek lelátón/padon ülni egy BL csapatba?

 

Nagy Kornél annak idején gólkirályként igazolt Veszprémbe, aztán...

Győri Matyi, Lukács Pepe ugyanúgy csak perceket kaptak/kapnak, illetve Ligetvári is támadna egy másik csapatban, de visszarendelték külföldről védőspecialistának. Biztos van még más is, de ennyi jutott most eszembe.

 

Kevés igazán nagy tehetésünk van, de közülük is néhányat évekig jegelünk, hogy aztán ezeket az éveket már soha ne tudják pótolni.

 

Erre nem lehetne ráhatása valakinek? Gondolom már tervben van Csörgő leigazolása is.

lunanoctis Creative Commons License 2023.01.29 0 0 1846

Úristen, tényleg kimentek 6.260-an a norvég-németre? Pedig ha egy mondatban össze lehetne foglalni az általam látott második félidőt, az az lenne, hogy se a nézőket, se a csapatokat nem érdekli. Na jó, Wolffot talán igen. Leírhatatlanul unalmas mérkőzés ebéd utáni időtöltésnek is.

videkiman Creative Commons License 2023.01.29 -2 1 1845

Szerintem is csak max egy fél fokkal jobb a helyzet a fiúknál. Tök jó, hogy vannak tehetsegeink (azok mindig vannak), de olyanokat elég meredek hosszú távú megoldásnak titulalni, akik még be se mutatkoztak a felnőtt válogatottban. Győri tök jó példa, 20 éves se volt talán, mikor nb1 golkiraly lett, azota nem mutatott semmi extrat sem a valogatottban, se az ehf kupában. Szerintem vele se lennénk sokkal előrébb, mint Hanusszal, mint ahogy az alább felsorolt játékosokkal sem. Egyébként ha már szóba kerültek a rendszer szintű problémák, azt sztem lehet annak nevezni, hogy itt meg lett nevezve vagy fél tucat irányító és egyik sem tud rendesen védekezni. 

 

ducikenyér Creative Commons License 2023.01.29 -8 3 1844

A férfi csapat is szar. Lékai kiöregedett, Hanusz kuka. Bodó ingadozó, Szitát a kókler Pastor hamar tönkretette. Ancsin kuka: gyáva, védekezése nulla. Ilics ígéretes Máthé mögé. Balszél közepes, csere nélkül míg a jobbszél szar. Beálló és kapus poszton jók vagyunk. Sipos nem tud védekezni, ahogy általában a kettes védők sem.

Törölt nick Creative Commons License 2023.01.29 -2 2 1843

Nekem néha az az érzésem, hogy egy-ket posztra talált a férfi szövetség egy jó, de inkább közepes játékost, és megelègedtek ezzel, ki is pipálták. Pl. Ballovoben Bodó... Évek óta horror a játéka. Vannak bombai, aztán védekezésben már általában a lövése utáni másodpercekben kapjuk a gólt. Ha meg bent marad véletlen kettesben, na azt hagyjuk is. Nem kéne mással is próbálkozni? Pl Ligetvari Patriknak évek óta alapnak kéne lennie támadásban is. 

Szèlen Pedro... Bármennyire is próbálkoznak egyesek, engem nem.fog tudni meggyőzni róla senki, hogy O a legjobb "magyar" jobbszélső. 

Sipos... Jó figura, meg, hogy ilyen tüzes... De annyira azért nem extra védő... Nem tud tisztán védekezni.

objektív3 Creative Commons License 2023.01.29 -2 1 1842

Én sem értem a meccselést...

Szitát a 3. rossz lövése után cserélni kellett volna a portugálok ellen, később pedig Ligetvárit is használni, Sipos helyett is, mert a pirosa után túl óvatos lett.
Azt még megértem, hogy Pedróhoz ragaszkodott, talán csak egy nagyon rossz meccse volt, Bujdosó pedig gyengébb és rutintalan.

Előzmény: Tonio 2.0 (1841)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.29 0 3 1841

Én elfogadom, hogy a mi helyzetünkben (keret mélysége, erőnlét stb) bizonyos meccseket - tudat alatt vagy sem - elengedünk, de egy vb negyeddöntőben egy minimum szintet hozni kellett volna.

A meccselést kívülről nézve nem értem. Hol 60 percezés, hol teljes ültetés, hol gyenge teljesítmény ellenére sincs változtatás, Pedrónak, Szitának, Siposnak vajon mennyire alacsony szintet kellett volna hoznia, hogy Bujdosó, és főleg Ligetvári fontos mérkőzésen érdemi lehetőséghez jusson? Nekem ez magas.

Persze ez csak tüneti kezelés lenne, a problémák nyilván mélyebbek, minthogy a kapitány - részben kényszerből - hogyan meccselt...

objektív3 Creative Commons License 2023.01.29 -1 1 1840

Ha minden problémát rendszerszintűnek nevezel, akkor minden probléma rendszerszintű lesz NÁLAD...

Nem igaz, hogy nem tudunk védekezni (és hogy nem bírjuk a végét), akkor nem vernénk meg olyan csapatokat, mint izlandi, szlovén, dán, német...

Valóban sok buta, fölösleges kétpercet kapunk, ez talán a 3. oka a sok kapott gólnak.

 

Nálam a sok kapott gól fő oka a mentális szétesés, 2. a támadásban elkövetett sok hiba, és csak 4. helyre teszem a védekezési problémákat, beleértve a visszazárkózást is (5. a kevés minőségi csere). És azért teszem csak 4. helyre, mert ez adott, ilyenek a játékosaink, ilyen alkatúak, ennyire ügyesek és gyorsak, nem tudunk leakasztani jobb védőket, főleg univerzális játékosokat, tehát elsősorban azon javítsunk, amin könnyebb.

 

Előzmény: Gozo (1829)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.29 -11 3 1839

A rendszerszintű problémát, miután ezt Nagy László és Juhász már nyíltan is elismeri, sőt még a rektor is, egyszerűen nem lehet vitatni.
Ez most már hivatalosan is tény és nem hivatalosan meg régen az.

Érinti mind a két a szakágat, csak másképpen, úgyhogy ez nem is vitatéma.

Vitatkozni a megoldáson lehet: pl a TAO átrendezése, szigorú elszámoltatás, hatékonyság átvilágítása, forrás szűkítés, állami és politikusi szerep csökkentése, piaci modell?
Ez rendezhetné a torz viszonyokat, ezzel kéne kezdeni, amiről pl Vas Gábor is beszélt.

Ezután jöhetne a szakmai út:

edzőképzés, kiválasztás, egységes up képzés, skandináv vagy más up edzők ide hozatala?

Ötletelek, de nem is engem fizetnek érte..

Ezeken, esetleg lehet vitatkozni...

Az biztos, hogy ilyen mélyen nem fognak belenyúlni, mert nem érdekük, csak felületes pepecselés lesz, kicsit foltozzák a rendszert.

Előzmény: Gozo (1829)
objektív3 Creative Commons License 2023.01.29 -2 2 1838

Szerintem a fiúknál jobb a helyzet, mert:

 

1. nem jellemző a motivációs probléma
2. fizikailag szinte mindenki igyekszik kimaxolni magát 

3. minden posztra van legalább egy nemzetközi szintű játékos

Persze eredményben ez ritkán mutatkozik meg, mert jóval nagyobb a konkurencia...

Én a legnagyobb problémának a csapat mentális gyengeségét látom, amiben nemhogy nem léptünk előre, hanem inkább visszaestünk.

 

Az is érdekes, hogy miközben egyénileg egyik játékosunk sem annyira gyenge mentálisan, mint ami női játékosokra jellemző, csapatszinten képesek vagyunk hozni ugyanolyan összeomlásokat.
Ennek okára néhány tippem: 
   - erősebb konkurencia, "könyörtelen" ellenfelek
   - a meccsek taktikai súlyozása (tudatos vagy tudatalatti feladás)
   - nincsenek olyan kiemelkedő játékosaink, akik egyes emberek bénultságát, gyengébb formáját ellensúlyoznák, így az egész csapat összeomlik
   - gyenge kapitány

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.29 -1 2 1837

A srácoknál nincsenek rendszerszintű problémák.

 

Hogyne lennének! Nagyrészt azok szerintem is, amiket Gozo felsorolt, így nem ismételném el.

 

Ilic a VB-n több értelmes dolgot mutatott, mint a "Tesco-gazdaságos gyorslábú törpe" Hanusz három világversenyen összesen.

 

Ezt lemérted? Egyik se mutatott semmit.

 

Egyébként a srácok épp azért járnak a lányok előtt, mert közülük többen méltóztattak külföldre igazolni.

 

1-2 éve úgy nézett ki, hogy előrébb járnak, de a külföldre igazolók jelentős része: A: megsérült, B: hazajött.

 

Illetve igen, a fiúknál erősebb a mezőny, nagyobb a konkurencia, így kb ugyanott vagyunk mindkét nemnél. (Én a lányokban a korösszetétel miatt többet látok, de ez részben elfogultság. Mindenesetre ha kiveszed a csapatból Miklert, Lékait, Ancsint, akkor megnézhetnénk magunkat. Szinte alig volt 29-30 év alatti kulcsember a csapatban a beálló poszt kivételével. Persze vannak, akik 40 éves korukig ott tudnak lenni, de ránk ez sem jellemző.)

 

Előzmény: Süni2 (1828)
van_Persil Creative Commons License 2023.01.29 -16 0 1836

kösz!

Előzmény: Taliga007 (1835)
Taliga007 Creative Commons License 2023.01.29 0 2 1835

Krakovszki Bence és Zsolt, előbbi balszélső, utóbbi jobbszélső....

Előzmény: van_Persil (1834)
van_Persil Creative Commons License 2023.01.29 -17 1 1834

Többen is beszéltëk itt az ikrëkröl. Azok kedvéért, akik nincsenek ennyire benne a ffi kézilabdában, nëm lëhetne esetleg öket nevesíteni?

 

Gozo Creative Commons License 2023.01.29 0 2 1833

Egy fokkal jobb a helyzet a fiúknál, viszont itt szélesebb és erősebb a középmezőny, így szélesebb skálán mozoghat, hogy hol végzünk egy adott világversenyen. 

Mint írtam már Hanuszt nem kell elfelejteni, csak lehet nem lesz belőle sose első számú irányító. Most is inkább a harmadik vagy negyedik számú nálam.

Előzmény: Süni2 (1830)
Szab 2.0 Creative Commons License 2023.01.29 -1 2 1832

Fazekas Gergőben, vagy Éles Benedekben volna fantázia irányító gondjaink esetében.

Előzmény: Süni2 (1830)
monti 1 Creative Commons License 2023.01.29 -1 2 1831

A fiúknál szerintem is megvannak azok, akik a párizsi olimpia után (többen már előtte is) átvehetik a stafétát és akikből épülhet egy sikeres válogatott. 

 

Kapus: Palasics messze a legígéretesebb, nem a véletlen műve, hogy már most ott van a csapatban, de még Győri Kristóf is fejlődhet annyit, hogy lehessen vele számolni.

 

Szélsők: az ikrek mellett ott van még jobb oldalra Imre Bence is, illetve az összes szélső között a legnagyobb tehetség a Montpellierben játszó Terjék Roland. Balszélen pedig nekem nagyon tetszik Molnár Robin játéka, aki az ifi válogatottban hármas védő.

 

Irányító: Itt a legnagyobb a felhozatal. Hanuszt már most el kellene felejteni. Remélhetőleg kis Fazék fejlődését nem töri meg a sérülése, de jön fel az igazi üdvöske Csörgő Kristóf és ott van még Melnyicsuk és Pepe is. Mondjuk az utóbbi, ha marad a Veszprém kispadján és nem lép, akkor ő ennyi volt. Győri pedig most van a legjobb korban.

 

Beálló: a Bánhidi – Rosta duó évekre megoldja. Hozzájuk mérhető tehetség szerintem nincs az utánpótlásban.

 

Átlövők: Jobb oldalon Máthé Dominik mellett Ilic már most is a csapat tagja. Szerintem hosszú távon Ónodi Jánoskúti lesz a megoldás, akinek pechjére, akkor tört el az orra, amikor Chema beválogatta, majd különböző egészségügyi problémái voltak… és van még –elsősorban- védekező specialistaként az óriás, Temesvári.

Balátlövőben létkérdés, hogy Szita és Ligetvári sokat játsszon, és akkor itt megvagyunk. Esteleg idővel Prainer és talán Kovács Tamás is szóba jöhet.

Előzmény: Süni2 (1830)
Süni2 Creative Commons License 2023.01.29 -2 1 1830

A szélsőjáték a Krakovszki tesókkal meg fog oldódni, a labdajáratással meg az a fő gond, hogy irányítóban vagyunk leggyengébbek.

 

Cseréink lesznek, ha a sérültek visszatérnek.

 

Én a srácok kapcsán sokkal optimistább vagyok, mint a csajok esetében.

 

Az irányító probléma megoldása az, ami nagy gond. Hanusz zsákutca.

Előzmény: Gozo (1829)
Gozo Creative Commons License 2023.01.29 -1 4 1829

Pont azt felejted el amivel többnyire fölénk nőnek az ellenfelek. Azt hogy nem tudunk védekezni, így rengeteg felelsleges 2 percet kapunk, ez nálam rendszerszintű probléma. Aztán, hogy támadásban csigalassúsággal járatjuk a labdát az előttünk járó válogatottakhoz képest. Szerintem ez is rendszerszintű probléma és némileg összefügg a következő problémával. Mégpedig azzal, hogy nincsenek megfelelő minőségű cseréink a megfelelő számban és ez azzal együtt hogy sok nagy darab hamar elfáradó játékosunk van előre kijelöli, hogy a mérkőzések végét nem bítórjuk igazán. szerintem ez is rendszerszintű probléma. De még sorolhatnám, hogy pl szélre alig-alig van játékunk, így minden ellenfél arra készül, hogy középre összpontosítva védekezik ki minket. Ez is rendszerszintű probléma nálam.

Előzmény: Süni2 (1828)
Süni2 Creative Commons License 2023.01.29 -5 1 1828

Bambi! 

 

A srácoknál nincsenek rendszerszintű problémák. Ami ott probléma, hogy Dominik nincs, azt a Hanuszt erőltetjük /Győri helyett/, akitől te oda-vissza voltál három éve, /mondjuk, idén legalább kapott érdemi játékidőt, így kiderült róla, hogy aktuálisan nem elég/, ill., hogy Ligetvári és Szita nem kapnak kellő bizalmat az aktuális klubjukban. 

 

Irányítóból kell kettő, kapusból egy, és az ikrek kellenek szélre, és rendben leszünk évekre.

 

Az aktuális kerettől rövid távon Lékai, Mikler, esetleg Ancsin fognak elköszönni. Ancsin kapcsán megjegyezném, hogy Ilic a VB-n több értelmes dolgot mutatott, mint a "Tesco-gazdaságos gyorslábú törpe" Hanusz három világversenyen összesen.

 

Sok szó esett itt a nagydarab, nehézkes játékosokról, de pl. Dominik, Szita, Győri, Juhász, Ilic marhára nem ebbe a kategóriába tartoznak. /Ahogy a fiatal irányítók se./

 

A távozó veteránok utódjait kell megtalálni.

 

Egyébként a srácok épp azért járnak a lányok előtt, mert közülük többen méltóztattak külföldre igazolni.

Előzmény: Bamberg58 (1827)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.29 -11 2 1827

https://telex.hu/sport/2023/01/28/nagy-laszlo-alelnok-ertekeles-kezilabda-vb

Nagy László: Azért csak ne kelljen már elnézést kérni, mert bejutottunk az olimpiai selejtezőbe

 

Örülünk, de azért keserű a szájunk íze. Az elit, szó szerint, elszalad mellettünk és nem látszik, mert nincs is, koncepció arra, hogy valamikor is utolérjük őket.

Oké, a fiatalok menjenek külföldre, de ez kevés és nem is koncepció. Amúgy meg minek, ha itthon is jól megfizetik őket? Láttam pl a Valurt,kis pénzből otthon is lehet modern kézit és képzést is csinálni és utána mennek külföldre vagy mint pl a svédek, norvégok.

 

Kiválasztás, képzés, edzőképzés, a játékosok hozzáállása, versenyeztetés, de talán még ide vehető az étkezés is.”

 


Ebben, évek óta,  nincs semmi változás és szándék se nagyon mert akkor nem egy simulékony, szürke halandzsabercit neveztek volna ki a változás élére...

 

“Az alelnök megállapította, hogy a sportágnak vannak rendszerszintű kihívásai, feladatai, amiket fel kell tárni, mert csak közösen lehet megoldani.”

Még mindig a feltárásnál tartunk mikor ilyen jeles szakember a sportszakmai igazgató?;-))

A tavalyi EB óta pl mi történt?

 

 

 

 

 

 

promontorgrofja Creative Commons License 2023.01.28 0 2 1826

Számolgatási nagyhatalmi státuszunk megerősítéseképp álljon itt érdekesség kedvéért egy nem túl valószínű, de számunkra legkedvezőbb kvalifikációs esélyt jelentő eseménysorozat: 

1: Holnap kikapunk Egyiptomtól

2: Tunézia jövőre Afrika bajnok lesz.

3: Dán-francia döntő jövőre az Eb-n is, Horvátország nyeri a bronzmeccset.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.28 0 0 1825

Tunézia?

Előzmény: Igazság80 (1824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!